US-генерал: Ударът по болницата в Кундуз беше наша грешка

Американският въздушен удар по болницата в Кундуз е грешка, заяви командващият международните сили в Афганистан.

Обратно в новината

Коментари - US-генерал: Ударът по болницата в Кундуз беше наша грешка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най- логично и правилно е ,да бъдат изправен пред съда в Хага

А какво викахте че там имало талибани бе! Сакапани ркавари!

И падналата ракета в Горна Баня беше ваша грешка,която запомних за винаги!!!С ВАШИТЕ ГРЕШКИ НАПРАВИХТЕ СВЕТА НЕПОНОСИМО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ!!!ЩОМ ТОЛКОВА МНОГО ГРЕШИТЕ,ПО ДОБРЕ НИЩО НЕ ПРАВЕТЕ И НЯМА ОПАСНОСТ ОТ ГРЕШКИ!!!

"Болницата бе поразена по погрешка. Никога не бихме взели умишлено на прицел защитено медицинско заведение", добави генералът. Обикновенно грешките на американската бойна авиация са много продължителни.Специално тази е продължила 45 минути.

Така е- обикновенно атаката продължава до изравняване със земята на грешният обект/ територия, държава/.

на американските бомби пишело: jesus loves you!:-)

тавариши прибиритьс обратну в Москва

това е на монголски език?

.От първите удари на руската авиация в Сирия основният въпрос, които се обсъжда в западните СМИ е какво е умерена опозиция. По този повод предлагам един виц , който чух наскоро. Как се избират бойците от умерената опозиция ? Етествено по западен образец изборът се извършва с тест, на който всеки кандидат трябва да отговори на въпроса : Вие каква опозиция сте ? Възможните отговори са : а) умерена; в) по-умерена ; с) най- умерена и д) Друго . Накрая теста завършва с думите: Благодарим Ви, до един ден ще получите известие дали сте избран. След един ден избраните получават SMS със следния текст : Честито ! Вие сте избран за боец от умерената опозиция. До няколко дена ще получите пратка с униформа и оръжие. Ако при доставката не сте у Вас , пратката ще бъде оставена пред входната Ви врата.

Дрогата не прощава.

ееее, след като за нарушаване на въздушното пространство на турция за по-малко от минута се вдигна такъв вои, сега очаквам цялата демократична общественост да се възмути до дъното на душата си, нато да направи спешно заседание, да предупреди американците, че това е "недопустимо", да поиска "обяснения", меркел, оланд и ес да обявят боикот на америка, накрая митев и плевналиев да се изцепят по въпроса като декларират, че българия е взела суверенно решение да се присъедини към боикота и т.н.

Грешка?????????? не може да бъде!!!!!това е работа на гадните руснаци те са отклонили бомбите и са ги тряснали върху болницата,гадни мужици,бе как може да вярвате,че това е работа на американците-най-човеколюбивата държава в целия космос!!!!!!!!!!!!

на Дубровква умряха 130 цивилни, що злорадствате толкова от тази трагедия, утре пак сдухано русначе ще поиска вода някъде и ще изтреби цяло село и тогава пак ще се наврете в .учи .ъз

На всякъде има луди. Слуша ли ОСама като призова за разоръчаване на американците, след поредния(шести за тази година) случай на дете в автомат в училище.

Ще го наврем на м.й ка ти ,че чак и на теб ще хареса,ходи да ближеш маймунски задници!!!!!!!!!!!!!!

За да има мир на земята Китай и Русия с цялата си ракетно ядрена мощ трябва да нанесат удар по САЩ ,До пълното им изтриване от лицето на земята .Лондон ,Париж и Берлин може да не се закачат .Тяхната войнственост веднага ще се изпари.

преди америка е била Германия, преди това пък е била Англия и Франция, още на зад Испания и Португалия, ... Османска Империя, Рим, Картаген, Персия Монголия и т.н. Няма да се реши проблема с две три бомби.

