”Атомстройекспорт” иска 1 млрд. евро компенсация за АЕЦ ”Белене”

"Атомстройекспорт" увеличи иска си към НЕК по проекта за изграждане на двата енергоблока на АЕЦ “Белене“ на 1 млрд евро, съобщиха от пресцентъра на руската компания, цитирани от БГНЕС. Икономическият министър Делян Добрев отхвърли претенциите.

Обратно в новината

Коментари - ”Атомстройекспорт” иска 1 млрд. евро компенсация за АЕЦ ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тиквока и чантасжията Кратунчо,заедно с Аньо-хайваньо,Цеца прашката,Фидоска слоницата,Президентогея и Яне Травестита да се омитат поживо ,поздраво.

Ами да си искат..Ама бате Бойко не дава !!!

Компенсацията да я платят милиардерите в БСП и в местната ядрена мафия.

И кака Цветка, и кака Цветка Карагьозова /Бориславова/, дето татко и беше от ченге към Външно, ама пак от всесъщото ДС !!

Малко им се вижда да делят 1 млрд. и сега искат да протакат във времето и да делят 2 млрд.

Ние сме показали, че не се плашим от руснаците, нито от определени компании, нито от енергийни гиганти. Ако трябва пак ще ги пляскаме", закани се министърът Дянков. Така ,че споко пенсио.

сър

Боко и Цоцолина станаха най-богатите булгаристанци от спестяване на закуски, а не от спиране на Руски проекти. Да не забравя и лизача ай кюто.

Ти откога викаш на Р.Овч. "Боко" ? А и Цола Д. отдавна изгни. Я се събуди.

Гледам, КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ потриват доволно ръце. Че има шанс България да загуби някой и друг милиард, в угода на техните руски господари. Или се радвате, че това е начин вашите господари да си върнат тлъстите комисионни, които ви платиха, когато се подписа Големия Член... Ами ако резултатът от този иск е една голяма нула? Ако атомчиците само се набутат с разходите по делото? От кого ще си искат комисионните? Няма ли да им се прииска да ПОНАКАЖАТ тия, дето ги подлъгаха, а и взеха комисионните... Великия интелектуалец Р.Овч. дали пък няма да бъде намерен самоубит в някъде? Ще видим, що е време, пред нас е... Ама интересно, а, КОМУНОИДИ?

Аз не потривам ръце ,щото плащам данъци, но че заради кретунеците руснаците ще ни разкажат играта съм сигурен. Дончева е много , ама много права , колкото по рано ги натирим , по добре за тези ,които са още в България.

Това руската мафия е по голем СПИН и от БСП. НЕМА СПАСЕНИЕ! Сега от БСП да разкажат за дотук направените разходи за Белене. Какво е платено с тези пари?????

митко , бсп- ще разказва за белене ... а твоя идол- тиквата - за дрогата- колко амфетамини - за колко хероин , бартеросва в близкия изток.. - а ако не ти се вярва tova - пробваи се да прочетеш какво пишат в саита на bivol... а след това - само мисли- и пак мисли...

Работели с "най-добрата адвокатска кантора в света за дела срещу Русия"?! Ква й тъз кантора "срещу Русия"?! Пентагона ли?

сър

Анджак де. И ай кюто.

Сибирската мечка спиране няма. Като на Курск. Ще изгорят завалиите нищо, че са пожарникари. Ой.... тигре, тигре.....

Проблемът е в комисионните - комундетата са си вързали гащите с договори, а бат Бойко ги иска за себе си. Ако руснаците бяха казали на бесепарите да се разкарат и бяха пренасочили комисионните към котаците (така както тези години ставаше по много други проекти където герберите се намърдаха по кранчетата) проект щеше да има.

Прикривани от ГЕРБ, националните предатели-рубладжии от "Посрано" 20 потриват ръце и си харчат рушветите безнаказано.

Леле, колко си прав! Отказвам да плащам борчовете на комундетата. И ще гласувам само за някой, който ми ГАРАНТИРА, че ще ме освободи от тях.

