Николай Димитров: Няма правораздаване, има ценностна криза

Агресията на улицата прогресира. Завръщат ли се времената на мутрите и има ли чувство на безнаказаност у престъпниците?

Обратно в новината

Коментари - Николай Димитров: Няма правораздаване, има ценностна криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво правораздаване да говорим като няма органи които следят за ред .За силна държава трябва силна изпълнителна власт и силна съдебна система- и двете ги няма.А за избора то няма голям избор и тези дето може да стават щом не са могли да мотивират народа значи не стават,затова и не се приемат закони и циганите ще са вечните избиратели

Ние сме си виновни. Не можем да избираме. Докато не сведем БСП, ГЕРБ, псевдопатриотите до 15-16 депутати, за тази гнилоч ДПС да не говорим, ще си имаме Цацаров, Пеевски, задкулисие и предкулисие. Най-редовно гласуват маргиналите от етноса, хора с промити през социализма мозъци и една група инати като мен, които знаят, че демокрацията не е най-добрата система за управление, но по-добра не е измислена. Най-много ме е яд на оная огромна тълпа, която заявява, че не гласува, защото е отвратена, защото няма за кого и т.н. Бесен съм, моят син е от тях. Получили са правото на избор поднесено на тепсия, затова не го ценят. И да се появят читави хора, не можем да ги познаем, а да ги изберем - дума да не става. Готови са да тръгнат след един чалгар подкокоросван от противобългарски съветници, но не да подкрепят един грамотен юрист...А толкова са лесни за разкарване, къщичка от карти са...Сами сме си виновни.

А е най лошата възможна. Понятието "правила" важи за всяка една друга система, освен в "демокрацията"' А защо е в кавички? За нормален мозък е ясно. За ненормален, няма смисъл да се обяснява.

и по форумите е така интелигентните хора напълно умишлено са игнорирани от нагли и платени тролове, които хитро манипулират чрез кресливо говорене и ефектни псевдоними

В правителството ще създадем хаос и объркване. Ние тихо, но активно и непрекъснато ще насърчава тиранията на длъжностни лица, подкупи вземам просперитет и безскрупулност. Бюрокрацията и бюрокрацията ще бъде построен в добродетел. Честност и почтеност ще се присмиваха, като ще бъдат необходими никой, ще се превърне в отживелица от миналото. Грубост и арогантност, лъжи и измами, пиянство и злоупотреба с наркотици, животински страхуват един от друг и безсрамието, предателството, национализмът и омразата на хората - особено враждебността и омразата към руския народ - всички ние умело и безпроблемно да се култивират, всичко това разцвет хавлиени цвят. И само няколко, много малко ще се досетите, или дори да разбере какво се случва. Но тези хора ще се постави в безпомощно положение, направени подигравка с, намери начин да се клевети и се обадете на утайката на обществото. Нека да спра духовни корени, унижавам и да унищожи основите на националния морал. Ние ще разбие така поколение след поколение. Ние ще се заеме с хора от детството, тийнейджърските години, а основната ставка винаги ще направи младежите - да стане корумпирани, корумпиран и го оскверни. Ние ще го циници, вулгарни и космополитен направи.

Търси се преводач от гугълски на български! Заплащане - по споразумеие.

Та нали десетте Божии заповеди следва да бъдат основния закон за отношенията между хората. Иначе съществуването ни губи смисъла си. Христос синтезирано ги е формулирал: "Обичай Гпспода Бога твой с всичкото си сърце, с всичкия си ум и с всичката си душа и обичай ближния като себе си." Но на хората винаги им е било по-удобно да ходят по страстите си и са плащали, плащат скъпо за това, и ако не се покят и влезнат в правия път, си избират незавидна вечност. С това се обяснява и защо Христовото учение и Христяните са им толкова и все повече омразни.

Няма! Ако не се покаят и не влезнат в правия път, стават любимци господни и Господ ги отрупва с благодат и имане. Останалитее, които те слушат, "духат супата", и това е от как свят светува. Ние сме чели и историята на човечеството. Винаги вярващите са били подлагани на изпитание от заявяващите, че вярват -царе, князе, крале и всякакви господари. Правете разлика между "вярващ" и "заявяващ, че вярва". Същото е, както "Заблуден" и "манипулатор".

Цайс, рибата мирише от главата, впрочем твойте родители кво работеха, беха ли верни чеда на Партията ... аман от комкопелдаци титли

с такива като тоя тъпак 750 каква държава и общество очаквате

В мафиотските държави докторе, ценностната криза е на почит и затова няма как да има адекватно правораздаване.

Не знаех че побоят вече дипломатично се нарича ценостна криза. В този смисъл, ромите са изпаднали в интелектуална депресия индивиди. Аман от пишещи *eдали.

И по-зле ще става.

