Коментари - ”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал | Днес.dir.bg

”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал

Хуманната миграционна политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал, според германското списание "Шпигел".

Обратно в новината

Коментари - ”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал | Днес.dir.bg

Коментари

Корабът потъва , а фрау капитан Меркел ни пазари в момента кой в коя каюта да иде...?! Тази жена след като не умее правилно да ползва ножа и вилицата нека се откаже от фюрерските си амбиции да ръководи Европа ! МЕРКЕЛ НИ КАЧИ ВСИЧКИ НА "ТИТАНИК" И Е ВСЕ ЕДНО В КОЯ КАЮТА ЩЕ БЪДЕМ..!?Тази жена от лидер в миналото, благодарение на "кукловодите" и оттам "локвата" на Ламанша, се превърна в 100%-ов политически труп...

Би трябвало да го признаете вече.:-).

МЕРКЕЛ НЕ СЕ Е провалила,както македонската ограда беше раэрушена от мигрантите с греди и ръчни средсва,така ще стане и оградата на Орбан,тоэи народ бягащ от коршумите идващи след гърба им ,никакви огради и армия не може да ги спре,както каэа Ердоган пращам ви ги и какво ще ги стреляте ли,но той си ги праща всеки ден и нощ но с пари,эатова войниците на границата да ги прехващат и да ги отраэяват с отпечатаци име,да не вярват на ограда кучета и Ердоган,трябва да энае европа кой влаэя,много трябва да се работи с жива сила на място няма да стане беэ работа,не с харчене на пари эа огради и нищо, раэряэали я,работа само много работа,а влеэналите да им се помага да си иэкарват храната в която държава са,и да има светкавичен контрол в градовете и в лагерите на мигрантите да се пресича веднага,эащото щом може в лагера може и в градовете, много стегната работа трябва,и на първо място да се обединият големите и да спрат теэи стрелци по мигрантите,МИХАИЛ СЕРГЕЕВИЧ ГОРБАЧОВ РИТНА БЕЛИНСКАТА СТЕНА И ОТВОРИ ВРАТАТА НА ЖЕЛЕЭНАТА СЪВЕТСКА КЛЕТКА ХОРАТА И ОТ СИВ ДА СИ ИЭБИРАТ КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ПО СВЕТА,БРАВО НА МЕРКЕЛ уТРЕ АКО СЕ ЯВИ И ПРИРОДНО БЕДСДВИЯ НАВОДНЕНИЯ И МИЛИОНИ БЯГАТ ОТ НЕЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИ ОРБАН ОГРАДИ ЛИ СПРЕ СЕ СТЕЭИ ХОРА ОГРАДИ БЯХМЕ ЭАГРАДЕНИ КАТО КОКОШКИ

Ангела Меркел твърди, че иска да спаси бежанците, които са преследвани в родните си страни. Това е една откровена лъжа. Ако е искала да спасява бежанците щеше да приема САМО БЕЖАНЦИ. Поне две трети от пристигналите в Германия незаконни имигранти не са бежанци. Очевидно не става дума за филантропия, а за интерес. Не може да се каже с две думи какъв е интересът на Меркел и Германия, но такъв интерес безспорно съществува. Вероятно в Германия си спомнят икономическото оживление, което донесе през петдесетте и шестдесетте години на 20-ти век трудовата емиграция от Турция, Гърция, Италия, Испания Португалия и бивша Югославия. Германия просто реши, че й трябват няколко милиона нискоквалифицирани и нископлатени работници сега и веднага. Ще приеме тези които са й полезни, а за безполезните готви прехвърляне в Източна Европа. Но има едно НО, което някои като Унгария произнасят твърде силно. Това НО означава, че не е задължително интересът на Германия да съвпада с този на останалите страни и всички те трябва ясно да й го кажат.

Какво вижда госпожата като се погледне в огледалото.

Сега е важно пд ръководството на фрау МЕРКЕЛ, Германия да се напълни с всякаква измет...и после Меркел ще стане мигрантка

Няма нищо ново. Мерел е кукла на конци и Германия е окупационна зона и васална държава по силата на Канцлер Акт и е под контрола на ФАЩ по всички линии. Каквото и кажат това прави тя. Пълен ИЛЮМИНАТСКИ театър с които те превзеат тотално Европа и я правят поредната зона без прво на глас. Глезения европеец или каквото е останало от тего ще гризне дървото съвсем скоро след като неможе да схване,че е зомбиран и промит с манипулации, пропаганди и психотроника така, че да е една безгласна овца блеща вяло и готова за заколение.

Ах, какво "епохално" откритие!!! :)

Тя е нещо като предател за германия , както навремето Горбачов продаде и предаде СССР !!!!!!!

Ангела Меркел съсипа евро съюза и бъдещето на Европа . Съсипа ни с безумната си политика в последните две години . Откакто сме в евросъюза бял ден не сме видели ,само ограничения за българите . Няма бъдеще за ЕС , да се саморазпусне и да се върнем към Русия.

Тия от Шпигел добре ли са? Провал ли? Антиевропейската миграционна политика на Ангела Меркел успя на 100%. СЪд за Меркел и компания!

Политика ли!? Това е идиотизъм, а не политика! И тя не иска победа, а иска да угоди на империалистите,които сеят бури по света. Тъпите американци.

Не може да има успех политика, която се основава на еднолични решения и след това същите тези решения да се налагат на партньори със сила и изнудване. Смятам че това е в противовес на идеите на ЕС.

ах боже мои! журналистите на шпигел "прозряха"...кои ми пишеше критични коментари за лошите източноевропеици, които не разбират дълбоките хуманитарни принципи? а сега гледат и "обективно" критикуват. явно не им се ще да си ходят заедно с меркел....

