”Анонимните” обявиха кибервойна на терористите

Хакерската група "Анонимните" (Anonymous) обяви, че ще отмъсти за нападението срещу "Шарли ебдо", като блокира джихадистки уебсайтове и други интернет ресурси.

Обратно в новината

Коментари - ”Анонимните” обявиха кибервойна на терористите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Анонимните НЕ СА защитници на ДЕМОКРАЦИЯТА, а на свободата на словото и свободния сват! Те са анти-правителствено настроени, а не ПРО!

Направете го, момчета! Но да бъде умно и точно, без емоции и чудатости. Съжалявам, че вече не съм на Вашата възраст, за да се включа и аз. Вие можете много, и не само срещу този тип терористи. Успех. И си останете анонимни!

остава открит въпросът: Създателите на "Ислямска държава" не са ли същите тези, които за да защитят собствените си интереси и да противостоят на влиянието на СССР, тогава, в Афганистан и региона създадоха "Ал Кайда" и усърдно я ползваха до тогава докато лидерите и бойците на тази организация не осъзнаха силата си, изплъзнаха се от ръцете им и започнаха да преследват свой цели, за което от борци за свобода бяха прекатегоризирани и обявени за терористи?

Нещата си идват по местата. Обеднелите християни се противопоставят на не забогателите мюсюлмани и други и купона по върховете продължава.

Богатите плащат масрафа в Париж. ИДИЛ печелят милиони от продажба на петрол. Цената падна заради това, че те я подбиха три пъти. Тогава има подбиха още цената, но те продължават да падат. Това показа, че те са реална сила, с която войната е неизбежна.

Цената на петрола падна заради шепа кукловоди.Цел-Русия.

Анонимните анонимно обявиха анонимна война на анонимни джихадисти... Интересна глупост!

Дано обявят война на спонсорите им...

Браво.

Моето мнение от доста време е , че дискриминацията прие обратния знак - срещу нас-светлокожите ! "Заслугата" за това е в "Новия световен елит",които са виновниците за разпалването на конфликтите по целия свят ! За мен и много други /предполагам/ всичките им ресурси са насочени против човечеството,виждате икономическите кризи,които създават,виждате и ИД,която те самите си създадоха, а ние си плюнчим устите по форумите за тези или онези ...!

Като блокират джихадистските интернет ресурси хептен ще намалят шансовете за разкриването им от спецслужбите!

недостатъкът на анонимните е че са анонимни и всеки може да говори от тяхно име включително и соросоидните и други структури на чичо Сам които се опитват да подпалят света и са организирали всичко това

Някои хора паранояга яко ги тресе и тепърва ще става по-зле. Няма нищо по-лошо от това да живееш в постоянен страх и недоверие. Каквото и да хаквате, каквито и да е комуникации и банки да плоследявате, 6 - 7 милиарда не можете да ги проследявате, контролирате и да знаете какво им е в главите. Не можете да ги накарате и да мислят еснакво като вас. Не полади друго - а просто практически е невъзможно. Затова ще се наложи да свикнете да живеете във вечен страх. Подхода, борбата с така нареченият тероризъм е сбъркана. Щом провокирате война, трябва да се примирите с двустранните резултати от тази война. И тука победители никога няма да има и жертви от двете страни винаги ще има - а от там и вечният страх. Подхода е сбъркан. По-скоро трябва да се замислим чий го търсиме в Ирак, Иран, Афганистан и т.н. и кой има полза от това.

А, не така! Подобни толерастки изказвания щяха да вървят до оня ден. Днес, за цяла Европа, включително и за нашата кочинка, вече важи друго правило - на война като на война!

Човек сам избира дали да живее в страх. Ако ти си решил за себе си да се страхуваш, аз съм решил да не ми пука от нищо. Да видим чии живот ще е по-пълноценен.

Браво на тях !! Жалкото е едно,че БОГ е един за всички. Но както езика, на който се изразяваме е различен, така и БОГ се назовава с различни имена.Защо трябва да се плаща с кръв за това ??

