Хванаха пийнал шофьор преди да качи деца за екскурзия

Шофьор, който е трябвало да превозва деца от столично училище на екскурзия, е хванат с близо 1 промил алкохол в кръвта. МВР започна проверки на автобусите.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха пийнал шофьор преди да качи деца за екскурзия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали ще е подпийнал или надрусан с цигари има ли разлика. Осмърдян целия салон за пътниците

И защо не се публикува името на пияния шофьор и фирмата, която го е изпратила да вози деца в пияно състояние? Така поне за в бъдеще хората ще внимават кого наемат да им вози децата.

Аз съм сигурен, че е било по сигнал и сега си правят ПР, че видиш ли били почнали проверки. Никога не започват проверки без сигнал или без да се е случило вече нещо т.е. след дъжд качулка. Много се радвам, че този 'убиец' на деца не е потеглил....

Трябва да се радваме ,че не е станало най лошото. В такива случаи би трябвало да се накаже фирмата и шофьора .Те са отговорни за това. Ха дано ама надали ......

Абе то да возиш деца не е лесна работа, затова шофьорите трябва да са психически устойчиви, но не за сметка на алкохола :)

ЕЕЕЕГАТИ! няма да го пускам на екскурзии вече!

Абе аман от умници.

безсрамник-уволнение,доживотно отнемане на книжката и да се радва, че са го хванали навреме

Ама понеже храни три гърла, та ще го накажат с мъмрене. В България е така. От толерастия ще изчезнем като нация.

Темата е сериозна и следва хората да мислят , Явно Закона не е достатъчно солен и човек си мисли че му е позволено много . 1. фирмата следва да има отговорност за състоянието на шофьора- психо тест , алкохол . 2. отговорността на шофьора Много случаи в последно време говори че има безотговорност по всички нива , когато има трагедия тогава се разшетваме и се търси под вола теле по веригата кои е виновен. а нещата са - фирма , шофьор, училище и родители . За Бога , инцидент винаги може да стане , но нека нещата да са проверени.

След Лим - подобни глупости трябва да се наказват със затвор. И шофьор и собственик на фирма. Оня в Лим бил заспал, тоз се качва пиян. И карат деца ?

за шофьорите трябва задължително да се проверяват за алкохол но е хубаво да се проверяват и учителите на който си поверяваме децата.

На такива да им вземат книжките за цял живот.

Възмутена съм от факта, че не се споменава името на фирмата, работодател на този шофьор! Според законовите разпоредби длъжностните лица, отговарящи за автотранспорта в тази фирма, не би трябвало да допуснат шофьор в нетрезво състояние да изпълнява превоз. Ами годспода занимаващи се с разпространение на "новини" и събития, вие познавате ли материята, за която пишете или просто ей така го правите - да има нещо? А и КАТ и ИА Автомобилна администрация започвали проверки?!?! Че досега какво правиха и за какво им плащаме заплатите на тия така наречени "контролни органи". Абсурди, неграмотност и безотговорност....

Ганю си е Ганю. Вие си пишете колкото искате.

ГанЬО !!!

е, и?

Герганче теб като дете все автобуси с колани са те возили.

Едно време автобусите не са карали със 100 км/ч. Отделно - едно време са умирали повече хора при катастрофи, точно, защото не са имали предпазни колани.

Ей, за трепане е тоя !!! Как може да е такъв дебил, че да рискува живот ана ДЕЦА ??? Трябва да му отнемат книжката до живот ! Като не си цени занаята да ходи да пасе кравите !

Ще счупя краката на шОфера-дебил,ако детето ми е в този автобус!

При "демокрацията" е така, а при предишния отречен строй, сутрин преди пътуване, на автобусните шофьори им се мереше кръвното налягане и им се проверяваше общото физическо състояние от медицинско лице. Задължително са проверяваха и за употреба на алкохол. Ако водач беше употребил алкохол не се допускаше да управлява автобус и се лишаваше от 13 заплата, но сега и "демокрация" и се кара от пияни или надрусани шофьори.

Законовите разпоредби не са се променили. И сега фирмата превозвач е длъжна да прави редовен преглед на шофьорите си преди да им даде разрешение за управление на превозното средство. Само че кой ли го прави? По-точно прави се само на книга. А санкции за такова нарушение има ли или нещата се уреждат по другия начин..... А става въпрос за живота на много хора.

Съгласен съм с тебе, но защо плащаме с данъците ЗАПЛАТИ на тия "държавни служители" от ИА "Автомобилна администрация" или те са назначени некадърници, но са "наши хора".

И преди се нарушаваше закона. Това колко хубава е било едно време го разправят всички пенсии, питай ако искаш няйкой немски дядо да ти каже как преди 30 години всичко е било на 6, а сега само разруха. Да не говорим че може и след като е излязъл с автобуса да е закусил с мастика да речем

Две бирички е жулнал на закуска човека.

Вчера заминаха деца от 73 соу в две посоки на България.

уволнение ако е от фирма и спиране от работа за две години.

И санкции за фирмата, може и отнемане на лиценз....

С тези боклуци наречени автобуси наистина трябва да си пийнал за кураж, че да се качиш децата на таратайката и да ги закараш невредими само и само да си запазиш работното място и заплатата. Не, че оправдавам постъпката, напротив осъждам я но и тези автобуси на които качваме децата си са с много съмнителна техническа ,,изправност,,

Наистина автобусите са опасни, но пък излиза "по - евтино".

Eй заради такива тъпанари човек не смее да си пусне детето на екскурзия. Ще караш цял автобус с деца и ще седнеш пиян. То бива бива ама това си е за съд направо. Ще има да треперя и аз сега като иде детето на еднодневната екскурзия, ама пък може ли да не го пуснеш то си е хубаво по принцип децата да отидат да видят нещо. Освен да почнем да викаме вече полицията да взема проба на шофьора преди да тръгнат да пътуват.

Затова преди всяка училищна екскурзия се колебая дали да пусна сина си.На въпросите ми за безопастност при пътуването и задължително слагане на колани,повечето родители ме смятат за твърде мнителна и загрижена майка.Миналата година точно по тази причина-липса на колани в автобуса, не разреших на сина ми да пътува до Крушинските водопади.От туристическата фирма ми заявиха, че няма задължително изискване за наличие на колани при превоз на ученици.Проверявах в наредбите-наистина е така...и докога така...докато,не дай Боже, се случи пак някакъв трагичен инцидент :(

Гери, кака, много тъпо. Автобус с колани. Ами хайде качи се в градския транспорт и започни да ги вързваш по седалките хората. То бива, ама твойто не е превантивност, а просто идиотщина. Едно време баба ти с каруцата все с колани се е возила.

Пък тъпите чехи, малей...живи да ги ожали човек....като се качат в автобус за междуградски превоз, стюардесата минава и проверява за колани. Който не е сложил (аууууу,колко са груби и нетактични - ама никак не мислят за доброто душо-разположение на хората) - му се обръща внимание да се закопчае. Ти да видиш!

Връщай се на каруцата!

човека си е пийнал за кураж, какво толкова!? - (цъкайте минусите сега)

Този трябва да се третира като терорист, и да се осъди ефективно!

Да се осъди ефективно ДА. Но ако не правиш разликата между терорист и пиян шофьор значи си по-опасен и от масов убиец!

На такива пияндурници никога повече професия шофьор!

Или картечар