В София ще се карат само супер автомобили?

В София ще бъдат допускани само автомобили от най-висок клас или с нулеви емисии на газовете.

Обратно в новината

Коментари - В София ще се карат само супер автомобили? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, моята каруца е екологично чиста. Няма вредни емисии, само естествено наторяване. Конювити са под 10 годишни. Класирам ли се за центъро на Софето? :)

И защо никой не повдига въпроса за мръсните улици? Защо в редките случаи, в които видя камион на чистотата, все е обвит в облак прах? Кога ще бъде открита водата, като средство за почистване?

"""""Основният проблем е много неефективният начин на горене за отопление. По на данни от гражданска система SofiaAir.info, която отчита замърсяванията в различните квартали на София. Прави впечатление, че през зимата най-голямо е замърсяването в квартали, в които има гета, но и в богатите зони, където камината е символ на лукс.В Копенхаген, който е много чист град, за основен замърсител се смятат камините 16 000 домове имат камини с открит огън. В Лондон наскоро се повдигна въпросът за луксозните пицарии, които работят на огън.В бедните квартали на София е абсолютно необходимо да се извърши някакъв тип социална реформа

Да, кметицата може да си го позволи....от толкова много строежи и самолет сигурно може да си купи!

ма разбира се, В София ще се карат само супер коли от супер дебилни хора граждани на ребублика българия

Олеле! Как ще си избиват комплексите тогава селските дебили с Народните коли? УЖАС!

Еднозначно - долу Герб! Вън самоковската подлизурка от София! Вън от кметството за безгръбначните съветници, които са одобрили подобна инициатива! Най-малкото тези мекотели трябва да обосноват как е възможно да бъдат изпълнени тези изисквания в България и не само от 10-20 политици с нечувани доходи, а от всички сегашни собственици на леки автомобили.

Така, значи аз утре искам да получавам заплата 7000 евро, за да мога да си купя кола, отговаряща на новите изисквания. Бай Станчо, дето доставя баници сутрин с раздрънкан бус от 198..и не знам коя си година също ще иска баниците му да струват по 10 евро на парче. Щото инак нема как да ги носи с тая кола-требва нова. Бай Иван от Нови Искър ми кара прасета с таралясник от преди 30г. Ми той ще спре да идва в София - респективно -всички малки, средни, че и големи доставчици на каквито и стоки ще си ги носят...на майната си, защото....имат стар автопарк, а защо имат стар автопарк? а защо у нас е автоморгата на Европа? А защо заплатите са ни по 300 евро? С 300 евро за какви нови коли бленувате? ...то всичко уубуву, ма така се не прави другарко Фъндъкова. ИСКАМ ЗАПЛАТА 7000 ЕВРО! ТОГАВА ЩЕ СИ КУПЯ КОЛА СПОРЕД ВАШИТЕ ИЗИСКВАНИЯ! ТОЧКА.

Заплатите ви са по 300 евро, защото не работите, а работещите са с нищожна селска квалификация, което води до нисък БВП. То не става само с надигане на чашката и ебане на курви.....

чуди се как да принуди хората да купуват скъпите билети за градски транспорт или да си купуват велосипеди, което возило е неприемливо за нашия климат. Иска по улиците да пътуват само викоко платени проститутки, шефове на банки и наркобосове. 8600 са със среденмесечен доход от 26000 лева и като прибавим 240 безродни представители от НС - горе долу към 10000 само с богаташки коли, другите да въртят педалите. Химиотерапията й е напълно промила мозъка в посока силна омраза към нормалните и некрадливи хора.

по глупавите й велоалеи в неделя по обед при хубаво време нямаше кьорав велосипедист по Раковски. Тази троши нашите пари за абсолютни безсмислици, само и само да осигури строителните фирми с някаква безумно високо платена дейност.

