Цистерна бомба се взриви до мисията ни в Кабул, има щети

Цистерна бомба се е взривила в дипломатическия квартал на афганистанската столица Кабул. Експлозията е станала на около 500 метра от българското посолство.

Обратно в новината

Коментари - Цистерна бомба се взриви до мисията ни в Кабул, има щети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само си представете - армиите на най-модерните цивилизации, с най-доброто разузнаване, най най най, срещу обути в чехли и въоръжени с калашници ... Оня ден САЩ обвиниха Русия, че въоръжавала талибаните. Ах, иронията ... само дето талибаните свалиха ДЕСЕТКИ американски и съюзнически самолети между 2002 и 2007-ма точно с ракети Стингър, част от които бяха останали още от времето, когато ... САЩ въоръжаваше талибаните, пардон, муджахидините, срещу СССР. Няколко хеликоптера и самолета бяха свалени пък с нови модели Стингър, дошли от арабски съюзници на САЩ. Случайно де.

Бо Бо

Поредните факти: Навсякъде където американците се намесят чрез провокации или военни действия, следва ХАОС!

Защо мишената са дипломати? Какво искат тези диваци от дипломати?

Дипломатите са представители на съответната държава. Охраняват се малко по-слабо от военните бази с войници на същите тези държави, затова е по-лесно да се взриви бомба до посолство, отколкото край военна база. Но и двата вида обекти са постоянна мишена.

запада да накара кабул да си оправи държавата

Ами не може, колко години вече се опитват да ,,помогнат" на Афганистан.

запада е виновен защото се отнася цивилизовано към хора от средните векове, които не разбират от добро

Tвoя дивашки запад си го наври отзад.

Мурзилките да замълчат! Афганистан беше освободен от мечешката руска прегръдка през 1992-ра и след това пое по демократичен път на развитие! Това, че някои все още не приемат евроатлантическите ценности не е голям проблем! Важното е, че страната се движи в правилна посока!

Bоината я разпалиха евроатлантическите педали и не е спирала до сега,понеже нямат интерес натовските педали.

Я напиши в гугъл " Авганистан 70 те години " и сравни посоките.

то съвсем ясно се вижда че посоката е грешна

Мхм, друго си е демократичната прегръдка, вече 17 години. Я обади, представители на кое движение бяха пристигнали в Тексас през 1997г, за да се срещнат с тамошния губернатор, за да обмислят строителството на газопровод? Подсказка - губернаторът стана президент след 4 години, обяви същото движение за много компетентни по въпроса с ликвидирането на производството на опиум, заради което даже им отпусна няколкостотин милиона долара ДОПЪЛНИТЕЛНО, над парите за хуманитарни цели, а една година по-късно започна продължаващата и до днес "Война срещу терора". ПРеди да си нацъкал минусите и да ми се обвинил в "мурсилизъм" - тия неща можеш да ги прочетеш в архивите на сайтове като ББС. Но просто през 97-ма и до към 2005-6 още нямаше толкова развити социални мрежи, та може и да не си ги чувал тия неща.

А ХАМЕРИКАНЦИТЕ КАКВО ПРАВЯТ?И НАШИТЕ ХАМЕРИКАНОИДИ???

естествено няма молитви за кабул, нито сърцеръздерателни снимки из фейсбук. а света в двуличието си забравя, че афганистан е поле за игри на интереси изнесено на безопасно извън родините на тези, които я играят от сто години. да се превърне в такова поле нееднократно е опитвано нееднократно и в бг...

буферна зона на сирийско турската граница и до там то няма край с тия радикалисти и никой нищо не казва за тази идеология а точно това е проблема

Какви са тези бомби непрестанно в Ирак и Афганистан?! Нали там от години са САЩ и НАТО!

българските цървули чии го дървят там,да ги оставят хамерите да се оправят сами,нали за това им се плаща.

затворете границите и спрете мигрантите, погрижете се за своите народи и накарайте кабул да си оправи държавата

Нали в Кабул има сили на САЩ и НАТО!?

Tе са само да лапат пари без да си цапат ръцете.

Много смях. Ние себе си оправихме, собствените си бакии, собствените си граници опазихме, седнали сме на мисия в Афганистан да вървим, та да пазим мръсните чалмалии да не се изпотрепят един друг.... Кога станахме цигани, кога ни почерняха гъзовете. Деца скитат гладни по пътищата, няма пари за операции, лекрства, техника, пътища, пенсионирани даскали по литература и история ровят по кофите за боклук, а грешни пари се хвърлят на вятъра за разни псевдо мисии. Крайно време е това да бъде прекратено, а подписалите договорите за мисиите да бъдат строго осъдени и наказани!

в Афганистан?!?

Защо изобщо имаме посолствовъв Афганистан? Силно е да се нарече държава тази територия,какво правят нашите дипломати там?

Печелят пари и участват в разпределението на реколтата от кокаин.

не е кокаин а хероин.. Афганистан е основният производител на опиуем мак в Света. Българското посолство е там, защото са ни дали някакви договори за продажба на оръжие. тва е циничната истина. Афганистан и кръвта на децата му съживиха оръжейната индустрия на бг.

