Американската сенаторка Кирстен Синема обяви, че напуска демократите и става независима

Тя обяви решението си само дни, след като партията й спечели сенатската надпревара в щата Джорджия и си осигури 51 места в 100-членната горна камара на американския Конгрес

Обратно в новината

Коментари - Американската сенаторка Кирстен Синема обяви, че напуска демократите и става независима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все едно, с гласа на Камала Харис, демократите ще продължат да държат сената.

Да дойде при мене, аз ще я взема

Тази мръсница изглежда е подкупена от републиканците. Да действа против президента Байдън и против демокрацията в Америка. Демократическата партия от десетилетия насам се бори за демокрацията и свободата по света и в самата Америка. За мен това е най-прогресивната партия в западните държави. Сега заради предателството на Кристен Синема, демократите няма да имат пълен контрол над Конгреса и няма да провеждат своята модерна либерална политика.

ТАЯ Е ОТ ПЕПЕРАСТИТЕ НА КИРЕТО :-) ............................ ТОЙ ДО ВЧЕРА ПАЗАРУВАШЕ НА СЛАВИ ДУПЕТАТИТЕ СЕГА СЕДНАЛ ДА ПЛАЧЕ ЗА КВОРУМА :-)))) .............................. ПП - ПРОСТО ПАРАПЕТ /НАГЪЗЕН/

Не мога да разбера, дали това е сарказъм, но ако е, значи е много добър. :-)

Дори не си наясно какво е конгреса. Хайде скрий се най-добре.

Ако още един сенатор се отцепи, ще гонят михаля. Сенаторите са избрани поименно и са единствено отговорни пред избирателите си в щата.

Руски, не се излагай. Даже да стане републиканец, нещата пак са 50 на 50 плюс Камала Харис.

Пък ако 16 се отцепят, тогава републиканците ще имат супер мнозинство, Ако пък и Байдън се отцепи, тогава ще могта да правят каквото си искат републиканците... :)))))))))))

Твоя свят никога не започвал.

В крайна сметка всеки си има цена, даже две!

Нямаш на представа, колко независими са депутатите и всеки щат от централната власт. Всеки щат има СОБСТВЕНИ ЗАКОНИ, Пиздоликий. Это тебя не Путистан, блядь. Например Калифорния е за тебе: там да си Лумпенпролетарий или безкрайно богат. Малкия и средния бизнес е на жестоки данъци. Точно обратното е в Тексас и Флорида - рай за малките и средни фирми с ниски данъци. Бягай да дърпаш(бурлаки) лодки на Волга, Засранец!

Колко дълбоко ти е бръкнала в гъза тази сенаторка....че така крещиш?

С този ход въпросната Кирстен Синема става едва ли не повече от президент на САЩ - тя ще решава какво да реши сенатът! И става безценна, т.е. супер-високо-ценна ...

100000000+

След Tulsi Gabbar сега и тази. Голям шамар за самозаабравилите се демократи. Сама казва, че не се вписва в рамките на тази партия ( която и да е партия ), но в превод това означава, че не одобрява твърдата линия, която демократите заемат по редица въпроси - Русия и войната в Украйна, Ковид, икономическата криза. Мотото им е "Който не е с нас е против нас". Няма място за нещо повече там. Няма място за различни мнения от тези, които се проповядват. Е, получиха си го и изглежда това е само началото.

Как така се вписваше докато не я избраха? Я отиди да напишеш и няколко коментара във възхвала на путин.

Сори, тъпанарец безумний и какафоний ... А в България е рай за глупаци като теб. Как може да пишеш такива идиотщини ...

Путин е друго ниво. Голямо и недостижимо .... За българите е добре,, че го има.

Поне в прав текст си признаваш че си платен руски трол. Така е недостижимо е за всеки да схване бълнуванията и болните фантазии на путин.

Непрекъснато се случва демократи и републиканци да гласуват заедно. Както и непрекъснато се случва отделни републиканци или демократи да гласуват заедно с другия лагер. Само да ви припомня че една голяма част от републиканските санатори се вдигнаха срещу тръмп. Какви че има значение от тръмп съдии отхвърлиха безумните му искове поради пълна липса на доказателства.

За БОЖИНКАТА НЕЩО ДА КАЖЕШ !?

Не е вярно щото КАМИЛАТА ХАРИС има решаващ глас в сената при нужда .