МЕРКЕЛ ДА СИ ПРИВОЗВА МИГРАНТИТЕ СЪС САМОЛЕТИ ДО ГЕРМАНИЯ.Държавите по балканския маршрут се опитват да свършат това което тя не може и още по лошо не се опитва да направи.Как не проумя тзси бабка колко е неадикватна, нахална и смешна.Госпожо Меркел хем ви сърби хем ви боли.Виждаме че се чешите където не ви сърби.Дали това ще го сторят мигрантите?

Като искаше мигранти, защо не си разкри бюра и не си ги превозваше със самолети? Значи не е искала, а е искала да разруши Източна Европа. Тази уродка е наследник на престъпниците от ЩАЗИ. Баща и е напуснал Западна Германия за да се пресели в Източна. Нормално ли е това?

съм да се провали тотално тази мръсна шваба.съсипа толкова държави и народи.Жена, която няма деца е безчувствен човек.Долната й политика го показа ясно.Европа стана циганска.Достатъчно проблеми създаде, и е време да се оттегли от политиката.Прилича вече на чучело.

просто се чудех кога германците ще се усетят какво става!

те са възпитани в мулти-култи, но към екзотичите етноси, възпитани са в комплекс от ВСВ, но симпатиите им не са към жертвите- основно източноевропейците, а към мюсюлманите. И това е така, защото изпитват завист и конкурентна заплаха от същите, т.е. това е признанието им към нас. Ние сме способни и сме годни да се оправяме, а съжалението е за негодните - всякакви чернилки и забрадки.Те ги имат за нещастни, неграмотни и наивни, но не подозират подмолната сила на исляма, която е убийствена за християнската. Това се нарича глупост. Тази им глупост идва и от отрицанието на европееца-българин, руснак, сърбин, чиято история не ги интересува и нищо не знаят за тях - най .-трагичното е, че това незнание, в което ги държат е държавна политика.

Западните политици и техните съветници са едни недоносчета. Допуснаха непоправимата грешка в политиката - да не ползваш историческия опит. Те подцениха този опит, който има най-много България - за съвместимостта на арабска, мюсюлманско-турска култура с европейска. Подцениха ни защото не ни смятат за европейци. Можеха да получат дълбок аналитичен отговор от нашите историци, социолози, народо-психолози с каквито разполагаме от най-високо научно ниво. Подцениха дедите си, които са канонизирали българския кан Тервел, изгонил арабите за светец. Щом са го канонизирали те знаят от какво са били застрашени. Но днешните мулти-култи европейци, но само към черничките, забележете са в пълен провал. Черничките са хора, а източноевропейците са за гонене. ТОВА, ЩЕ ИМ СЕ ВЪРНЕ - да заставаш срещу брата си според библията. Гонят християните, приемат мюсюлманите. Сега ще дават милиарди за адаптация и лагери в Турция. Меркел можеше да раздаде тези милиарди като помощи за раждане на деца в Германия.

ПОЛИТИКАТА НА МЕРКЕЛ,Е КАТАСТРОФАЛНА!!!КЪДЕ И В КАКВО БЕШЕ УСПЕШНА???ЕС Е ПРЕД РАЗПАД!!!

Ти можеш да видиш "поражението" на Меркел тази вечер в (ARD, 21.45 Uhr). - германската телевизия. Аз ще го гледам!

Германия - но не го намерих. Може да е в българският или руският ШПИГЕЛ. Чак път провал, така няма да го кажат германците никога, защото провал е тогава когато си загубил напълно! На руснаците им се иска но.......

Стига с тези руснаци. Баба Меркел си повярва, че тя е Европа и реши да действа несъгласувано на своя глава. След това изведнъж като се разбра, че другите не са готови да плащат за изцепките й започна да се тръшка, че видиш ли Европа била разединена. Който каквото сам си направи никой друг не може да му го направи.

политика на Ангела Меркел претърпя провал ... по доста направления. По миграцията, по мулти-култи, по въпроса за Англия и т.н. Меркел е бита карта вече. На следващите избори ще загуби и ще бъде аут от политиката вече. Освен САЩ да си я вземат на някакъв пост в Свет.банка или МВФ.

Путин й предложи съюз между Русия и Германия (ЕС) през 2007 г., но тя реши да избере политиката на САЩ. Ето й сега резултата - немците я отхвърлят като неуспешен политик.

Дали да не се запитаме "неми ли са немците"? Дали пък не търсят евтина работна ръка и освежаване с млада кръв на нацията си?

Тантето си заминава, в това няма съмнение. И пак няма да си признае резила. То все едно циганин да си признае, че не краде.

" То все едно циганин да си признае, че не краде." Я пак.

Цигани не само ,че си признават, че крада. Не са малко случаите , когато пред ТВ камери са заявявали,че това е тяхно право !

корумпирани политици са признали, или ще признаят, че са крали, или че крадат?! Никога! Народът страда, вижда какви ги вършат, ама..."хлябът и ножа" са в техните ръце...За съжаление!

Какво е Меркел ли? -без съмнение това е световен политик. Това е германският Горби. Вторият голям политик след Горбачов, когото така фино изпързаляха, стремейки се да съсипят или най-малкото да отслабят някаква голяма сила. . . това е световния билярд- с един удар да вкараш няколко топки. Така преди осемдесетина години пързулнаха Хитлер да хукне на изток.

Ако не беше хукнал Хитлер Сталин щеше да хукне на 06.07.41 г.Какво правеше Сталин в Испания 1936 г. Защо си разделиха Полша,която трябваше да нападнатс Хитлер по едно и също време съгласно ПАКТА. Какво правеше Сталин в ПРИБАЛТИКА? Подаръци ли раздаваше? Ами във Финландия? Финландската граница минавапе на 24 км. северно от Ленинград.

