Лондон пое ”твърд курс” към имигрантите от ЕС

Лондон ще ограничи правото на имигрантите от ЕС да получават помощи с условието да са живели 4 г. на Острова. Те ще бъдат допускани и след предложение за работа

Обратно в новината

Коментари - Лондон пое ”твърд курс” към имигрантите от ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твърд, твърд, колко да им е твърд курСа ? То повечето имигранти не са от ЕС, а от Индия!

Истината е че никой по света не уважава такава страна като БГ,защото политиците ни само ходят по чужбина и целуват подмазвачески ръце и хората им се смеят на акъла-дето им липсва. Само не излагат и всеки остава с впечатление,че българите са народ без достойство,ценности и гордост. Ама всяка от съседките ни я уважавт повече. Вземете Сърбия - тя скочи срещу САЩ- какъв смел и горд народ, тука ние правиме протести след работно време да не би шефа да не ни изхвърли. И това е заради скапаната робска психика. Аман от мижитурки. Няма нито един свестен май дето да каже - няма да целуваме повече ръцете. Българският народ не е изтривалката на Европа.

Да вярно е но ако ние приемем твърд курс за циганизация-ще кажат дискриминирате хората

Великобритания харесва емигрантите да са от тези дето ходят на джамия и правят гета. Всеки нормален емигрант е враг на британската джамахирия. Друг извод не се налага. Преди време отказах да отида на работа там. Преди това бях на екскурзия и видях квартали, които приличаха на Мароко. Не мисля, че искам семейството ми да живее на такова място. Избрахме да заминем за Хонг Конг и не съжаляваме. Желая успех на българите, които тепърва са избрали да заминат във Великобритания. Дано те имат по-висока поносимост към циганизацията там.

Абсолютно си прав, в Китай, Ю. Корея, Япония и Тайван почти никакви мюсюлмани не се допущат да се заселят, за разлика от ненормалната Европа.

Правителството в UK скача на тези дето няма да палят, да убиват и да взривяват. За мюсюлманските гета, в който не могат линейки и полиция да влизат нещо не се говори. Щото британците са страхливи и се зъбят само на такива, които няма да ги избият.

Смехория. В големите градове на Европа вече рядко се срещат бели хора. В Париж и Лондон бъка от африканци и азиатци. В Бруксел центъра е арабски. А те се загрижили за 10 българина дето ще им идат в пикливите държави

В Лондон е град на имигрантите и не е така дълго това време когато във всичките градове а може и села да бъдат само емигранти

не е зле и меркел да помисли по въпроса, нямам нищо против новите имигранти, но напоследък само цигани и циганчета идват от българия, които нито в германия, нито у нас имат образование и опит , а водят по 3 деца, за да получават соц. помощи и надбавки . за интеграция не може и да става въпрос, защото и тук се държат както и в бг, шумно и крадливо!срамно и обидно, че именно за тях се говори само отрицателно в европа, съответно и за българия.

точно тук трябва да се приложи твърд курс в посока на задължително образование и квалификация. колкото до известни мерки, те бяха приети чрез решение на съдилища от най-висок ранг. по този повод трябва всеки път да се повтаря, че на практика, "правозащитните" хелл-зингски структури на семитите изобщо не помагат на такива хора, като настояват другите да им поемат разноските, дори на кражбите. даже напротив - по този начин те умишлено ги тласкат към подобен мизерен и подчовешки(недостоен) начин на живот.

Малоумнико ......ако ти останеш на власт аз ще си отрежа ташаците..... и в момента няма кой да те търпи ! Олигофрен..... !!!!

с този си ход, камерун се стреми да дръпне килимчето изпод краката на найджъл, при това с неговите методи. в същност тук само един е прав. този, който рече, че проблемите с имигрантите могат да се решат само в корените им. т.е. в страните в които се предизвикват. направете едно допитване сред българи и румънци за да видите колко процента от тях биха отишли в друга държава, ако в собствените им(!) държави всичко бе наред. до ак47, който не разбира: меркел си е бабичка, или ще ми кажете, че е кака - свежарка. оланд какъв е освен безгръбначно, единственото, което осъществи е узаконяването на гей-браковете и даването на възможността педофили да си осиновяват дечица. за камерун си прав. не само той, а цяла англия е пудел на сащ. та нали англичаните научиха американците как се пие чай в 5 о' клок хахаха. но едно е ясно, че тези определения пасват напълно и за народите, които избират политиците си. германците се сбабичосаха, французите станаха безгръбначни и etc... въпросът е кое първо стартира тези процеси. дали първо германците се сбабичосаха и тогава си "избраха" меркел, или обратно. ти как мислиш?

