Коментари - Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни | Днес.dir.bg

Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни

Талибаните са заканиха да отмъстят за убийството на 16 цивилни афганистанци от американски военнослужещ в провинция Кандахар. В изявлението си талибаните наричат военните на САЩ "слабоумни американски диваци".

Обратно в новината

Коментари - Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни | Днес.dir.bg

Коментари

Кой обича агресорите? А тези дето са там, допускат "системно грешки", то не стреляха по сватби, то не бяха убийства от приятелски грешки и освен автомати и оръдия в тази страна друго не се вижда.Кой народ ще търпи убийци до безкрай?

СМЪРТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ

ОЧАКВАМ СКОРО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ЗАВИЯТ НА УМРЯЛО. СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА ОКО ЗА ДВЕ И ЗЪБ ЗА ЧЕЕНЕ . СКОРО МАЙ ПАК ЩЕ ХВЪРЧАТ КУЛИ И БАРАКЧО ЩЕ КВИЧИ КАТО БИТО КУЧЕ - ОЛЕЛЕ ТИЯ ТАЛИБАНИ ПАК НИ НАДУХА ШУШОНИТЕ. ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО , НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.

От хуманна гледна точка деянието е ужасно и непростимо. Всички антиамерикански мнения, обаче, са пълни глупости. Със същия успех войникът можеше да от всяка натовска държава, включително и българин. По време на война хората се депресират, разболяват и психиката им не издържа. САЩ са последната държава, която има полза от този международен скандал.

Странно как САЩ все се забъркват в скандали ?А кой го прати този войник там?Така ,че антиамериканските постове не са глупости ,а изява на нетърпимост към своеволията на "световният джандарм"

ВАЙЙЙЙ тез миролюбиви ХАМЕРИКАНЦИ,абе чичосамчета те РУСНАЦИТЕ ядоха хурката,че вие ли бе, такваз ще я прекарате,че пеша ще си тръгнете със свински тръс ама ще бъде МНОООООГО късно и ще гнийте вгроб студен.

Лошо! То не бяха пикаещи по трупове, то не бяха изгаряния на свещени за тамошните книги, то не бяха безпричинни разстрели на невинни. Бараката за кой ли път вече се извинява. Тия извинения, макар и от негова страна да са искрени, сриват имиджа на УСА, като страна на добрите..... Това си е пълно морално разложение на УСарми-то

Е, сега хемериканците ще видят кон боб яде ли.

Зъб за зъб, око за око! само от този принцип разбират мироналагащите убийци от САЩ!

Без да спекулирам по темата, искам да кажа, че в Афганистан веднага тези убииства се дават на отделен човек с помътнен разум, а в Сирия винаги и навсякъде - на "армията и полицията". Необходимо е повече безпристрастност и обективност. Не че се надявам световните медии да го направят, те се самодискредитираха с мръснишкият си слугинаж на САЩ.

Излиза че не схващаш за какво са там изобщо. Ако бе въпрос на сметка, да са стоварили запалителните бомби, да отчетат 3000 жертви и да се рече квит сме. Идеята е Афганистан да не стане Талибанистан. Да се предотврати развитието на тероризма и дупката поне да се цивилизова малко. Затова и НАТО тренират афганистански войници, за да се справят сами занапред тея глупаци. Но според мен тая пасмина не може нито да се цивилизова, нито да се приобщи към никакви норми на човечност. Американците допуснаха грешка, че се захванаха. Те трябваше пак се върнат към тотален изолационизъм, да прекъснат всякакви полети/визи/имиграционни потоци от източната граница на Германия чак до Япония и просто да показват как диваците се избиват по Animal Planet. А когато настъпи онзи неизбежен момент на нетърпимост... да действат с ICBM. САЩ и без това имат всичко, те произвеждат всичко, нищо не им трябва, нищо няма да загубят освен малко Плутоний и ракетно гориво. Болшинството нефт си взимат от Канада и Венецуела, развиват и собствените си находища, малко оптимизация, като хибридните коли, и са уредени.

Я ми кажи какво цивилизовано виждаш в пикаенето върху човешки трупове?

Ех че ги разбираш ти тия ICBM-и бре. Я обади сега що откакто американците са там, производството и износа на опиум е скочило десетократно над нивата откакто там командваха злите талибани? И да не би щот се разбра, че в Афганистан има ресурси за трилиони долари, американците още не са се мръднали оттам?

кофти работа, но когато талибан гръмне бомба насред пазар в Кабул и избие 2-3 пъти повече, никoй не се заканва така люто на талибаните... то си е тяхна вътрешна работа един вид... между другото, преди 30 години и руснаците не си поплюваха ако намерят одрани живи (специалност на муджахедините) руски войници - разстрелваха се наред всички които бяха на погрешното място в погрешното време...

Чудна работа - няма никакви новини и пресконференции от РП,ББ,Николайчо и министъра на войната как са там нашите мисионери и опълченци, къде се крият и доволни ли са от заплатите, има ли дезертьори......?