Сам си отговори с последното изречение. Това, което не знаеш е, че Сталин предложи на Финландия размяна на територии с цел да отдалечи границата от Ленинград.

Ю. Деспотов

Точно така, в това което казваш се крие и отговора на въпроса ти. Трябва ти само смелост за да го видиш и воля да отхвърлиш предубедеността на клишетата с които запълват мозъците ни. А това кое са глупости, от знаещия не чакай откровен отговор. Хитлер и Сталин, двама мегаломани решават да си поделят света. И даже сключват за това договор. Неразбиваемото клише е, че видите ли понеже и двамата са един от друг по-големи чудовища, искали са взаимно да се прецакат и завладеят, както правят уличните мафиоти. Нима? Нима си мислиш, че каквито и да са психопати, че още в началото са смятали пакта Молотов Рибентроп за капан и са мислели как и кой на кого да забие нож в гърба? Може да са всичко друго, но преди всичко това са хора на честта! Единият националсоциалист а другият комунист. Е, още ли ще продължаваш да мислиш с клишета? Един друг път споменах и запитах как никой не си зададе въпроса откъде една съсипана след ПСВ Гегмания, плащаща толкова репарации ще възкръсне от пепелта и ще се превърне в първа промишлена и военна световна сила? С какви пари, с какви инвестиции? И нима си мислите, че инвеститора не се интересува как и за какво ще се използват парите му? Той винаги е в сянка. Как няма ни един историк да проследява движението на паричните потоци преди и по времето на войната? Това е тема табу. А сега започна ли да ти просветва как на Хитлер му блясват гениалните идеи за малоценността на славянската раса?

Германия се провали, като лидер на Европа и я закопа за трети път. От втората половина на 2015-та Меркел прекрачи не само границите на здравия разум, но провежда една престъпна политика по отношение на Германия, и по отношение на останалите държави в Евросъюза. Под "престъпна" политика имам предвид не само моралната гледна точка. Меркел разруши демократичните структури в страната, която управлява, и нарушава законите на ЕС, заради което трябва да бъде съдена.

по Разумен политик от Владимир Путин! Не вменявай глупотевини!

Аз фрау Меркел съм я гледал преди време в един филм на нейния велик сънародник, режисьора Вернер Херцог. Филма се нарича "Дори джуджетата са били някога малки" и е класика в киното. Тогава не знаех, че гледам точно нея, много по-късно разбрах това. Във филма, тя играеше една камила, която едни побъркани лилипути започнаха да товарят с най различни неща, з да видят какво ще стане и я товариха до тогава , докато камилата клекна и се насра от зор.

Всичко това става на фона на безумно смеещите се лилипути , които товареха камилата.

Скъпи мигранти,ГЕРМАНИЯ ви чака. собственичката МЕРКЕЛ ще идва рано сутрин при вас с виенска кифла и каничка кафе и вместо да попита тя за наема ще ви попита спахте ли добре.Госпожо Меркел вярваме във вашата хуманност и се надяваме че няма да се отметнете от поканата" добре дошли"и да не забравите със кафето и френския коняк! НАЗДРАВЕ!

Махнете това отвратително бабе - бивша комунистка, агент на Щази, сега под контрола на "незнайни" хора и организации, УНИЩОЖИТЕЛКАТА НА ЕВРОПА, изчадие на ада!!!!

че СССР няма ама никакво влияние у нас. Виж ние имаме влияние у тях - само ще кажа писменост. Не отричам руското, ама руското влияние поне при мен.Литература, изкуство, музика - само до октомврийската революция. И що се чудим - как един сифилистик събори Русия и половин Европа, та една Меркел да не види сметката на Европа.

Не противниците, а приятелите на Меркел, като наш Боце затварят границите по "Балканския" маршрут на "мигрантите", за да идват по-малко такива в Германия. Правят и услуга на тая пача! Аз, като недоброжелател на тая тъпа овца бих направил точно обратното, бих отворил маршрута на "мигрантите" към Германия за да и гледам сеира на тая тъпа идиотка!

В 1917 сифолистика подписа че няма да търси златото на руската империя което тогава се намира на съхранение в САЩ В замяна му е отпуснат огромен заем с който веднага модернизира военните си заводи.

Грешиш. Ленин взема огромен заем от Американска Банка ,като ЗАЛАГА КРИМ. Заема не е върнат. Освен това Сталин раздава Земята на Крим на Американци имащи отношение към Ленд Лиза. За да го спаси от САЩ Хрушчов го подарява на Украйна.

в края на краищата ние германците сме строителите на НСР,а за да построим новото,трябва да унищожим настоящото.....на два пъти ставаме за смях,но този път ще успеем...малко остана,скоро"трудът ще ви направи свободни"

тези дето си ги изредил - беше тя. Незабравимо, но минало.

със закъсн но факт меркел е довиждане, но абе много злоба у старите червени пентаграми, а и младите краваролюбители не им отстъпват на тези съотечественици ще им кажа, че за нищо не стават освен да обслужват чужди каузи и фалоси въпреки врагове и подлоги като вас България ще пребъде

Немците, немци ли са щом избират Меркелката за канцлерин. Такова падение ...

Хитлер, все тая. Тъпите немци вървят като слепи. Верно, икономически са най-силни, но ако не беше плана МАРШАЛ, вече никой не си спомня за него, ако не беше САЩ нямаше да я има силната икономически Германия. Но и най-умня си е малко прост - има такава пиеса от Островски.

Преди плана Маршал имаше план Моргентау. Не се осъществява поради намеса на руснаците. Така че великата фрау и сънародници би трябвало да се кланят на изток...

независимо че е комунистка, не вярвах че една жена ще затрие Европа.

