Преместваме стрелките с час назад, спим повече

В 4 часа след полунощ на 27 октомври връщаме стрелките с един час назад и страната ни ще премине към зимното часово време . Астрономическото часово време ще продължи до последната неделя на март 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Преместваме стрелките с час назад, спим повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докога ще тичаме след други държави?????Колко са безработните, болните и...........стига вече притичване и защо няма за господин Чобанов и Финансите да се изпрати мнение или коментар?????

Цитат от статията: "Преместването на стрелките с час назад, когато се връщаме към астрономическото време, намалява риска от инфаркт, а преминаването към лятното време го увеличава, твърдят шведски учени от Каролинския институт." СТРУВА ли си тогава, тази безмислица да продължава??????????? Ние пак ще ставаме рано, с изгрева на слънцето, но промяната ще става постепенно и напълно естествено!!! Няма да се излежаваме до късно, но няма да се изнервяме с рязката промяна на режима! НА някои хора им е много трудно да свикнат. Дали не може тази промяна да е на два пъти с по половин час???

Лятното часово време у нас бе въведено в началото на юли 1975 година по време на визитата на К.Караманлис в София/2,3 и 4 юли/.

=======================

Същите които" "предложиха" Станишев, Местан, Сидеров и Борисов - дъртата стогодишна вещица БКП.

Аз моята стрелка си я преместих своевременно веднага, тутакси и одма от левия в десния крачол. И да не забравите /иначе как така/ да намалите надника и да увеличите облагането. Айде, и лека нощ.

от развитите страни доказаха, че това е вредно за човешкото здраве и за икономиката, особено за енергодобива и работата на инсталациите. Но нашите тикви упорито продължават да ни тормозят и с това.

ей така като напишете "спим повече" .... докато се приспособим минава поне седмица!

Честито връщане. :-))

айде не остана

Мдаа, то от вас журналята зависи колко ще спим, ела да убедиш бебока, че ще спим повече...

Социални помощи за майките в България в новия бюджет на кабинета Орешарски 1. Помощ при бременност, по чл. 5а от ЗСПД, еднократно 150 лв., само за тези, които не са плащали осигуровки по КСО и със среден месечен доход под 350 лв., общо 450 лв. месечно; 2. Помощ за раждане на дете, (250 лв. за първото, 600 лв. за второто и 200 лв. за третото дете) общо 1050 лв. еднократно; 3. Помощ при раждане на дете с увреждания, еднократно 100 лв.; 4. Месечна помощ по чл. 8 от ЗСПД (при родители без социални осигуровки и доход под 350 лв.), по 100 лв. месечно до навършване на 1 година; 5. Помощ при раждане на близнаци, по 1200 лв. на близнак, еднократно 2400 лв.; 6. Месечна помощ за дете (35 лв. досега), а от 2014 г. по 50 лв., след това може и повече, при доход по-нисък от 350 лв., или общо 150 лв. месечно; 7. Месечна помощ за деца близнаци до завършване на средно образование, месечно по 52,50 лв., общо 103 лв. месечно за години наред; 8. Месечна добавка за дете с увреждания (70% от брутната МРЗ), по 189 лв. месечно (според годишния доклад на Държавния департамент на САЩ, 47% от циганските деца в България са болни от астма или диабет); 9. Целева помощ на първолаци еднократно 150 лв., с праг 350 лв., общо 450 лв.; 10. Компенсация за детска градина (чл.10б на ЗСПД), по 100 лв., общо 300 лв. месечно; 11 . Безплатно пътуване на многодетна майка, годишно примерно 100 лв. всяка година; 12 . Диференциран минимален доход (ДМД) по чл.9, ал.3, т.8 на Правилника за прилагане на ЗСП месечно в размер Х%65 лв. (65 лв. е Гарантираният минимален доход, ГМД), примерно 50 лв. месечно

1100 лева месечно от 16 вида помощи 09:28, 22.08.2013г.Толкова може да взема 17-годишна безработна ромка с 3 деца, изчислили от Центъра за демографска политика. А работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. плаща данъци и не разчита на държавна помощ Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services26 При възможност да се възползва от 16 вида социални плащания, една непълнолетна и неработеща 17-годишна майка на три деца /обикновено това може да се случи при ромите/, може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. Това коментират ат Центъра за демографска политика, цитирани днес от вестник Бряг. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете, казват председателят на ЦДП Искрен Веселинов и колегата му проф. Петър Иванов

1100 лева месечно от 16 вида помощи 09:28, 22.08.2013г.Толкова може да взема 17-годишна безработна ромка с 3 деца, изчислили от Центъра за демографска политика. А работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. плаща данъци и не разчита на държавна помощ Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on printMore Sharing Services26 При възможност да се възползва от 16 вида социални плащания, една непълнолетна и неработеща 17-годишна майка на три деца /обикновено това може да се случи при ромите/, може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. Това коментират ат Центъра за демографска политика, цитирани днес от вестник Бряг. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете, казват председателят на ЦДП Искрен Веселинов и колегата му проф. Петър Иванов

Аз лично не мога да разбера смисъла от това, а и ползата. Какво полезно има в това да се стъмва по-рано. Чисто екологично също е неефективно - по-рано пускаш осветлението, съответно по-голяма кондумция на енергия. Ако има някой специалист по тези науки да обясни....

