Голяма болница се оплака от агресивни роднини

В последните месеци зачестяват случаите на агресивни прояви, свързани с директни заплахи за здравето и живота на лекари и медицински персонал в университетска болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ в София.

Обратно в новината

Коментари - Голяма болница се оплака от агресивни роднини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялото кралско войнство /ББ и ЦЦ/ са впрегнати в кампания срещу докторите, срещу учените и донякъде срещу юристите! Питайте защо? На тоталитарните милиционери свободно мислещите и кадърните им пречат. Викайте си Латинка, тя ще ви подкрепи!

След всички счъртни случай в последните 2 месеца нормално родителите ,да нямат вяра на лекарите и да влязат с шут в залата! Защо не се казва каква е била ситуацията,а се представя новина,в която да съжаляваме къдърните ни лекарчета !?Пф...

Лекарите и учителите са еднакво мързеливи и безотговорни-доста от тях.Мързеливите и некадърните от двете съсловия съсипаха тези високохуманни и престижни професии.Некадърницитеда бъдат изритани,за да не петнят почтените,заслужаващи уважение и заплащане за своя труд.Щом не са попаднали в бранша си-да изчезват-да не забатачват и без това забатачената Б-я!

и аз ли да определя лимита от пациенти за един доктор?! това е така защото вместо да се наемат повече специалисти в натоварените зони се практикува един лекар да взима повече пари. от това страдам аз. докога. а си плащам и като поп за всяко нещо. така че стига вече не аз бях против равенството. лекарите май позабравиха че професията им е доста повече призвание от другите професии. трябва и съвест. това е лекар а не бакалин.

Така ще е докато се "радваме" на родното занемарено здравеопазване... Хората плащат не малки данъци, а какво получават в болниците? Свинско отношение, опашки, мизерия, корумпиран персонал. В големите здравни заведения подкупите и рекета от страна на лекари е в по-голяма степен и от този на КАТ по улиците. Никой обаче не споменава корупцията в болниците... Направо стана да не му се налага на човек да търси лекар или спешна помощ...

При таксиметровите шофьори и проблема с един от колегите им, всички се вдигнаха и блокираха София като поставиха ултиматом - докато не издири полицията извършителя ще останат единни. Каде са лекарите, колегите в тези случаи, когато ни нападат, бият, обиждат и заплашват? Защо продължаваме да работим в тези условия, защо търпим? Не е ли време и ние да кажем "Така Не може!"

Не веднъж и по различни поводи съм твърдял, че въпреки многогодишните усилия на олигархията, пълното и тотално опростачване на нацията още не е завършено. Олигархията не се нуждае от обществено здравеопазване, не се нуждае от образовано население, не се нуждае от култура и наука. Олигархията разбира само от бързо лично обогатяване. Тя се нуждае от безмозъчно стадо, чиито духовни ценности не стигат по-далеч от чалгата и силикона. Стадо, което неизменно ще избира управляващи, които най-добре да изпълняват основната си задача - да пазят богатството им. За това никой да не се чуди, че се превръщаме необратимо в оскотяла нация, която със собствените си ръце унищожава природните дадености на страната, руши, граби и изнася уникални исторически ценности, оплюва образованите и културни хора.

Така повече не може !!! ПРАВ СИ!!!

а ще ти бъде ли приятно да седиш пред нечий кабинет и да чакаш като "гаврош"-че и да гледаш как колегите на лекаря от кабинета вкарват свои познати и приятели преди теб... тогава как ще се почувстваш. аз ще ти кажа - като парцал.

Тия бройки прегледани и приети в кабинетите, дето сте ги написали, не минават през един лекар, а през цели отделения годишно, където има по няколко докторя и доста сестри. Като се разпределят на трима доктори на смяна, плюс опериращия екип, не са чак толкова много, не си въобразявайте! Имам приятелка, която беше медицинска сестра в тази болница /не в УНГто, но познава всички след 20 години работа там/ и тя казва, че цирей не би си оперирала при тях, камо ли нещо друго! Когато й се наложи да ходи на доктор или да води близки, ходи в частни клиники след много сериозно разузнаване, различни за разните болежки. Вие си правете изводите!