добре, че такива поклонички на ВЕЛИКА рУСИЯ, която нямала да ни даде на Турция скоро по реда си ще си замине. Ама ние да не сме малолетни олигофрени. Тая баба знае ли че сме в ЕС, и нямаме ама нищо общо с Русия.

какво си нацвъкал

Ти нормален/а/ ли си ?? Баба Меркел затри ЕС. Вече няма такъв ... Даже Бойко нямало да ходи на съвещания в Брюксел

не си вземала хапчета. Че ние на Русия ли сме 16 република, та да ни раздава Тъпа русофилка - радвам се че Русията няма влияние у нас освен при такива откачалки. Сигурно си някоя 70-годишна бабушкера- иначе не става.

Русия има огромно влияние в българия - езиково, културно, търговско, икономическо, военно, реигиозно ... и т.н. Както се казва българи и руснаци са родна кръв. И никой не може да промени това

Точно езиково и културно - айде, айде! Ние сме им дали писменост и език на тия, та сега да ни се дуят и да се пишат просветители на славянството. Да не цитирам, но ще го направя: "...и ний сме дали нещо на светът/ и на вси словене книга да четат". Но! От днешно време се отчита като грешка, че сме се свързали с Византия, а впоследствие оттам и с Русия. Полша и Чехия са се свързали със западния свят, те са т.нар. slavia romana, затова сега са добре, а ние - все на опашката, все насрани в бостана.

Никога ама никога велика Русия няма да ви даде България драги присъствсщи турци!

девойко море хубава, а защо не Русия и велика България - ти русофил или българофил си?

Обвиненията към Меркел се сипят от всички страни, забравяйки, че политиката на един политик, па бил и той президент или министър председател хеле па канцлер не е еднолично решение или воля. Той(тя ) е само говорител на даден кръг интереси и ако се провали изгаря тя(той),бушонът, но не и кръгът. Миграционната политика на Меркел не е толкоз алтруистична колкото изглежда на пръв поглед! Това бе опит да се скрие провалът на политиката на тъй нареченото демократизиране на Близкия изток, който целеше да създаде пронатовски(проамерикански) пояс обграждащ тъй наречената нова (Путинова) стара (комунистическа) империя на злото -Русия. Да, ама не. Западните бихейвиористи съвсем не отчитат, че руснаците не са араби, а арабите не са нито латиноамериканци нито англосаксонци. Г-жа Меркел говори за някакво справедливо разпределение на бежанците? Когато западен политик започне да говори за справедливост-ГОВОРИ ЛИЦЕМЕРИЕТО! А на мен ми се приисква да посетя двете нули. А какво стана със справедливото разпределение на един друг етнос подлежащ, но не искащ да се интегрира-циганите? А какво става със справедливото разпределение и развитие в икономиката? Защо ли от тази ваша демократична справедливост богатите стават все по-богати а бедните още по-бедни? А то както в държавен план, така и в личностен! Защо? Немеца накрая прозря, че Турция едва ли е надежден партньор-НИМА? А по-надежден НАТОвец ли е? а защо тогава финансово го инжектирате? Нима турчина ви е по-близък до манталитета от колкото руснака-европеец? Защо не изплюете накрая камъчето и не кажете какво ви мъчи и какво целите? А покрай бедната г-жа Меркел някак си съвсем забравихме за тези с най-богатия опит в империите и колониализма -франсетата и ингилизите. Г-жо Меркел а знаете ли последните на кого са надежден партньор? А?. . . Моля?

шъ мъ кефне чалмите да гръмнат кьолнската катедрала:)))))

o o o. te те ще си я възстановят, германците. Но после не ми се мисли как ще се разрасне движението - омраза към чужденците, наречено ксенофобия. И на къде ще избие тази дълбоко таена природна омраза от Северно море до Алпите. да видим.

Анжелика сигурно е била умна и красива, когато е била млада и е учила в Донбас и Петербург. Но сега е точно обратното

Тя политиката и на тая е ясно, че е неуспешна обаче идеята на началниците и се движи по план и успешно

за Меркел и политиката й! Жалкото е че последиците от нейните безумия с десетилетия, а може би и столетия, напред ще ги итърпяват всички народи от Европа!

глобализацията е новата версия на болшевизма

за постигане на по лесен контрол и манипулация върху страните

от кога авторите на глобализацията и радетелите за новия световен ред, с други думи янките, станаха болшевики!

меркел К А П У Т

ВСИЧКО СЕ ПОЗНАВА В СРАВНЯВАНЕ. РУСИЯ ПРИЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1,5 БЕЖАНЦИ ОТ УКРАИНА НА ПОЧТИ 6 МИЛИОНА НАМЕРИ РАБОТА СЪЩО УКРАИНЦИ И ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА ДОНБАС ПО 100 -150 ТОНА ВЕЧЕ 38 ПЪТИ ТИРОВЕТЕ СЕ РАЗТОВАРЯТ В ДНР И ЛНР!- И МЪЛЧАТ И НА НИКОГО ДУМА !!!!! И В СИРИЯ СЕГА ПОЧНАХА ДА ИМ ПОМАГАТ И С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Що за управник който неможе да предвиди последиците на действията си!!?

юдейска подлога

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА КРАХА НА ЕВРОПА-ПОЛИТИЦИ,ПРИВАТИЗАТОРИ, ЛИКВИДАТОРИ,БАНДИТИ-ПРЕДАТЕЛИТЕ КЪМ НАРОД И РОДИНА. ВРЕМЕ Е.

Прави впечатление, че от когато Путин се намеси в Сирия потока от бежанците стана критичен, но Меркел вместо да се освести задълбочи безпроблемното им приемане в цяла Европа.Като че ли двамата са се наговорили с една единствена цел : Да съсипят ЕС!

Да в главата ти е абракатабра -сирииците се завръщат по къщите си!

