Териториални срещу глобални българи

Размяната на отворени писма през разнообразни медии около недомисления Изборен кодекс можем да гледаме по различни начини.

Обратно в новината

Коментари - Териториални срещу глобални българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПИСНА МИ ОТ ТЪПАНАРИ !!! Всеки български гражданин има право да гласува (по Конституция и по закон), където и да се намира (на майна си Райна в България - махала, колиба, хижа - или по света - на остров в джунглата или другаде. Трябва да се ограничи (контролира) правото на глас на български граждани, които имат двойно (или повече) гражданство. Да гласуват, но само с едно от гражданствата си. Да им се даде право сами да избират с българското или друго гражданство да гласуват и това да се контролира и санкционира.

Господинът да си пише за DW и да остави българите в България да определят как да живеят. Нека от България да напише подобна статия за Германия... може, ама друг път1

да светне хората за какво трябва да гласуваме че последно време не става ясно- за Тръмп ,Путин или роско.Така електронно ми се ще да гласувам по цял свят и по цял ден . Нали сме глобалисти бе професоре, давай да гласуваме за по целия всят кво си играем тука за Ердоган или за СИРИЗА.

Когато се отрежат Българите в чужбина от право на глас ( не е нужно да е грубо, просто да няма достатъчно секции да речем ) , тогава нашенските ''политици'' могат спокойно да продължават да купуват гласове на цигани и лумпени и да си живеят живота... Ако половината от тези 2 000 000 Българи в чужбина гласуват, нито ДПС, нито купения вот ще може да влияе на изборите- там е заровено кучето , братя Българи!

Да ама в деня на изборите от тези 2 000 000 българи в чужбина 1 999 000 отиват да берат гъби или да прафят селфита и ги публикуват във Фейсбук за да видят другите колко са успели, а не да гласуват.И въобще тези 1 999 000 българи ги боли фара за тези които са постоянно тук.

Отдавна го казаха - от всички българи в чужбина гласуват само 140 000, заедно с турците. И то гласуват напълно неадекватно - за ГЕРБ или Атака (турците за ДПС). Не ни трябват такива.

е проста, но абсурдна.Ако 2,5 лимона българи наистина гласуват 0,3 милиона турци не са проблем. Но това е абсурд и всички го знаем! Така можем да изберем и горбачова за президент на САЩ!

лесно ще гласувам, ама няма за кого, матряла е отвратителен.

това повтарем и аз - с векове. защо да не гласуваме стига да има свестни кандидати? но такива се номинират, кандидатират и натрапват от сегащната олигархия. пална лустрация - до 9 колено. избити, разчленени и зартовени без имена на телата, насечени на парчета, та да нема и спомен за тех, до 9 поколение, барабар с бебета, както княз борис е направил та да осигурни прогресивната част от народа да оцелее и просперира. нема да се оправим без лустрация, видно е..... понекога си мислим, а дано турците трагнат на воина и ошматкат куманистите и сваршат люстрацията ...и на мен не ми се ще да си цапам рацете в крав макар и била на долни плужеци....но ако друго не помага, значи си требе...

По стар навик - българите се разделихме пак - този път на глобални и териториални. Не сме намерили признак, по който да не се разделим. Затова са го писали тоя знак на народното събрание навремето. Съвет от мен - права е най-добре да се дават, а не да се отнемат. Нишо лошо няма да си в чужбина и да гласуваш за България. Но ни е криво като се опитат да ни отнемат това право