путлерасина писал отгоре етъпгъз, с повече ядрени бомби и съвсем ще се реши проблема на земята, ест човек ест праблем ...

За да има мир на земята Запада и САЩ с цялата си ракетно ядрена мощ трябва да нанесат удар по Русия ,До пълното им изтриване от лицето на земята .Китай и Индия може да не се закачат .Тяхната войнственост веднага ще се изпари.

Да речем ,че може и така . Ама САЩ няма да мирясат с това .На тях им трябва нов и още по нов и винаги нов враг.Те не могат да живеят без враг ,без да бомбардират някого,без "заплаха" за националната си сигурност. Хидрата наречена военнопромишлен комплекс ,трябва да се храни ,а тя се храни с живи хора.Посочете ми поне една година след ВСВ в която САЩ не са водили война .И ми посочете,една държава в която са воювали и след това да е настъпил мир и благоденствие.

Чети съседната статия Учени: Природата в Чернобил процъфтява А са минали само 30 години.

Дали Америка след признаването на грешката, ще обезщети Афганистан и пострадалите невинни жертви и кой какво наказание ще понесе?

Сватби, погребения, болници - срещу тези врагове американската армия ще се бори до пълна победа!

в театъра путлерасите пожалиха деца и заложници, нали, срещу орките няма как да се воюва, стават и грешки

Какви грешки бе братче?? Това им е начина на военни действия!!! Всички помним бомбандировките в Югославия... 45 дена бомбат летището в Белград.... Всеки ден... то от толкоз бомбене това летище трябваше да е потънало 500 метра под земята бееее.. Накрая като треснаха Китайското посолтво и убиха 2 китайци се оказа че сбъркали и целели съседната сграда... а единствената сграда в съседство е детска градина... Хайде моля ти се.... не сме изтрещели чак толкова, че да не помним...

Тези ни вземат за глупаци!

САЩ: Ден 1: 100 убити от които 10 невинни Ден 2: 60 убити от които 6 невинни Ден 3: 100 убити - 0 невинни Ден 4: 220 убити - 110 невинни Русия Ден 1: 0 убити Ден 2: 0 убити Ден 3: не стреляме Ден 4: 0 убити ДО СЕГА РУСИЯ НЕ Е УБИЛА НИТО ЕДИН ВОЙНИК НА ИД !!!! НЕ Е ДОКЛАДВАЛА ЗА НИТО ЕДИН УБИТ!!! ДО СЕГА РУСИЯ СТРЕЛЯ ПО ПРАЗНИ БУНКЕРИ ЗА ДА НЕ ИЗБИЕ ХОРАТА СИ ДЕТО Е ПРАТИЛА В ИД!!! ФАКТ !!!! ---> НИТО ЕДИН УБИТ. НИТО ЕДНА НОВИНА ЗА УБИТ ВОЙНИК НА ИД В РУСКИ МЕДИИ !!!

Втория ден руснаците убиха над 40 човека от опозицията на Асад, и третия ден също няколко според хамерите. За ИД си прав. още няма новина за убит войник от въздушните удари.

Само дето са се разбягали разни там главатари и били ликвидирани около 10 човека

само американски новини ли гледате? Не е важно колко са убити, важното е, че има резултат. Факт.

А, бе смешник !! Руските самолети не бомбардират болници , а бункери. Ти влизал ли си в бункер, ударен от една или няколко съвременни авио бомби ? В такъв бункер няма трупове , има само парчета от човешки тела, които само идиоти като теб могат да преброят.

А, ма мърло. Стреля по ПРАЗНИ БУНКЕРИ. Нито едно превозно средство не се вижда на филмите, нито един признак на живот. С какво ще ми докажеш че не е стрелял по празни бункери и къщи??? По какво? Всички знаят че ИД е пълна с негови хора. За това НИКОГА не споменава за жертви. При хамерите има невинни загинали, щото ИД са страхливци криещи се зад деца и жени. Аре не ми говори че си толкова тъп и тази глава я ползваш само за музикални инструменти.

Игнорирайте троловете

горкия...сигурно си се преуморил от работа...

