Холандски министър иска ”оранжев код” заради българи

Холандски министър призова за "оранжев код" за трудовата миграция в ЕС заради българи и румънци, а британски депутат настоява ограниченията за имигрантите да останат.

Обратно в новината

Коментари - Холандски министър иска ”оранжев код” заради българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък едно евро за цялото ми висшо образование помощ не получих от вас. Ама оцелях и си научих езика и си ме взеха на работа. Просто като не искате да ви точат помощите просто ги облагайте да си плащат данъците. Никакви такива идат от бамбинистан и искат само да ги храним. Който иска да работи за обществото е добре дошъл

Къде беше това Холандия? В Южна Америка??

А стига бе!! Притрябвала ми кирливата Англия или Холандия. Тия западни капути да разберат че не са толкова желани за колкото се мислят.

Да са мислили когато приеха да приемат парите ни за членство, когато ни наложиха стандарт на цените които направиха българите бедни а за тях роби с ниско заплащане,когато наводниха пазара ни с техни стоки и по този начин подсилиха икономиката си а нашите производства бяха унищожени и в следствие на това хората останаха без работа.

така! с дебелите и консервативни глави пропуснаха да си \"изберат\" хора по цвят и мирис, а сега избиват комплекси - е, само цигани останаха, това е! щатите пак са две крачки пред вас бавно мислещи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, така ли се прави интеграция - със забрани и заплахи за ограничения. Не може хем свободен пазар на стоки и капитали, а затворен такъв за работници.

Трябва да си признаем, че като пратим 200 000 цигани и бедни българи ще крадат, но малко. Аз предлагам да изпратим тройната коалиция, кабинетът Орешарски и всички областни управители. Тогава ще видят анфличани и холандци какво се нарича кражби.

Vibudhi

От кога химически препарат се прави на политик у нас - Веро?Що не пратиш Тиквата и Цецо мафията да ги оправят а?Не 8 а 20 милярда дупка ще оставят в бюджета.

Аз предлагам по-добро решение - Виденов. Умее да прави хипер-инфлации.

Министерски съвет, всички министерства, народното събрание и всички областни управи трябва да са червени зони.

Бате холандец или англичанин, ние сиганите сме готови за Европата, само отвори границите и сме при теб. Ще си крадем, ще си просим, ще си искаме социалните и детските, защото тук, в Българията, ни дават съвсем малко: ето, булката ми е на 14 години, имаме вече три деца и получаваме детски, майка й получава добавки заради непълнолетната си щерка, а двете заедно вземат на месец над 600 лева. Да, ама при теб, там в Холандията и Англията, тези пари ще са над 1200 евро, така че, вдигай граничните бариери - идваме, идваме, че сме и много...

Прави са холандците и англичаните-техните народи с добре организиран труд са направили настоящия си стандарт, подобно трябва и ние да направим, а не да бягаме в тези държави, сякаш там са случили на добрите условия на работа и осигуровки като природна даденост. И цяла Азия и Африка искат там-в Западна Европа -наготово!

Минало бешело. Англичаните още си мислят, че владеят половината свят и трябва да грабят от колониите си. Холандците и те се броят за велика сила. Германци и французи и те. Истината е че са минало свършено. Пълно със старци със стари спомени за отминалото славно време. Млади хора нямат, раждаемостта им е много под смъртността. Имат само велики претенции, които нашите добре обучени младежи трябва без много претенции да задоволяват. Те изсмукаха за 23 години всичко което имаше за смучене от Изт. Европа. Е вече няма на къде. Сега идват циганите.

Vibudhi

Хане-Хане, забрави ли когато ги учи "англичаните" да не пикаят пред къщите си преди 150г.? А Холандия от къде знае как да отглежда цветя в блато и мучурище, ако не от българските градинари разпръснали се преди 100 години по цяла Европа!