да не пропусна само да спомена, че войната на ис, която предизвика потоци от бежанци е добре дошла за разни хелл-зингски комитети. така им се отваря работа да пищят за "правата" на бежанците в европейски държави, но аз тях не съм ги видял да кажат и дума против войните, които биват предизвикани от тез, дето им плащат заплатите. та нали техните господари планираха ислямската дъга в сърдцето на ес. но каквото и да струва на света- в израел трябва да си остане "чистата раса" на "свръх-човеците" и "богоизбраните". хахахахааа.. та така.

Политик, който още не е разбрал, че България и Румъния не са Босна и Херцеговина или Тринидад и Тобаго, т.е. две РАЗЛИЧНИ държави, какъв капацитет може да бъде за Европа, още по-малко за България, та да му се връзваме?

Като ви казвах че комунизма ще победи във високоразвитите капиталистически държави вие не вярвахте. Сега като четете какви права имат гражданите от Запада, а именно да получават пари и да не работят, май са построили комунизма.

Алчните съсипаха хубавото ни черноморие, полакомиха се щото било хубаво и след това вече не е хубаво, а гадно и мръсно, на което дори самите те не искат да ходят. Същото стана и с Лондон. От град вековен, с традиции и красота за живеене, алчните го превърнаха в гето и вече е едно голямо бунище с изключение на най-скъпия обръч около елита. Камерън не просто е прав, длъжен е да спаси Лондон! Тук за едно лято с малко повече бежанци ореваха всичко, представяте ли си какво им е на англичаните. Затваряй границите Камерън и депортирай всичко, което е ненужно. Инак на Лондон ще му остане само името.

Довиждане на ЕС ! Американският пудел изпълнява точно заповедите на Вашингтон. ЕС ли ? Евро ли ? Долар и само долар !

Не ми е ясно, какво ние бългаприте очакваме от колониални държави ?Кога метрополия е чула гласът на колониите си ? Разпорежда и ако няма изпълнение бой по главата.Англия има собствени колонии Кянада, Австролия, Н.Зеландия и пр. Има пазари.Това е причината да работи с лира, а не с евро. Дреме и на Англия какво ние ще кажем и коментираме.Владяла и крала от целия свят 1000 г.Натрупала несметни богатства, които миришат на кръв и пот! Прав е човекът по-долу.Редът е 70% за Америка/Кръстника/ и 30% за плебеите, такива като нас.Разбира се Комисарите от ЕС взимат също процент.

Всички българи във Великобритания да се завръщат завинаги обратно в България !

Няма друг изход или Фараж го изхвърля от политиката. Прав е да решава в неговата си страна. Англия си е Англия.

От, години чета и пиша във Форума но напоследък започвам все повече и повече да не разбирам за какво иде реч. Става въпрос за коментари, които един нормален човек не може да разбере. Съобразно многото и по различени поводи коментари, мога да обобщя с най- ползваните от вас думи ..., за изкуфялата баба Меркел, безгръбначния Оланд, за идиота Камерън, за пудела чернилка Обама и ... и ... примерно незаменимия г-н Б.Борисов, великия др. В.В. Путин. Т. е. мерим се с ... Германия, Франция, Англия, САЩ ... Русия, България, Кирибати... оп па... да не се счупи кантара! Сещам се за някой (когото сега не мога да си спомня), който казваше ... ако Шекспир беше жив щеше да каже, няма какво да кажа! Лек ден, уважаеми.

ВМЕСТО ДА СЕ АХКА И ОХКА КОЛО Е ПРАВ ИЛИ НЕ КОЙТО И ДА БИЛО ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИК,ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НАИСТИНА ДА СЕ СТЕГНАТ И ДА СЪЗДАДАТ НОРМАЛНА БИЗНЕС И СОЦИАЛНА СРЕДА,А НЕ САМО ДА РАЗЧИТАТ НА ТОВА КОЯ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ЩЕ'СКЛОНИ' ДА ПРИЕМА БЪЛГАРИ,ДА ИМ ДАДЕ РАБОТА И ПОКРИВ,ЗА ДА ПРАЩАТ ЕМИГРАНТИТЕ ПАРИ У ДОМА,А БГ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПИЛЕЯТ ЕВРО ПАРИТЕ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ И ДА 'ПЛЯСКАТ С РЪЦЕ'.СТИГА СА ТОЛЕРИРАЛИ ФАЛШИВАТА ДС НОМЕНКЛАТУРА ДОВЕЛА ДО СРИВ ДЪРЖАВАТА С 'ВЕЛИКИТЕ СИ ИДЕИ И ДЕЛА'.ВСЕ ПОВЕЧЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ СТАВАТ КАТО КАМЕРЪН И Е НОРМАЛНО-ВСЕКИ ИСКА ДА ОПАЗИ СВОЯ 'ДОМ'! НЕКА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ ПОСТИГНАТ НИВОТО НА СТАНДАРТ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ДРУГИТЕ ЗАПАДНИ СТРАНИ,ЗА ДА НЕ СА СОЧЕНИ БЪЛГАРИТЕ С ПРЪСТ,А ДА ИМАТ НОРМАЛЕН ЖИВОТ У ДОМА!СТИГА СТЕ СЕ ОПЛАКВАЛИ КОЙ КАКВО КАЗАЛ...КАЗАЛ ГО Е И Е ПРАВ ЗА СЕБЕ СИ!!!

