”Амнести” критикува България за бежанците и ромите

"Амнести интернешънъл" критикува България за отношението към бежанците и ромите. Човешките права се потъпкват в цял свят, алармира организацията.

Обратно в новината

Коментари - ”Амнести” критикува България за бежанците и ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Амнести да коментира изявленията на премиера им и поведението на Великобритания, спрямо ЕС, как си пазят задниците,. Защо не искат да плащат на работещите чужденци помощи до 4 г. Значи те ще станат по-зле от бежанците, ако останат без работа. Техните пари не могат да се харчат, а нашите - може. Като беше безплатно и задължително образованието в социализма, и дрехи имаше, и учебниците безплатни... защо циганите останаха необразовани. Как да бъдат адаптирани? Може би трябваше да ги разселят между българите, но какво ще кажат за техните гета? Те си пазят осигурителната каса, а ние ще даваме дажба за бежанец повече от на цялото ми семейство. Ами да се спасяват -да. Но да питам, нас като ни нападаха от всички страни съюзниците, нашите дядовци са водили война,война на всички граници, а не са бягали.

щом са радетели за права, да оврещят света, НАТО, великите сили ...да спрат войната в Сирия,защото нарушават правата на хората. Или да им създадат неутрални територии.

Цитирам: " Наблюдава се коварна тенденция на подкопаване на човешките права в резултат на това, че правителствата преднамерено атакуват, НЕ ФИНАНСИРАТ в достатъчна степен или пренебрегват институциите, създадени да защитават правата ни" Е това е същината на статията. Другото е пълнеж.

Както казва "големият" Любо Пенев - "Да духат супата!" :-)))

Амнести да си го намести и да кротува!! Пълни дегенерати и откачалки увесили се на благодатно клонче и цицки!! Замайват с празни приказки и фалшива пропаганда ала американо!!

си заработват парите за чужда сметка.

Не вярвам ни най-малко на Амнести .

боже,боже,като чета коментарите тук се питам дали може от злобата и омразата на тук коментиращите да се намери български инжинер,които от тази негативна енергия на омраза,злоба и завист да прозвежда ток и да захранва цяла европа се питам аз?

бЛАГОДАРИМ НА "АМНЕСТИ" за точното описание на на положението на мигрантите у нас. БЪЛГАРИЯ е бедна страна правим каквото можем.България НЯМА ДА ПОЗВОЛИ НА НАХЛУЛИТЕ тълпи да ПРЕДЯВЯВАТ ПРЕТЕНЦИИ.КОЙТО не е доволен прав му път. ГЕРМАНЯ Е БОГАТА И ТОЛЕРАНТНА там са ДОБРЕ ДОШЛИ И МЕРКЕЛ МНОГО СИ ГИ ОБИЧА.ДА Й СА ХАЛАЛ!

Как смеете да ни давате оценки какво и как го правим.Ние сме във собственната си БЪЛГАРИЯ и рашенията ЩЕ ги взимаме сами. Щом сте толкова толерантни ще ви изпратим нашите цигани и мигрантите пред офиса ВИ да си ги храните и поите. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА НАУЧИТЕ ЗАКОНИТЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ! ВСЕКИ ПРЕМИНАЛ ГРАНИЦАТА НЕЗАКОННО Е ПРЕСТЪПНИК но вие навярно не можете да четете или не Ви стига паметта да го запомните.Ние сме били под ТУРСКО РОБСТВО. Със добрите бяхме ний добри но злите няма да пожалим.Това е ПОЛОЖЕНИЕТО. РАСИСТИ НЕ СМЕ НО И НЯМА да подлагаме и другата си буза да ни биете шамари КОИТО трябва да са аз ВАС.СПРЕТЕ!

