Коментари - Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан | Днес.dir.bg

Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан

Двама души загинаха и 80 са ранени при самоубийствения атентат срещу база на НАТО в Афганистан, извършен снощи, в навечерието на 11 септември, съобщиха осведомителните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан | Днес.dir.bg

Коментари

"Бывший министр обороны ФРГ Андреас фон Бюлов в интервью немецкой газете Тагесшпигель от 13 января 2002 г. приписывает заслуги создания движения Талибан ЦРУ С решающей поддержкой спецслужб США не менее 30 тысяч мусульманских боевиков было обучено в Афганистане и Пакистане, в том числе и группа фанатиков, которые были готовы и до сих пор защищать свою идею и страну. И один из них это Усама бин Ладен. Я писал ещ несколько лет назад: Вот из этого выродка ЦРУ вырос Талибан в Афганистане, который подготовили на Коране в школах, финансируемых с помощью американцев и саудовцев

В българската Уикипедия си е написано много правилно.Вчера гледах филма на Севда Шишманова за Афганистан и там един афганистанец каза точно това, което пише в Уикипедията.А ти вярваш ли, че америкаците ще напишат в Уик. , че са подкрепяли талибаните.Вярваш ли , че тяхното движение е създадено само като опозиция на местния дерибей?Да, СССР се изтегли още през 89г., но подготовката на талибите е започнала доста по-рано- та американците не са знаели кога ще се изтеглят руснаците.А ето ти и цитат от руската Уик. Дано повярваш поне на немеца.

Хахаха, смях:))) Десет години не могат да се справят с някви пещерняци без никаква подкрепа и оръжие хаха п.тьовци :)

Хак им е на американците. Бяха почнали да им дават по 1 милярд на година за да се бият срещу руските друговерци.Тъпанарите от ЦРУ не са и предполагали че един ден техните верни съюзници ще им забият нож в гърба .За жалост самодоволните копелета от Вашингтон си пият питиетата пушат хавански пури и си редят пасианса.Жалко за убитите .сиромаси са като нас били са там за парчето хляб .

И така ще бъде, докато американците, както и русите на времето - не напуснат Авганистан.

Авганистан се пише с Ф. Научете го най-накрая!

Не може да изпитваме симпатия към брадати джелати, за които рязането на човешки глави, пребиването с камъни, забраната за учене, забраната за изкуство, за човешки правдини и свобода са алфата и омегата на едно диво същестувване. Средновековието на талибаните не може да се оправдава с някакви висши идеи, с високопарни слова и тези, взети от арсенала на западноевропейските хуманисти с леви идеи. Талибаните са новите есесовци на ислямистката чума, заменила нацистката. Третата световна война отново ще бъде спечелена от Антантата, към която за късмет този път сме и ние, българите.

САМО НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ АФГАНИСТАН НЕ ОЗНАЧАВА ТАЛИБАНИ. ТАМ ЖИВЕЯТ И МНОГО ДРУГИ ХОРА, НЯКОИ ОТ ТЯХ ОБРАЗОВАНИ

Сичкуту талибан у форумо - бегом марш към Афганистан, и да не съм ви видел повече.

Много неграмотници има в този форум. Ако бяхте прочели, щяхте да знаете, че движението Талибан (ученици - талеб - единствено число, талибан - множествено число) е създадено през 1994 година, а руснаците се изтеглиха от Афганистан през 1989 г. и американците отдавна никого не са подкрепяли в Пакистан, където се заражда Талибан. Лидерът им молла Омар е обявен за "емир на правоверните" (в целия свят). Овладяват Кабул през 1996 г., но никога не са са владели цял Афганистан, който те обявяват страната за Ислямски Емират . Що се отнася до Ал Кайда, основната й база е в Кандахар, където се е намирало и ръководството на Талибан - правителството им е в Кабул, но молла Омар е бил в Кандахар. През 1998 г. Осама бин Ладен и цялото ръководство на Ал Кайда публично полагат клетва за вярност към молла Омар, като към техен върховен водач. Организации с името Талибан има в много страни - от Русия до Африка и даже в Латинска Америка и до една са терористични. Това са все неща, които наред с много други ги има по медиите от години, но от върха на паметника на Съветската армия в София явно не се виждат.

