”Росатом”: Уморихме се да чакаме България да реши за ”Белене”

"Росатом" се умори от политическата неспособност на България да вземе решение за строителството на АЕЦ "Белене" заяви генералният директор на руската държавна корпорация Сергей Кириенко.

Обратно в новината

Коментари - ”Росатом”: Уморихме се да чакаме България да реши за ”Белене” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този смешко КГБ, пише за щутове, шут ще бие но по- силния , то се знае кой е.Ние ще носиме боя от всички страни, защото се правиме на много велики.В същност сме бедни, алчни и неразумни!!!Жалко!!!

Ама разбира се, защо ни е да строим централи и да изнасяме ток, като можем да строим жилища за цигани и да изнасяме проститутки и джебчии.

Преговорите, когато едната страна е представена от упълномощено лице са продължителни, мъчителни и често безрезултатни. А когато упълномощеното лице е такова, но без официален статус, а тайно, то проблемите в процеса на преговорите стават наистина неразрешими. Струва ми се, че нашата страна в преговорите е подставена, неофициално упълномощена страна. Затова преговорите са така проточващи се. За пред нас, българите, нашата страна се представя като суверен по сделката, но действията и показват съвсем друго в крайна сметка. Липсата на ясна позиция, конкретна позиция, за мен буди подозрение в лобиране на интереси на трета страна. Под страна, разбирам не задължително държава държава - това може да е фирма, мафиотска групировка(може дори да е руска - защо пък не!?). Основното за мен е непрозрачноста, неконструктивността и непостоянството на нашата страна в процеса на преговорите. Позицията на руската страна е ясна - искат да продадат. Какво иска нашата - на мен не ми е ясно, защото ако искаше нещо точно за себе си, то щеше да стане ясно какво е и вероятно щеше да бъде вече постигнато.

Руснаците се оказаха търпеливи, гледат ни заигравките с турци САЩ , ЕС и накрая ще ни бият шута.Те няма да загубят от нас, ние ще се подаваме на всеки заради продажната политика на управниците ни и накрая ще сме губещите.

Всъщност ние ще им бием шута. Ако се опитват да се правят на отворковци, де. иначе можем да се разберем цивилизовано. БСП и компания са договарялиу някакви големи шлемове. Взели са комисионните и сега - лоша работа. Ние сме похарчили 1,4 млрд за една "дупка". Добрата новина за нас е че на тази площадка всеки може да строи АЕЦ. И повече няма защо да се обвързваме нито със стари нито с нови руски технологии. Вижте румънците - те сиктердосаха на времето СССР и си направиха канадско-френски проект. И сега нямат никакви проблеми. Няма и да имат, защото в лицето на Франция те имат своя най-голям лобист. Ние по-прости ли сме от тях? Един път сме направили грешка с "Козлодуй", та сме допуснали тъпите руснаци. Сега не виждам разумна приичина да им купуваме боклуците. Виж, за Русия е жизнено важно да продаде реактор в страна от ЕС. И понеже аз не виждам на кого, освен на нас могат да продадат такъв боклук, напъните на Русия стават съвсем ясни. Лайняно въже прегризват само и само да реализират този проект.

Ама, доколкото знам, от писанията преди по темата(или на хора със симпатии от твой тип), Белене било сеизмично опасна зона. Та въпроса ми е, така освободената площадка, на която охотно каниш други да строят АЕЦ, дали вече е престанала да се намира в земетръсна област?

"за Русия е жизнено важно'' - да не си предобрил с белото, а кегебе ?

Ох кога и българите ще се уморят от политическата безпомощност на мутренско-милиционерската банда ГЕРБ. Дано да е преди пълното разпадане и фалит на държавата

Ваше Превъзходителство г-н Губернатор, поставяте ни в неудобно положение, сър! Моля, отговорете най-после официално на г-н Кириенко!

Просто сравнете лицето на този човек с лицата на родните дебили и може би ще разберете. Лицето е витрината на душата.

Нали премиерът ни ви прати депеша в Москва по отговорнш лица? Или искате и на собствения си премиер да не вярваме?!

Ти пък вярваш ли му на твоя премиер? Щото сутринта той казва едно, на обяд - второ, а вечерта - трето, което няма нищо общо с първите две. Е, вервай си му!

ако тук за елементарни неща не си вярваме, да продадем България и кой накъдето види.Иначе отвън се виждат доста неща, но в историята, която се базира на факти , пише, че ние често сме се влияели от руския натиск. Не в официалната училищна история.