Поправете ме,ако греша ,ама този Обама не беше ли носител на Нобелова награда за мир А на държавният секретар не беше ли прякора "Килъри"?.Пази боже от подобни миротворци

Барак Обама получи Нобелова награда за мир от Хелзинския комитет, а те знаят какво правят. Той прекрати войната в Ирак, изтегли американските войски от там, а изтеглянето от Афганистан е въпрос на време - обещал е да стане до края на тази година. Колкото до Хилари Клинтън, прякорът Килъри й го измислиха завзеците в България. Никой по света не я нарича така, защото тя е изключителна личност и политик и по никакъв начин не е допринесла за каквито и да е военни действия, даже напротив. На всички разбирачи в този форум като теб ще кажа да си подбират по-добре източниците за информация и да не си измислят конспиративни теории там, където няма. Афганистан няма купища природни богатства, като Ирак, и основната причина, по която САЩ ги нападнаха бяха Осама бин Ладен и опиумната индустрия, чрез която се финансираше международния тероризъм. САЩ си научиха урока (с цената на много жертви и финансови загуби) и освен това смениха президента. Докато Обама е на власт, те няма да нападнат нито Сирия, нито Иран и по всякакъв начин ще се опитат да решат проблемите с преговори и финансови санкции.

Само така, Ася - американците винаги са прави (дори и когато не са), наградите за мир се дават на миротворци, които са изтеглили войскитеси, след като преди това са пратили там и са съсипали съответната държава (примери много), а прякора на Клинтъновата е измислен от руските комунисти. Евала!!!

Ако има на някой на който да не му е светнало кои са талибаните и кои "демократи" то той е пълен глупак. Защо този американски наемник не бъде даден и не бъде съден според законите действащи в Афганистан ? АКО АФГАНИСТАН БЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ТОЗИ ИЗРОД ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ПО ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА АФГАНИСТАН, А НЕ ПО НЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ ЗАКОНИ. ЩОМ ТОЗИ "МИРОТВОРЕЦ" СЕ НАМИРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И. Но понеже държавата е окупирана той няма да бъде съден, а ще се върне в цивилизована Америка, като "герой" избил десетки жени и деца които според "западната цивилизация" са "лоши" талибани.

Реално погледнато 9 терорита по-малко, 9 азиланта по-малко, 9 подпалвача на коли във Франция по-малко, 9 получателя на социални помощи по-малко, 9 проблема...Жалко само, че не са знаели каква "съдба" ми готвят талибаните и ходжите...Уж "мир"...

То така е много лесно да приказваш анонимно. Напиши си цялото име и адрес за да дойдат поклонници и да се порадват на твоята ербабска същност. Струва ми се, че си просто провокатор и те гъделичка как хората ще реагират на твоите глупости. Ако пък наистина го мислиш това, написаното, то мога да ти кажа, че успя да се изложиш тотално. НЕЩАСТНИК!

ГНИДА!

Какъв си в Дойчланд бе Пеше?! Лъскач на джамове на високо,ИТ-намерил реализация или обикновен харц-фия получател... Ми ако теб те пукнат наците и те метнат на рибите в някое езеро?! Не ми отговаряй-потърси психиатрите изследвали Андерш Брейвик докато не с направил беля! Социопат!

"Великата американска армия"е непобедима.Вижте този американски войник с колко деца и жени е " воювал"И ГИ Е ПОБЕДИЛ! Браво!!!

"слабоумни американски диваци" Явно талибаните са върховно цивилизовани гении имайки предвид тяхното възвишено почитане на правата на жените, миролюбивост и култура.

Точните думи би трявало да са "слабоумни американски войнолюбци" С коя от 3 те думи не си съгласен сега?

Какви войнолюбци, бе? 2 Световни войни станаха, а те се дърпаха като ощипани госпожички до последно, докато "миролюбивите" европейци/азиатци съвсем не им се качиха на главата и не можеше да се трае вече. Избиването на цивилни не е държавна политика на САЩ, а нещо инцидентно. В този случай на превъртял ренегад. И винаги последвано от публични обяснения, извинения, компенсации и наказания. Не си спомням някой турчин на нас да ни се е извинявал за 500 годишния геноцид. Или някой напит руснак да съжлява за комунистическата чума, която разпространиха тука, чиято политика бе избиването на всички интелектуалци (цивилни) и подобни свободно-мислещи хора; което превърна България и другите пост-комунистически страни в третия свят на Европа и отвори врата на модерната интелигенция - "2 телешки пържоли", Гоце, Хидроинженеринг, СерГЕЙ, присмехурничето и др...

Исторически ний сме най=близо до афганистанците. И двете страни са били поробвани многократно. Обаче който се е хванал на калъч със нас нема лабаво :)

Не се нуждае от коментар какво значи да разстреляш невинни деца и жени само защото са афганци. Наистина американците са диваци и варвари. ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ В НАЙ УРОДЛИВАТА МУ ФАШИЗУИДНА ФОРМА НА ПРОЯВЛЕНИЕ. Не схващам защо Обама поднася извинение на Карзай, а не на афганския народ? Потърпевш от тази агресия е именно той, а не лумпена Карзай. С това извинение ли ще се разминат нещата. МИСЛЯ, ЧЕ НЕ. На всекиму дължимото. Око за две , зъб за чене. Това ги чака платените наемници в тази страна.

геноцид е държавна политика на избиване на големи групи хора заради гените им този конкретен случай отговаря само на критерия - избиване но е частен случай за който не знаем дори и подробностите убийството е лошо нещо но поне в този случай ще бъде наказано - може да сте сигурни в това

А мигар това не е държавна политика? Нима ставащото в момента в Сирия с избитите жени и деца не носи почерка на същите тези изроди? Това е политиката на новата американска власт. Мисля, че скоро мнго по скоро отколкото са предполагали ще получат възмездието за онова което са направили. Къде е в момента ООН, къде е сега този Арабски съвет с онези лилипути от Катар и ОАЕ. Защо не кажат нещо за ставащото? ПРОСТО ЗАЩОТО СА САТЕЛИТИ НА ТАЗИ ФАШИЗИРАЩА СЕ АМЕРИКАНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.

