Румънец загина в ски зоната над Банско

Скиор е загинал в ски зоната над Банско. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 14.00 часа в Планинската спасителна служба. Има и други инциденти.

Обратно в новината

Коментари - Румънец загина в ски зоната над Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сняг и писти има и в Румъния

Ами човешката глупост няма край! Малко са ни убитите по пътищата заради малоумна скорост и простотия, ами сега взеха и по баирите да се трепят заради висока скорост!

Всеки рано или късно умира !

Единственото хубаво нещо на Банско са кръчмите.

един боб 7 лева, ай нема нужда

Ако е вкиснал е 5 лева, вземи си ще останеш доволен.

"...Сложността на пистите..." - а нещо да кажат за леда по пистите след лятото миналата седмица?

ми ще опесъчаваме , ма не може веднага навсякъде !

да мре кучето ,като си е насмогнал на харча и не знае какво да прави с излишъка ....простак !

Жалък селяндур

Кво ми пука ,че се трепят ненормалнеците ,тези с пари ,които не знаят как да ги инвестират ....Простаци ....Да им имам парите ,но не и акъла ! Като този на Шумахер !.... С парите които са потрошили за това снежно шоу ,аз на тяхното място бих си направил много по -готино такова ....на таопло и ...задушевно ....

Би си пуснал Азис,нали чалгар...

Ти си ебати кинефа. Човешки отпадък. Гнус ме е дори да ти реплекирам. ...

Ако им имаше акъла, щеше да им имаш и парите... Вместо това ще си стоиш в локвата злоба, която си изсипал и ще се чудиш защо в нищо не успяваш.

Не бъде дребно, злобно комплексирано човече. Един беден скиор се пречукал извън пистата. Жалко, но какво пък ви накара да сгърчите жлъчки и да излеете всичко това? Случва се навсякъде. Шумахер се пречука в Алпите точно така, ама хората там не се изядоха за това. Чета тука всякакви комплексари си дрънкат глупости (Банско не струвало, скиорите простаци, докторите глупаци, ...) и ми става смешно ли, жал ли не знам точно.

Щу рев за един загинал в планината докато карал в забранена зона, а за тези 700, които загиват по пътищата,аа и тях Бог да ги прости. Значи, Банско, убиеца на скиори, може да бъда критикувано, но простотията по пътищата била нормална?

ако румънците измират с такива темпове, ще минат някъде към 15 милиарда години, преди да успеем да направим Румъния българска губерния...

....да ти уринирам на банското... ....една откачалка по малко...

Дир-ниците не подвеждайте читателите си - инцидента не е станал в района на пистите, а в забранена за спускане зона. Кой го е карал да ходи там?

Първо винаги съм се чудел какъв мизантроп трябва да си за да караш ски !Егаси тъпотията честно Второ що за човек трябва да си да отиваш да си даваш парите в тая селска кочина Банско ?

Абе само не разбирам защо такова тъпо парче като тебе трябва да засира новината с малоумните си коментари. Първо- не пиши думи, без да разбираш значението им, защото си жалък. Второ- това, че си недъгав, беден, фрустриран и не можеш да отидеш на ски не значи, че е тъпо. Значи, че ти си тъп. И трето- злобният ти коментар по адрес на човек, който е загинал, а ти дори не си познавал ще ти донесе рак и ще пукнеш в адски мъки. Амин.

Продължавай да се чудиш, докато останалите си караме ски. :)

Е няма как да е "изгубил управлението на ските и е излязъл извън пистата" и да се озовеш по улеите. Трябва да е доста дълго загубване на управлението.

че целта на този спорт не е ли точно това ? гледаш по телевизията как го правят хора дето това им е работата , и карат на затворени писти един по един , и слагаш ските ! мръзнеш на опашката час и половина , и още половин на лифта , слизаш вдървен и се спускаш с най високата скорост която можеш да развиеш , заедно с още сто същите като тебе кре....тени , за да идеш и се наредиш на опашката възможно най напред !

Като ти чета глупостите си мисля, че всъщност именно ТИ си кретенът тук. А и не само тук - ти си кретен навсякъде! ;-)

Добре е, че Вие не сте кретен и сте успели да изложите мнението си по темата.

