17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямало да се регистрират в Данс ,нямало да подават декларация,нямало да донасят ! Чудесно драги примитивни първосигнални герои, но никой не ви принуждава и не ви задължава да правите това. Прочетете си внимателно закона, той не ви задължава да правите това. Друг е въпроса,че той ще се промени и трябва да се промени по отношение на други задължения предвидени в него,но това ще стане не с пищане и глупави интервюта, а с разумно обсъждане в парламента. И не от измислените фейсбук артисти,уж адвокати журналисти , а от официалната адвокатура.

И къде го прочетохте че ''не задължав'' тоя закон... Кога точно ще се промени за другите дето и допир нямат до такава материя и до такива пари ама трябва да пращат копирани планове от които нищо не разбират за да не ги глобят??следва и някакви вътрешни правила да пращат дето при 40% поне един човек трябва да си прави вътрешни ''правила'' за себе си.. Този закон трябва веднага да се промени като се постави и базисен оборот от милиони поне на задължените да се отчитат на данс и да освободят 80% от вписаните в чл,4 от поредната бумащина и страх от глоби...

Не може да се криеш зад конфиденциалността и да вършиш престъпления, това си е вярно. Всъщност откъм права и свободи адвокатите са в много по-добро положение от прокурорите и съдиите. На прокурорите не им си позволява собствено мнение, а съдиите ги клатят здраво с етичните им правила. От толкова много права някои от адвокатите се самозабравиха.

За какво е многобройната ченгеджийница в България че някой друг трябва да им върши работата????? Бая народ взема големи заплати и бонуси точно това да правят ама явно като истински ''професионалисти'' са решили че даже оня на граждански договор за 1000 лева на година по ги разбира тия работи от тях и трябва да им ги докладва.

Най Малко Адвокатите Трябва да Знаят че пред Законите ВСИЧКИ сме Равни и е ЦИНИЗАМ те и Съдебното Съсловие да Искат да са ПО Равни ???

Резултатите са следствие от инструкциите на решетката и раззийският гл.прокурор чайка-просто цацата ,тиквата ,пъпеша,бърни-рабъла и прасето се престараха в услуга на ботоксовото джудже в кремле...ПОЗОР!!!

Да се публикуват имената на съдиите и адвокатите съдействали за порочна съдебна практика!!! Да има чистка!!! Да пратят с съдиите да адвокатстват. ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ПОДКУПВАТ БИВШИТЕ СИ КОЛЕГИ!!!

Кубето е бил юрисконсулт на Крвмиковци , Пелев журналист, защитник на Топлофикация срещу народа! Тия ли са адвокатите, които няма да мълчат?Гледате умела атака срещу адвокатурата.

Това не са адвокатите. това е една група, зад която стоят хора на Пеевски и Цветан Василев и има за цел да усвои средствата на адвокатурата и да наложи пълен контрол над адвокатите. Пелев беше журналист и се представи като адвокат от Благоевград, който защитаваше Топлофикация и наричаше длъжниците хора, които нарочно не си плащат сметките. Останалите искат само и единствено власт. Всичките до един не правят протест, а борба за превземане на адвокатурата, за да установят регулирано защитаване на хора. Никога няма да бъдат адвокати. А подчинените поръчкови медии им дават трибуна. дори и тук ги наричат "адвокатите"- Глупости! Хора, които не са се доказали в професията няма как да зашитават някого и да се самообявяват от името на всички за "адвокатите".

Къде заради топлото,къде заради водата ,често са ме мъкнали по разни дела.Между адвокатите има кръвопийци- за пари със сламка ще ти изпият кръвта, но има и нещо,като донори,макар и малко. Почти всички твърдят,че прокурорите са правно неграмотни, но са по силни.Та , да ви кажа. Тряба да ни напишат в книката на Гинес- в България има такава любов има към прокуратурата,че чак сме заобичали адвокатите.Пълна лудница!

Само да ви попитам представяте ли си ако адвокат при който сте се ''мъкнали''вземе че ви съобщи в данс че има нещо съмнително според изискванията на тоя ззд какво мъкнене ще ви се наложи да правите , да обяснявате, да доказвате че няма такова нещо????? Ако не сте запознати със ззд 2018 г не го коментирайте..

Ами тогава адвоката вместо да защитава клиента си,направо да го вкарва в затвора.Стози закон адвокатите ще изядат хляба на ДАНС .

кожудери!

