Андрей Гюров: Ще предложим 14 антиинфлационни мерки на стойност 2 милиарда лева

Това ще стане на утрешния лидерски коалиционен съвет, съобщи председателят на ПГ „Продължаваме Промяната“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че летите към 10% за има няма няколко месеца. Освен ако не въведете не машинно а електронно гласуване тогава може и да додрапаме до 13-14% от 40-50% гласуващи.

И от къде ще ги вземем тези пари?! Май няколко поколения ще връщат кредити

Пак ще се тегли кредит

Простогюро не прави разлика между антиинфлационни мерки и компенсационни мерки.

Сърдечно благодарим за предложенията! Пък ако и се осъществят, еша си няма да има! Но ние живеем и работим не за пари, парите не са най-важното нещо, както е казал неведнъж Илон Мъск.

Доходи, Гюров, доходи...

Това не са антиинфлационни мерки. Антиинфлационни мерки са мерки, които биха намалили инфлацията, това са просто мерки за подпомагане справянето с инфлацията.

От бюджета или от заеми, факта е че, цяла Европа ще има по-скъпа газ и нефт. Това в най-добрия случай ще доведе до инфлация. Без значение дали Русия ще си намери други пазари. Говорим само за Европа. Освен ако санкциите сработят, Путин се разкая, Зеленски победи и санкциите паднат. Но както се сещате това е малко вероятно да стане…

Във всички случаи нещата са объркани за дълго, ако не гръмнем изобщо. За каква независимост се говори? Такова животно няма!

Нищо не се казва за не се казва за не секвестируемия минимум.

Уауу, какви мерки! Държавата ще черпи с около 4-5 литра гориво на месец! А за бизнеса посланието беше - е, поне сметките ви за ток за май месец няма да са по-високи от тези за април. То и за газа щеше да бъде така, ама КЕВР на Кирчо обяви 14% поскъпване. Някой вярва ли им още на тези?

от началото на пандемията няма ограничението за задължителният баланс 3% с който EU държавите бяха ограничени да харчат. Така че от 2г никое правителство няма извинение за да не харчи пари за подпомагане. В Италия от първи април правителството намали горивата с 30 цента, сега юни ще дават бонус 200 евро на всички работещи с ниски доходи. Правителството е за това да ръководи и се грижи за народа.

Усещам кредит след кредит. Докато Кристалинка ви почука на вратата с държавен заем срещу реформи.

Всичко това е хубаво ама не разбрах откъде ще дойдат парите. Май пак заем от 500 милиона.

Доста неща могат да се напишат тук. Най-напред към редактора. Явно целта е да напишем статия , а дали разбираме за какво пишем - няма значение. Андрей Груров казал, че "Максималния осигурителен доход ще се вдигне на 3400 лева". Абе аланкоолу, той е 3400 лева от април. Едва ли е казал това. Освен това максималната пенсия вече не е 40% от максимално осигуритлния доход, така, че той в момента не и влияе. Не съм слушал г-н. Гюров, но по всяка вероятност е казал, че максималната пенсия ще стане 3400 лева. Това драга ми редакторе( или редакторке, както се казваше по мое време) е нещо коренно различно от максималния осигурителен доход. Пак по мое време за такава вещина уволняваха, ама сега ...... Към един от предните постове, който пише че минималните пенсии ги вдигали с малко а максималните с 1900 лева. Драги ми "Спиро". Максималните не ги вдигат с 1900. Просто позволяват на тези , които са плащали големи осигуровки да си получат заслужените пари, които до този момент отемаха за да ги дават на вас - малките, които или не сте работили, или сте крили осигуровки, или просто не ставате и не знам на какво основание предявявате претенции. А сега за "МЕРКИТЕ". Първо прочетох "Изявление " от г-н. Гьоков. Пенсиите щели да са вдигнат с 21,6%, а тавана да стане 3400 лева от 01.07.2022 година. После...чух по телевизията, че видите ли то защото ковид добавките...и такова...в същност реалното увеличение ще е около 5% над това, което някои взимат сега ( без мен - при мен ще има намалеие с 60 лева, защото съм на тавана. И още 34 000 души по официални данни). И тавана щял да се увеличи ама от 2023 година... Едно време казвахме - "Татко каза, че ще ми купи колело, ама друг път". Та и сега така. Преди време писах че ще подкрепя с гласа си тези, които върнат справедливостта и премахнат тавана на пенсиите - т.е. кой какъвто принос има, такава пенсия да получава. Сега си мисля ...То е малко като на циганска сватба дето питали "Сега ли се дава, или само се обещава". До януари 2023 я камилата, я камиларя. Но аз съм принципен човек. Държа си на думата. Ще подкрепя тези, които ми ОБЕЩАВАТ да махнат тавана.....ама друг път.