Няма как да се нарушават правата на въпросните индивиди, защото първо те изобщо не могат да имат никакви права тук! Права имат само онези, които допринасят за обществото - плащат данъци, спазват закони, изпълняват си задълженията и т.н. Ако някой паразитира на гърба на обществото и не допринася с нищо - няма права! Правата трябва да се определят от това, колко данъци си платил и какво си допринесъл за благоденствието на нацията. Останалите паразити имат право единствено да ме хванат за оная работа и да ме дръпнат няколко пъти, последните десетина - малко по-бързо! И се благодарете, че не съм премиер, иначе щях да строя всички паразити да копаят за ограда на границата и да метат улиците, да копаят градинките и да рецитират "Аз съм българче" сутрин, обед и вечер!

Щом тези критикуват, значи вървим в правилна посока, нека заслужим критиката и да постигнем още по-голям прогрес

"Амнести" да си ги намести всичките за които хленчи отзад!

Амнести са расисти, грижат се само за конкретен тип хора и дискриминират останалите, къде останаха правата на човека, равноправието, толерантността и демокрацията.

Амнести защитава и Ислямска държава. На кого е угодно това..?!

,безделници, се изявяват като висша инстанция.Що,бе, не критикувате Албиона,дето води дискриминационна политика към Източна Европа и нас,българите.Ама нали те поръчват музиката,та мълчите като...На нас не ни трябва ни меда ви,ни жилото!Оправяйте се с дискриминацията във великите "бели" държави като Англия, Сащ, Франция ит.н,защото там със закон или без него стават и лягат с мисълта как" да пазят" човешките правата на всички,които са далече от тях.А ние ще се оправим сами,така че не ни закачайте,платени мръсници!

Амнести да си събира имигрантите и ромите и да си ги кара в САЩ. Така сами могат да определят какви грижи трябва да се полагат за тях. Да са им честити. А нещо няма ли да кажат за Тръмп, дето иска да забрани да влизат мюсюлмани в САЩ?

"Бялото" от цвят стана вещество; "Черното" от цвят стана настроение; "Сьомга и коралът" от живи същества станаха цвят; "Ромът" от питие стана "човек"! А бе вземете наричайте манг- устите с истинското им "име" - цигани!

Както каза Тодор Колев във филма "Опасен чар": Вече не се казва "Да скова кочина", вече се казва "Да реализирам кочина!"

Браво на всички коментиращи -явно по този въпрос всички сме на едно мнение. Всички ние , от чийто джоб вадят пари за хуманните им каузи питаме-А НАШИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА ЗАЩИТЕНИ ЛИ СА , А ПРАВАТА НА ЖЕНИТЕ В КЬОУН ЗАЩИТЕНИ ЛИ СА??????

Уважаеми нещастници от Амнести, ние, българите, сме много нехуманни, падаме си расисти и какво ли още не. Тук, в България, е много лошо да си от малцинствата, затова, ние, водени от дълбока загриженост за добруването на посочените от вас малцинствени групи, Ви предлагаме Вие да си ги вземете при Вас, да си ги храните, поите и отглеждате за Ваша сметка, от време на време може да им давате и да Ви опъват! Ако ли пък не желаете да спомогнете за щастливото им живуркане на Ваш гръб, тогава Ви предлагаме да го ду*ате, под вода!

Аха, значи в Турция правата на човека са си идеално защитени, там те просто препращат претендиращите за хуманитарни бежанци към България, като не забравят преди това да им вземат парите ако имат такива ? Амнести е била, по мое мнение, надеждна в защитата на хора срещу нарушения на основните права признати от международната конвенция до към 1990. След това се е превърнала в платен клакьор, всъщност не ги интересуват човешките права, а кой плаща... Жалко!

българи,патриоти!за да не сте на нивото на тези навлеци от снимката-за да не се обезлюдават селищата-бои по вашата истинска мафия без да се робува на авторитети от миналото,образователен ценз и партииноикономическо бизнес статукво!

да го духат !!

Бих казал на Амнести за какво да ме хванат но ше изтрият коментара...

Въх, недей! От Амнести ....или от Хелзински..... са ужасни, като миризливи хиени! Ще ти го отмъкнат за непрекъсната употреба! Ко праим тогиз?

