Бусове за споделено пътуване погубиха българите

Собственици на едно от катастрофиралите превозни средства са баща и син от Омуртаг, които всяка седмица изпълнявали курсове от и до Западна Европа.

Обратно в новината

Коментари - Бусове за споделено пътуване погубиха българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споделено пътуване може да бъде, ако някой пътува с лична цел и качи инцидентно други пътници. В случая се касае за постоянна и организирана практика, т.е. за нерегламентирана търговска дейност - няма фирма, няма билети, фактури, съответно няма и данъци.

..една след друга се удрят - една камион, една автобус и една микробус.

Затъмнението братя и сестри, да се пикая на магистралите дето ги имаме, да мрът хората по чуждите магистрали натъпкани като офце не защото тръгнали на почивка а да ходят да работят като роби! до като великите ни пътича ще се ползват за транзитни превози и почиващи вропейци !

Верен ти е НИК-а. Ама добави и "неграмотен"

я се виж какво чудо си и ти ? По-добре неграмотен, а не предател като теб! Трол нещастен!

Тръгнали били да работят - това съвсем не е сигурно. Особено пък за майката с тримесечно бебе.

Автобусна фирма плаща на дирници за рекламна кампания покрай трагичен инцидент с камиони, бусове и леки коли заради мъгла .... Колко катастрофи стават с коли на автобусни фирми и колко при споделено пътуване? Аз, комшията и брат ми си споделяме ежедневно отиване и връщане до София за работа. ДГД хафтопусните хомпании !

Всеки си избира какъв тип транспорт да ползва! Тези бусове превозват предимно турци и цигани! Причината е,че са неграмоти и не могат да се оправят по терминалите на летищата.Бусчето ги взема от домашен адрес в бг и ги доставя пред вратата на такъв в чужбина!

имали значение какви са? Има и българи драги бедни като църковни мишки! За тва мунчо сме зле щото има много разбирачи в държавата ни!

ВЪШНО МИНИСТЕРСТВО Е ЛЮЛКА НА МЪРЗЕЛИВИ, НАГЛИ, ПОДЛИ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ, НА НАШ ГРЪБ, ТУРИСТИ!!!ТЕ САМО ЛАПАТ И ТРУПАТ, НИЩО ПОВЕЧЕ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА!!ЗАТОВА СА ВЪНШНО-ВСИЧКИ НАВЪН!!!

Това е поръчкова статия, разбира се. Всеки знае, че транспортните компании газ пикаят като чуят споделено пътуване, защото не могат да ви вземат паричките. Монополисти мръсни. Хора, колкото по-широко разпространено е това споделено пътуване, толкова по-добре е ако щете само за самата природа!

Всъщност спрямо природата е точно обратното - един автобус харчи много по-малко гориво (и вредни емисии), отколкото ако всички пътуващи в него пътуват с колите си. Изначално идеята и ползата от споделеното пътуване не е да се противопоставят автобусите на автомобилите (и двете си имат предимства), а да се обединяват тези в автомобилите, които иначе пътуват сами.

Само че това не е споделено пътуване, а редовни курсове на едни и същи хора с един автомобил по определен маршрут. За това взима пари, вероятно не малко, но със сигурност много повече от цената на горивото. И със сигурност не плаща нито данъци, нито осигуровки, нито застраховки. Споделено пътуване е ако Мехмед заминава за Германия по работа и с него тръгват още един-двама и си поделят цената на пътя. Споделено пътуване два или три пъти седмично... извинявай! Че това си е живо разписание.

Случилото се е част от нашия живот. Мъката остава за живите, а те на свой ред като се прехвърлят от другата страна ще научат истината. Така че коментарите са безсмислени.

d4

в нормалните държави при пътуване/независимо с какво/ билетът служи като застраховка при настъпило събитие... пътуващите в "споделеното" пътуване дали са имали билети?? съмнявам се. близките на загиналите да пият една студена вода. жалко за невинните жертви.

Не пиши глупости, дали е споделено или не няма значение, те са участничи в ПТП, дали ще пътуваш с авера си до Каспичан е същото, споделил си пътуването с него.

d4

я ме светни и за "случайните превози". и там ли е същото като пътуване до Каспичан?? а и според мен ПТП не е нищо друго, освен застрахователно събитие. М???

Не е задължително да имат билети. Шофьора може да е застраховал всички места. Освен това пътниците би трябвало да имат. Застраховка пътуване в чужбина. Трета опция, е че живото спасяващите процедури и тел.112 са безплатни в цяла Европа.

