Лекарският съюз ще обжалва решението на Касата

Българският лекарски съюз ще обжалва решението на НЗОК да не подпише рамковия договор за 2015 г. и няма да отстъпи от исканията си.

Обратно в новината

Коментари - Лекарският съюз ще обжалва решението на Касата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако лекарския съюз продължава да притиска касата, не е далеч момента когато държавата няма да може да се справя със сектора здравеопазване. Колкото и пари да се опуснат лекарите ги глътват, но нищо не се променя. Част от лекарското съсловие е вече много богато, а друга част взема много по малко. Всичко става на гърба на пациентите. Лекарският съюз е като делвите, на данаидите.които ние постоянно пълним а богатите лекари изпразват.

Алчни лекари! Докато го има този лекарски съюз нема оправия. Министър- лекар, Касата-лекари и накрая ЛС,.. еми тва си е лекарска мафия.

Знаете ли,че лекарите работят от 8.30 часа до 13 часа и получават като за 8 часа заплата , а като ги потърсиш извън работно време ---никога не вдигат телефона?! Някои нямат секретарки за да става пазарлъка!!!

Говориш за джипитата.В болниците смените са по 12 часа.В спешната също.Заплатка-700 лв.И винаги са на работното място.Ако не вярваш върви в момента да провериш.

Веднъж ми се наложи да "проверя" в спешното, през ноща беше, сестрата не може д асъбуди лекарката,..че и се беше заключила. Такава смяна да караш леките случаи ги поемат сестрите, а докторите си почиват.

освен "дай" друга дума не съм го чула да казва! Както във всяка система имате и вие мнооого вътрешни резерви.Стига вече!

По лакоми и нагли същества от докторите няма! Единици са свестните лекари. Източват нагло и без свян здравната каса, чрез фиктивна дейност. Да се въведе наказателна отговорност за надписване на дейност от лекарите, за некачествена услуга също!

Правилно, щом искат права, трябва да имат и задължения. Монетата винаги има две страни.

Ти лично видя ли,че източват или на партийно събрание ти казаха?

е видял ,но ще си трае защото е зависим.А те са единни като циганите.

Тези от БЛС да се вземат в ръце и да престанат да източват касата, иначе много бой ще ядът.

Ти гледай да не гушнеш чимшира без лекарска помощ!

Здавеопазването има огромни проблеми, но вижте малко статистика. Числата са в хиляди. 2003г. 2012г. болници общо 967.10 2 181.51 НЗОК и НОИ 221.73 1 406.15 Домакинства 75.33 392.26 извънболнична помощ общо 516.48 1 235.60 НЗОК и НОИ 334.86 664.56 Домакинства 181.62 571.04 Аптеки , санитарни и оптични магазини и други доставчици на медицински продукти Общо 1 017.70 2 509.25 НЗОК и НОИ 270.83 484.41 Домакинства 746.87 2 024.84

Как може един лекар да се мръщи на 2000-3000лв на месец, а един обикновен работник да е доволен на 400лв на месец? Това е почти 10 пъти разлика. И преди някой да ми направи забележка само да поясня, че имам много приятели обикновени лекари, а не светила и заплатите им рядко падат под 2000лв. Неравенството в България е огромно. Не казвам, че на лекарите заплатите им са огромни, но на фона на мизерията са космически. Затова тук никакъв бизнес на върви, защото парите са концентрирани в 1% от населението. А и с 2000лв заплата лекаря е далеч от разбирането ни за средна класа.

Това са доходите на джипитата,драги,които са поносими.В болниците специалисти като мен,които работят денонощно,с 7-8 дежурства и 15 разположения,с 30 г. стаж и 2 специалности вземаме чисти 850-900.Това е в провинцията.В София-15о лв повече.

Лекар се става с душа , сърце , много силно желание и умение да лекуваш, да помагаш на хората . Днес така самонаричаштите себе си лекари са едно заблудено съсловие ,аругантни,самодоволни и алчни . Здравето на човек не се измерва с пари.

Хайде стига с пропагандата.Чекистът трябва да работи със сърце и душа-Сталин.Само че сега не е 1925 година и лекарите не са чекисти.

Е, ако лекарът който лекува не е в състояние да предаде положителната енергия чрез своето пси поле на пациента , то той не е лекар .Тук пропаганда няма .просто заплатите трябва да са според излекуваните пациенти или превенции от заболявания.

Ти го знаеш бее туй е СКАКАУЕЦ.

Какво повече искат тези лекари ментаци ? Чуват ли се какво говорят, при бюджет от 3,5 милиарда лева да поставяш въпрос за нови 10 милиона лева ,което е под 0,5 % от бюджета ти и да не можеш да се вместиш в тази сума е малоумие. Големия въпрос си остава КОНТРОЛА по изразходването на публичните средства, тук трябва немедленно да бъде въведено онлайн регистрация на всеки болен и така по веригата той ще може да бъде контролиран . Нищо не струва това , освен ,че т.нар. лекарски съюз ще бъде силно против ,за да не изпусне далаверата с фалшивите направления и фалшивите прегледи и профилактики.

Много се заблуждавате,тези пари -3,5 милиарда не са за докторите и сетрите,много малкачаст достигат до тях.Трудът им не е остойностен никъде,напротив,лекуват за тяхна сметка,парите отиват във фармацевтите и партийните Каси!

Касата лъже лекарите,а лекарите лъжат касата .

Шефката на НЗОК е сестрата на видна комунистическа измет. Веднага трябва да бъде сменена с млад иновативен проспериращ кадър и ще се оправят нещата.

Какво и е на жената? Професионалист е и е в трудоспособно възраст. Я какво ти се приискало...политически репресии. Къде се намираш бе голтак!!

ПРофесионалист ?!?!? Допуснал поголовни кражби източвания на касата, държаща се точно като червен боклук. Тя и прилича на такъв и си е такъв. Сякаш нейното и назначаване не е политическо ахах. Сякаш не в конфликт на интереси заради сестра си. Айде червенушките да спрете с малоумията.

Човека ти е написал, за млад иновативен и проспериращ кадър, а тя е типична бабичка на заплатка чакаща да дойде датата за пенсията. В НЗОК има реформи, а тая лелка няма как да ги направи, защото няма потенциала. Трябва да се спре изтичането на пари от нзок, трябва да има повече професионалисти, трябва да се повиши събирането на здравни вноски и т.н. и т.н.

Някой да е виждал доктор да се реди на банкомат?

Не се редят,защото бързо им свършват парите в картите.

Незабавна оставка на ръководството на БЛС!Това са демагози и лъзчи и се чудя как им вярват техните членове!

Някой да е чул "Лекарския" съюз с мнение по проблемите на Спешна помощ? Не е и няма и да чуе. Защото в Спешна помощ няма далавера и пачка, тях медицината не ги интересува...

оставка веднага веее! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.