Казваш, че си принципен, но не разсъждаваш като такъв. Доходите и осигуровките преди 10, 20 години бяха коренно различни, а работата беше същата и тия които тогава са се пенсионирали, няма как да вземат тавана.

Това, че доходите бяха различни е точно така. Осигуровките бяха същите като процент. Разликата идва от базата - средногодишия осигурителен доход на който са се осигурявали тези хора. И принципа не е - като нашите пенсии са малки, дай да са малки и на другите, или старата поговорка - Не е важно аз да съм добре - важното е Вуте да е зле. Решаването на този проблем - а тук наистина има проблем, е преизчисляване на всички пенсии със средно осигурителния доход за предходната календарна година - в случая с този за 2021 година. Това е принципа и той няма нищо общо с тавана.

Несправедливо е за невършене на нищо да получаваш пенсия за минали лаври от трудов и осигуритебен стаж. Поне равенство на пенсиите да учредим за в бъдеще ще е една твърда крачка в лелеяното светло лъдеще.

Гюров, ти си дебuл, пич.

"От 1 октомври от ПП искат преизчисление на пенсиите на база на промяна на Швейцарското правило. " Това е възможно най-неясното изречение. Преизчисляване на база промяна на Швейцарското правило ??? Абсолютна мъгла ! И защо от 1 октомври, а не от 1 юли ?

реално увеличението е между 1 и 3 %.Нито стотинка повече увеличават се само максимслните пенсии с над 100%.Останалите духаме супата.Говоря за пенсонери с трудов стаж от 40 години.

За съжаление хората ще разберат по трудния начин, че всички тези полюции са само празни приказки за протакане на време. Реално няма да има никакви облекчения. Но това едва ли ще изненада някой.

Браво бе, вдигат Мин. пенсия с 80 лв., а макс. пенсия с 1900 лв. !!! Лесно се раздават чужди пари, защото откъде ще ги вземат, от работещите разбира се...

Пак лъжете, вие нямате представа какво значи анти инфлационни мерки, това е социално подпомагане, нищо анти инфлационно няма, точно обратното. Миналите избори не гласувах, но минавете всякакви граници на благоприличие. Който е срещу вас за него ще гласувам.

Аз пък предлагам 15 антиифлационни мерки, на стойност 5 милиарда! Парите почти са осигурени, карат ги като подарък, с танкерите с втечнен газ от САЩ! Ще се разтоварват на терминала в Гърция, само да сварят да го построят овреме! Ха да видим, кой може да предложи повече!

мярка е да направим постъпки да плащаме за газа както Германците и много други. Ако руснаците се съгласят, цените на енергията ще се върне там, където им е мястото и биха били необходими много по-малки мерки! Иначе ще трябва ние и децата ни да плащаме години наред парите, които ще се напечатат за заеми от държавата!

само да питам, тези 2 милиарда на вересия ли са, или сме ги изработили? Ако са на вересия - благодаря не ги щеме.

Ъеси идиоти не знаят на кой свят се намират!

Питахте ли Козяк дали може? Щото да не стане така, че после да има несъгласни. То хубаво лидерски коалиционен съвет, ама баш Председателят има тежката дума.

до кога ще ни залъгвате? Това Ще направим, онова Ще подобрим,и само Ще, Ще чуваме, а на практика сме затънали здраво и вашите обещания са само празни приказки!

фамилията ти ми напомня за един култов българин.Гюро Михайлов

Мислех си , че и това ще отмине, че доброто предстои... Може и така да е , но не в тази държава с тези политици!

Лошо е предложението максималната пенсия да се вдигне до 3400 лева месечно= максималният осигурителен праг . Защото минималната пенсия от 450 лева е 63% от минималната заплата (710 лева). За да е справедливо максималната пенсия би трябвало да е 63% от максималния осигурителен праг, което е 2140 лева.