Ще бъде наказано както винаги, вервайте ми .... с отзиваване на "войника" обратно в щатите ...

Демокрацията иска жертви!Такива като тях, ще бъдат величани след години,като мъченици,загинали за справедливата US кауза!

Не зная кой е дивак, но зная че от бомби поставени от талибани са загинали хиляди невинни в Иран, Ирак, Афганистан, Египет, Сирия, Йемен..... Бомби поставени на оживени места пазари, изборни секции, събития. Така че тези брадати боклуци да си седят по дупкиуте и да си затварят миризливите усти. А на тези които защитават Талибаните в форума мога да кажа да прочетат какво е писал Молла Омар за България. С две думи трябва да ни обърнат на ислям или да ни изколят, така че мислете.

Малии , Тия талибани са кат македонски войводи и български хайдути цъцъцъ

Войната на САЩ в Афганистан е защитна. Обаче те сами създадоха движението Талибан и вербуваха и обучиха Бен Ладен. Подкрепям САЩ да унищожат изчадието си. Обаче се вбесявам от престъпната им практика отново и отново във всички независими държави да подкрепят ислямски терористи и специално талибани. Това трябва да престане.

дори талибаните изглеждат невинно на фона на най-големите убийци в историята на света - тези, които пуснаха атомна бомба над хирошима и нагасаки, тези, които съсипват всяка една страна, която откаже да си свали гащите пред тях и да се самоунищожи, приемайки робството на юдео-масонството.

Когато талибаните клаха руснаците, русофилите не бяха радостни.Талибаните са пример на крайната простотия и фанатизъм и целият прогресивен свят трябва да е против тая сган. Инциденти, като тоя в крайна сметка не променят нищо.Преврътял войник е едно, а когато идиотщината е метод на политика и действия като талибаните е друго.

А каква е била работата на СССР в Афганистан и каква е работата на САЩ в Афганистан в по-ново време ? Търсиха Осама - гръмнаха го (уж), ся за чий са там ?

войната е много гадна история хората превъртат и стават животни до русофилите: майчицата ви е направила пре-достатъчно ама пре-пре-достатчъно за да си затворите устите и да не обвинявате други държави за това че са нечовечни....

Колко хора са избили талибаните в Афганистан и нека видим нато колко. И тогава да говорим

До: 321 Абе аз го чаках да падне САЩ още откакто се бях родил бе, от 1964 година го чаках да падне всеки момент, а той не пада и не пада! Е, вече ми писна да чакам ...

Един ден САЩ ще падне и тогава ще дойде ден за разплата за всички кланета които са причинили тези животни в кратката си история. Никой не е вечен а в този глобален свят всичко върви на ускорено темпо може би не днес не утре но скоро не самолети ще се забиват в американски кули а атомни централи и мръсни бомби ще гърмят и после пак ще питат що ни мразят толкова. Каквото повикало такова се обадило.

Не искам да ви развалям кефа, но ще ви обърна внимание на една неприятна подробност: Винаги когато жертите са българи - убити, пребити, изнасилени коментарите ви са в пъти по-малко и по-малко емоционални. А когато дойде тема - за / против някой Голям брат скачате - да се чуди човек от къде тая енергия в иначе апатичните ви мозъчета. Колко българи бяха убити в страната и по чужбина само за последните няколко години? Стотици? Хиляди? Повече? Дори няма точна статистика! Вземете та защитете един път собствената си плът и кръв , а не плачете като платени оплаквачки, така престорено на чужите гробове!

Май не си добре с главата! Откъде взе тези числа за убити българи в чужбина? Сънува ли ги? Хиляди, че и повече? Колко - може би десетки хиляди? Осъзнай се и не пиши глупости, ами иди и се прегледай при психиатър!

Млад мъж се разхожда в Централния парк на Ню Йорк. Изведнъж вижда как един питбул напада малко момиченце. Притичва се на помощ и се опитва да се пребори с кучето. Успява да го убие и така спасява живота на детето. Наблизо имало полицай, който успял да види всичко това, приближил се и казал на мъжа: Ти си герой! Утре във всички вестници ще четеш Смел нюйоркчанин спасява живота на малко момиче. Мъжът обаче му отвърнал: Ама аз не съм нюйоркчанин!, при което полицаят казал: О! Значи ще пише Смел американец спасява живота на малко момиче. Младежът пак го поправил: Но аз не съм и американец!. Полицаят учудено го попитал: О, а от къде си тогава? От С. Арабия съм отвърнал мъжът. На другия ден във вестниците пишело: Ислямски екстремист уби невинно американско куче ...

При такова зверско убийство, при това и на деца, се говори за "обикновен американски войник"...Ако това го беше направил някой афганистанец, 100% щяха да кажат терорист!... а този войник не е ли такъв в случая...ех..този двоен медиен (а и не само медиен) стандарт...

До: "До MuddyWaters" "Колкото пъти е можело да сме чужда територия, вкл. на Руската империя, но никога не сме били. " Я пак си помисли???

Р.П. каза: "Можем и искаме повече". Явно говори от свое име, но пък вече - не само.

Жалкото е, че никак не се учудвам на случилото се. Защото където и да видя по телевизията или по интернет американски войник завърнал се от войната в Афганистан, виждам една развалина от човек, който, отишъл да припечели "лесни пари", се превърнал в деформирана жертва на експериментите с хора които са публична тайна в американските бази. И всъщност огромното заплащане е един вид компенсация за доброволното самоубийство и превръщането ти в опитна мишка.