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРЖЕМ НА ПОРЕДНИЯТ ОПИТ,ДА СЕ РАЗДЕЛЯ НАРОДА!!!РЕДНО Е ДА СЕ ГЛАСУВА ЗАД ГРАНИЦА В ОФИЦИАЛНИ ДЪРЖАВНИ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА,ЗА ДА СЕ СЛЕДИ ЗА ИСТИНСКИЯТ ВОТ НА БЪЛГАРИТЕ!!!В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ИМА ОГРОМНИ ЗЛОУПОТРЕБИ ОТ СТРАНА НА ТУРСКИТЕ СЛУЖБИ В ПОТКРЕПА НА ЕДНА ТУРСКА ПАРТИЯ ДОС!!!ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ РАБОТЕЩИТЕ НА ЗАПАД БЪЛГАРИ,ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ В БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА СЕ ПРОКАРВАТ ЗАКОНИ ИЗЦЯЛО В ИНТЕРЕС НА ТУРЦИЯ!!!ЖЕЛАЕТЕ ЛИ НОВО ТУРСКО РОБСТВО???ОБЕДИНЕТЕ СЕ СРЕЩУ ОБЩОТО ЗЛО,ЗА СУВЕРЕННОТО БЪДЕЩЕ НА РОДИНАТА НИ БЪЛГАРИЯ,С КОЯТО ЕДИН ДЕН ДА СЕ ГОРДЕЯТ ВАЩЕ ДЕЦА!!!

ми тогава защо толкова ви боли, че емигранцките пари влизат в домовете на техните si семеиства? да почнем да ви издаряме директно да ви вкарваме парички по сметка, а? това ли искате? защо е тоя смешен плач за емигранцките пари, нали вие сте способни умни и богати и биете емигрантите по бвп? и кои знае защо, пак до докарвате до парите на емигрантите - сучете, вартите, лажете, мамите - и пак почва песничката за парите и данаците на емигрантите? алчни сте, и все далавери тарсите - ама ше ядете емигранцкия хуи само! като си толко умен и способен, сам ше си заработваш парите - а ние си взехме поука и ше ви смажеме! нито деца искате да раждате, нито моjете пари да печелите, всичките сте далаверадjии и крадци - и продалjявате да смучете и искате - е нема да ви огрее! nie emigrantite ще ви смажеме!

Кичо

Травестит неграмотен що не се скриеш некъде?

А да плащаме пенсиите на родителите Ви и здравните Ви вноски как е?

chе плашташ и хоро ше играеш - те са си ги изработили! :-) аз твоята нема да я плащам - ти нищо не си изработил днеска, вчера и утре!

Видя се за кои гласуват най-много "глобалните" българи - за най-корумпираните и мафиотски партии в последното десетилетие - ГЕРБ и ДПС. No, merci!

не бяхте ли вие, територялните, дето гласувахте наи-много, или сменихте плочата и пак на нов глас старата песен за отнемане на гражданските права на емигрантите и барване на паричките и имотите им? я пак обесни, кож гласува наи-много, да не си сбаркал? след 5 минути с друг ник и друга песен точно наобратно, ше кажеш точно обратното по-горе? измет......буклуци.....марши.....говна!

Ако Roxana представлява средностатистическия "глобален" българин, УЖАС! Значи Бай Ганю вършее яко из Европата и УСА. Аман-заман от такива избиратели, които ще определят кои ще управляват МЕНЕ, докато те се оригват на запад и ги управляват други.

"Tериториални българи и глобални българи" e само в простата ти глава. Да избира кой да го управява има право само този, който ще бъде управляван след това от тези които си е избрал. Това е спреведлив и разумен принцип, а не деление на "териториални" и други българи.

Долу президента! Тая смешна кукла да се маха завинаги! Защо медиите, барабар с президента-клоун лъжат народа непрекъснато? Това е долна манипулация! В кодекса се прие в ЕС да няма ограничение в броя на секцийте за гласуване! Сутринта програма Хоризонт лъжеше подло как са ограничени избирателните права на българи в Холандия, Испания, Германия, Кипър и пр. Долни инсинуации! А тези, които врякат по скайпа са платени цигани и турци! Няма да отстъпим за секцийте в Турция!!!

Който се вълнува да дойде да тегли, не само акъл да раздава !!!