Българските политици са кукли на конци и са на подчинение на този от снимката и други като него. Все пак можеш да изпратиш едно писмо на българските политици, те ще го вземат присърце и ще изпълнят всички препоръки и заръки, включително и Сепуку пред публика.

Уважаеми, научи се да пишеш нормално както и ние (колегита) във форума, ще получиш и обратното с респект. Да се пише с големи А и Б, е най-малко неучтиво да не кажа обидно. Лек ден уважаеми.

Само хора с комплекси обръщат внимание на големината на буквите! Един приятелски съвет: Освободете се от комплексите и мислете за важните, а не за маловажните неща!

ПРОБЛЕМА НА КОЛЕГАТА ДЖЕЙМС БОНД Е ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОПАЗИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ МЮСЮЛМАНИТЕ ДЖИХАДИСТИ , КОИТО СА БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ :))) СРЕД ИМИГРАНТИТЕ НЯМА ДЖИХАДИСТИ :))

хм. само да не пипа имигранти - привърженици на дпс, а че ще му се стъжни живота, като му назначат един зам. министър на отбраната - исмаилов. в същност защо не вземе исмаилов да се заеме с отбраната на англия от имигранти от африка и бл. изток? няма по-добър професионалист от него!

Все едно преди като идваха Българи в Лондон са получавали някакъв вид помощ задължително беше да имаш НИН номер като нашето ЕГН а те не го даваха

Не ни остава нищо друго освен да запрятаме ръкави и да постигнем техните заплати и тяхната социална система,на която толкова много държат!Хайде политици и граждани,влизайте в час ,не чакайте!Британците източват мозъци и достигат просперитет на гърба на чужденците,но и със заплатите си, е това е,икономически бум,хайде на хорото!

и за сметка на това ще продължим да плащаме на талибани, гумняни и лайняни мюсулмани които идват в нашата страна, допълни изказването той. колко малко се иска за да си прост!

Обажда се Камерън от англия и ти нарежда да приемаш имигранти, да не строиш ограда, да адаптираш римлянита, обаче не иска да покаже на практика как се прави това!

бе Другарю камерън. Вече младите се преориентирът към Проспериращия Изток бе другарю камерън. Вие сте в нокдаун Другарю камерън. Амин.

ама от къде ви плащат за тъпотията бе ? живея в англия поне 12 години, плащам 200 паунда за транспорт на месец, в момента познавам хора с повече от един занаят и пак не вземат така посочените 1300 паунда. средния доход за семейство в лондон е 28000 паунда по официялни данни, ти какви ги измисли, а наема за едностаен апартамент е 1400 -1600 на месец. ти какво им пробутваш на хората разни измислици, има и с по - високи доходи, ама 7 паунда да взмат на час по 40 часа по 4 седмици +20 часа 180 умножено по 7 колко е максимум 1180(завишена сума) паунда кажи ми сега, как ще платиш квартира, как ще платиш ток, вода, общински такси те са минимум 100 паунда на месец, детската градина е 700 на месец, транспорта е минимум 100. Англичаните се оплакват, че имат само 12-20 часа работа на седмица, ама ти вездесъщия посерко, същински Иванушка Костов Насрании

бира 5 паунда в кръчма, в америка 15-20 долара, в Франция 8 евро. докато работеха заводите в България имаше работа и сравнително нормален начин на преживяване, не охолен но нормален

humfry

И как живеят тия хора там бе? Ми то излиза, че официалната световна статистика, която поставя България като най-бедна и корумпирана страна в ЕС е лъжа. Всъщност, България е най-богата страна в света!

Бирата в Америка е от 3 до 9 долара, в зависимост от заведението и вида бира. 15-20 долара са достатъчни за вечеря за 1 човек в по-скромен ресторант в повечето градове. В общи линии, в заведенията цените са като в България, само че в долари.

humfry

Недоволните винаги са свободни да сменят държавата или да се връщат в България! Особено недоволни и неграмотни!

