Руските ракети С-400 вече са на бойно дежурство в Сирия

Руският зенитно-ракетен комплекс С-400 вече е застъпил на бойно дежурство в Сирия, заяви говорителят на Кремъл.

Обратно в новината

Коментари - Руските ракети С-400 вече са на бойно дежурство в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че това ще е едно изпитание за Франция в нейната почтенност, защото и за миг не се съмнявам, че Русия не разполага с такава карта

И откакто те са в Сирия, макар все още в процес на "разгръщане" - наместват си ги хората в бойна готовност, настройват им антените и насочват зарядите ... ни един турски самолет не смее да се вдигне във въздуха, а лудият им президент от истерия обстрелва с миномети провинцията Латакия (превърната неотдавна в лунен пейзаж!) от позициите на собствената си територия, щото го е страх да праща вече хора и техника през границата! Петролните колони - по шест колони със стотици цистерни - спряха! Гледах клипче от бомбардировките върху тях - много икономично - удрят в началото на колоната, следва голям БУМ!, след което всички нататък гърмят една след друга - нещо като "ефекта на доминото", само че с фойеверк! То на клипчето така изглежда, на земята, предполагам, е като петият кръг на ада, всичко наоколо гори и гърми, ни един брадат индивид не остава - ни шоферите, ни охрана ,ни съпътстващи "специалисти" ... Всичките накуп се представят пред девиците, дааа, колоритна работа! Не по-малко важно е, че купища обгорен метал остава на място - няма ни кой да го разчиства, ни да го предава на вторични суровини ... Значи - пътищата са задръстени в момента, просто следващите няма откъде да пълзят на север - нема, братче, мандалото клопна! Вчера руснаците взеха решение - в отговор на молба от Сирийското правителство - да им "помогнат да затворят напълно турско-сирийската граница" - е, сигурно е, че ще го направят, просто вече край - Сиви вълци, умерени туркмени, неумерени Ан-Нусри, ИДИЛ-миндил ... всичко това го затварят в един котел, и почват да стягат връзката! (Тази тактика много си я обичат - и техните хора в Украйна си я ползваха на три пъти - никой не знае колко укрофашист остана там в общите гробове - не могат и да ги идентифицират вече ...) Та, не плачете, краварофили - повече арабски пролети няма да има, Сирийската Коледа има друг режисьор! )))

Войната се разраства, за съжаление. Ясно се обособяват страните. Русия, сирия на Асад и Иран срещу Идил създаден и подкрепян от САЩ, Турция и Саудитска Арабия. Но САЩ не САЩ а мюсулманина Обама заемащ по недоразумение поста президент.путин иска да разцепи НАТо като въвлича Франция в своите бойни действия. На този фон този идиот Ненчев щял да изпраща сухопътни войски в Сирия. Този е луд. Не че останалите не са.

Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша,... още той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...

Не е важно: колко ленти е отрязал Бойко Борисов, колко първи копки е направил, колко журналистки е ощипал, колко масажистки и чалгаджийки е из-чу-кал, колко магистрали и спортни съоръжения е обещал че ще построи, какъв голям каратист е и какъв точно колан по карате има, колко помия е откраднал от почивните станции за да си нахрани прасетата и кокошките, колко бой е изял от майка си, колко писма и е написал от казармата, колко книги за Винету е прочел, колко листя е прелистил, колко яйца изяжда на закуска, колко гола е вкарал на мачлета в работно време,колко пари е спечелил на вързано от игра на тенис, колко му е голям рейтинга и колко дълъг маркуча, колко маркуча е развил по пресечена местност, колко голям приятел му е Берлускони, колко тениски, грамоти и шапки е получил от партньорските служби, колко пъти е закусвал или обядвал с Обама (заедно с други 5-6 хиляди други като него), колко бивши свои другари от тъмния период е изпържил, колко шамара е ударил на Стенли и колко котарака сега примъркват сладко в скута му, колко сделки с негов фалшив подпис ала брат Драшков са минали незабелязано в Общината, колко е сложил на бюрото си, колко много мрази тройната коалиция, какъв голям пич е, колко трупа е изровил с фадромата, колко показни ареста е извършил, колко пъти на ден и по колко телевизии се е показал за да напомни за себе си и т.н. Всички тези циркаджилъци, маймунджулуци, евтини селски тарикатлъци, тъпи бабаитлъци нямат никакво значение. Важното е, че този човек е неук и некомпетентен (търся подходящи думи, които да не са чак толкова обидни, колкото тези, които ми хрумват в момента). Той не може (и не бива) да управлява държавата. Не е верно, че няма алтернатива. Алтернатива има дори само заради факта, че всеки друг би бил по компетентен от Бойко Борисов.