аз скиорче нещастно , съм лифтаджия от мнооого години ! и съм се нагледал на мнооого такива ! преди време поне идвахте да ви стоплим понякога , ама сега не ! за 50 лв ще се изтрепете кой повече спускания да направи , та да му се върже по ефтинджос !

Всеки има право да се самоубива както намери за добре, стига да не очаква и останалите хора да участват в адреналиновите игрички, които са много модни напоследък. След като израства цяло поколение, което не може да изпита нищо стойностно без да рискува живота си, те трябва да бъдат оставени да правят каквото искат, но обществото трябва да предпазва останалите хора от тях /особено при шофиране по пътищата с "нормалните" 150-200 км./.

Всички ли трябва да караме стари опели за да си доволен?

Не, не всички! Достатъчно е да се самоубивате, без да засягате другите по пътищата и всички ще са доволни!!!

Не, но всички трябва да карате спазвайки ЗДП, поне по Републиканската пътна мрежа.

Че какво им е на старите опели?

ами прав си. има държави в които закона разрешава скорост от над 200км/ч и за това се произвеждат такива автомобили. както и да изкревиш информацията карането с над 200 не е незаконно, и не свършва задължително със смърт. имаш право на мнение, да лъжеш също и се превръщаш просто в лъжец.

кажи ги тези държави !

Похвално за тримата лекари, опитали да реанимират починал на място, но въпреки усилията им- безуспешно! Четете ли какво пишете в две последователни изречения? Бог да прости загиналия и българската журналистика!

Ски спускането било много опасно и трябвало да се забрани. Не била обезопасена зоната, където този олигофрен е паднал. Затова Банско било кофти, а по-рано, с едната седалка на Шилигарника било супер. Колко трябва да си прост, за да напишеш подобни глупости?!

Навъдихте се, много мангизлии, до един, Откачени! Ако, не ни занимавате, с вашата Супер- простотия, бъди Рахат, троши си я, Тиквата!

Гарантирано от Банско ,щото е много трудно да обезопасиш част от пистите с мрежа,както е в небанановите държави.

А може би и останалите скиори трябва да се обезопасят, като всеки носи минимум 30 см дунапрен? Аман от малоумници, които не могат да контролират скоростта и посоката на ските.

Хм, ако си търсиш адреналина с риск, ще си го намериш и на най-обезопасеното място. В крайна сметка от хилядите посетители има няколко жертви за сезон. Излиза, че е по -опасно да си пешеходец. А сега дай идея да обезопасим пешеходците!

С един ахмак, преди 30 год.! Едно приятно , малко селище, ергените се бият на площаде, а момите, абе, и те, са дАшне! Едвам се уредих, за билет, до "Хамбур-гербер хайде майне"! Пан Франтишек още ми пише? Просълзявям се, баба Тудорче.

Тамм, от 100 и една, година, как едно Враппче не загина! Аманн от човешшка лакомия?

Значи, и Плюсс / Минусити ги следити ! Е,тогав ми кажети, КАК шъ съ управими? леля Койка, вече пенцйонерка

за това има отбелязани сини червени черни писти всеки да си прицени възможностите.

Да, да... Те не могат да преценят правилно спирачния път на автомобил, ще преценят по коя писта да карат... Като беше -14 градуса някакъв тук ми обясняваше как не е проблем да се кара със 150км/ч или 200км/ч по околовръстния път на София, щото бил сух, а аз съм бил льольо, защото съм бил карал с 80км/ч...

При -14 градуса с добри и нови зимни гуми и суха настилка такива скорости са напълно реални. Защо си мислите, че е опасно?

Явно ти си льольото щото не си го разбрал. Човека ти е обяснил, че технически няма проблем при тези условия да се развие тази скорост, друг е въпроса, че на СОП ограничението е 80км/ч и всички трябва да се движиме с тази скорост. В Германия на неограничените магистрали на -20 с 250км/ч ще те изпреварят дори и при 5 градуса с дъжд и сняг ще е същото. Нещо сте объркан/а г-не или г-жо!

Никога не съм казвал, че си льольо, а само че не преценяваш правилно обстановката. Околовръстният път сух при -14 е много по-малко опасен, отколкото влажен при +3 с остатъци от солта, хвърлена за да се стопи снега. А това, което твърдях, е, че при -14 и суха настилка е по-безопасно да караш на околовръстното с 80, отколкото с 30 по заледена квартална уличка.