Човече, прав си за янките. Но какво значи, че сме се били "кланяли" "преди" на руснаците. С руснаците сме си създали държавата преди хилядолетие и кусур; половината ни кръв във вените ни е славянска; земята ни е подгизнала от тази славянска кръв, която е пролята, за да ни освобождават, за да имаме собствена, самостоятелна държава. Колкото пъти е можело да сме чужда територия, вкл. на Руската империя, но никога не сме били. Никой не е искал това от нас, напротив. След разрухата на Втората световна, за пореден път, даром, ни е построена цяла държава - от мръсната следвоенна локва и поредна национална катастрофа. Тази построена от нас, с помощта на братята руси държава, янките и другите "велики" "демократи", я реформираха" и "демократизираха" набутвайки я в собствените си търбуси, т.е. изяждайки я. Те от Берлинския договор и досега се уригват на България. Защо, мислиш, руснаците никога не са ни газили? Отделно от това, че имаме обща кръв?! Много ясно - щото те имат същия интерес като нас: В НАШИЯ ОБЩ РЕГИОН да е мирно и стабилно, именно щото е НАШ ОБЩ РЕГИОН. Това е наш ОБЩ ИНТЕРЕС.

не ти ли става малко неудобно да фалшифицираш историята?! "С руснаците сме си създали държавата преди хилядолетие и кусур;" Как точно е станало това, като племената, които са се определяли като "руси", по това време още не са имали идея за държава. И това, ако говорим за 681-ва. Ами Фанагория преди това, и нея ли сме я правили заедно? Ако човек е просто невежа, да му се обяснява. Ама ти явно си опитен манипулатор, плащат ли ти за това да си безродник?

До: Пфффф Ами имат много общо - да не искаш да кажеш, че Осама Бин Ладен няма нищо общо с афганистанците? Да, вярно е че той е саудитец арабин, а те са перси, но Осама им беше нещо повече от духовен водач!

Да не забравяме кой снабдяваше същите тези лоши афганистанци с оръжие и кой ги обучаваше именно в подривни дейности (как да се борят на малки групи срещу военни части)

Вероятно не си Някой,а никой. Я,вземи прочети внимателно отново написаното от тебе и пак напиши,че афганистанците са перси!!

че са слабоумни реднеци в това спор няма..ма са по-зле от диваци тва е със сигурност...

А когато убиваха децата на Америка на 11 септември 2001 г.тези цигани не мислеха ли за последиците!

Ти си мега-зле!!! Какво общо имат афганистанците с 9/11?! Обърни поглед към центаралата на МОСАД за истинските виновници и не пиши такива глупости, че целият форум ще ти се смее! Чело коте книжки...

Децата на Америка? Убити от "АФГАНИСТАНЦИ" ? Ти имаш ли си представа каква националност е/беше Осама Бин Ладен и набедените за терористи ? Все едно ако се беше укрил в България, да кажеш че българите сме били виновни за 9/11. И на всичкото отгоре, сори ама ми е трудно да повярвам че човек общуваш чрез флашки и писма може да организира подобно нещо.

Допускаш една от основните комуникационни грешки - Генерализирането. Пример - "Всички са маскари!"...По тази логика, няма нужда да се търси конкретния виновник за това безобразие, а просто трябва в отговор да бъдат ликвидирани които и да са "американоподобни" мирни жители някъде по цивилизования свят. Е да, така процедират онези, предизвикали трагедията на 11.09. и това засегна пряко над 3000 мирни граждани. А това не е нормален подход, нали? Защо тогава поставяш нещата на същата основа, като генерализираш на основа произход съпричастността и отговорността за извършени престъпления и така оправдаваш следващи такива?!

Ти ,друже май още вярваш в приказки?

Не мога да съдя, но ако можех щях да кажа, че неговият живот не може да заплати толкова животи. Може би той трябва да остане жив и на свобода, а да бъдат избити всичките му близки. Не знам как иначе би могъл да заплати цената за това, което е направил. Но вероятно ще го обявят за болен и няма да бъде съден.

Ха, добре че не можеш да съдиш! да избият един куп невинни хора за да натрият носа на един престъпник? Твоят логика и тази на убиеца супер много си приличат. Просто имате различен приоритет в убийствата

Как бе ...америкнците винаги са невинни ...те горките все тичат хорските проблеми да оправят. Вероятно жертвите са го помилили тоя войник да ги гръмне ...така ще да е било :)

тая стръвница, ,е хонорован инструктор в тая база. Има добри резултати.

Великите умиротворители от САЩ преди 25 години научиха простият народ вместо сам да си смучи хашиша, да го продава на "руските окупатори" и да печелят пари. Тези пари им трябваха за да плащат оръжието което им доставят спасителите от САЩ! Сега когато представителите на средновековието усъвършенставаха технологията си и заляха света с хероин станаха неудобни!

Бах ти тъпите коментари от хора не виждащи и носа си. Направо си слагайте чаршафите, рязвате онази работа и нямаме проблеми с братята.

Американците винаги постъпват така със "своите приятели". Килъри онзи ден нали казала: Бугарите са ни приятели форевър вече. Тъй че - смятайте. А какво й е казал нашият нов президент?

