Бунт в ”Граф Игнатиево”, пилотите отказват да летят

Планираните за днес учебни полети в авиобаза "Граф Игнатиево" са отменени, защото пилотите са отказали да летят.

Обратно в новината

Коментари - Бунт в ”Граф Игнатиево”, пилотите отказват да летят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще кажа това , което другите заобикалят - Военен съд за тези говна !

Ти си говно .

На баба ти у фюзелажа .

Не ни трябват изтребители това е на гол тумбак чифте пищови. Що не проведете референдум да чуе и президента какво иска народа? Ако иcкате летци и авиация то поне помислете за гасителна авиация-да можем да гасим пожари от въздуха а при нужда и при всяка друга страна -я вижте що чудо стана тия дни в Португалия. Ако имахме такъв въздушен флот що пара щяхме да изкараме и хората щяха да ни уважават и благодарят. С нашите 7 изтребителя-с тях и без тях,все тая.

възможности да купи ново оборудване на МВР, нова апаратура за всички болници, няма и за самолети. Колкото и време да не летят, пилотите не могат да променят това.

За последните 2 години само за саниране на дърти панелки са дадени 3 милиарда лева ! Кой ти каза, че няма пари ???!!!

Ясно е, че по тези земи не се ценят квалифицираните кадри. Поне им разрешете да си продават уменията другаде.

И кой ги спира ?

И пак ще кажа В България има много военни пенсионери.Всички да отделят по 100лв. месечно колкото време трябва и ще се купят самолетите за техните колеги пилоти!

Всеки, който откаже да си изпълнява задълженията и заповедите следва да бъде разжалван и уволнен! Както и да последва импийчмънт за фатмака Грипен Решетников, послушкото на Курнелия Сланинова!

Напълно подкрепям момчетата. Те не искат по-високи заплати, а нормални условия за работа. Аз съм лекар, колко пъти ми е идвало да си събера багажа и да напусна болницата и България. Няма това, няма онова, няма персонал, няма лекарства, няма отопление, храна за болните, условия за болните и персонала...как да си вършиш работата...! Така е и в полицията, училищата и т.н. КОгато виждаш как шепа нагли крадци как разграбват всичко, стотици милиони потъват и биват окраднати, а за военните , полицаите, лекарите , учителите и обикновения човек няма! Сега ще има да се карат докато не решат, че старите американски щайги въпреки, че излизат най-скъпо са най-подходящи за бедната ни обрулена държава! А как ще ги поддържаме, на кой му пука. Ти ние евтините Мигове не можем да поддържаме, камо ли Ф-16!

Може би пазят горивото и чакат Генерала имда даде знак.Ако Оня реши и сам може да ги смели всичките хългъзници с един МиГ-29.Видяхме го в клипа какво може.Пред такъв разни измислени тлъсти каратисти-пожарникари не предат.А чул ме Господ.

"През май - юни 2017 г. се стигна практически до спиране на полетите заради липса на масло." "Като няма масло да летят с мармалад." - Мария Антоанета

Гледайте братя на какви руски ламарини летят нашите пилоти! Срам да те хване.

А кой ти е казал, че другите са по добри!

Ламаринена е празната ти кратуна!

Някой ако може, нека ме убеди, че имаме войска, която желае да служи на България, а не на себе си? Натовска, при това:) Не коментирам висшите военни и политиците, защото те, с много малки изключения от първите споменати, просто са кукли на конци. И са неадекватни, ако Големия брат не е казал какво да правят.

Se taia

Братле, ако днес, стане война, ти би ли умрял за БГ? Лесно е зад клавиатурата! А момчетата просто не искат да умират безмислено, заради безумията, които стават с българската авиация.

Можеш да умреш само от собствената си глупост, а война ще има НЕИЗБЕЖНО Е!

че част от пилотите от база Граф Игнатиево няма да провеждат планирани учебни полети сигурно двама от тримата...гоуем смех гоуема армия

Какво ли ще стане, ако кажа утре на шефа, че отказвам да му работя? Най-вероятно да съм 1 минута по-късно безработен! Какво им цепите басма на тези хрантутници там? Нали за това им плащаме? Ще се откажат ли от заплатите си тогава, дето не са заработили? Уволнявайте ги като не щат да работат и айде да ходят да пасат патките по поляните! А какво ли би станало, ако при война тези "дрОгари" откажат да "летят"? Това армия ли е или детска градина? Ако това се случеше преди 1989 сигурно щяха да ги разстрелят! УВОЛНЕНИЕ ДО ДУПКА!

