Хиляди жертви на труса в Непал

Броят на жертвите от земетресението в Непал е достигнал 3617 души по данни на непалската полиция, съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди жертви на труса в Непал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прецакал се е да отиде от скапана държава в още по-скапана нито онези власти нито тия тука им дреме на клетото копеле...

Холандския университет трябва да каже къде точно е стажа. Адреси телефони всичката информация е в университета. Нашето МВнР, едва ли ще достигне по бързо до координатите му.

Ако позволите, Дир.бг - Директно към Семейството на г-н Ангел Димитров (от Варна) А. Университетът Бреда - има впечатляваща мрежа социални контакти чрез Интернет. Б. Хотелът, който цитирате (Backpackers) - Е основният в който отсядат Младежи. Успех !

Надявам се момчето да е живо и здраво и много скоро да се свърже с близките си в България!

Не разбирам защо политизирате трагедията, България няма посолство в НЕПАЛ, на всичко отгоре можем ли да си отговорим като отиваме в чужбина независимо къде да не би да уведомяваме посолството ни веднага с пристигането ни в държавата. Външно министерство казва това, което някой е сигнализирал. Да не би във външно да работят ясновидци. Те са хора и работят само, когато имамт информация за българи в чужбина. Всеки тръгнал на собствен риск българин и не уведомил посолство , непотърсил връзка или помощ отговаря за себе си. Дано да са живи и здрави, връзките са нарушени. А загиналите Бог да ги прости. Това е света, винаги е имало и ще има природни бедствия. Иначе най-голямото бедствие е май по българските пътища, където безумно се избиваме. Да за 10 година над 4000 убити по пътищата. Нима е малко бедствие. Да се замислим кое можем и кое не можем да предотвратим.

Родителите на момчето най-добре да звънят в университета, а от там по веригата на други родители от групата. Все някой може да се е свързал вече. Външно представлява една пихтиеста маса дълбоко заспали чиновници, които дори с интернет не знаят да боравят. Дано се намери момчето живо и здраво.

защо трябваше да се изхвърля МвнР в първите часове, че няма българи, "вижте колко сме осведомени"?!!

Бог да прости жертвите на тази прекрасна държава с одухотворен и мил народ. Жалко за хората, жалко за планетата Земя...

Бог да пази тези добри и духовни хора! Моля се за тях ! Голяма трагедия :( Дано и нашите сънародници са живи и здрави !

...В 10,49 ч. днес потребител с имената Милко Георгиев е вписал името на Кристина в специалното приложение 2015 Nepal Earthquake в платформата....

В момента е 10,37, значи скоро Милко Георгиев ще пусне сигнала. Просто в дир-а са ясновидци и ги знаят нещата предварително.

Голямо нещастие... Горките хора. Съчувствам. Държавата ни няма ли да предложи някаква помощ?

Ейй, много сте големи на думи, всички българи са специалисти по всичко, вероятно затова и държавата ни е така цветуща и китна. Аман от дървени философи и вечно хленчещи мрънкала!!

Това е голяма трагедия, но защо пак злобеете бе хора. Че в нашите министерства има много калинки, е вярно, но ако някой българин е живял в друга страна и оттам е тръгнал за Непал/Индия, как да знае външно, че има българи там?

Дано да не съм прав, но от Външно чакат от умрял писмо за да потвърдят нещо.

Миналата година бях в Непал за 1.5 месеца.2012 за месец....това са най приятните хора живеещи в най красивата земя....ужас

ДА.НЯМА ПО-ТОЧНА ДУМА ОТ ДУМАТА"УЖАС"!!!!!! И ПАЗИ БОЖЕ!!!

А кога точно е станало земетресението? Снощи ли е било? Чак тази сутрин се разбра...

Събота ,сутринта около 6.11ч

Ужас!!!! А защо чак днес се разбира това?!?

МВнР изчаква Непалските служби да им изпратят па факс документите на изчезналите Българи и тогава ще излезе със становище по случая . За съжаление в Непал все още няма ток . BG- МВнР .

Ах, ама моля ви се, няма Външно да си развалят рахата в събота и неделя да питат за изчезнали българи.

Огромна трагедия. Лека им пръст на загиналите, независимо от каква нация са! Дано да се намерят живи изчезналите! Природата показа отново, че сме много уязвими!

Никъде не пише колко по рихтер е било

7,9

Във външно всички са калинки до един, начело с мазния зализан нежен евроатлантик.

МВнР НИКОГА НИЩО не знае. Най-некомпетентното министерство, уволнявайте всички....да са чували за запитване, за проверка на визи....ако щеш за google person finder. що за тъпанари са от външно....затова хората у нас не разчитат на институциите. Молете се такова нещо да не става у нас, защото нямаме капацитет да го преживеем и институциите ще са последните, които ще ни помагат

Има и още българи в района на земетресението. Сестра ми се прибра преди седмица от там и каза че се е засякла с други българи туристи които са тръгнали точно към този район, а там за 2-3 дни не са ходили. Нека външно да запита непалските власти какви входни визи на българи са издавани (ако имат капацитет) и да потърси българите.

Разбира се Външно министерство пак не са в час, то тяхната работа е само да повтарят каквото им спуснат от американското посолство. Дано са добре сънародниците ни!

Руското е затрупано

А на теб това ли ти спуснаха от руското... ама толкова са мързеливи там, че тая опорна точка поне малко да я бяха променили, а те от една година едно и също!

Изречението; "Има изчезнали българи" е разказвателно и трябва да завършва с точка. "Компетентните" журналя обаче си имат други знания за българския език и поставят въпросителен знак... Това не е ли заложено в google.translate? Или copy/paste нещо не е станало както трябва?

да, смешните журналя не правят разлика между хотел и хостел,какъвто е бакпакърс...

Не ви ли прави впечатление, че на двата милиона българи в чужбина им се случват почти толкова нещастия, колкото на 7 милиона в България? Мислете преди да оставяте майка си и баща си...

абе вапроса не е в това,колко са балгарите в чужбина,вапросат е ,че тея псевдо балгари в чужбина,които уж живеят в богати страни,ходят на почивка в бедни страни.....защо тая балгарка не е отишла в друга страна,като има пари....в непал е само за алпинисти....ама нали е искала да похарчи малкото спестени долари в прост и тап дубаи в непал...сигурно си е мислила,че с 100 долара,които е имала в беден непал е щяла да баде,като милионерка,ами наказа я природата,садба....не ходете в такива нещастни даржави....

И да ти обясни някой защо, пич, едва ли ще разбереш.

Леле, колко си тъп! Както колегата е казал, просто няма смисъл да ти се обяснява...

бенчо, дори в "богатите" страни парите не ги раздават на калпак... а и не всеки живее само и само да накара съседите си в българия да му завиждат!

Ама че тъпотия, ако те е яд, че си висиш в България, вземи замини на някъде. Явно обаче си некадърен, и само си търсиш оправдания.

Гръмни се!!!

Те тия в Непал, не знаят въобще, че има държава България, ще ни уведомяват? Имат в предвид, че още не сме питали! :)

Като не ви работи системата има фейсбук и туитър!

Чудя се как продължавам да съм още жив, без фейсбук и туитър?!?! направо ми идва да се гръмна! Чакам с нетърпение - кога ще ме зомбират и мене...

както е английският лаф : не си най-острия инструмент в комплекта ;)

Аз ,също не ги използвам,а и въобще не ми трябват......

Зарезали хиляди затрупани, некакъв Балкантурист да търсят ?! една бабичка