Експерт: Богати секти в Афганистан подклаждат миграцията

Секти, религиозни организации, с каквито «е пълно в Афганистан», подклаждат масовата миграция към Европа, отбелязва арабистът Мажд Алгафари във в. "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Богати секти в Афганистан подклаждат миграцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега вече знам що там не спира да се тресе земята.

Трябва да посрещаме афганистанската и друга сган по методиката на кан Тервел.

"Има нещо гнило казва експертът в интервю за всекидневника. - Нееднократно съм повдигал този въпрос. Кажете ми: едно афганистанче на 17-18 годинки откъде намира 10 000 евро, за да тръгне от родината си и да стигне до Германия?" - абе експерте , какво му е гнилото че не си информиран за афганистан. Там когато се роди момче му слагат нож в люлката и с годините ножа расте.Почти всички там работят за талибаните и се занимават с наркотици , поръчкови убииства , рекет , изнудване , отвличания и т.н. Афганистан няма нито 1 завод и не произвежда нищо , откъде могат да имат пари в такива размери ако не от престъпна дейност? Там всеки носи АК или пистолет под дрехата и някой ако гръмне някой даже не се и коментрира. Хубаво би било да се информирате малко преди да ги пуснете тук...

Кажи го направо, в исляма е заложена войнстващата доктрина. Единствено там и в никоя друга религия няма понятието "друговерец", само там се препоръчва и оправдава убийството на друговереца, ако не е с исляма. Исляма и ходжите подтикват младите афганистанци с далечната цел за превръщане на исляма в господстваща религия в Европа. Защо от Афганистан, защото са прости , неграмотни , бедни и манипулирани. Идеални за целите им в днешно време.

Богати секти,позиционирани в Сащ...

Афганистанец и богат.И не само един ами повече - цели секти. Тия там ядат само баластра, камъни, тръни. Изведнъж богати.

Г-н Алгафари, Съвсем естествено е българинът да възприема всичко мюсулманско като опасност. За 500 години под турско робство в главата на българина има инстинктивна неприязън към всичко свързано с мюсулманите особено към тези, които идват отвън неканени!!! Това, че сме търпеливи не променя отношението към агресивното им нахлуване в България. Ако не бяха Евро идиощините, нито един от тях нямаше да бъде пуснат в България съгласно законите на държавата!

Точно този експерт го набеждават често за главен преводач в неговия си регион, но не на езици, а на хора. Ако оставим това настрана едно е ясно и тое, че ФАЩ и компания са ни подели на всички нива с цел да ни изтребят при първа възможност с ръчичките на чернилките и чалмичките. До тогава и самото притеснение гарнирано с атентатчета из Европа им върши работа и бизнес. Някои още съмнява ли се в това. Ако не, грабайте чифтетата, ако нямате си намерете и тернираите бойна готовност ИЛИ си намираите възелинчета и чакаите с притаен дъх.

Опазването на нациите не е европейска ценност !!! Затова и Европа ще се затрие във вида в който е !!!

Това и аз го казах много отдавна.

Във Факултето, Столипиново, Максуда и прочие гета си имаме заселени вече афганистанци дошли тук отпреди няколкостотин години!Знаем ролята им на башибозук за всекидневен тормоз над българите по време на османското иго. При Освобождеението на България от османско иго тази афганска популация, иначе известна като цигани, беше силно редуцирана до незначителен процент от общото българско население. По време на т.нар. "социализъм" държавна политика беше специално бурното нарастване и развъждане на тази именно афганска популация, излязла извън контрол на размножението си по време на т.нар. "демокрация"! А днес вече сме свидетели на последната вълна афганска паплач да залива вече не само България в големи мащаби, но и цяла Европа! Кой дирижира и организира всичко това във времето вече векове наред не е никак трудно да се досети всеки средноинтелигентен човек...Цигания до шия - това е бъдещето, близкото бъдеще на България и Европа!