Що за глупаво перчене с тия С-400,които по всяка вероятност ще трябва да свалят дронове,които са хиляди пъти по-евтени от една ракета!Транспорта им до Сирия вече е огромна загуба за Москва и признак на малоумие!

да осчетоводява разходи за транспорт

За дрончетата руснаците имат други оръжия. С коментара си изглеждаш смешен.

Браво на франсетата, започна да им идва акъла!

Както писа един Готин Пич от Форума - "...и ЕДНО МАГАРЕ НЯМА да Може да Мине".....Камо ли да един "Катър чАлмосан" - ще добавя.

А че Франция е сила - сила е , ама закъсня с ударите , ИДИЛ ги изпревари и сега вече не че е късно , но мъртвите няма кой да ги върне!

Путкин избива всичко на ред жени, деца ,мъже ,които са против сатрапа Асат ,както избиваше Грузинци и Украинци неговото е държавен тероризъм по- опасен от ИД защото те нямат самолети.

Руснаци, бийте турчака! Плътно с вас сме... всички нормални българи! Дайте ни оръжие, за да видите колко "обичаме" турската сган!

Турските пилоти са писали едно трогателно писмо до Всевишния, с молби за охолен, бейски живот на небето:За всеки сарай, харем, девици, овнешко пиляф, шербет, наргиле , 5- 6 кючекини и кафе! *Матриала е от немския "Чпигел"

шпигел - огледало Лек ден.

ЕМБАРГО на българите срещу турция. НЕ КУПУВАЙТЕ ТУРСКИ СТОКИ!!

Че аз си го спазвам това ембарго от как съм се родил!!!! Давам под съд за обида всеки, който ми подари такава стока!!!!!!!!

Над босфора шум се вдига лъскат саби, ножове. Ето Путин наш пристига Ердоган да одере ...

Добре, че не е "Сатана", че иначе щяха хептен да омиришат пеизажа, героичните османи :)

Русия създава танкове самолети ракети ,но да е създала нещо за развлечение на хората ,дръжки и тези които я защищават ,слушат западна музика , ползват западна техника ,аз обичам запада и ползвам техните постижения, защо путлеристите не ползват само неговите изобретения, а щракат на западни изобретения. примерите са много. По времето на комунизма партията плюеше по гнилият капитализъм , а се ползваше от неговите блага. Путлеровата пропаганда няма да успее защото е далеч от човешките въжделения ,както комунизма.

Слушам и руска и западна музика, и френска /Не е ясно точно какво визираш под Запад/. Изкуството няма цвят и идеологическа принадлежност. Или ти харесва, или не ти харесва. Не защитавам никого конкретно а се стремя да коментирам обективно според изложените факти. Нямам пристрастия между Запад, Изток или която и да е друга посока. Имам желание всички хора да живеят мирно и проспериращо, да няма бедност, омраза, алчност и войни. Хората да се развиват научно, културно, и да гледат към космоса. Всички сме жители на една планета. "На планетата има достатъчно за нуждните на всеки, но не и за алчността на всички. -Махатма Ганди" Ако според мойте виждания съм "путлераст" за теб, значи съм "путлераст".

НИКСЪН, нали знаеш, че СССР завърши ВСВ с пълен демографски срив. Какво хулиш една държава-континент, без мъже, създала огромна военна техника, изхранване и образоване на допотопни народи. Е как да стигне до аудио техниката за 50 години- Това като време е нищо, за да промениш 15-16 републики с още повече народи. Че и да управляваш цял един блок - социалистическия. А пък западната техника, дънките и прашките не ни направиха щастливи, след като си ги купуваме свободно. Дори не ни впечатляват.

Ако всички, които те заобикалят дрънкат с оръжия, какво ти остава освен и ти да почнеш да точиш ножовете?

Ей умнико, я ми кажи османската империя и неното недоносче турция за толкова векове какъв принос имат към световната култура. Ще ти кажа направо за да не затормозяваш мухлясалият си мозък- "0"-нула. В съврумието по някакво чудо и там се родиха двама-трима писатели от световна величина. И едва ли ще учудя някой, освен безмозъчник като теб, че те са политически бегълци, нежелани в турция.

Кольо, Кольооооо, кога стана Никсън?