Охооо, вие софиянци сте много назад с технологиите! Ние, на Мелмак, отдавна вече караме частни летящи чинии... на слънчева енергия разбира се! Готин виц обаче - "В София ще се карат само супер автомобили?" А в Индия вече карат само електрически рикши на фотоволтаични системи!!!

Дано Картофелова не прочете мнението ти, че ве днага ще въведе задължително рикши нъ слънчеа енергия.

Тиии не сиии... кметица! Тиии си... опосум! Абе земи се снимай ма! То ще речеш че дупчица няма в София къде карфица да забодеш, Женева ни диша софийския прах, щото там има кратери, можеш куки за плетене да вкараш в техните дупки по асфалта, а в нашия асфалт и микроб не може да влезе, камо ли нещо по-голямо... като джанта например! А представете си някой луд да си купи скъпа кола да си я троши по нашите кратери!

Ееее, па я язък дека си купих тоа Лексус! Па и на жената Мерцедес да и купим! Пу! Сега че требе да си купувам Мазерати, а па жената, ооо, Пена она ше сака Бугати! Ама не Бугати Верон, оти он е веке стар модел... Бугати Верон подарих лани на тъста... ъхъ! Жената Сака новиот, Бугати Хирон!

От 15 години улицата ни не е измита нито веднъж/кв.Борово/, нито съседните.Няма тротоари, или ако има 5 м, свършват в нищото и си отново на пътното платно.Майки с деца и колички с деца се провират между огради и движещи се коли.За какви супер коли се говори тука???Някой да не е слънчасал!!!

Тая прави задръстванията, съответно и увеличаването на вредните емисии. С тези велоалей в ценъра велосипедист ще видите един събота вечер и един в неделя, но трафика стана невъзможен.

Кучка нашата улица не е мита 9 години .

Нямате ли снимка на красива кола,ами показвате скапани ку--и

няма ли да гласуват нулево крадене в парламента?$

Няма стари и нови коли. Има такива, които удовлетворяват норми, и такива, които не ги изпълняват. Нека да помислим коя кола е по-добра. 3-годишна Дачия на 300 хил карана като такси или 10-годишен Мерцедес на 100 хил км, каран внимателно. Всеки непредубеден ще види че очевидно Мерцедесът е по-добрата кола във всяко отношение. Защото, ако погледнем така, циганските каруци удовлетворяват и стандарт Евро 8+ (какъвто още няма, но може и да с епояви). Какво, цигански каруци ли да караме? Всеки иска да има нова кола. И няма никакъв спор дали новата кола е по-добра от старата. Но... когато можеш да си я купиш. И при положение че 80% от колите в България са стари не виждам как и кой би имал смелостта да ги забрани (защото една екотакса от 1000 лв да речем ще е равносилна на забрана). Ще губи всякакви избори за слеващите 50 години. Пък и не виждам защо да го прави. В София въздухът е поне 5 пъти по-чист от Атина (за по-малките градове да не говорим). И ако се забранят колите с високи емисии какво правим с печките на твърдо гориво? Засега просто това са утопии. Е, ако пуснат електромобили които да карат по 1000 км с едно зареждане по 15 хил лв тогава може нещичко и да се направи...

А как стой въпроса с Братислава ,Букурещ, Будапеща ,Прага ,Варшава ,Любляна , Загреб,Стокхолм,Рига ,Вилнюс , Талин,Атина,нали и те са столици на държави в ЕС.Прилича на поговорката "Видяла жабата , че подковават вола и тя вдигнала крак".Ами да станат заплатите колкото средната в изброените в дописката столици и проблема ще се реши от само себе си

Юрдано, Юрдано, до вчера викаше "дий" на магарето, което тегли каруцата с картофи от родния ти Самоков, днес само суперколи признаваш и уважаваш ... пази Боже сляпо да прогледне ...

Хахаха! И как шъ стане тава? А с градскио транспорт ко праим, а?