Защо не тръгне към Русия или Израел? В Русия го чака хората от движение NS/WP, а в Израел ще го гръмнат като куче!

Въх, какви ги говори този експерт?.. Куца му евроатлантическия морал нещо! Та говори за тия хорица така - та те са само нещастни последователи на неолибералната демокрация, затова бягат... Е онож* до смърт някоя и друга германка ама то това от стрес, питайте Меркел да ви каже!

А от ЕС ни принуждават да ги приемем и ни дават милиони само и само да не отиват при тях,а Бойко се съгласява защото тук е бунището на Европа,а той си пълни гушата,вместо да каже баста,ако е мъж на какъвто се прави.

"Мъж" е само по мачлетата, и там пред Цецка, Калинка, Лилето и другите кочини... Иначе, когато трябва да се вземат национално-отговорни решения, е по-мека китка и от европедалите.

афганистанците нямат никакво право на убежище и трябва да се натоварят на автобуси и обратно

Бой и шутове до турската граница, и от там да се оправят както са дошли...

Сауди Арабия трябва да бъде бомбардирана за всичките нещастия които нейни секти причиняват на света

Тях, кво, а?

Те фалираха. :D

Тези богати секти имат едно име СОРОС

Саудитски петро-долари - също! Краварски зелени хартийки, напечатани тихомълком в мазето на ФЕД - също!

А защо не споменават и Русия която е главния герой в тази миграция на тия боклуци! Всичко започна откакто европа наложи санкциите на русия !

очевидно не е вярно - Тя няма пари да плаща толкова много на афганистанци, без да получи нещо в замяна --Атентатите започнаха още 2001 г. когато нямаше санкции към руснаците - очевидно е че някой друг яко клати лодката на мира и той си знае защо.....

А що се спестява факта, че всеки е с мисия да даде живота си в деня Х. Всички са програмирани като зайчетата на Дюрасел, готови да гръмнат в точното време като се натисне дистанционното, СМС примерно. Ама нали всичко е конспирация, те от война бягат хорицата оставили майките си и бащите да гният по родните им земи.

Няма нужда медиите да определят мнението ми. Виждам какви са тези хора и как живеят. Може ли да бягат от държави, където от години има войн и да водят със себе си по няколко малки деца? Как е възможно да раждат в условия на война? Не мислят ли какъв живот ще имат децата им? Според мен такива хора не са цивилизовани и няма как да се интегрират в нормално общество, затова не ги искам.

Те са тук сред нас във НПО-кочините. БХК,америка за БЪЛГАРИЯ и много други!!! Трепете соросоядите-По единично!!! БЕЗСЪД И ПРИСЪДА!!! НА МЯСТО КЪДЕТО ВИ ИЗЛЯЗАТ НА ГЮМЕ! Това е единственния начин да ги изтрепем до 10-то коляно!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

Гледам, че много от пишещите не правят разлика между арабист и арабин... :))) Съжалявам, ама ми е трудно да ви взема на сериозно.. И не се бойте, член съм на стрелкови клуб - тренирам. :)) Дори се преструвам на ловец и имам оръжие. :)) Добре сте ми дошли на гости да ме накажете. :))

Браво! Ти откри топлата вода! Най-вероятно повечето са си мислели, че Алгафари е чист ариец?! Явно повечето не знаят, че за да си арабист не може да си арабин???

и какви са тези с имена като Алгафари, АлФайед, АбуТОЯ, АбуОНЯ и прочее??? Те араби ли са, или са руси скандинавци, приели арабски имена, защото са станали арабисти?

Не секТи , а секСи бежанци ни изпращат , нали сме зле с раждаемостта.

Не си обновена, а похабена, умствено. :D

коренно различното отношение на Австрия и Унгария към проблема. Все хора дето са имали повече от сериозни проблеми с Османските нашественици. Мисля, че там е истината. Още повече, че и Полша е на подобни позиции. Явно сами ще трябва да си оправим собствения двор. Съюз на християнска основа. Все ми е тая колко цивилизовано звучи.

