Археолозите обвиниха чиновници за магистралите

Археолозите не са забавили досега осъществяването на нито един инфраструктурен обект в страната, включително и изграждането на магистрали.

Обратно в новината

Коментари - Археолозите обвиниха чиновници за магистралите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно време като правили Балкан(Шераттон) челвените боклуци се натъкнали на античен уникален стадион и без много да му мислят го разрушили за да построят един чукан в руско-византийски стил. А един такъв стадион струва колкото 10 Шератона. Та така и днес - една уникална находка може да струва колкото всичките днешни магистрали....

Стига с тези камънаци.Искаме хубави пътища.Настоящият живот има нужда от тях,а не от камънаците.Те с нищо не допринасят за развитието на икономиката.А все известно е,че Б-Я нема световно значими забележителности.Всяко второ село в Т-ция изглежда като Несебър. Животът е сега и тук,а не в камъните,които не се знае от кога са.А и да се знае с какво ни правят живота по-удобен.

"А все известно е,че Б-Я нема световно значими забележителности" Я взЕми прОчети малко от тук от там и не плещи глупости.....:)

никога няма да си избиете парите за тия разкопки, няма пътища по които да дойдат евентуални туристи, пак защото всичко е в разкопки, камъни само, да беше колизеум разбирам, само археолозите ще изкарат по някой лев

камъни ли- ами че гърците около Акропола досега са продали камъни поне колкото за 10 Акропола. Периодично докарват камънаци отнякъде и ги продават като автентични ... от Акропола.....

абе ние повече мислим за миналото колкото за настоящето, то където пипнеш все има старо нещо, дай да не пипаме нищо или да губим по 5 години, няма да мръднем

За съжаление ни управляват неуки, невъзпитани и нагли хора-причината е, че много от избирателите си харесаха своя кумир, който естествено, ще се обгради със себеподобни.

Простотията няма граници! "Харчим за изоставените деца колкото за една магистрала"! Умни хора заради едно дърво жп линия променили! Днешни ще съсипят най-ценното което има България-културното и наследство.

Археолозите да не се правят на ощипани моми.Публична тайна е,че някой от тях играят с иманярите...

Още по-публична тайна е, че хора от правителството участват в трафика на културни ценности.

Предишните правителства спяха, но това е направо агресивно срещу всякакви културни и нематериални ценности, вкл. срещу хората, които се опитват да работят с тях. Пияндето Рашидов и пиклата Павлова, как спят спокойно при мисълта, че багерите може и да унищожат безвъзвратно артефакти от преди 2500 години?! За обръщенията и квалификациите, неудобно ми е даже да коментирам.

на крив х, космите.... Та така и с Боко-пикасото, все някой му е крив за нещо, все някой му е нацапал гащичките..... за пет стотинки работа не може да свърши, но на мачове и рязане на лентички е пръв.

"...Бърлиева посочи, че Лиляна Павлова е отскоро на поста и не е запозната ..." ЕТО ИСТИНСКИ ПРОБЛЕМ - НЕ Е ЗАПОЗНАТА НО Е НА ПОСТ!!!!!!!!!!!!

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!"

Знаете поговорката На калпавия и в..та му пречи....

Да ви светна малко: ако в тези земи е имало нещо стойностно и красиво изградено с малко повече от 3 реда камъни за зид, щеше да е описано в някой архаичен папирус. Е да ама не... няма, затова от какъв зор разни археолози чоплят земята, че даже и пари искат за това? И да намерят какво?... керемида от 5 в.пр.н.е! Дрън дрън та пляс! Кому е нужно това? ИСТОРИЯ? трънки, на тези земи не е имало писменност, те за история ровят. Некропол, гробници.... оставете мъртвите в земята, не ви е работа да чоплите там където човек е решил (или решили вместо него )да му е последното жилище.

То и от Картаген е останала една улица и няколко къщи, ама е най-голямата туристическа атракция на Тунис. Ние нека засипем всичко с асфалт, поне магистралите ни ще останат в историята...

извинете, толкоз малоумни откъде се взимате???

То на министър Павлова и е простено - тя е отскоро и ще е за малко. Както и шефовете на подопечното и АПИ. Лошото е, че другите министри се позадържаха - и Веждито и премиера.

Важно е прасенцето ми! За тебе може да не е - но за нас като народ с 13 века зад гърба си е ВАЖНО! Защото тебе никой няма да те помни с тъпотиите ти, но това което намерят археолозите, ще напомня много векове напред! Аман от тъпанари управляващи!

Не бяха ли археолозите, тия които казваха че Плиска е незначителен аул, а днес се оказва най големия град с най голямата църква за времето си, не бяха ли те същите които разправяха че старите българи са монголоиди, а днес си мълчат .Не бяха ли пак те, които загубиха предполагаемия скелет На Васил Левски под църквата СВ Петка.Българските археолози имат много грехове към българския народ при изпълниние на една чужда доктрина, така че не ги защитаваи!