България се управлява от организирана престъпна група, да цъфтим като Швейцария ли искате...

цъфтим като путлерандия

България е поробена от 75 години страна.

ОТ ПО-ДЪЛГО Е !!!!! ОТ ПО-ДЪЛГО !!!! .... ТОДОР ЖИВКОВ Е НЕЗАКОНЕН СИН НА ПЕДОФИЛА ФЕРДИНАНД И ВЛАШКАТА ЦИГАНГА МАРУЦА ... МАЙКАТА НА ЖИВКОВ ЗАБРЕМЕНЯВА С НЕГО ДОКАТО Е СЛУГИНКА В ДВОРЕЦА ВРАНЯ:))) .... НИКОЙ ОТ РОДНИНИТЕ МУ НЯМА САКС-КОБУРГОТСКИЯ НОС - САМО ТОЙ И ПРИНЦЕСА ЛЮДМИЛА ЧАЛМАТА :))

ценностна криза е, ако е имало някакви ценности, а сега да ги няма. така, че това не е криза, а просто липса на ценности, което е много по-лошо.

Господина е направил кратък, съдържателен и обективен анализ.Който се е припознал сред приматите, ще го псува и ще цъка минуси. Няма нация отдавна, а сбирщина.Който иска бял живот в правова държава, бяга.Просто и логично.

"последните години на нестабилни правителства създадоха много явни, но и много задкулисни коалиции" Какво им е нестабилното на правителствата? От 2007 г. (като кмет на града с население четвърт България) ни управлява все Боко Мутрата - с кратки забежки от по няколко месеца, през които пак управлява задкулисно, защото назначените от него хора в задкулисието саи оставаха негови. При Мутрата се управлява по мутренски. И законите се прилагат по мутренски. И дейностите се осъществяват по мутренски...

Идиот ли си бе,какъв боко те гони?Причината е само една и всичко останало е следствие,и тя е, корумпирана съдебна система!!!!!!!

Ако съдебната система не беше корумпирана, Боко щеше да е първия в зандана.

Корумпираната съдебна система е рожба на мутренското управление, а не обратното.

"или обикновените улични хулигани усещат някаква промоция. " Промоция на суджуци,промоция на жертви.Само за порицание или пробация.Само тук и сега в България.

само това като прочетеш,казано от "експерта" :естествено, че дори 10-е Божи заповеди ограничават права,ще разбереш малоумието му.Според него излиза,че заповедта да не крадеш ти ограничава правата

за тези с минусите още един аргумент-експерта казва-няма правораздаване- аз казвам:има правораздаване,но няма правосъдие.Аман от измислени експерти,без жизнен опит и пишещи да трупат страници.

Пичове и пички, тя ситуациятя е брутално ясна. Когато т.нар "работодатели" вият на умрело, че искат да плащат не повече от екзистенц-минимума като работна заплата - това се нарича РОБСТВО! Робът няма какво да губи - и бие, троши, опустошава, защото всички от този "ред" му е чуждо. Тава се наблюдаваше с циганите, вече и с българите. И така ще е занапред....

една девойка - защо си карала пила и после си избягала от полицаите? Тя спокойно ми вика - Защото няма закони, не се спазвати аз ен уважавам полицаите! Това е младото ни поколение в Бг. Всички умни са навън

А себе си не уважаваш ли ?

Ами като онези униформените стачкуват и някакви озлобени техни синдикалисти обикалят студията, така ще бъде. Първо да свършат някаква работа и тогава да искат.

народа си трябва да яде бой - накрая природата ще си отсее необходимите индивиди

демокрацията е поемане на отговорност и вземане на правилни решения, а не да се насираме, защото сме свободни.

Не всички сме еднакви ,за едни е нужно малко време да разберем ,че демокрацията е ключът към тотална разруха за други това време е много голям период.Демокрацията вони,тя промотира тъпия,некадърниям,грубия ,агресивния ,нанастния .Тя толерира убийците .Чао!Ще го разберете рано или късно !

В статията си е казано "ако... то". Ако гледаш на демокрацията като на шанс да изразиш слободията, да загубиш самоконтрол и да се пуснеш по течението, и да нагазиш в тинята... то сте прав. Но демокрацията е и възможност... за съжаление критичната маса от години дърпа кораба надолу... във всяко едно отношение. Рестарт трябва, ама откъде да дойде?

При тоталитаризма е същото но умножено по 10 и нито ти го казват,нито можеш да протестираш.

Нищета на битието Нищета на духа

Имам при ман млади момчета на работа. Те си мислят , че всичко трябва да им е на дадено веднага , да идват когато те пожелаят на работа , да си почиват колкото си искат на обяд , да си говорят и лайкват по телефона колкото си искат. Карат си колите като мутри и мислят , че полицая на пътя е само за украса и е длъжен да му козирува. ТРАГЕДИЯ Е ДОСТА ОТ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ

Проблемът е, че мнозинството (представителната извадка) българи са примитивни, завистливи, злобни и отмъстителни. Преди ги беше страх да си показват рогата, но сега при демокрацията се видяхме докъде се докарахме. Това е истината и всеки може да я види.