Как да Ви кажа, Брюксел ?! ... Сметката им за Изплащане се води Надлежно. До наностинка. И с всички лихви. ... Ама и една друга фактурка набъбва. Вашата. (Естествено -- води се по същия начин.)

За случая с Белене има прекрасна руска ,,Песня о дураках" на Булат Окуджава. Старият мъдрец е сякаш предвидил, какви глупаци ще изглеждаме днес, с поредния нереализиран соц. мегапроект. Всички вкупом, и привърженици и противници на АЕЦ. На такова положение може да те докарат само социалисти, с лидер Сергей Дмитриевич и атомен министър Румен Овчаров. Впрочем, оказа се, че Овчаров бил най - обикновен инженер по парогенератори. А се представя за макроикономист. В крайна сметка ще сърбаме каквото сме заслужили. Хватката на ,,Атомстройекспорт" е желязна. А ние ще си тананикаме ,, Песня о дураках " с празен джоб ...

Овчаров не е инженер, той е наследствен крадец - комунист.

Както сте го написал, излиза, че според Вас: 1. Ядрените реактори не са парогенератори и 2. Макроикономиката е по-сложна от термодинамиката.

минчо минев

За Вас излиза, както ви се иска, но не както си е...

Делянчо, тва министрите в ГЕРБ сте некви много объркани хорица. Уж имахте договорка с Русия за некви 100 милиона, пък те ни съдят за милиард. Уж не е ставало дума за съд, пък вие 6 месеца сте готвили защита?!? Как стават тия работи, че квото кажете, все обратното излиза?

Идваме пак, само изкарайте комундетата в шумата за 2-3 дена. И после 65 години отново ще ви цицаме като дойни крави.

Заради това цицане, всяко градче имаше болница!Откакто спряха да цицат, започна закриването им! Да идват, преди болници да са останали само в Пловдив, Варна ,Бургас и София!

Който подценява Станишко ще се върне при прасето и картофите в Банкя. Знаел е Станишко и за иска на руснаците, знаел е , че е бетониран в ПЕС и затова анонсира референдума за АЕЦ, който вече звучи така: " Гласуваш за ГЕРБ и хем плащаш 1млрд, хем няма АЕЦ" Боко като много умен реши реши изборите и референдума да са заедно! Мерси боку!!

Предпочитам при картофите и прасетата, пред басейните и сауните на ЦК на БКП. Вие си продадохте душите на дявола за дребни превилегии. Но забравяте, че вече не колите и бесите на воля. Просто все още парите са у вас, но сте некадърни да ги задържите. Руската мафия не прощава! Или ще върнете рушветите или сте мъртви. В същност вие сте мъртви по рождение - просто СПИН!

а ,ти си дребно и вредно изпражнение.... защо говориш , че някои си продал душата на дявола- а подкрепяш боико борисов- човека , непродал си душата на дявола- но продаващ дрога , на вече невръстни 12-15 годишни хлапета... тъпи нещастници сте вие герб-арите- заслужaвате китаиско правосъдие... по-големи престъпници от герб -в българската политика никога не е имало - така , че се затраи там с дяволите ти и ангелите... тъп си ...

Спешно трябва да закупим около 700-800 тона амбалажна хартия и да си напечатаме 1 милиард евро в банкноти от различни купюри.Плащаме на руснаците и готово.Пито-платено.

М даа, но тогава пък западните защитнициа на правото и свободата първи ще защитят Русия в спора.Общо взето в свят на книжнически морал всичко е въпрос на вяра. Само не и тъмното, гладното и достойнството

за финансовата катастрофа,включително и от това правителство-в затвора.

Ееей, таранкоолу, де бяха твоите социалисти начело със Станишев, да я довършат дорде бяха власт? Ами де беше вашата дружка ЦАРЯ, дорде беше на власт? Ами Костов преди това, ами Виденов... Толкоз ли е трудно да се усетиш, когато те работят слугите на Путкин?

Какво прави Главният прокурор - да се самосезира и да установи кои са виновниците за това катастрофално ограбване на данъкоплатците? Независимо от политическата им принадлежност, това са престъпници и трябва да бъдат наказани! Иначе ще сме като гърците - 5-6 крали, 5-6 милиона ще плащат.