искат да имат неограничени права в обществото, да си правят каквото си искат и никой да ни проверява и да им търси отговорност за това, което вършат! Плащат ли адвокатите ДДС - не плащат! Но зъб не обелват срещу начисляването на ДДС върху хляба и хранителните стоки от първа необходимост, защо ли - защото ДДС върху хляба е държавна политика и не им бърка в джоба, но ДДС-то върху техните хонорари, макар и платено от клиентите им, им бърка дълбоко в джоба! Въпреки високия си образователен ценз и богата общо култура можеш ли да подадеш жалба до висш съдебен орган - не можеш, защото адвокатското лоби е прокарало закон, който им осигурява тлъсти печалби само заради полагането на подпис, не изписването а само подписването, възивната касационна жалба! Отчита ли адвокатите своите хонорари пред НАП - отчита само проформа и каквато сума те си решат, защото не издават никакви касови бележки и дори някой от тях да има касов апарат той не е свързан с НАП! Участват ли адвокатите в обсъждането на законопроекти и допринасят ли по някакъв начин за разясняването им пред обществото и с това да допринасят за формирането на правилно обществено мнение по дадения законопроект - не, защото основната им работа е да експлоатират правните норми в своя изгода и колкото са по-атакуеми дадени конкретни правни норми толкова е по-добре за тя, защото това им дава допълнителни възможности за увеличаване на собствените им печалби! Та така в същия ред може да се пише още и още за адвокатската дейност и по-специално за една определена прослойка в адвокатската гилдия, която може да я надминат в лъжите и увъртанията само безкрупулните политици!!!

По въпроса за ДДС- Закон за ДДС изм. и доп. ДВ. бр.98 от 27 Ноември 2018г. Данъчно задължени лица Чл. 3. (1) Данъчно задължено лице е всяко лице, което извършва независима икономическа дейност, без значение от целите и резултатите от нея. (2) (Обявена за противоконституционна в частта относно думите "както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус" с РКС № 7 от 2007 г. - ДВ, бр. 37 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 108 от 2007 г., в сила от 19.12.2007 г.) Независима икономическа дейност е дейността на производители, търговци и лица, предоставящи услуги, включително в областта на минното дело и селското стопанство, както и упражняването на свободна професия, включително на частен съдебен изпълнител и нотариус. Независима икономическа дейност е и всяка дейност, осъществявана редовно или по занятие срещу възнаграждение, включително експлоатацията на материално и нематериално имущество с цел получаване на редовен доход от него. Закон за конституционният съд Чл. 14 (6) Решенията на съда са задължителни за всички държавни органи, юридически лица и граждани. Точка по въпроса.

"Пъстрата" от "шарен свят" пак показва "компетентност" на мишка !! Повръщат хората от тъпите ти коментари , не го ли разбра вече???;))

я не се прави на ударена с мокър парцал! Адвокатите какви са?! Нима не упражняват занятие срещу възнаграждение, при това солидно възнаграждение срещу откровено умишлено изкривено тълкуване на законовите норми и административните актове!

ДДС се плаща от купувача на стоката/услугата/.Търговеца го внася в бюджета.Тоест търговеца а събирач на този налог.

при това с определен от него размер, та да не внася нищо в бюджета?!

червените бастиони и в средната класа се сриват един по един. такава е логиката на времето. чао

Крайно време беше. Но в България има юристи от милиционерската школа, от Врачанския университет и от Пернишкия Университет по Технологии и Архитектура. Всякакви като абревиатурата на последния.

Величков от кой е ?

Неграмотно творение на прехода

| Трябва на адвоката Величков да му се предостави възможност пред адвокатския дисциплинарен съд да обясни,как 15 души вегетирали на гърба на 15 хиляди адвокати, как искали да управляват ,как висшия адвокатски съвет се занимавал да фалшифицира предложенията на адвокатите и преди и сега, как общото събрание било като политбюро, как адвокатурата била в 19 век,как 30 предложения не били гласувани, и тн. и т.н Няма как, той трябва да има тази възможност за да се изяснят нещата.Защото ако се окаже,че публично е отправил обиди и клевети към общото събрание и към Висшия адвокатски съвет,трябва съответно да си понесе и отговорността. Няма как, иначе всеки може д а си прави пресконференции и да говори глупости и да клевети адвокатурата. Жалко,че това се прави от действащ адвокат,видно от качения видеоклип. Тази притча за облагодетелстваните също е интересна .Тези глупости за облагодетелстваните, ще трябва да посочите лично кои са тези и как са облагодетелствани.

Последният път адвокатите стачкуваха, когато искаха да им набутат ДДС за услугите. И проснаха правителството по гръб. А всичките им искания бяха приети.

Кога??????

Ще видите една стачка, едни промени. Ще спазвате така приетия закон, да не ви овършеем канторките. Хаджигенов е първи.

Защо не защитавате и другите включени в този чл,4 като 80% от написаните там си нямат и понятие от всичко което искат от тях а освен това и нямат допир до такива перачи на пари..Като искате промени ги искайте и за другите а не само за себе си за да бъдете уважавани от хората че наистина мислите не само за себе си а и за тях, защото все пак те са ваши бъдещи клиенти при едно или друго обстоятелство..

И тук два синода. "Правилната" адвокатура с негенцова едвам говори за милицонерщината навсякъде у нас! Тиквенска адвокатура!

хахахаха, Фейсбук адвокатите. хаахаха !

кви са тия фейсбук адвокати.Фейсбука адвокат, Пелев не беше ли журналист и телевизионер и се видя какво може . И като адвокат в съдебната зала го няма. Вече се появиха и нелегални фейсбук артисти и търсят начин да се рекламират .