Алгафари, ходи си в Сирия и там давай акъл какво да прави държавата и хората в нея! Не смей да даваш акъл на българите, които са те приели, а ти си и и нахален!

От къде на къде Мажд Алгафари си позволява да ме поучава мен в собствената си държава! Не стига че ми е дошъл в държавата, но и нахален! Ще приемам който си искам и както си искам! Този да не кани всеки в дома си, обаче има наглост да ни поучава! От къде на къде аз ще приемам всеки потропал на вратата! Това е мое решение!

Този Алгафари има ли представа ние българите колко мразим някой /арабин/ като него да ни дават наклон на ... и да ни учи какво да правим и как да се държим? Като е толкова умен да си върви в Сирия и да ръси мозъци там. Хич да не ни пробутват сълзливите истории на бягащите семейства с деца, че се видя, че половината деца вече са изоставени/ т.е. са ползвани за измама/. Най-важното е, че тези нелегалните никога няма да се интегрират, не умеят да правят нищо /освен деца, които някой христянин да храни/, никога няма да работят, а единственото за което са дошли са социалните помощи и ислямизирането на Европа.

Първо на първо афганистанците не могат да ми обяснят че бягат от война, защото при тях война е имало винаги, сигурно над 30 години. Така че нямат работа в България. Ако прочетете новините навсякъде само те правят убийствата и изнасилванията! Да си ходят от където са дошли!

Дет все някой друг ви е крив. Мрази се чуждия така най -лесно мразиш. Повечето информация е чиста лъжа. И защо ви отклоняват вниманието. Що да мислите ,лошите мигранти са виновни. 10 хиляди на 7 милиона. Мъ са лоши,ши знаиш и ш на завладяват. Много прост народ,много популизъм. Проблемите са вашата злоба,нечовечности простотия. Рядко гледам тв. Видях 2 истории. На мангалката от дом ,родила от възпитателя,дето плюеше България а не майка си за детството си и изживяваща се като италианка и за две българки в Лондон с висше дето работят като слуги,мъ съ в Лондон. Един мигрант да не влезе мангалите се плодят и младите с висше ,мият кенефите на негрите в Лондон. в Вие сте бабаити но не се жените,не раждате и не работите. Управниците ви намериха локум-мигрантите. Ще изкарат таман 2 петилетки с него.

Браво +1

Какво си написал/а? Същото, което и другите коментатори - анализ на ситуацията. Никой не пренебрегва, не сме и забравили проблемите на държавата си - изборите показаха, че повечето от българите искат реална промяна. Това не пречи да негодуваме срещу едни нарушители на границата, които идват неканени и настояват да се грижим за тях, докато успеят да се изнесат, видите ли, към Германия, защото там се живее охолно. Това нахалство ни идва в повече!

Хората не искат промяна. И ще кажа защо. Преди почти 30 години същите тези хора пееха времето е наше и кой не скача е червен. Сега същите тези хора плачат за Тато и величаят социализма. Демокрацията е особен строй. Има възможност да си всякакъв. ти сам го избираш. как.Примерно аз съм пълнолетна-не пия не пуша и не играя комар. По собствено желание. Смешен е народ където лотариите са по националните им телевизии. Пари се печелят с труд не с комар. Чалгата стана толкова популярна певците жени и мъже станаха богати. хората харесват пошлото. Като идеш на ресторант или клуб и ти вие Емануела ,ако не ти харесва ще излезеш. Няма клиенти,няма продукт. Емануела и сие имат клиенти. Бежанците не са нахални. Бунта и всичко е режисирано и както Ви казах дъвката ,ще е поне още 2 петилетки ако не се осъзнаете. Но явно няма. Всеки човек и народ заслужават съдбата си. Никой не прави изключение от това правило.