Баце целият проблем е, че когато отиде някой българин или румънски циганин там е готов да работи и за 700-800 евро. За него това са парите майка....невиждана сума, докато никой местен гражданин от тези страни няма дори да възприеме предложение за работа за тези суми, Под 1300 евро само студенти работят като бармани и сервитьорки... Следователно онези там гризват дръвцето и са принудени да плащат социални и безработни обезщетение на своите докато нашите робуват на пазарите им!!! Но тези бездарници не разбират, че това спасява икономиката им, високата производителсност на изключително ниските за тях цени, води до повече фирми да произвеждат тан, вместо да прилагат корпоративна имиграция...и това създава пазари. Онези ако си затворят пазарите за чужденци, ще изпаднат в хипер инфлация за 1 година и ще банкрутират...бездарници нагли, само популизъм за да трупат дивиденти на гърба на невинните Българи,

Да бе, само че циганите в Германия ползват пълни привилегии за социални помощи. Едно е да ти се изсипят 5000 човека в държавата, друго е 200 000. Само за миналата година в Германия по официални данни са дошли около 70000 цигани (снощи имаше репортаж за тях по RTL) от България и Румъния. И голяма част от тях или поне, които могат точат детски, социални. С тази разлика, че детските тук са между 300 и 700 евро в зависимост, човек какви приходи и колко деца има. Да не говорим, че за по-голямата част от тях има училища за емигранти, помощи, както хранителни, така и материални, и финансови. 1 циганин струва на Германия около грубо 1500 евро на месец. 100 000 циганина на месец = 150000000. Това са 150 млн. евро на месец. Сметката за година е умопомрачителна. Е те да не са луди да ни гледат циганите.

Tova sa grazdani na Obedinena Evropa,taka,kakto hilydite italianci polazili cyla Germania,a kavo da kazem za stoticite hilydi cigani do6li kato emigranti ot drugi darzavi ne4lenki na ES!Kato iskat Obedinena Germaniya da pla6tat sega! Nie sme hora vtora raka,no sme i mnogo kvalificirani!

Тук един фантазираше по долу да се отделим в балканска федерация и да обърнем гръб на Запада. Това разбирасе е фантазия. Гърците няма да се обединят с никой. Те са си те. Сърбите също. Възможен е евентуален съюз на BG, RO и MAК. Но такъв съюз на бедняци нищо не прави. Като цяло, за Балканите важи приказката на ББ че материала е лош. А у нас е най лошия. Онези хора там на запад, като начин на мислене и действие са векове напред. И после - това да живеем добре не зависи от размера на територията. Пример - Швейцария(те не искат никакъв съюз), виж Дания, Люксембург, Холандия и др. Всичко е до ума, до култура, създавана векове. Печалното е че при нас процеса на развитие в новата ни история е бил твърде кратък - от 1878 до 1944 и е прекъснат. Което бяхме създали, като национално самочуствие и като интелигенция е унищожено от българските комунисти по заповед на Москва. След 1989 пак червени ни управляват. Пак изгубихме интелигенцията. Имаме обаче фолк певици, мутри, социалисти, цигани.

Пипето, пипето ни липсва, ама не си го признаваме.

rado_7_6@

Холандия не е лоша държава май - колелета-молелета, едно-друго... Пък и от жърмани колко му е да отскача човек за вохенендето с трен примерно. Докато тук червено-юрушлийския башибозук строи олигархсоциализъма, а 'спонтанни' трудЯщи се манифестират от рейсовете направо в прослава на олигарски и лютифкото водещ на верижка джафкащия юруш-пудел :)

На какъв език е това...?

Искам да знам каква ефективна присъда има на Съда на ЕС срещу ксенофобията и расизма на Британия!И алооо,външния ни министър,къде си бе,защо мълчиш като ваги*а за клеветата и обидата на Британия и Холандия,че българите са емигранти?!? Те са ЕВРОПЕЙСКИ граждани по всички закони и клаузи на тоя калташки Евро"съюз", а емигранти са всякакви други пакистанци,китайци,африканци (араби и негри)!!! Къде си бе ейййй,външния??????????

Що се натискате за Британия, не моа ви разбера. Я в Судан кво е хубаво... И външният им министър - министър и нямат разни съюзи и ограничения...