във всяка развита държава със законност има наказания и за провинили се пациенти,а не във всички случаи да се наказват само лекари...Ето примери -в Италия за злоупотреба със Спешна помощ като такси от кандидат политик -затвор 6 мес,недопускане до избираем пост +глоба ; в Англия -за злоупотреба с болнияната помощ и агравиране на заболяване/прави се на много болен/ с цел да се храни в болницата при леко заболяване -забрана със снимката и данните на пациента и при всеки опит да влезе в болница компютрите изкарват забраната ,в ЮАР -за провинили се пациенти също

Pедно е да приемат детето а другите са за психото!!! Tе ще правят п р о в е р к а на лекаря ли? Tака заплашен и стресиран р а з б и р а се, че може да се обърка! Pодителите могат да го прегледат на 2-3 места -ако искат проверка; спира ли ги някой?3алагам 100% че са роми или ....редовните простаци!!!

По онова време колко си платила, някаква смешна сума? Върни си образованието, за да си получиш вложението.

работя в топUSA болници последните 10 години. в всяка има SECURITY - вуаружена охрана-и някои да псува лекар? изводите са за вас......

Лекарят има право да откаже преглед на неспешен пациент, който се държи грубо според сегашния рамков договор. Само пълен идиот може да си мисли, че ще получи внимание и грижа, като крещи на коридора и заплашва. Който излъчва омраза, получава омраза на всяко място!

bira_more

И кое точно от Хипократовата клетва не се спазва? Знаеш ли я?

На олигофрена ,именуващ се с право KGB,щом не му харесват българските лекари да върви да се лекува при европейските.Ама с българските му осигуровки няма да го пуснат да се изпикае в кенефа на тамошните джипита.

На фона на многото злобни писания - странно как аз не съм имал проблеми с отношение на лекари? Може би, ако подхождаме с уважение към труда, квалификацията и т.н. на другия - ще получим съответното отношение. Не всички лекари са цвете, но не всички учители, преподаватели, шофьори, полицаи, продавачи, носачи, готвачи, сервитьори и фризьори и т.н. са цвете за мирисане... може би повечето от тях просто са уморени и обезверени от бездушието, с което се сблъскват ежедневно и "биха били малко по-добри" при условие, че срещат адекватна оценка за положения от тях труд (на базата на знания и умения, които се придобиват дълго и системно, особено при лекарите). Уважавйте труда и знанията на другия, за да изисквате той да уважава вашия труд и знания!

Мдаааа, някои са обезверени, други са обеззверени, а трети направо са си озверени!

Как успя на коментар, който се опитах да бъде максимално безпристрстен и умерен, да "плювнеш обида"! Елементарна душичка носиш, за съжаление и ти имаш право на глас и твоят тежи колкото моя... . no comment, отивам "да се намуам с лук, кисело зеие и юти чушки с чесън и оТцед, та да моа да понамирисвам утре заран на докторята"

Имаш много голям късмет или не си се заблъсквал с такива лекари.... на мен ми се е налагало да плащам и за водата в коридора на болницата така, че не искам никой да ми обяснява колко били натоварени и куп други простотии.

Да имаш да вземаш, специално в Германия българскте лекари открай време се интегрират отлично, достигат високи преподвателски и административни позиции и никой не ги приема за второ качество. Второ качество си ти, че от 3000 километра усещам как ти смърди мозъка на мухъл...

Арогантността и нападенията над лекари имат дълга история у нас, но през демократичните петилетки май се умножиха прекомерно. Мор и леш за тоя боклук-народ.

Ти си от същия народ, нали?

А ,панделката за малко да изпусне екшъна... а ние се изпотепахме без него....

Спомнете си за агресията, която генерират медиите, които непрекъснато вменяват на обеството, че лекарите са виновни за неблагоприятното развитие на заболяванията, че лекарите са недобросъвестни и навсякъде се търси "лекарската грешка". Нищо чудно , че пациентите са нащрек пред вратата на "злодеите" в бяло. Те смятят , че трябва да се бранят там, където същевременно очакват помощ и разбиране. Хората приемат за чиста монета и масова практика скадалите, които щедро и необмислено се подхвърлят от малкия екран.