Бог е един,но религиите разделят хората! Религиите трябва да се обединят под един покрив една църква джамия и т.н! Разделението според вяра не е дело на Бог, а на хората!

можеш ли да си обосновеш празните приказки

Черните зарибяват аутсаидери по интернет, затова има бум на ислямски тероризъм, в този смисъл добре са решили, но и трябва ограмотяване и анализи по темата. По принцип Бог е един, всички така наречени пророци, включае и ислямския Мохамед са по същество политици. Човечеството преживя национал социализма, фашизма, болшевизма, все тоталитарни общества, отречени от историята и човечеството. Сега е време да се пресече поредната лудост. Ислямизма. Някой го определят, като Ислямски фашизъм.

точно така, господине. мога да дам пример с използването на деца във войната от последните дни на хитлер, който на практика е мразил немците за това, че не са успели да го направят победител и владетел над света. т.е. за продалите се няма нищо Свято, защото те са се продали на сатаната. дори и в Корана пише: не руши по земята!.. но няма кой да чете и повярва на посланията на Аллах, но има много, които вярват на онез, които злоупотребяват с тези напътствия. напътствия, а не заповеди, защото човек трябва да има право да избира пътя и делата, по които после ще бъдат разпознати.

Uragan

Малий-й! Добре че масата държаву са със светско управлвнир! Ако още се халосваха по бабаините деветини из коран и библия. още щяхме да горим мацки на кладите, само защото имали черна котка. Е. иранците още си пребиват техбите с камъни ама почти с мярка.

Uragan

Всъщност бог е: НИТО ЕДИН, всички останали тралализми на пороци и последователите им са древнп-средновековна вариация на фентъзи бестселъри.

едни анонимни срещу други анонимни ама като са анонимни как да разберем кои са едните, другите, третиите, петите или пък може същите да са другите... хе хе

Pesh0

по делата им че ги познаете :) В случая , по липсата на дела .

Никой не може успешно да воюва когато са му унищожени комуникационните връзки и му е сринато управлението на силите и средствата! А терористичните актове са си чиста форма на война, макар и официално от никого не обявена на някого и провеждана без масово участие на войски.

Може да се комуникира без GSM-и и компютри. Който може без новите технологии, той ще печели битките.

може, примерно чрез викане от единия до другия баир, или чрез сигнални огньове, или с пощенски гълъби. само че не е ясно как с тези начини на комуникация се печелят битки. човека е прав - като се ударят комуникациите и управлението на авоарите, това няма да избие терористите, обаче ще затрудни действията им, а в някой случай ще ги направи невъзможни

КОЙТО подслушва технологиите хе хе хе

и неразбиране има "пръдня като пръдня", то от това при евентуален нов, като в Бургас, терористичен акт у нас може да последва и репликата ти "дрисня като дрисня", така ли ?! Много жалко за самия теб, ако това е начина ти на мислене!

Pesh0

а замисли ли се че нити Алкайда нито ИДИЛ са застанали зад атентатите . просто им се приписват . И арентаторите да по удобно , бяха убити .

ИД официално поеха отговорност оня ден.

Pesh0

а замисли ли се че нити Алкайда нито ИДИЛ са застанали зад атентатите . просто им се приписват . И арентаторите да по удобно , бяха убити .

Поредното доказателство, че тази група е просто поредната форма на контрол. Ако наистина искат да помогнат защо не изкарат наяве информация за това кой спонсорира и подкрепя тези организации?!

а мислиш ли че не се знае кой ги спонсорира и подкрепя тези организации. и в края на краищата Анонимните се опитват да направят нещо срещу боклуците със средствата които имат и с това, което могат. а ти, аз и другите форумни драскачи какво правим освен да гледаме отстрани и да даваме акъл там, дето никой не ни го иска

Аз съм много наясно кой и защо ги организира тези неща. Друго си е да се изкарат документи за банкови транзакции например, нали? Аз нито съм хакер, нито им давам акъл, но поне не обявявам война със заплаха от рода на - ще ви хакнем сайтовете...

Гея и Бея

Поинтересувай се, има качени материали в нета, примерно кой организира и проведе 11 септември и защо.