във форума бунаци гУспода фраш

и еврогейци еврогейци

Se taia

Явно не си наясно, че авиацията в БГ умира. Ако ти си ниско квалифициран и лесно можеш да бъдеш заменен, то летците не са. За обучение на един летец отиват минимум 5-6 години за да е годен да води дежурство (нека някой боен летец ме поправи, ако греша). А ти ако си прост чистач в предприятие, логично е да бъдеш лесно заменим съответно уволнен на момента.

ДрОгарю/от дрогирам/, нещо май бъркаш летците с ония готованци от полицията.

.....Сравнение.Едно време,,тъпите и крадливи,,комунисти подържаха над 400 самолета.И само гледахме с възхищение как правят полети над главите ни....Сега ,,умните и красивите,, ,качени на кораба с курс към обетованите брегове на Европа се зорят със седем самолета.....Това ако не е ,,напредък,, ,здраве му кажи.

При това тези седем са останали от комунистите.. хахах

че изпълняват заповедите на фатмака, а той-на путя!

както е ясно че имаш нужда от крем за езика след всеки козяк

Можем да бъдем спокойни...Както си личи без ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА нищо НЕ става!!!А още никой НЕ е обявил ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ВОЙНА!!!!!Така , че спокойно.Пък си има и ПРОЦЕДУРА за обществената поръчка--обявяване,обжалване,съд,нова заявка,намеса на козяк,комисия,пак отначало и такаааа безкрай.....

Ами на хората, които реално работят взе да им писва да носят на гърба си разни клакьори и политмазнотии. Браво за изказаното мнение

Щом са психологически непригодни да напуснат

И да пуснат обява в джобса да потърсят нови. Опитни, добро заплащане, висок риск.

"в авиобазата отново няма смазочни материали." Тия ПРИМИТИВИ даже не могат да боядисат купеното и построеното от комунизма.

Ами да си напазаруват от Била лубриканти

Велик е нашият войник Велик ! Велик!! Велик!

Ако са сложили Радиоактива Облъчваща Антена (базова станция) на мобалните оперратори- Вииваком, ЕМтел, пилотите може да получават СВЕТОВЪРТЕЖ и дори да ОСЛЕПЕЯТ за няколко секунди. А при полет с самолет, това води до падане на самолета и жертви. Трябва да махнат незабавно всякакви радиоактивни антени в радиус- 1 километър от летището.

Военна прокуратура, военен съд, затвор, и за редовите пилоти и за този, който е провокирал този бунт, ако ще и да е президент.

Каракачанов е за съд ,че едни двигатели 10 броя ,доставени от Рассия не стават и за скраб...

Военните пилоти са дали клетва да изпълняват заповеди, масов отказ е бунт, който трябва да се разследва от военна полиция и военна прокуратура. Летците нямат смелост за бунт, ако не са подкукаросани от по високо място, а всички се досещаме кое е това място. Ако това се докаже, лицето-подстрекател трябва да бъде осъдено за държавна измяна и пратено в затвора.

Дал съм клетва да служа на Р. България а не да се самоубия с летяща щайга заради такъв тъп шкембак като тебе където не знае как се издават заповеди, нито му е ясно каво значи всеки ден да си с единия крак в гроба а с другия в затвора. Тъпунгер.

Зелен чорап щом си дал клетва ако трябва и румба в кофа ще играеш

ХА, ХА, ХА! Ама то все още имало и такава република, ДА БЕЕ!

Тая скрап не я ли нарязахте...

Това малко като тая ситуация..."Аз няма да се качвам на Ладата защото искам по-новичък Мерцедес !" Йок, и ще тропам с крак и ще се инатя като дете от бедно семейство, което няма пари и за хляб и сметки, но не ! Ще искам по-нова кола, иначе няма да карам изобщо. Има си поговорка за това "Всеки да си простира краката според чергата." - да, ние имаме стара протрита избеляла и къса черга, а не нов огромен персийски килим, жалко е, но е факт. Всеки иска нов персийски килим. А сега по подобен проблем: Инвалидите (не само тези в колички, а и такива с ментални проблеми по рождение), когато вече не се водят деца до 16 г. взимат "пенсия" от 120-140 лв. ! Как да живеят те с тия пари като не е и минималната дори ?!? Как ? Като минимума за човек е към 500 лв., а управляващите не им дават дори и минималната пенсия като на обикновен пенсионер. Та как се живее с 120 лв. ?!??? Та тропането с крак на пилотите за "нов Мерцедес" ми се вижда, меко казано, несъстоятелно, като се знае каква бедна държава сме. Което е жалко и не ми се ще да е така, но това са реалностите уви.

Нямаше нужда от толкова дълго обяснение, изкара си надника

бичи си центовете и не си глей кефа ве смехурко краварски

Браво нашия, изкара надника за днес

Голяма работа като отказват, тамън няма да харчат керосин че 1 час полет струва по 10хил. евро. Да започнат с тях строева подготовка на плац и маршове по 30км с пълно снаряжение. Да видите как много бързо ще им се долети.