Божее,и тая полудЕ.И тя е в паралелно измерение.Ще ни купиш ли ,госпожо,по една нова кола?Или сте намислили ново ДРАНЕ.За по-старите автомобили -непосилни такси и данъци??Не се заигравайте ,кметице,че революция ще има.

ще ни подариш ли нови,че сме в мизерия?

Ми тоо, тогава е ясно, че ще се возя на стърчиката на ,,моята двуколка,,! ?

Данчето, от как на Лъвов мост я опипа кумът на Мара Гаргамел, реши че е богопомазана, а в света на това му викали сексуален тормоз. И започна да ръси глупост след глупост. Ало не си кметица на Рим, Париж или Лондон, а на мръсна , неремонтирана и ограбена София. Дондуков и Шипченски ги преремонтират цяло лято. Т.нар. бул. Гео Милев е задръстен от 5 сутринта, защото някой взе парите и каза " ще видим ", а на Цариградско отново ремонт. Направиха се чудеса от простотии, като се започне с преместването на трамвайна спирка на остров по средата на Шипченски и стесняване на светофара, така че от две платна пред Комитета по ядрената енергетика, колите се набиват в едно. На първият час от пускането там вече имаше катастрофа, сега чакаме кога някой дебил ще скочи с пълна газ на новата островна трамвайна спирка и ще помете някой друг оптимист, решил да ползва трамвай 20 с мотриси от детството на Данчето. И не ми споменавайте за метро, защото в Слатина търпим всички измислени концерти в Красавицата на Бойко и болната амбиция на Плевненлиев, а комуникации няма и метро няма да има. Така е и Редута и Гео Милев, все квартали с претенция за разширен центъ, залана зона, господ да ги накаже от ЦГМ-то. Кога са следващите местни избори, че кварталните улици са за асфалтиране? Оправете първо градоустройството, спрете с презастрояването и небостъргачните амбиции на зам.кметчето от Червен брЕг, дето се видя в столицата и започна да сънува електрически овце, и тогава казвайте на хората какви автомобили да карат.

Ако тия,дето траят боко и цеко да ги управляват са дебили,то траещите тая са камили

А ще разрешат ли файтоните?

Ко са смейти ва? Тия със супер простотиите винаги са карали супер автомобилите!

В България се карали най-старите автомобили в Европа Ех каква изненада, и какво друго може да се очаква след като предшественика ѝ в кметството, вече като премиер, по препоръки от американското посолство, вместо строителството на атомна централа предпочита сглобяването на ски влек на някой склон и в допълнение пренасочва газопроводите и нефтопроводите от България към Турция, подменяйки ги с експертизите си, че някога хан Аспарух от Черно море ще му напълни вече съществуващия като реални намерения хъб. И всичко това при валутен борд, непрекъснато източване на капитали, продажба на земя на чужденци за битове и когато българските политици дори и не претендират за по-симетрично финансово участие на България, при което някаква част, може би малка, но различна от нула, от несекващата и нищо не струваща /в смисъл на обезпечаване с нещо/ емисия на Федката, известена още като световна резервна валута, да бъде изпращана явно или чрез офшорки в България, но винаги безвъзмездно и без обвързващи условия или пък да бъде давана като официално оформени заеми, но допълнени с уговорки и намигвания, в резултат на които, растежа на тези заеми никога не се ограничава и с цел съвременен западен просперитет /т.е. без каквато и да било елинизация представяна като оздравяване/, въпреки всякаквите дискусии и риторика на практика се реализира един-единствен механизъм за обслужването им, поддържането им добро състояния и осигуряването с това на висок кредитен рейтинг за България от страна на специализираните американски агенции и този единствен механизъм е ритмичното предоставяне на нови заеми от страна на заемодателя.

Гласувайте за ГЕРБ и най-успешната кметица на всички времена! В замяне ще получите нови малумни решения - основно в транспорта и транспортната инфраструктура.

в София ще живеете само гробарските крадливи мутраци и мутреси. Няма лошо, а в провинцията ще го играем колонии и ще ви се кланяме, мама ви крадлива.