Нека журналистите да не търсят само сеира, нека изпреварят събитията ,нека в делничен и празничен ден застанат пред един лекарски кабинет ,или в спешно отделение и после да напишат и коментират какъв е лекаря и какъв е пациента .Запишете с как се държи не само лекаря, но пациента и близките.Да не говорим за изразите на българина.

Това отношение лекарската гилдия го дължи главно на нашите медии и след това на това, че не е единна и не се защищава. Нека като дойдат журналисти да ги посрещат така както те пишат за гилдията. Да видим кой ще бъде доволен.

човек по ще ти отива за ник:) Не се държали лекарите! Те на доктори убийци казват професионалисти бре анколу или живееш в друга държава:)

Баща, баба , леля, чичо ,брат, сестра всички да влязат да дават указания,какво да се прави .Ми в такъв случай вече въздуха не стига .Да не говорим за 40-50 прегледа на деца в тесен кабинет в присъствие на всички дошли близки и комшии с неясни данни за персоналната им хигиена. То в газавите камери сигурно е било по-добре.

Повечето лекари заслужават да им се случи това което те причиняват с небержноста и непукизма си към пациентите си ! колко деца починаха заради лекарска небрежност грешни диагнози и т.н. ако ви се случи да умре ваш близак заради това че на лекаря му се пикае или пуши как ще се почувстате ?

bira_more

А даваш ли си сметка че като ти се пикае, просто ти се пикае и искаш да се изпикаеш. Как баш очакваш лекар да ти обърне внимание, ако му се пикае?

Значи докторът няма право да пикае?

то не е само в болниците положението в България е невъзпитание и агресия на всякъде...мисля, че така хората смятат, че защитават позицията си по-добре... но един съвет пробвайте вие да сте инициатора на възпитано отношение...

Не изчетох всички коментари дотук. Със сигурност искам да изразя мнението си, че дете не бива да бъде пускано само в кабинета за преглед, задължително трябва с него да влезе придружаващ го роднина, най-добре е това да бъде юридически отговорното за това дете лице - родител, настойник, ако това лице не придружава детето, тогава да е бабата или който друг възрастен е довел детето на преглед. Естествено цялата рода да влиза на преглед е излишно, а присъствието на придружител по време на операция трябва да става при специални условия за хигиена и така нататък. Но детето не бива да бъде само на преглед или при престой в болница. При цялото ми уважение към лекарите, мисля, че зачестилите случаи напоследък налагат това. А и детето би било много спкойно в присъствието на родител или близък човек в такъв момент на стрес и болка.

Точно комплексара най-вече смята ,че вижда или намира комплекси у другите.

Чл. 62. (1) Обществото дължи на лекаря уважение, добра материална осигуреност и опазване на достойнството му. (2) Лекарят сам утвърждава авторитета си със своя професионализъм, компетентност, знание, умение и благородство в отношението си към пациента и обществото.

Защо пък лекаря да трябва да е еднакъв в отношението си и към свестните и към боклуците.Това се иска нека и той достойно и законно да може да се отнесе с ...а. Защо да е длъжен да ги обслужва,срещу заплахи и псувни.

Давате ли си сметка ,че точно заради тази всеобща простотия и отношение получавате и такова посрещане в кабинета.Не мислите ли ,че ако влезете по човешки любезно ,ако Помолите за съвет и кажете първо какво ви боли ,а не какво трябва или сме длъжни да направим или ви дадем/талон, антибиотик, рентген/нещата ще вземат друга насока и няма да има обиди и псувни .Но от писанията тук се вижда ,че простотията тържествува и битката отдавна е с предрен изход.