Те и нашите родни цигани преди 25г. бяха по-малко от 200 000, но вече са 1 500 000. Технологията е същата.

Не повече от 800 000, не слушай лъжите на популистите.

Не са 10 000, а 6 пъти повече са минали оттук. И вземи си измий мазната, оскубана коса, че изглеждаш като пропаднал тип, а си взел другите да поучаваш!

Не мога да се съглася с г-н Алгафари, че някой ме настройва срещу чужденците. Не съм ксенофоб и приемам положително хората с култура, близка до нашата, които идват с намерението да възприемат европейския начин на живот. Настройвам се срещу онези, които са мръсни, некултурни, неграмотни и идват в Европа, за да ползват блага, без никакъв принос към народите, които ги приемат. Те дори не разбират и не уважават грижите, които се полагат за тях. Медиите отразяват истината и няма как да им се сърдим.

един руски филм от преди може би към 30 години. ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА. Невероятен сериен филм за граничните войски на СССР, от създаването им през 1917-18 година до годините на втората св. война май беше. Някой да върже всички политици на едно място и да ги накара да го изгледат. Червената власт извика старите царски професионални граничари офицери и така се справи. Още един пример - при нападението на Германия над СССР през 1941ва около 400 гранични застави поемат удара на германците, няма предали се, нито една. Сражават се с дни, в обкръжение, умират, стават партизани, а някъде по румънската граница даже контраатакуват. Предали се няма. Безпримерен героизъм на ръководените от Берия гр. войски. Заради очернянето на Берия този подвиг беше леко позаметен. През това време в първите дни на войната Червената армия въпреки всичките си преимущества като брой, въоръжение и подготовка търпи тотален погром. Една държава, едни войници, едно въоръжение - тотално различно поведение на бойното поле. Има по какво да се помисли.

Най-лесният начин е да приемем исляма и да наложим шариата. Гнидите сами ще избягат :)))))))))))))))))))

Мадж Алгафари има ум в главата си, за разлика от брат си. Той е единственият ( заедно с още един чужденец-журналост живеещ в България, с прошарената коса), само те имат ясна представа каква заплаха са друговерците.

Отдавна повтарям. Има 2 пътя. Първия - като при Тервел, цялата войска, всички сили плюс съюзници на границата. Вторият - цар Иван Шишман. да ги къткаме, да ги ползваме за черна работа и накрая 500 г. робство. Няма среден път. Ако някой иска да научи български и да става християнин - може. Няма защо да го спираме, ама да ми развяват шириата из християнските земи на Европа няма да я бъде. Затворете границата - ако трябва напълно. Махнете корумпираното МВР от охраната и. То явно не се справя. Уволнете 15000 цивилни чантаро-шапкари от София и създайте с ресурса ГРАБИЧНИ ВОЙСКИ веднага. Настоявам за бързо възстановяване на гранични войски в БГ. Стига сте толерирали бъчварката, тя явно не става.

Много добър, и много верен пост...Браво!

Цифрата 15 000 съм си я представял като войници, офицери, поддръжка, логистика, отпускари, смени и наряди и т.н. Стигнал съм до нея някак си. Тези дни я потвърди и Орбан в Унгария, държава от нашия калибър. Там се предвиждат 15 000 души от армията. У нас е по-сложно - корупция и граница с ислямски султанат та се изискват и отделни гр. войски ако и да са към МВР пак.

ОК, а акакво трябва да ми е отношението към човек, на който са му платили да дойде да дестабилизира Европа? Да му помогнем ли, да му подадем ръка? Тези хора не идват да работят в Европата, те идват да стоят на помощи. На тях същите тези религиозни водачи са им промили мозъците, че в Европа ще имат къщи, коли, жени без проблеми. Те идват тук не да колят, работят или оцеляват. Те идват да притежават! Да им подадем ли ръка? Аз, лично не мерси... И моят живот е смачкан, и у нас има бедност, и ние искаме по-добър живот. Подайте ми ръка на мен, не на Юсуф!

