Лидер на Ал Кайда в Сирия: Целта ни е Дамаск

Лидерът на свързаната с Ал Кайда групировка Джебхат Ан Нусра (Фронта "Ан Нусра") заяви, че целта на ислямистите да завземат Дамаск.

Обратно в новината

Коментари - Лидер на Ал Кайда в Сирия: Целта ни е Дамаск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички се сещаме,че целта на ИД е Дамаск.Да де ама това е целта на САЩ,а ИД епроизводно.

Както е казала баба Ванга - Третата световна ще започне, но първо трябва да падне Дамаск.

да му позволят на Путин да я разпали.Много е назад с технологиите и той го знае.Затова удря по слабите от него.Като Украйна например.Добре е,че сме в NATO и ще си строши зъбките ако ни нападне.И той го знае.

не се пъни Русия няма и никога няма да нападне България, а само гъзолизци на краварите като теб, разбра ли платен плазмодий, марш сега на козяк да докладваш, мършо продажна

а троли за фашистка Русия?Никога няма да ни нападнат защото сме в NATO.И NATO ни пази от руска агресия.

БATKO

Ибричек, вземай ибрика и на работа, какво спамиш тука.

Чешеш се дето не те сърби.

Ясно, че от нашите проамерикански медии можем да научим единствено американски лъжи за промиване на тъпите балкански мозъци. какво да се прави, като липсва журналистика в България. по-долу писаха за обвиненията на Ирак. Какво се коментира на срещата на БРИКС: "Путин необычно жёстко высказался в адрес США, СМИ Германии". А това е новина от немските медии. У нас се пази в пълен секрет, че всъщност САЩ и Израел са държавите, създали и контролиращи ИДИЛ. С тази армия фанатици, те искат да превземат Сирия, Ливан и да я хвърлят срещу Иран. Израел иска да си разшири територията си. Я да видим още: "Ручные монстры: в сети появились подтверждения связи ЦРУ и ИГИЛ"

Чрез устата на Ал Кайда говори Вашингтонския Обком...

И к'ва стана тя? Враговете на Америка се оказаха нейни съюзници.АлКайда беше враг 1,а се оказа верен съюзник в борбата с неправилният Асад. В същност Асад е най -малката грижа, целта е Иран който не се съобразява с американските интереси, а си гледа своите. Лошо е когато не се съобразяваш с интересите на кварталния побойник.Ако стоиш в сянката му и въртиш опашка може да ти остави нещичко да се облажиш,но опериш ли се ...... Крайно време е да се смъкнат маските и да се види кой кой е и,че най - "големите демократи" са най големите разбойници.

След падането на Дамаск, ЕС ще бъде сринат за максимум 2 години и превърнат в нова Османска Империя. Честито на печелившите!

За империята на Путин.Той вече се срива и затова прави бела след бела.

Пак путин бил виновен! Ставате смешни.

параноя? Или избиваш комплекси? Или някой ти плаща да пишеш твърде примитивни лъжи?

БATKO

Ибричек, пак тролиш. Вземай ибрика и на работа!

Отиде ли си Асад, отива си и Путин! Нема лабаво! Толкова години маймунджулъци няма да останат ненаказани!

Айде пак да повторя- през ноември 2013 в публична реч Хасан Насрала заявява че неговата шиитска групировка, която се бие на страната на президента Башар Асад в сирийската гражданска война, ще остане в Сирия колкото време е необходимо... Насрала рядко говори пред публика така че самата реч беше отразена като събитие, да не говорим че съдържанието и почти цяла седмица беше одумвано от цяла тълпа анализатори, а тук за втори път ме изненадват с твърдението че само преди няколко дни Насрала за първи път бил заявил че неговите хора трепят Ал Кайда в Сирия. А да припомням ли че Насрала даде интервю на Джулиан Асандж в началото на 2012 година в което лидерът на Хизбулла заявява, че неговата групировка е поддържала контакт със сирийската опозиция по време на конфликта и е търсела диалог за мирно уреждане на нещата, докато САЩ и Израел са търсели ескалация на конфликта, и няколко месеца по-късно у нас беше извършен атентат за който още преди дори да знаем колко са атентаторите от Израелското посолство вече тръбяха че е извършен от Хизбула, а днес онази част от сирийската опозиция която упорито отказваше да се включи в провежданите избори за президент и законодателна власт в Сирия си свали маската и се видя че това си е просто старата приятелка на САЩ Ал Кайда, за разнообразие подвизаваща се под нови имена.