щеше сам да си изобретиш желаните"играчки за забавления", но тъй като не си умен, а си просто Потребител, няма как да проумееш Истината! Освен нужните за защита на територията си:оръжия,самолети, ракети и пр. , Русия има свойте достижения във всички останали области на познанието: наука, култура, космология, духовност и т.н., Бедата е: че ограничено мислещи и нищо неможещи хора като теб, васали на запада, не ви"отърва" да забележите това... Плащат ви за опюване и плюете Русия!"Пришили"сте се към имащите се за господари на света и смятате, че сте "хванали дявола за опашката"...Алчни и Слепи сте не само за тегобите на народите по света, а и за тегобите на род и родина! Продажни поплювковци...

Ще уплашат зайците.Путин се намъкна в една игра,в която няма нито акъл,нито пари,нито екип,нито ресурс да се измъкне.На пролет ще бъде беден,гладен,изтощен,изоставен и...победен

За Обама ли говорите, или за Джиджи Буши? Хахаха.

NIKI NIKOLOV

Обама има пари ,а путкин не смее да го изпревари ,че ще му се види голият задник.

ТОВА ПОСТАВЯ КРАЙ НА НЕЗАКОННИТЕ ДАЛАВЕРИ НА ТУРЦИЯ С ИД,И ПРИКРИТИЕТО ИМ ОТ ВЪЗДУХА,КАКТО И СИСТЕМНОТО НАРУШАВАНЕ НА СИРИЙСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО!!!КЮРДИТЕ НАСЕЛЯВАЩИ СЕВЕРНА СИРИЯ НАЙ ПОСДЛЕ ЩЕ СИ ОТДЪХНАТ ОТ ТЕРОРА НА ТУРСКОТО ВВС!!!

Русия иска да прекъсне преминаването на газ от Катар и други през Сирия за това подкепя сатрапа Асат и за това строи военни бази . Русия е обречена ,тя няма съседна държава ,която да и вярва. С тази путлерова политика Русия загива и това го вижда путкин .

Вземи си хапчето и остави хората на спокойствие

свършили са му хапчетата и братята галеви ги няма да му доставят нова партида за хрускане.

путкин е този дето те е правил пък не те е възпитал!

Според пазбирачи, Русия загива от столетия. Или бавно става или нещо логиката ти куца ;)

БОИНГ втора част!

Ся четах му спецификацията на С400 на страницата на производителя. Пише че сваля сичко от комар до орел в диапазона 400 км, даже свалял едновременно цялата популация на грабливи птици и комари. Това е леко несериозно. От скорошният опит с концерна Фолксваген и дизеловите мотори ми е ясно, че сяка циганка фали стоката си. Руснаците не правят изключение. Бива да се пробват тия прехвалени комплекси в бойна обстановка, да не са кат ракетите на Черноморския флот, дека паднаха на два метра след изстрела. Па и за самите руснаци е добре да са сигурни в желязото си- както пробваха Ту160, бива да пробват прехвалените C400

Ами като е толкова неефективно, от какво се притеснява радетелят за спазване на правилата Ердоган? Но ти си пиши, на никого не пречиш.

не е въпроса дали ти преча, или ти сам си пречиш. Само отбелязвам, че универсална система за толкова много цели едновремено с радиус 400 км е като синьото хапче в казармата дето го даваха за всички болежки на солдата.

Ракета може да падне на 2 метра по една причина. Те са реално на две степени на стартиране. Първата е само отблъскваща от установката. Втората е реалното изстрелване. Правят се така, тъй като второта е твърде унищожителна и така съхраняват установката. За да се е случило каквото казваш, втората не би трябвало да се е стартирала, а само първата. Може да изгледаш старт дори на ракетата Сатана (210 тона), как направо след първата степен, част изхвърча настрани. И на Бук си личи същият принцип на изхвърляне и последващо литване.

пич, причини дал Бог много. Това си е доста сложен комплекс, а както знаем всяко сложно нещо има експоненциална тенденция да дефектира. Руснаците открай време си фалят стоката и както ни е известно още от Татово време- съветските часовници са най-бързите часовници на света и съветските болни са най-здравите болни. Та същото е и с руският военнно-промишлен комплескс- фалят фалят, ама добре е да се види и в реални бойни условия. Ся се сещам за руската ракета дето след старта тръгна надолу към земята. Направиха разследване и се оказа обърнат на 180градуса жироскопичен блок. Конструктора предвидил щифт за да гарантира че блока ще бъде монтиран в зададеното положение, но понеделник е труден ден, особено ако е имало повод- рожден ден или друго и монтажника го слага наопъки.