Абе, хора какви българи са тези това са тумби цигани щъкащи между Германия и България мъчейки се от две места да източват помощи и да живеят на гърба на другите. Стига с това българи, та българи,кажете цигани от България,за да се разбере.

А НЕ БУСОВЕТЕ! И ТВА ТЪПИТЕ ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛЯГИ ДА ГО КАЖАТ! НЕ ДА МИ ИЗМИСЛЯТ ЩУРОТИИ ЗА ЗАГЛАВИЯ! БЕДНОТИЯТА, РАЗКОСТИХА ДЪРЖАВАТА НИ ТИЯ ИЗРОДИ И ПРЕДИШНИТЕ И СЕГАШНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ!

Споделеното пътуване в авиацията му викат "чартър"

Ебаваш ли се? Споделеното пътуване е абсолютно незаконен бизнес. Не "сив", а "черен"

А един автобус за несподелено пътуване погуби 14 деца в река Лим. Един влак за несподелено пътуване погуби 6 души като пламна в движение в Карнобат, а един друг наскоро замалко не помете цяло село. Заглавията тези дни са ви уникално зле. Явно сте намерили някой майстор на ШОК, боНба и т.н. тъпни.

loyola

По бай-Тошово време нямаше такива инциденти, защото пътуванията от този тип бяха забранени (освен голямото, до Турция, но то бе еднопосочно и еднократно).

Жалба за младост,а?

Аха. В закона за забраненото споделено пътуване е било забранено. Фантазии, да не давам по-тежки квалификации.

По бай-Тошово време загиналите при ПТП бяха по над 1300/хиляда и триста/ ГОДИШНО при три пъти по-малко превозни средства!

В Дубай има хеликоптери за споделено пътуване и ако някой се буторяса не е виновно споделеното пътуване.

Западна европа винаги е погубвала българите и балканците! И то ва и преди Кубрат и след Кубрат и сега и винаги ще е така, акано не издигнем Великата Европейска Разделителна стена по 13-тия меридиан!!!

Много ти е зле, човек. Толкова ти е черно, че няма накъде. Изглежда вашата партия най много се страхува да не би българин да провери как се живее на Запад и да разкаже как ни тъпчете тук. Ами 2 млн избягаха в "лошия Запад" и още ще идат, защото такива, на които им е много черно и лошо не са способни да бъдат привлекателни. Просто си отблъскващ заедно с партията си.

Не мога да намеря разумно обяснение, защо при наличието на толкова денонощни аптеки, не си взимаш хапчетата редовно.

М, да. Ако беше "регламентиран" превоз нямаше да катастрофират и нямаше да има жертви. Да сте чували някога автобус на "регламентиран" превозвач да катастрофира, а?

Не разбира се. Просто сега няма застраховка, едва ли са застраховани другите седалки допълнително - следователно няма застраховка и на близките няма да им се плати нищо.

От гражданската отфоворност на извършителя на непозволеното увреждане се плаща за вредите, които е нанесъл с автомобила си, Пътниците съдят застрахователната компания. Иначе доброволно не им се дължи нищо, защото не е налице договор за каско. Освен това за грозната тъпотия на водача каско няма.

Sm3hurk0

Ниските доходи на българите и неуредиците в България са причина за подобни инциденти. Всеки търси начин да мине по тънката лайсна или между капките. Всеки се простира според чергата си, без значение на закони и морал. Сиромах човек - жив дявол.

Значи водачът има доходи като нелегален превозвач и в случая нищо не го оправдава, след като вижда мъгла да се движи с безопасна скорост. Много пъти ги гледам такива нощно време как препускат като идиоти със 150 по магистрала Тракия в мъгла есенно време. Значи тук става дума за алчност и тъпотия. Който е карал в мъгла знае какво имам предвид. А тия са перкали сякаш пътят е техен.

Не знаех, че ниските доходи и неуредиците са извинение да си тъп идиот, който вози нелегално хора и на това отгоре има безкрайната тъпотия да спре да си говори с някой друг на магистрала, докато има мъгла...

СПОДЕЛЕНОТО ПЪТУВАНЕ Е ОПАСНО ЗА ЖИВОТА !!!!