яко са се заели всички да ни сасипят даржaвата.

АЛО СПИНОЗНАТА ПАРТИЯ НАЛИ МНОГО МИЛЕЕТЕ ЗА СССР-РУСИЯ. ВИДЯХТЕ ЛИ ЧЕ ВСИЧКО МЪНИ-МЪНИ.И ТЪЙ КАТО НИКОЙ НЕ ИМ ТЪРСИ СКАПАНИТЕ РЕАКТОРИ СЕГА ОТ"БРАТСКА БЪЛГАРИЯ" ЩЕ ИЗДОИМ 1-МИЛИАРЧЕ ЕВРО.И ПОСЛЕ ПАК МЕЧТАЙТЕ ПО СОЦА.

Русия строи 28 нови реактора !Чети и не пиши глупости !!!

Това е изключително радостна новина! 28 нови Чернобила - това звучи оптимстично!

Да - третият свят строи за четвъртия. Ние трябва ли да сме от будалите?

Те ако чакаха руснаците на нашите 1 милиард евро ... Това е просто такса, че им задръстваме заводите с нашите боклуци и не си ги вземаме.

БОкооо, играта загрубя?! Да разсърдиш руската мечка и да ни одрусат с 1 млрд., или да врътнеш х'американците и да си имаме АЕЦ и келепир за Р.Овч. и сие? Във футбола няма такъв термин, в шаха е цайтнот....

Не, в шаха е цунг цванг, което е още по-лошо.

Мечката е титан с прогнили крака - перчат се, както се полага на азиатци и са редом с Иран и Сев. Корея... От такава мечка не си струва и кожа да вземеш - пълен боклук. Кажи му "руснак" и не го обиждай повече.

за финансовата катастрофа,включително и от това правителство-в затвора.

Те и за Китай така разправяха навремето - един американски президент беше споделил с държавния секретар, да не споменавам имена, че Китай е картонен тигър, а секретарят му отговорил - картонен, но с ядрени зъби.

така така, ум си ти от световна каса, ще те нареди историята с името ти" триточко нерегистрирания"... до наполеон, хитлер, шведа, до падишаха дето ти липсва отзад... па и до грузинския дългоноско... голяяяяма е редицата... и те като тебе си мислеха, ма дойдин риваха и през дупито...

Хаха сега хем ще платим една нова централа, хем няма да имамэ нищо насреща ей тва е управление.

Към момента сме член на ЕС, а не 16-та република на СССр. Така че надеждите ви са необоснователни. Вярно, някой от вашите съпартийци ще бъдат "елиминирани", ако не си върнат подкупите, но се надявам да не сте м/у тях. Просто сте много елементарен идиот.

Мизантроп

"Неоснователни" се казва, г-н Цветанов. "Без основание", значи. Или пък "необосновани", демек - "без да е показана основата", независимо дали има или няма основа. А това, че сме член на ЕС, не значи, че в ЕС, подобно на у нас, няма закони и като ни осъдят руснаците ЕС ще ни защити да не плащаме. Щото съдът, в който ще ни осъдят, ще е баш в ЕС. Та... Вие, като сте много комплициран, не значи че не сте идиот, та е добре да внимавате с обидите, щото след плюенето нагоре следва игра с брадвата, ако сте чел приказката.

колко смешно звучи- когато едно мутроидно създание от герб казва : - "Просто сте много елементарен идиот." върха е - след като няма речник да обори опонента си- типия асфалтов мутрофен налита на обиди- а ако го питаш защо обижда човека- не би могъл да обясни.. както тои- така и другите имат право на мнение- но сакън- ако мнението е обратно на мутренско гъзолизане- значи си лош матрял ,идиот... пич- опомни се бе- няколко човека пишете тук, фенове на тиквата - и всичко сте с из\ключително ниска култура и почти без грам образование... - не осещате , ли че с простотиите и обидите се откроявате с нива над останалите... но така е по-добре - по-бързо се отвращават и отлюспват от вас , от тая противна и престъпна партия- пълна с простаци , лъжци и крадци...