Много добър, и много верен пост...Браво!

да обясниш на европейския запад дето води еврохорото що е туй 500 години турско робство. Как народа ни спада за няма 200 години три пъти по брой, преди да дойде възраждането. А и как да им обясниш , че при нашата демография и българска и европейска проблема е трижди по-тежък от това дето се вижда.

каракачанов сидеров симеонов веднага на границата да вардат а не сама локуми да разтеглят

И аз искам да съм директор!

Че нали уж правителството охраняваше добре границата, и не искаше други да се месят там?! Колкото до гореизброените, ако бъдат избрани да управляват страната, тогава можеш да им казваш, че имат задължение да охраняват границите! В момента това задължение е на партиите, които формират правителството, т.е. ГЕРБ и РБ!

от Варадеро и от миндеро. Хахахахах. Баница невидели, пица ниели. Патроити - лапачи. Каракачанов 20 години се усуква около крайната крадлива десница, сега станал патриот. Народ и бедни защитавал. Да бе. Вервайте му.

Наличието на пари при младите бежанци се дължи на това, че семейството събира кой колкото може, дават го на най-младите и силните, които заминават, като идеята е да си намерят работа, да се установят и да изтеглят близките си при себе си. Същото, което правят и всички български емигранти. Крайно време е Бай Ганьо да се цивилизова и да мисли, като човек.

А кое е НЕНОРМАЛНОТО ?

Ненормално е внушението и в тази статия, че тези хора идват да ни завземат (при съотношние 1 към 500 хехе). Това внушение идва от злото, от лошите хора, много от които са станали лоши, именно защото са преживели насилие като деца.

Леле, верно си вярваш. Аз от мойте роднини и 1000 евро не мога да събера. Що преди деситилетка нямаше такава миграция, когато патакламата в Афганистан беше най-люта. Ония са повече от овце, казват му да мигрира и готово. Що не си мъкне семейството, така по лесно се взема статут. Само армия от мъже тука, ама нали сме ганьовци ще си ги дундуркаме.

Ако мъкне семейството лошо, значи числово ни завземат...ако не мъкне семейстовто пак лошо, значи нарочно идва без желаение да вземе статут - ЕЙ МЪКО БЪЛГАРСКА, МЪКО С ЛИПСА НА МОЗЪЧНИ ГЪНКИ.

Приемането на бежанци в България е задължително . ЖАЛБИ И ОПЛАКВАНИЯ , при Христофор Събев /Фори Светулката/.

АQ тест за бременност.

А за поредния паднал самолет от Кузя ще напишете ли? Путин вече си има подводна аерогрупировка в Средиземно море!

Колко е просто , Уотсън ? А защо трябва да бъдат приемани ?

защото сме напълно зависими от сащ,израел,ес,турция и всички останали !!

Не ние, а продажните ни политици.

защото са руски богати секти, по-точно една секта комунистическата иск да скапе ЕС и донъкъде успява поне в БГ

А в Италия имало 400 покрътени мигранти в католицизъм. Само че църквата усетила, че процесът върви бавно и за да смогват, призовават да се пускат по-малко мигранти, които вярват, че рано или късно ще асимилират.

В Афганистан "богати секти" ги изпращат, тука други богати секти ("Отворено общество") ги приемат, настаняват, бранят, хранят и малко по-късно, въоръжават.

а защо тези секти не пращат в русия?

Може и да ги пращат, ама ме съмнява, че има мераклии. По границата на Русия се стреля по нарушителите. В Русия пари и жилища без работа не дават. И ако барнеш рускиня, още на улицата те натрошават, пък после в полицията гледат, ако е останало нещо здраво да те дотрошат.