Смешници! Те са същите боклуци като феновете на "Ботев", "Левски" и "ЦСКА". Освен да мажат със спрейове по всички сгради на държавата, пътни знаци, влакове и пр. , да се дрогират, напиват и бият нищо друго не им остава. И "анонимните" страхливци и т. нар. "фенове" са само въздух под налягане. Жалка пасмина!

тъпчо, че агитките правят простотии е вярно, обаче имаш ли спомен кой подкрепи жителите на катуница, не ббяха ли същите тия агитки, които си изброил. изглежда не всички са форумни мишоци като тебе. иначе браво на Анонимните. а въпроса е защо трябва хакерска организация да върши тая работа, а не правоохранителните органи, на които се плаща за това. при така създалата се ситуация не виждам каква работа вършат киберченгетата, като отдавна е трябвало да затворят исламистките сайтове и да намерят собствениците на профили, проповядващи джихад

За мен футболните ултраси са малко по-мек вариант на религиозните терористи. Няма да се изненадата ако футболни хулигани нападнат журналисти защото са се подиграли на техния футболен отбор. Шокиращо ще е ако извършат убийство, ама нападението няма да изненада никого. И както и при религиозните фанатици не става въпрос за религия, така и при ултрасите не става въпрос за играта футбол.

Я сакам да се бием и да ...! Пука ми заради кого или какво!!!

БРАВО!Само така!Всички Ви подкрепят!

Браво само така

Браво на КОЙ ? За точно КОЕ ? Само са проззя, това тие акъла! една бабичка

Pesh0

няма война . Новината е фалишива .

Нима ще нападнат Пентагона?!

Дано те нападнат стършели и да ти нажилят главата - барем вкарат нещо в нея.

просто напълнете всички ислямистки сайтове с карикатури

Но всички до един ми приличат на копелдаци на нашто премиер за идин ден, профа Джоро Лизняшки? А пък твалайно, отпрет, в сридата, одраломуй кожата? И жоси Шарлия, и фпичетленията различни не трия!

Смешковци! Маймуняците са въоръжени с калашници и гранатомети и трепят хладнокръвно, а евро-дечицата щели да им спрат някое сайтче за час-два.

борбата с ислямизма трябва да се води като тази с комунизма и нацизма

Ислямизма, комунизма и нацизма са три много различни неща. Борбата с ислямизма няма как да се води по същия начин както към другите две явления.

и кое е различното преди - изма ли !?

еднакви са фамииите на собствениците на банките спонсориращи престъпната им дейност

партията ли искаш да кажеш?Дет една руско чешка банка и шътна няколко милиона?Мъ как ви обичам другари комунократуноиди.И вие тука заработвате за хляб ваш насъщний да правите червена пропаганда

ИСКАМ НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА НА АНОНИМНИТЕ !!! ТОВА Е ТЕРОР СРЕЩУ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И РАЗПАЛВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКИ КОНФЛИКТ!

Аз пък искам да фалират цялата ни образователна система и на всеки да се зачисли по една гега, да има с какво да пасе овцете. Като гледам плюсовете и минусите, май никой не е разбрал какво пишеш, да грабват гегите.

Не, достатъчно хора са разбрали, само че подобни "остроумия" като това на агент местан (можеше да се нарече и БХК) се изтъркаха и не са вече интересни, нито оригинални.

Проблемът е, че терористите отдавна не са в интернет. Това са някакви психопати, които се добират до оръжие и влизат най-често в някакво училище. Останалото е плод на научната фантастика и на западната пропаганда.

Uragan

Похвална инициатива! Колкото и малко да постигнат, създаваме на още едно ядро срещу ислямистката паплач е полезно дело. Иначе човек като чете новините пълни с положителни суперлативи спрямо джихадистката сган, започва да си задава въпроса: Дали медиите не аплодират ислямистите; къде несъзнателно, къде съвсем преднамерено.

Похвално! Един атакаджия да не напише поредната простотия по адрес на НАТО, САЩ или ЕС...