Братушки, не сте избрали правилната страна. Тук няма вече комунисти, които бяха едно цяло с матушка Рус. Тук са същите хора, но минали от другата страна на барикадата. Заради пари и власт. Другите пък са си останали фашисти и реваншисти, които ви ненавиждат, ей така, за спорт. Не разчитайте на българските партньори, те ще ви предават на всяка крачка. Те провеждат колониалната политика на една чужда на народа ни държава зад окената. От друга страна, Русия на този неграмотник Путин, не е страната, на която да се опрем. Когато и при вас дойде законът, реда и логиката, ще се върнем към естествения съюз с вас. За момента и нашата милиция ни стига...

когато човек е избягал от Сибир и дал клетва да бъде пета колона...

Абе само се перчи тоя. Без нашата поръчка са загинали. Ако не вярвате - питайте Тиквата от "Дондуков"1 !!!

Е, наши родни ,,Политици" - отново хората ви решиха проблемите! Че нямате сила и достойнство да си попитате народа, но преди това добре да разясните какво е това, плюсовете и минусите - не както за ЕС!, и да заявите решението на висок глас, ами мишкувате! Нищо не става от вас, ама никой от вас!

"Росатом" /Сергей Кириенко. ай чао

Да да

И ти си писал глупости. Ако затворят Козлодуй, по същия параграф трябва да затворят 20 реактора в Русия, което няма как да стане. Така че щат не щат трябва да обявят реакторите в Козлодуй за годни за удължена експлоатация. А газта и сега я плащаме по-скъпо. И повечето олигарси в Русия са евреи и те са тези коитосеопитват да заробят България

Ясно е и ти колко "разбираш" тия работи. Кой ти нашепва, че ако се затвори АЕЦ Козлодуй, то непременно трябва за се затворят и 20 реактора в Русия? Как ще стане това - явно си нямаш представа какви глупости пишеш. Пък пишеш и газТа??? Даже не знаеш и как думата газ /същ., м. р., ед. ч./ как се членува... Дано поне от други членове да "разбираш"...

както стана с изтребителите МиГ-29.Руснаците ги "модернизираха" сума ти месеци..Що ли ни трябват изтребители, си мислят те. Така е когато някой мисли вместо нас.

Ти да не си спал на ветер бре ?

да те светна нещо.. Тези "параграфи", за които говориш ги пишат руснаците. Ако нещо станат със задника нагоре още утре ще пуснат съобщение, че експлоатацията на енерго-блоковете вече не е безопасна и трябва да се ресертифицират. В резултат ще трябва да спрем и двата реактора и да чакаме тяхно благоволение, щото ако пуснем реакторите на наша глава ще ни сполети съдбата на Иран.

Да да

И ти пиеше глупости. Цената на тока от Козлодуй не зависи от Русия, още повече, че в нея не влизат разходите за хранилището наотпадъците, на кредитите -получени от НЕК, но похарчени за АЕЦ-а. Вероятно в нея не влиза ицената на горивото, коетовероятно също се плаща от НЕК. За сметка на това върху цената на тока от всички източници се добавя надценката на НЕК. Така цената от Козлодуй изглежда ниска, заради скритите разходи от НЕК. Но разгледай си добре фактурата за ток. Добавката за зелена енергия е 0,003 ст. на кВт. Основната добита енергия е от. АЕЦ Козлодуй ЕАД 15,30 27,00 ТЕЦ Бободол ЕАД 63,10 16,32 ТЕЦ Марица 3 69,54 11,06 ТЕЦ Варна ЕАД 83,59 9,03 Пиринска Бистрица Енергия АД 93,26 - Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ЕООД 93,02 - Ню-Ко Загора ЕООД 86,64 Това са цени на МВт. Ако изключим Козлодуй, средната цена в зависимост от добивата мощност и цената и щеполучиш средна цена 9 ст на кВт час, а НЕК с включен Козлодуй, който давал 40% от енергията продава на 8,15 ст. Така че ниската цена заради Козлодуй е ..... под 1 ст. Очевадно е, че и без Козлодуй щяхме да сме на най-ниски цени. За сметка на това пък Газпром ни продава газта с 200$ по-скъпо, така, че благодарине на Русия цената ни е по-висока за другите източници на електроенергия. Газта на бензиностанция се продава на 720$ с ДДС, което прави 600$ без ДДС от които 500$ са цена от Газпром. Ниски заплати, акцизи и данъци правят цената на газта най-ниска, което е въпреки дрането от Газпром.