Коментари - ”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал | Днес.dir.bg

”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал

Хуманната миграционна политика на германския канцлер Ангела Меркел претърпя провал, според германското списание "Шпигел".

Обратно в новината

Коментари - ”Шпигел”: Миграционната политика на Меркел претърпя провал | Днес.dir.bg

Коментари

Корабът потъва , а фрау капитан Меркел ни пазари в момента кой в коя каюта да иде...?! Тази жена след като не умее правилно да ползва ножа и вилицата нека се откаже от фюрерските си амбиции да ръководи Европа ! МЕРКЕЛ НИ КАЧИ ВСИЧКИ НА "ТИТАНИК" И Е ВСЕ ЕДНО В КОЯ КАЮТА ЩЕ БЪДЕМ..!?Тази жена от лидер в миналото, благодарение на "кукловодите" и оттам "локвата" на Ламанша, се превърна в 100%-ов политически труп...

Би трябвало да го признаете вече.:-).

МЕРКЕЛ НЕ СЕ Е провалила,както македонската ограда беше раэрушена от мигрантите с греди и ръчни средсва,така ще стане и оградата на Орбан,тоэи народ бягащ от коршумите идващи след гърба им ,никакви огради и армия не може да ги спре,както каэа Ердоган пращам ви ги и какво ще ги стреляте ли,но той си ги праща всеки ден и нощ но с пари,эатова войниците на границата да ги прехващат и да ги отраэяват с отпечатаци име,да не вярват на ограда кучета и Ердоган,трябва да энае европа кой влаэя,много трябва да се работи с жива сила на място няма да стане беэ работа,не с харчене на пари эа огради и нищо, раэряэали я,работа само много работа,а влеэналите да им се помага да си иэкарват храната в която държава са,и да има светкавичен контрол в градовете и в лагерите на мигрантите да се пресича веднага,эащото щом може в лагера може и в градовете, много стегната работа трябва,и на първо място да се обединият големите и да спрат теэи стрелци по мигрантите,МИХАИЛ СЕРГЕЕВИЧ ГОРБАЧОВ РИТНА БЕЛИНСКАТА СТЕНА И ОТВОРИ ВРАТАТА НА ЖЕЛЕЭНАТА СЪВЕТСКА КЛЕТКА ХОРАТА И ОТ СИВ ДА СИ ИЭБИРАТ КЪДЕ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ПО СВЕТА,БРАВО НА МЕРКЕЛ уТРЕ АКО СЕ ЯВИ И ПРИРОДНО БЕДСДВИЯ НАВОДНЕНИЯ И МИЛИОНИ БЯГАТ ОТ НЕЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИ ОРБАН ОГРАДИ ЛИ СПРЕ СЕ СТЕЭИ ХОРА ОГРАДИ БЯХМЕ ЭАГРАДЕНИ КАТО КОКОШКИ

Ангела Меркел твърди, че иска да спаси бежанците, които са преследвани в родните си страни. Това е една откровена лъжа. Ако е искала да спасява бежанците щеше да приема САМО БЕЖАНЦИ. Поне две трети от пристигналите в Германия незаконни имигранти не са бежанци. Очевидно не става дума за филантропия, а за интерес. Не може да се каже с две думи какъв е интересът на Меркел и Германия, но такъв интерес безспорно съществува. Вероятно в Германия си спомнят икономическото оживление, което донесе през петдесетте и шестдесетте години на 20-ти век трудовата емиграция от Турция, Гърция, Италия, Испания Португалия и бивша Югославия. Германия просто реши, че й трябват няколко милиона нискоквалифицирани и нископлатени работници сега и веднага. Ще приеме тези които са й полезни, а за безполезните готви прехвърляне в Източна Европа. Но има едно НО, което някои като Унгария произнасят твърде силно. Това НО означава, че не е задължително интересът на Германия да съвпада с този на останалите страни и всички те трябва ясно да й го кажат.

Какво вижда госпожата като се погледне в огледалото.

Сега е важно пд ръководството на фрау МЕРКЕЛ, Германия да се напълни с всякаква измет...и после Меркел ще стане мигрантка

Няма нищо ново. Мерел е кукла на конци и Германия е окупационна зона и васална държава по силата на Канцлер Акт и е под контрола на ФАЩ по всички линии. Каквото и кажат това прави тя. Пълен ИЛЮМИНАТСКИ театър с които те превзеат тотално Европа и я правят поредната зона без прво на глас. Глезения европеец или каквото е останало от тего ще гризне дървото съвсем скоро след като неможе да схване,че е зомбиран и промит с манипулации, пропаганди и психотроника така, че да е една безгласна овца блеща вяло и готова за заколение.

Ах, какво "епохално" откритие!!! :)

Тя е нещо като предател за германия , както навремето Горбачов продаде и предаде СССР !!!!!!!

Ангела Меркел съсипа евро съюза и бъдещето на Европа . Съсипа ни с безумната си политика в последните две години . Откакто сме в евросъюза бял ден не сме видели ,само ограничения за българите . Няма бъдеще за ЕС , да се саморазпусне и да се върнем към Русия.

Тия от Шпигел добре ли са? Провал ли? Антиевропейската миграционна политика на Ангела Меркел успя на 100%. СЪд за Меркел и компания!

Политика ли!? Това е идиотизъм, а не политика! И тя не иска победа, а иска да угоди на империалистите,които сеят бури по света. Тъпите американци.

Не може да има успех политика, която се основава на еднолични решения и след това същите тези решения да се налагат на партньори със сила и изнудване. Смятам че това е в противовес на идеите на ЕС.

ах боже мои! журналистите на шпигел "прозряха"...кои ми пишеше критични коментари за лошите източноевропеици, които не разбират дълбоките хуманитарни принципи? а сега гледат и "обективно" критикуват. явно не им се ще да си ходят заедно с меркел....