Неграмотника си ти-прочети какво пише в Уикипедия:"Талибани (на пущу - ученици, студенти) е радикално ислямистко движение в Афганистан. Възниква в средите на пущунските младежи сунити, които по време на съветската окупация се обучават в ислямски школи в съседен Пакистан. Съществуват множество различни мнения кой и каква подкрепа е оказвал на споменатите религиозни училища. Възможни отговори на този въпрос са Пакистан, САЩ, както и източници от други страни. Фактите са, че Пакистан е приютил талибаните на своя територия поне през годините преди 1992, че талибаните като противник на интересите на СССР в Афганистан имат отношение към стратегическото противопоставяне САЩ-СССР и тактически са средство за противодействие на тогавашната съветска активност в региона." Е.....?

Написаното от теб не противоречи на написаното от Хъмммммм. Става въпрос за различни етапи на едно и също движение. Такива неща не стават с постановление на МС за една нощ, развиват се с години. Важна е същността му и ролята, която е изиграло и играе за събитията в момента.

Ами потруди се - щом ще е Wikipedia, чети там. Но не съкратената българска версия, а по-пълната - на английски. Там ще видиш доста по-различни неща. Като например това: In 1991, the Taliban (a movement originating from Jamiat Ulema-e-Islam-run religious schools for Afghan refugees in Pakistan) also developed in Afghanistan as a politico-religious force, reportedly in opposition to the tyranny of the local governor. Mullah Omar started his movement with fewer than 50 armed madrassah students in his hometown of Kandahar. The most credible and often-repeated story of how Mullah Omar first mobilized his followers is that in the spring of 1994, neighbors in Singesar told him that the local governor had abducted two teenage girls, shaved their heads, and taken them to a camp where they were raped repeatedly. 30 Taliban (with only 16 rifles) freed the girls, and hanged the governor from the barrel of a tank. Later that year, two militia commanders killed civilians while fighting for the right to sodomize a young boy. The Taliban freed him... Има още много, ама "Оно, требе да се учи". :)

Просто за допълнителна информация за "качеството" на Wikipedia на български език: 1. До коя година съществува СССР, за да се противопоставят талибан на интересите му в Афганистан СЛЕД 1992 г.? 2. Каква "съветска" активност има в Афганистан след изтеглянето на руснаците от там? 3. Талеб не е на пащу (пущу), а на арабски. 4. Да, повечето от пащуните (в някои транскрибции - пущуни) са сунити, но до идването на талиба на власт мнозинството от тях НЕ са уахабити. Реално точно талибан налагат внасянето на уахабизма и неговата интерпретация на Пащун Вали. А какво е Пащун Вали (в някои транскрибции - Паущн Уали, Пущун Уали), колко са пащунските племена, къде живеят и т.н. - сам се потруди да разбереш... :)))

каквото търсили, такова и намерили шибаните янки, които са под диктовката на ционистите в САЩ!

Ще кажеш ли същото и по отношение на руснаците и борещите се с оръжие срещу тях в самата Русия (в Кабардино - Балкария) членове на Джамаат Талибан? Щото и те са си на тяхна територия (е - тя е в Руската федерация) пък са обявени за уахабитски терористи? Ще кажеш ли - каквото търсили, такова намерили шибаните руснаци, които са под диктовката на ционистите в Русия?

Бре, бре!! Тук било пълно с честни и справедливи хора, които мислят по 24 часа за благото на ближния! Що ли не ви срещам толкова често и в реалния живот - там на практика да показвате как високопарните думи стават дела!

Браво! Много точно казано!

А вие как мислите ?

защо винаги ги наричате терористи които защитават страната си.америка и нато са окупатори и трябва да се бори против тях до последната капка кръв.по вашата логика значи васил левски и христо ботев и други са терористи или мерите с различни кантари.

Защото методите, които използват са терористични и последното нещо, което постигат е защита на страната ми. Хайде обясни как няйкой се бори срещу американците като гръмне бомба на пазара и избие 20-тина души от собствения си народ?