Ти наистина си по-голям идиот и от мен. Тази централа не е предвиждана да се завърши, а ти да я "имаш" - ролята й е на бездънна каца за наливане на пари. За да могат Станишев, Гоце и другарите им да са по-боеспособни. И по-склонни към предателство, разбира се...

Нъцки! Дядовците ми никога не са били комунисти и не са бледували СПИН. И няма как да се е случило, след като дивите руснаци, когато са минавали през селото ни без малко да изнасилят баба ми - крила се е по таваните. Като не намерили нея, опънали комшийката й... и свили де що има от къщата... ТОВА Е БРАТСКАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ, дето уж била дошла да ни освобождава. От нас самите. И сега пак така се мъчат да ни го вкарват. Само че тези дето им помагат (БСП и цялата продажна пасмина) са много по-силни отколкото през 1944 г. - за съжаление...

Преди 09.09.1944 год. те бяха пяната на помията на обществото-бедни, мързеливи и крадливи. Сега са приказно богати, но тъпи по наследство. Към момента нямат политическата власт, но се опитват да се задържат в икономиката. Ако някой има волята да разкрие далаверите им окончателно ще заминат в забвение и презрение.

Работи се по поставения от Вас Въпрос. Мамсиджейс е. (Такива ингилъци са `натворили` ...)

да,а 5 века турско робство бях без да насилят бабите и съседите и без грабеж.... така спокойно , като на курорт:))

Нали ББ казваше,че няма да плащаме неустойка,в най-лошия случай-200-300 милиона.Заплашваше ни ,че ако се строи нова АЕЦ внуците и правнуците ни щели да плащат.Асега ББкакво ще става ще плащаме щуротията ти НИЕ ОБЕДНЕЛИЯ БГ. НАРОД.

Верно бе...... каза, че Путин по телефона му е обещал да се разберем "приятелски".

Ченге за приятел, руснак за партньор и таралеж за възглавница може да си вземе само тъпанар (комунист).

Дали е чиста случайност, че след залавянето на дрога за над 1 милиард евро, руската и българската мафия-социалисти се активизираха да търсят компенсации....от АЕЦ Белене ?

Дали е случайно че преди време Боко твърдеше, че няма да има неустойки, а сега излиза 1 милиард. Дали не се е договорил вече да я платим ние а той да дели с руснаците за да си компенсира загубите от прибранат дрога :).

БСП прогнозираха тази цена. Руснаците я приеха, ама номера им няма да мине. Нещо бъркат годините и обстановката. Русия не е Путин! Курникова е дала нещо на страната си, докато КГБ-иста само граби, истински, по Ленински

Нормално е всеки си знае интереса.Колко години се подписваха договори.Енергийна мафия сега ще плащаме за ВЕЙ МЕЙ и еди какво си защото кратуни стоят на чело на тази Държава.30 години не може да стане тази централа .Турците си построха 2 .Ние Българите все хитреем да ама не другите не са по глупави.Само казвам пример американци ни снабдяват с Руско гориво за атомната централа къде е логиката.Знам само , че не е добре за нас обикновенните хора играта на политиците

Едно е да искаш, друго е да ти го дадат. Това е поредното извиване на ръце от страна на Русия към България. Думата има международния съд. Ама той не е под опеката на имперската държава.

Явно тез, на които Ниесме Дали Писменост, от Добро не разбират. Аз-лично днес пуснах по едно засега ( Засега ! ) надлежно Уведомление към: 1.ЕС; 2.МА(Г)А(Т)Е; 3.Управляващия Комитет на АРЕС (към дискусиите след Срещата в Москава) ... с детайлно описание на Този пример за високопрофилен Държавен Рекет от страна на Русия. ...Ха да Видим сегинка Вовката (Путьiн де) на какви-точно крьiлья жхуравлей ще да се понесе !

На крилете на специализирания съд.Нито ЕС,нито Русия, нито България са страни по спора. Поради голямото навиране на политиката и чуждата сме на тоя хал. Сега ще се върне оня от Изсраел и ще ще обяви война на Иран. Такъв е хала на въшките.