Ако в дома, в стопанството ти идват качествени хора, от които имаш полза няма пищиш, а ще отвориш още по-широко вратите си. "Ултра патриотите" да се замислят за потенциала си, трудов и интелектуален, вместо да се правят на възмутени.

Холандски министър призова за "оранжев код" за трудовата миграция в ЕС заради българи и румънци, а британски депутат настоява ограниченията за имигрантите да останат. Тези,както са я подкарали,няма да се изненадам,съвсем скоро да предложат и изключването ни от Европейският съюз , защото сме българи и румънци. Е на това му се казва европейска ценностна система.

Този нека си сложи зелен код за арабите от Арабската пролет да си внесе.Тогава ще им е по добре.Ще им спретнат тук там по някой атентат ще си прекат добре.Тогава нашите цигани ще им изглеждат като светци.Студени хора като ,че ли за министерски постове отиват нашите.

вИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛ ,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЗАПАДНЯЦИ СА БОКЛУЦИ,НО СЕГА НАДМИНАВАТ ВСИЧКО.тЕЗИ,КОИТО ВЕКОВЕ НАРЕД УБИВАХА И ГРАБЕХА СВЕТА,СЕГА СЕ ПАЗЯТ!!!

ГЕЯ, БЕЯ И ЗЛОДЕЯ ЩЕ НИ ЗАЩИТЯТ...САМО ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧИ НА ЛАЛЕТАТА

НЕ ОРАНЖЕВ А ЧЕРВЕН КОД ЗА БЪЛГАРИ КОИТО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ УМИШЛЕНО ПРИНУЖДАВАТ МЛАДИТЕ ДА НАПУСКАТ СТРАНАТА ЗАРАДИ НАЛОЖЕНИЯ МИЗЕРНИЯ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ

Ами да спрем да сме червено -оранжеви, явно алергизираме нормалния европеец с настойчивата си, заинатена комунистическа примитивност. И аз не бих искала съсед от България.

абе тия докога с тези глупости-хаиде по бързо да идва 201ч за да видят че нищо няма да се случи. ще се преселят максимум 1 млн от бг и 3 млн от румъния- това за цяла европа са пренебрежимо малък брои хора

Аз съм ЗА! Никакво пускане на бели емигранти в Холандия, Великобритания, Франция или Германия! Там трябва да се допускат само: негри, турци и китайци ( както до сега )!

и най вече цигани

Ааа, и най-вече араби, привърженици на фразата "аллах акбар".

Ха да видат сега що е то мангал хахаха и има ли почва у техната земля.

Ше видат те как се реже скрап и как се кара каруца по Трафалгар скуеър.

Това че има расистка част и че под българи, разбират и цигани е факт. Но че за България е изгодно да има ограничения е също факт. Трябва правителството да се бори срещу падането на ограниченията. Най-добре като изисква да си платят държавното образование, преди да могат да работят в друга страна от ЕС. Така няма да има ограничение за неучилите цигани, а тъй наречените "мозъци", ще се задържат. Има явно нещо сбъркано в образованието и обществото, след като не иската да живеят в България.

няма проблем но си искам пенсионните вноски за изработените години на куп както е в повечето европеиски държави. можеш да си вземеш парите по всяко време.

и казармата да компенсират.

Щеше да е добре и възможно, ако пенсионерските вноски баха като влогове. Само че сега не са. То ест сега могат да ти дадат примерно 10лв и 12 стотинки. А че това което съм написал, не се харесва е ясно. Но това, че не се харесва, не значи, че не е правилно. Още повече тук влизат такива които са засегнати. Поне румънците си казаха, че не хресват, че румънци емигрират. А наще се чудят как да подпомагнат този вреден за България процес, за да се харесат.

Не е лошо и кльоновете да възстановят, и до Петрич и Любимец да се ходи с открит лист. Какво сте се разщъкали из цял свят. Тук кой ще прибира реколтата.