На долуподписаните обяснявам, че това е най-опасния участък, на който никога не съм виждал мрежи. Разбира се поставянето на мрежи изисква допълнителни усилия от стопаните на ски-зоната, които с удоволствие ще ви обяснят, че нямат нищо общо с инцидента. Снегът е мокър, сух, дървен или зелен, но защо не е обезопасено си е проблем на скиорите...

Само виж колко екотерористи ще налазят стопаните на ски зоната в секундата в която излязат с решение за обезопасяване...

Мрежи ли? Да пуснат КАТ там, веднага ще постави "диагнозата" - каране с несъобразена скорост и готово!

Как ли ще прозвучи, ако кажа: "Хората трябва да знаят, че ски спускането е безразсъден спорт" вместо: Хората трябва да знаят, че в тези минути снегът е много тежък и не трябва човек да кара бързо и да бъде безразсъден? Защо трябва да се лъжем?! Ски спускането е спорт за умопомрачени и безотговорно хора. Винаги води до травми. Вместо него могат да се изберат поне 100 спорта, които са полезни за тялото и духа, като са и безвредни и безопасни.

Шшшш, тихо, че ще те налази проклятието на хилядата трола...

Човека така е устроен, да се предизвиква, доказва и т.н. Така сме стигнали до луната, така ще стигнем и много по-далеч.

е, че требе да се мисли, което е проблем по наще ширини !

Явно ски си виждал само по телевизията като гледам каква терминология ползваш - "ски спускане". Това е състезателен спорт, практикуван от малцина смелчаци. По курортите хората по-скоро се пързалят със ските, някои ходят, някои тичат и т.н. Несравним спорт, който комбинира физическо натоварване с прекрасната планина. Нищо общо с мъртвия въздух във фитнес залите. Както и с колело може лошо да паднеш или да те ударят, подобно и със ските. Е, твоята е най-безопасна - на дивана пред телевизора.

Абе, как го написахте бе хора И как се спуска в посока горна Охх, какъва е тая недомислица

Поредния повярвал си и съответно отишъл на гости на Св. Петър.Аман от каращи на рало, по червени и черни писти.Инциденти винаги са се случвали, но поне да бъдат намалени и контролирани.

Абе можещия, той ако караше на рало нямаше да изхвърчи с такава скорост. В планината ,както и в морето загиват можещите. Тези ,които всеки път искат повече и повече.

Очевидно съм можещ, щом не се гушкам със скали или борчетата по-пистите.Просто си преценям възможностите.Лека му пръст на човека!

Значи предпочитам да съм жив и да не мога. Какво му е помогноло това, че може?

Harakiri Suicide Slope Crash.Копи и пейст в тубата.За такива майстори говоря.

Ами това е то. Зимата се пребиват със ските, а през лятото се давят в морето. Да си жив и да си неразумен, означава че няма да си дълго жив.

А целогодишно се пребиват с колите.

В интерес на истината от първи до 20 януари в най-големия сняг бяха загинали 15 човека. Което ако можеше да се запази като статистика, загиналите годишно щяха да са 270, а не 680.

За това ходи зимата на море лятото в Банско

Ските са опасен спорт, инциденти стават, например 5 чехски туристи загинаха при ски в Алпите преди няколко дни.

чеХСки или чеШки?

Селяндурите от банско (с малка буква!) само гледат как да те оберат. Нито обработват и обезопасяват пистите, нито се стараят да те обслужат качествено, за да отидеш пак. Храната и условията в "хотелите" са под всякаква критика, но иначе имат претенции все едно са курорт в Алпите! С този манталитет доникъде няма да я докарат, но и природата си знае работата - всяка следваща зима е по-топла от предната, скоро от пистите ще останат само кални пътеки.

Показва ти какъв си селяндур, щом си мислиш, че банскалии имат нещо общо със ски зоната...

Мога да ти кажа, че голяма част от обслужващите селяндури не са родом и с адресна регистрация от Банско.

Още по-зле, щом други хора им взимат хляба под носа. Страхотне градче беше, огромен боклук стана.