Нищо чудно, почерпиха ги, заведоха ги на представление сега остава като се върнат весели и засмяни от почивката обявят че сме във война.

Имате право. Дано това с Иран е `С особено мнение`. ... А за Съда (или поне -- Публичното Огласяване... Ерго -- Съдът на Хората ! ) -- не се кахърете ! Първа Природа ми е от Памтивека да Докарвам Нещата, които Ни касаят, до Яснота и Прозрачност.

Забравил си до Приятелите на Сирия да пишеш!

Признавам че счетох за излишно. (Просто Видях какво-точно правят сирийците/ките със знаменцето с орлето. И Ги Чух какво-точно Казват.)

"Тогава от БСП предупредиха, че искът на руската страна може да стигне 1 млрд. евро". Прозрачен политически натиск... И какво общо може да има една политическа партия - БСП - с технологичен проект?! Изглежда, всичко...

Ами именно БКП построи единствения друг високотехнологичен проект в историята на България - АЕЦ Козлодуй. И Козлодуй е построен съвместно с руснаците - това очевидно не пречи да произвежда 40% от електроенергията на България и то в пъти по-евтино от всички другиц централи. Освен че от 30 години гарантира сигурността и стабилността на България, за тези 30-ина години Козлудуй е донесъл милиарди приходи от износ на енергия за целия регион. Противно на идиотщините за някакво "заробване" на България от Русия, всъщност ИМЕННО АЕЦ Козлодуй е фактора с най-голям принос за независимостта на България за този иначе труден период.

По твоята логика ако турците бяха построили магистралите през 19век сега нямаше да има нужда да ги правим.

Прав си пич ! Все още ядем плодовете на Козлодуй, не ми се мисли, какво ще настъпи след закриването и на последните блокове атомна енергетика.

Много необективно и едностранчиво. Кретените като вас защо си мислят че заборчняхме толкова след 80г. точно заради плащания и по Козлодуй. Сега вече като е изплатена е добре, но тогава си е тежала значително. Централата е донесла е много, но на никой не му е ясно колко е отнела. И все пак тогава са били други години и е можело да плащаме с компоти. Ама сера руснаците не щат компоти, а искат натурални сокчета. А от както имаме централата толкова цъфнахме, че трагичната изостанала Гърция на полковниците без централа за тези 30 г. стана с 5 пъти по-голяма минимална заплата. И пак да повторя за кретените - лихвите тогава бяха други и петрола беше 10 долара барела. А и да донапомня: толкова добре бяхме, че даже и режимец на тока си имахме.

Никой от нас не е виждал договора, ако има такъв. За сега трябва да вярваме на ББ, който лъже под път и над път, на ДД, който твърдеше, че руснаците няма да искат неустойки. Никой не е казал и точните разчети за цената на тока. Ако е както с американските "ИНВЕСТИТОРИ"/точната дума е разбойници/ в "Марица-Изток" или пък ВЕИ всичко е огромна далавера за сметка на обикновените потребители. Разбира се, че и другите участници в проекта АЕЦ"Белене" не са света вода ненапита. Най-голямо е прегрешението на Луканов, който на времето се заигра със зелените тикви от СДС и спря проекта.

Делянчо, известен с това, че притежава диплома за бакалавър по изкуствата ще отскочи до Москва и ще уплаши руснаците. Те вече треперят от страх.

ситуацията е доста "патова". От една страна трябва да си много голям мръсник за да предадеш толкова арогантно народа си на чужди политически и финансови интереси, а от друга имаш 2 реактора, които така или иначе ще трябва да си ги платиш. Някакъв плах опит беше варианта да се платят реакторите и да се монтират на площадките в Козлодуй но ще отнеме време а съвсем очевидно е, че Русия не иска това а иска само и единствено да спаси проекта за АЕЦ Белене точно в този му вид, в който е направен. Що ли? Да не би да се натискат да ни подаряват някакви печалби, евтин реактор и евтин ток за народа ни само заради участието ни в новосформирания славянски батальон към руската армия?