Проблема е главно в съдебната система с ненаказаната им корупция. Във Варна е много голям проблемът, бях измамен от съдебната система и се оказва че няма на кой да се оплача и как да ги осъдя! Ако все пак има някой политик, който има идея да започне от някъде, трябва да е от там, обикновеният гражданин да има право да осъди съда! Иначе всичко е мафия и без справедливи наказания ще има пак палежи, бомби, застрелвания посред бял ден ... смачкана икономика и цялата мизерия след нея. В момента е важно, каквото и да стане, който и да умре, каквито и убийства да започнат да станат, икономиката да върви напред и тълпата желаеща справедливост да не руши инфраструктурата и имуществото на невинните хора!

Проблемът е, че всичко извъртаме за корупция и политика. И "права" на престъпника. И съдията решава, че е по-добре да не прави нищо отколкото да го обвинят в политическа зависимост. Все сложни адвокатски неща, оправдаващи престъпността в името на "висши идеали"

Изходът е да станеш чужд гражданин. Аз съм в същото положение, след няколко подобни гаври и реших за себе си - баста. Не ми пука за тая държава, продавам всичко, събирам парите и емигрирам.

Само слепците не виждат, че с пълен ход върви програмата за дестабилизация на държавата. Мутри, стачки, фалшиви "профсъюзи", комици от сорта на Сидеров, всички по команда са се захванали да доказват колко сме зле и колко хубаво би било да излезем от ЕС и да отидем ....знаете къде! Верно е, че Бойко не е адекватен, но кой да дойде? Нинова ли, Гергов ли, Сидеров и тути кванти. Ако десните не се организират сега, ще сърбаме попарата на леви креатури и ще чакаме някой нов Костов да ни спасява.

Съгласен съм с повечето неща без последното изречение, защото дясно просто НЯМА /както и ляво/ т.нар десни направиха една безидейна ТОРТА ОТ ТРОХИ...която логично се разпадна..

"Десните" са пребоядисали се бивши членове на БКП и ДС. Проектирани са на чертожната дъска в ЦК на БКП. Основната задача на колониалната ни администрация, независимо дали са "леви" или "десни" е да ускори заличаването на България от картата на Света и да ускори геноцида над българите.

Напълно съгласен. "Десните" са бързо преориентиралите се деца на средната номенклатура - от секретар на ОК нагоре, но не и член на политбюро. И съответния антураж. Пример - Евгени Дайнов, Мартин Заимов и т.н.

Връщайте казармата! Трима сина ги имам. Двамата големи хванаха казармата и се ожениха на София както е редно. Всичко точно! Малкият където я отмениха още си търси момиче и може и да не намери от София.

Не знам казармата ако я направят само няколко месеца както се говореше, дали ще ги възпита. Иначе за сина Ви търсете във Фейсбук, там ги пише кой от къде е. Ние така намерихме за щерката имотно момче от София.

хахахха, това с имотните от София ме разби. Браво така ги възпитавайте от малки...

Спокойно, ако не намери момиче, ще намери момче... Няма да стои сам цял живот я!

"...Всичко ни е фейк. Зеленчуците са фейк, сиренето ни е фалшиво, гърдите са от силикон, устните от хиалурон, зъбите са протези. Тенът е от солариум...Империя на фалша. ....споделяме и вярваме на цунами от дезинформация... Истинските чувства остават скрити. И добрината ни е лъжа. Само глупостта остана истинска. И всевластна...."

Има два варианта за обуздаване на диващината..1. Съдебната система да работи бързо и ефективно. 2. Американски вариант ''Колт направи хората равни''..Първият е много фантастичен

3.На самолета и...в някоя бяла държава

Герберските тролове се опитват да ни внушат, че лошите комунисти ходят и бият хората по улиците. Пак те (и Путин) натискаха гербера да вземе 4 тона суджук за добричките цигани. Те са виновни за всичко.

Същите които преди оправдаваха всичко с "Костов е виновен" сега повтарят "Путин е виновен", но вече с обратен знак.

Промоцията е 4000 кила суджук - 20 000 цигански гласа. Гарантирано спечелване на изборите в Добрия.

Ценностна криза има от идването на "демокрацията" и това не е ново!Просто е в ход програма за сваляне на правителството на всяка цена!Не че съм фен на Бойко или Валери но за момента е по_добре с тях отколкото без.Ако някой ми каже ,че полицаите сега са осъзнали ,че парите им са малко ка вземе и да се гръмне.А като се запитате кой има интерес ще разберете!Ще ви стане ясно ,че финансирането на този опит за нагнетяване на обстановката е от една голяма държава на североизток,която винаги се е бъркала в нашата политика!