Коментари - Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни | Днес.dir.bg

Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни

Талибаните са заканиха да отмъстят за убийството на 16 цивилни афганистанци от американски военнослужещ в провинция Кандахар. В изявлението си талибаните наричат военните на САЩ "слабоумни американски диваци".

Обратно в новината

Коментари - Талибаните се заканиха да отмъстят на ”диваците” от САЩ за избитите 16 цивилни | Днес.dir.bg

Коментари

Кой обича агресорите? А тези дето са там, допускат "системно грешки", то не стреляха по сватби, то не бяха убийства от приятелски грешки и освен автомати и оръдия в тази страна друго не се вижда.Кой народ ще търпи убийци до безкрай?

СМЪРТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ

ОЧАКВАМ СКОРО АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ЗАВИЯТ НА УМРЯЛО. СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА ОКО ЗА ДВЕ И ЗЪБ ЗА ЧЕЕНЕ . СКОРО МАЙ ПАК ЩЕ ХВЪРЧАТ КУЛИ И БАРАКЧО ЩЕ КВИЧИ КАТО БИТО КУЧЕ - ОЛЕЛЕ ТИЯ ТАЛИБАНИ ПАК НИ НАДУХА ШУШОНИТЕ. ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО , НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.

От хуманна гледна точка деянието е ужасно и непростимо. Всички антиамерикански мнения, обаче, са пълни глупости. Със същия успех войникът можеше да от всяка натовска държава, включително и българин. По време на война хората се депресират, разболяват и психиката им не издържа. САЩ са последната държава, която има полза от този международен скандал.

Странно как САЩ все се забъркват в скандали ?А кой го прати този войник там?Така ,че антиамериканските постове не са глупости ,а изява на нетърпимост към своеволията на "световният джандарм"

ВАЙЙЙЙ тез миролюбиви ХАМЕРИКАНЦИ,абе чичосамчета те РУСНАЦИТЕ ядоха хурката,че вие ли бе, такваз ще я прекарате,че пеша ще си тръгнете със свински тръс ама ще бъде МНОООООГО късно и ще гнийте вгроб студен.

Лошо! То не бяха пикаещи по трупове, то не бяха изгаряния на свещени за тамошните книги, то не бяха безпричинни разстрели на невинни. Бараката за кой ли път вече се извинява. Тия извинения, макар и от негова страна да са искрени, сриват имиджа на УСА, като страна на добрите..... Това си е пълно морално разложение на УСарми-то

Е, сега хемериканците ще видят кон боб яде ли.

Зъб за зъб, око за око! само от този принцип разбират мироналагащите убийци от САЩ!

Без да спекулирам по темата, искам да кажа, че в Афганистан веднага тези убииства се дават на отделен човек с помътнен разум, а в Сирия винаги и навсякъде - на "армията и полицията". Необходимо е повече безпристрастност и обективност. Не че се надявам световните медии да го направят, те се самодискредитираха с мръснишкият си слугинаж на САЩ.

Излиза че не схващаш за какво са там изобщо. Ако бе въпрос на сметка, да са стоварили запалителните бомби, да отчетат 3000 жертви и да се рече квит сме. Идеята е Афганистан да не стане Талибанистан. Да се предотврати развитието на тероризма и дупката поне да се цивилизова малко. Затова и НАТО тренират афганистански войници, за да се справят сами занапред тея глупаци. Но според мен тая пасмина не може нито да се цивилизова, нито да се приобщи към никакви норми на човечност. Американците допуснаха грешка, че се захванаха. Те трябваше пак се върнат към тотален изолационизъм, да прекъснат всякакви полети/визи/имиграционни потоци от източната граница на Германия чак до Япония и просто да показват как диваците се избиват по Animal Planet. А когато настъпи онзи неизбежен момент на нетърпимост... да действат с ICBM. САЩ и без това имат всичко, те произвеждат всичко, нищо не им трябва, нищо няма да загубят освен малко Плутоний и ракетно гориво. Болшинството нефт си взимат от Канада и Венецуела, развиват и собствените си находища, малко оптимизация, като хибридните коли, и са уредени.

Я ми кажи какво цивилизовано виждаш в пикаенето върху човешки трупове?

Ех че ги разбираш ти тия ICBM-и бре. Я обади сега що откакто американците са там, производството и износа на опиум е скочило десетократно над нивата откакто там командваха злите талибани? И да не би щот се разбра, че в Афганистан има ресурси за трилиони долари, американците още не са се мръднали оттам?

кофти работа, но когато талибан гръмне бомба насред пазар в Кабул и избие 2-3 пъти повече, никoй не се заканва така люто на талибаните... то си е тяхна вътрешна работа един вид... между другото, преди 30 години и руснаците не си поплюваха ако намерят одрани живи (специалност на муджахедините) руски войници - разстрелваха се наред всички които бяха на погрешното място в погрешното време...

Чудна работа - няма никакви новини и пресконференции от РП,ББ,Николайчо и министъра на войната как са там нашите мисионери и опълченци, къде се крият и доволни ли са от заплатите, има ли дезертьори......?