алоу имекярите, пак ли пари искате? не се ли наядохте на емигранtsки пари? безсрамници! за пари начи е сичкото далавера - кажете си, че пари искате, че не е за гласове! кажете си го! аиде, какво се пазарите за гласове - та вие само за емигранtsки пари говорите!

Айде успокой се бе, Айше! Ако си в ЕС ще можеш да гласуваш за ДПС, от Турция обаче нема да можеш. Ако искаш да гласуваш, ще требва да идваш пак с автобусите, както беше преди. Е, по скъпо ще излиза на Местан и Доган да ви превозват ама това е положението! Ветото на Офшорния нема да ви помогне!

хехе, ама пак за пари говориш? аiде пак как искате да ви превеjдам от моiта банкова сметка та да си запазя гражданските права? :) измет....

Кви леви, кви десни, кви пет лева си платил за данъци! Кво разделение на нацията! Да не говорим, че повечето познати в чужбина се активизират само като трябва да си подновяват паспортите или да оправят някое наследство! Па се тупат в гърдите ,че са граждани на света и били успели!

като изпращате толкова пари , какво ви пречи да си платите билетче до България и да гласувате ????! Въпроса е към всички емигранти .

ма никои не е длажен да патува до балгария - ти шо не патуваш до лондон да гласуваш? вие нале сте много штедри и богати?

научи се да пишеш на български първо, после давай акъл на другите!

Ами вие "глобални" българи, колко от вас пращат пари.? Колко от вас плащат данъци? Имотните данъци не са всичките данъци. Разделени на 12 месеца те са някакви 10-15 лв., по вашему 5-8 евра. А всеки месец да ти удържат между 120 и 500, че и повече лева данъци, осигуровки и какво ли не за вас е нищо. Нищо щото тези харчове ги плащате на новите ви държави. И още. След като сте на високо платени длъжности, с високи заплати, как за 10, 15, 20 или 25 години не забогатяхте толкова, че да се върнете със спокойствието, че няма да сте вече бедни, па да откриета я дюкян, я фабрика та да се замогнем и ние. и следващо питане. Учихте в България безплатно, харчи държавата за вас къде малки, къде големи пари, след това й бихте по един шут и сега у нас стана така, че вече не достигат 5-6 хиляди учители, 3-4 хиляди лекари, 4-5 хил. мед.сестри и незнам си още колко разни други специалисти. Поне чужденците ще бъдат доволни от вас, защото един вишист винаги ще мие чинийте перфектно, в сравнение с полуобразованите останали в "кочината" наречена България. Нали така?

изпращаш,може би.Но е така ли ,просто си изпращаш за кой.Да много ясно за мизерстващите ти родители,или деца,или роднини някакви -от гузна съвест.Ако нямаш роднини би ли изпращал.не се репчи за това ,че изпращаш.На теб какво ти пука кой управлява като не си тук например.докато ние ТУК сме подложени на всекидневни такси и баснословни сметки към топлофикация,енергийни източници,плащаме зелена енергия на тарикати , синя,зелена зони и т. н. и т. н. Плащаме повече от колкото получаваме.на теб поне храната ти е ефтина.

ноо ясно, че ше изпращам на които аз искам. нема да изпращтам на тебе я! прищело му се на нашия емигранцки пари да му изпращат! за пари се дарлите значи. гласовете са изнудване на емигрантите да изпращат пари и да бадат ограбени с имоти и банкови сметки! емигранти - не даважте правата си! с отказ от граждански права мафията ще заграби и остатаците от имотите и банковите ви сметки! за това е целата далавера, не е за гласове и за граждански права!

Видя се за кои гласуват най-много "глобалните" българи - за най-корумпираните и мафиотски партии в последното десетилетие - ГЕРБ и ДПС. No, merci!

Ами и туристите харчат пари в България- да им позволим и на тях тогава да гласуват на избори. Защо български граждани в чужбина да могат да гласуват, а туристи - не!?

През 2014 "глобалните" са пратили в България 1,72 млрд. долара, професоре! Аз изпращам 2500 всеки месец. Няма ли да спрем да се делим на какви ли не???