съгласен съм ,че трябва да има вежливост и човешко отношение ,но това не е гаранция,че ще получите първокласно обслужване .20 години живея по запада и имам напрдстава колко пари струват и тези тука,спрете да ги превъзнасяте!заведох жена ми на зъболекар,за пръв път в живота си тя посещава зъболекар в щатите.този идиот със всичките му усмивки и любезности и откри за 2 минути 18 кариеса ,направи и з2 рентгенови снимки понеже нямаше рентген за цялата челюст.жена ми започна да има проблеми със зъбите си след пристигането и в америка.след престои в щатите тя и децата си заминаха за бг а аз останах за да им помагам и да изкупвам вината си,че ги доведох в тази страна.мислех че ще е за добро,но жена ми каза че това е проклета страна и си замина за българия.парите са тези,които водят всичките злини на хората,това го запомнете от мен!а да ви недава господ да опрете да идете до бърза помощ,или да ви трябва спешна зъболекарска помощ така ще си пукнете от абцес или нещо подобно!хаиде със здраве и помнете че българия върви по американския път ,които няма нищо общо с европеиския!

НАЙ-ТРУДНАТА ПРОФЕСИЯ И ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАТ ЛЕКАРИТЕ, НО СРЕД ТЯХ ИМА НЕКАДЪРНИЦИ ,КОИТО ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ СЪГЛАСНА СЪМ НАЙ ДОБРИЯТ ДА ПОЛУЧАВА ВИСОКА ЗАПЛАТА ,НО ДА МУ ИМАМ ДОВЕРИЕ ЧЕ НЯМА ДА МЕ УМОРИ,ОСОБЕНО КЪМ ДЕЦАТА НАЙ ГОЛЕМИ ГРИЖИ НЕ ВИНАГИ МОГАТ ДА БЪДАТ МИЛИ,А ПО ВАЖНО Е ДА ДЕЙСТВАТ АДЕКВАТНО БЛАГОДАРЯ НА МОИТЕ ЛЕКАРИ ,ЧЕ СА МЕ ЛЕКУВАЛИ АДЕКВАТНО,НО СЛУЧАЯ С ГЕРИ МЕ ПРИТЕСНИ МНОГО НЕ МОГА ДА ИМ ПРОСТЯ НА ТЕЗИ ЛЕКАРИ АБСУРД

ти мила,винаги и във всеки ще виждаш такъв. Ти просто ни нямаш доверие. Ти си от онази категория"не дай- боже сляпо да прогледа".Така че по-добре ходи в чужвина. Там лекарите са страшно любезни. Винаги. Не се лекувай в България.Тя няма нужда от теб.

ти мила,винаги и във всеки ще виждаш такъв. Ти просто ни нямаш доверие. Ти си от онази категория"не дай- боже сляпо да прогледа".Така че по-добре ходи в чужвина. Там лекарите са страшно любезни. Винаги. Не се лекувай в България.Тя няма нужда от теб.И тия лекари нямат нужда от твойта прошка!Защото, мила, лекарите в България са много добри професионалисти- нещо, което ти не заслужаваш!

Българският народ е психясал. Тия хора трябва да чакат пред психиатъра, а не пред УНГ.

големите болници са вече погребални заведения лекари няма а jелати и алкохолици. особено в исул. прави са хората- плащаме здравни вноски а лекувате циганите ,щото уморихте бг гражданите. бухалки за вас касапите от исул и пирогов.

Българите много обичат да плюят, НО трябва да отидете в други държави (водещи се уж по-развити), където се чака с месеци за направление за специалист и единственото, което ти предписва ГП-то са парацетамол и чай . Говоря от личен опит тъй като съм студентка в Англия и съм възмутена от некадърността на лекарите в прехвалената им държава. Така че, за малкото пари които взимат нашите лекари си вършат работата в по-голямата част.

Ако ходиш при лекар в Англия за всяка настинка и чакаш да ти предпише три антибиотика както у нас, има да чакаш. да, там предписват чай и парацетамол, може и аспирин в по-сериозни случаи - щото според тях това е лекарство, а не бонбони за всеки ден, а за антибиотик ще се съберат трима и ще ти го дадат само ако наистина имаш нужда от него поради доказана бактериална инфекция. Освен това там има много видове лекари - например, хомеопати, които са много добри, те ти обръщат много внимание, слушат те дълго време, мислят, сами ти правят лекарствата и ти звънят по телефона да ти следят развитието на симптомите след приема на лекарството, като правят корекции на дозите според динамиката ... Не бързай да плюеш, опитай се да разбереш как работи тяхната система, и може би ще схванеш, че не е чак толкова лоша, след като имат доста здраво население и са дълголетниците на Европа.