Стават грешки, казал петела и слязъл от патицата....

Гадна война :(

Когато NASA за първи път изпрати aмерикaнски aстронaвти в космоса, много скоро станало ясно, че химикалките в условие на отсътствие на грaвитaция просто не пишат ! За да разрешат този неочаквано възникнал проблем, учените от NASA в течение на десетки години с бюджет от 12 милиaрда долaра накрая създали химикалка, която можела да пише в безтегловност, под вода и прaктически нa всякакви повърхности, включително стъкло, във всякакво положение и при темпетатура от нула до +300 градуса по Целзий ....... Когато изобретението било готово се оказало, че за същата цел руснаците използват моливи !!!

И как стават тия грешки, след като предварително си предупредил тия в болницата, че ще я атакуваш?

Перестройката идва и за американския съветски съюз, както и за пудела му ЕС. Просто разни тоталитарни режими никога не са издържали много. За съжаление обаче се дават много жертви.

Какво ще стане ако руснаците ударят по погрешка лечебно заведение в Сирия аа сетих се вой до небесата ето видяхте ли ги ще пише пресата ще

Общоизвестно е, че "демокрация" в превод от гръцки означава "власт на народа". САЩ в течение на доста години упорито се опитва да обясни на целият свят за кой точно народ става дума....

А бе хора, как изляхте толкова помия за толкова кратко време? Това сигурно е рекорд!!!

По добре взимайте пушките...

САЩ имат богат опит в трепането на невинни хора. Да си спомним само за кланетата във Виетнам и варварските бомбардировки на цивилни обекти в бивша Югославия.Наглостта им е безгранична. Представям си какъв вой щеше да се вдигне до небето, ако това беше се случило с участие на Русия.

>>> е луд без граници :))) То верно простотията ходи по хората ама чак толкоз.... Щерев папрат да яде...

Не, той/тя просто е жертва на битката на хормони в собственото му/и тяло.

Имам дълбоко съмнение,че ">>>" е бившия "Шарен свят". Данните от проследяването на връзката сочат приблизително същата локализация.

мани мани от кога го карам да ме свърже с дилара щото явно продава нещо много добро от което направо не е на тоя свят...

Ааа недей така. Щерев по едно време защитаваше ИДИЛ. Че те били по-нормални от Асад. Трябва да се ровичкам да му извадя точните думи.

Ей отрепки,знаели сте координатите на болницата!Бомбардировката е продължила 45 мин.,като през това време многократно ви е казвано,че демократизирате болница.

В съвременните прицелни системи автоматично се изключва удар по специални обекти като болници, посолства, ТВ, др. Дори дефекта ракета/бомба/ просто няма да се взриви. Болницата е бомбена умишлено.

Към боклуците >>> и т.н. Все едно да дойде някой у вас. Да започне да избива семейството ви под предлог, че са терористи. Вие да му давате доказателства, че се е объркал и че има инфо за това, а той да си продължи. След това да излезе с изявление, че е станала грешка и да се оправдае, че виждаш ли и други са по-големи престъпници, понеже са стигнали до вратата на друго семейство, без да навлизат на вътре... ( аналогия с руския самолет в турция ) На вас, разбира се това ще ви е достатъчно и ще сте даже благодарни на освободилите ви, от семейството ви.

С такава гад, като >>> никой няма да цапа ръцете

Е то за това има ръкавици......

на всякъде където се водят боеве стават грешки. само че когато сащистанците бомбардират болници- упс, сори, объркахме се. ако не дай си Боже руски самолет навлезе на половин метър в територията на някоя държава- тогава се изреждат нато, оссе, плевнелив, бхк и лейди гага да реват че било непредизвикана агресия, геноцид, и престъпление срещу човечеството!

Стига бе! Това не може да е вярно! Американците със тези "свръх модерни технологии", с това "техническо превъзходство" над останалия свят - и такива "грешки" - не може да бъде ;) Или пък се потвърждава тезата, че каквото и модерно и съвременно средство да дадеш в ръцете на неандерталец резултатът пак ще е типично неандерталски :) И тези оценяват "професионализма" на другите :) !?