Божинката има хубава папионка. В Горна Оряховица се канят да му я пъхнат в едно тъмно място

"Като много аризонци аз никога не съм се пасвала напълно на нито една от двете национални партии" Правилно! Конците и на двете партии се дърпат от ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА...

Стой си и коментирай в АРИЗОНА , КАКВО търсиш тука и се правиш на сведеща по много въпроси ! Яж си царевичака и преживяй !

Бульо сведЕща, стой си в Горно Нанадолнище и учи българския език!

Признавам си грешката ама и ти не си никакво ИНФО а ГЛУПИНФО !

Сарказма Ви е доста добър ;)

Много правилно е направила жената

Бива си я милфата...

Хохохо ето го американския Волен Сидеров.. Намирисва ми на Путин тука.. хихи

Ти си идиот. Какво общо има Путин с тази? Или и ти като в онзи виц? Ако нямаш аквариум, шефе, значи си педераст

Направо е затрогващо как бивш комунист и другарче по чашка на един бивш министър на вътрешните работи живо се интересува и знае много добре какво ставало в аризона. Сега пък да ви задам аз един въпрос-като тази не е пасвала на тази партия-защо се кандидатира от името на тази партия???

И така, приятели, Сега повече от ясно ми стана, дано и на вас, че всъщност България е купена и се управлява от Запада – САЩ, ЕС и НАТО. Държава, в която ДУПЕдатите, още нямат избран кабинет, нямат бюджет за следващата година, най-бедна в региона, без един хеликоптер за медицинска и бърза помощ – първото ѝ решение на работното им място е да гласуват изпращането на военна техника в помощ на НАТО и САЩ, не е държава, защото истинската държава е тази, който първо работи за своя просперитет и бъдещето на своя народ, а след това се занимава с исканията на САЩ и НАТО. В нашия парламент има няколко партии, учредени от САЩ и НАТО, управлявани от тях и продаващи България. Разбира се, когато учредяваш партия и я финансираш, то ти имаш това право, а то е част от играта, да посочиш, кои продажници да туриш у листата за „народни представители“. Днес, нашите серсеми, наричани по закон ДУПЕдати, се скриха от обществото и народа за да гласуват „тайничко“, как ще ни бръкнат в джоба, и с откраднатото от нас ще подпомогнат САЩ и НАТО във войната им с Русия. И преди са го правили, когато трябваше да изпращаме живи трупове в Афганистан и Ирак. И тогава и сега е болезнено. Тогава, защото изпращахме наши братя да воюват за интересите на умопобърканата политика на САЩ. Сега е същото. Не се учудвайте, ако някой ден не ни задължат да се включим с хора в тази мръсна война и да воюваме на страната на САЩ и НАТО. България с паричките, които е събрала от нашите данъци, вместо да направи нещо в своя полза и за своето развитие, раздава изкараното на вън на жадни за световна власт, на жадни за смърт и разруха. Мотивите на тия изроди е „Постигането на мир“. Тия, които на ревера на всеки от тях има етикет с цена, дали знаят как се постига МИР? Господ да ви накаже и, ако вие сте възпитавали децата си по същия модел, да накаже и тях. Ако така сте възпитани от родителите си, да накаже и тях. Ние, българите, когато искаме да изкажем негативните си чувствата към някой обикновено използваме други думи, като: ДА ВИ ГО И У ДУПЕдатите – малко, но от сърце. Мажд Алгафари

Тази е ЛГБТ активистка...

Путя е кихнал някой долар ...

Ше я изплющя

Кирстен Синема: "енигматичната сценаристка" на американския инфраструктурен план Тя е първата открито бисексуална народна избраничка в американския Конгрес Кирстен Синема е първата открито бисексуална народна избраничка в американския Конгрес. Тя се откроява с ярките си тоалети и с предпочитанията си към перуките с нетрадиционен цвят. Но в последно време името й се свързва и с мащабния план за инвестиции в инфраструктурата на стойност 1 трилион долара, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА. 46-ият президент Джо Байдън: С $1 трлн. за инфраструктура ще преобразим Америка Сенатът на САЩ гласува инфраструктурния план за 1 трилион долара Екипът на Байдън подготвя инфраструктурен пакет след кошмара в Тексас Сенатът на САЩ гласува инфраструктурния план за 1 трилион долара Виж още Сенатът на САЩ гласува инфраструктурния план за 1 трилион долара Кирстен Синема е представяна като "енигматичната сценаристка" на инфраструктурния план. Тя е и основен архитект на споразумението между демократите и републиканците в Сената на американския Конгрес в подкрепа на плана. Синема е демократ центрист. Тя рядко прави изявления пред пресата. Родена е през 1976 г. в щата Аризона. Има трудно детство и дори семейството й в даден момент е без дом. Самата тя разказва, че постигнатото от нея отразява американската мечта. Синема започва кариерата си в политиката на фона на протестите срещу войната в Ирак. По това време тя е в лявото пространство, близка до зелените. После става част от Демократическата партия. В парламента на Аризона влиза през 2005 г. В Камарата на представителите на Конгреса е избрана през 2012 г. Става член на Сената през 2019 г.