ДРУГАРКО ФАНДЪКОВА,МОЯТА ЛАДА 2101 Е НА 38 ГОДИНИ И ОТ 12 ГОДИНИ РАБОТИ САМО НА ГАЗ ТОЕСТ Е ЕКОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТА.ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ Е СУПЕР АВТОМОБИЛ И ЩЕ МОЖЕ ДА ИДВАМ С НЕЯ В СОФИЯ.

Да вземеш да застанеш зад любимите ви паяци и да видиш там какви кълбета отровни пушеци излизат. На тези автомобили са сложили от най-лошия матрял и им вадят душата на двигателите, щото не им пука за нищо друго освен да тормозят нормалните хора.

а това, че поради тъпа ценова политика дори в София още много хора се топлят на дърва, въглища или нафта както преди 100 години !? Защо и у нас токът не е най-евтиното средство за отопление !?

Доста еФтин си брато с тая S класа. Ние тук говорим за Тесла, тая не е толкова евтина. На самоковската даскалица да не се окаже, че е и е последния мандат. Да ходи да я опипват дъртите пръчове от Европарламента. София не е нито Лондон, нито Рим.

Ох извинявай, коментара ми беше към Ивомирчо с S трошката.

а къде токът е евтин??? ние в германия се отопляваме с газ.

тъпаци, аз с моята s класа 2016 ще си влизам където си искам, а вие с ваще ефтини трошки - ще се качвате на метрото явно! хахахаха:-))))

Тая твойта S класи някоя сутрин може да я намериш с фитил в резервоара и потрошени стъкла.Па тогава ще ми караш чепа.

Началник

че си купя нова, завистливци, прости!:-)))) боли ме оная работа...

В най бедната столица в Европа искат да се карат само скъпи лимузини,да е скъпо,като в най богатите градове,а народа да рови по кофите ,ако може...

сбогом и на Фъндъкова.Колко са хората в София ,които могат да си позволят ,да карат супер автомобили?

Не само на Фандъкова ,а на цялата олигархия която се вихри в парламента и къде ли не.Най големите замърсители са камионите по 40 тона които са на строителната мафия и по цял ден трошат уличните настилки и бълват кълба от дим щото ги карат с препържено олио от биодизел.

С години се правят на мишки и не "виждат", че масово возилата пушат по пътищата! Никой не наложи технически изисквания! Само суета и имитация, че се "работи по проблема". А кумините си пушат.. евало си е майката! Аз да питам и на другите ли столици кметовете са поставили бутони, за да може пешеходците формално да чакат повече за зеления светофар и да подишат още малко от витаминозния въздух по всяко едно кръстовище? Ако ми падне Фандъкова ще и устроя една пешеходна разходка из София, след която не вярвам да е жива. Ще мине през никога не асфалтирани тротоари по дъждовно време, през кофи за боклук, през опасни кръстовища и подлези... и няма да полагам никакви усилия да и устроя това!

И не само в София, а във всички градове трябва да стане това. И не е необходимо колата да е "супер", че да покрива нормите за вредните емисии.

Абсолютно правилно решение! Който няма пари,не трябва да кара кола,защото не може да я поддържа и трови въздуха на другите! Има достатъчно градски транспорт!

Напротив, няма достатъчно градски транспорт.

....