Глупости,никаква стачка няма за има. Този Хаджигенов, Пелев и Величков да се упражняват с политика извън адвокатурата. Те освен себе си, не представляват никого освен себе си доколкото са адвокати и са си платили членския внос. Тези хора не представляват адвокатурата и не могат да говорят от нейно име. Българската адвокатура се представалява от Висшия адвокатски съвет на адвокатите от цялата страна. Всичко останало са бабини деветини и глупости.

Дали законовото и моралното право някога ще се слеят? Или съвестта е явление неприсъщо за някои професии? във всеки случай, средните нива на старата система продължават да се саморазрушават- -след образователното и лекарското, наред е и адвокатското лоби. Там, където не е здраво, лесно се разпада.

Ако се бяхте запознали с изискванията на този зловреден практически неприложим закон щяхте да сте на ясно че нито законово нито морално право е останало в измислите тези извръщения в ''закона'' Няма как да изискващ от хора далеч от ченгесарщината да стават доносници и да вършат работата на ченгетата сякаш тяхната е малко...

напоследък....прането на пари било едно от най-трудните за доказване престъпления. Вместо да се мъчат....разследващите вменяват на адввокатите,неприсъщи и дори позорни за тях функции. Днес едно,упре друго.....какъв е смисъла тогава да се наемат адвокати изобщо тогава????? Пълна дивотия.

Не само на адвокатите които все пак имат някакви юридически познания а на много голям кръг от професии които нямат нищо общо с тази материя им се вменяват неприсъщи и позорни функции, но както чета адвокатите само себе си защитават или както е в реалността разделянето помага на властващите

някои тук е равна на нула.Така е като образованието е занемарено,доста хора не виждат повече от носа си и не разбират за какво става дума....

Триенето на дираджиите се активизира предизборно :) ... "Безпрецедентно е в историята на адвокатурата да ни се вменяват задължения да даваме конфиденциална информация на прокуратурата" Много шум за нищо...Цецомобилът ще свърши работата...

това пък от къде го измислиха.Никой никога не е вменявал на адвокатите да дават информация на прокуратурата.Това е лъжа.

Цвъки поуспокоили се от петък или още си в психическо неравновесие...

не мога да им помогна

Или искаш борба с престъпността, или искаш нейната защита. Разбирам ги, но няма как обществото да подкрепи това. Особено, след като всички говорят за ширещата се безнаказана престъпност и липсата на ефективни присъди. Да, присъдата не е дело на адвоката, но и той има пръст в нея чрез защитата си. Да не говорим за космическите им хонорари. След телковете, и адвокатите "лъснаха" с корупция.

В съдебната система всички са навързани като свински черва - като почнеш от прокуратурата, та минеш през адвокатите и стигнеш до съдиите ! Много случаи, в зависимост от обвиняемия, знаеш предварително как ще завършат ! Както казва народа: "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони !"

И искаш така да остане ли? или искаш промяна? Когато нещата са максимално сговнени, както е сега, всяка промяна е за добро.

Иначе просто са съучастници в далаверите и прането на пари!

Тъй като презумцията е, че адвокатите защитават престъпници, то е напълно нормално всичките си доводи по защитата на тези престъпници да се докладват на ДАНС, за да може престъпниците да бъдат осъдени, а не оправдани ! А тази стачка "адвокати vs DANCE " да си я провеждат в някоя дискотека !

И откъде тази презумпция? Уволнявали ли са те неспрашедливо? Явно не са, но когато ти се случи, не ти го пожелавам, ще изтърчиш при адвокат, за да съдия работодателя, нали?

Правен абсурд ,адвокат да докладва.

Не се коси. Никой няма да докладва, законът е въздух под налягане и няма да се прилага. Представи си ,че виждаш нещо, което не е това, което виждаш, а нещо друго. Едни колоси не са това, което всички виждат, но за народа са колоси.

А съдиите и прокурорите кога?

Като уволнчт многобройната армия от ченгесарниците дето не са една и две щом някой друг трябва да им върши работата...

Никакви привилегии не трябва да се дават на тази адвокатска измет да спасяват престъпници, Видят ли престъпление трябва да го докладват веднага и толкоз.

Организацията която защитава престъпниците и тя стачкува. Голям смях.

уважение към професията , ама те до един са ушета , да не говорим за ;душевните страдания; и организираното източване на застраховките , дори като го пиша ми е гадно ,но е истина

stankow

Един режим като загнива и няма как да не посегне на човешките права. Мъчи се да оцелее някак си, макар че е невъзможно.

Ето това искам да видя. Адвокати на стачка... Дали ако някоя прегрешила мутра плати на Марковски например, той ще откаже защита с мотива, че е в стачка. И не ми излизайте с тезата, че не всички са маскари.

За мен бонусите, за Вас адвокатите

Правните корифеи на Бокун Първи успяха да вдигнат на стачка всички които никога и срещу нищо не са стачкували, включително полицаи, съдебна охрана и сега адвокати. Това си е за Гинес,