Българите дето са родоотстъпници и са избягали в чужбина да се върнат в българия, иначе да се кастрират в другите държави заради предателството към българия което са извършили

А тези българи, останали в България (мутри, шуро-баджанаци, връзкари, морумпирани, наследници на имоти, прости и неуки) да се кастрират, за да не възпроизвеждат себеподобията си.

Да се конфискуват имотите им в Бг, а роднините им в лагер.

Едно време уж точно така се е действало в България. Да бъде убит и целият му род. Май имаше такива кадри и във филма Аспарух - ако не бъркам.

Абе кой иска да ви ходи в скапаните държави бе травестисти!!! Тук сме си добре в родината!!!

то проблема е че никоъ не напъва да ходи :) нон стоп заливат с покани за работа от некви но-наме индииски фирмички

Отдавна казвам да се махнем от тази прогнила корумпирана организация - т.н. европейски съюз! Тъпи копелета! Да им наложим здрави мита на стоките и визи за посещение! Гаврят се с нас!

Ама искаш китайска плазма и смартфон без мито, нали? Някои неща вървят заедно. Ще си напънеш малко задните части и като поработиш, ще видиш че ЕС не е лошо нещо.

Искам да ви споделя каква огромна пропаганда има срещу България и Румъния в ЕС. По телевизийте дават единствено, кръв от протести, цигани във всякакъв вид и проституки. Имаше дори един документален филм за най-големия легален публичен дом в Щутгард. Там главнота роля беше на българка, която дошла да работи, учи висше образование, но видиш ли изкарва паси със секс. Прави всичко, няма задръжки. Под общ знаментал попадат всички българки и румънки. Иначе стриптизиорките бяха немкини, но те се водеха танциорки в бар, а нашата чиста проститутка. Нито един път не споменаха за рускини, украинки, полякини , немкини и т.н. Ние сме най-черните, дори да сме отишли там да учим пак проституираме. Какво е това !? Защо го правят!?

защото сме бивша комунистическа "крепост", мразят всичко, което е било комунистическо и нас естествено, не ни делят на грамотни и неграмотни, за западниия свят всички сме цигани - изhранваме се с проституция , просия и кражби, разбира се това е умишлено и целенасочено и наи- важното- никои не ни защитава, напротив- ние както винаги сме забравени от бога

Така е- досега не чух ни едно правителство да се опълчи на тази кампания

нов световен ред?

Алоооо демократите от запада ,нали искахте да интегрираме братята роми бе, защо Вие не ги интегрирате сега а въвеждате оранжев код а!!!!!!

Абе цялата им работа е популистка. Те първо да видят да си ограничат техните колонии щото половината от населението им е от арабски и африкански произход и от лични впечатления, се държат много по-вандалски от хората от източна Европа. Да са му мислили преди, когато ни приеха за членки. Сега по-скоро да внимават за следващата вълна - Македонци и Турци.

А може ли ние да сложим оранжев код за Холандските фирми в България? От както сме влезнали в ЕС сме станали като задния двор на Холандия.

Мда, "хуманните" западняци ни пробутват всичките си боклуци без мита, налагат ни да си затваряме мандри и ферми, а когато хората, осакатени от тези мерки решат поне труда си да им продават на безценица, обявяват код "оранжево". До кога ще търпим тава Робство ? За какво ни е да бъдем в европейския съюза, ако има само негативи от това ?!

на тук коментиращите явно не им е ясно за какво става дума. проблемат е че холандските и др. фирми наемат балгари и руманци и поляци за много по-ниски заплати от минималната, не плащат здравни, пенсионни и др. осигуровки, което е в нарушение на европеиските закони. за това искат да се вземат мерки да се спре това. санкции за фирмите и бюрата които внасят тази работна рака.

Можеш да извадиш човека от село, но трудно се вади селото от човека.

Жив пример си!

Дискриминация в ЕС!

Вместо да пишете глупости и да се надпреварвате кой по-голяма умнотия ще напише, енергията си я използвайте да си управите държавата и всичко ще си дойде на мястото. Защо все някой друг е виновен на българите?

То с енергия не става, ъкъл требе.

