Ал Кайда обяви война на сирийската опозиция

Ал Кайда се закани да унищожи бунтовниците в Сирия и призова иракските сунити да не се отказват от битката си срещу правителството в Багдад.

Обратно в новината

Коментари - Ал Кайда обяви война на сирийската опозиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, сега е моментът за сорозчето Николайчо Младенов да покаже външнополитическия си талант! И да организира помирителна среща... / в София, разбира се, къде другаде?!!!/ на Алкайда и сирийската опозиция!...Техни "бежански" представители и без това са вече в България!

До усмихнатият идиот ))))Освен това позицията ти е напълно незащитима по отношение на Евросъюза заради следният аргумент )))) но преди да представя аргумента апелирам сам да прецениш колко е слаба тя (позицията ти де) като следиш внимателно минусите и плюсовете на отделните коментари на хората...що се отнася до аргумента насочвам вниманието на всички към дивотийте които ти и няколко други откачалки (идиоти) пишете за Русия и за желанието ви тя някак си да изчезне (цитирам Цветана Рокфелер) и да не съществува , и така, ще ти напомня че ако тя (Русията де) не съществуваше в опразнените територий веднага ще се настанят КОИ?????? Ами позна КИТАЙЦИТЕ )))))) извода е че ти в такъв случай си просто един хунвейбин агитиращ за КИТАЙ ))))тогава на какъв лъже-патриот ни се правиш тука бе измекяр Боленов Сидеров))))))

Гледам че усмихнатият идиот :)))))) отрано се е захванал да громи русофилите )))))) отдавна имам съмнения че кривата усмивка :))) е някакъв перверзен извратеняк ...Фройд в един от случаите в своята практиката е описал поведението на свой пациент : та болният пациент когото той е лекувал се възбужда единствено и само от това да гледа на видео влакови катастрофи)))) дори след време се оказало че той самият е и предизвикал в деиствителност някой от странните катастрофи по това време...та никак няма да се очудя ако :)))) (усмивката ) се окаже болен извратеняк, който се възбужда от писането и публикуването на анти-руски позиви))))

хахахах май тук само ти говориш за възбуда фройд и влакове :)))) да не би тунелът ти да е хванал паяжини :)))))) и когато про-руски означава анти-европейски и анти-български нормално е да съм против про-руските интереси :)))

Идиот ))) това не е обида насочена срещу теб...това е медицинското заключение за състоянието ти....според мен ти си някой фен на Б.Сидеров...само той се обгражда с псевдо-патриоти подобни на теб)))))

и аз съм забелязал същото и мисля, че е психично увреден

хайде руски националисти защитавайте интересите на русия да направят монопол на доставките на газ за европа :)))))) абе защо ЕС съди газпром за 15 милиарда евро????? клоуни :))))

Лошото е, че реално такива бяха подкрепени от САЩ и естествено Израел. Трябва да се избира по-малкото зло. Диктатори от светски тип, които поне държат фанатиците под контрол. Същата грешка направиха със СССР. Трябваше да се опитат да спрат Горбачов да го разтури. После гредай Рамбо за братския афганистански народ. Много глупости правят от САЩ във външната (военна) политика. Остави другите да се бият с тях (например руснаците), за да не те нападат.

Е сега ще лъсне, цялата истина, че цялата политика и въоръжена инвазия на САЩ в Ирак беше принципна грешка. Това беше импулсивна необуздана реакция на президентите Буш баща и син, един вид отмъщение към уж "враждебните" на Америка режими, които в последствие, се оказаха, че не са чак толкова "враждебни", като се има предвид каква истинска враждебност се установи в Афганистан, Ирак и Либия, след демократичната намеса на армиите на доброто. Могат единсвено днес, само да мечтаят за авторитарни, но все пак неислямистки диктатори като Садам и Кадафи. САЩ не постигна нищо в политически и дори икономически план в Ирак, напротив загуби. Ще загуби по същата причина и в Афганистан. Спирачката на Обама в Сирия, беше единственото правилно решение. След всяка намеса в региона единствено Ал Кайда надига глава по-силна от всякога.

Добро утро на всички)))) До т.н. геополитик....не са ти ясни нещата мен...не се пъни да разясняваш неща от които и понятие си нямаш)))))

valerianski@yahoo.com

човека си коментира, каквото ти пречи???

такива шарани като теб с промити мозаци използва новият световен ред!!!

