Компании даряват адаптирани млека. Майки не кърмят

Компании, производители на адаптирани млека, засипват под формата на дарителство български родилни домове и социално слаби майки с продукцията си и така майките спират да кърмят.

Обратно в новината

Коментари - Компании даряват адаптирани млека. Майки не кърмят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета и коментарите тук, проблемът не е липсата на банки за кърма, а и не е само агресвния и нарушаващ кода маркетинг на компаниите производители на млека и аксесоари за изкуствено хранене. Проблемът е в липсата на информираност и отсъствието на подкрепа още преди, а и най-вече в първите дни на раждането. незаангажираността и некомпетентността на персонала в род. отделение и педиатрите това, липсата на увереност и информация у майката и липсата на конкретни насоки къде да потърси помощ и подкрепа след изписването, това са все "чудесни" предпоставки за проблеми с кърменето.

АМ не е полезно, но още по-зле е да държат бебока гладен по 10-12 часа и чак тогава евентуално да го дават на мамчето да суче. А тия номера на компаниите са ясни от години, прочетете за "Нестле бойкот" в нета да видите за какви мръсници иде реч!

Ще кърмя, та да си разваля хубавия бюст, заради който мъжете си примират по мене! Дребното може да яде всякакво мляко, ама аз няма да съм все така хубава. Няма да си развалям хубостта заради някакво си сукалче, все пак то няма да умре от глад..

Майчинството е най-голямата благословия за жената.Струва си всички неудобства.Когато имам дете за мен щастието ще е то да е здраво,чисто и възпитано,щастие,което никой мъж не може да замени...

В Св. София- позната и като Тина Киркова, ще ти откажат много категорично адаптирано мляко. Това добре, ама взимат бебето за първата нощ. Наспивам се аз, но на втория ден гладът на бебето изпреварва производството на мляко- защото сме пропуснали една нощ, а колкото повече бебето суче, толкова повече мляко се произвежда. Та- направиха ми мечешка услуга, след това две нощи не спах, докато бебето си "изработи" млякото. През това време обаче ми дадоха едва 30 мл. добавка с много молби, щото иначе просто пищеше от глад и не можеше да засуче. Нещата потръгнаха и сега бебе е кърмак на 15 месеца. Да не мислите, че суче само за залъгване- изпива поне 400 мл. на денонощие, премерих го, след като ми се наложи да се отделя от него за три дни. Не във всяка болница тъпчат с АМ постоянно. Но във всяка стая трябва да закачат плакат- остави бебето да му огладнее гъзето (но не толкова, че да озверее от глад и да не може да засуче). За забременелите- блогвете на Бу, Хедра и омразната БГ-Мама, в която обаче има доста адекватни съвети на моменти.

Пак западни норми. Не ви ли писна. Да не се давало вода. Захарта е забранена. Меда бил отрова. Вярвате ли си изобщо? И двете ми деца са пили вода с мед. Яли са адаптирани млека. И двете са здрави. Не зная какво е детето да се разболее. Гледала съм ги по бабините методи и нямам проблеми. Останете със здраве.

Вярно, че не сме Африка, но тези компании не се научиха... Преди години, след една такава кампания на Нестле във африка исмират хиляди деца, защото след като майката спре да кърми млякото и спира, после дареното мляко свършва...и детето умира. Да не говорим за качествата на водата в Африка... Вярно, тук не е Африка, ама пък такъв чак либерализъм на реклмата е малко много.

Аз родих в Шейново, не че е важно къде ще родиш. Проблемът в България е, че не дават детето веднага след като се роди на майката. Родих нормално и веднага след като извадиха бебето поисках да ми го дадат да го гушна - не ми го дадоха, дадоха ми го чак 6 часа по-късно. Колкото пъти ми го водеха за кърмене детето спеше, но аз упорито не му давах адаптирано мляко и се мъчих да го кърмя, не че някой ми показа как, добре че имаше една майчица с второ дете в моята стая та ми помогна. Така или иначе детето ми суче вече една година а вода не е пил докато не навърши 10 месеца не искаше просто, не че не съм му давала. И още кърмя. Всичко е въпрос на желание, но смятам, че не трябва бебетата за се захранват, трябва да се насърчават дори и майките, които не искат да кърмят да опитат