като изпращаш толкова пари , какво ти пречи да си платиш билетче до България и да гласуваш ????! Въпроса е към всички емигранти .

а на тебе какво ти пречи да гласуваш v London? гласувалите от балгария са по-малко от гласувалите в чуjбина? ясно е, че искате пари и че не е за гласове - балгарите в страната не гласуват! по-голямото число балгари гласуват в чувбина!

този мръсен правозащитен стил се учи, инак къде по- провокативни тези сме чели, но без така да издевателстват над нароченото за целта местно население

Професоре, изкуфял ли си? Глобализмът приключи, светът е във война. Стига гъзолизане!

Като е приключил, отивай на село

колко му плащат на тоя да дели българите? Всички знаем кои са глобални и кои локални. Първо изгониха хората,после с приватизация разбиха всичко и сега глобалните им виновни и локалния матрял не става. Аман от предатели вече. Кой чете гласовете ?Това е важното-теория на управлението разделяй и владей.Не им пука какво, важното е да изпълнят на господарите си заръката бар-код на челото - добре. Експерименти до дупка-добре. За тях думата Българи значи смърт!

Я стига глупости от разни "експерти". Ето Ви мнението на един "експерт" по реален живот. Живея в Англия от 14 години. България ми даде безплатно инжинерно образование, но от 14 години е получила само малка част от моите данъци ако предположим че все пак нещо то Европейските фондове е реално използвано за родината. Другото всичко отива за Английската здравна каса и за Англискийските пенсионери. Имам сестра която от 15 години е в Канада -и цент от нейните данъци не отива за България. Та откъде накъде ще искаме равни права със друга от сестрите ни която живее и отглежда децата си в България??? Досега никога не съм гласувала в Англия но такива арогантни "експерти" ме амбицират.

троловете, нещо много ви се повтаре песничката.....сичките jивеете в чуjбина, с една и съща история.....че и сестра ви jивееела в чуjбина, и тя тека....:) нема ни един да ви верва - не виjдате ли колко сте ясни и как никого не можете да излажете:) яде още един от вас да се опита да разкаjе сащата историiка още неколко пати - този пат от австралия, а защо не и от дубаи? и все сащата историика? не е ли подозрително, как изведнаж из нета се навадиха едни ANONIMNI емигранти, готови да си дадат гражданските права, ама анонимни и неизвестни? и кои знае зашто, не познават чужбината? и като им кажеш конкретности, и млъкват или се правът на луди? хехе, никои не ви верва и не ви фаща дикиш :))))

Бъркаш съжалявам. Казвам се Оля Борисова .Сестрите ми Лена и Асения. Не пиша по принцип в форуми. Стоя зад позицията с името си. А Вие кой/коя сте- нещо Ви е станна пунктоацията на Кирилица?

Пиши на БЪЛГАРСКИ, българино!

Няма глобални българи. Има БЕЗРОДНИ българи и урци, емигрирали в Турция

Имал бил някакви си сантиментални спомени от България и не живее в нея! Да, ама иска от някъде от далече да ми казва как иска аз да живея, експерименти да си прави! Управлявай си политическия начин на живот там където си! Ама там не ти дават, и не те искат дори!защо трябва да търпим опити на наш гръб. Нима питаме съседите кога и какво да правим в дома с жените си?

боли ме *ура, какво правиш с жена си в дома си!!;))

злобо, ще пукнеш от злоба а? нема ти дам емигранцки парички, а да видим какво ше правиш и как ше счупиш конституцията да ме обереш! за вас - една секира - за грабители и алчни башибозуци! прищели му е емигранцки парички - ше лапаш мафиоцкио хуи и ного нема да знаеш - емигранцки парички не ти се полагат! ще си ги заработиш на хюния свирка - аиде лапаи мафиоцкио дето си го избирал и не плачи!