завчера при проверка в един раион на турция задаржали някакав имигрант без документи.дал им временият си адрес и го пуснали!!!един от полицаите си спомнил че го е видял вав - туб когато е режел главите на православни духовници в сирия!!!там е без качулка!!!след сигнала полицията на даденият от него адрес намира двама джихадисти и оражие .адресат е в истанбул!!!колко такива са тук???

Преди "Ал Кайда да обяви война на сирийската опозиция" започна методичното ѝ изтребление от страна на фронта Джабхат ан Нусра /също безподобни изроди-главорези/. От една страна спонсорите на войната в Сирия се топят и финансирането съществено намалява ето защо и битката за парите между терористите в Сирия се ожесточава. От друга се наблюдава пренасочване на ИГИС от Сирия към Ирак по указания от Саудитска арабия, поради което ИГИС губи позиции в Сирия, заемани от конкурентни групировки. В природата няма вакум.

Май забравихте най-фундаменталния въпрос в световната история на въпросите!? С

...е, какъв тиранин беше Саддам?! В Ирак цареше мир от 25 години! А сега следващите 25 ще е кърваво поле..

А сега как весело и игриво си живуркат и си играйкат с на-модерни оръжия и непекъснато принасят жертви!

куха лейка е най-вероятно някакъв опит за ирония но е вярно :))) в много от случаите при установена диктатура цари мир тъй като диктатора вече е избил опозицията :))) дори това е правилото при диктатурите :))) къде с обезводняване на делтата на тигър и ефрат къде с обгазяване на десетки хиляди.... а сега е кърваво поле поради сблъсъка с крайния ислям! който сбъсък щатите изнесоха от територията си и тази на европа в ирак и афганистан може да се спори дали това е универсално правилно но всичко е относително ако ислямистите бяха атакували България най вероятно и ние щяхме да искаме да изнесем фронтовата линия при ислямистите а не да е тук!

Я обади как обичаните ти американци сринаха археологическите обекти на 4 хиляди години във Вавилон, че да си направят база точно там. Я обади как американците избиха стотици хиляди с обеднен уран, които бледнеят на фона на споменатите от теб "десетки хиляди обгазени". Я обади как в САЩ избори се печелят от човек взел 500 000 по-малко гласа.

Не се ли биеха от начало на страната на т. нар. бунтовници-папищаци от къде ли не, вкл. и от България?

Колко много агресивна глупост е концентрирана там, за съжаление не страдат само изродите.

абе важното е че русия продава оръжия на сирия от години за десетки милиарда $ а и сега подписаха договор за разработване на ресурсите на сирия :)))))) така че от атака и бсп могат да са спокойни :))))))))) а тва че русия се опитва да наложи монопол над доставките на горива към европа включително и България не е важно за русофилите :)))) и че ЕС съди газпром за 15 милиарда :)))) дори и не се споменава :)))) баси националистите :))) ама руски де

Те щото американците не са лидери в износа на оръжие с десетки пъти по-големи приходи :) А американците отделно и дават без пари оръжие на хора които избиват жени и деца, по няколко хиляди. Ей на наскоро изклаха цял град. Сирийската армия и полиция които пазеха бяха изклани, след това всички жени и деца - има и снимки как се търкалят труповете по улиците. И всичко това с доставката на оръжие и пари от САЩ - официално признато от американците. Ама само Русия ви в кухите тикви.

това е щото американското оръжие е по-скъпо :)))) като бройки русия са лидер :))) във всички тея държави всички са въоръжени с руско оръжие :)))) и от двете страни :)))) иначе няма как абрамс да струва колкото тая барака Т :)))) доста по-висок клас оръжие е и е по-скъп

Дано се избият по-скоро, та да мирне региона и да не пристигат повече терористи у нас! А при лошите диктатори Саддам и Башар живееха спокойно и доста богато. Да не говорим за либийците, те такъв си го набиха, че земята ще ровят за Кадафи.

ги осени западната, най-вече мериканската демокрация. Свободно могат да си говорят каквото си искат и да се стрелят както си искат, и с каквито оръжия си искат!

ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ ЧЕ АРАБИТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СА СЕ РАЗБРАЛИ "НИКОГА ДА НЕ СЕ РАЗБИРАТ"

Тея лудаци там само бомба ще ги оправи!

честно казано не ме вълнува толкова много какво се случва в сирия за ситуацията в България е по-важното че атака са пропаганда за руските интереси! винаги и за всичко защитава интересите на русия дори когато са против българските! вън!

