Българско гражданство вече няма да се дава срещу краткотрайни инвестиции

Граждани на Великобритания, подали молби преди 31 декември, ще се ползват с правата на държавите в ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че Прасито с Терасито вече раздаде едни 2-3 Хил. БГ-паспорта(ако не и повече).Е, не безплатно разбира се... Е, те така де правят парици за тераси, асансьори, мезонети на Шанс-Елизе и други подобни високо патрЕотични благинки и придобивки.

Хиляди руски мафиоти си купиха български паспорти и без милион инвестиции. Въобще в България всичко може да се купи. Най-просто е да ис напазаруваш диплома от фотошоп и след това да ти дадат държавна служба да разпределяш милиони от Евросъюза. Неграмотност и простотия са нещата, които държат България в тинята. Скоро университетите ще трябва да плащат за да си намерят студенти. Да не говорим за ниското качество на образованието. Неграмотни учители мъчат децата и ги унижават, защото не знаят нищо друго. Трагедия!

може ли поименно хилядите руски мафиоти купили бг гражданство, или ей така си квичиш за помиика

може, идиотино! вземи списъка на алкашите получили българско гражданство и си го чети!

Премахнете двойното гражданство

То понеже има опашка от милионери , чакащи за българско гражданство !

Ако наистина целта на нози закон за получаване на българско гражданство е била да се насърчават и стимулират инвестиции от вън в страната, то управлението и законодателят можеха и трябваше най-напред да насочат внимание и грижи да привличат повече инвестиции от милионите живеещи и работещи зад граница българи, и да не го правят за сметка на националната ни сигурност и престиж на държавата и националното самочувствие и самосъзнание на българина, и да спрат огромни български капитали зад граница, обезкървили българската икономика! Те на практика съзнателно изпускат питомното и докато го правеха гонеха ... дивото! Но техните цели бяха други, и те в общи линии ги постигнаха - вижте къде и при кои са концентрирани богатствата в страната и какво е дереджето на народа и на държавата и държавността! Ако щете вижте и големият Батак, който забъркаха и със Северна Македония!

Закривай!

Българско гражданство вече няма да се дава срещу краткотрайни инвестиции Язък,лишихте патриотите от допълнителен доход.

Българското законодателство е лобистко и слабо, изготвено е за глупавите и сраците, и бедните, за каквито очевидно управниците считат българите, българския народ като зяло, за ПРОСТИТЕ (и аз съм прост, и вие сте прости..., прост съм, бе, прост съм и затова ми е лесно, а другите съм ги е.ал на 200 - това е философията на законодателството ти), а за хитреците, мошениците, престъпниците са оставени вратичките в законите, и за гаранция на тези - и главен прокурор, прокуратура, специален съд, служби и КОНПИ и НАП, които да поддържат и прилагат “законите”! Това е!

Едно време плюехме по капитализма и западните маймуни! Жан Виденов ги правеше диви и щастливи! Когато искаха да копуват заводи в България не им даваше! И освен товатормозеше тия дето вече си бяха купили предприятие в България докато продадат всичко обратно на държавата. И какво стана накрая? Изядохме дървото. Гледам вече 30 години направо гъз им даваме, ама инвеститорите пак не искат да идват в България. Извод: няма по страшно нещо от това да се самозабравиш като народ

Не само това! Виденов имаше един министър на икономиката (за кръга “Орион” няма да споменавам), Та “честният” Жан Виденов имаше този министър - мисля Климент Вучев, с когото задължиха държавните предприятия да вкарат парите си в един УЖ държавен фонд, който обаче Вучев като напусна министерския пост “взе” със себе си - оказа се, че такава била регистрацията му... Знаеш ли го това? По принцип планът на кукловодите на прехода още преди 10 ноември бе всичко работещо и печелившо, най-добрите държавни и общински предприятия да се декапитализират и разграбен и обезценени да преминат на безценица в ръцете на подбрани по списък лица - и всъщност това бе най-голямото “раздаване на прословутите куфарчета” с милиони и десетки милиони! За тази цел те прогонваха всички (сериозни) чужди инвеститори, освен международни мошеници - Максуел,Жирардели, Зееви, онзи исландски милионер, който стана мириардер в България,... Така на времето “Мултигруп” застана на входа и изхода не само на отделни атрактивни предприятия и отрасли, но и на цялата държава - правителството на “Мултигруп” - това на Любен Беров, наречено още правителството на мафията (от сваления с преврат премиер Филип Димитров, на когото обаче сега му затвориха устата с постове и облаги и не смее да говори за това, а ни реди някакви простотии...)

