17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама тия гъби... да не са от ония гъби, дето ги намират около Чернобил? Наричат се радиотрофични гъби, защото се хранят с радиацията излъчвана от гръмналия реактор. И сигурно светят в тъмното. Ще ни облъчват ли?

Най-после с патриарха да сме на едно мнение!

Поредният кич, който изобщо не кореспондира с визията на околното пространство. Дърт италианец ще "разкрасява" столицата със светещи пластмасови гъби срещу старинен православен храм. Естествено ще лапне едни огромни пари оскубани от софиянци, които ще делне с когото трябва.

Прилича на корупционен кич!

тези гъби ми идват в повече! нацвъкани като душове по евтини плажове! не се връзват с красивата , старинна църква и околните сгради. има нещо гнило....

Тия тъпи "гъби" въобще нямат място до църквата,не само смешно , грозно а и извратено!!!!!!Изобщо не се връзват на фона на църквата!!!!!А тоя италияанец да оди да си разкрасява италия,ама там кой ще го допусне да прави такива простотии. А па нашта се ухилила като че ли и белят яйце!!!!!Само колко е доволна че харчи парите на софиянци!!!!И какво си мислят наште другари като ни разправят,че дошъл италианец да ни разкрасява столицата,трябва да припадаме от възхищение ли??????222

А освен тия странни "гъби", ще има ли други лампи на този площад? Аз лично, не виждам нито една лампа, освен гората от "гъби", а това е централен площад, трябва да бъде достатъчно добре осветен? А ако "гъбите" са с икономични крушки, тяхната светлина пак ще бъде по-малка и по-разсеяна?

Старите хора се увличат по претенциозността и претрупаността, защо не предложи нещо подобно за площад "Свети Петър" в Рим или "Сан Марко" във Венеция. Площадите трябва да са свободни и просторни, особено църковни, там понякога се водят служби на открито, литийни шествия, вярващите са възрастни хора, "Света Неделя" изнася служби всеки ден, сутрин и вечер.

Браво на архитекта. Измислил е лампи-гъби, които ще се произвеждат само от една фирма (неговата) и по закон не може да се сменят с други лампи, защото са част от архитектурен план и защитени с авторски права.Дано не изгарят всяка година, не се пълнят с вода и не се трошат от градушка.

Може би фирмата няма да е само негова, та затова са го и избрали.

Дали ще сгреша ако обосновано предположа, че Боко е натрапил тоя мафиот да гепи нашите пари, които да си делнат след това?

ми обоснови се, и ние ще решим дали грешиш, или да!

Това са ОБЪРНАТИ с върха надолу конус и пирамиди В окултна та символика обърнати пирамиди и триъгълници с върха надолу символизират РАЗПАД и УНИЩОЖЕНИЕ А наркоманско езическата символиката с халюциогенни ГЪБИ НЕ кореспондира с Християнския храм

Какво искаш от литовски католик, който едва ли има добри чувства към православието, заради Русия.

Фънди, за затвора си, калинке. Вдигна данъците на софиянци, за да си ги делнете с италианската мафия.

Тоя архитект да си скъса дипломата !

Гъби пачи крак. Само дето не стават за ядене, а ще събират прах и боклук от горе. Дано да не съм прав ак осе стигне до осъществяване.

Ми по-добре ще е от сега... Бездомни бъхливи кучета, разлепени откъртени плочки, селски будки за цветя... Въобще не прилича на център на европейска столица. Надявам се по-скоро да реализират плана.

Ти си тъпанар!

Хасъл гъби!

Радвайте се, че светещите гъби поне са цели, защото на площад Славейков вече има гъби, тип пачи крак, но са половинки - вгледайте се в металните конструкции, които явно са се харесали на общинарите.

Що не сложихте красиви светещи минарета?

Муахахаха! Те едни плочки не могат да наредят правилно, ще ми правят "красиви светещи гъби" Смешници....

А, бе,...имам чувството, че Фандъкова и нейните хора в софийска община са се споразумели да съсипят София колкото се може повече... Тия светещи гъби пред църквата са абсурдни

тъй де! ако комунделите се заемете да сринете храм св. неделя, както се пробвахте веднаж, няма нужда архитектите да се съобразяват с църквата! на нейно място можи да поставите паметник на .....бе на който си искате комундел от ленин до путин

Махат се паветата, отвсякъде.