Поправете ме,ако греша ,ама този Обама не беше ли носител на Нобелова награда за мир А на държавният секретар не беше ли прякора "Килъри"?.Пази боже от подобни миротворци

Барак Обама получи Нобелова награда за мир от Хелзинския комитет, а те знаят какво правят. Той прекрати войната в Ирак, изтегли американските войски от там, а изтеглянето от Афганистан е въпрос на време - обещал е да стане до края на тази година. Колкото до Хилари Клинтън, прякорът Килъри й го измислиха завзеците в България. Никой по света не я нарича така, защото тя е изключителна личност и политик и по никакъв начин не е допринесла за каквито и да е военни действия, даже напротив. На всички разбирачи в този форум като теб ще кажа да си подбират по-добре източниците за информация и да не си измислят конспиративни теории там, където няма. Афганистан няма купища природни богатства, като Ирак, и основната причина, по която САЩ ги нападнаха бяха Осама бин Ладен и опиумната индустрия, чрез която се финансираше международния тероризъм. САЩ си научиха урока (с цената на много жертви и финансови загуби) и освен това смениха президента. Докато Обама е на власт, те няма да нападнат нито Сирия, нито Иран и по всякакъв начин ще се опитат да решат проблемите с преговори и финансови санкции.

Само така, Ася - американците винаги са прави (дори и когато не са), наградите за мир се дават на миротворци, които са изтеглили войскитеси, след като преди това са пратили там и са съсипали съответната държава (примери много), а прякора на Клинтъновата е измислен от руските комунисти. Евала!!!

Ако има на някой на който да не му е светнало кои са талибаните и кои "демократи" то той е пълен глупак. Защо този американски наемник не бъде даден и не бъде съден според законите действащи в Афганистан ? АКО АФГАНИСТАН БЕ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ТОЗИ ИЗРОД ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ПО ЗАКОНИТЕ НА ДЪРЖАВАТА АФГАНИСТАН, А НЕ ПО НЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ ЗАКОНИ. ЩОМ ТОЗИ "МИРОТВОРЕЦ" СЕ НАМИРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЩЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И. Но понеже държавата е окупирана той няма да бъде съден, а ще се върне в цивилизована Америка, като "герой" избил десетки жени и деца които според "западната цивилизация" са "лоши" талибани.

Реално погледнато 9 терорита по-малко, 9 азиланта по-малко, 9 подпалвача на коли във Франция по-малко, 9 получателя на социални помощи по-малко, 9 проблема...Жалко само, че не са знаели каква "съдба" ми готвят талибаните и ходжите...Уж "мир"...

То така е много лесно да приказваш анонимно. Напиши си цялото име и адрес за да дойдат поклонници и да се порадват на твоята ербабска същност. Струва ми се, че си просто провокатор и те гъделичка как хората ще реагират на твоите глупости. Ако пък наистина го мислиш това, написаното, то мога да ти кажа, че успя да се изложиш тотално. НЕЩАСТНИК!

ГНИДА!

Какъв си в Дойчланд бе Пеше?! Лъскач на джамове на високо,ИТ-намерил реализация или обикновен харц-фия получател... Ми ако теб те пукнат наците и те метнат на рибите в някое езеро?! Не ми отговаряй-потърси психиатрите изследвали Андерш Брейвик докато не с направил беля! Социопат!

"Великата американска армия"е непобедима.Вижте този американски войник с колко деца и жени е " воювал"И ГИ Е ПОБЕДИЛ! Браво!!!

"слабоумни американски диваци" Явно талибаните са върховно цивилизовани гении имайки предвид тяхното възвишено почитане на правата на жените, миролюбивост и култура.

Точните думи би трявало да са "слабоумни американски войнолюбци" С коя от 3 те думи не си съгласен сега?

Какви войнолюбци, бе? 2 Световни войни станаха, а те се дърпаха като ощипани госпожички до последно, докато "миролюбивите" европейци/азиатци съвсем не им се качиха на главата и не можеше да се трае вече. Избиването на цивилни не е държавна политика на САЩ, а нещо инцидентно. В този случай на превъртял ренегад. И винаги последвано от публични обяснения, извинения, компенсации и наказания. Не си спомням някой турчин на нас да ни се е извинявал за 500 годишния геноцид. Или някой напит руснак да съжлява за комунистическата чума, която разпространиха тука, чиято политика бе избиването на всички интелектуалци (цивилни) и подобни свободно-мислещи хора; което превърна България и другите пост-комунистически страни в третия свят на Европа и отвори врата на модерната интелигенция - "2 телешки пържоли", Гоце, Хидроинженеринг, СерГЕЙ, присмехурничето и др...

Исторически ний сме най=близо до афганистанците. И двете страни са били поробвани многократно. Обаче който се е хванал на калъч със нас нема лабаво :)

Не се нуждае от коментар какво значи да разстреляш невинни деца и жени само защото са афганци. Наистина американците са диваци и варвари. ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ СЕ НАРИЧА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ В НАЙ УРОДЛИВАТА МУ ФАШИЗУИДНА ФОРМА НА ПРОЯВЛЕНИЕ. Не схващам защо Обама поднася извинение на Карзай, а не на афганския народ? Потърпевш от тази агресия е именно той, а не лумпена Карзай. С това извинение ли ще се разминат нещата. МИСЛЯ, ЧЕ НЕ. На всекиму дължимото. Око за две , зъб за чене. Това ги чака платените наемници в тази страна.

геноцид е държавна политика на избиване на големи групи хора заради гените им този конкретен случай отговаря само на критерия - избиване но е частен случай за който не знаем дори и подробностите убийството е лошо нещо но поне в този случай ще бъде наказано - може да сте сигурни в това

А мигар това не е държавна политика? Нима ставащото в момента в Сирия с избитите жени и деца не носи почерка на същите тези изроди? Това е политиката на новата американска власт. Мисля, че скоро мнго по скоро отколкото са предполагали ще получат възмездието за онова което са направили. Къде е в момента ООН, къде е сега този Арабски съвет с онези лилипути от Катар и ОАЕ. Защо не кажат нещо за ставащото? ПРОСТО ЗАЩОТО СА САТЕЛИТИ НА ТАЗИ ФАШИЗИРАЩА СЕ АМЕРИКАНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.