"Никога не бихме взели умишлено на прицел защитено медицинско заведение." Наистина ли?!?

Така е ! Директно са го бомбардирали без да сметнат за необходимост да се целят където и да е . Типично хамериканска работа.

ZIM

при оложение, че внимават и пак правят такива грешки помислете колко са щетите когато руснаците просто ръсят бомби. освен това основна разлика е, че запада си признава грешките (поне когато са явни) руснаците никога - от десет кладенеца воида ще докарат и пак теб виновен ще изкарат.

Добре ли си...?!?

Понеже днес е последният приятен ден, имам желанието да ви разкажа някои интересни и непознати неща. Москва, перестройка, подлеза на площад Маяковски. Симпатичен млад човек, с военна униформа и само с един крак свири на китара и пее. Афганец ги наричат. Аз също съм китарист и пея руски песни-спрях се да послушам. Като свърши му дадох 5 долара. Много пари по онова време. Той се изненада и ме попита, какво още да ми изпее. Казах благодаря и си тръгнах. Бях много тъжен. Никога няма да забравя това голямо сакато дете, пострадало без вина. Защо ви пиша всичко това. Защото след години съм срещал такива момчета в Щатите, също ранени в същият тоя Афганистан. Злото е заляло целият свят. И краят му се не вижда.

Вие го наричате зло, а едни хора от транснационалните компании, го наричат бизнес.

Sorry, our bad :)

"Грешка"и"инцидент",какви хубав думички.Ако питате"Лекари без граница"е военно престъпление.Те и така"сгрешиха"в Ирак,"грешка"която струваше един милион живота.Милите те,само грешат.

В един Американски сайт прочетох , че скандала с бомбардираната болница никога нямаше да излезе на бял свят , ако ( СЕГА ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ) : " ... Нямаше загинали БЕЛИ ЛЕКАРИ ..." !!! Оттук нататък коментарите оставям на Вас .

тва са глупости води се сметка за всички загинали цивилни в сирия например за ударите с дронове в пакистан също

КОЕ точно са "глупости" ?

иначе как ще знаят колко остават още

То е точно така. Ако бяха загинали афганистански лекари, никой нямаше да се интересува от това, освен там. Ако имаха американски паспорти обаче, щеше да е голям проблем.

ако някой от тибет или от швейцария започне да осъжда морално сащ за това хубаво ама руснаци и русофили да слагат морални присъди ... айде няма нужда ;) знаем се

Всъщност - точно ти НИЩО не знаеш ... И адски много ти личи , между впрочем .

М да Руснаците в Сирия се бият с Идил Ал Кайда и други терористични групировки. САЩ се бие с "терористичната групировка" Лекари без Граница

може и да са прави от както д-р менгеле дойде на власт изчезнаха лекуващите лекарства а се появиха нови пълно с Е та вътре а и пръстови отпечатъци ще ти взимат .Като ни мумифицират да знаят кой коя мумия е!!!!!

С мед и масло да ги намажеш, ако беше сама това. Преди години също в Афганистан избиха хората от цяла сватба над 200 души, по-грешка.

Защо се хабите, да коментирате! Господаря на света(САЩ) може да прави каквото си иска и когато си иска с всичко и всеки на този свят! Още има някой кратуни , които не вдяват това! Ама,то си е за тяхна сметка!

Има и кратуни които си вярват, че САЩ е господаря на Света!

Винаги е така, американците са направили грешка, а руснаците нарочно!

Много си прав! Трябва да се знае, кой е господарят на света.

Кое е по -голяма грешка-бомбене на болница или за минути влизане в чуждо въздушно пространство? За едното се премълчава, а за другото се афишира ежечасно.

Какво очакваш от лицемерните боклуци?