Това споделено пътуване е като Пътуване на Автостоп. Ако пътуващите нямат никакви пари, дори за влак или автобус, а също така са стари хора или мъже, може да пътуват така. Обаче някоя красива жена, която има пари за билет за автобус или влак, АКО пътува на автостоп, може да свърши - ограбена, изнасилена и с прерязано гърло. Освен това, шофьорите на такива автобуси и коли със сигурност са пътували доста по- малко от Шофьорите на фирмите за превози, и имат по- малко опит. И ако стане катастрофа, фирмата превозвач ще прати друг превоз и хората ще стигат до крайната спирка. А тия пътуащи на Автостоп, ако катастрофира, ще трябва да търсят сами друг превоз, в чужда държава...

На коя транспортна фирма си представител?

Тези бусове са така наречените "маршрутки". Споделената част е, че плащаш на шофьора. От Попово до Белгия кара всичките 2500!!!! км сам, един шофьор. За да има далавера. Спира веднъж и спи 2 часа на седалката си на паркинг в Унгария. Това са 25 часа път без спиране или 42 часа с автобус и сменящи се шофьори. Натъпкват те като говедо и нямаш право и до тоалетната да идеш като хората. Естествено никакъв билет, нито застаховка. Тези кожодери са за затвор. Защо са популярни? В Североизточните части има много гастърбайтери, които неминавайки през София значително скъсяват дистанцията и избягват пътя през Сърбия, където пътищата и граничарите са лоши. Няма алтернатива с автобуси през Русе. Повечето не говорят езици и не се оправят по летищата / самолетните билети са по- евтини от маршрутките/. Особено атрактивна е възможността за по- евтин багаж. Няма значение от кой етнос са, били са от и са се връщали в България. И са отишли да си търсят късмета или да се трудят, вместо да чакат някой да ги оправя и да реват. Респект за което, господ да прости загиналата, която е нечия дъщеря, сестра, или майка...Кураж на борещите се за живота си и дано се намери малко правосъдие за бързите печелбари.

Сега с нискотарифните авиолинии е супер евтино. За цена между 5 и 40 евро си взимаш билет до някой по-голям град и от там с автобус/влак до крайната им точка. А ако някой не знае език къде е тръгнал е моят въпрос? Да не говорим, че на летището на запад ти трябва да знаеш 7 думи - gate, boarding, check in, departure, luggage, liquids, electronics. Колко индийци/араби съм засичал по летищата, които нищо не разбират, но се оправят и качват на самолета. Да не говорим, че е в пъти по-бързо особено ако пътуваш до UK, Франция, Иберийският полуостров и Германия и страните около тях. Според мен проблема на доста гастарбайтери е не липсата на пари, а на малко самоинициатива и увереност в себе си. Преди 2г. гледам реклама на автобусна фирма: София - Берлин за 160лв. а в същото време аз щях да пътувам след 2 седмици за 70 евро отиване и връщане със самолет. Излизаше, че с автобус е по-бавно, по-опасно и по-дълго пътуването.

Тези, дето са пътували с микробуса вероятно името си не могат да напишат правилно, ти искаш да купува билети, хотели, таксита, може би договори. Наблъскват ги 12 човека в някакъв дръндолет, пътуват 12 ч. без почивка, някое пишлеме с купена книжка кара бясно като на село, отиват, бачкат като роби ,я им платят, я не и същото пишлеме, като докара (ако ги докара) следващата партида, ги прибира обратно. Може и някой курс с нелегални емигранти да направи, да го арестуват и изобщо да не дойде. Всички медии гръмват за "бедстващи българи, нямащи пари да се върнат" и посолството им плаща мурафета. Да ти е познато?

Ама колко дребни и злобни душици са се изказали. Има загинали, имат българско гражданство, имат братя и сестри, майки и бащи, имат и деца.... Имате и вие! Какво като е споделено пътуването или не е? Тир, Автобус... за тях защо не написаха ..."трудов договор на шофьор погуби..." "задгранична командировка погуби..."

Нелегални превози! Къде е ЕС? Защо пробутаха позорния регламент 561 от тази порочна структура наречена европейска комисия? Това е положителния резултат на европата. За съжаление тези тежки ПТП ще продължават с протекциите на евросъюза!

с цигански истории

На незаконните превозвачи вече "споделено пътуване" ли им викат? Няколко мангала решили да направят черни курсове на големи разстояния. Но с циганския си акъл спират в мъглата насред пътя. Дано ги вкарат за 5г в унгарски пандиз поне.