МЕРКЕЛ ДА СИ ПРИВОЗВА МИГРАНТИТЕ СЪС САМОЛЕТИ ДО ГЕРМАНИЯ.Държавите по балканския маршрут се опитват да свършат това което тя не може и още по лошо не се опитва да направи.Как не проумя тзси бабка колко е неадикватна, нахална и смешна.Госпожо Меркел хем ви сърби хем ви боли.Виждаме че се чешите където не ви сърби.Дали това ще го сторят мигрантите?

Като искаше мигранти, защо не си разкри бюра и не си ги превозваше със самолети? Значи не е искала, а е искала да разруши Източна Европа. Тази уродка е наследник на престъпниците от ЩАЗИ. Баща и е напуснал Западна Германия за да се пресели в Източна. Нормално ли е това?

съм да се провали тотално тази мръсна шваба.съсипа толкова държави и народи.Жена, която няма деца е безчувствен човек.Долната й политика го показа ясно.Европа стана циганска.Достатъчно проблеми създаде, и е време да се оттегли от политиката.Прилича вече на чучело.

просто се чудех кога германците ще се усетят какво става!

те са възпитани в мулти-култи, но към екзотичите етноси, възпитани са в комплекс от ВСВ, но симпатиите им не са към жертвите- основно източноевропейците, а към мюсюлманите. И това е така, защото изпитват завист и конкурентна заплаха от същите, т.е. това е признанието им към нас. Ние сме способни и сме годни да се оправяме, а съжалението е за негодните - всякакви чернилки и забрадки.Те ги имат за нещастни, неграмотни и наивни, но не подозират подмолната сила на исляма, която е убийствена за християнската. Това се нарича глупост. Тази им глупост идва и от отрицанието на европееца-българин, руснак, сърбин, чиято история не ги интересува и нищо не знаят за тях - най .-трагичното е, че това незнание, в което ги държат е държавна политика.

Западните политици и техните съветници са едни недоносчета. Допуснаха непоправимата грешка в политиката - да не ползваш историческия опит. Те подцениха този опит, който има най-много България - за съвместимостта на арабска, мюсюлманско-турска култура с европейска. Подцениха ни защото не ни смятат за европейци. Можеха да получат дълбок аналитичен отговор от нашите историци, социолози, народо-психолози с каквито разполагаме от най-високо научно ниво. Подцениха дедите си, които са канонизирали българския кан Тервел, изгонил арабите за светец. Щом са го канонизирали те знаят от какво са били застрашени. Но днешните мулти-култи европейци, но само към черничките, забележете са в пълен провал. Черничките са хора, а източноевропейците са за гонене. ТОВА, ЩЕ ИМ СЕ ВЪРНЕ - да заставаш срещу брата си според библията. Гонят християните, приемат мюсюлманите. Сега ще дават милиарди за адаптация и лагери в Турция. Меркел можеше да раздаде тези милиарди като помощи за раждане на деца в Германия.

ПОЛИТИКАТА НА МЕРКЕЛ,Е КАТАСТРОФАЛНА!!!КЪДЕ И В КАКВО БЕШЕ УСПЕШНА???ЕС Е ПРЕД РАЗПАД!!!

Ти можеш да видиш "поражението" на Меркел тази вечер в (ARD, 21.45 Uhr). - германската телевизия. Аз ще го гледам!

Германия - но не го намерих. Може да е в българският или руският ШПИГЕЛ. Чак път провал, така няма да го кажат германците никога, защото провал е тогава когато си загубил напълно! На руснаците им се иска но.......

Стига с тези руснаци. Баба Меркел си повярва, че тя е Европа и реши да действа несъгласувано на своя глава. След това изведнъж като се разбра, че другите не са готови да плащат за изцепките й започна да се тръшка, че видиш ли Европа била разединена. Който каквото сам си направи никой друг не може да му го направи.

политика на Ангела Меркел претърпя провал ... по доста направления. По миграцията, по мулти-култи, по въпроса за Англия и т.н. Меркел е бита карта вече. На следващите избори ще загуби и ще бъде аут от политиката вече. Освен САЩ да си я вземат на някакъв пост в Свет.банка или МВФ.

Путин й предложи съюз между Русия и Германия (ЕС) през 2007 г., но тя реши да избере политиката на САЩ. Ето й сега резултата - немците я отхвърлят като неуспешен политик.

Дали да не се запитаме "неми ли са немците"? Дали пък не търсят евтина работна ръка и освежаване с млада кръв на нацията си?

Тантето си заминава, в това няма съмнение. И пак няма да си признае резила. То все едно циганин да си признае, че не краде.

" То все едно циганин да си признае, че не краде." Я пак.

Цигани не само ,че си признават, че крада. Не са малко случаите , когато пред ТВ камери са заявявали,че това е тяхно право !

корумпирани политици са признали, или ще признаят, че са крали, или че крадат?! Никога! Народът страда, вижда какви ги вършат, ама..."хлябът и ножа" са в техните ръце...За съжаление!

Какво е Меркел ли? -без съмнение това е световен политик. Това е германският Горби. Вторият голям политик след Горбачов, когото така фино изпързаляха, стремейки се да съсипят или най-малкото да отслабят някаква голяма сила. . . това е световния билярд- с един удар да вкараш няколко топки. Така преди осемдесетина години пързулнаха Хитлер да хукне на изток.

Ако не беше хукнал Хитлер Сталин щеше да хукне на 06.07.41 г.Какво правеше Сталин в Испания 1936 г. Защо си разделиха Полша,която трябваше да нападнатс Хитлер по едно и също време съгласно ПАКТА. Какво правеше Сталин в ПРИБАЛТИКА? Подаръци ли раздаваше? Ами във Финландия? Финландската граница минавапе на 24 км. северно от Ленинград.