За мен също е непонятно, разбирам да имаме огромно производство, да работят заводи и комбинати... а то... пестим енергия. Интересно, от крушките в офисите, може би... Малко ни е стреса в живота, та и промяната в часовника ни стига.

Грушка.Не спим повече а е..м повече вашета мама комунистическаВие въведсхте тая смяна на времето

Тази вечер и аз ще преместя стрелката - от 6ч. на 12ч. Па каквото сабя (стрелка) покаже! Айде хаирлия да е! Имам 1 ч повече за часовникарски занимания.

Тая простотия кога най-накрая ще я отменят. Безплатно е да се отмени. Просто излишен стрес и увеличаване на риска от инфаркт. Властта винаги управлява контраинтуитивно на здравия смисъл. Защо по дяволите се прави това?

Нарича се ЗОМБИРАНЕ. Да правиш безсмислени неща винаги, когато ти наредят. Навремето баба ми казваше: Ако ти кажат да скочиш в кладенеца, ще го направиш ли? Ами, както виждаш, правим го. Два пъти в годината.

Местенето на времето, което е нещо напълно безсмислено и вредно, е един от начините да ви подчинят на ТЕХНИТЕ правила. Да те накарат два пъти в годината да правиш нещо, вредно за теб и твоето здраве, е един от начините за зомбиране на населението. По същия начин карат войниците да маршируват, шофьорите да карат овързани с колани и денем на светлини, при слънчево време и прекрасна видимост, и по всякакъв начин да ви ограничават личната свобода. Руснаците, арабите и други народности, вече се осъзнаха и не го правят. Нашите гъзоблизци ще продължат, докато имат лична изгода от това. Аз лично мисля повече да не сменям времето и да не карам кола завързан с колан. Не преча на никого, но искам да ми уважават свободата на самоопределяне. А вие си останете роби.

Да, добре че ме подсети и за светнатите денем фарове (не съм шофьор и забравих). Това е толкова тъпо, че приемеш ли го, колко му е да приемеш и ББ? (Майтап бе Уили, знам, че си от др. страна на барикадата, но тук сме на едно мнение.)

Не всички се подчиняват. Не всички карат с включени светлини през деня, както и не всички карат с включени светлини през нощта.

Стани! Стани , юнак балкански!! От сън дълбок надали ще ти провърви!!!

За тази географска ширина е твърде късно.!!! Това трябва да става в началото на октомври или края на септември..28-30!!

Вечно мрънкащи!

Ясно е, че спите повече - вече близо 70 г. спите и няма изгледи скоро да се събудите. Ами спете си тогава. Той светът си върви нататък междувременно.`

първо как така ще спим повече , аз винаги спя от 00 до 8 , значи няма начин да спя до 9 щото съм на работа , и второ по-добре да врътнем с два часа напред за да се стъмва по-късно а не в 16 часа

И аз не мога да разбера защо го връщат времето назад? Стьмнява се в 16ч вместо в 17ч....Много неудобно

За пръв път срещам термина "зимно време". Както пишете, има астрономическо (нормално за съответния часови пояс) и "лятно" време, което се въвежда от пролетта до есента именно за енергоспестяване. Така че терминът "зимно време" само подвежда хората. Правилното е когато казвате, че днес се връщаме към астрономическото време.

Драги пишещи тук, Нямате ли от най-добрия нашенски антибиотик ГРОЗДОМИЦИН(или СЛИВОМИЦИН), па направете си по една хубава салатка, че си дайте по една или две дози на душата, успокойте се, а като се наспите утре изобщо няма да усетите че нощта е била с един час по дълга. И от неделя денонощието ще е пак по 24 часа. ХА НАЗДРАВЕ!

Малко са ни другите стресове ,че трябва да си насилваме и биологичния часовник.Връщането към нормалното е все пак по поносимо но онова на пролет си е поне две седмици неразположение.Работенето на смени особено с хаотични премествания и различна продължителност на работния ден е направо съсипващо но това не се отчита като фактор ,за снижаване на пенсионната възраст докато разтройването на здравето си е гарантирано.

негативните явленя са мново пове хе, отколкото позитивните, главно с човешкото здра е. времето не трябва да се мени, зажтото обърква биологичезкя часовник на човека.