Айде да те светна лекинко. Цените на енергийните ресурси ЗА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ в България са по-скъпи само от тези в Румъния, Латвия и Естония от цяла Европа. Не мога да разбера кой трябва да се оплаква - ние като потрбители с най-ниски цени или газопреносните и електропеносните и разпределителни дружества, които имат гарантирана по закон печалба? Освен това - да се произвежда електроенергия от природен газ е абсолютно безумство. Това го има само в Русия и България. В Русия - защото им е евтино, тук - защото е най-лесно от техническа и екологична гледна точка. Природният газ е незаменим ресурс при производтсто на важни суровини (торове, пластмаси, полимери) и да се гори е разхищение. Това умните кратуни във Франция, Англия, Германия и други подобни са го прозряли и са решили да не горят природен газ освен за битови нужди.

В цената на тока от АЕЦ Козлодуй влизат и разходите за хранилище, и разходите за гориво. Абсолютна глупост е да се твърди че някой ще финансира горивото за едно предприятие. Точно обратното. При средна изкупна цена на тока в България 75 лв/МВч, НЕК изкупува тока от АЕЦа на цена 42 лв/МВч (виж сайта на ДКЕВР). Умножи разликата (33 лв) по производството за година 16 милиона МВч и ще получиш 528 милиона лева годишно. Т.е. НЕК (държавата) краде от АЕЦ Козлодуй половин милиард годишно като не му ползволява да работи на пазарна цена. Но американците и Костов не искат ние да имаме евтин ток, защото техните ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 ни продават тока на цена три пъти по-висока от тази на АЕЦ Козлодуй, а те не искат конкуренция.

Ето точно този човечец , заедно със още 4- или 5-ма са сивите кардинали НА ВЕЛИКАТА РУСКА ИМПЕРИЯ-И ТЕ КОМАНДВАТ ЦЯЛА АЗИЯ И ПОЛОВИН ЕВРОПА- БЕЗ КИТАЙ ОБАЧЕ... ТОЗИ НА ФОТОТО-АКО СЕ ЯДОСА- НАШИЯ БОГ-СЛЪНЦЕ ББ- ЩЕ СЕ ИЗПАРИ ОТ ВЛАСТТА КАТО ТЕЛЕПОРТИРАН ЗА МАРС.... ТЕЗИ ДЪРЖАТ ББ-ТАЯ РУСКА МАФИОТСКА МАША НА ВЛАСТ - И ГО КОМАНДВАТ ЧРЕЗ ОНЯ ВЕЗДЕСЪЩИЯ ЗАХАРИЕВ.... КОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ИНАЧЕ , ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ- Русия и Тошовите изродчета-комундета никога не са сдавали властта - ТЕ КОМАНДВАТ И СА КОМАНДАВЛИ ВИНАГИ ПАРАДА , КОГА ПРЯКО , КОГА С ПОДСТАВЕНИ БИЗНЕСМЕНИ В КАВИЧКИ , КОГА ЧРЕЗ МУТРИ КОИТО ПАК ТЕ САМИТЕ СЪЗДАДОХА... ДЕМИКРАЦИЯ В ТАЯ ЗАБРАВЕНА И ОТ БОГА СТРАНА НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ИЗГЛЕДИ ДА ИМА.. ПРОСТО НА ТИЯ ПОЛИТИЦИ ИМ ТРЯБВА ИСТИНСКИ ПУЧ.... И НА ВСИЧКИ ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ПОЛИТИЦИ, ДОРИ ЛАТИНСКА АМЕРИКА ЩЕ ИМ СЕ СТОРИ БЛИЗО... НО,.... ЯВНО НЕ Е ПИСАНО В ТЪРПЕЛИВА БЪЛГАРИЯ ПЪЛНА С ГЪЗОЛИЗЦИ КАТО ПАВЕЛ И СИЕ , ДА СЕ СЛУЧИ ТОВА...

След като са се уморили, значи физическата им подготовка не е на ниво. Страмота! ако ви чуеше тов. Сталин, директно щеше да ви разпише билетчето за ГУЛАГ.

Не искаме да купуваме котка в чувал . Искаме да видим какво купуваме.

Добра гледна точка, точно като за нас, по мярка!

За какво са ни КАКВИТО И ДА Е съвместни енергийни проекти с Русия, след като България е подложена на руски ГАЗОВ ГЕНОЦИД???Долу мораториумът върху проучванията за наличие на достатъчни залежи от шистов газ! Да! за енергийната независимост на България! Да! за намаление на сметките за парно и ток с поне 30%!!!Дали е приложимо определението - "Русия, УБИЕЦЪТ на българската химическа промишленост"?Дали е приложимо определението - "Русия, газовият убиец на България"?Цени на руската газ за различни държави - за Германия - 330$/1000 кубометра, за България - 530$/1000 кубометра. Де е Киро на кирия...?

Стига сте лъгали! "-- Според последните данни на Евростат, България се нарежда на пето място (заедно с Литва) в Европейския съюз по ниски цени на природния газ, съобщиха от Овергаз. --" Можете да намерите статията.