Австрия и 8 балкански държави приемат мерки срещу миграцията

Осем балкански държави се срещнаха, за да проучат заедно с Австрия пътищата за намаляване на мигрантския поток. Гърция заплаши да блокира решения на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Австрия и 8 балкански държави приемат мерки срещу миграцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е да има някакъв разум. Но няма защо да се лъжем, той отдавна липсва по европейските територии. Слушка се какво ще кажат батковците от САЩ и онова нагло момченце Реджеп.

то хубаво, че се апелира към разума, но ако не си отиде лудата бабичка, която е главната причина за кризата и която почти управлява ес, нищо няма да тръгне.

Виж го ти ципуракис;о) Значи две години си го връщаше на ЕС, че не ти кляка на исканията за още и още пари, като безпрепятствено препращаше ордите на запад, а сега , като се напълни Гърция с тарамбуки - "квотно разпределение"?!

Изгонете ги гнусните египетски съветско-русофилски протурски маляки! Бойкот на Великден в Гърция!

Опит да залепиш египетско и русофилско едно за друго.В кенефа докато закусва ли ти хрумна?

"гнусните египетски съветско-русофилски протурски маляки" Браво! Това е истински словсен оргазъм! Тържество на мисълта. Дай си бележника да ти пиша, че си без бележник и извикай баща ти дайде утре в училище!

по късно вечерта у вас да дойде .

че е бил притиснат и принуден да спре.

Убеден съм,че нашият министър не е смеел да вземе думата и да се престраши да каже и българското становище!

Квотите какво ги засягат? Да си ги приема Меркел.

абе, изхвърлете ги тези боклуци от ЕС.

приеми сто хиляди мигранти и после говори ,манго

талибанче, манго, може да е баща ти ,или този дето те правил.

гам да се блокира на Гърция задния двор е един голям чеп!

как се беше нагледал шойбле да разкара гърците от еврозоната...а те сами щяха да изчезнат от ес но меркел ги остави да мътят водата.същата работа направи и с англетата...малко в страни от темата но проблема е , че се позволява на една страна да разиграва целят ес ....дали ще е гърция,англия ,германия то резултата е плачевен

Наредиха на Ципурата,да прави сечено на ЕС!

В Сирия войната приключва след 2 дена и най-нормалния ход е всички да помогнат на Гърция да върне бежанците обратно, а не да се затварят граници.

Най-естественото място на България и Румъния е в съюз с централноевропейските държави - Австрия, Чехия, Словакия, Словения, Полша, Хърватска. А разните му там фили и фоби ни бутат или към Турция, или Русия. Като че ли не сме им робували и на турци, и на руси, та да не ги знаеме.

Естествено САШ и Турция са против. ЕС е безгласна буква.

Толерастията и самоубийствения хуманизъм на социалистите-бюрократи от ЕС ще унищожат европейската цивилизация. Западна Европа не е теглила от социалисти и комунисти, сега започват мъките. Нашия Гей и Юнкер са главните двигатели на разрушението. Не на социализма в ЕС, не на братството, пагубния хуманизъм и интернационализъм. Свободно движение на хора може да има само между държави с еднакви стандарти на живот и еднакви традиции и културни ценности, не между цивилизовани сърани и страни, живеещи в средновековието.

Аз викам "ЕВРОПА" толерантно да приеме исляма...

единствениа неразрешен въпрос остана: шиитска или сунитска? ило па направо халифатно-шариатна?!?!?!? Забава

Няма значение ШИТски или сюнетчийски, важното е да има.

Без ограда това е неосъществимо. Не моце да връщаш без да знаеш откъде са влезли. А и единствената регистрация си е явна уловка за да се връщат там, където са регистрирани. Изобщо регистъра не бива да излиза от страната, където е направен. Изобщо да се затвори херметично границата за всички без документи.

Anton

"В австрийската столица присъстваха министрите на външните и вътрешните работи на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, Черна Гора, Сърбия и Словения." Ха ха, прозрачен опит да се изолира Вишеградската Четворка от естествените и съюзници в Источна Европа.

Anton

"Водим правни дискусии с Австрия държава, която е близо до сърцето ми. Никакви несъгласувани действия против нея няма да има", заяви Юнкер, изразявайки надежди, че ЕК и Виена ще успеят да се договорят." Е сега мойто сърце направо се скъса!

А пък външният министър на Австрия прилича на изпечен есесовец - вЕрвайте ще има резултати :)))

кристални или на дългите ножове?