Ама разбира се че САЩ и Израел са ти виновни, че не можете да си разделите пустинята, камилите и чаршафите! Самата идея че Израел по някакъв начин подкрепя мохамедани е абсолютно абсурдна!!! Лъжите ви нямат край!

Нещо май не Ви изнася написаното от мен- затова най-добре се запознайте с докладите на Тони Кордесман- Държавен департамент на САЩ, Винсент Канестаро- началник отдел на ЦРУ за Близкия изток, от американска страна, както и с мемоарите на бившия министър-председател Голда Мейр, бригаден генерал Йосеф Кастел, бригаден генерал Ицхак Сегев, па после пак елате да поумуваме дали наследниците на хората взривили Патрия не могат да финансират мохамедани и най-паче арабски терористи, така както американците финансираха Ал Кайда па после пропищяха от нея.

Действията на евреите в Израел и на техните съюзници по света са изцяло насочени към отбраната и птевенцуята на евентуални удари срещу Израел и техните съюзници по света.Ти ни караш да четем тези автори и материали както путопропагандист атакист би ислал да се четат и да се правят изводи?!Плитък си.Не, ,фърфиш"Цялата ви доктрина е такава.Смес от Гитлер,Мусолини,Сталин и Мао!Фашизмът е измислен преди вас и Путин.

В Сирия Русия и САЩ мерят мускули. Китай също иска да покаже, че има мускули. Европа и идея си няма какво да се направави в случая, а няма и мускули които да показва. Разни религиозни фантици, обикновенни авантюристи, жадни за петрол алчни опортюнисти и оръжейни търговци, но също и корумпирани световни политици или популисти. Всички те нямат изгода в Сирия да има мир и да оставят сирийците сами да решават съдбата си. Всички изброени печелят от войната в Сирия и затова не очаквам там ситуацията да се подобри, дори напротив.

Дрън, дрън та пляс! Сирия е ясен пример какво се случва и какво ще се случи на всеки един народ който си мисли че може да си живее във псевдо реалност в идилопоклонство и социализъм!

"Дрън, дрън та пляс! Сирия е ясен пример какво се случва и какво ще се случи на всеки един народ който си мисли че може да си живее" като народ който има ценностна система, независима икономика и просперитет, както и беше Сирия преди да се организира "арабската пролет" с любезното съдействие на чичо Сам - пардон Моше лихварят който изобщо не се вписва в интересите му нещата изброени по-горе за държавно устройство на която и да е държава по света , да изброявам ли държавите в които направиха белята краварита, мисля нема нужда....

Ще се разплача....мъ толкова съ лоши тия лихвари...толкова съ лощи...ах!!

се командва от Фашингтон, това само кретените не го знаеха, или се правеха, че не го знаят. Няма по-големи престъпници от ФАЩ в историята на човечеството.

Я, колко си прозорлив... Исаков добре ли плаща?

Руснаците няма нужда да плащат- истината е на тяхна страна в случая.С изключение на няколко трола няма нормален човек,който да твърди обратното.

кретенясал герберастко-седерастки трол се обади и заработи цели 10 цента.

Демагогията на руснаците представяна за истина.

БРЦК

Иракския парламент обвини САЩ , а не Русия ,че снабдява ИДИЛ. А САЩ даже си признаха и се оправдаха с грешна разузнавателна информация. Тая опорна точка не върви. Пробвай друга.

БATKO

Ами нали беше и американската цел. Има още някой да се съмнява, че САЩ, Ал Кайда и ИД са едно и също?

Аз смятам,че изпускаш от списъка главния-Тел Авив:-).

Никой не се съмнява,че това е московска лъжа.Не много умна при това.Асад се потдържа от Путин.Ислямистите също със негово оръжие и муниции.

"Потдържай" си и мозъка,батка,не само баниците. Викаш, двете колещи се страни се поддържат от Путин?Осветли ме.

Това е абсолютно вярно! Плюнките поне да си направят труда да отидат до израел да видят как живеят едните и другите та барем им светне!

Целите на Алкайда и някои кръгове в САЩ винаги са съвпадали. Някой недобронамерени анализатори даже коментират, че не е случайност...

Тия са рубладжии.

Махни си тенекията от главата, че неможеш да мислиш!