ти от позицията на нещо по вече ли го казваш или от позицията на шут казва кой какво може и кой какво не може:))))))

Потвърждавам цифрите и фактите, господине. Вярно е. Трудно се печели и живее в УК. Но някакси бълХарието са нахъсвани да верват, че тук се берат пари от дърветата и че за 1-2 години требе да си събрал началния 1 мелион капитал....:))))) Колко съм се смела на наивници и простаци - направиха ми живота! ноо можели, ноо биле образовани, ноо знаели - и сичките си стоят страхливо в бълХарията и драскат в дира - белки забогатеят ....:)))))))

Никъде не се берат пари от дърветата. Разликата между ЮК и България е като разликите между Слънцето и Земята. Страната там дава възможности за всеки. Друг е въпроса дали всеки ще съумеее да се възползва от тях.

Пишеш едно и също нещо 15-ти път! Правописа си пооправил, това добре, ама пак не ти се разбира - оплакваш ли се, хвалиш ли се или някой ти е разправял за Англия?

западняците или да започнат да откриват поне по 100 000 нови и нормални работни места в българя или ги гоним от балканите! ако не са съгласни - да се оплакват на когото искат, например на папата!

6++++++++

VIPER

Да благодарим на "братята" роми , български и румънски , за това че никой не ни иска в ЕС

Най-великия Тодор Живков, беше прозрял, че за да намали миграцията трябва да създаде работни места в малките градове и села! Та големите заводи и фабрики откриваха цехове по селата, за да дадат препитание на младите хора и те да си стоят там. Камерън, да отвори малки фабрики в БГ и хората няма да емигрират! ЕС напротив, за да има работа на корабостроителниците в Германия, закриха нашата, както и полската! Сега плачат, е нека плачат!

Камерън не е премиер на България, а на Великобритания, защо той да прави тези неща в България? Вие си плащате данъци за парламент, премиер и купчина други управници, те да оправят България, а не Камерън :)))

и ограничено мислене! Правилата за ЕС са писани и от Англия, нали? Понеже сме в ЕС имаме определени квоти! Ако реша сега да открия наново корабостроенето, и вместо Франция да строи Мистралите, ми ги дадат на мен, дали ЕС ще ми разреши? Същия е въпроса с военните заводи! Ако не знаеш, произвеждахме радари! Е , след емокрацията не произвеждаме! Слушай, ти си капиталист от Англия, и имаш много пари, можеш да влияеш на правителството си! Та гледаш в накаква България, завод бълва продукция като твоята, и ти подбива цената! Какво правиш? Отиваш при Давид, и му казваш, че този завод увеличава безработицата в Англия и трябва да се закрие. Знаеш какво прави Давид , нали? Ти за всеки случай се оглеждаш за по-кадърните кадри от този завод, и ги прибираш, за да не отидат някъде другаде! Обаче останалите кадри, пристигат в Англия, и искат социални! Тук затварям кръга!

humfry

Част от цените на живота във Великобритания Разбира се, както в България, така и в Лондон има скъпи наеми, както и цени, но като цяло не е така. В Лондон има наеми от по 500-800 лири за цяло жилище, ама много добро и обзаведено жилище. Травелкарта за цял ден ти е 9 лири, ама можеш да пътуваш колкото искаш и където искаш във всички зони на Метрото (подземни и надземни), Червените автобуси, Трамваи, железници, и получаваш над 1/3 отстъпка от транспортни услуги по Темза. Едномесечните карти са от 120 до 219, в зависимост от зоната. Има и годишни, но няма да пиша техните цени. Зоните са валидни само за Метрото, автобусите нямат зони и можеш да си пътуваш навсякъде. Лондон е огромен град, чак труден за възприемане, ако идваш от малка държава като България, и има огромна транспорта инфраструктура, а също така и една от най-големите и най-стари в света. В останалите градове е значително по-евтино, ама значително. Храната е значително по-евтина. Адвокатски услуги и алкохол. Адвокатските услуги варират отново от населеното място, но в Лондон примерно са от 100 до 200 лири на час, като вероятно има и по-евтини. Но в България не са особено по-евтини, особено като се сравни почасовото заплаща на работещите. Във Великобритания със средна заплата получавате по 120-130 лири на ден. Но дали в България със средната надница може да си позволите 1 час при адвокат, надали. А и колко пъти ви се е налагало да използвате услугите на адвокат? Има минимални цени на алкохола, примерно, една бира не може да струва под 50 пенса, стандартна бутилка водка не може да струва под 10.16, бутилка вино не може да струва под 2.24. Цените ги въведоха, за да намалят здравните разходи и разходите от понижаването на престъпността. Иначе имаше доста големи промоции по веригите и масово явление е преди заведение да се натряскат с алкохол от магазина. Цени на мобилни услуги във Великобритания Вижте как е при O2 във Великобритания. Цените на плановете са от 8 до 30 лири на месец. Продължителността на договорите е от 1 до 12 месеца. Всички планове включват неограничен брой безплатни СМС-и, както и ограничен Интернет трафик. Мрежата на оператора е 3 и 4G, което ще рече, че в момента върви процес на обновяване. Ето няколко конкретни редовни тарифи /забележете, че това не са промоции/: - 300 безплатни минути към всички - неограничен брой безплатни смс-а - 300МБ Интернет трафик - 1-месечен договор - Цена 12 лири/месец Същото го има с 12-месечен договор, но при цена от 10 лири/месец. - 1000 безплатни минути към всички - неограничен брой безплатни смс-и - 1ГБ Интернет трафик - 4Г мрежа - 12 месечен договор - Цена 16 лири/месец Същата оферта я има при едномесечен договор с наполовина трафик и минути, като цената е 15 лири. - Неограничен брой безплатни минути към всички - Неограничен брой безплатни смс-и към всички - 1ГБ Интернет трафик - 12-месечен договор - Цена 19 лири/месец - Неограничен брой безплатни минути към всички - Неограничен брой СМС-и - 8ГБ Интернет достъп - 12 месеца достъп до "Sun+ Goals" - 12-месечен договор - Цена 30 лири/месец Е, при заплата от 1500-2000 лири във Великобритания и 1500-2000 лева в България, смятам че разликите са очеизваждащи. Има още много тарифи, разгледайте ги, вижте как живеят хората по света. И едно допълнение. Всеки оператор в Обединеното кралство предлага телефони на изплащане, без оскъпяване и на доста преференциални цени при 24-месечни договори. За 32 лири на месец можете да имате чисто нов модел смартфон от висок клас и много добър тарифен план.