Не те вълнува, защото си посредствен тъпанар с изпран мозък от соросоиднат фобия. Соросоидните зомбита вън, при алКайда.

Тъп еврейски пропагандатор. Защо толкова мразите руснаците. Мразете си ги в Израел. И каква е връзката на руснаци с атака и с американската колония България. редно е един евреин да си отиде на еврейски сайт и да си мрази руснаците там колкото иска. Вън еврейската пропаганда от България. Такава пропаганда няма място да се занимава с българи.

Реално, ССА не съществува. Централният щаб беше разгромен от ислямистите, главатарят на ССА еднва избяга и то сам, другите са избити. Базите със цялото оборудване и паричните преводи от САЩ бяха превзети от Джебхат Ал Нусра. Две други поделения на ССА - тези в Маалюля и Муадамия - се предадоха на правителствените войски.

борбата на Ал-Кайда с кого и срещу кого е. Сега ще наблюдаваме и за подкрепата отвън към тях.Атентатите в Ирак показват красноречиво стремежа за реставрация на миналото в Ирак и запазване на властта в Сирия.

Кеф кеф кеф, кучетата на САЩ се сръфаха зверски. Сега остава само Сирия и Ирак да ги избиват умерено, за да не пречат във взаините им изтребления.

пратете волен да им бие по два шамара :))))))) баси клоуните атакисти :))))) нали опозицията беше ал кайда човекоядци и т.н. :))))))) май тва беше поредната ви русофилска лъжа а помиари :))))

Чyryниц

Помияр либералски, радвай се, че Атака натисна да правят стена, иначе щеше да видиш на живо не 10000 а 50 000 от тая опозиция. А да, сега човекоядците + бандитите, врагове на народа на Сирия воден от д-р Башар Асад, се хапят и крадът помежду си. Защото армията ги изтласка от градовете и няма как да грабят и поизяждат гражданите.

Нали според сидерастите Ал кайда беше на страната на бунтовниците. Сега какво се оказа? Трето поколение диктатор(който се опита и да си направи ядрени оръжие) и цялата му рода,Хизбула(ИСЛЯМИСТИ от Иран), Ал Кайда и руснаците - от едната страна и бунтовниците + САЩ + Европа от друга....

Въобще не е така. Ал Кайда е терористична организация на сунти. Хизбула са шиити. Те са във война от много време. Иран подкрепя Сирия от самото начало. Също са шиити. Те пък имат интерес американците и израелците да нямат влияние в Сирия, защото е твърде близо до тях. Така че, такъв съюз между Хизбула, Иран, Ал Кайда и правителството е невъзможен

ама нали опозицията беше ал кайда сега ал кайда сами между тях ли се бият :)))

Опозицията се състои от много групировки, една от които е Ал Кайда. Сега групировките се бият помежду си. Какво не ти е ясно?

По време на войната в Косово експлоадира снаряд на един пазар.Това беше предлога на НАТО да бомбандира и разцепи Югославия.После се оказа ,че снаряда бил изтрелян от мюсулманите...ама късно ,ПР им работеше много по добре.А сега понеже все повече и повече хората по света виждат ,как Американците се осират ,дори при медииното затъмнение,което създават-ясно се вижда ,че т.н. Освободителна Армия са терористи и изверги.Това ,че вътре са започнали борби за власт е напълно нормално при племмените войни.Все пак първо опитаха като в Ирак -химическо оръжие ..бля бля...

Да живее храбрата САА (Сирийска арабска армия) и президента на Сирия д-р Башар Ал Асад!!!!!!! Поклон пред сирийския народ!

май отдавна я нарязаха за скраб.

А такааа! Каква стана тя сега? Какво ще кажат защитниците на терориста Башар Ал Асад? Нали бунтовниците били ислямисти, нали били джихадисти? Е, сега се оказва че именно Ал Кайда им обявява война. Враговете на моите врагове са мои приятели нали? Следователно, Ал Кайда са приятели на Башар Ал Асад!!!

И на САЩ и Израел-ха-ха...

натискай си парцалите да не те експуслираме

Ти четеш ли въобще кой срещу кого и защо воюва или заглавието на статия в ДИР ти е достатъчно?

Мазалото е пълно, както навсякъде, където САЩ, шефът им-Израел и помиярска Европа са забъркали демократична каша! И какво следва, къде е сега г-н Иречек да ни обясни, колко са виновни болшевиките?...