Кирстен Леа Синема (англ. Kyrsten Lea Sinema, род. 12 июля 1976, Тусон, Аризона) — американский политик. Член Палаты представителей от 9-го избирательного округа Аризоны (2013—2019), сенатор США от Аризоны (с 2019). Первый открыто бисексуальный политик, избранный в Конгресс США. Синема три срока была представителем штата в 15-м законодательном округе с 2005 по 2011 год, один срок в качестве сенатора штата в 15-м законодательном округе с 2011 по 2012 год и три срока в качестве представителя США в 9-м округе с 2013 по 2019 год. Синема начала свою политическую карьеру в Партии зеленых Аризоны и приобрела известность благодаря своей прогрессивной защите, поддержке таких идей, как права ЛГБТ и противодействию войне с террором. В 2004 году она покинула Партию зеленых, чтобы присоединиться к Демократической партии Аризоны, а в 2012 году была избрана в Палату представителей США. После своего избрания она присоединилась к Новой демократической коалиции, коалиции «Синяя собака» и двухпартийному The Problem Solvers Caucus, набрав один из самых консервативных результатов голосования в собрании демократов[1]. Она выиграла выборы в Сенат 2018 года, заменив уходящего в отставку Джеффа Флэйка и победив кандидата от республиканцев Марту МакСалли. Синема — первая открыто бисексуальная и вторая открыто ЛГБТ — женщина (после Тэмми Болдуин из Висконсина), избранная в Палату представителей и Сенат в 2012 и 2018 годах соответственно[2]. Она также была первой женщиной, избранной в Сенат от Аризоны[3]. 9 декабря 2022 года Синема покинула Демократическую партию и стала независимым политиком. Синема считается умеренным демократом и была названа 47-м самым консервативным членом Сената в анализе 2019 года, проведенном беспартийной организацией GovTrack.us[4][5]. Биография Править Кирстен Леа Синема родилась в Тусоне, штат Аризона, 12 июля 1976 года[6] в семье Мэрилин (Уайли) и Дэна Синемы[7][8]. У среднего ребенка Синемы есть старший брат и младшая сестра[9][10]. Ее отец был адвокатом. Ее родители развелись, когда она была ребенком, и ее мать, на чьей опеке находились дети, снова вышла замуж. Вместе со своими братьями и сестрами, матерью и отчимом Синема переехала в ДеФуниак-Спрингс, Флорида, небольшой городок в Панхандле[10]. Когда ее отчим потерял работу, а банк лишил их дома права выкупа, семья три года жила на заброшенной заправке[11][12]. Синема рассказала, что в течение двух лет у них не было ни туалета, ни электричества[13]. Позже она вспоминала: «Мой отчим построил двухъярусную кровать для меня и моей сестры. Мы отделили нашу двухъярусную кровать от кухни одной из тех больших классных досок на роликах. Я знала, что это странно. Меловая доска не должна быть стеной. На кухне должна быть водопроводная вода»[13]. В 1995 году получила степень бакалавра искусств в Университете Бриама Янга, после его окончания она покинула церковь Иисуса Христа Святых последних дней; Синема является единственным нерелигиозным членом Конгресса США на данный момент. Имеет степень магистра социальной работы из Университета штата Аризона (1999), а также степени доктора права (2004) и доктора философии (2012).

Джордж Сорос: Ами сега ?????

Защо тя напуска демократичната партия , а пък губят републиканците..?

Шилo

Парите не миришат.

Кирстен Синема - продажен 4-хилядник! Гугъл каза. ЛБ

Тази е роднина на Божанката ! :)

Глупости от Рушландия