Ама защо пропищяха, че нямат 1.8 млрд. евро да си доплатят ЕС вноската? Защо пищят сега, че нямат пари за социални, за новите емигрранти?

Защо в България всичко е по-скъпо, няма икономика и производство, има само внос, но отново няма пари за нищо и по цял ден само това се говори?

съгласен с написаното , но за съжаление има едно голямо -но ако намериш работа , кото от година на година става все по трудно , от доста години съм извън бг работил съм и съм обиколил цяла европа , до 2008-2009 беше добре сега стана много трудно , за едно работно място кандидацват 200-300 човека , освен това в англия и франция черните и мусулманите са предпочитани пред българите и румънците

humfry

Винаги си свободен да се върнеш в България!

Минимален наем за Лондон - около 1200 паунда за къща. Апартаментите са рядкост, тези в централната част даже и не знам по колко вървят. Апартамент тип гадна боксониера в гаден квартал е 1000. Адвокатски услуги - елементарен бракоразводен адвокат е 200 паунда на час. Останалото няма да коментирам, мисля че и това ви стига.

humfry

Защо ти е цяла къща? Можеш да си наемеш само част от нея. Там имотите се разглеждат на брой спални. Отвори сайтове и разгледай цени. И Великобритания не е Лондон.

стига лъга , какво хубаво жилище за 500 паунда има хубави ама са общински, травел карта за цял ден не ти е 9 лири, стига лъга, транспортните услуги по темза са по скъпи и от метрото. 120 травъл карта ще е ако е първа зона, но в първа зона боксониерата ти е 700 паунда наем на седмица. защо заминал народа на запад ми защото има наети пропагандатори хем ви плащат да лъжите хем , хем се оплаквате защо имало много емигранти ми кажете истината и никой няма и да помирише чужбина:) поне в тези мащаби

.......... Те ще бъдат допускани и след предложение за работа ........... ----------------- западняците ша ги допускаме само ако носят работа и пари и кеф иначе вън от балканите! -----------------

да попитам: Англия одобрява ли приемането на Украйна в ЕС?

ама от къде ви плащат за тъпотиата бе . живея в англия поне 12 години плащам 200 паунда за транспорт на месец, в монета познавам хора с повече от един занат и пак не вземат так анаречените 1300 паунда средния доход за семиство в лондон е 28000 паунда по официялни данни ти кви ги измисли, анема за едностаен партамент е 1400 -1600 на месец. ти каво им пробутваш на хората разни измислени, иа и с по високи доходи, ама 7 паунда да взмат на час 40 по 4 +20 часа 180 умножено по 7 колко е максимум 1180(завишена сума) паунда каж ми сега как ще платиш квартира, как ще платиш ток вода, общински такси те са миниму 100 паунд ана месец, детската градина е 700 на месец, транспорта е минимум 100. англичаните се оплакват че има само 12-20 часа работа на седмица, ама ти вездесъщия посерко, същински Иванушка Костов Насрании

Ти разбра ли се какво написа? Остави това, но във всяка дума по две грешки! Дано поне те разбират на английски, че иначе лошо!