Ба си тъпните пешете!

корупция,псевдо култура,икономическа разруха... Какво да е населението? Огледайте се кои са звездите в реалити предаванията.. Кои се лансират от медиите и стават кумири на децата? Само стойностни личности и успели с упорит труд...нали?

Има МУТРА ЗА ПРЕМИЕР. Толкова за тази държава. RIP.

Какъвто народа - такива и държавниците. Няма как електорат от тъпаци да издигне гении-управляващи. Това е един от кусурите на демокрацията - че всички имат право на глас. Моят глас и гласът на Манго, дето не знае да пише, имат една и съща тежест.

Николайчо, чувството за безнаказаност за престъпниците е опияняващо!Държавата работи от много години, за да се чувстват те комфортно и да се забавляват с убийства, побоища, грабежи, изнасилвания! Хубаво е да се живее в България, нали?!

Вечно актуални мисли на Радой Ралин: "България, България, понасяща България! Познавам те от оня ден и вчера. Страна, в която всичките бездария направиха огромна кариера."

Причината е една бездействие с власт. Това дава възможност да се тероризира иначе мислещия

А кой за кого каза "Ние ги хващаме, те ги пускат!"?

БСП излизат с "Мутрите се връщат!" Същият ден и "виден психолог, ПР и общественик" вади статия на същата тема. ..интересно, кога в периода 1989-2009 г. десет минути след бой на пътя всички участници са арестувани? Няма едно разкрито убийство, за бой на пътя даже не се съобщаваше. Прозрачно, другари, прозрачно..

ДрОгаркО, Смирено ще ти припомня, че в периода 1989-2009, лицето Бойко Методиев Борисов (твоя работодател) беше 4 години Главен секретар на МВР. Сменяй опорната точка, че станахте за смях. И за тролове не ставате. Жалка история.

нека изкара за едното море, де

Абе, Димитров, ти с тези очила чак сега ли разбра , че има промоция.:)))) Аз промоции пускам всеки месец .:)))) Нали и моите хора трябва да ядат :))))

Ники, "Моите юмруци започват от там, където започва твоят нос".

Ники е следващият.

много рано се излъгахме че сме за демокрация , това можеше да стане след 100 150 години не и сега , самата държава е на 140 години ,с 500 гд турско робство , без държавност . Държава като българия може да стане демократична след 100 гд строга диктатура . Всички вождат че ни управляват най голямите бандити във европа , но на европа и америка не им трябват българите а територията българия ,няма по голяма самоизмама от надеждата .

Нищо подобно, този. Има ли "ако", смисълът изчезва. Същото важи и за "аз", "ама", "обаче", "понеже", "защото". В познаването на тази закономерност е силата на словото. Ценностната криза не се обяснява с "ако". Смешнюги..

Престъпниците виждат,че властта,съдийте и МВР са безразлични към страданията на народа и вилнеят безнаказано! Жестоки мерки да се въведат към подобни прояви и ще престанат.Българите живеем в страх и несигурност,но на кой ли му пука?!

Никакво време не ни трябва за изкореняване на агресията, на престъпноста. Тези човешки пороци не се изкореняват, като чакаме еволюцията да свърши нашата работа. А нашата работа, по-точно работата на всички, абсолютно всички институции на Държавата, е да си върши прецизно всички дейности, като не забравя и неокастрената кюския. Неокастреният габър, или дряновица, за всички нарушители, ще свърши по-добра работа от рутинните спец-акции и действия на хилядите полицаи, прокурори, съдии.

Много поздрави!

Щом само се говори и умува, но нищо конкретно не виждаме. Младежта се шляе "преуморена" от учене по улиците и градинките, а безделието е в основата на другите пороци и прояви. Толкова са тъпи и кекави, че скоро няма да могат и да се бият, ако ги подбере някой по-подготвен.

Така се получава като съдиите ,уж са независими,а взимат парите на НПО-тата.

AbuTalib

Криза на принципите вече над 30 години?!

Помня го от времето, когато работеше в един трафопост на моста Чавдар и се правеше на великия ейч ар. Порасна му работата, но той си остана същия.

Разгледайте МНОГО ПОДРОБНО списъка, с хората одобрили сега действащата Конституция на страната България, и много неща ще ви се изяснят.

Конституцията , която деиства сега не е проблема, а проблема е че законите не се прилагат Стига сте правили мъгла на хората и стига стеотклонявали вниманието , така само отлагате решаването на проблема , а той е прилагане на закона

Проблема дефакто е, че българската независима съдебна система не работи поради тази Конституция.

лъжа... сега е времето на Мутресите...