каква е спецификацията им, но едно е ясно- американските ракети са по-високо технологични . след изстрелването отиват ,чукат на вратата на бункера, чалмите и отварят и тя го издухва. за разлика от тях, руските падат на 3 км от бункера ,гръмват и бункера го няма. и при двата случая е доре да си надалеко

На турчина дослука, на коляното му. Стара българска поговорка

и като са в бойна готовност, чудо велико. те и турците поставиха корал в бойна готовност, а се предполага че и праулърите от авиано като пристигнат в инджирлик ще бъдат в бойна готовност. та не се разбира на кво се радват копейките под тая статия.

Не бе, гледам по телевизията какво става в Париж и другаде по Европа. Толерантната Европа, предавана по демократичните телевизии. Тъй ами!

Бе те с електрификацията още имат проблем, пък ти светлото бъдеще. . . Един Крим още не могат осветли.

Като малък бях с дядо на лов. Гледаме лети един орел, но толкова високо, че не се вижда и носи един заек. Дядо с пушката... Бум и орела право в чувала. Заекът ли? Заекът продължи да си лети.

когато САЩ направят демократични Ирак и Либия. По това време ще стане.

Всичко е ясно Русия ще се справи с ИДИЛ, а после би трябвало да стори същото и с поддръжниците и Турция , Саудитска Арабия и Катар. Има и още един, но той е доста труден, поне за сега.

И когато това се случи, Москвича ще стане най - купуваната кола в света.:))))

Ако Рашата рече да не изнася повече пшеница за Турция (щот ватниците немат що да рупат, пък и за водка), то Украйна е изявила готовност да поеме доставките.

Меркел да им праща свинско, за сила :))

ти си луд бе парцалев, кой ще купи радиоактивната пшеница на урковците???

А, великите украински водачи винаги са готови да помагат с каквото могат! Но тук става въпрос за доставяне на нещо, не за крадене. А първото те го не могат ...

Нещо Козашките тролища са изпаднали в несвяст от яд. КРАЙ НА ПОЛЕТИТЕ НАД СИРИЯ ЗА ТУРЦИЯ

Може и това да се случи. Ама така е, като не знаеш кога да спреш с простотиите.

Ти и дружките ти дето сте зализали задниите части на Кремълския психопат сте национални предатели! И сте потенциални териристи.

Те потенциалните терористи, а и кинетичните вече долу-горе взеха да излизат от анонимност. И между тях не се откриват руснаци, поне засега. А ти, скъпа недей толкова да залиташ по резани, че те бързо ще ти сложат бурката и баш няма да можеш да списваш по форумите.

Ти и като спиш ли си с бурката?

Да ви се чуди човек на ентусиазма. Ама ООН си е виноовно, че не изхвърли тоя гамен от състава си. За бивш кагебеец НЯМА място в Организация на Обединените Нации!!! Сега всички ще му сърбаме попарата на тоя ненормалник. И кво сте заподскачали, по едно шоше водка, малко лош кокаин и някоя и друга евтина бактерионосителка от руски произход за секс!! Това ли ви е смисъла на жалкия животец тролова мръсни!

Ненормалник??! Кажи ми какво ще стане в Сирия, ако я оставят на НАТО? Какво стана в Ирак, Афганистан, Либия, Тунис... Какво за малко щеше да стане в Египет (още не е късно)? Кризата в тези изпаднали в захвата на ислямистки групировки страни вече влияе върху безопасността на целия свят. ...но САЩ са далече - на тях много-много не им дреме...

Според резолюциите на същото това ООН, сега в небето над Сирия могат да летят само сирийски военни самолети, както и Руски ................ малко повече информация не е излишна, ама трябва и да се анализира а това явно не е по силите на всеки .....

Мила, ама ти си много семпла бе...... ООН не е твоят гимназиален клас. В ООН членуват държави, а не хора.

Дано си наистина мила, че иначе си много тъпа и няма да те търпи мъжа ти.

Стига с тая руска мечка бе .... Не е това което беше ..... стара е немощна е ..... умирааааааа

така разсъждаваше и Фюрера през 1941 година.

След този глупаво, недомислен, планиран инцидент от страна на южните ни "комшии" броят на православните държави на Балканите може да се увеличи с една и вече да си имаме не комшии ами съседи.