Ало, не играйте по свирката на ЕС когато става да вземате от хората. Претенции за какво ли не от тяхна страна, а защо същите тези загрижени евротъпаци не рекат един път защо в България хората умират от глад и ровят в боклука, защо заплатите и пенсиите са ударили дъното в класацията по бедност, защо смъртността е най-висока в евросъюза точно в България и още куп защо, но в полза на хората. Кой ще ги кара тези супер скъпи коли, "бизнесмените" с куфарчетата пари от комунистите преди години и станали милионери последствие - тези като Домусчиев, Ваньо Алексиев и още куп знайни и незнайни юнаци с бащи дипломати и видни комунистически величия? Засрами се Фандък прост, че и твойто време идва, май и ти доста се поуяде та ми заговори за скъпи коли и закони и директиви за забрана на кочините които караме. Ако имахме достойни доходи колата ни нямаше да е за вторични суровини, кой не иска нова кола без грижи по нея. Първо оправете заплатите и доходите на хората пък после ми говорете какво можем и какво не да караме. То какво излиза по пътищата ще се ширкат само новоизлюпените богаташчета с луксозните си автомобили а простия и беден народ ще се тъпче в и в без това претъпканите автобуси на градския транспорт. За кого мислите вие бе управляващи, за народа детоо ви избра или за мутраците! А стига вече, че чашата наистина отдавна преля! МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА БРЪЩОЛЕВИТЕ ПРОСТОТИИ! То че въздуха е мръсен е така, но не може цяла България да се изнесе в София че и колите им барабар с тях. Пътищата не са правени за такова пренатоварване, просто няма как да стане. Мислете в тази насока, не ми говорете абсурди!

Никой не е накарал Фандъка да се подписва редом с най-богатите столици в ЕС за такова нещо! Най-малко ЕС! Това не е нито директива, нито резолюция, а някакво писмо, което заявява общи намерение и тая е отишла барабар Петко с мъжете! ЕС ли ти вдигна цената на водата, парното, билетчето, ЕС ли ти разчерта идиотските велоалеи, ЕС ли ти прави ремонти върху ремонтите по 10 пъти! Крадлива Йорданка е кметът, а не ЕС! Загубеняци като теб само търсите под вола теле, а не ви стига акълът да проверите кой е истинския виновник!

Фандъкова, защо отново препавират "Дондуков"?! Колко месеца се мотлявите с една мижава улица! Срам! Дори за подобен проблем трябва оставка, ама да не си луда да я подадеш след толкова години лапане в СО!

За какво ни е тогава валутен борд"много ни стабилизира".Не ни искат бричките,тогава ние не им искаме ЕС и НАТО.Ще се оправим и без тях,както винаги сме го правили.

Като се разчистят булевардите от мизерните нещастници с трошките там ще фърчат само кабрио лимузимуни с "вип"-ове, ще се връткат гуми и ще дъни чалга, пардон поп-фолк. Бе направо нов Дубай, мечта просто.

иначе никой няма да се задвижи да направи нищо за хората в страната ни.

само "супер-автомобили" в супер-София - това звучи супер-тъпо. но ако наистина се стигне дотам, това означава да няма никакви коли в софия, освен супер-каруци със супер-коне.

Мечта на дивака, и полюцая! Но, от тая, взе да ми втръсва, а супер колата е като жената. Вижте как се е накокошинила, за да изглежда по-атрактивна. За чудо и приказ, е кметицата!

Народе, не разбирате ли?Тези неща са минали отдавна през САЩ, преди повече от 50г.Идеята е, парите дето сте скътали у банки и бурканки, да не стоят там, щото не работят.Не, не за вас, а за тези с парите. Демек ще трябва да си изтеглите заем и да си купите нова кола, която няма да отделя газове, които да ви тровят.Така заемът ще работи за едни добри хора, които се грижат за здравето ви. Теглите заем, да си купите кола с която да ходите на работа, за да изплащате заема, който сте изтеглили за колата:-))) Ами като искате чист въздух, ще изтеглите заем, ще плащате високи такси, за да карате екологични автомобили, които за да бъдат произведени, вече са произвели невъобразими замърсявания.Една кола замърсява най-малко, когато има възможно най-дълъг живот с най голям пробег, стига да е изправна.Но това не работи добре за тези с парите.Затова идеята, която е добра за бизнеса е, да си сменяте колата на 5г.И така лекинко ще ви люлеят в люлката на демокрацията!

При демокрацията такива са само колите на господарите!