НЕ ИМ ХАРЕСВАМЕ,А?!?! А КАК НИ ИСКАХА... КАК ИСКАХА ДЕЦАТА НИ, ЗЕМЯТА НИ, ЗАЛЪКА НИ!!!!!! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО " ИНВЕСТИТОРИТЕ", ЗА СВЕДЕНИЕ - СЛЕД ПРОДАЖБАТА НА АКТИВИ / ФАБРИКИ, ЗАВОДИ...../ , КОИТО СА БИЛИ ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 / ДВЕСТА / МИЛИАРДА ДОЛАРА, ТИЯ ДЕМОКРАТИЧНИ ЗАПАДНИ БИЗНЕСМЕНИ СА ПЛАТИЛИ 1.8 / ЕДИН МИЛИАРД И 800 МИЛИОНА/ ДОЛАРА, КОИТО СА ВЛЕЗЛИ В СРЕБЪРНИЯ ФОНД. ТОВА СА ТИЯ " ИНВЕСТИТОРИ". В СЪЩОТО ВРЕМЕ, В БАНКИТЕ ИМА ДЕПОЗИТИ НА БЪЛТРСКИ ФИРМИ И ЧАСТНИ ЛИЦА ЗА 42 МИЛИАРДА ЕВРО!!!!! ЗА КАКЪВ ... СА МИ ТЕЗИ ИНВЕСТИТОРИ?!?!?! ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!!! НАРОДЕН СЪД ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ ДО СЕГА !!!! И ОТНОВО СМЪРТНИ ПРИСЪДИ !!!

Ало, деди, изпий си хапчетата и тогава поствай. Заводите ги продадохте вие, българите, ако се сещаш. Да сте си ги държали и да не сте ги продавали.

комуноид, кви смъртни присъди бълнуваш бе? Че кога не сте били на власт та търсиш под вола теле?

Алооо, двамата коментиращи....вие нормални ли сте.....или сте толкова глупави, че изобщо не сте разбрали какво става в последните 23 години. Баси, как да вървим напред толкова тъпи хора.

НЕУВАЖАЕМИ БЛЕДОЛИКИ И ЛУНАЧАВИ, МАКАР И ПО-БЕДЕН В БЪЛГАРИЯ СЪМ ЩАСТЛИВ, ЗАЩОТО ТУК ВИЖДАМ ПО-МАЛКО ОТ ВАШИТЕ ПИЯНИ И УРОДЛИВИ СЪНАРОДНИЦИ ... НЕ СЪМ СИ И ПОМИСЛЯЛ ДАЖЕ ДА ПОСЕТЯ СТРАНИТЕ ВИ, С НАДМЕННОТО ВИ И ПИЯНО НАСЕЛЕНИЕ...

Деди, щастливите хора си изключват капс-лока от време на време.

Хубаво е да попътуваш малко преди да пишеш подобни глупости.

Тревата ли им изпушихме? Или те са прекалили с хапчетата?

Ако социалните фондове са по-важни това означава че българите и румънците не са важни!Ако българите и румънците са важни означава че социалните фондове не са важни!

Искам код черно за ЕС.

За мене пък англичаните и холандците са пиянки и келеши и би следвало да се отнасяме тук така с тях. Апропо... нека НАП вземе под отчет имотите на чужденците. Който живее тук е спорно дали няма и друг дом, айде за тях може и да си затворим очите - хич да не е пари от чужбина си вкарват и като пазаруват поне ДДС иа от това... Но които не живеят тук, явно това не им е основното жилище и следва да си платят данъци и такса смет като за неосновно жилище така както си плащам и аз.