Интересно, че и целта на Америка е Дамаск! Дали не си помагат кой с какво може!

Целта на ИДИЛ и САЩ е една и съща. Да не са луди американците да впрегнат НАТО и унищожат терористите за една еечер, след като същите им вършат черната работа. След като се справят с Асад, то тогава ще им светят маслото

Целта им беше същата и по времето на Хитлер, когато СССР водеше героична съпротива срещу немско-фашистките окупатори. Гледаха от страни и се грееха на огъня, а днес твърдят, че ако не били те видите ли нацистка Германия щяла да победи.

Да допълня само: т.нар война на СССР в Афганистан беше всъщност война срещу огромна въоръжена до зъби с последното американско оръжие /спомнете си "Стингър"-ите/ сган саудитски терористи,увлекли със себе си и радикални афганистанци. Сега се играе същото- американски заповеди и оръжие,саудитски и катарски пари.

Публикация в немската преса от 26.05.2012г.Цитирам:"Съгласно таен документ на пентагона от 2012г.-Една ислямистка държава е шанс за свалянето на правителството в сирия."

Руските бази в Сирия са 2 понтона точно в другия край на страната. Вкарай поне 3% истина в лъжата,де.

Добре бе Дир, сладури такива имате ли някой, който изобщо следи и наблюдава събитията в Сирия и е в час какво се случва там? Защо не пишете, че основната битка в момента е в Западен Каламун, където обединените армии на Сирия, Ливан и шиитските милиции разкатават фамилията на Ал Кайда и Ал Нусра, изчиствайки бавно и методичено село след село, град след град на хванатите като в шише мишлета. Че нападението над Палмира идва в опит за спасението именно на тези обкръжени от сирийската армия ислямисти? Че Запада се ослушва да ги бомбардира и изчисти от лицето на земята, жертвайки културното наследство на най-древните човешки циливизации в района, само и само да запази отрочето си ИДИЛ?

КЪДЕ СТЕ БЕ Pусия ??? НАЛИ МНОГО СЕ ПЕРЧИТЕ !!! ИЛИ ВИЕ СРАХ ДАЖЕ ДА РЕАГИРАТЕ НА НЯКОЛКО ЦИГАНИНА !

Да бе, ще ходи Русия по света и у нас да рине американските говна. Все такива умници сте чичо самюелските фенове.

Ти по-добре кажи къде е НАТО-то, дето имало 14 хиляди самолета, 3 милиона армия, 40-50 хиляди танкове, ядрени самолетоносачи и не знам си кво. Кажи как американските сателити не могат да засекат ислямистите насред пустинята.

ТОВА Е ПРОВОКАТОРА БЕГЕЕЦ РАБОТИ ПО ХАМЕРСКИ МЕТОД - АЗ ПИША КЪДЕ СТЕ НАТО И ПАВРАТА ОТГОВАРЯ КЪДЕ СТЕ РУСИЯ (КОЯТО ОЩЕ ПРЕДИ З ГОДИНИ КАЗА ЧЕ РЕЖИМ НА АСАТ НЯМА И ТРЯБВА ДА МУ СЕ ПОМОГНЕ

На мястото си е.Държи под наблюдение кашите които забърква Путин с потдъжка за режима на Асад,войната в Украйна,откритото заплашване на Прибалтийските държави,продажбата на ракетен комплекс на Иран,снабдяването на джихадистите с руско оръжие и кой знае още колко много задачи има за изпълнение.Да не забравяме,че освен Путин има още много луди на планетата.Ким,Мадуро разни брадати аятоласи в Иран,Авганистан,Пакистан!

Чудя се, -защо Кери ще ходи на крак на руснаците в Сочи. Порошенко много беше сърдит. Сега мисля, че се сещам. Може би са скъсали пазарлъка-Сирия за американците, а Донбас за руснаците. Бъдещето ще покаже дали греша. По скоро-едва ли.

ни Украйна, щот яко са закъсали с валутните постъпления и оттам с бюджета, на тех им трябва дестабилизирана и разрушена Украйна, която да е в тежест на Запада.

Поръчител - трябва да се постигне Х цел Изпълнител - до месец сме готови, шефе!