Точно за това,трябва да се сетиш,че тези хора ,не са афганистанци или мюсюлмани.Защо 1 първо избиват своите 2 исляма забранява САМОУБИИСТВОТО 3 един от основите на исляма е вярата в съдбата и доброто и злото в нея 4 исляма не позволява убииството на цивилни-жени ,деца и старци Пример за това е ,че пророка се жени за една жена-Сафие,от еврейски род,само за да покаже ,че плаенничките не са войници. 5 терора ,протеворечи на ислям-салям --служене на мира в буквален превод 6 тези формирования са съдадени от немюсюлмани,защото те вредят,а не помагат на исляма,и се използват за опропастяване на имаджа на исляма и на озаконяване на лъжи за религията.Причините са много,но така евреите се оправдават,че като избиват и деца ,то е за доброто,защото те са заблудени 7 от както нато е там нещата са се влошили за местните,така те оправдават присъствието си,че с тях лошо ,но без тях талибани ит.н.

Ами честито и на НАТО послучай "великата дата"!

Браво на талибаните.Ако можех и аз щях да се бия с тях заедно срещу истинските терористи-американците.

Колко мъже трябва да умрат за да осъществи ''невероятната'' американска политика?!!?!?!?!?

А като са толкова добри талибаните, защо използват терористични средства? Защо разпространяват наркотици по цял свят? Защо налагат норми на живот, които дори и през Средновековието не са съществували? Ами като толкова са добри, миролюбиви и човечни, вземете отидете да живеете при тях или ги поканете у дома си.

Преди да влязат американците в Афганистан производството на наркотици беше на ниво килограми.Сага са на първо място по производство на опиум и делят 1-2 място по производство на хашиш .И това става под зорката охрана и контрол на американските войници.

и кой е правил статистиката тогава? нима същите които сега? талибаните какво дават на афганистанците? а на теб? а на някой друг?

Ами то и средствата използвани от въстаниците от Априлското въстание, от гледна точка на официалната турска власт си е чист тероризъм. А ако американци ни окупират, примерно защото бългаски турци от кърджалийско решат да правят автономия и официалната влас в България смаже евентуален техен бунт и това задокеанските ни братя решат, че е етническо прочистване. Всички няма да сме съгласни и някой ще реагира по този начин и хоп, българите са терористи

Какво правят на територията на Афганистан чуждите окупационни войски ?? Въдворяват НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД родил се главите на няколко дегенерата. Що се отнася до наркотиците, то по време на талибаните техния добив е бил стотици пъти по нисък от сегашния.

правят си го в държавата си, а американският бандитизъм е по целия свят. Хак им е 11 септември, пък дано има и още - докато им уврат грабителските глави!!!!

талибаните го правят по целия свят и ще го прарвят докато жените ни и дъщерите ни не се забулят а такива подръжниците като теб...

За твоя информация и талибаните и Ал Кайда са творение на американците-финансирани и обучавани от тях за да се противопоставят на съветската инвазия в Афганистан.Осама е бил агент на ЦРУ.При влизането на американците в Афганистан талибаните са приели този факт спокойно.По-късно обаче американците са почнали да предлагат по 5000$ на всеки, който предаде талибан на американците.Започнали са да ги ликвидират или затварят по затвори.И те са се принудили да се разбягат, полека лека са се организирали и са започнали борбата срещу американците.Така, че американците са ги обърнали срещу себе си.А се борят така както могат и с каквото могат.Чети повече, за да не пишеш глупости.

А какво търсят американците в Афганистан? Майка си ли...

Не одобрявам подобни действия - против тях съм, но исторически погледнато, националноосвободителните борби ползват точно такъв "терористичен" подход.

Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами !!!

Ела ми пиленце сладко, да ми кацнеш на мунщука, да те видим тогаз колко време би изкарал с руския си при нас. Да те видим тали ли си бан ли си или на тъпана кожата си.

На какъв език договаряме оръжието и от кого го закопуваме цървул такъв?? Тъпани и съдрани кожи се превърнаха американските наемници решили да заработят някой долар в страната, която ако си бяха направили труда да изучат историята щяха да разберат, че никога не е била покорявана. Голям курбан - байрам е станал в този град. А тепърва какво предстои да се случи на доблестните колонизатори нямаш си на идея.

Прави са талибаните. А и тях кой ги въоръжи? Кой им беше пръв приятел? За тия които не могат да се сетят, да гледат Рамбо 3. Оня типичен американски герой дет помага на онеправданите срещу злите съветски военни.

Кой ги снабдява с оръжие и боеприпаси???

Ами руснаци...