Всичко това, което си написал е вярно, само, че си забравил една малка подробност. А тя е, че този толкова щастлив българин в Англия трябва да яде, да пие, да плаща осигуровки, наем, данъци, билети за метро, автобус, кино, паркинги, такси и пр., които НЯМАТ НИЩО ОБЩО с българските А иначе животът изглежда прекрасен....

не е лош за работещите. Най-хубавото е, че все нещо ново научаваш, което ти е от полза. Колкото до стандарта - висок стандарт, висока заплата.

Всички прозап.тролове са правени от урина, а не от сперма.Затова са и третополови-антибългари ! Марш у кенефо бе мърляци !

Нищо не се чува за Абрамович ? Да не е влязъл в Голямата къща в Москва.Вход има, но изходът е в Сибир .

humfry

Преди няколко дни имаше една статия, чиято цел беше да внуши едва ли не колко много пари получават българите в България, без обаче те сами да го знаят. Тогава писах коментар за доходите, който важи и в момента. Ето защо работливите и предприемчивите ще са в пъти по-добре във Великобритания, отколкото в робската родина. Хората емигрират основно заради перпективи и възможности, които не получават в родината, където всичко си тече с едно и също темпо и по един и същи начин. "1) Работните дни в месеца средно са средно около 21 и малко отгоре, за по-лесно ще ги разглеждаме като 21. Една работна седмица е от 5 дни, което означава, че имаме 21:5 = 4.2 работни седмици. Като вземем цитираната сума от статията за средните седмични доходи в България от "149 паунда" и я умножим по 4.2, получаваме резултат от 625.8 лири месечен среден доход за България, което в лева е 625.8x2.5 = 1564.5 лева. Дотук получените суми са многократно завишени и нямат нищо общо с реалните средни доходи в България. 2) Според НСИ средната заплата в България е около 820 лева/месец, което според мен също не отговаря на истината. Данните са силно изкривени и надути, защото има доста личности като шефа на БНБ, за който наскоро пишеше, че взима 90 или 95 хиляди лева/месечно под формата на заплата. Реално никъде извън няколко големи града не взимат заплати по-различни от 200-500 лева. 3) Не съм чувал за общ работник във Великобритания, който да взима по-малко от 1300 лири месечно. Това е може би най-ниското ниво на работник. 4) Дадените проценти в статията не е ясно как са смятани, но според изложените данни са неточни. 330 лири са 221.47% от 149 лири, а не 253%, както е написано в статията. Правилните проценти при средна месечна заплата за България от 820 лева (328 лири, 78.09 лири седмично) са 422.59% увеличение за работещите българи във Великобритания. Тук е много важна да се вмъкне, че се сравнява МРЗ във Великобритания със средна работна заплата (СРЗ) в България, което очевидно не е правилно. 5) Сравнение на минималните заплати във Великобритания и България. МРЗ в България е 340 лева/месец (136 лири, 32,38 лири седмично). МРЗ във Великобритания според данните в статията е 1 386 лири (3465 лева, 330 лири седмично). Реалното увеличение за работещ българин във Великобритания е 1019.11%. Оставям изводите на вас."

Западът води война с Източното прлавославие още от Кръстоносните походи.Само ,че тогава Калоян ги сваляше с куки и ги колеше на земята като консерви. Това ще се повтори и сега. Русия ще реже червивата американска консерва ,неречена НАТО ! Спокойно, тангото е бавно......

забравих че е петък и пускат лудите от 4-ти километър в отпуска.

Само остава да ни кажеш колко е наема на един апартамент или малка къща в околностите на Лондон, колко струва да ти сменят разпределителен вал на каручката, колко струва да отидеш на адвокат или зъболекар, и колко е билета за градския транспорт? Изводите оставям на теб!

ама от къде ви плащат за тъпотиата бе . живея в англия поне 12 години плащам 200 паунда за транспорт на месец, в монета познавам хора с повече от един занат и пак не вземат так анаречените 1300 паунда средния доход за семиство в лондон е 28000 паунда по официялни данни ти кви ги измисли, анема за едностаен партамент е 1400 -1600 на месец. ти каво им пробутваш на хората разни измислени, иа и с по високи доходи, ама 7 паунда да взмат на час 40 по 4 +20 часа 180 умножено по 7 колко е максимум 1180(завишена сума) паунда каж ми сега как ще платиш квартира, как ще платиш ток вода, общински такси те са миниму 100 паунд ана месец, детската градина е 700 на месец, транспорта е минимум 100. англичаните се оплакват че има само 12-20 часа работа на седмица, ама ти вездесъщия посерко, същински Иванушка Костов Насрании

humfry

Съжалявам, ама си изключително неграмотен и прост, в следствие на което е много трудно да се разбере нещо от глупостите, дето си писал. И все пак ще се опитам. 1) Лондон не е Великобритания. 2) Семействата с по 1 човек също са семейства. 3) 1300 паунда/месечно прави по 15600 на годишна база. Има разлика между заплата и семенеен доход. 4) Всеки може да отвори първия сайт за имоти във Великобритания и да види цените на наеми и на продаваните имоти. 5) При 8 часов работен ден, при 5 работни дни в седмицата, при 4.2 работни седмици в месеца, при 7 /официално е 6.5/ паунда минимално заплащане на час, това прави по 1176 лири месечно. Но има данъчни и социални придобивки за хора с ниски доходи. Щом не си доволен от Великобритания, винаги си свободен да се върнеш в България!