САЩ и Арабската коалиция всеки ден със самолети и самолети роботи избиват стотици примитиви въоръжени с руско оръжие.Освен във Сирия и Ирак също и в Пакистан,Нигерия,Сомалия и Северна Африка.Остава само да ги поздравим и да им пожелаем по нататъшни успехи в ликвидацията на джихадистите потдържани с руско оръжие от руската оръжейна мафия.

Мда, руснаците им доставят противотанкови системи TOW (произвеждани само в САЩ и доставяни само на съюзници на САЩ в региона). Руснаците им доставят американски гаубици. Руснацит им доставят американски Ейбръмси. Руснаците им доставят карабини M-4.

само преди две седмици в либииско море бе задържан кораб от о.арабски емирства натоварен с бронирани коли ,,таифун,,-американски, на път за джихадистите в либия!!! малко преди това, един друг бе ,,разбомбен и задържан с помоща на египет, с двеста джихадисти и оръжие!!!този беше турски??? мноого ,,руснаци,, бе трооле!!!

Много,ама много си осведомен.А джихадистите със сигурност са "поТдържани" от Русия!Смешко!!!

БATKO

САЩ, ИД и Ал Кайда да едно и също нещо. Не виждаш ли, че не всичките тия целта им е Сирия. Интересно защо целта на ислямистите не е Израел примерно?

КЪДЕ СТЕ БЕ НАТО ??? НАЛИ МНОГО СЕ ПЕРЧИТЕ !!! ИЛИ ВИЕ СРАХ ДАЖЕ ДА РЕАГИРАТЕ НА НЯКОЛКО ЦИГАНИНА !1! КЪДЕ ВИ СИЛИТЕ ЗА БЪРЗО РЕАГИРВАНЕ - БЯХА НЯКАКВИ СВЪР ШИБАТЕЛНИ ИМЕНА И КАКВО - ПРОСТИЯТА ВИ СЕ ВИЖДА ОТ СЕГА

Ако ти кажа,че си прост в твоя случай ще бъде похвала.Американците избиват всеки ден стотици джихадисти по целият свят.От въздуха и от земята.Путин ги снабдява с оръжие.

Оставили сме на путлер да спасява любимеца си асад, нали имат най-модерните оръжия и заглушители, за нула време ще попилеят ислямистките терористи.

Хамериканците забъркаха кашата, те да си я оправят! От половин век спонсорират и обучават всякакви терористични групи, ама ще им се върне рано или късно!

Срещу законно управляващото правителство на Сирия се провежда мноходова, добре планирана операция на краварите, заради което създадоха крайната ислямистка организация ИДИЛ. Но, крайната победа ще бъде за народа на Сирия и неговата вярна, добре обучена и въоръжена с братско руско оръжие армия! Победата е близко, напред Асад и верните на народа на Сирия съюзници!

Що за коментари! Не прочетохте ли важното, което трябва да ни занимава като хора - "Степента на касапницата и разрушението в Сирия би трябвало да шокира колективната съвест на света", заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун, "Сирийският народ губи надежда. Хората не могат да си позволят да чакат", "конфликта, отнел живота на над 220 000 души от пролетта на 2011 година"

Наш ще е днеска Дамаск, а утре целият свят. Сравни марша на Хитлер-наша е днеска Германия, а утре целият свят. Има нещо общо-нали?

И защо Дамаск, а не Багдад или Риад например? Ами защото Ал Кайда е машата и скритото оръжие на Вашингтон - така евентуалното сваляне на законния президент на Сирия би имало по-слаба международна реакция отколкото ако бе извършено от явно продкрепяни от Запада сили. Въобще международните дела благодарение безцеремонността на Щатите стават все по-прозрачни и предсказуеми.

Защото Джебхат ан Нусра действат главно в Сирия. Иначе Ислямска Държава вече се подготвя за за щурм на Багдад. Пък за Рияд - е, няма да се бият със спонсорите я.

Странно как групировка с 5000-8000 талибана е толкова уверена в победата си.Руснаците не са решили-не са им е..ли мамето.

И каква стана тя,трябва да се избира между ИД,АЛ КАЙДА ИЛИ БАШАР АСАД ???

БРЦК

Има ли база за сравнение изобщо ? ИДИЛ и АлКайда трябва да бъдат унищожени веднага!

Май чичо Сам и сибирската Мечка са се разбрали за Дамаск. Едните могат но не искат (нема мъни-възвръщаемост), другите искат но не могат(нема мъни-изобщо) - ще бъдат третите.