какъв е етноса на тез, които псуват докторите и ги заплашват с физическа разправа?цели фамилии дето се влачат по болниците ги знам от кои етнос са!за българите трябва да се полагат спецялни грижи останалите са втора ръка,така е навсякъде по света колкото и да се опитвате да внушавате,че няма дискриминация ,не е така дискриминацията е има и то в много силно изразена форма ,така че българина в собствената си страна требва да е номер 1 а след него всички останали,така както е в чужбина!

Абе и аз се чудя какъв точно е етноса на онези доктори от ГО дето искат "да давят бебето в кофата". И не само етноса, ами и произхода. И ако бяха цигани или престъпници от софийския централен затвор някак си можех да го разбера. Чудно ми е и друго. Защо така яросно се защитават правата на доктори-далавераджии, доктори- некадърници, доктори-престъпници, а няма един доктор да излезе и да каже: "Извинявайте, господа! Извинявам се за всички боклуци в докторското съсловие". А че има боклуци е повече от ясно. не е ясно само защо именно такива болклуци и престъпни елементи сред докторите биват защитавани от свестните доктори. Солидарност - да, но имайте малко милост и към пациентите. Тези, заради които лекарското съсловие въобще съществува.

а ти защо не се извиниш от името на всички боклуци извън докторското съсловие. Какво се правиш на давен във варел:)

като ти е толкова бойно, що не се спуснеш на 4те си букви от черни връх до симеоново?

Че то щом най- важни са пациентите,нека останат у нас само пациенти чакащи и търсещи доктор ,а доктори все по малко или в чужбина . Тогава да видим кого ще псувате , ругаете и биете.

Като гледам не са се разхвърчали само лекари...... да не се окаже,че лекари има ама няма кого да лекуват. Пациентите се стопяват....

Разбира се че това ще е резултата от непрекъснатите нападки и плювни по докторите. За саваление и този път печелившите са медиите.

Дано да намериш най -неграмотния доктор KGB ,защото е пълно лицемерие твърденето ,че никога няма да ти потрябва лекар ,НО ДА НЕ СИ ТОГАВА В СЪСТОЯНИЕ ДА МОЖЕШ ДА ПСУВАШ

KGB е прав: Некадърните психиатри все още не могат да го излекуват!

не ще да си пие лекарствата:)

дивашка страна. беше такава и такава си остана.

Много псувни има да носите господа доктори, много, ама наистина много. Докато не разберете че за здравната система най-важен все пак е пациента, а не доктора, няма да я бъде. Пък и докато честните и почтените лекари защитават доктори-некадърници, доктори- неграмотници, доктори-далавераджии, доктори- убийци и т.н. цялата кал ще пада върху цялото съсловие. А що се отнася до заплахите, ако ви съкратят половината болници, има да обикаляте като помияри по Бюрата по труда. Че огромната част от докторите некадърбници и за санитари няма да ги вземат. А тя умирачката е едан - дали ще ме умори доктор, и дали ще оживея въпреки неговата интервенция - нама никакво значение.

чудя се какво работиш с този отвратитилен хамалски език..едно е сигурно помяра си ти.

KGB, тъмна пришко на подсъзнанието, винаги съм се питал, тази твоя отявлена ненавист към лекарите на какво се дължи? Ти самият си неуспял висшист и сега търкаш стола в някоя портиерна? Или жена ти на времето е забегнала с млад, интелигентен и чаровен доктор, а откакто се е върнала все ти натяква недостатъците? Хайде, вслушай се в гласа на Далай Лама - време е да простиш. Инак, с толкова неприятни емоции и омраза току виж си си навлякъл някоя злокачествена бучка и...хайде пак при омразните доктори.

Явно по темата тук пишат две страни - обикновени хора патили от доктори,и самите доктори.