масово ме псувахте за информацията че е гъншип АС защото твърдяхте че е взривена с ракета болницата аз отново ви казах истината че е било по време на битка на афганистанците с талибаните не с ракета по предварително зададена цел вие дуднехте измислици че е с ракета това не е като да няма значение!

отдавна съм наясно че сте ниско ниво важното е вие да го разберете и да се оправите малко от малко не е добре за България да има толкова промити мозъци и немислещи плямпала все пак гласувате

от протестна мрежа как знаят кво правят свойте

Защо постоянно ни занимаваш със семплата си персоничка, лелче? Нали си имате гей-паради, където натрапчиво-агресивно да обявявате на света за съществуването си и да отстоявате за права, които никой не ви нарушава?

генерале то освен грешки други постижения нямаТЕ

ГРЕШКА?????? Вие никога не грешите!

Сега да ви разкажа един друг репортаж от живота. Надявам се да ви хареса. Обажда ми се шефа на хотела Холидей Ин в Охайо, да отида с екип, защото се подготвя тежка сватба. Афганистанска. Любопитно е. Бащата на младоженика, един приятен човек командваше. На английски, разбира се. Изведнъж телефона му позвъня, и той започна да говори на чист руски. Веднага превключих и аз на руски. Казах му, че съм българин и че изпитвам голяма симпатия към афганистанците. Уж сме били далечни роднини. На такова чувство, учените хора му казват атавизъм. Симпатията беше взаимна. Сигурно е разказал на другите, защото вечерта на сватбата бях център на внимание. Аз не им останах длъжен и казах на жените, че имат излъчване на източни принцеси. Вярно бяха много фини и красиви. Те се засмяха и казаха, че наистина са такива. Бяха от клана на Наджибула, и след Афганистан и Москва, са се изселили в Щатите. Но най изненадващо тук беше менюто. Печено агне на фурна пълно с дребулии. Също като нашенско, само че с повече подправки. Та така че, в Афганистан не живеят само талибани. Много са ми симпатични тия нещастни хора, осъдени да бъдат вечна жертва на империализма. Приятен ден.

Много ми хареса коментара ви.Абсолютно сте прав. Мой колега и добър приятел е афганистанец. Блестящ неврохирург. Навсякъде има добри и лоши хора. Както и в този форум. Лек ден.

Бах таз грешка бах! Болницата е бомбена повече от час! Друга е работата, ама скоро няма да излезе наяве.

Грешка хм- приятелски огън,все грешки правят от Югославия досега,сменят си предидентите и все грешки. Казал го генерал,защо не Главнокомандващият. Оно много прилича на нашият Главнокомандващ или обратно.

Пссссссст ! Никаква оставка на Обонго ! Щото Обонго ЩЕ ДОВЪРШИ ХАМЕРИКАТА , а от това по-благородно дело НЕ МОЖЕ да има ! Обонго - forever !!! До самия край .

само допреди няколко седмици дни всички ме псувахте защото ви обяснявах че не е само ИД против асад в сирия че има опозиция че ИД се появи доста след началото на войната ся се оказа и че лавров се е срещал с опозицията няколко пъти значи я има ама идиоти гнусни за всяка информация ме псувахте и обиждахте гниди :) тъпи :) мисловно нисши пицари :)

Шило

Е що да не се среща? Ако може да посредничи за мирно уреждане на конфликта, какво лошо има? Но нито са ги въоръжавали, нито са ги обучавали, нито са ги канили на гости. Ако въобще има среща.

може да не си много умен ама поне се опитваш за разлика от повечето идиоти нали всички разправяте че няма опозиция как така се е срещал с тях лавров??? МАСОВО обянсявате че няма опозиция и всички са изроди

Ти си с психични отклонения бе ! Ха пОчини малко ...

Ти самата си една псувня по себе си

Сексуалните поведенчески деформации имат сериозни последици върху психиката на индивида. Хайде, допреди 89-та ви биеха, където ви хванеха, просто защото сте обратни. Сега, когато никой не ви притеснява, какво толкова ви тормози, че мразите всички нормални?

споко, не ви е за първи път