Отъпкания? Абе поне журналистите пишете грамотно бе, че и без това е ужас! Подсказка: Утъпкания

Какво очакваш? В днешно време всеки може да е журналист.

Лошото е, че неграмотно написаното лишава от възможността да се поограмотят читателите. На принципа "с какъвто се събереш, такъв ще станеш" има опасност и грамотните да се обезграмотят. И така всички ще се докараме до кота 0.

Със съжаление мога да отбележа, че щом прочета нещо от типа на "брюкселските чиновници" си представям група олигофрени повечето с обратни наклонности, чиято единствена цел е да се мотаят вечно из кабинетите си, без да имат и ни най-малка представа за реалния свят на останалите хора и ежедневните проблеми с които те се сблъскват. За тях това е някаква виртуална реалности те си правят експерименти като че ли са в игра от типа CIV 5 или Sims 4. Усещането за безнаказаност и повсеместно и придава допълнителна сила на наглостта и безочието с което се намесват по най-безцеремонния начин във вътрешните работи на суверенни държави, позовавайки се на някакви измислени правила, които на практика нямат никаква тежест, понеже се прилагат само когато чиновниците рашаг че така трябва. Не случайно Великобритания иска да напуска ЕС, Чехия също, Словакия също, холандия също. Да ви е.а в евросъюза скапан...

Точно така си е!!!

ти забрави Босна и Херциговина .

ОСТАВИ БРОЙКАТА , ВИЖ ИДЕЯТА.

Веднъж и Путкуто да е прав за нещо. Иначе със сигурност му е криво, че нормалните държави не искат екземпляри като него.

В съобщенията по германските медии БЪЛГАРИЯ не бе посочена като участник....

богатите арабски страни се събраха за да нахлуят в сирия!!! нещо друго да решиха за ,,техните,, мигрантски мюсюлмански братя??? ако така си развяват ,,шалварите,, в ,,шериатските страни,, както в германия ,досега няколко хиляди щяха да минат през ,,сабята,, в сауд.арабия!!! искат да живеят както в ,,исл.държава,, но в европа!!! като ,,поробители,,!!!

Пак повтарям. Всички правителства ха държавите от ЕС да спрат да се съобразяват с Меркел , да затворят всички граници и незабавно да започнат връщането на нелегалните емигранти!

,,.."Въпреки недоволството от страна на Брюксел ЕК не възнамерява да предприеме мерки срещу Австрия заради миграционната й политика", заяви Жан-Клод Юнкер на пленарно заседание пред Европейския парламент..,,??? ние до кои ,,орган,, на юнкер сме???

Спомнете си кои спряха османското нашествие в ЕВРОПА. АВСТРИЯ , УНГАРИЯ И ПОЛША . Където бяха западняците тогава ,са там и сега.

Има една малка, но съществена подробност - ако преди векове западняците нищо не са направили за спиране на ордите, ДНЕС даже АКТИВНО ИМ ПОМАГАТ да влизат в Европа, т.е. може да ги окачествим без капка колебание като предатели и гробокопачи на Европа.

ОК !

В историята нещата се повтарят в определена степен-Точно Австрия е спряла турското нашествие към Европа през 17 век и сега може да се случи същото!

Нашите помияри как са участвали без одобрението на Меркел????

Забележете как страни като Унгария или Австрия се мъчат да направят нещо разумно и събират съмишленици, а г.а.д.и.н.а като Юнкер заедно с цялото брюкселско котило се чудят как да пречат?! Не е ли кристално ясно вече, че Брюксел вместо да пази - ПРОДАВА ИНТЕРЕСИТЕ на ЕС, като не взима НИКАКВИ реални мерки за спиране на незаконната имиграция в Европа!!? КОЙ ще свали тези сатанински слуги от власт?!?

Явно интересите и целите са различни.

"Мигрантите, които имат фалшиви документи, трябва да бъдат връщани обратно още на границата и да не бъдат допускани във вътрешността на държавите." Чакайте бе хора! То има ли ЕДИН НАШЕСТВЕНИК който да е с документи????????? Но всички са 20 - 40 годишни здрави прави терористи с телефони и пачки с долари и евра....

А какви са истинските документи??

Най-после нещо разумно и в правилната посока без участието на .....я.

Половината Ислямскла държава се прехвърли в Европа покрай бежанския поток и ЕС ги прие с отворени обятия,представете си,какво ни чака!!!!

