40 българи малтретирани от работодателя си в Италия

40 българи, работещи в Калабрия (Италия), изпратиха писмо, в което се оплакаха от нечовешко отношение. Собственикът на фирмата, за която работели в Италия от 2 години, дори ги биел, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - 40 българи малтретирани от работодателя си в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютни кретени сте всички , хората са отишли да работят ,а не да крадат ,а на вашите жени им сваляте звезди сигурно, ако му се наложи на човек ще рискува за да си намери работа и никой не е застрахован.

...те пък отишли точно в Калабрия при най-върлите мафиоти... Никакви пари няма да видят - по-добре тихомълком да си се прибират ако им се живее...

"Те уста имат, език нямат, очи имат, но не виждат, уши имат, но не слушат, теглят повече от скотовете и защо, - не смеят да питат...."Нефит Бозвели за българите, 1846

Всичко! и най важното получи се разделение , кадърните и добрите се справят , другите просто ги отвя живота както е по цял свят и както е СПРАВЕДЛИВО!

Кадърните и добрите,приятелю,заминаха по чужбина,защото за да заминеш трябва и смелост и да можеш ...

тия ще са от най кадърните да знаеш щом са отишли в Италия да берат ягоди и ги правят на маймуни. ;-) Интересно ще реват пред посолството с подвити опашки

Я, тези, ако бяха си взели кинити, щяха ли да отидат в посолството да дадат малко? Но сега ИСКАТ!

Българи? Най-вероятно цигани. Бият ги и си мълчат? Големи сме балъци! И що държавата трябва да им помага щом документите са им редовни? Що не се махнат от "деспота"? Не един или двама, а цели 40 човека и си прави един човек с тях квото си иска? Ае стига с тия "ромски" истории бе ... лошото е /но не изненадващо/, че пак от джоба на данъкоплатеца ще се погрижим за тях /чудесен е момента да си направим и поредното гербаджийско пи-ар-че/. Ааабе ... мани.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО

българия е виновна. ако имаше работа, хората ще работят в бг, не по целия свят.и не са се оплакали по-рано, защото много не вярват държавата да ги защити.

Така е! Ако беше тука Партията, тя и доходите щеше да ни оправи, и децата да ни направи! Сега щем нещем трябва да се грижим сами за доходите си. Трудна задача, за хора свикнали с плановата икономика.

Държавата ли ги прати там? Всякакви малоумни дето не вдяват една бука от езика ходят да работя без договори и после държавата ще ги спасява. при капитализма е така- всеки сам се оправя. Щом 40 човека не могат да се оправят с 1 си заслужават съдбата. там поне правосъдието е справедливо.

"Държавата ли ги прати там?" ДА! По вина на управлението на държавата са там! Правителствата пречат на малкия и средния бизнес, за да има евтина работна ръка за ЕС! Не знам, дали в Калабрия са цигани. Бил съм на друго място да бера заедно с "колеги" учители, медици, филолози. Чак на такива изстъпления не се сме били свидетели, но е достатъчно унизително да бъдеш принуден от собствената си държава да слугуваш на чужденци. Не, защото ламтиш за много, а за да оцелее семейството!

dap7@

От една страна трябва да се направи нещо,защото никой от хубаво не е отишъл там да работи.От друга, който иска да е роб и работи дори без пари не заслужава съжаление.Трябва да разберем,че свободата не е дар,за нея се воюва.

жал ми е за тези наши санародници, но от друга страна ме е и яд. защо са започнали работа без трудови договори? защо се повтаря историята с циганите берачи в швеция? защо народа ни да плаща за без хаберието и простотията на тези санародници? не даржавата ги е изпратила в калабряи, за да искат сега помощ от нея. о' свешенна простотя!