В Шейново, то май и навсякъде, все още е така. Липсва организация. Вместо да се оплакват, че нямат персонал и да връщат бебета подсечени, можеха да си сменят великата идея 'мама да почива' и да ни ги бяха дали да си ги повиваме и прочие. Иначе аз съм се заинатила, че ще кърмя и кърмя от момента в който излязох от реанимация. Също не се намери никой нищо да покаже и каже, случайно единия ден мина една акушерка и ме видя, че се мъча. Също не давах адаптираното мляко, което ми носеха. Сега сме си вкъщи и си кърмя и смятам така да продължава. А мъжете ще ви помоля да не давате тъпи коментари без изобщо даже нещо да сте прочели, че тук имаше много такива.

Аз съм от майките, на които не влиаят реклами и съвети. Първото го кърмих 9м. второто го кърмя още 1г. и 9м. Всичко е въпрос на личен избор.

Всичко е въпрос на личен избор и желание.Аз родих и двете си деца в Майчин Дом и двете бяха захранени с адаптирано мляко,отделен е въпроса че никой не ме попита.Но прибирайки се вкъщи и двете ми деца не бяха активно сучещи,което ме принуди месеци наред да се изцеждам и да им давам кърма от шише.Неимоверни усилия,но си заслужава за здравето на децата!

не е чак толкова фатално че се дава мляко на децата в болниците. На мен лично кърмата ми се появи чак на четвъртия ден след раждането и бебето се хранеше първоначално с адаптирано мляко, след това го кърмих 10 месеца без никакви проблеми.

значи все още е практика да захранват с адаптирано мляко бебетата. детето ми го даваха няколко пъти нахранено. е, как ще се научи да суче?

мнооого малоумници са се разписали пак

Има много по-важни неща от кърменето! Имайки предвид "прекрасното" качество на храните, с които се тъпчат младите хора, мисля че не е сигурно колко по-полезно е.Далеч по-важно е как ще възпиташ детето, образоваш, каква среда ще му предложиш, другото е въпрос на избор.

Права сте,че водата е жизнено важна,но ако детето е изцяло на кърма не е необходима,тъ като 80% от кърмата е вода.Световната здравна организация препоръчва първите шест месеца,бебетата да се кърмят.Захарта е абсолютно забранена!Така че,мили маки ако имате възможност,дате добър старт на децата си!

какво като на детето се дава вода?какъв е проблемът? водата е жизнено важна за човека, а и помага за премахването на жълтеницата. най-новата мода е да не се къпят децата и да не пият вода, докато се кърмят, като ви е толкова акъла, следвайте модата.

Причинител на жълтеницата е билирубинът. Той се изхвърля с акото, а не с урината. Когато на новородено се дава вода, се намалява възможността да поеме кърма, което е основното, от което има нужда. За сравнение-стомахът на новороденото е колкото юмрука му. Натъпчи го с вода, не му давай да суче и после разправяй какъв героизъм е жълтеницата при новородените. Майко, четете малко повече преди да коментирате е ли новото по-лошо или не!

Причинител на жълтеницата е билирубинът. Той се изхвърля с акото, а не с урината. Когато на новородено се дава вода, се намалява възможността да поеме кърма, което е основното, от което има нужда. За сравнение-стомахът на новороденото е колкото юмрука му. Натъпчи го с вода, не му давай да суче и после разправяй какъв героизъм е жълтеницата при новородените. Майко, четете малко повече преди да коментирате е ли новото по-лошо или не! Децата се препоръчва да не се къпят в началото, защото върху кожата им има защитен мазен слой-това пък го обясни педиатърът на втория ми син. Въпросният педиатър прави малко повече от това да препрочита цял живот преписаните с грешки лекции.

ами да ви кая, тук в германъ, имах сеццио и ми дадоха детето да го курмя, вупреки, че още не си усещах краката от упоиката. но пурво ме попитаха, дали искам да курмя. това е индивидуално решение, но е по-добро от адаптивното мляко, дава имунитет ( наи-малкото)

Aa, как ще кърмят, ще се размести силикона.