Коментари - Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан | Днес.dir.bg

Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан

Двама души загинаха и 80 са ранени при самоубийствения атентат срещу база на НАТО в Афганистан, извършен снощи, в навечерието на 11 септември, съобщиха осведомителните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Камикадзе атакува база на НАТО в Афганистан | Днес.dir.bg

Коментари

"Бывший министр обороны ФРГ Андреас фон Бюлов в интервью немецкой газете Тагесшпигель от 13 января 2002 г. приписывает заслуги создания движения Талибан ЦРУ С решающей поддержкой спецслужб США не менее 30 тысяч мусульманских боевиков было обучено в Афганистане и Пакистане, в том числе и группа фанатиков, которые были готовы и до сих пор защищать свою идею и страну. И один из них это Усама бин Ладен. Я писал ещ несколько лет назад: Вот из этого выродка ЦРУ вырос Талибан в Афганистане, который подготовили на Коране в школах, финансируемых с помощью американцев и саудовцев

В българската Уикипедия си е написано много правилно.Вчера гледах филма на Севда Шишманова за Афганистан и там един афганистанец каза точно това, което пише в Уикипедията.А ти вярваш ли, че америкаците ще напишат в Уик. , че са подкрепяли талибаните.Вярваш ли , че тяхното движение е създадено само като опозиция на местния дерибей?Да, СССР се изтегли още през 89г., но подготовката на талибите е започнала доста по-рано- та американците не са знаели кога ще се изтеглят руснаците.А ето ти и цитат от руската Уик. Дано повярваш поне на немеца.

Хахаха, смях:))) Десет години не могат да се справят с някви пещерняци без никаква подкрепа и оръжие хаха п.тьовци :)

Хак им е на американците. Бяха почнали да им дават по 1 милярд на година за да се бият срещу руските друговерци.Тъпанарите от ЦРУ не са и предполагали че един ден техните верни съюзници ще им забият нож в гърба .За жалост самодоволните копелета от Вашингтон си пият питиетата пушат хавански пури и си редят пасианса.Жалко за убитите .сиромаси са като нас били са там за парчето хляб .

И така ще бъде, докато американците, както и русите на времето - не напуснат Авганистан.

Авганистан се пише с Ф. Научете го най-накрая!

Не може да изпитваме симпатия към брадати джелати, за които рязането на човешки глави, пребиването с камъни, забраната за учене, забраната за изкуство, за човешки правдини и свобода са алфата и омегата на едно диво същестувване. Средновековието на талибаните не може да се оправдава с някакви висши идеи, с високопарни слова и тези, взети от арсенала на западноевропейските хуманисти с леви идеи. Талибаните са новите есесовци на ислямистката чума, заменила нацистката. Третата световна война отново ще бъде спечелена от Антантата, към която за късмет този път сме и ние, българите.

САМО НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ АФГАНИСТАН НЕ ОЗНАЧАВА ТАЛИБАНИ. ТАМ ЖИВЕЯТ И МНОГО ДРУГИ ХОРА, НЯКОИ ОТ ТЯХ ОБРАЗОВАНИ

Сичкуту талибан у форумо - бегом марш към Афганистан, и да не съм ви видел повече.

Много неграмотници има в този форум. Ако бяхте прочели, щяхте да знаете, че движението Талибан (ученици - талеб - единствено число, талибан - множествено число) е създадено през 1994 година, а руснаците се изтеглиха от Афганистан през 1989 г. и американците отдавна никого не са подкрепяли в Пакистан, където се заражда Талибан. Лидерът им молла Омар е обявен за "емир на правоверните" (в целия свят). Овладяват Кабул през 1996 г., но никога не са са владели цял Афганистан, който те обявяват страната за Ислямски Емират . Що се отнася до Ал Кайда, основната й база е в Кандахар, където се е намирало и ръководството на Талибан - правителството им е в Кабул, но молла Омар е бил в Кандахар. През 1998 г. Осама бин Ладен и цялото ръководство на Ал Кайда публично полагат клетва за вярност към молла Омар, като към техен върховен водач. Организации с името Талибан има в много страни - от Русия до Африка и даже в Латинска Америка и до една са терористични. Това са все неща, които наред с много други ги има по медиите от години, но от върха на паметника на Съветската армия в София явно не се виждат.