ето го целио диялог между 'патриота' ватре в страната и емигранта: преписвам от по-доле: Един български българин 17.05.201ш 11:0з ( нерегистриран ) Като се прибираш, помагаш на икономиката ни !?! Нещо не си добре, или се напъваш да се правиш на отворена. Помагаш на тетка си у учинайка си. ! пеплика вземи линк + гласувай- гласувай рохана рохана ( нерегистриран ) 17.05.201ш 11:19 а ти завиждач на тетка му и учинаика му...:) и затова е стопа в твоите разсажденя? ако не идват парите на емигранта при тебе директно, значи емигранта не е патриот и не заслужява граждански права? да ти имам алчния гъз....:))) ------------------ целата борба е да се докарат парите на емигранта в неговия личен патриотарски джоб - това му е критерия на територялнiя башибозук! емигранти, пазете се и си изтеглете парите, вижте какво чте правите с имушеството си и се подсигурете - трагнало е движение за ограбване на емигрантите ..... след ктб си тарсат нова мишена.....изгладнели са като валци.....

Никой не ти иска парите. Но ти си толкова тъпа, че дори не можеш да спориш. Дали са ти няколко опорни точки и ги въртиш. ама едва ли разбираш за какво става дума.

Тия разсъждения ги запази за себе си за там където живееш. Никой не ламти за парите ти. Всеки харчи своите. Отдавна мина времето на "валута по второ направление" и тя да е мотор на икономиката. Помагаш само на близките си, не се самовеличай !Виждаме огромните фабрики, които сте построили гастарбайтерите в които работниците са в пъти по щастливи от останалите простосмъртни! Всъщност, ако искаш да помагаш на близките си можеш и от тук, ако си кадърен разбира се!

ми тогава защо толкова ви боли, че емигранцките пари влизат в домовете на техните si семеиства? да почнем да ви издаряме директно да ви вкарваме парички по сметка, а? това ли искате? защо е тоя смешен плач за емигранцките пари, нали вие сте способни умни и богати и биете емигрантите по бвп? и кои знае защо, пак до докарвате до парите на емигрантите - сучете, вартите, лажете, мамите - и пак почва песничката за парите и данаците на емигрантите? алчни сте, и все далавери тарсите - ама ше ядете емигранцкия хуи само! като си толко умен и способен, сам ше си заработваш парите - а ние си взехме поука и ше ви смажеме! нито деца искате да раждате, нито моjете пари да печелите, всичките сте далаверадjии и крадци - и продалjявате да смучете и искате - е нема да ви огрее! ще ви смажеме!

В чужбина замина цветът на българската нация, в България остана плявата.

Тор и нищо друго!

да поставим реципрочния вапрос на дневен ред: като сте толко редовни териториялните, и като толкова гласувате и сте толко много, зашто тогава едни 60 000 гласа от туркiя ви плашат? нале сте 6 мелиона балгари, 1 мелион цигани, и полвин мелион турски изселници? нали сте мнозинство? зашо не гласувате тогава кактo вие си искате, ми сте се фанале за гласовете на емигрантите? аиде сега вие активните в страната, да обесните зашо толко ви боли за главоете на емигрантите, като вие сте толко много и гласувате сичките, единно и едни ш0 000 турски гласа не могат да ви се опрат?

О, изплю ли камъчето, турска гражданко? Сега е ясно защо си побесняла да пишеш тук

Ама ти пък за какво се натискаш да гласуваш, работа покрай печката ли си нямаш или очакваш някой да ти плати за този смешен плач!???

абе молим ви се, целата борбъ е за насаштня - сваршиха другите източници за крадене в даржавата и трагнаха на воина с емигрантите! даже не е за вотове - след ктб какво остана да се открадне е основния вапрос.... сега ше земат правата и имотите на емигрантите и че поживеят оште некоя годинка на далавера - нема друга пречина.... с отнемането на гражданство и граждански права варви и отнемане на имоти и банкови сметки ...това е ясно като бел ден..... не се правете на патриоти - изгладнели сте и сте трагнали на нова кражба - нема друга пречина! и не ви е даже до гласове - това се убедих! вие ако толко искахте гласове, штехте самите вие да гласувате! секи един от териториялните башибозуци да беше гласувал, немаше да плачете тогава за 60 000 гласа от туркia....