Тогава нека и агресивните и обидно държащи се пациенти и близките им при доказана вина също да бъдат съдени от лекаря или самото здравно заведение. Трябват закони ,а не бой .ойто бие да беде осъден. Да се съди и другата страна ,а не да решава ,че всичко е позволено. Когато чуем от медийте за първия осъден пациент или негов близък за агресия или обида към длъжностно лице -лекар тогава нещата от само себе си ще дойдат на мястото си. Нека както се търси и претендира за задължиния и отговорност от едната страна ,такава да се изисква и от другата.Ако има накзания, ще има и респект.Всички говорите за съд ,нека бъде и за двете страни .

Всъщност е добре да чуем за първия осъден ефективно доктор. За лекарска грешка, за взет подкуп, за смърт и т.н. Когато има осъдени другите ще са по-внимателни. И е добре да се държат с пациентите като сболни хора, ане като с досадници, нарушаващи им рахатлъка.

bira_more

Лошото е че такива като теб, не искат лекарите да се държат с болните като с болни, защото ще трябва да чакаш твърде дълго пред кабинета. Такива като теб, искат доктора да преглежда онези които са пред него за по 3 минути, а на него да му обърне внимание поне 1 час.

кгб кажи ми само за бългаските доктори ли имаш впредвид да видиш осъден,или говориш в световен мащаб?аз ще ти кая че не само в българия ,но и навсякъде по свта няма осъден доктор.и аз лично се опитах да съдя един зъболекар във "великата "америка и се хванах за палците,наи-учтиво ми бе казано да хода да си търся друг адвокат,и така докато се отказах.но остави мен да ми кажеш каква присъда дадоха на доктора на м.джексън,и мислиш ли,че ште бъде ефективна,да оставим настрана,че това беше поръчково убииство,а останалото бе театър,имам впредвид съдебния процес.в българия дори мога да кая,че човек има много по-голям шанс да намери правосъдие отколкото на запад!!!

единственото безплатно нещо, което се вменява като задължение на лекаря в Хипократовата клетва е безплатното обучение на занаята на потомците на учителя му. ВТОРО, броят на умрелите от лекарска грешка в България е значително по-малък от тези в други страни, напр. в САЩ годишно умират 98 000, което приравнено за България е около 2500. ТРЕТО, парите за здравеопазване в България са смешно малко - 3,9% от бюджета, а вижте как е по света: Германия- 17,9% от бюджета, САЩ- 19%, Русия- 10,8%. Ха, със здраве и наздраве за празника!

Ако не плювнеш днес няма да може да спиш, нали?

Това е типичният профил на средностатистическия българин - неграмотен, нечистоплътен, вонящ на пот, издокаран в развлечен анцунг, нахъсан от чалга, спиртосан и най-вече агресивен. Когато такъв вземе да се репчи където и да било и най-вече в болница, трябва първо да му се набие един в зъбатата мутра и след като се приведе в състояние на послушание да му се обясни кой е и къде му е мястото. Ако след това иска медицинска помощ, да си плати.

Ако искаш българина да ходи по пардесю и с цилиндър или с Армани и без лев в сметката ?

вярвай..не само при теб са такива..тоест в болниците..но и аз това щях да кажа разсмя ме..каков става с тия хора.. и всяка професия заслужава уважение.но стреса на който е подложен един лекар е огромен. и всеки който работи трябва да го разбира....

Агресивен, а пък ти искаш да му разбиеш мутрата? Брей, всички отричат за агресията си, но всички са агресивни.

Отлична характеристика на средностатистическия българин! Бих добавила, че освен с изброеното, той се отличава с огромни претенции и висока нетърпимост спрямо всеки по-начетен или възпитан от него индивид. Като добавим и балканския манталитет на бабаит и стадния принцип за смелост, получаваме абсолютно достоверно описание на съвременния българин.

абе вие по чужбина маи не сте били да ги видите как се обличат ?

Във политиката е същото щом не си във власта Власта не е на мястото си като се докопаш до кокала забравяш всичко ха ха ха ха ха

Не можа ли да измислиш нещо по-умно?

арОгантно