Подкрепям!

Във всичко трябва да има логика, а не интереси.

Вчера соц. министър коментира и 50 лв еднократно за всяко дете.... Сега мълчите за тези пари !

A тези 2 милиарда ще ги вземете с кредит, който пак ние ще върнем в последствие

Тва правителство ако лекуваше диабет както лекува инфлацията то решението щеше да е яжте захар до насита...

Умник Гюро с умници другари.

глава или немаше? Е па по Гергьовден капа си купува - па требе да е имал

мама ви долна ами работещите, какво се случва с тях. Те вземат милиони и нямат нужда от компенсация.

У Европата пари колкото щеш - печатат ги на едро и ги раздават на разни празноглавци. Производство няма , ресурси няма, храна няма... Как ще бориш инфлация с пари ве будала?

Сети се тоя гяур и крадливите му дружки.. трябваше преди 3 месеца да направят нещо. А те досега само далавери си въртят, прибират милиони в офшорки и закриват работещ съд и прокуратура.. чумата да ги тръшне всичките до един!

мозъка ти е дроб сърма

Откъде са тези 2 милиарда лева ? Заеми ? Които ще се плащат с лихвите. Или от печатницата за пари ? Които ще обезценят лева.

От къде ще ги вземете?!

Да попитам тези 2милиарда напечатани и неподложени няма ли да влошат инфлацията в последствие. Парите трябва да имат стойност а в капитализъма е продукцията която ги държи.... Раздаването им губи стойността.

Не знам, кое е по-голям идиотизъм, да вкараш държавата си в инфлационна спирала за чужд интерес или да вземеш заем от същите за да компенсираш инфлацията.

Още една путка. Докато викаш вход на изхода все така ще си Гюровото.

Ще борят инфлацията като наливат още пари в иконоиката. Чудя се да плача ли, да се смея ли...

Мууунчо, ела си прибери версиите

Нищо не става от тебе, от кандския лъжец, Кокорчо и културиста. Оставка и затвор за вас измамници

Стига стези " КОМПЕНСАЦии" ! Аман от неграмотни икономисти и финансисти !

късно празноглавецо , комай коня отиде у ряката , пък и от дек пари . Айде събирайте си партакешите и друм , барабар с Мунчо .

"По думите му целта е да бъдат подпомогнати пенсионерите и бизнеса." А останалите просто може да духата супата, нали!? Ще се залъгват пенсионерите с 20-60 лв. добавка/увеличение, докато бизнеса ще залъгва правителството че компенсациите са за нещо повече от допълнителна печелба върхо печалбата от завишените цени. Пък и какво още има да се коментира бизнеса? Нали вече им предложиха празен чек?

Момче, ти се кандидатира за управител на БНБ и научна степен размахваше, нали? Шефът ти пък икономист от Харвард...? Е, докато толкова се "образовахте", някой не ви ли каза, че увеличаването на паричната маса не е АНТИ-, а ПРОинфлационна мярка??? Да вземете да си изгорите дипломите ритуално на площада пред Народното събрание?

На някой явно чичо му е купил дипломата в Харвард!! Да я изгори и да връща прасето!

Всичките предложени мерки са ПРО-инфлационни. Не се учудвайте след няколко месеца, когато цените са още по-високи.

вие ТЪПИ Ли сте на ТЪПИ дрехите ли носите АКО НЯКОЙ ГОЛЕМ СПЕЦИАЛИСТ ИМА ДА МИ КАЖЕ КОГА ИЗОБЩО НЯКОГА В ИСТОРИЯТА НАЛИВАНЕ НА ПАРИ ЗА РЕШАВАНЕ НА ИНФЛАЦИЯ Е РЕШИЛО ИНФЛАЦИЯ НАПРАВО ГО ПРАВИМ БОГА НА ИКОНОМИКАТА... Имаш излишък на пари (повече пари от колкото продукт) и ти набиваш повече пари за да решиш проблема просто Все едно да гасиш огън с бензин .. вижте при вашите господари какво е (америка за тия които не знаят кой им е господар) там рекордна инфлация 40 години не са виждали такова чудо ама те принтят пари като за последно щото са тъпи...