Вие другари от "Амнести" живеете на гърба на всички хора--търтей безподобни! Ние изграждахме тия макар и малки ценности преди,за да живеем като хора,а някой се пъчи на гърба на всички без нищо да е работил! Неправителствените организации са паразити--антибългарския Хелзингски комитет---колко "хонорари" присвоиха адвокатите им от изнемогващия български народ под формата на "защита" на граждански права!?! Не искаме акъл да ни давате--българите са умни--доказват го по света и с успехите на децата,но паразитите впили се под шапката на "защитници на човешки права" смучат сокове от държавата! Прав е Путин,че ги изгони половината--Б.Борисов и Плевнелиев да се вземат в ръце и да натирят тия "защитници" ! Ние казваме така---подслон за пострадали от събития-война,природни бедствия-да,но готованци тръгнали да лапат икономисани пари--никому! Браво на Камерън- така се брани народ!!! Който е повикал бежанците -да си ги приема сега,а не да ги прехвърля на изнемогващи страни като нас!Децата ни бягат от немотия,а тия ни карат готованци-имаме си ги достатъчно!!Стига толерантност--бият граничарите с камъни по границата ни--откъде тия хиляди долари които носят в себе си тия "нещастни"бежанци? Това е нагласена работа--децата ни ще страдат господин Борисов и гоподин Плевнелиев! Вместо на бежанците вижте нашите майки и бащи построили това,което сего искат да заграбят тия рготованци--НИКОГА ТИЯ БЕЖАНЦИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ В ДЪРЖАВИТЕ СИ, СЛЕД КАТО БЕЗ ДА РАБОТЯТ ПОЛУЧАВАТ ОХОЛСТВО!!! Бунтове вдигат--имали права!!!Кой им ги е дал тия права -"Амнести"БХКомитет ли???Загиваме ние ,а тия лягат на главте ни...на готово създаденото от нашия труд през годините!?!

Ако преди 700-800 години ,граничарите си бяха гледали съвестно работата,сега нямаше да имаме проблемите с тъмнозелените.Та сега се повтаря същата ситуация

Амнести интернешънъл да си ги вземат при тях и бежанците и мангасарите!На България и не трябват терористите и рецидивистите подготвени от амнести интернешънъл,америка за България и тем подобни терористични организации!Циганията и турската гадория в България са не само достатъчни ,но и много одавна минали всички граници!!!На България и трябват бели българи ,а не криминални цигани араби и турци!

Преди да дават оценки за най-великото в историята преселение на народите от Азия и Африка в Европа, и да се заяждат с относително малки и неособено богати страни Унгария и България, редно е тези от "Амнести интърнешънъл" да уточнят колко мигранти са били приети в такива богати страни като САЩ, Канада, Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, както и дали имат забележки към миграционната политика на правителствата на тези баш-демократични страни. Освен много богати, споменатите три арабски страни са и много по-близо до най-мощните извори на миграцията към Европа. Що се отнася до САЩ, именно те унищожиха Либия като филтър, спиращ миграцията към Европа, поради което е редно те да поемат основната част от потока хора, напускащи Африка през Либия.

У нас най са потъпкани са правата на българите от средното съсловие- бачкане до дупка и посмъртно пенсиониране. За да се хрантутат паразитите от елита и техния обслужващ персонал и да се стимулира циганската раждаемост,...

Тази организация с претенции за наддържавен орган защитаващ правата на човека, как толкова години не забелязаха, че една четвърт от България е с доходи под тези отпускани за "туристите"? Що не подеха инициатива за правата на българите в България и не осигуриха евросредства за бедстващите райони от северозападна България поне?