Неграмотника си ти-прочети какво пише в Уикипедия:"Талибани (на пущу - ученици, студенти) е радикално ислямистко движение в Афганистан. Възниква в средите на пущунските младежи сунити, които по време на съветската окупация се обучават в ислямски школи в съседен Пакистан. Съществуват множество различни мнения кой и каква подкрепа е оказвал на споменатите религиозни училища. Възможни отговори на този въпрос са Пакистан, САЩ, както и източници от други страни. Фактите са, че Пакистан е приютил талибаните на своя територия поне през годините преди 1992, че талибаните като противник на интересите на СССР в Афганистан имат отношение към стратегическото противопоставяне САЩ-СССР и тактически са средство за противодействие на тогавашната съветска активност в региона." Е.....?

Написаното от теб не противоречи на написаното от Хъмммммм. Става въпрос за различни етапи на едно и също движение. Такива неща не стават с постановление на МС за една нощ, развиват се с години. Важна е същността му и ролята, която е изиграло и играе за събитията в момента.

Ами потруди се - щом ще е Wikipedia, чети там. Но не съкратената българска версия, а по-пълната - на английски. Там ще видиш доста по-различни неща. Като например това: In 1991, the Taliban (a movement originating from Jamiat Ulema-e-Islam-run religious schools for Afghan refugees in Pakistan) also developed in Afghanistan as a politico-religious force, reportedly in opposition to the tyranny of the local governor. Mullah Omar started his movement with fewer than 50 armed madrassah students in his hometown of Kandahar. The most credible and often-repeated story of how Mullah Omar first mobilized his followers is that in the spring of 1994, neighbors in Singesar told him that the local governor had abducted two teenage girls, shaved their heads, and taken them to a camp where they were raped repeatedly. 30 Taliban (with only 16 rifles) freed the girls, and hanged the governor from the barrel of a tank. Later that year, two militia commanders killed civilians while fighting for the right to sodomize a young boy. The Taliban freed him... Има още много, ама "Оно, требе да се учи". :)

Просто за допълнителна информация за "качеството" на Wikipedia на български език: 1. До коя година съществува СССР, за да се противопоставят талибан на интересите му в Афганистан СЛЕД 1992 г.? 2. Каква "съветска" активност има в Афганистан след изтеглянето на руснаците от там? 3. Талеб не е на пащу (пущу), а на арабски. 4. Да, повечето от пащуните (в някои транскрибции - пущуни) са сунити, но до идването на талиба на власт мнозинството от тях НЕ са уахабити. Реално точно талибан налагат внасянето на уахабизма и неговата интерпретация на Пащун Вали. А какво е Пащун Вали (в някои транскрибции - Паущн Уали, Пущун Уали), колко са пащунските племена, къде живеят и т.н. - сам се потруди да разбереш... :)))

каквото търсили, такова и намерили шибаните янки, които са под диктовката на ционистите в САЩ!

Ще кажеш ли същото и по отношение на руснаците и борещите се с оръжие срещу тях в самата Русия (в Кабардино - Балкария) членове на Джамаат Талибан? Щото и те са си на тяхна територия (е - тя е в Руската федерация) пък са обявени за уахабитски терористи? Ще кажеш ли - каквото търсили, такова намерили шибаните руснаци, които са под диктовката на ционистите в Русия?

Бре, бре!! Тук било пълно с честни и справедливи хора, които мислят по 24 часа за благото на ближния! Що ли не ви срещам толкова често и в реалния живот - там на практика да показвате как високопарните думи стават дела!

Браво! Много точно казано!

А вие как мислите ?

защо винаги ги наричате терористи които защитават страната си.америка и нато са окупатори и трябва да се бори против тях до последната капка кръв.по вашата логика значи васил левски и христо ботев и други са терористи или мерите с различни кантари.

Защото методите, които използват са терористични и последното нещо, което постигат е защита на страната ми. Хайде обясни как няйкой се бори срещу американците като гръмне бомба на пазара и избие 20-тина души от собствения си народ?