Бих казал -- просто поредният опит за натикване на България в позиция `Троянски кон` . (и то с капаци ... и на всичкото отгоре -- включая към Българския Данъкоплатец)

"На 4 юли 2003 година е приета програма за дейността на експертната комисия. Тя включва 4 етапа: предпроектно проучване и ОВОС за изграждането на АЕЦ Белене вземане на решение за изграждане, провеждане на тръжна процедура и избиране на изпълнител на проекта преговори и сключване на договор с изпълнителя изграждане и въвеждане в експлоатация." Видно е че до този момент за построяването на АЕЦ Белене не е имало никакъв договор освен споразумение за нейното изграждане.

Др. миланов, вие от БСП винаги ще сте доволни като ни видите на колене. В поза партер. Кой ще ни осъди и защо? Защото сме против руското гоподство, или за това, че разни овчаровци напълниха гуши с необосновани обещания? Този път вината ще трябва да поемете вие, но без мезета, както сте свикнали.

глупав си до безкрая - и не тои а ти си другарю... защот боко-тиквата дори е и бивш и настоящ член на бкп-бсп(има си и партиина книжка за доказателство...)...-таи , че траи ..- смехурко тъп... а на темата -кои ще поеме вината- мисля си , че ако не си от партиините величия на герб-и не си намазал милионите като тях- значи си изперкал идеалист -които е по тъп и праволинеен от кон... - щом като мислиш , че ти няма да плащаш за това , че грабят -и твои и чужди политици...- всички крадат -а такива като теб и мен плащат- но това за теб е трудно да го проумееш- какво си се засилил и накъде- не ти е ясно- просто си плюеш и мислиш , че ще си по-добре... аман от тъпи бг-елементи... заради такива като теб страната ни е такава - и не се вижда края..

Само заради съществуващата електропреносна инфраструктура проектът за изграждане на VII блок в АЕЦ "Козлодуй" ще струва 2 млрд. по-евтино от АЕЦ Белене, заяви изпълнителният директор на централата Валентин Николов, цитиран от БТА. В АЕЦ Козлодуй в събота се състоя ден на отворените врати. Според консултантите на България по проекта Белене - британската банка HSBC, новата атомна централа щеше да ни струва 10.35 млрд. евро. Това означава, че новият блок на централата ще струва около 8 млрд. евро Това казва всичко за "гадните, крадливи комунисти", мили мои разбирачи ;) Нали се сещате, какво е да построиш централа за 10 милиарда, и какво е да построиш 1 блок за 8? Нали щеше да е 5 пъти по - евтино от Белене? Бойко май е раздул сметката до небесата...

Извинявай, става въпрос за баничаря Валентин Николов

Всички говорят колко е евтина ядрената енергия, но никой не се наема да обясни всички конпомоненти, които формират нейната цена. Колко струват ядрените отпадъци, къде отиват, какви са рисковете за населението и т.нар. социална цена, екологична цена. Май доста хора са позабравили какво беше, когато гръмна Чернобилската АЕЦ. Атомните електроцентрали са остарял, скъпо струващ и опасен начин да се добива енергия. Цените и себестойността на ВЕИ централите само ще падат, а ефективността им само ще нараства.

Вече няма технологии, като тази, която е била в Чернобил, какво да се говори за тях? Техологията си е перфектна, проблема идва от това как се управлява. Не може Козлодуй за 30 години да имат 50 проверки, а всички централи в Япония, за същия период, да имат 6! Не трябва държавите, които имат централи да се оценяват с двоен аршин, щото всички видяхме какво стана. Специално във Фукушима е трябвало да се качат едни дизел генератори на по - високо, че да не ги залее вълна, ако дойде, а тя дойде.