Преди много години границата се охраняваше строго,както с технически средства ,така и с жива сила ,подпогани от местното население.Кльона беше на разстояние от 3 до 5 километра навътре в територията разделен на сектори.От съвременна гледна точка то е морално остаряло сэоръжение ,но все още можеше да върши работа особенно в комбинация с новата телена ограда , която трябва да бъде изградена по всички правила,т.е. вкопана поне на два метра в земята и издигаща се на височина поне 6 метра, и в комбинация с термо наблюдениеще спира поне 85% от нарушителити.Едно време даже без тази ограда се залавяха към 98% от нарушителите.След "демо".промените ,граничарите бяха демонизирани по подходящ начин,едва ли не разстрелвали всеки заблуден турист.Да се стреля на границата много рядко се стигаше.Думата "Стой",произнесена въсоко и ясно вършеше чудеса.Ако и тогава оставаха неразбрани , то изобретението на чичко "Калашников" имаше думата и когато изстрелите във въздуха оставаха не разбрани , то следващато поредица по близките до нарушителите храсти не оставяше място за съмнение.След това всички ,някои леко неглежирани поради спонтанно подмокряне поемаха дружно към заставата, пак под строгия поглед на споменатото изобретение.Няма разстрели ,просто се снемаха първоначални показания , а след това от отряда идваше "високото" началство и ги откарваха.Това беше горе долу процедурата.Митовете и легендите за безименните гробове ги оставете на болната фантазия на разни журналистчета , сченаристчета и НПО-та.По принцип състава на гранични войски беше само от момчета със средно обазование , някои от езикови гимназии,комсомолски активисти даже готвача в заставата беше завършил ТОХ.

АЛО , АМНЕСТИ ДОКОГА ЩЕ ЗАЩИТАВАТЕ ЦЕГАНИТЕ. НИЕ , БЪЛГАРИТЕ СЪЩО СМЕ ДИСКРИМИНИРАНИ . ЗАЩИТЕ ТЕ ЕДИН ПЪТ И НАС. НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ БРЪСНЕ ЗА НИЩО.

"Амнести интернешънъл" КАНИ всички цигани и мигранти в АНГЛИЯ и САЩ. Ядене , пиене и жени колкото желаете. ПОБЪРЗАЙТЕ ! ! !

ПРЕЛАГАМ ПОЧИВКА В СИБИР С БИЛЕТ САМО ЗА ОТИВАНЕ.

А, НАШИТЕ ПРАВА НЕ СА ЛИ ПОТЪПКАНИ????????????ПИСНА НИ ДА НИ НАБИВАТЕ В ГЛАВИТЕ ЗА ТЕЗИ ТУНЕЯДЦИ!!!!!!

Тези от Амнести трябва да бъдат преследвани и забранени в световен мащаб като действащи против човешките права на работещите и борещи се за бъдещето на децата си хора. Откъде накъде някакви си полу-хора ще живеят на равна нога, че и по-добре с 25 евро дневни /кой от вас разполага с такива?/ с от тях? Търсели по-добър живот - да си го извоюват, както европейците с много жертви, кръв, борби и труд са си го извоювали. Само за бягащите от военни конфликти да има изключения, и то за определен период от време. След това обратно в страната им. А за циганите /какви ти роми???Те сами не приемат това определение/ според циганина - ако работи като всички останали и плаща данъци на държавата, ще има и права и подобаващо отношение. Ако краде, убива, проси и нагло иска права и пари - няма да казвам какво трябва за тях. Но всички го знаят и чувстват.

вътреми целами

Амнести... Седалището е в Лондон. Генералният секретар Шети, заплата 210 000 паунда на година, преди това високопоставен служител на ООН... Та точно той ще ми казва, че трябва да откъсна от мизерната си заплата и да осигурявам бедните бежанци, които всеки ден виждам да разцъкват полследен модел смартфони в най-скъпите заведения на Витошка? И като аргумент, ще ми дава афганистанеца, убит на 40 километра от границата, от рикошет след изсрел след съпротива (да се разбира атака) на група от 54 нелегални мигранти?! Я да ходи цялата тая Амнести да охлажда супата!