Тъй ли бе, майка? :)))))) Ти руснак виждал ли си някога? Руснаците са на едно от първо място дето изнасят рускини в чужбина и ги принуждават да проституират или ги продават на турци и албанци. Няма да видиш турчин или албанец да продава от техните.

Защото там има държава управлявана от истински политици а не еврогейци.

Там е студено и много лошо ги бият.Не им дават пари и не ги хранят на аванта.

someone

прав е само за някои. повечето са бедни, не знам каква е тази масова заблуда, че масово имат много пари. може и с малко пари да се пътува, основно се плаща на каналджии за границите, не за луксове.

До приблизително същия извод бяха стигнали всички нормални хора още преди година. Да ми го обясняват на мене и на вас няма никакъв смисъл, трябва да се обясни на Меркел, Юнкер и прочее "лидери". Проблемът не е, че не бихме приели бежанци. Българинът не е коравосърдечен. Но защо не приемат бежанци ОАЕ, СА и други сбъднати арабски приказки? Нормално е да съчувстваш на единоверци, нали? За мен ислямизмът е едно грандиозно лицемерие, след като са братя, само когато става дума за война, а когато е за мир, шейховете гледат да прехвърлят афганистанските бедняци на чужд гръб. Помагат, ама само с оръжие! А ние в крайна сметка чакаме Ердоган да ни решава съдбата. Неприкосновени ли са шейховете? Или Щатите, без чието знание не става нищо в Близкия Изток? Израел още не се е произнесъл внятно. С една дума - вселенски бардак. Най-малкото ние трябва са изпитваме угризения за бежанците. Стига сте ни атакували я от Брюксел, я от някое софийско НПО.

Те са тук сред нас във НПО-кочините. БХК,америка за БЪЛГАРИЯ и много други!!! Трепете соросоядите-По единично!!! БЕЗСЪД И ПРИСЪДА!!! НА МЯСТО КЪДЕТО ВИ ИЗЛЯЗАТ НА ГЮМЕ! Това е единственния начин да ги изтрепем до 10-то коляно!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

Саудитска Арабия-първи приятел на Задокенаския Говедарник ни ги праща! Само те имат толкова пари, да финансират емигрантския поток към Европ!Виновни са еврогейзерите от тая коака Брюксел, начело с продажния лидер на Гейсъюза, бабуля Меркел Фередже Хабиб! КОято ни продаде на мюслитата, и то само за 30 сребърника! Както и българските БГ еврофекали-толерасти...Които ни обясняват, колко нетолерантно било да не приемаме ислями мюслита!!! Господа еврофакъри! Като толкова искате отзад резан дюнер, взимайте си ги тия джихади Джота да гледате у вас!

Ми те джотата искат да ходят при тях. Ние не ги искаме,но нашите помияри дупедати имат заповед да ги държим на наша територия, защото на западните еврогейовете нещо много им дойде и сега искат да прецакат источните еврогейове

Били богатите афганистанци... Абе тези богати афганистанци да не би да имат парите от богатите унгаро-американци?

Бе не е важно откъде имат парите, важното е, че нашата вода мътят...

Много е важно. Защото ако се установи тук можем да им спрем мераците. Финансиране на тероризъм. По бързата процедура. А ако не е било важно ще си разиграват коня като съвсем легални международни мафии.

Въпросът не е какво ти ''ПРАЩАТ'' ,.......... а ЗАЩО ГИ ПРИЕМАШ , СЛЕД КАТО САМО МЕРКЕЛ ЗАЯВИ ЖЕЛАНИЕ ДА ГИ ПРИЕМА?????? Явно в Бг ,нямаме СОБСТВЕНО МНЕНИЕ , ПО НИТО ЕДИН ВЪПРОС , КОЕТО ОЗНАЧАВА , ЧЕ ВСИЧКИ СА СЕ ПРОДАЛИ , ДАЖЕ И ДЪРЖАВАТА Е ПРОДАДЕНА ... ТОВА Е ИСТИНАТА.