Сам си отговори с последното изречение. Това, което не знаеш е, че Сталин предложи на Финландия размяна на територии с цел да отдалечи границата от Ленинград.

Ю. Деспотов

Точно така, в това което казваш се крие и отговора на въпроса ти. Трябва ти само смелост за да го видиш и воля да отхвърлиш предубедеността на клишетата с които запълват мозъците ни. А това кое са глупости, от знаещия не чакай откровен отговор. Хитлер и Сталин, двама мегаломани решават да си поделят света. И даже сключват за това договор. Неразбиваемото клише е, че видите ли понеже и двамата са един от друг по-големи чудовища, искали са взаимно да се прецакат и завладеят, както правят уличните мафиоти. Нима? Нима си мислиш, че каквито и да са психопати, че още в началото са смятали пакта Молотов Рибентроп за капан и са мислели как и кой на кого да забие нож в гърба? Може да са всичко друго, но преди всичко това са хора на честта! Единият националсоциалист а другият комунист. Е, още ли ще продължаваш да мислиш с клишета? Един друг път споменах и запитах как никой не си зададе въпроса откъде една съсипана след ПСВ Гегмания, плащаща толкова репарации ще възкръсне от пепелта и ще се превърне в първа промишлена и военна световна сила? С какви пари, с какви инвестиции? И нима си мислите, че инвеститора не се интересува как и за какво ще се използват парите му? Той винаги е в сянка. Как няма ни един историк да проследява движението на паричните потоци преди и по времето на войната? Това е тема табу. А сега започна ли да ти просветва как на Хитлер му блясват гениалните идеи за малоценността на славянската раса?

Германия се провали, като лидер на Европа и я закопа за трети път. От втората половина на 2015-та Меркел прекрачи не само границите на здравия разум, но провежда една престъпна политика по отношение на Германия, и по отношение на останалите държави в Евросъюза. Под "престъпна" политика имам предвид не само моралната гледна точка. Меркел разруши демократичните структури в страната, която управлява, и нарушава законите на ЕС, заради което трябва да бъде съдена.

по Разумен политик от Владимир Путин! Не вменявай глупотевини!

Аз фрау Меркел съм я гледал преди време в един филм на нейния велик сънародник, режисьора Вернер Херцог. Филма се нарича "Дори джуджетата са били някога малки" и е класика в киното. Тогава не знаех, че гледам точно нея, много по-късно разбрах това. Във филма, тя играеше една камила, която едни побъркани лилипути започнаха да товарят с най различни неща, з да видят какво ще стане и я товариха до тогава , докато камилата клекна и се насра от зор.

Всичко това става на фона на безумно смеещите се лилипути , които товареха камилата.

Скъпи мигранти,ГЕРМАНИЯ ви чака. собственичката МЕРКЕЛ ще идва рано сутрин при вас с виенска кифла и каничка кафе и вместо да попита тя за наема ще ви попита спахте ли добре.Госпожо Меркел вярваме във вашата хуманност и се надяваме че няма да се отметнете от поканата" добре дошли"и да не забравите със кафето и френския коняк! НАЗДРАВЕ!

Махнете това отвратително бабе - бивша комунистка, агент на Щази, сега под контрола на "незнайни" хора и организации, УНИЩОЖИТЕЛКАТА НА ЕВРОПА, изчадие на ада!!!!

че СССР няма ама никакво влияние у нас. Виж ние имаме влияние у тях - само ще кажа писменост. Не отричам руското, ама руското влияние поне при мен.Литература, изкуство, музика - само до октомврийската революция. И що се чудим - как един сифилистик събори Русия и половин Европа, та една Меркел да не види сметката на Европа.

Не противниците, а приятелите на Меркел, като наш Боце затварят границите по "Балканския" маршрут на "мигрантите", за да идват по-малко такива в Германия. Правят и услуга на тая пача! Аз, като недоброжелател на тая тъпа овца бих направил точно обратното, бих отворил маршрута на "мигрантите" към Германия за да и гледам сеира на тая тъпа идиотка!

В 1917 сифолистика подписа че няма да търси златото на руската империя което тогава се намира на съхранение в САЩ В замяна му е отпуснат огромен заем с който веднага модернизира военните си заводи.

Грешиш. Ленин взема огромен заем от Американска Банка ,като ЗАЛАГА КРИМ. Заема не е върнат. Освен това Сталин раздава Земята на Крим на Американци имащи отношение към Ленд Лиза. За да го спаси от САЩ Хрушчов го подарява на Украйна.

в края на краищата ние германците сме строителите на НСР,а за да построим новото,трябва да унищожим настоящото.....на два пъти ставаме за смях,но този път ще успеем...малко остана,скоро"трудът ще ви направи свободни"

тези дето си ги изредил - беше тя. Незабравимо, но минало.

със закъсн но факт меркел е довиждане, но абе много злоба у старите червени пентаграми, а и младите краваролюбители не им отстъпват на тези съотечественици ще им кажа, че за нищо не стават освен да обслужват чужди каузи и фалоси въпреки врагове и подлоги като вас България ще пребъде

Немците, немци ли са щом избират Меркелката за канцлерин. Такова падение ...

Хитлер, все тая. Тъпите немци вървят като слепи. Верно, икономически са най-силни, но ако не беше плана МАРШАЛ, вече никой не си спомня за него, ако не беше САЩ нямаше да я има силната икономически Германия. Но и най-умня си е малко прост - има такава пиеса от Островски.

Преди плана Маршал имаше план Моргентау. Не се осъществява поради намеса на руснаците. Така че великата фрау и сънародници би трябвало да се кланят на изток...

независимо че е комунистка, не вярвах че една жена ще затрие Европа.