АЛО , ЖУРНАЛИСТИТЕ ЗАЩО ВЪОБЩЕ СПОМЕНАВАТЕ ПОДОБНИ ОРГАНИЗАЦИИ Е ЕДИН ФАЙТОН "ЧЛЕНОВЕ".ТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС.

А българите?

има геноцидът, на РАН'ЪТ и БХК. Били сме с РОБСКА ПСИХИКА?! А пък кой от де се появи, те "дои" и ти дава наклон на пикаенето. От нийде взорът надежда не види, а идва все по-як зор с всяка Нова година. Та нека ни "мачкат", нас лъвовете, обаче накрая ще им омекне "мачкалото". И тогава, като си извием врата, страшно ще стане за душманите ми, душманите ни. Знаят го какво е то страшното, "милите" от Одрин при Калоян 1205 година, 1913 година "Великата порта", Дойран 1916-1918.

Не заслужават вниманието ни тия шороски отпадъци . И е крайно време да бием шута на всякакви антиБългарски нпо - шайки. И да си гледаме националните интереси , били те и "егоистични" :)))) Положителни примери в тая посока , колкото искаш . Със здраве !

Нека ББ да се покаже като мъж и да каже на ам-нам-кой-си че имат да духат супа от свинско!

Кат' са толкоз наясно, да дойдат тука да се опитат да интегрират циганите - да им обяснят, че ще е добре да започнат да учат и да работят, да не се плодят като зайци само заради социалните помощи и да не живеят в гета. Могат и те да започнат да им дават пари, защо ние с години трябва да ги хрантутим с НАШИТЕ ДАНЪЦИ, при положение, че за пенсионерите - нашите родители - не стигат?!?!

да го #$€*&# ! А НАШИТЕ ПРАВА НЕ СА ЛИ ПОТЪПКАНИ БЕ БОКЛУЦИ?! А ПРАВАТА НА БЕЛИТЕ НЕ СА ЛИ ПОТЪПКАНИ?! ИЗЛИЗА, ЧЕ СМЕ НАЍ-ДОЛНИТЕ, НАЍ-ГНУСНИТЕ НЕ ЧОВЕЦИ НА ПЛАНЕТАТА САМО ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА ЗАПАЗИМ ИДЕНТИЧНОСТТА СИ И СИГУРНОСТТА СИ ПО ЗЕМИТЕ НИ! СПРЕТЕ ДА ВНУШАВАТЕ НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЧУВСТВО ЗА ВИНА И ЗАПОЧНЕТЕ ДА РАЗОБЛИЧАВАТЕ МРЪСОТИИТЕ НА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА, УПРАВЛЯВАЩИ И БОГАТАШИ! ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА РАЗРУХАТА И ХАОСА В СВЕТА! РЕШЕНИЕТО НЕ Е ТОВА НАШЕСТВИЕ, КОЕТО ЩЕ УНИЩОЖИ ЕВРОПА! РЕШЕНИЕТО Е ДА СПРАТ ВОЍНИТЕ, ДА СПРАТ АМЕРИКАНЦИ И ЗАПАДНЯЦИ ДА СЕ БЪРКАТ НА АРАБИТЕ И ДА ВЗЕМАТ ДА ИМ ПОМОГНАТ НАМЯСТО! ММКА ВИ!

Тази измислена организацийка да критикува хората предизвикали войните и тази бежанска вълна. А тези хора са техните господари. Ха сега убиеца вика дръжте убиеца. Вече този филм на евреи и усари сме го гледали. Техните доклади са пълна глупост...Не разбирам защо медиите ги огласяват, или защото медиите са в същите ръце...

Не съм расист - не гледам черно-бяло! Купил съм си цветен телевизор. Амнести могат да го духат ... или да го смучат. Ще съм толерантен към избора им!

Путку, зад океана ли си уседнал?

Ние си знаем че сме готини, ама явно тебе те гони комплекс някакъв - да се правиш на интересен. Я бързо на военен отчет!

Роза им дава под формата на ежегодни вноски, които България плаща за "удоволствието" да членува в ЕС.