кака се ожени , а скоро така ще е и при транспортната авиация

Милиционерите приземиха авиацията

Като отказват да летят да ги строят на плаца и да видим дали могат да ходят,а не да маршируват ?

Само бунтове и революции,сънувате!

Те некадърни едно превратче да спретнат,искат някой да им обръща внимание.Родната полюция ги пази

Какво искате от министър като Каракачанов и премиер като Боко. Управляват това от което хептен нищо не разбират. А вие, дировци, от всичко разбирате и критикувате смелите момчета-пилоти. А на вас не ви държи да карате самолети, да не кажем изтребители. Бойко ще ви купи най- добрите самолети- той от всичко разбира. Народ, който не си уважава умните и учените (в случая Президентът за самолетите) има много да си пати. Народееееее????

и да и не. и какви са тези смели момчета дето не смеят да се качат на самолетите? А за правителството думи нямам, уникални, уникални но малко по-малко уникални от брюкселските уникални политици.

Ти като си смел защо не си купиш Трабант и не литнеш по реновираните "Цариградско", след това по "Дондуков" и право в креслото на Боко!

лично познава военният летец Георги Йовчев. Летец, потенциален космонавт, конструктор, учен, парашутист. Загина при изпълнение на полет - поради прекалена заетост и липса на летателни часове поради недостатък на гориво. Още тогава - преди повече от 30 години. Тук се изказват всякакви, които дори не могат да шофират като хората. Немците казват - упражненията правят майсторът. Ако Григор Димитров не тренираше редовно щеше ли да има успехи. Ако летците нямат достатъчно гориво как ще летят, как ще бъдат сигурни?

Как преди тридесет години? Че то нали тогава е било всичко от прекрасно по-прекрасно? Хеле пък да е липсвало гориво.Нали тогава горивото уж е било почти безплатно?

ето затова трябва някой друг да охранява въздушното ни пространство.

Не искат да летят, защото имали малко летателни часове!!! Е, как да имат повече, като неискат да летят!? И ние си избрахме един от тия тъпаци за президент! Егати народът сме!

Като са болни , пенсиониране по болест и марш във вкъщи !

ПО ЕДНА ПУШКА И ГИ ИЗРИТАЙТЕ В КАШИМЕРИЯТА ДА ИСКАТ ПАРИ ЗА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ. САМО ЧЕ ТАЙ ЩЕ ЯДАТ БОБ А НЕ ЛУКАНКИ И ШОКОЛАДИ, МАМИЦАТА ИМ НАХАЛНА.

Това е явната подкрепа за Президента! ББ да му мисли...

ЗАТВОРА Един от моторите ремонтирани в Полша вече е дал отказ в системата за управление на соплото

А руския на Каракачанов е заклинил ,той също е за затвора...

Тия да си вземат кепетата и да се махат - всички до един в президенството! Там е на ляба мекото.

А за италианските пилоти, за "еърполисинг" има ли пари ? Откъде ? Плащаме ли им от нашия бюджет ? Много неща се премълчават нещо напоследък. Но пилотите са прави. Управлението на самолет е изключителна рискова дейност ! Даже един скромен любител водач, като нас, ще ви каже - не ти ли е изправна машината, до най-малкото нещо - не излизай на път. Защото ще мислиш за него, а не за пътя. И чакай беля. А в авиацията ...!?!?!

Каква обществена поръчка, вдигат телефона и се разбират с производителя, тона е толкоз просто и логично.

Нали трябва наша частна фирма да лапне комисионната.

Se taia

Ако беше частник - да, ама тук се харчи държавна пара и депутатите са си оплели кошницата ползвайки закона за обществени поръчки за да уредят свои фирми в "търговете"

да летят поне един преврат да направят,да си оправдаят заплатите..тях не им ги спират като не летят вероятно за не летене

Мизерията е продължението на простотията и мързела. Докато не се изкоренят последните две,няма да има напредък. А народът си го е казал- който не храни своята армия, ще храни чужда. Явно някой това искат /сигурно има по-голяма комисионна/, ама да не забравят че след никой ковчег не върви ремарке с имотите и парите им /и лакомията им/.

Има и военен съд,нали?!

...и да си изправиш ушичките,даже-пак няма,да лапнеш комисионната...пАнимаеш?!