добре, че такива поклонички на ВЕЛИКА рУСИЯ, която нямала да ни даде на Турция скоро по реда си ще си замине. Ама ние да не сме малолетни олигофрени. Тая баба знае ли че сме в ЕС, и нямаме ама нищо общо с Русия.

какво си нацвъкал

Ти нормален/а/ ли си ?? Баба Меркел затри ЕС. Вече няма такъв ... Даже Бойко нямало да ходи на съвещания в Брюксел

не си вземала хапчета. Че ние на Русия ли сме 16 република, та да ни раздава Тъпа русофилка - радвам се че Русията няма влияние у нас освен при такива откачалки. Сигурно си някоя 70-годишна бабушкера- иначе не става.

Русия има огромно влияние в българия - езиково, културно, търговско, икономическо, военно, реигиозно ... и т.н. Както се казва българи и руснаци са родна кръв. И никой не може да промени това

Точно езиково и културно - айде, айде! Ние сме им дали писменост и език на тия, та сега да ни се дуят и да се пишат просветители на славянството. Да не цитирам, но ще го направя: "...и ний сме дали нещо на светът/ и на вси словене книга да четат". Но! От днешно време се отчита като грешка, че сме се свързали с Византия, а впоследствие оттам и с Русия. Полша и Чехия са се свързали със западния свят, те са т.нар. slavia romana, затова сега са добре, а ние - все на опашката, все насрани в бостана.

Никога ама никога велика Русия няма да ви даде България драги присъствсщи турци!

девойко море хубава, а защо не Русия и велика България - ти русофил или българофил си?

Обвиненията към Меркел се сипят от всички страни, забравяйки, че политиката на един политик, па бил и той президент или министър председател хеле па канцлер не е еднолично решение или воля. Той(тя ) е само говорител на даден кръг интереси и ако се провали изгаря тя(той),бушонът, но не и кръгът. Миграционната политика на Меркел не е толкоз алтруистична колкото изглежда на пръв поглед! Това бе опит да се скрие провалът на политиката на тъй нареченото демократизиране на Близкия изток, който целеше да създаде пронатовски(проамерикански) пояс обграждащ тъй наречената нова (Путинова) стара (комунистическа) империя на злото -Русия. Да, ама не. Западните бихейвиористи съвсем не отчитат, че руснаците не са араби, а арабите не са нито латиноамериканци нито англосаксонци. Г-жа Меркел говори за някакво справедливо разпределение на бежанците? Когато западен политик започне да говори за справедливост-ГОВОРИ ЛИЦЕМЕРИЕТО! А на мен ми се приисква да посетя двете нули. А какво стана със справедливото разпределение на един друг етнос подлежащ, но не искащ да се интегрира-циганите? А какво става със справедливото разпределение и развитие в икономиката? Защо ли от тази ваша демократична справедливост богатите стават все по-богати а бедните още по-бедни? А то както в държавен план, така и в личностен! Защо? Немеца накрая прозря, че Турция едва ли е надежден партньор-НИМА? А по-надежден НАТОвец ли е? а защо тогава финансово го инжектирате? Нима турчина ви е по-близък до манталитета от колкото руснака-европеец? Защо не изплюете накрая камъчето и не кажете какво ви мъчи и какво целите? А покрай бедната г-жа Меркел някак си съвсем забравихме за тези с най-богатия опит в империите и колониализма -франсетата и ингилизите. Г-жо Меркел а знаете ли последните на кого са надежден партньор? А?. . . Моля?

шъ мъ кефне чалмите да гръмнат кьолнската катедрала:)))))

o o o. te те ще си я възстановят, германците. Но после не ми се мисли как ще се разрасне движението - омраза към чужденците, наречено ксенофобия. И на къде ще избие тази дълбоко таена природна омраза от Северно море до Алпите. да видим.

Анжелика сигурно е била умна и красива, когато е била млада и е учила в Донбас и Петербург. Но сега е точно обратното

Тя политиката и на тая е ясно, че е неуспешна обаче идеята на началниците и се движи по план и успешно

за Меркел и политиката й! Жалкото е че последиците от нейните безумия с десетилетия, а може би и столетия, напред ще ги итърпяват всички народи от Европа!

глобализацията е новата версия на болшевизма

за постигане на по лесен контрол и манипулация върху страните

от кога авторите на глобализацията и радетелите за новия световен ред, с други думи янките, станаха болшевики!

меркел К А П У Т

ВСИЧКО СЕ ПОЗНАВА В СРАВНЯВАНЕ. РУСИЯ ПРИЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1,5 БЕЖАНЦИ ОТ УКРАИНА НА ПОЧТИ 6 МИЛИОНА НАМЕРИ РАБОТА СЪЩО УКРАИНЦИ И ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА ДОНБАС ПО 100 -150 ТОНА ВЕЧЕ 38 ПЪТИ ТИРОВЕТЕ СЕ РАЗТОВАРЯТ В ДНР И ЛНР!- И МЪЛЧАТ И НА НИКОГО ДУМА !!!!! И В СИРИЯ СЕГА ПОЧНАХА ДА ИМ ПОМАГАТ И С ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

Що за управник който неможе да предвиди последиците на действията си!!?

юдейска подлога

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА КРАХА НА ЕВРОПА-ПОЛИТИЦИ,ПРИВАТИЗАТОРИ, ЛИКВИДАТОРИ,БАНДИТИ-ПРЕДАТЕЛИТЕ КЪМ НАРОД И РОДИНА. ВРЕМЕ Е.

Прави впечатление, че от когато Путин се намеси в Сирия потока от бежанците стана критичен, но Меркел вместо да се освести задълбочи безпроблемното им приемане в цяла Европа.Като че ли двамата са се наговорили с една единствена цел : Да съсипят ЕС!

Да в главата ти е абракатабра -сирииците се завръщат по къщите си!