Правоверните вече ще ходят на поклонение в Мека и в Берлин. Джамиите ще бъдат на всеки километър.

като в Родопитеи Македония! Нали?

Да сте видели и чули джамии в Република Албания?????

Абе не знам кой е учил да брои до 10, ама броят на страние нещо не е точен: 1. Албания 2. Босна и Херцеговина 3. България 4. Хърватия 5. Косово 6. Македония 7. Черна Гора 8. Сърбия 9. Словения. Та балканските държави са 9 - поне толкова сме признали ние. Иначе съм съгласн да не броим насилствено учредената държава Косово или да речем Черна гора.

Тъпчо!

Метохия - србския Витлеем!

Турция!

Румъния.

Не бе хора, не искаме ограничаване на потока. Искаме изритването на всички НЕевропейци обратно. Няма бежанци, спрете се вече!

Нещата с тия мигранти могат да приключат много бързо- минира се цялята граница с Гърция и Турция.Постове на през 500 метра и стрелба на месо.

Като македонците, да си оправим икономиката на транспорта - влакове и тоюаци по 200 евра на Гевгелия! и обратно купуване по 20 евра на Табановце, и право в Сърбия...! Другите да му мислята! По македонски!

Границата между Сирия и Турция е минирана по време на поредния въоръжен конфликт между двете държави още през 50-години на миналия век, по едно време сирийците махат мините си а турците казват че са загубили плановете на минните полета, което не пречи днес турските военни да помагат на емигрантите от цял свят да ги пресичат по живо по здраво.

Явно е,че Балканските страни отново ще трябва да спасяваме Европа,но и собствените си задници! Поне се надяваме на някаква помощ от Запада,въпреки,че засега това не се случва...

Връщайте всичко живо!!! Защо тези имигранти не отиват в богатите арабски държави,а идват в ЕС?!?!? Нали в богатите арабски държави има високи доходи и работа,защо не отиват там,а всичко се е юрнало в ЕС,където работа няма да има за тях,дори и помощите ще им спрат... Спрете тези талази,явно е,че трафикантите ги лъжат,че в Европа ще има безплатен обяд за тях и ще живеят в рая и те идват насам подлъгани,затова трябва и масово преследване на трафиканти но и много по строги закони за такива!!!!! Ако не спрете бежанците се очертава бъдеща тотална война с милиони жертви,като ще го отнесат и политици и богаташи,за никой няма да има прошка!!!

"Мигрантите, които имат фалшиви документи, трябва да бъдат връщани обратно още на границата и да не бъдат допускани във вътрешността на държавите." P.S. Какво правим с тези без документи?

Ами не ги пускаме. Айде, не всички имат международни паспорти, но на мен лично ми е трудно да си представя, че някой човек с всичкия си ще тръгне пеш да прекосява граници на няколко държави без НИКАКЪВ документ за самоличност. Все някакви лични карти трябва да им издават там, в дивия Изток...

Статистиката и числата обаче са безмилостни. 25% от всички бежанци по света нямат абсолютно никакъв документ, с който да могат да докажат идентичност, националност, кога са родени и от кого са родени. 15 милиона човека пръснати на много места в ето този момент са никой, няма как да станат някой, нито как да се установят някъде трайно и интегрирано, защото няма основа, на която да получат какъвто и да било осигурителен статут бидейки никой. Знам го, защото понякога работя с Върховен комисариат за бежанците към ООН. Когато си живял цял живот неграмотен в малка общност, където нещата се случват почти както преди 150 години и ти дойдат изродите се спасяваш както можеш. Само до акт за раждане ти е и лична карта...ако изобщо някога си имал подобно нещо.. ;) Абе тежко е положението за някои хора...

Абе мисля че страните са 4: Австрия,България,Югославия и Албания. По-лесно е от 8.

Австрия му била близка на сърцето. И никакви ответни действия с/у нея нямало да има. А пък в БГ само един Бойко му на сърце и него също с перо си го гали.

АКО И СЕГА НАШИТЕ ЛИДЕРИ СЕ МОТАЯТ , ЯВНО СА САМО ЕДНО : НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.

Викаш Бойко да ходи на границата да лови бежанци, а ти да седиш вкъщи и да си пийш ракията.

Ти май вече си я изпил. Аз когато съм служил в армията до границата , ти си бил блясък в очите на баща си.