Отдавна е известно, че този т.нар. "професор" е глобалист и за България много не му пука....., а иначе всички знаем кой е баща му - Стефан Дичев писател на тоталитарно време.

И твоят баща живя в тоталитарното време. И той много възторжено маршируваше и на 9-ти септември, и на 7-ми ноември и крещеше с пълно гърло "Да живее БКП", "Да живее СССР", "Долу американските империалисти". Нали така?

Няма глобални българи. Има глобални хора, космополити (не се сещам за по-подходящо име). Те не са българи. Впрочем на територията на България също живеят такива хора, не всички са емигранти. От друга страна повечето трайно емигрирали в чужбина също са такива глобални небългари, но не всички. Разликата е в начина на мислене, а не в местоживеенето. И не коментирам дали това е добро или лошо. искам само да кажа, че авторът не се изразява коректно.

От многовековната история на България знаем, че народните будители в чужбина винаги се стремили по всякакъв начин да помогнат на изстрадалата си Родина, братя Георгиеви със спечелените в чужбина пари строят университет, Левски след участието си в чуждестранните легии пристига да помогне на страната си, Ботев с над 200 въоръжени четници идва от Румъния с още 300-400 пушки надявайки се че някой от териториалните ще се присъедини, но е дълбоко разочарован, не се присъединява нито един от местните, още повече тези велики хора по най долен и подъл начин са предадени от местните териториални завистливи и страхливи нищожества, позорът в българската история.

Още ли е на първа страница този поръчков драскач и подлога, набеденото професорче, ив, Дичев?

Омръзна ми да слушам и гледам хора заминали на м....та си да се оплакват,че не можели да гласуват и да се карат за секции в чужбина.Те са загърбили страната си и сега леят фалшиви сълзи.Законът е категоричен имат право да гласуват тези които последните 6 месеца са живели в страната.Така беше регламентирано заради автобусите.

По - страшното е противоречието незаконно богатите "българи" срещу все-по-бедните българи. Професоре при този комбрадорско - олигархичен- айдушки модел народът ще се махка от глада и мизерията тука. Пиши за тези неща. Или те е страх или си част от камарилата.

Това семейство винаги е било част от камарилата - и преди и сега. Той така е израснал и така мисли

Роксана била студентка със неграмотен български език! Мале мила, каква наука ни чакааа!

Както е тръгнало Професора ще пише тия статий след 2-3 години само на глобални българи.

Хора, вижте как се създава една нова тенденция: демек едни са срещу други. Няма такова нещо, сега се иска насъскване на Българите помежду ни, но по друга причина. Този е МЕКЕРЕ И МЪРША.

В статията има цитирани съждения и собствени мисли , които се основават на неверни факти. Първо върху дарения в България не се плащат данъци. Второ не е речено, че елитът на емиграцията работи за България. Помните като се върнаха юпитата колко работиха за Родината и колко за себе си. Работата за Родината пък не е 100% свързана с гласуването за парламент. А и елитът е малка част от потенциалните гласоподаватели. Голямата част се връщат у нас за да се лекуват и да си оправят зъбите. Напоследък започнаха да крънкат пари и за връщане за погребение. Като стана въпрос за демократични ценности на интелектуална основа колко пъти сте наблюдавали създаване на изборни секции за английски граждани у нас в родните си места? Англия е стара и БОГАТА демокрация.

ВЪРХУ ВСЯКО ОБРЪЩЕНИЕ НА ПАРИТЕ!!

Върху дарения няма данъци. Затова имаме толкова фондации!

този от снимката е един от предателите, провокаторите и подпалвачите на бъдещата гражданска воина!