Ще бъде наказано както винаги, вервайте ми .... с отзиваване на "войника" обратно в щатите ...

Демокрацията иска жертви!Такива като тях, ще бъдат величани след години,като мъченици,загинали за справедливата US кауза!

Не зная кой е дивак, но зная че от бомби поставени от талибани са загинали хиляди невинни в Иран, Ирак, Афганистан, Египет, Сирия, Йемен..... Бомби поставени на оживени места пазари, изборни секции, събития. Така че тези брадати боклуци да си седят по дупкиуте и да си затварят миризливите усти. А на тези които защитават Талибаните в форума мога да кажа да прочетат какво е писал Молла Омар за България. С две думи трябва да ни обърнат на ислям или да ни изколят, така че мислете.

Малии , Тия талибани са кат македонски войводи и български хайдути цъцъцъ

Войната на САЩ в Афганистан е защитна. Обаче те сами създадоха движението Талибан и вербуваха и обучиха Бен Ладен. Подкрепям САЩ да унищожат изчадието си. Обаче се вбесявам от престъпната им практика отново и отново във всички независими държави да подкрепят ислямски терористи и специално талибани. Това трябва да престане.

дори талибаните изглеждат невинно на фона на най-големите убийци в историята на света - тези, които пуснаха атомна бомба над хирошима и нагасаки, тези, които съсипват всяка една страна, която откаже да си свали гащите пред тях и да се самоунищожи, приемайки робството на юдео-масонството.

Когато талибаните клаха руснаците, русофилите не бяха радостни.Талибаните са пример на крайната простотия и фанатизъм и целият прогресивен свят трябва да е против тая сган. Инциденти, като тоя в крайна сметка не променят нищо.Преврътял войник е едно, а когато идиотщината е метод на политика и действия като талибаните е друго.

А каква е била работата на СССР в Афганистан и каква е работата на САЩ в Афганистан в по-ново време ? Търсиха Осама - гръмнаха го (уж), ся за чий са там ?

войната е много гадна история хората превъртат и стават животни до русофилите: майчицата ви е направила пре-достатъчно ама пре-пре-достатчъно за да си затворите устите и да не обвинявате други държави за това че са нечовечни....

Колко хора са избили талибаните в Афганистан и нека видим нато колко. И тогава да говорим

До: 321 Абе аз го чаках да падне САЩ още откакто се бях родил бе, от 1964 година го чаках да падне всеки момент, а той не пада и не пада! Е, вече ми писна да чакам ...

Един ден САЩ ще падне и тогава ще дойде ден за разплата за всички кланета които са причинили тези животни в кратката си история. Никой не е вечен а в този глобален свят всичко върви на ускорено темпо може би не днес не утре но скоро не самолети ще се забиват в американски кули а атомни централи и мръсни бомби ще гърмят и после пак ще питат що ни мразят толкова. Каквото повикало такова се обадило.

Не искам да ви развалям кефа, но ще ви обърна внимание на една неприятна подробност: Винаги когато жертите са българи - убити, пребити, изнасилени коментарите ви са в пъти по-малко и по-малко емоционални. А когато дойде тема - за / против някой Голям брат скачате - да се чуди човек от къде тая енергия в иначе апатичните ви мозъчета. Колко българи бяха убити в страната и по чужбина само за последните няколко години? Стотици? Хиляди? Повече? Дори няма точна статистика! Вземете та защитете един път собствената си плът и кръв , а не плачете като платени оплаквачки, така престорено на чужите гробове!

Май не си добре с главата! Откъде взе тези числа за убити българи в чужбина? Сънува ли ги? Хиляди, че и повече? Колко - може би десетки хиляди? Осъзнай се и не пиши глупости, ами иди и се прегледай при психиатър!

Млад мъж се разхожда в Централния парк на Ню Йорк. Изведнъж вижда как един питбул напада малко момиченце. Притичва се на помощ и се опитва да се пребори с кучето. Успява да го убие и така спасява живота на детето. Наблизо имало полицай, който успял да види всичко това, приближил се и казал на мъжа: Ти си герой! Утре във всички вестници ще четеш Смел нюйоркчанин спасява живота на малко момиче. Мъжът обаче му отвърнал: Ама аз не съм нюйоркчанин!, при което полицаят казал: О! Значи ще пише Смел американец спасява живота на малко момиче. Младежът пак го поправил: Но аз не съм и американец!. Полицаят учудено го попитал: О, а от къде си тогава? От С. Арабия съм отвърнал мъжът. На другия ден във вестниците пишело: Ислямски екстремист уби невинно американско куче ...

При такова зверско убийство, при това и на деца, се говори за "обикновен американски войник"...Ако това го беше направил някой афганистанец, 100% щяха да кажат терорист!... а този войник не е ли такъв в случая...ех..този двоен медиен (а и не само медиен) стандарт...

До: "До MuddyWaters" "Колкото пъти е можело да сме чужда територия, вкл. на Руската империя, но никога не сме били. " Я пак си помисли???

Р.П. каза: "Можем и искаме повече". Явно говори от свое име, но пък вече - не само.