ДО ТЪПАНАРИТЕ В ОБЩИНАТА: ЕЙ, ТЪПАНАРИ, НА ПЛОЩАД "СВ. ПЕТЪР" В РИМ ИМА ЛИ СВЕТЕЩИ ГЪБИ, БЕ

Бе врякай, че и там наредиха едни грозни скенери.

е във Ватикана!

А Ватикана е в Рим, не е в Милано, например...

и два-три бели рояла трябват.

Селенията софийска няма да го хареса но това е без значение.

ПОНЕЖЕ СИ ГОЛЕМ ГРАЖДАНИН ГЛЕДАМ, ДА ТИ КАЖА, ЧЕ ДОБРИЯТ ВКУС НЕ СЕ КУПУВА С ПАРИ! РАЖДАШ СЕ С НЕГО И ИЛИ ГО ИМАШ, ИЛИ ГО НЯМАШ! ТАКА КАКТО НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МЪРЛИ-ДОМАКИНИ СА В СОФИЯ, НА ЦЕНТЪРА И, В СТАРИТЕ КООПЕРАЦИИ! ОТНОСНО ГЪБИТЕ-ЛАМПИ, МНОГО ПО-ДОБРЕ И ЕСТЕТИЧНО ЩЯХА ДА СТОЯТ ОТ СТАРИТЕ УЛИЧНИ ЛАМПИ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО, ПО-ТЕЖКО И СТИЛНО! НО АЗ НЕ СЪМ ОТКАЧЕН ИТАЛИАНСКИ АРХИТЕКТ ВСЕ ПАК...

Тия тъпи гъби се харесват само на селяндърите, май....

Тези кичозни гъби ще закриват гледката към църквата и ще намаляват нейното архитектурно присъствие... Трябва църквата да стане най-важното нещо, центъра на площада... Кой ще ги мие тия прозрачни гъби...за нула време ще станат мръсни от гадориите във въздуха и по земята Ама нали селяндурите, които управляват София, се радват на лъскавичко и светещо.... Този проект е тайна подигравка, гледат ни сеира италианците...И защо италианци...има цял ВИАС, за какво държавата дава пари за обучение на архитекти, само замъци на божковци и цветановци ли да правят?

Тая тъпа църква ще загрозява тези изящни светещи гъби, рожаба на глобалистичния италиански архитектурен гении

Всичко е по-добре от кочината, която цари сега там.

Съгласен. Бездомни бъхливи кучета, разлепени плочки, селски будки за цветя... Въобще не прилича на център на европейска столица. Планът изглежда добре иначе.

Не ми харесва!

ГЪБИТЕ ЗАКРИВАТ ЦЪРКВАТА! НЕ МИ ХАРЕСВА ОПРЕДЕЛЕНО И СЕ ЧУДЯ ДАЛИ НЕ Е ТОВА ЦЕЛТА...ОТНОВО!

Да, те италианците мразят църкви.

Определено, католиците мразят православните църкви.

св. неделя, св. неделя, а на кадрото се вижда .....джамията!

Не съм съгласна със светещите "гъби" на италианеца! Какви са тия поредни щуротии, с които ще довършите София, бе! Фандъкова, осъзнай се! Само харчите за дивотии! Някога "солниците" на Софиянски опропастиха визията на Централна гара, сега това ли ще последва?! По-добре пуснете чистачи по площада, че прилича на клоака и това пред пълния с туристи хотел. Срамно е като се минава оттам. Не загрозявайте площада!

Има много архивни снимки даже и филмо на Стара София. Площадът да се реставрира според традиционната архитектура. Да се наемат български архитекти само за преустройство. Така ще се намали сметката за чужд "иновативен" дизайн, а парите могат да се вложат в качествени материали и озеленяване. Или така по-трудно ще се краде?

ъъъъ ще те изненадамли, ако ти съобщя, че всички тия красиви здания дето ги виждаш изцентъра на столицата ни,и не само там, са дело на чужди архитекти?? ако искаш да видиш "достиженията" на нашите, иди в младост или някой "палат" в стил мутробарок

Да чужди архитекти, ама са строили сгради, а не бутафории!

Не пипайте площад "Света Неделя"!

Същата простотия направиха пред Лувъра, мамицата им, с тая стъклена пирамида. А виж Кремъл не го пипат

Само да не забравят да сложат перки на акули около светещите гъби.