Добре, че Израел показа секретните доставки на мужиците за Сирия още по пътя от Мурманск към Ср. море. Добре, че турците показаха какво превозват руските пътнически самолети към Сирия. Вижда се кой дестабилизира Бл. изток и се прави на миротворец.

Значи според теб мужиците първи започнаха дестабилизацията в Сирия, Ирак, Тунис, Египет, Либия, Йемен, Бахрейн, та дори и в Афганистан (години, след като се опариха и си изнесоха от там), значи мужиците заложиха на крайния ислям-шиити, уахабити и т. н., значи мужиците направиха войната в Югославия и бомбардираха с обеднен уран, създадоха мюсюлманската "държава" Косово, управлямане от главорези и разбойници...спирам, че побеснявам! Абе що не си пиеш хапчетата заедно с индивиди като Иречек, ако не си едно и също лице с него, и не спреш да осмърдяваш и ти форума, нещастник!

К'о стана с демукра(тиза)цията в тоя регион - нещо не се получава? То не че при нас се получи, ама нали 500+45 години сме "подготвяни"(скопявани), та не си личи много

Малко се обърках, кои бяха лошите!?

Ще чакаме хамериканците да кажат!

Kойто сее ветрове, жъне бури. Асад беше лош. Сега по-добре ли е? На американците не им стиска да ударят Иран. Опитват се да накарат Иран и Саудитска арабия да се сбият.

Какво значи сега по-добре ли е?Асад още не се е махнал.Откъде да знаем дали ще бъде по-добре...

Явно противопоставянето между сунити и шиити започна. Все пак едните се покрепят от СА, а другите от Иран.

В региона упорито Израел и САЩ се опитват да наложат борба между сунити и алевити. След успеха им в Ирак, сунити срещу шиити. Разделяй и владей е схемата. Основното спонсорство на опозицията, които са ислямисти, идва от Саудитска Арабия и Катар. Самия факт, че техните действия, спонсорство и голямото количество саудите и то военни, които участват в сирийската агресия, само по себе си говори за манипулативния характер на предоставената информация. Сирийския наблюдателен център се състои от един човек, който до обяд работи в МИ 6 и секретарката му. Ако той се изказва негативно за ислямистите, очевидно е на лице противопоставяне между т. нар. Запад и монархиите в Залива. Явно всеки иска Сирия за себе си.

Асад сега само трябва да си сипе едно кафенце и да остави терористите и наемниците да се избият един друг

Това само загатва какво ще стане ако Асад го няма.

Руснаците имат резервен Асад и докато не завземат газа и петрола н Сирия не искат да мирясат.

Това вече стана.Газпром подписа договори със Сирия.

българите са най-простия народ във вселената, ДПС с 6 процента от гласуващите управлява страната и я затрива с активното съдействие на БСП и "националистите" от Атака

А ти - Касим Дале и твоя РБ сте по турци и от ДПС.

много са близо до нас тия идиоти, и с обезпокояващи темпове започнаха да прииждат насам, а ДПС управлението няма да ги спре, ще ги приема докато станат повече от българите

Някакъв коментар от стратезите и демократите в САЩ и Западна Европа???

БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА ?

Ал Кайда ще яде четвъртита Руско-Сирийска кожена шпага....Само гледайте сеир...скоро ще си получат заслуженото.

В момента Руснаците и подкрепяният от тях режим в Сирия са заедно с Ал Кайда.

Много бъркаш! В момента сирийската армия гледа сеира на тъпите племенни вождове, които си помислиха, че с два автомата, няколко английски и френски командоса в отбора и медийна подкрепа от САЩ и Англия могат да обединят сирийците. В Сирия, както и в Либия, Египет и Ирак, диктатурата няма алтернатива като форма на управление. Толкова разнородни и войстващи племена не могат да съжителстват мирно, ако няма надвиснал ятаган/сабя Дамаскиня/ак47/т72 над главите им.

ПЪРВО В СИРИЯ , ИРАК И АФГАНИСТАН , А СКОРО СПОНСОРИРАНИТЕ ОТ НАС БОРЦИ ЗА СВОБОДА ЩЕ ГАСТРОЛИРАТ И В БЪЛГАРИЯ , КОСОВО, ЧЕЧНЯ И ТУРЦИЯ :)))) ХАОСА ВДИГА ИНДЕКСА ДОУ ДЖОНС НА НЮ-ЙОРКСКАТА БОРСА