Хората не са забравили, ами (както и ти) никога не са знаели. Щото американски ядрени експерти, поканени в Чернобил в началото на 90те, са казали, че "реакторът 26 часа се е съпротивлявал на опитите да бъде взривен" и "ако мен ме бяха пратили да го саботирам, така, че да изглежда като катастрофа, точно това щях да правя". Също интересен факт - на 26.04.1986 на смяна в Чернобил не е имало нито един ядрен експерт, само електроинженери. Демек - технологията си е била много добра за времето и ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО... щото електрическата енергия не е била единственото й предназначение, ами и производството на материал за ядрени оръжия. Та... не плюйте технологията, когато вината е на тъпия комунистически бюрократ. Щото са остарял, скъп и опасен начин, затова големите страни продължават да строят, а приказките на германските и японските политици така и си остават само приказки. Те и американците си имат Three miles island, и кво от това...

виц: Дошло време да се сменя властта и стария министър председател казал на новия: -оставям ти две писма, като си много на зор ще ги отваряш. -минало се един месец и новия министър попаднал в криза, та решил да отвори едното писмо и в него пишело"обвини за всичко мен". Така и направил и ситуацията се разминала. Минала година и министъра пак в задънена улица, решил да отвори второто писмо и в него пишело "Сега сядай да пишеш две писма".

"Ако не се построи АЕЦ Белене това ще бъде национално предателство и заплаха за националната сигурност" Б.Борисов по БНТ от 03.2011г.

Казал съм го мното отдавна: "Една лъжа, повторена 100 пъти, става истина." Нас отдавна ни няма, но имаме достойни наследници в братската БългарскаСоциалистическаПартия. Ние бяхме НационалСоциалистическаПартия. Надминвате ни в лъжите си, но ще последвате нашата съдба!

Ако има договор или поръчки, да се каже кой е подписвал и той да носи отговорността. Ако няма договор или друг писмен документ, руснаците да си гледат работата. Аз не искам да плащам години наред за безумни мегаломански проекти, само за да може шепа негодници от БСП и прилежащите им енергийни мафиотски структури да си тъпчат гушите, а Русия да стъпи в ЕС с остаряла технология. Браво на правителството, че спря строежа (може би по-точното е грабежа) на АЕЦ Белене.

Остаряла е технологията за тия, дето и представа си нямат от ядрена енергетика. За кво се пънете по форумите само не мога да разбера?

Колега, Преди време, през управлението на тройната коалиция, в парламента се водеше спор за строежа на Белене. Тогава се каза, ако не ме лъже паметта, че реакторите за Белене НЕ СА последно поколение. Аз не разбирам от ядрена енергетика, но не вярвам да се заяви публично, че реакторите са остаряла технология, без това да е истина. Може и да не изнася на някои другари, обаче си е така.

Нашите технологии са най-напредничавите в света. Вече никой богаташ не се вози в Мерцедес, всички предпочитат Москвич!

Както всички знаете от монгобройни повторения на сегашните, виновни са предишните. Идват избори на които винвниците ще поискат отново да са на власт.Не е ли това удобен момент да се осъдят виновните и по този начин праведните да си осигурят сигурна изборна победа над виновните, предишните и т.н.?

Ние ще трябва да плащаме на руснаците за американската политика на Балканите. Мисля, че на всички е ясно защо е спрян проекта.

за да не го плащат внуците ни , родени в Европа. Партийните далавери няма изобщо да им се понравят, като дойдат отново в България.

Ние ще си плащаме само заради мръсните национални предатели от БСП. Проекта АЕЦ Белене не е спрян само заради натиска от САЩ. Спрян е заради задължително набутаните посредници. Има няколко тайни клаузи, които никой няма право да разгласява, защото ако ги разгласи, ще наруши търговското право и руската страна ще му разкатае фамилията. Както А. Петров се беше настанил на входа и изхода на Кремиковци и източваше държавно предприятие, така и руснаците задължително ни набутват с тайни клаузи обичайните посредници чрез които ни задължават да плащаме най-високите цени в Европа за енергоносители. С газа е същото - Овергаз, Винтерхал, Ситигаз.... в които мажоритарен собственик е Газпром са единствените упълномощени от Русия да купуват руски газ за България. Същото ще е с ядреното гориво, ОЯГ и с произведение ток, а лихвите ще ги плащаме от бщджета и още 60 години ще сме роби на руснаците.

Аз съм единственият руски продукт, които се котира по света. В престъпния свят!