"Холандски министър призова за "оранжев код" за трудовата миграция в ЕС заради българи..." АЗ, ЕДНА ОБИКНОВЕНА БЪЛГАРКА ИСКАМ КОД ЧЕРВЕНО, ЗАРАДИ НАПАДНАЛИТЕ НИ ЗАПАДНИ ФИРМИ!!!!! ТЕ ИЗТОЧВАТ ПЕЧАЛБАТА НА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ!!!! ИСКАМ КОД ЧЕРНО, ЗАРАДИ УНИЩОЖЕНАТА НИ ПРОМИШЛЕНОСТ, УНИЩОЖЕНОТО НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО, УНИЩОЖЕНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, УНИЩОЖЕНИЯ МОРАЛ НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!! ИСКАМ КОД ЧЕРНО, ЗАРАДИ ИЗТОЧВАНЕ НА НАЙ- ДОБРИЯ ЧОВЕШКИ ПОТЕНЦИАЛ ОТ МЛАДИТЕ - ВИСОКОИНТЕЛИГЕНТНИ,ВИСОКООБРАЗОВАНИ, ДОБРЕ ВЪЗПИТАНИ.... ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НОВИЯТ ПОРОБИТЕЛ - ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!!!!!!!!!!!!!

Европейският Съюз в голямата си част е доминиран от същите държава, които устроиха Берлинският конгрес, които бяха против Съединението, които осакатиха България с Ньойският договор, които не искаха цяла и силна България на Ялтенската и Техеранската конференция... Когато ни приеха в ЕС те имаха зор ние да влезем. Те и нашите гьотверени. Хан Аспарух неслучайно е избрал да заеме кръстопътя на народите и да диктува положението. Сега след като ни сложиха техният чатал отгоре да не можем да задаваме правилата на играта в нашата страна започват да ни е#ават както си искат...

тези неща може да ги искаш пред народното сабрание

Да бе, що гласувате първо за БСП, а после се сещате за унищожената икономика?

Като гледам по околовръстното колко мустакати Холандци и зачершефосани Немкини минават всяко лято направо светофарна уредба им трябва на границата .

Уважаеми форумци!За нас е извинително да се плъзгаме по повърхноста когато коментираме този така важен проблем.Как пък нема един политик в тая държава който да си спомни думичката "Конвергенция".Когато запада ни прилъгваше да разтурим Варшавският пакт те казваха че ще разтурят НАТО и с освободените от въоръжаването пари ще ни помогнат да се изравним по стандарт с тях.Ето на това му се вика конвергенция.Много бързо всички забравиха за това.Нямам думи да изразя отвръщението си от всичко това което сториха на нашата прекрасна страна.Само че аз не съм само лафаджия по интернет а завинаги устроих децата си зад океана където българите стават все повече и все по успешни.За съжаление.Винаги открито подържам Волен само защото само той от политиците си позволява да нарича запада колонизатори.

Уважаеми сеньор, и аз доското поддържах Волен, но след като той открито се обяви за поддръжник на турците, циганите и комунистите, поддържането ми отиде по дяволите. А иначе и аз в момента уреждам синовете си на Запад. За жалост...

Използването на термина "УРЕЖДАМ" говори за комуноидния генезис и на двамца Ви. Апропо, как се уреждате? Моите деца и на много мои колеги спечелиха пълни стипендии по математика, физика, химия, биология. За каво уреждане става въпрос? Бихте ли пояснили?

Уважаема синьора Хорн.Аз съм много на ясно кой какво представлява в България.Гласувам за Волен на принципа на най малкото зло.Той поне говори за запада с твърд тон.Обечам България и ненавиждам предателите които я унищожиха.Турците за мен са добри хора и не са ни врагове.Нека управляват и те но да бъдат под контрол.

Ако това е истина, в което невярвам бих направил забележката, че не може да се дават данни за две държави едновременно. Друг министър ще каже, че Холандия и Румъния най-много застрашават с емиграция еди коя си страна. Не е сериозно. Трябва да се каже колко българи, с какво образование и т.н. и отделно колко румънци и т.н.

Никоя държава в света не иска цигани, разберете го!

Кой?

Никой не ще и разни пияни гащници да ми идват тука, да хулиганстват пияни и да дерибействат по курортите ни в които впрочем е недопустимо скъпо нормален българин да почива

....в холандия е наводнено с турчаля...как една дума не чух срещу тях

Турците в Холандия бачкат яко. Българските цигани са паразити. Чуждо на продата им е, да си изкарват с труд хляба.