Каква модернизация те гони. Казват ти, че не могат да летят а и да си разконсервират двигателите, понеже няма МАСЛО. Ти за модернизация пишеш. И друго. Като те чете човек, ще си помисли, че по соца не сме имали армия. дали пък не послъгваш, воден от съвсем безкористни подбуди? . "РУСОЕБ ( регистриран ) 24.10.2017 13:10 Некадърност, умишлено бавене на модернизацията, недостиг на средства, недокомплект и липса на реформи в системата логично водят до съсипване на армията. Навремето ген. Луков е направил две велики неща за българската войска: превъоръжил я с модерно оръжие и я прочистил от политиканстващи офицери. То затова сме имали и силна държава във възраждането,защото сме нямали разни комунистчета и е имало идеал за тази държава да се развива от нищото!Всичките и военни и полицаи виж на какво изглеждат,едни тюфлеци,които нямат грам физическа подготовка,а за умствена само чукове и сърпове са им в главата,и как да откраднат нещо от държавата. За съжаление войската ни днес е наследник на Българската народната армия, но не и на войската ни от преди 1944."

по-голяма тъпотия не можа ли да измислиш?

При такива министри на отбраната,като последните двама,истинско чудо е,че е само бунт...Техните колеги в Турция,миналата година постъпиха по друг начин.Сещайте се...

Поради липса на масло не могат да разконсервират двигателите и не могат да летят, а тръгнали F16 да купуват. Явно на него масло не му трябва.

Интересно дали подръжката на Ф-16 е по-скъпа от на МиГ-29? Май ремонтите за двигатели ще е много по-скъпа. Да не говорим, че са спрени от производство.

междуремонтният ресурс на двигателите е много по-голям. Второ - в момента се произвежда нов - F-16V Viper, и големи държави искат доработки на своите F-16 C/D до оборудването на новия.

Предлаганите на нас са F-16 MLU (mid-life update), а може би и със още по-стари. Те са по-лоши от споменаваните от теб. Освен това там отиваме на други цени на час полет. Намерени сега цитати: The direct operating cost, also known as the cost-per-flight-hour of the General Dynamics/ Lockheed Martin F-16C Viper is about $22,514.00 This includes maintenance costs, fuel, armament/weapons and the crew/pilot's salary. In comparison, the F-35A has a cost per flight hour of about $32,000.00, while the F-35C comes in at around $36,000.00. The F-35B is only slightly higher at around $37,000.00 to $38,000.00. За примера за нормалният Ф-16 час полет бе над 7000 долара, а на Грипена 4700 долара. Но тук сигурно включват само горивото и подобни неща. Не могат да си позволят час полет, защото е прекалено скъпо.

Ресурса на двигателя на Ф-16 бе 800 часа, а на МиГ-29 500 часа - за предлаганият от руснаците. Поляците ни даваха с гаранция от 350 часа, което правеше офертата им много по-неизгодна от руската за ремонти. Цените бяха почти същите или с 3% по-скъпи на руснаците - около 1 милион евро. Но те са и производителят. Точно по този критерий Ф-16 не може да се мери с офертата на Грипен, защото са нови и първоначално не се ремонтират. Докато доставяните ни се бавят, за да минат тепърва през ремонти.

ето това е да си мислят, че са недосегаеми. Това е пълна подигравка с бойната авиация. Управляващите гъзоблизъци са абсолютни безхаберници и слагачи на .. който им подпъхне нещичко. П.мяри. Но нищо, Президента ще се яви пак на избори, дано да е за парламент.

Като не могат да летят - да се уволняват! Така е навсякъде, като не можеш да работиш , те изгонват от работа.

ли си че ще си изкараш служебната кола, ако не е технически изправна или няма гражданска и ще се подпишеш на пътния лист, че всичко е наред?

Чакай бе! Те не щели да летят щото им били малко полетите и цатова били психически демотивирани.

Така ли, умнико? И кой началник ще си сложи главата в торбата, за да те пусне да летиш с неизправни самолети? Ми НИКОЙ! Очевидно е, че самолетите са наред, но не и пилотите ни. Трябва освен нови бойни самолети, да си внесем и нови пилоти. Те ще оправят в свободното си време жените на сегашните ни "асове" - да не се "пренапрягат" психологически.

Да закриват тези смешници и да не трошат повече народна пенсионерска пара за техните заплати и привилегии. Българска авиация - СМЕХ. Викнете афганистанци. Те ще ви пазят небето и ще ви оправят и булките. Наште ги е страх да фъркат. Искат пенсия на 30 години!

Такова нещо като народна пара няма! Народната пара беше окрадена и изнесена докато 45г. некои от народа си мислеха че живеят едва ли не в рая на земята! В момента пенсионерите и децата висят на малкия процент деца и внуци които могат да работят и го правят!!! Докато болшинството от пенсионерите поради абсолютна неграмотност ника не са спестявали или инвестирали парите си в нещо! Че и защо да го правят нали тяханата НАРОДНА ДЪРЖАВА ще ги закриля и ще ги пази! Ама нещо се оказа че не е баш така и сега внуците им ще плащат!