Ми аз не разбирам що за майка ще е дадена жена, която не иска да изпълнява елементарните си майченски задължения. Представям си що за родител ще бъде тя и какво дете ще отгледа. Такива в Бг-то са множинство вече!

В България масово дават на новородените апаптирано мляко и вода след раждането, никой не пита майката. Да не говорим, че й дават на го накърми часове след раждането, а не веднага.

От момента на моето раждане, от поемането на първата глътка въздух и аз търся отговор на въпроса за ЕНЕРГИЯТА МЛЯКО. Това което застъпва, като мнение, е истина. Майчината обич и нежност са в състояние, носят енергиен заряд, който неглижира споменатите фактори. Енергията "чи" или "ци" детето "черпи" от гърдите на майката, ЦИ,ЦИ - те, но и от слънчевия сплит, при прегръдките на майка си.

тази откачалка кой я пусна? наясно ли сте, че подобни ненормалници са също толкова анти- идеята за естествено кърмене колкото и фармацевтичните компании?

Ползата от кърменето не подлежи на съмнение, но аз ли съм с предразсъдъци не знам - не си представям как бих дала чужда кърма на децата си. А като си помисля, че банката работи почти на честна дума - от къде да знам коя от носещите кърма е изпушила кутия цигари преди изцеждането, коя е пила 2 водки или лекарства...

Не съм сигурна, че е на честа дума. Една приятелка имаше премного кърма и искаше да дава излишъка в такава банка. Обърнаха я наопаки от изследвания, не стана лесно.

Съмнявам се, че естественото кърмене е толкова полезно като се има предвид боклуците и отровите, които ядем. Моят син се роди недоносен и не е кърмен нито ден, както и много други деца в неговото положение. Преди появата на адаптираните млека в БГ, такива деца са хранени с козе мляко и пак са оцелявали. В момента синът ми е на 19 г и досега никога не е пил антибиотици.

Нима не знаете кой не обича млякото?! Риторичен въпрос разбира се, но все пак това са жените които смятат да имат гърди, като от преди бременността. Не конкретизирам кой са тези жени, заради съществуващата "толерантност" във форума към истината по тази тема.

Съвсем наскоро родих в "Шейново".На бебетата масово се дава адаптирано мляко,поради което после те много трудно засукват.Когато още в родилното се появиха проблеми с кърменето на бебето ми,не се появи нито една акушерка ,която да ми помогне,а уж това им е работата.Накрая ревях,защото исках да кърмя бебето си на всяка цена и тогава една акушерка се нави да ми помогне срещу заплащане,разбира се.

Хора, не вярвайте, трима педиатри независимо един от друг препоръчаха да не се ползва адаптирано мляко и сега бебето е само на естествена кърма! Естествена! Запомнете! За три дни душичката наддаде с около 140 г веднага! Майната им на бизнеса, печалбата, химията и компаниите!

Много "майки" раждат по грешка. Не кърмят да не си развалят цицките или правят "кариера". А тази "грешка" е обречена да боледува и да задава некои вопроси към "майката"

Имам съвсем преки впечатления от 2-ра градска, в която избрах да родя, за да имам добър старт за успешно кърмене. Ами, аз поне не се предадох на непрекъснатото тикане на адапте и вода със захар на родилките и не си дадох детето да бъде "захранено" в детската стая. Случи се еднократно и ез мое разрешение, за което бях бясна. Е, все пак успях да кърмя детето си 1 г. и 4 м.:)! Успех на бъдещите и настоящи млади майчета! Дано се намират само наистина компетентни съветници, защото това е най-важното!

Честито! Да Ви е живо и здраво! И още да наплодите! Кърмяща майка е един от най-светлите образи на жената.... Във връзка с прочетеното, че водата пречела на храненето. Струва ми се, че водата за 20 минути отива до пикочния мехур и ако е дадена в подходящо време не би следвало да пречи. През лятото бебетата вероятно се нуждаят от повече течности отколкото през зимата. Много интересна ми беше дамската беседа. И спокойствие има в нея докато в другите форуми мненията са като опаковани тухли. Желая Ви здраве и щастие, госпожи! Може би и някоя госпожица. На бебета им е все едно. :)) За мен също няма разлика.