Uragan

Я-а чудо! Един ислямистки фес илузил се от лампата на джина и цървулите на малкия Мук да хвали нещо казано срещу пустинния шизоид.

Евалата пичове, извратената джихдистка сган залага много на социалните мрежи за пропаганда на своите "идеи". На тероризма с тероризъм.

Световната политическа комедия на водещите държави, да не ги изброявам,сами си вкараха вълците в кошарата, защото паспортите,които раздават наляво и надясно на резаците ще им струват много скъпо.И в същия момент плювните срещу нас с румънците,които им работим черната работа. Ще си сърбат попарата глупаците ! Источната имиграция не е опасността за тях,но ще го разберат късно !

ние не работим черната им работа. ако вие я работите , моля ви, спрете

Не може еднозначно да се каже коя работа им вършим: - Има хора от източна Европа, които вършат много високо квалифицирана работа. - Има и такива, коти извършат ниско квалифицирана работа. Тъжната истина е, че и в двата случая западните "лидери" глеадат на хората от източна Европа като на по-ниско стоящи.

ПЕПИ... знаем че имаш връзки с Алкайда... моля оператора да даде ИП адреса на властите. Тука се представяш за Анонимните, все едно си от тях, но имам информация за тебе...

Pesh0

определено съм от алкайда , и държа тясни връзки с организациите индил и миндил. особено с миндил. Там сме събрани всички глупаци .

Pesh0

а пи и пи адреса ще установиш къде живее комшията , ама да го опандизите . Че и той е от Миндил

Крайно време беше Западът, който е измислил и създал компютрите и световната мрежа, да намери начин да попречи използването на тази технология за разспространение на терористични послания!

Pesh0

не тази хехнология се ползва за бизнес . Няма индим няма миндил . Майкрософт иска пара . Бил ли е гейц или не е друг въпрос. Пара да се праща към америка е важно.

А от началото на гражданската война в Украйна през 2014 година, защо не се говори колко са загиналите? Колко са украинците, принудени да напуснат дома си поради тази война? Пожара в Одеса? Бременната жена удушена с колан за бюрото? Атаката с ракети над Донбас? Къде бяха тия "Анонимните", а? Защо не се говори за това? Защо. Защо. 15 франсета умряли, и медията пропищя!! Траур, ужас, тия били Чарли, всичко писка. А хилядите в Украйна?! Значи славяните от изтока кучетата ги яли, но златните западняци?! Гнусно лицемерие!!!!! А въпросните "Анонимни" никви анонимни не са, та кой си мисли че в днешния свят може да си "анонимен"?! И на всичкото отгоре тия откакто са се пръкнали само пускат някакви съобщения "ние това, ние онова", какви са тия анонимни дето го правят това?! Ти като си анонимен излизаш пред публиката и кряскаш "Ей виж мее, аз съм анонимен!"?? Стръв за дебили. Тия са англо-саксонските хакери на запада, и въобще, ама въобще не са анонимни. Сега правителствата им ще ги употребят да "отмъщават", де факто да агресират.

Uragan

Дори и с много жертви в Украйна и Новорусиям когато всичко свърши всеки ще си я кара както знае или най-много: почти както си знае. И обратно, дори и без жертви, просмукването на ислямизма в Европа си е вече цивилизационна катастрофа.

TИPAMИCУ

Абе и двамата сте прави!

5000 души... това се знае! Ай млъквай идиотино сега!

Ами нали затова са санциите срещу Русия бе, умнико! Или ти искаш НАТО директно да нападне рашките ли?

проблема обаче е, че напоследък повече са съобщенията на anonymous отколкото действията. Tака че не се надявайте много.

И още един технически проблем възниква...Ами ако наистина спрат сайтовете им в които показват как обезглавяват християни,то поради липса на информационни средства дали ислямските фундаменталисти няма да дойдат в столиците ни и да ни покажат как се прави наистина?Видяхме как го направиха в Франция.Никой всъщност не им попречи!