Точно за това,трябва да се сетиш,че тези хора ,не са афганистанци или мюсюлмани.Защо 1 първо избиват своите 2 исляма забранява САМОУБИИСТВОТО 3 един от основите на исляма е вярата в съдбата и доброто и злото в нея 4 исляма не позволява убииството на цивилни-жени ,деца и старци Пример за това е ,че пророка се жени за една жена-Сафие,от еврейски род,само за да покаже ,че плаенничките не са войници. 5 терора ,протеворечи на ислям-салям --служене на мира в буквален превод 6 тези формирования са съдадени от немюсюлмани,защото те вредят,а не помагат на исляма,и се използват за опропастяване на имаджа на исляма и на озаконяване на лъжи за религията.Причините са много,но така евреите се оправдават,че като избиват и деца ,то е за доброто,защото те са заблудени 7 от както нато е там нещата са се влошили за местните,така те оправдават присъствието си,че с тях лошо ,но без тях талибани ит.н.

Ами честито и на НАТО послучай "великата дата"!

Браво на талибаните.Ако можех и аз щях да се бия с тях заедно срещу истинските терористи-американците.

Колко мъже трябва да умрат за да осъществи ''невероятната'' американска политика?!!?!?!?!?

А като са толкова добри талибаните, защо използват терористични средства? Защо разпространяват наркотици по цял свят? Защо налагат норми на живот, които дори и през Средновековието не са съществували? Ами като толкова са добри, миролюбиви и човечни, вземете отидете да живеете при тях или ги поканете у дома си.

Преди да влязат американците в Афганистан производството на наркотици беше на ниво килограми.Сага са на първо място по производство на опиум и делят 1-2 място по производство на хашиш .И това става под зорката охрана и контрол на американските войници.

и кой е правил статистиката тогава? нима същите които сега? талибаните какво дават на афганистанците? а на теб? а на някой друг?

Ами то и средствата използвани от въстаниците от Априлското въстание, от гледна точка на официалната турска власт си е чист тероризъм. А ако американци ни окупират, примерно защото бългаски турци от кърджалийско решат да правят автономия и официалната влас в България смаже евентуален техен бунт и това задокеанските ни братя решат, че е етническо прочистване. Всички няма да сме съгласни и някой ще реагира по този начин и хоп, българите са терористи

Какво правят на територията на Афганистан чуждите окупационни войски ?? Въдворяват НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД родил се главите на няколко дегенерата. Що се отнася до наркотиците, то по време на талибаните техния добив е бил стотици пъти по нисък от сегашния.

правят си го в държавата си, а американският бандитизъм е по целия свят. Хак им е 11 септември, пък дано има и още - докато им уврат грабителските глави!!!!

талибаните го правят по целия свят и ще го прарвят докато жените ни и дъщерите ни не се забулят а такива подръжниците като теб...

За твоя информация и талибаните и Ал Кайда са творение на американците-финансирани и обучавани от тях за да се противопоставят на съветската инвазия в Афганистан.Осама е бил агент на ЦРУ.При влизането на американците в Афганистан талибаните са приели този факт спокойно.По-късно обаче американците са почнали да предлагат по 5000$ на всеки, който предаде талибан на американците.Започнали са да ги ликвидират или затварят по затвори.И те са се принудили да се разбягат, полека лека са се организирали и са започнали борбата срещу американците.Така, че американците са ги обърнали срещу себе си.А се борят така както могат и с каквото могат.Чети повече, за да не пишеш глупости.

А какво търсят американците в Афганистан? Майка си ли...

Не одобрявам подобни действия - против тях съм, но исторически погледнато, националноосвободителните борби ползват точно такъв "терористичен" подход.

Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами !!!

Ела ми пиленце сладко, да ми кацнеш на мунщука, да те видим тогаз колко време би изкарал с руския си при нас. Да те видим тали ли си бан ли си или на тъпана кожата си.

На какъв език договаряме оръжието и от кого го закопуваме цървул такъв?? Тъпани и съдрани кожи се превърнаха американските наемници решили да заработят някой долар в страната, която ако си бяха направили труда да изучат историята щяха да разберат, че никога не е била покорявана. Голям курбан - байрам е станал в този град. А тепърва какво предстои да се случи на доблестните колонизатори нямаш си на идея.

Прави са талибаните. А и тях кой ги въоръжи? Кой им беше пръв приятел? За тия които не могат да се сетят, да гледат Рамбо 3. Оня типичен американски герой дет помага на онеправданите срещу злите съветски военни.

Кой ги снабдява с оръжие и боеприпаси???

Ами руснаци...