Споделено пътуване може да бъде, ако някой пътува с лична цел и качи инцидентно други пътници. В случая се касае за постоянна и организирана практика, т.е. за нерегламентирана търговска дейност - няма фирма, няма билети, фактури, съответно няма и данъци.

Тази с 3-месечното бебе кога успя да го заведе там? Нека да позная - пътувала е към Германия с корем, а сега се връща с бебе ... ах м.мка им ци.анска, само ни излагат пред света с лакомията си за помощи, добавки и всякакви други пари без труд!

то щото ние сме по -добри или маи крадем повече от другите. това си е бг манталитет друже.

нито пътуването е споделено, нито погубените са българи!

Споделено пътуване значи аз и трима/читирима приятели да пътуваме в еднаква посока и да се качим на една кола, за да пътуваме заедно, вместо всеки да пътува със своята и да изхабим 4-5 пъти повече гориво. Когато непознати хора се качват в бус/кола, вози ги непознат шофьор и те му плащат на ръка без той да им издава билет, това се нарича нерегламентиран превоз, а не споделено пътуване.

Жалко за умрелите и пострадали български граждани, навярно не са от българския етнос, но в България това е занаят на много хора в сивата икономика. Всяка седмица шетат в западна Европа и обратно. Цяла организирана система, работеща безотказно целогодишно.

В сайтовете за споделено пътуване баш непознати се качват и си плащат

А според мен продажните политици свършиха тази работа :) Благодарение на тях си броим стотинките и търсим евтини варианти, а пенсионерите нямат и сротинки.

Вчера четох за една баба от Тервел ли беше, дето дала 40 бона?! и малко злато?! Аз имам некви пари в банката, ама ако отида и искам да изтегля повече от 2-3 бона сигурно ще ми кажат да правя заявка?

Много лошо стечение на обстоятелствата. Споделеното пътуване си е варианта на "Юбер", но явно има проблем със задкормилните устройства, които с новите си коли спечелват работа, но не са минали някакъв контрол и проверка и в даден момент може да попаднат, дори и не по тяхна вина в тежка ситуация, в която да не са готови за оцеляване. Поясни се, че е имало мъгла, което изисква много внимателно избиране на скорост и лента, защото турците в Унгария карат като бесни в лява лента. Мисля, че си е голям проблем доверието към водача, особено към непознат.

Много неуместно сравнение. Возя се с Убър и всичко е безупречно. Чисти коли, шофьорите са с костюми, любезни, изобщо всичко е перфектно. Убър са на светлинни години пред таксиметровите компании.

Е там е проблема с неразрешения превоз на пътници без лиценз. Иначе е чистичко в Юбер. Просто задкормилното устройство не се познава и никой няма данни какво може да направи.

Абе, ако някое семейство предлага "споделено е..не" може да ми се обади!

Бус за споделено пътуване... Глупости," Нерегламентиран превоз на пътници" на всички им е известно това омуртажките цигани въртят далавера като шофьори прибират кеш и това е Няма лиценз няма застраховка, няма данък Къде са сега КАТ, НАП , ДАИ ????

Нито една от тези структури не носят отговорност. Съгласно законодателството на ЕС, МПС с обща маса до 3,5т и до 8+1 места не подлежат на контрол. Разследването на тези нарушения е трудно доказуемо и не струва... за съжаление.

...с такова заглавие се вменява вина и моделира обществено мнение - все едно ако не беше "споделено" пътуването щеше да прескочат катастрофата. ПС: Обърнете внимание по колко пъти на ден ни се набиват думите - "на косъм" и "като по чудо" в новините

А също "буквално" и "практически".

незабравяйте и абсолютно, не напълно/изцяло, а точно абсолютно

Като прочетеш горе кой е лингвистичният гений, редактиращ подобни шеметни новини, ще ти се изясни. Сигурно българин филолог ще се въздъжи от такива словесни пиратки.

Може ли да не опорочавате идеята за споделено пътуване??!!! Това не е споделено пътуване, това си е организиран трафик на мангали..... време е да наричаме нещата с истинските им имена!

аа, тя идеята е опорочена, дори изнасилена, бих казал, още като е достигнала до родината ни мила!

Бус за споделено пътуване????? Да очакваме и автобуси и самолети от съшия тип??

ИЗКАРВАЩИ ДРУГИ ТУРЦИ И ЦИГАНИ ЗА БЕЛГИЯ!!!