Браво, Професоре! Ще се наложи размисъл по статията Ви. Мога да кажа, че е много добра и навременна. Аз разбрах какво искате да кажете. Съгласен съм с повече от 80 % с Вас. Страхотни определения за нас българите са "териториален" и "глобален". Не съм съгласен за 20 %, защото са "основополагащи", например : ляво-дясно-център . А именно, че за съжаление злобната настройка, разделението един срещу друг в смисъл на политика си съществува и си остава същото и даже расте. Аз не помня по-голяма злоба при нас "териториалните" от времето на "Народният съд", "врагът с партиен билет" и т.н. Естествено е , хората, населението да "олевяват" щом ни управляват "десни и центристи",и то от го дини, но чак пък до..... КПСС-БКП!.,.. и ..."Гърмете могъщи юзини, люлейте се буйни житааа...." Нормално е десните да беснеят, но не чак до :Избийте червената паплач", че и това ми втръсна. Лично за себе си се моля и надявам БСП с новият си Бос, да се тръшне, да вземе левият електорат, с което и властта. Ние след това ще почнем " да се одесняваме здравословно" , докато се центрираме във времето и пространството.

Нещо не е наред в главата ти. Показва го невъзможното " териториално-глобален" А коментарът ти е каша без логика и мисъл. Явно поради напредналата възраст - щом помниш народния съд

Потрисам се вече. Живея от години в чужбина, не съм дошла от приказен живот в родината, но не се оплаквам! Помагам изключително много на роднини, винаги като се прибирам, подкрепям икономиката ни. Не мога да разбера, защо трябва да се чувстваме като крадци, като някакви навлеци, като реално живеем на две места - на чуждото място, и живеем с тревогите на близките ни в родината. Просто наистина е потресаващо....

Това е криворазбрания паприотизъм. Българският патриот иска да отнеме права на различния, той да получи предимство и така стеснява нацията. Примерно, този в чужбина е по-малко българин от териториалния българин и той да има по-ограничени права. Това естествено е невъзможно да се случи. Конституционните права са гарантирани, едно от които е равенство на всички български граждани. Този постулат и с референдум не може да се промени!

казват му : "синдром на селската героиня". за да е важен примитивът, има нужда от важна родина, роднини, пещера... без тях му остава нищото, което всъщност представлява.

Като се прибираш, помагаш на икономиката ни !?! Нещо не си добре, или се напъваш да се правиш на отворена. Помагаш на тетка си у учинайка си.

а ти завиждаch на тетка му и учинаiка му...:) и затова е стопа в твоите разсажденя? ако не идват парите на емигранта при тебе диреkтно, значи емигранта не е патриот и не заслуjява граждански права? да ти имам алчнiя гъз....:)))

Не се карайте, не е важно кой как гласува, а кой брой гласовете! ; ) Знаете ли, колко години подред изборите са фалшифицират?! Знаете ли, че това, за което си мислите, че пращате глас, всъщност е отдавна продадено на партии, с чужди интереси. Кой и кога ще махне противоконституционните партии от парламента?! Една и съща шайка от криминално проявени политически престъпници се е намърдала в парламента и скачат от една партия в друга, само и само да седят на власт. И децата им дебилни и те се бутат, че мама и тате така са казали. Да, много интелигетни хора емигрираха, защото виждаха, как с години, каквото и да учат, където и да идат, всичко е една шуро-баджанащина, шефа по-тъп от чистачката, ама с диплома от ... хайде да не изброявам, че и дипломи се продават и шофъорски книжки, като банички. Ама интелект в хартия не може да се загъне! Вие не виждате ли, че ние българите сме насъсквани едни срещу други с цел, политиците, които са на власт, да си продължат с кражбите и доунищожаването на родината. Един се наг*зил на САЩ, друг на Турция, трети на ... Емигрантите не са избягали от добро, но повечето имат имоти в България, плащат данъци и пращат на болните си роднини пари. Не си мислете че с кирливите пенсии от 150 лв един пенсионер може да живее добре. В България се натресе една ''толерастия'' към мангали и турци, които не искат нищо да правят, само се размножават, имат права, никакви задължения. за тях пари има, за пенсионерите - няма?! Трябва да им се отнеме правото да гласуват, българите в чужбина, ще ви помогнат поне тая паплач да отсеете, ако им дадете възможност. Трябва да има завишени критерии към гласоподавателите, като задължително средно образование и да са работили поне 6 месеца в годината. Ако гласуващите са студенти, да се показва документ, при гласуването. Не може манго-бонгов с образование 3-ти клас, да ми го водят под строй вече 26 години, да гласува за едни и същи паразити.