Англия се надърви. Кой ли ще го отнесе?

Дано върнат българските цигани в Индия.

В Индия едва ли, но обратно в България ще.

братя НЕ ХОДЕТЕ!

Не разбрахте ли, че Запада води необявена война на източноправославните славянски народи.

Въх,нИдей.Абе,нещо не чувам чехи,словаци и поляци да се оплакват.Не са славяни ли,що ли?Само на Ганьо(тъп,но упорит) все нещо му пречи.Война водят срещу него..

Абрамович дали те слуша от някъде ??

За Бога братя, не ходете във Велокобритания!

е къде къде по-близо!!

Верно е, а и работа има за целия китайски народ! И зплатите са по големи от тези в БГ. Което е срамно за нас, българите .....

циганите нямат интернет, а другите си знаят и си работят нормално. Просто е - отиди и виж.

сателитни канали ! но гледат само чалга; образователните програми ги озверяват и пиянството им става лошо - бият и лекари!

humfry

Разбира се, че трябва да се борят със злоупотребите, ама тва тяхното си е чиста доза лицемерие и двойни стандрти, които се толерират от ЕС. Както винаги и дума не се споменава за индийци, пакистанци, африканци и подобни. Ако се твърди, че гражданите на ЕС имат равни права, то очевидно Великобритания е на съвсем различно мнение по въпроса. Ако във Великобритания има възможност за злоупотреби със социалната система, то възможност за злоупотреба имат и самите островитяни, които най-вероятно и злоупотребяват. Ако ще въвеждат ограничения, то тези ограничения трябва да важат за всички, както за имигранти, така и за островитяните. Иначе става въпрос за чиста дискриминация! Ако на един островитянин му се полагат редица социални помощи при безработица или докато си търси работа, то не виждам защо същите права да не се полагат и на един имигрант от ЕС, който в никакъв случай не е по-малко човек от островитянина. Иначе говорим за дискриминация и двоен стандарт. Ако островитянина може да злоупотребява, то съответно и имигранта ще може да злоупотребява, просто защото системата е такава, но не може да се ограничава само имигранта, не може на имигранта да му се забранява да взима роднини при него. Имигранта от ЕС е гражданин на ЕС, както и неговите роднини в общия случай, и като такъв/такива има право /или поне би трябвало/ на свободно движение, пребиваване и работа в целия ЕС. Крайно време е държави като Великобритания да разберат, че позитивните и негативните неща във всяко нещо вървят ръка за ръка. Не може да смучеш само позитивни ресурси и хора, а да не засмучеш и тиня в същото време Що се отнася до цитираните цифри в статията. Всяка седмица във Великобритания отиват по над 600 българи. И тази тенденция ще се увеличава, а има и още страни от ЕС, където емигрират български граждани.

Англосаксонците са най-мръсното племе на света.1000 г. заробват целия свят.Избиха коренния народ на Америка и го обраха.Така направиха в Австралия, Н.Зеландия и пр. Само те и турците измислиха най-голямата античовешка жестокост, турците Яничарите, а англичаните-Сипаите.От Турско време са ни врагове.Двете св.войни също.Бомбардираха и 5 града начело със София. Западната пета колона ни вкара отново в калта наречен ЕС и НАТО. Трета катастрофа Рязнкови ,трета/64%-импорт/, и бели квалифицирани роби за метрополиите.

Съгласен съм, но това не пречи на нашенците да емигрират натам:)!?

Сигурно и руски не знаеш като хората. Стига си се връщал назад във времето на Сталин. Не искаш в ЕС и НАТО ? Бягай на изток - сега границите са отворени.

И така ще има останат само арабите и индийците.....Хахахахаха.....Бледоликите братя от острова ще са скоро малцинство......

Ще те разочаровам, но в Англия пакистанците, индийците и арабите се възприемат като няколко нива над българите. За българите отвращението идва от това, че ни асоциират с цигани и че сме източноправославни, което е непонятно за един англичанин.

не е херинга, която можеш да осолиш за години напред!