Жалкото е, че никак не се учудвам на случилото се. Защото където и да видя по телевизията или по интернет американски войник завърнал се от войната в Афганистан, виждам една развалина от човек, който, отишъл да припечели "лесни пари", се превърнал в деформирана жертва на експериментите с хора които са публична тайна в американските бази. И всъщност огромното заплащане е един вид компенсация за доброволното самоубийство и превръщането ти в опитна мишка.

Човече, прав си за янките. Но какво значи, че сме се били "кланяли" "преди" на руснаците. С руснаците сме си създали държавата преди хилядолетие и кусур; половината ни кръв във вените ни е славянска; земята ни е подгизнала от тази славянска кръв, която е пролята, за да ни освобождават, за да имаме собствена, самостоятелна държава. Колкото пъти е можело да сме чужда територия, вкл. на Руската империя, но никога не сме били. Никой не е искал това от нас, напротив. След разрухата на Втората световна, за пореден път, даром, ни е построена цяла държава - от мръсната следвоенна локва и поредна национална катастрофа. Тази построена от нас, с помощта на братята руси държава, янките и другите "велики" "демократи", я реформираха" и "демократизираха" набутвайки я в собствените си търбуси, т.е. изяждайки я. Те от Берлинския договор и досега се уригват на България. Защо, мислиш, руснаците никога не са ни газили? Отделно от това, че имаме обща кръв?! Много ясно - щото те имат същия интерес като нас: В НАШИЯ ОБЩ РЕГИОН да е мирно и стабилно, именно щото е НАШ ОБЩ РЕГИОН. Това е наш ОБЩ ИНТЕРЕС.

не ти ли става малко неудобно да фалшифицираш историята?! "С руснаците сме си създали държавата преди хилядолетие и кусур;" Как точно е станало това, като племената, които са се определяли като "руси", по това време още не са имали идея за държава. И това, ако говорим за 681-ва. Ами Фанагория преди това, и нея ли сме я правили заедно? Ако човек е просто невежа, да му се обяснява. Ама ти явно си опитен манипулатор, плащат ли ти за това да си безродник?

До: Пфффф Ами имат много общо - да не искаш да кажеш, че Осама Бин Ладен няма нищо общо с афганистанците? Да, вярно е че той е саудитец арабин, а те са перси, но Осама им беше нещо повече от духовен водач!

Да не забравяме кой снабдяваше същите тези лоши афганистанци с оръжие и кой ги обучаваше именно в подривни дейности (как да се борят на малки групи срещу военни части)

Вероятно не си Някой,а никой. Я,вземи прочети внимателно отново написаното от тебе и пак напиши,че афганистанците са перси!!

че са слабоумни реднеци в това спор няма..ма са по-зле от диваци тва е със сигурност...

А когато убиваха децата на Америка на 11 септември 2001 г.тези цигани не мислеха ли за последиците!

Ти си мега-зле!!! Какво общо имат афганистанците с 9/11?! Обърни поглед към центаралата на МОСАД за истинските виновници и не пиши такива глупости, че целият форум ще ти се смее! Чело коте книжки...

Децата на Америка? Убити от "АФГАНИСТАНЦИ" ? Ти имаш ли си представа каква националност е/беше Осама Бин Ладен и набедените за терористи ? Все едно ако се беше укрил в България, да кажеш че българите сме били виновни за 9/11. И на всичкото отгоре, сори ама ми е трудно да повярвам че човек общуваш чрез флашки и писма може да организира подобно нещо.

Допускаш една от основните комуникационни грешки - Генерализирането. Пример - "Всички са маскари!"...По тази логика, няма нужда да се търси конкретния виновник за това безобразие, а просто трябва в отговор да бъдат ликвидирани които и да са "американоподобни" мирни жители някъде по цивилизования свят. Е да, така процедират онези, предизвикали трагедията на 11.09. и това засегна пряко над 3000 мирни граждани. А това не е нормален подход, нали? Защо тогава поставяш нещата на същата основа, като генерализираш на основа произход съпричастността и отговорността за извършени престъпления и така оправдаваш следващи такива?!

Ти ,друже май още вярваш в приказки?

Не мога да съдя, но ако можех щях да кажа, че неговият живот не може да заплати толкова животи. Може би той трябва да остане жив и на свобода, а да бъдат избити всичките му близки. Не знам как иначе би могъл да заплати цената за това, което е направил. Но вероятно ще го обявят за болен и няма да бъде съден.

Ха, добре че не можеш да съдиш! да избият един куп невинни хора за да натрият носа на един престъпник? Твоят логика и тази на убиеца супер много си приличат. Просто имате различен приоритет в убийствата

Как бе ...америкнците винаги са невинни ...те горките все тичат хорските проблеми да оправят. Вероятно жертвите са го помилили тоя войник да ги гръмне ...така ще да е било :)

тая стръвница, ,е хонорован инструктор в тая база. Има добри резултати.

Великите умиротворители от САЩ преди 25 години научиха простият народ вместо сам да си смучи хашиша, да го продава на "руските окупатори" и да печелят пари. Тези пари им трябваха за да плащат оръжието което им доставят спасителите от САЩ! Сега когато представителите на средновековието усъвършенставаха технологията си и заляха света с хероин станаха неудобни!

Бах ти тъпите коментари от хора не виждащи и носа си. Направо си слагайте чаршафите, рязвате онази работа и нямаме проблеми с братята.

Американците винаги постъпват така със "своите приятели". Килъри онзи ден нали казала: Бугарите са ни приятели форевър вече. Тъй че - смятайте. А какво й е казал нашият нов президент?