Я!!! Ама то имало и джихадистки сайтове ? Че хакерите ли е трябвало да ги спират или службите ? Момент, момент... не е ли работа на прехвалените служби от световен мащаб да провеждат кибер атаки срещу терора? Тука малко се чувствам ,като хвърлен по дърветата. Ама наистина ли световните служби за сигурност не извършват дейност по блокиране на трафик и отказ на достъп на терористи? Един момен,т има ли пилот в самолета?

Byzon

На службите не им е работа да спират джихадистки сайтове, тяхната работа е да спират торент тракери!

От там ги проследяват....!

Най-после да намерят смислена кауза.

Новинарските чат форуми са най-сериозната интернет заплаха.Да бъдат спрени незабавно и модераторите им да бъдат дадени на прокуратурата и съдени, защото допускат невинни хора да страдат да бъдат заплашвани и да живеят в страх и терор.ПОЛИЦИЯТА СПИ ЗАЩОТО ТЯ Е ЧАСТ ОТ ТАЗИ ИГРА-СПРЕТЕ ПЛАЩАНИЯТА НА ТРАФИК ПОСЕЩАЕМОСТ от това печелят пияните ченгета журналисти и доносниците!ОСОБЕНО ДОНОСНИЦИТЕ СИНИ КОМУНИСТИ!

Да се затворят новинарските форуми те са най-големите терористи особено тия които бълват лъжливи компромати заплашват и стресират невинни хора и семействата им показват им се снимки в интернет форумите обаждат им се по телефоните от скрити телефони да ги заплашват.СПРЕТЕ НОВИНАРСКИТЕ ПОЛИЦЕЙСКО БАНДИТСКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ЧАТ ФОРУМИ

Цирка е пълен щом едни терористи заплашват други терористи.

колкото повече ги дават по медииите толкова повече простотии стават. Крайно време е да се дават само как са затворени в лудница и нищо повече за такива хора.

Всеки си има цена. Явно едни пари от Катар и Саудитска Арабия трябва да потънат в джобовете на хакерите. И те трябва да преживяват някак си.

От минусите личи ,че за пари не става на въпрос. Идейни сме.

Благодаря на Анонимните!!!!

pompai

Какъв ви е проблема бе хора? ще се умира по какъвто и да е начин. Живей ти си живота докато сте живи.

Пълни глупости!

Научи се Нещастник ..какво означава разлика между реалност и шега . .и какво означана лично отношение

pompai

Богатите на земята решават какво да става. Няма как тази планета да изхрани повече от 20 000 000 000 Трябва се намалят и това става с войни.

Ами те сега са само 7 милиарда, ти говориш за 20.

pompai

умните от рано почват

По най-официално и незахаросано, света се надява някой млад студент/екип да направят революция в земеделието/животновъдство. Иначе ако се абстрахираме от тези страшни бъдещини, на посочения от вас процес му се казва защита на човешките права, демократизиране или борба за справедливост.

pompai

всичко има и го пускат когато им отърва така добре ли е ?

освен граматика. Светът отдавна е решил въпросите с говедовъдството. Солидна част от доскоро считаните за хора се оказаха най-обикновени добитъци. Сега остава да се уреди юридическият въпрос. Щото правата на говедото, считащо се човек, е сложна юридическа материя, по силите само на ИД, засега.

Uragan

Всъщност таванът за изхранване на населението по сегашните методики е само десет милиарда. В случай че се впрегнат океанскит плантации основно от алгае това число нараства десетократно и може да достигне стотина милиарда. После, сред жестоките войни на двадесети век населението на планетата се утрои. А в двадесет и първи век поне за сега пътните произшествия водят до повече жертви, отколкото войните и населението продължава да расте. И накрая, ако някъде има такова чудо като "Гилдия на бохатите" то чисто логически по-голямо население означава за тях повече клиенти и повече богатства. Тоест нямат тотал никакъв интерес да го избиват освен ако стане дума за завладяване на стратегически ресурси.

Абе човек... хората да не са бройлери да ядат каша от алгае, да живеят в клетки от 1х2 и да серат само? По спомен ареалът на една мечка е 400 кв километра. Защо мислите, че човек може да живее само в няколко квадрата и да е добре?

Според мен ще ги разкатаят на CS.