Добре се сетиха, евала! Всичко кадърно избяга от България, не остана жив лекар, читав инженер или заварчик, свестни икономисти, сестри и когато вече останаха само циганите и средно профилираните българи и идиотите-патриоти, които напук не напускат БГ, тогава пускат кепенците. Няма ядове бе Камерън , поне новите ни специалисти ще си останат в БГ, поне тях няма да ни откраднете. Иначе досега ви беше гот, подготвени, обучени, нахъсани ви идват наготово и ги ползвате за 3-та ръка с третокласни заплати. Аре стига, добро решение си взел. Дано не се отметнеш!

"ИЗБЯГАЛИ" ТИ ЛИ ЩЕ ИМ СТАНЕШ РАБОТОДАТЕЛ?

КАТО ТЕБЕ, НО ДА СА ТУК! ЗАВИСТ, ЗАВИСТ БЪЛГАРСКА!

За какво да ти завиждам, че си отишъл на майната си, за некой долар в повече и виснеш по цял ден по български сайтове, защото знаеш, че никога там няма да те възприемат като местен или техен човек. Е няма как да стане, дори и децата ти ще ги броят за емигранти. Евентуално техните деца, може би..

Кой точно е назначен с 'третокласна заплата' и къде? В Европа си има правила и институции, които ги гарантират: за една и съща квлификация и еднакви длъжностни изисквания се взимат еднакви заплати...ако някой счита, че заплатата му сравнена с тази на колегите е ниска, да не подписва договор, или да се обърне към местната инспекция по труда, за да проверят дали наистина е ощетен неоснователно

Почти всеки БГ инженер в Германия например взима далеч по-ниска заплата от немския инженер на същата позиция, без оглед на свършената работа. Познавам такива хора. Що се правите на луди не разбирам! И кво ми блъскате минуси, като че ли аз лично забранявам да емигрирате? Плюйте Камерън и ония, които ви броят за 3-та ръка.

Пътят къ Ада е покрит с добри намерения! Между зрънцата разумна и прагматична мисъл на Камерън се крие стремежът на тоя чичико да продължи да седи на стола си и след изборите, след като видя, че на тая вълна, Фараж спечели евроизборите на Острова. Само че оня поне не управляава страната, та може да си плеще щуротии, колкото си иска. Тоя ако иска да управлява Острова, като част от ЕС, трябва да внимава с приказките, за да не излетят от него. Не че е голям праз да си там! Поне не и за нас! Но за Англетата все още Е!

Правилни, но закъснели мерки. Такива трябва да се приложат във всички страни в западна Европа, за да се запази стандарта, иначе няма как.

Дир, какви редактори имате?!? "Емигранти, чиЙто деца" - елементарни грешки допускате!!!!!

НАИСТИНА! КАК Е ВЪЗМОЖНО - УЖАС!

Много си е прав човека. Аналогични мерки трябва да има и към циганите у нас. Те са своего рода имигранти, които само ползват, без да дават нищо на държавата, в която живеят.

400 ев. пенсия и м. заплата за Е.С.

Географското понятие Евросъюз просто се разпада.Ние не се учим от историята си ! Колко пъти англосаксите и французите са ни помагали ? Това са наши отявлени врагове и такива ще бъдат винаги.Разчлениха ни, бомбардираха ни, искаха да ни попилеят след ВСВ и благодарение на Сталин останахме в границите си.Помагала ни е на първо място Русия и след нея Германия.Това е ! Колониалната система се била разпадналаМоже, но колониалната им политика остана, както виждате. Ние просто сме новите, квалифицирани роби, на които плащат по-малко от това на колониите им. Само прости и тъпи зап.тролове пишат мръсотии и ни бутат към губещата страна при нова война. Тази Българска прозападна Пета колона ни докара две капитулации от две войни.Сега готви третата !

Да, и с руската помощ неусетно да станем Задунайская губерния.... Благодаря!

Българи работещи в ЕС при техните правила и условия роби ли са ?? Българи работещи за западни компании в БГ - роби ли са ?? То бива човек да е ТЪП, но чак ТЪПОЪГЪЛЕН не бива. Петък е - ходи си пийни една ракийка и ще ти мине. Наздраве !!

Да, ама не.... А гсопод помага на трези, които сами си помагат! И не чакат помощ от вън!

този трябва много да внимава, особено като се има предвид, че британската икономика расте на базата на непрекъснатото привличане на емигранти. ако започне обратен процес, ще им се случи това което се случи на българия с голямата екскурзия през 80-те.

Варна - всеки иска работещи, а не просещи цигани !!

Един твъъърд куууурс, един твърд курс. И ако имаше кой да им се върже на тия! Засега официално емигриралите в Англия са 1000 човека от България. Колко ли ще е твърд курса на английската власт ако станат 1200 души?

Англичаните са същите като циганите, искат само да вземат но не и да дават

Нема вечни приятели. Има ВЕЧНИ интереси.