В българо-американските бази ще се обучават либийски войници

Американското правителство чрез посолството на САЩ в София е предложило съвместните военни съоръжения в Ново село, Безмер и Граф Игнатиево да се използват за подготовка и обучение на военнослужещи от либийската армия.

Обратно в новината

Коментари - В българо-американските бази ще се обучават либийски войници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подготовка на терористи с американско финансиране. Българите са гении. ХАХАХАХАХАХА Еба ти баламурниците се раждат на тази територийка. Какви съглашения само правят. Далновидност нулева.

Полека -лека американците всячески се стремят към вкарване на терористи на наша територия.Нямаме политици,нямаме държава!И какво излиза че това било вписано в договора за базите и нашият муньо плевнята мънка като мома и съгласен на всичко!

А бе Дир.бг.,майче тази тема ви се стори маловажна и несъществена за държавата ни,та затова побързахте да я преместите в архива?!?За вас по актуални теми са тези за мишката в храната на децата,или това,че се врязала кола в турското посолство!Шефът ви,за какво лобираше,че не се сещам.....?

Това е една прекрасна новина за България, от което следва най-после да извлечем ползите от участитето ни в НАТО и военни мисии! Ползите за страната ни могат да са огромни и дано най-после сработи здравия преди всичко български, а после политически разум.

Олигарски ти ли си? Щото такъв тъпунгер само някой от парламента ще да е. Който го е подписал това споразумение трябва да бъде публично разстрелян.

:)като изчетох коментарите имам чувство че съм попаднал на сбирка на анонимните малоумници ... когато наши войници отиват да се обучават в САЩ тогава те ли стават зависими от нас ? колкото до руски бази дали е имало .. :) какви бази ви гонят ..то бай ви тошо за 16 република ни предложи .. вие ми говорите за бази :) много бързо забравяте .. или просто се опитвате да накарате хората да забравят какви са ги вършили червените ....Нямам нищо против САЩ да обучават либийски войници тук особено когато става дума за по 200 - 300 души .. на обучение.. по скоро се надявам да убучават и Либийски пилоти от новите им ВВС но мисля че още е са сключили договор за нов многоцелеви изтребител

Може, може! Може и да се заформи сбирка на малоумниците. Ама аз като гледам практиката през последните 50 години, както и статистиката в държави, третирани по начин, както се третира България от "съюзниците" й, смятам, че параноята е съвсем обоснована.

А бе ти майче наистина си един простичък,анонимен олигофрен!Какви наши войници се обучават в САЩ,освен командировките на стотината номенклатурни военни лапачи и за каква 16та република бълнуваш и свързваш с правешкия бандит!Ти майче бъркаш някои исторически неща,но и сигурно си някой шибан шапкар,който се гои от и на гърбът на трудещите се българи!Защо не обучават либийските войници в Либия,или да си ги обучават в САЩ!Защо не обучават същата бройка наши военни летци тука в нашите военни бази,а ще ми внасят мюсулмански войници!Ти майче не стопляш стратегията на американците!Или си много наивен,или си прекалено тъп,но и в двата случая ситуацията ти е тъмна!

Поне научи защо е предложил да сме 16 република. Било е веднага отхвърлено, а целта е била чисто дипломатическа, да се спрат претенции на Сърбия към България пред СССР, а те са били в много добри отношения, което не е напълно вярно за Тодор Живков. Де-факто така може би е запазил България цяла.

Ето това вече е една реална крачка за налагането на зависимоста ни от САЩ!Това е един от начините,по който ние ще станем мищена за всички ислямисти,фундаменталисти и всякакви други религиозни течения!Ето сега вече започваме да жънем плодовете от управлението на мутрата Борисов и еврейските му приятели,като Соломон Паси и сие!Сега вече нагло и настъпателно ще ни използуват за мюрета и дори няма да търсят нашето съгласие!Те имат и протекцията на еврейското станишевско лоби в България!Тежко ви и горко българи!Сега вече всеки ще ви опрашва,без да ви пита,защото сте управлявани от комерсиални безродници!

1332 години сме си опазили земята, сега сме я харизали на американците да обучават тук еничери. Безобразие!

Определено в тези бази ще се обучават терористи ! Пъклените планове на малоумните олигофрени - американците , ще ни донесат само проблеми и ще застрашат националната ни сигурност. В САЩ имат достатъчно бази ,защо изнасят тази си чудовищна дейност навън.За им е спокойно на тях,за да не им пострадат дебелите задници , за да се измъкват пред света със своята "демокрация" и т.н. И защо им позволяваме да пълнят страната ни с мюсулмани.Турция има много повече американски бази - да ги обучават там. Тези наши политици,които дадоха базите ни на американците , трябва да влязат в историята ни като разрушители и унищожители на България.

А едно време по комунизма, не си спомням да е имало руски бази. После ми говорят за някаква окупация и че сега сме уж по-добре в това отношение. Сега ще обучаваме потенциални терористи. И защо да водят това обучение в България, а не в Либия?

На мен това ми прилича на официално откриване на лагери за обучение на терористи, каквито има из разни бивши английски и френски колонии в Африка. Може да бъркам и дано, ама надали.

И либийците, като американците ли няма да са подсъдни на нашите съдилища? Защо не си ги вземат в САЩ-нали са техни кадри и слуги? За да ни създават на нас проблеми заедно с тълпите арабски бежанци ли ще идват в България? Затова ли ни приеха в НАТО и ЕС за да бъдем задният им двор и да се пълним с чужденци, които да храним? Малко ли безработни и криминали цигани храним? Да ги вземат на Запад да ги приобщават, а не да ни учат как да го правим!

за кви жалки милиони говорим -турците милярди печелят от техните бази и издържат една от най- въоръжената технически армия с тях а ние се хвалим с някакви си жалки милиончета от най хубавите ни бази и полигони

Това поредния опит да се заселят тука ислямисти ли е? Вече не се кефя като чуя САЩ