СА има разходи от 8-10$ за барел. Рашата- ок. 30$ ! Брент се колебае на ок. 44$, при ясна тенденция към поевтиняване (Иран и той иде). Та, гот за кесиите ни, но- кофти за Рашката ;-)

твоя кесия? Не знаех ,че обедняването на една страна прави българи по-богати. При това положение , както фръкна долара в Русия - цяла България да са милионери - ама виж го ти - хората се самоубиват от безисходица, събираме пари за болни деца. Къде ,обещаното от тебе благоденствие?

по-евтин бензин, по-голяма кесия. За раша това е пагубно

БългАриец

Привет на гостите :-) Добре ли ти е в България, имаш ли подслон, дрехи, храна, работа ? Любезни ли са хората с теб ?

Русия е най-могъщата сила на планетата Земя.

Абе какво ме интересува това бе, серсем?! Отиде си новата Отоманска империя, завалийката, той седнал за нафта да ми пише. Ахмак!

Отправям въпрос към привъжениците на т.н. Евроатлантически ценности. Добре де , опитвам се да ви разбирам. Само едно не мога да разбера - като я мразите толкова много тая Русия, какво правите на всеки 3-ти март? Ума ми го не побира.....Моля Ви коленопреклонно - обяснете ми.

За коя Русия питаш ? Онази преди век и нещо или за Русия- СССР, или за сегашната ? Колкото до 3-ти март отдаването на почит показва признателността за тогавашното сторено от руснаци, украинци, финландци, румънци и не-на последно загиналите българи.

Не питам за Русия серсемино а за 3-ти март. Или като ви го спомене човек все едно ви забиват колец в задниците?

Каквото всеки ден. Русия не те е освободила глупако, отворете си очите най-накрая!!Или си живейте с делюзията...ваш избор!

Ми вЕрно не ме е освободила овцо. То за това срещу народното събрание е сложен паметник на Линкълн а не на Царя Освободител. Абе що не вземеш утре да се разходиш до там и да прочетеш на глас какво пише на паметника? Ехххххх, мъка соросоидна - що някак си не влезнаха през 1877 година да мрат за тая България я англичани, я австрийци, я немци ...А то ...Е те гледай ква несправедливост

Хубаво име имаш, но от вътре си боклук...

брест-литовско споразумение - най-срамната капитулация на раша... и то и пред България

Е, получи отговора - десетина НПО драскача или се давят от безсилна злоба, или тайничко славят Русия, да не ги чуе работодателят. Абе на кого му пука какво мислят бивши комсомолци, а сега най-верни атлантици?

Прав сте. Ама друго е като човек си поначеше крастата в е те такава измет и ги накара на вият на умряло , и да носят от 9 кладенци вода , да доказват нам кво си и как си .... Абе поизкефи се така човек и може спокойно да отива на тренировка.

В знак на приятелство турците ни даряват всичките си самолети и гориво. Не искали вече да ги ползват. Ненчев им пратил пакет памперси.

Путин ще отмъсти на Ердо като спре турски поток и го замени с лунен поток. Вече са положени първите тръби. Лунното правителство е братско за разлика от соросоидна турция.

двамата върховни интриганти Георги Първанов и Бойко Борисов. Навързани са неразривно с размяна на позициите през годините. Първанов направи охранителя генерал и го изстреля в политиката, а генералът му охранява амбицията да вършее по политическите върхове и днес, приютявайки партийката му в правителството си в момент, в който уж големият му противник по въпроса за руските енергийни проекти би трябвало да го мрази смъртно заради пълния провал на мегаломанските му обещания пред Русия, спрени от Бойко ( както подмазвачески към шефа изтъкват гербаджиите, когато трябва да защитят поредното слагачество на Борисов пред Русия)

не си по темата бе

Докато се занимавата с великиииииииииииииия путлер нещо не се разбра какво стана с воленчето. Ще лежи ли в затвора ?

Ами момчета какво да ви кажа като вече сте ги разположили .... ОГЪН, опърлете им чалмите и фереджетата. Само се притеснявам наш Ресим Плевнелиев да не почне да сменя често памперсите, скъпи са и Юлиана няма да може да му смогва на завалишкия...

Хайде всички до един да си вземем , по туба вазелин щото бреникето на Вова мери на височина 10м и всики птчки на Ердоган дори да се боядишат в червено СТЕЛТ ... не можат да избягат...

10 мерта е допустимата граница за летене.... Взимайте тъбата !!!!

И все пак.... Мустаклията показа на света колко лесно се свалят руските самолети.

Да. И колко трудно става след това.

Турците могат да се пробват да ударят Кюрдите сега

Русия започва строителство на газопровод до Венесуела за да удари икономически Щатите в гръб и да накаже Турция.