Няма лошо да се прави футуристична архитектура, но въпросът ми е, точно там ли и е мястото. Ако италианският супер архитект и дизайнерското му студио кандидатстват с подобен проект за площад в историческия център на Флоренция, например, дали ще имат същата успеваемост. Или ще ги изгонят още докато споделят идеята.

От направеното проучване 80% от коментиращите оплюват идеята, а 20% я харесват. Странно съвпадение.

По принцип, убеждението, че когато някой ти опонира аргументирано е "плюене", е присъщо за споменатите от теб 80%.

Съвпадението е в това, че ти си от 80-те%! А 80% от коментарите са дадени от останалите!

Аз

В София щели да пораснат гъби. Ми нормално... Гъбите... нали знаете къде растат... Как не са пораснали досега, баси...

тия ше са трюфели бе. бели.

Тия гъби , овен да пречат на гражданите за друго не стават !

... главата на един селянин, като тебе от градоустройство и от "граждани", та се изказваш?

Така наречените гъби силно ми наподобяват перките на акулите но с увеличен размер по височина. Скъпа кметице и сие , вие изглезда нямате хабер ,че българинът е силно развито чувство за естетика, видно е и от коментарите на случайни хора тук. Спрете да съсипвате историческия център на столицата с вашите кичозни и безидейни проекти! Оправете си улиците и междублоковите пространства с тези средства, дупките по улиците,изчистете боклука и т.н. с две думи, вършете си работата, а не се занимавайте с безмислени неща от които и не разбирате!

Пак на "свинче-звънче". Не е стилът на София това. Може да е красиво и ново,но трябва да се чридържаме към вече даденото - малко по-ретро, по-Виенско, ако щете. А беше София красива, някога отдавна :(

Бяха на мода преди 30-тина години!

Много точно сте го написали, благодаря за казаното ++++ Именно във "виенския" дух на стара София е нейния чаризъм,ама трябва да си го "асимилирал" още като дете отраснало там

Добре е. И нищо няма няма да се загуби, защото в момента центъра няма нито чар, нито стил. Има една безвкусна смесица от стилове с преобладаващо очукани и неподдържани сгради с висящи кабели и нацвъкани климатици, разбити и евтини оградително колчета и тротоари. Мръсотията и циганията по улиците със се фекалиийте през метър е отделна тема за разговор. Дано само италианецът си доведе и строители, че наш'те спецЯлисти като прекарат заданието през собствените си естетически разбирания става една ...

от едната страна църква от другата патриаршия а те светещи гъби. да иде до папата да сложи светещи гъби. сложете плочки заседете дървета. да има хората къде да седят на сянка. тъпанари.

Извинявайте, ама много неграмотно пишете. Изречението трябва да започва с главна буква. А така излиза, че вие сте тъпанарят.

че аз да не съм на конкурс по краснопис

Ужас!!!

Вече си го представям покрито с курешки от гълъбите и свети ли свети... И каква символика!

престанете да ни съсипвате града, БЕ!

Така като го гледам на картинката ми се вижда, че по-скоро трябва да е около ЦУМ и хотел Балкан. Да стане площад и на него да са разположени.

Тези "гъби" направо са в унисон и със църквата и със силуета и на джамията,и най-вече с "мозъка" на кметството ,готово да направи центъра на столицата на един луна луна парк ,само и само да се харчат излишни пари за ненужни "паметници на културата"

Това ми прилича на проект, правен за пред НДК. Вижда се даже онзи нескопосан паметник 1300 години България, дето го вече (Слава Богу) го няма. А що ще джамията там, нямам идея.

Е друго си е човек да вижда къде се прахосват данъците му! След онзи пре-скъп гълъбарник столичани пак ще имат честта да си платят скъпо за... ъ изкуство. Ама ,че улиците са дупка до трап с кал и прахоляк...не е от значение. Много ми се иска да попитам високо културните ни управници ,като ходят на изложба преди това не се ли къпят и не си ли обличат здрави дрехи ,ако техните са скъсани?!! Същото е! Столицата потънала в мръсотия, само светещите гъби са ни кусур, ама после защо ни се смеят ,че сме били нуждника на Европа?!!

Да си ги сложат тия гъби на площад " Св. Петър " В във Ватикана и на " Сан Марко " във Венеция !