Много ми допадна коментарът ви!+

този арестуваха ли го вече за дестабилизиране на положението у нас и в чужбина!

А решението е много просто. В Изборният кодекс трябва да има само една точка: Право на глас имат само граждани на РБ поне с основно образование! По този начин циганският фактор ще бъде напълно елиминиран. Трябва да се коригира и Социалния кодекс, като за второ и т.н. деца се плаща само чрез редукция на данъци, образователни облекчения и т.н. Да видим тогава циганите дали ще се интегрират или пък ще имигрират. Но това е единственият начин РБ да се оправи.

Това е най-опростеният и лесен начин,но е в разрез с интересите на политиците ни.Както един/на по-горе се е изразил/а-изборите са предварително нагласени и като цяло май няма значени за кой се гласува.Едни и същи лица вече 26г ни 'управляват'. Как не се намери поне един от 240те да предложи това,което вие предлагате??То мисълта им е все около 'колко още мога да си присвоя'.

които са предлагали образователен ценз минимум като ограничение. Проблема е че така наречените големи партии го отхвърлят. А бая народ продължава да гласува за големите партии дет са еничърите.

Браво, закъхарих се, Roxana си легна, тежък трудов ден. Днес поне 1000 паунда "удари".

Prigotvi se che sam u vakancia ...zeh si izpitite, che vi gabarkam kolko si iskam, i po nekoe vreme patuvam za China :) na nauchna ekskurzia....:) Taka e, da si britanski student ne e lesno - celogodichna zaetost :)

У наше село имаше аналогичен случай.един опъна селския коч и му изправи рогите.искам да река дано някой те ощастливи.недоклатена жена-недоклан звяр.гъбка мамина златна разядена си ми ти.... :)

Не ни трябват гласове от чужбина! Имаме си достатъчно наши високообразовани роми, които най-точно знаят как да гласуват за нашата родна демокрация и евроинтеграция!

И този ли е кгб-партенка? Конфликт няма, но този определено го сугерира чрез посочваане. Това е стар комуникационен метод. Хахахааааа

цру агент под прикритие учил в мосад, само ти не разбра.

Русия не позволява двойното гражданство.Затова руснаците в България или се откажват от руското гражданство или са с лични карти на постоянно пребиваваши чужденци и не могат да гласуват.

А като са тука къде са им изборните секции вън от посолствата?

ИНТЕРЕСНО Е КОИ СА БЪЛГАРИТЕ ПО АМЕРИКА КОИТО СЕ ИЗКАЗВАТ ОТ МОЕ ИМЕ И МЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕД БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ...... АЗ ПЪЛНОМОЩНО ЗА ТОВА НЕ СЪМ ДАЛ НА НИКОГО !!! ... .... ШАЙКА ДАЛАВЕРАДЖИЙЧЕТА СЕ СЪБРАЛИ И ХАЙДЕ - кОМИТЕТ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ..... АМИ АЗ ТОГАВА СЪМ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ХЪШОВЕ !:))

Нямаш право на обаждане! И на Левски и на Ботев щяха да дадат такива обяснения.

Всички "бежанци" сте от Ботев и Левси нагоре ... готвите ли готвите освобождението на България ...