Има само един изход. Всички договори касаещи Белене, енергетика и други монополи, да бъдат незабавно и широко обнародвани. Само това може да доведе до справедливо наказание за виновните и да обезкуражи окупаторът да граби повече в България!

Последната дума ще е моята! Аз съм назначен от БСП и никога няма да захапя ръката, която ме е хранила, храни и ще храни и внуците ми! Казах!!!

Цени на електрическа енергия от производителя: 1.АЕЦ Козлодуй ЕАД-15,30 лв. за МW/h 2. ВтЕЦ( вятърни електроцентрали) от 104-148 лв. за МW/h 3. ФЕЦ (фотоволтаични) от 237-400 лв. за МW/h 4. други производители ( ТЕЦ, ВЕЦ) от 40 до 133 лв. за МW/h Цените са от сайта на ДКЕВР. Без коментар.

Мдааа.. евтиния ток за народа ли е по нужен на Боко или фотоволтаиците на Цветелинка. Пак без коментар.

колко им излиза почивката в станциите и после ще видим на кой цар служат.

като нямаш какво да кажеш - не се опитвай.

Айде сега, като си такава сметалка, да включиш в цената на тока и цената на съоражението, което го произвежда. Щото то също струва пари, нали? За атомната централа ще те помоля да калкулираш и цената на хранилището за отработеното гориво (тонове бетон) и погребването на самата централа след свършването на експлоатационния и период. И тогава се извевай с тия цени. ОК?

1) Руснаците си вземат обратно горивото - факт, забравян удобно. За хранилище се говори само в изтеклите грами на американците, като се визира да се направи хранилище за АМЕРИКАНСКИ отпадъци - прикрито като за наши такива от американски тип централа. шматко, колко е експлотационния период на АЕЦ, и защо не калкулираш, бакалке, шлаката от ТЕЦ, съсипаните земи от ВЕЦ, и какво ще правим с полупроводиковия боклук от фотоволтаиците?

Това е нагла лъжа и манипулация. Производствената цена е 15,30 лева, но освен нея е и другата цена за поддръжка, която е 27 лева и нещо и общата производствена цена е 42 лева. За ФЕЦ се съобщава само общете цена, защото ще се види че там производствената цена е НУЛА лева, цената за поддръжка е 3-4 лева, а това коет прави за момента скъпа енергията от фотоволтаици е амортизацията, която за момента за тези НОВИ централи е 237-400 лв. за МW/h. Същото е с ВЕЦ - там поддръжката на язовирите е по скъпа, но язовирите имат и други функции - предпазване от наводнения, напояване и питейна вода. Цевите от ПАВЕЦ добавят и производствената цена от тока на АЕЦ за изпомване. ТЕЦ включват и цената на въглищата, която се формира и от десетки хиляди заплати, данъци и осигуровки, а на някои и амортизационните отчисления, които са значителни, докато при Козлодуй са НУЛА, но това след преференциалния перод ще се промени. Тогава и тези централи ще имат амортизация НУЛА и тогава можеш да правиш сравнения. Така че коментара при тенденциозно подадени данни е задължителен

Спокойно, ще вдигнем ДДС-то с 2 процента и ще ги съберем. После може и няколко глоби да наложим на произволно избрани рафинерии :)))

Всичко в Бг е скъпо и некачествено и пак ще е скъпо и некачествено без значение дали ще се реализира или не даден проект. Расзликата е в това кой ще папка повече. Народа ще го яде един и същ - ще му вземат на макс всичко, което може да му се вземе без да пукне преди да е снеъл достатъчно кинти на робовладелците си

Разбира се, че са му вземали! Да си чул комунист да дава? Дядо ми разправя следния лаф: В къщата си човек не трябва да пуска три неща - циганин, щото краде; пръч, щото мирише и комунист, щото хем краде, хем мирише. Ние сме ги пуснали в държавата си, затова хем сме окрадени, хем си миришем...

100% дядо ти преди 1989г. е бил най-големия комунист или партизанин, а ти си искал да станеш комсомолски секретар.

Израел няма да позволи и този въпрос ще бъде решен още на съвместното заседание на израелското правителство.