Значи с две думи - ако някой от чужбина реши да си разнообрази или диверсифицира портфолиото и да закупи и български държавни ценни книжа, и вложи над 1 милион лева в тях, той като бонус получава и българско гражданство?!? И може спокойно веднага след това да продаде, а от спатията се разбира, че някои от “новите българи” дори и това не са изчакали: “Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство или на някой от следващите етапи на производството ОБАЧЕ ЧЕСТО СЕ ОКАЗВА, че ИНВЕСТИЦИЯТА НЕ Е НАЛИЧНА ПОРАДИ ПРОДАЖБА НА ЗАКУПЕНИТЕ ЦЕННИ КНИЖА...”?!?! Това се нарича разграден двор! Само да напомня, че преди тодини много български банки изгърмяха. Защото преди това куп банки бяха набързо създадени с едни и същи пари, които просто се “завъртяха” през тях за да си изкарат рицензите! И тези пари, между другото дойдоха от ... държавата!!! От държавна банка! На времето в гимназията бяха задължителни униформите и шапките. И си спомням - аз бях по-малък, но помня, че половин гимназия влизаха в училището - през входа, на който ги проверяваха, влизаше с една и съща фуражка - просто всеки, който влизаше отиваше на прозореца от другата страна и хвърляше фуражката на свой приятел, който след това правеше същото...

Дразнещо е така лесно и бързо да променяме закон щото някой в Брюксел поискал. Даже не анализираха имаме ли полза и какво следва от това... Много мазно се навеждаме- баш като в комунизма, а поляците и унгарците пак показват гръбнак... прави впечатление...

Бойко демонстрира пред ЕС колко е изпълнителен. Преди една седмица имаше доклад по въпроса и вече закона се промени. Е как няма да го харесват. И свирки е готов да им прави стига да го държат.

А кога ще прекратяват гражданството на хитреците?

Една възможност за далавера по-малко за шкембе-воевода!

Българското гражданство за българите е даденост, право, лаконично казано, но придобиването му придобиването му е привилегия, поне така е в другите държави и особено развитите! Нашето управление и законодателство очевидно мисли по друг начин, но това увеличава опасностите за страната! И последствията може да са дългосрочни! Да не се насърчават българските граждани, които масово емигрират, да останат в България и същевременно да се дава гражданство на чужденци по съмнителни или направо грешни критерии е недалновидно с оглед на стратегическите интереси на държавата ни, с най-бързо изчезващото население в света! Това може да се разглежда и като социално генно етническо инженерство, което е донесло много беди на хората и народите, в т.ч. и на българския!

Кой е.ал - е.ал, кака се омъжи!

какво е това краткосрочна инвестиция -платиш там няколко хиляди и искаш паспорт , ще си плащаш "лептата" поне 10-на години на длъжностното лице уредило ти паспорта - ми то семейтво храни, любовница/любовник, хотелче има даподдържа, 4х4-то и то има нужда от смяна и поддръжка.. :))))

Аааа, не са няколко хиляди! По 300 000 лв. плащаха!

Който е изготвил, одобрил и приел такова законодателство: “ Правната комисия в парламента прие на първо четене възможността за получаване на българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции да отпадне. Това ще стане с промени в Закона за българското гражданство по предложение на Министерския съвет, което днес бе прието единодушно с 18 гласа. От 2013 г. лицата, които са кандидатствали за българско гражданство на основание краткотрайни инвестиции, са правили вложения предимно в закупуване на държавни ценни книжа за над 1 милион лева или влагане на над 1 милион лева в лицензирана кредитна институция по договор за доверително управление и увеличаване на инвестицията до 2 милиона лева. ” е извършил престъпление срещу националната сигурност! Влагането на пари в краткотрайна инвестиция като закупуване на ценни книжа - бонове, акции, ..., вкл. държавни ценни книжа не е и не може да бъде (непременно) легитимно основание за получаване на чуждо гражданство! И това го правят същите, които ореваха орталъка за опасности отвън и колко е важно и необходимо да се изгради ограда на границата! Ако не бе тъжно и жалко и не касаеше националната ни сигурност, щеще да е смешно!