Ето и затова трябва референдум!

Лятното часово време вреди на здравето, а това обезсмисля икономиите на енергия! Не стига, че сутрин ставаме рано, а след обяд се прибираме от работа точно в най голямата жега в 16 ч. или по-точно в 15 ч. В южните държави по това време хората са в обедна почивка и не излизат навън! Някой от умниците, които държат на лятното часово време, замислял ли се е за това!

Предполагам, че под южните държави разбираш тези които се намират между средните географски ширини и екватора. Точно те въвеждат по късно през годината разликата и я връщат по рано, а тези които са около екватора пък изобщо не правят такава корекция, защото деня и нощта са равни на 12ч. целогодишно. Корекцията има смисъл само от средните географски ширини до полярната окръжност и са абсолютно безмислени освен за екватора и за полюсите.

Сега тая нощ като върнем стрелките с един час назад това време трябва да остане завинаги. То е за нашата страна и на пролет не трябва да се мести напред! Това местене напролет напред е измислено от човека с цел полза, но всъщност само вреди. Природата си знае работата. Много страни вече не местят часа напред и ползите са повече от негативите. Не ги слушайте че рано ще се светвало лятото, природата пак казвам си знае работата. Така е редно да бъде, а не ние да променяме времето.

И хора, спрете да работите. Никой не ви кара насила. Не ставайте роби. Не позволявайте да ви карат да работите цял живот от сутрин до вечер и така да ви мине живота. Сами се заробвате. Отглеждайте си храната сами, вървете да живеете на село.

Е и пием 1 час повече, все пак :DDD

Какво пиеш??! Защо в мн. число? Да не си решил да почерпиш??

Това е най-голямата дивотия! Как така българин не го е измислил! Това е намеса в природните работи!!!

Добре е да се каже кои и кога въведе лятното часово време е България. За сега е видно че дир.бг е полицеиска герберистка медия. оглавявана от генерал-пожарникар и силов министър физкултурник

Такива разлики не ме ловят мен. Лягам, когато ми се доспи и ставам, когато се наспъ.

Трябва да си останем само на лятно часово време. Сега като започне да се стъмва още в 5 часа... пълен ужас

К`къв един час сън повече бе??? Че кой може да спи с такъв Парламент??? Ле-ле бате....мъка.... Един час в повече с такива политици.......тия са страшни садисти бе.......

предлагам всеки да употреби този час в псувни и ругатни кам парламент, президент, главен прокурор, глав-сек на полицията, министрите на вътрешните, вътшните работи, на правосъдието, на земеделието и горите, ихформационните технологии и на ланшния сняг, ако има такъв!

Тая световна простотия нямаа ли да я махат най-после?

е това "зимно" време.

"зимното" време е астрономическото такова. Лятното е фалшивото. Демек - ако не въртяхме стрелките, щяме да сме си все на зимно време. Иначе в едно си прав - въртенето на стрелките е простотия

Напред, назад. На вътре, на вънка. Абе писна ми!

Всичко е във възвратно-постъпателното движение :)

разбирам те, ама не може все напред и навътре... требе да се повърне наназад малко... и после пак навътре...

Ех,Пепи, да вземем да въртим стрелките заедно с теб през целия тоя час,а?! :-) и още часове по-късно...напред-назад, навътре-навън, докато ти писне! :-D

За теб няма ли празник? Или си пиян от ранна утрин?

А стига сте спали бе! Талибаните, пардон студентите са ни обявили война.

Е който е нощна смяна, ще работи час повече. Кофти късмет, какво да правиш!

Не сме се събуждали.Кой назначи Д.П. за шеф на ДАНС??????ДПС не е спирало да управлява!!!!!!Зле сме!!!

Мито ти май не си у час,а ?

Ше спите повече ама на найси :) Дир-а мое и да спи :)

А бе идиоти що не премахнете тая тъпотия? Напред назад писна ми вече, по един месец ходим като болен!!!

Слаба Ви е чивията, затова.

КУРдисайте си часовниците роби!

А ти да не се мислиш за чорбаджия:)Робе!!!

Всяка такава промяна влияе негативно на организма но ние нали сме роби трябва да работим ...

Правилно е като европейци да местим стрелките назад,и комунистите от затвор в затвор!

Злобата ти толкова много прелива от ушите, че във всичко търсиш някакъв смисъл за заяждане. Ти си много негативна личност явно. И непрекъснато търсиш някой друг да ти е виновен.

Възмутил си се на човека,но трябва да се признае,че за комунистите е много прав...

Пак ли ти се появи бе овчи мозък:)

Човека избива комплекси по форумите на дир-а. Оставете го в безумието му на спокойствие, не го съдете, ша са оправи :)

Абре, герберастката гюдерия - местенето на часовника те прави европеец ли бе, смешник?