Американците това, американците онова... Ама всичките въоръжени и се бият с Руско и Китайско оръжие!

Троле,съвсем скоро ще имате това,което си мислите,че искате за тази държава и то няма да ви хареса.

еее много елементарно.....:)и талибаните 80те се биха с руско оръжие срещу съветите,но я потърси кой го произведе и достави:)И ние караме немски автомобили ,но не идват само от дойчланд:)

Така е - даже и американците, в бойна обстановка, хвърлят томпсъна и предпочитат трофейния калашник.

Г-н капацитет,идеята(която не сте схванал) е че не може да те хванат да се биеш против законно избрано правителство(Сирия) с американско оръжие....а ти дават кинти да си купиш 'руски модел' от Египет или Израел....примерно...:)

Браво бе, смешник. Измисли кво да кажеш в защита на демокрацията.

Това, че ти не си гледал снимките и видеото на които се вижда американско и западно въоръжение си е изцяло твой. Или според теб системите TOW с които взривяват сирийските танкове са руски или китайски?

Това е 'хуманитарна' помощ,да си имат хорицата....

Забележително единомислие между Алкайда и САЩ!

и последователно бих добавил:)

да да идеята е ясна, ши праят халифат после тея зомбита ше се сбият с християните ...трета световна и после всичко ще е муслим и ще тънат в мизерия вечно на кой му пука за тея болни мозъци.

Борци за демокрация-ум да ти зайде! Ами има логика,наистина, ислямска фундаменталистка организация да атакува мюсюлмански държави,вместо Израел и САЩ. Има логика,ви казвам,вярвам на Обама,Маккейн,Никито Младенов и оригиналното Псаки,ама който я открие,нека ми пише.

ДАЙТЕ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ ЕДНО СДРУЖЕНИЕ СЪС СВОБОДНА ЦЕЛ "ДА ОГРАБИМ САУДИТСКА АРАБИЯ " ...:))) ЕДНО ВРЕМЕ ПИРАТИТЕ ТАКА СА БАЧКАЛИ - ПРАВЯТ ФИРМА И УДРЯТ ЗЛАТНИТЕ ИСПАНСКИ КОЛОНИИ :))

10%-те процента,за да получим удостоверение за каперство /letters of mark/, в коя държава трябва да ги дадем;-)?

НА МАЛТИЙСКИЯ РИЦАРСКИ ОРДЕН ... СПОРЕД МЕН В МАЛТА ЩЕ Е НАЙ-ЕВТИНО :)

Чух се с Асад, ще строим нова лудокорска арена в Дамаск. Ще ви черпя кремвирш!

Черпи ги дюомнери арабите от ил каида ахахах

ПОСЛЕДНО С КОГО СА СЪЮЗНИЦИ НАШИЯ ОТ БЕЛИЯ ДОМ ??? - С АЛ КАЙДА - С АСАД ....:)))

Какво по-ясно доказателство за това че ИД са съюзник на САЩ?

Лъсна з.а.д.н.и.к.а на американската политика - заедно са с Ал Кайда /САЩ създаде талибаните за дестабилизиране на трети страни /!Сега заедно и с ИДИЛ /пак тяхно създание за дестабилизиране на Северна Африка !Явно условието за подкрепата им е да нападат страните и от ЕС , но не и обекти в САЩ!

Щатите :трябва да свалим от власт Башар Асад ИД:до месец сваляме Башар Асад Така и не разбрах кой против кого воюва и защо,щатите и ИД съюзници ли са или врагове?

За пред баламите и демонократичните зомбита са "врагове". А, иначе и едните и другите са на разпореждане на Тел Авив.

Елементарно, Уотсън - САЩ и ИД са просто двете страни не една и съща монета, а и целта им е една. Защото и за двете страни мирът в района е неприемлив вариант!

Благодаря за отговорите но въпроса ми беше риторичен.

Жив и здрав. А, за реторичен отговор, май не си чувал още.

"Ал-Багдади", т.е. Шимон Елиот, агент на Мосад, приятел на Маккейн.

Естествено Дамаск... Пък после Техеран. Няма целта им да е Тел Авив или Риад, или Вашингтон. Тия са евреоамерикански изчадия.

Точно така.Както Алкайда,така ИД са изчадия на САЩ-империята на злото!

Сигурно това им е целта, обаче с Техеран ще гризнат дръвцето ми се струва.