БРАВО БРАВО ЧЕ МНОГО МЮСЛИТА ОТ ИЗТОК СВЪРЗАНИ С ПОЛИТИЦИ СЕ НАРОИХА, ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ СЕГА

Те точно такива кандидатстваха на това основание, заедно с цялата си фамилия.

шкембето със жълтата торбичка не ги ли продаваше за 5 бона?

Само на макетата. Той опрости процедурата за придобиване на българско гражданство на основание български произход.

"някой от следващите"......... ДИР, от къде ги взимате тези неграмотни журналисти? От някакви малцинствени групи, които не завършват начално училище? Няма нито една статия без правописни, смислови или езикови грешки. Отврат!

От коя държава е преобладаващият брой от тези "инвеститори".

То е ясно. От Русия.

Само дето не инвестират нищо мужиците, а използват България като хъб за наркотици.

Предимно от мюсюлманския Изток. По-заможнички хора, които искат лесно да пътуват в ЕС - без визи и ограничения. Членовете на семействата на тези хора също се ползваха от правото да кандидатстват за гражданство на основание направените инвестиции (които обикновено бащата прави). Руснаците по-често кандидатстват на основание брак с български гражданин (най-често рускините). До неотдавна според закона те трябваше да се отказват от руското гражданство, за да придобият българско, поради което не кандидатстваха, макар да живееха десетки години тук. После, явно някой политик, женен за рускиня, премахна това изискване и сега при кандидатстване за българско гражданство на основание брак с български гражданин не трябва да се отказваш от първото си гражданство. Трябва само да имаш 3 години брак и 3 години постоянно пребиваване.

Най-много са ватниците!

Да, в България нищо не се дава, а се продава!!!

Българско гражданство вече няма да се дава срещу краткотрайни инвестиции... Значи като дойде мангустата от Бантустан и заплоди 2-3 "българки" (гражданки с български паспорт) и народят по 10-тина чавета ще се счита и за ДЪЛГОТРАЙНА инвестиция?

Е, нали по 5-10хил евро на карачанките и всичко е ОК?

Сетила се Мара.....Не че не се сещаха, ама срещу пари продават всичко от началото на 90-те години и продължават. Цяла арабска сган са българи и ни изкупиха земята, водата и всичко. А те - инвестиции. Ненаяли се търбуси

УЖАС Шкембевойвода ЩЕ остане ГЛАДЕН няма да има пари за ''БИЛЛА'' а брата на Джамбазки ЩЕ трябва да ПРОДАДЕ Парижкия апартамент за 9 милиона евра на Шанз Елизе

или антични северно -македонец.А Гоце Делчев с какво тескере е бил ХАХАХАХА

дайте им на британците поне 5 годинки да си подредят нещата. то бива тъпотия...... Борката може да е кретен, ама защо да страдат тия хора, купили имот в България........ Да им дадат право да живеят тука ако имат имот и право на двойно гражданство следващите 5 години и т.н. ...

Каракачанов правеше тези Измами с Македонци от БЮРМ - дават му 1000 лева и им дава БГ Паспорт . Късно са го хванали - това Престъпление е от 10 години - деляха парите с Борисов .

YouTube, Facebook и Twitter са спрели достъпа до близо 20 руски медии, включително до финансираните от Кремъл РИА "Новости", Sputnik и държавните телевизии RT и "Россия-1". От "Роскомнадзор" се оплакаха, че "американските интернет-компании игнорират исканията да бъде прекратена цензурата на руските медии". От там добавят, че готвят "реципрочни ответни законови мерки", без да конкретизират какви именно

крайно време беше. Русия и Китай просто трябва да бъдат изключени от Интернет наред с Северна Корея и Иран.

И да се направят концлагери! ВЕДНАГА! Стои си милиционера от Министерството на истината до рутъра и следи: Ха види нещо неправилно, ха записва веднага IP-то на един лист. И после оня с комп-а барабар в концлагера. Да копа биткоини!