Макар да е от цистерна-бомба, странно ми изглежда взрив на 500 м от посолството ни да е нанесъл щети на сградата. Например, в София такъв взрив на Руски паметник да нанесе щети на дома на профсъюзите след площад "Македония".

Хайде да видим сега колко от демократчетата ще си сложат жалейка с надпис "Je suis Kabul". Лицемери.

Глупости не е било цистерна-бомба. Не може да бъде, щот САЩ са умиротворили в Авганистан и там всичко е по-мед, масло и терлици. Това е било дефектна пропан-бутан бутилка, гръмнала от високата надморска височина. В Авганистан има демократичен ислям под прякото бдене на защитниците на демагогокрацията. Алелула, пардон бре, Аллах Акбар, Ураааа!

пише се с ф! Афганистан! Дори да не си българин, с ф се пише и на английски и на руски! Ти на луната ли си учил ?!?

Сега Роско има да РЕВЕ и да бърши цифки по Талавизиата. Да прегръща посланника на Муджахидините в България

дкми

Защо няма "ве аре кабул" из фейсшита? Защо няма траурни лентички? Защо никой никъде не реве колко лошо нещо е станало? аааа, да - защото са убити някакви си афганистанци. Десета ръка хора. Няма що да се съжалява за тях. Нали не са еврогейци, или да не дава аллах - хамерикански кравари, щото това последното е направо ужасно!

страх ги е. тук има много афганистанци, маскирани като сирийци. на 500 метра от президентсвото и МС.

Ех, а някои държавни агенции с огромен бюджет от 20 г. издирват умерени талибани, даже се чудиха какви са тези талибани които взривяваха командирите на ислямска държава в Афганистан. После решиха че просто става въпрос за елиминиране на конкуренция по принципа на пазарната икономика. Лошото е че като се конкурират талибани и ислямисти-държавници, предоставят на потребителите все по-добри "продукти и услуги". Колкото по-бързо се махнат белите хора от този ад като го оградят с желязна завеса толкова по-скоро ще си решат проблемите, ама "краварите" никога не са могли да чакат, а винаги първо действат после ограничават щетите!

От нашето правителство казали, че няма данни атентатът да е бил насочен конкретно срещу българското посолство, което било пострадало. Мда, взривът е бил на 500 метра, до ДРУГО посолство, иначе веднага трябва да успокоят народонаселението, че не е бил срещу нас.

Дай на циганите вздривни материали и ела да видиш какво става.Изкам да кажа ,не е виновен този който яде зелника,а този който му го дава.

"Задействан е плана за евакуация в българското посолство, поясни министър Каракачанов и допълни, че по план служителите трябва да отидат в Британското посолство."

"Кола бомба се взриви до българското посолство в Кабул" Ех, тези гръмки заглавия тип "clickbait", дето правят от всяка новина едва ли не сензация! Като прочетох "до българското посолство", си представих, че е станало на няколко метра от сградата... разрушения... пострадали българи... пък то било на половин километър. Нерде Ямбол, нерде Стамбул... Макар че, при това наше военно присъствие там, нищо чудно след време да има "Бум!" и специално за нашата амбасада (да пази Бог!).

Е, па по нашия край муи казваме " На един *уй разстояние"

За какво изобщо трябва българско посолство там?

Нема ли да осветиме НДК, Айфеловата кула и БинК БанГ-Лондон в цветовете на знамето на Афганистан?

Афганистан в ЕС ли е? Май съм го пропуснал когато е станало.

Ама Светиме и за ГАЩ И ГАЩ не в ЕС

Какво правят наши момчета там ,какво правят чужди войски в Афганистан и какъв е резултата от присъствието им ?След 11-ти септември някой задава ли си въпроса ,защо няма атентати в САЩ ?!

Нашите са там за възстановяване на реда, при това по собствено желание. И в САЩ има атентати, примерно този в Бостън на маратона. В случая по резонен е въпроса : Защо такива тъпаци като тебе пишат непрекъснато глупост след глупост?

Вчера имаше кървав атентат в Багдат.Сега-голям бр.жертви в Кабул. Тези факти преминават някак мимоходом през инфообмена,просто защото трагедиите се случват извън"Белите страни".В случая-о,драма,защото е в близост до нашето Посолство.Добре че няма пострадали нашенци.Жалко за загиналите обикновени хора. Изглежда,въпреки"усилията на Международната общност и коалиция",и в двете страни не се установява траен мир.Защо ли?

Империята на злото спонсорирала тероризма от векове, включително и най-големият в България - този през 1925 г, си съществува. При това положение е трудно да се постигне мир.

Може да е приятелски огън, някоя "майка бомба", както е модерно напоследък.

"Задействан е планът на 7-те служители на посолството - да си сложат и резервните памперси", допълни военният министър.

Каракачанов ще отзовеш ли нашите момчета от Афганистан и какво правят те там и чии интереси защитават там, във всеки случай не наши е, тогава ?Е били сме в НАТО да де то и други страни са в НАТО но не си пращат момчетата безцелно по света.Какво правят там помагат на тези които държат маковите полета ли що ли всички знаем кои са те какво ще направиш ? Защото до вчера едно говорехте днес да не сте обърнали палачинката ?

нашенците убеждават талибаните,колко по-добър е живота тук и ги подготвят за миграцията им .