2/3 от младежите в САЩ не ги бива за войници

Повече от две трети от младежите в САЩ се оказват непригодни за военна служба дори и в случай, че те самите желаят да постъпят в редиците на US армията

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от младежите в САЩ не ги бива за войници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали си имат Рмбо, Непобедимите и още цяла плеяда герой от този сорт гдето ха се появиха ха веднага победиха?! Тогава защо им е армия та само да се охарчват за нея, я?! Нека да си карат с геройте, а мръсната работа в арбския свят да я оставят на такива балами като нас от НАТО!

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ ГИ БИВА, НЕМОГАТ ДА ПИЯТ ВОДКА, И ВСЯКАКВИ СПИРТНИ ГАДОРИИ. АПРОПО, ПРИ СТАЛИНГРАД СА ЗАГИНАЛИ 200 ХИЛЯДИ РУСНАЦИ СЪС ПО 2 ПРОМИЛА АЛКОХОЛ, ЗА ЖАЛОСТ!!

Добра новина за Путин и ислямистите. Може би и за всички останали.

Новината е закъсняла. Те пилотите им още в Югославия трудно различаваха трактор от танк, та какво оства за обикновения войник.

Тава е гадна Руска пропаганда)))) Лично В.В.Путин е наредил да бъде написана тази статия))))) А истината е , че от 34 тествани младежи 43 са годни за военна служба в САЩ)))) питайте г-н Иречек , той ще потвърди изнесената от мен информация))))

MAD.XayC

Ти луд ли си, чистата истина си казват хората

Причината е ГМО-тата.

В арабските страни всяко дете е годно за военна служба.

Годно за войник или за пушечно месо? Има известна разлика.

А у нас колко стават за вайници? Едва ли ще ги докараме и 2/3.

Чети по-добре. Или си оправи математиката за 1 клас. Статията е, че 2/3 са НЕгодни. Т.е. 1/3 са годни. Ние няма какво да ги докарваме до 2/3 за да ги минем.

заради високите изисквания.. не е като в рашата... кило водка, после три лицеви и си приет... и ден след ден, ден след... същото упражнения плюс стрелба с танк.

Ако след кило водка можеш да направиш 3 лицеви ти не си войник а супермен :)

Аз американската армия не я мисля. С население от 300 милиона и повече, непрастанен поток от имигранти от болни и съсипани държави, се ще се съберат 1-2 милиона за армията. Помня преди няколко години имах прекачване през някакво европейско летище (или амстердам или виена). Летището беше пълно с амеркански воиници по униформи но без оръжия (не знам защо бяха решили да ползват гражданско летище, се съм мислил че си имат военни летища за тая работа). Това което ми направи впечатление, е че почти всички бяха с фамилия Гонзалес или нещо подобно...едно 90% от тях сигурно бяха мексикански имигранти които служат за паспорт....напомни ми за римската империя...чужденците им служит Х години за да станат гражданин на имеприята :) С 2 думи, докато има болни и съсипани държави, ще има имиграция към други страни като САЩ което и дава свеж поток от хора за армията.

Просто това беше мексиканско семейство Гонзалес, коита отидоха в казарма тогава :)))

си? Или просто идиот? Къде ги слагаш краварите наравно с руснаците а? Със Червената армия която прекърши гръбнака на фашизма а? Краварите са се били основно в Тихия океан с Япония и малко в Северна Африка. Когато стъпват в Нормандия и нацитата започват да пращат подкрепления и да ги притискат с опасност да ги издавят в Ла Манша....Какво правят краварите и томитата а? почват да пплачат на рамото на Чичко Сталин да ги спаси...И той ги спасява с настъпление в Украйна. Чети историята дебил и тогава говори...Упссс забравих на теб ти плащат да ръсиш усарска пропаганда за товаа!!!!

Той че тоя ръси пропаганда е явно, но и ти не падаш по-долу от него

гейовете? Те могат ли да служат, защо няма информация за тях, или влизат в някоя от групите? Освен това от много време се мъчат да ни докажат, че жените не отстъпвали по нищо на мъжете. Как стои въпроса с тях, защо няма статистика? Честно казано, боли ме фара за американците, по-важно е в България как са нещата, да не би процента да е по-нисък? Тук всички се правят на мутри и им подражават, ама като им свирне куршум покрай ухото, сигурно най-употребяваната стока ще е тоалетната хартия. Знаем, че в нашата "армия" жените са по-висок процент отколкото в другите натовски армии.

Наборна комисия. Влиза поредният младеж и председателят, без да двига поглед от бумагите казва "седнете". Младежът сяда на стола пред бюрото и председателят заявява: - ГОДЕН! - Ама как така? Та вие дори не ме погледнахте! - Младежо, вие ме чухте, значи слуха Ви е наред! Видяхте стола, значи, че и зрението Ви не е зле. И махте достатъчно мозък да изпълните простата команда да седнете. Значи, че сте ГОДЕН!

Да бе, да. А след японското нападение през 1941год.над Пърл Харбър воюват с апачите на Винету и други индианци.

Изводите са: 1/4 неграмотни; Огромна част с психически отклонения; Затлъстяване. Сещам се как коментираха, че заради скъпото образование, за първи път сегашното поколение е по-неграмотно от това на родителите им. А за военните съм чувал, че те субсидират военни компютърни игри, за да привлекат младежи.

От статията виждам два извода: 1. В САЩ имат същия проблем с афроамериканците, като ние, с индобългарите. Независимо от расата, става дума за една и съща социална прослойка. Такива ги има и в Германия и във Великобритания, само че бели - раждат се и живеят на социални помощи, без никакво намерение да се хванат на работа. 2. Изискванията на американската армия са доста високи.

От коментарите ти и аз правя (не "виждам") два извода: 1. Тъп расист си, защото белите в щатите са по принцип по-смотаните, защото амбициозните черни и сомбрероси се напъват да излязат от гюбрето, докато белите го считат за даденост. 2. Щом простата математика и четенето ти изглеждат като високо изискване - виж първото твърдение в точката по-горе.

1.Тъп либераст си, защото си виждал латиноси и афро-американци само по телевизията, особено латиноси. 2.Простата математика и "четене" са високо изискване именно за споменатите в точката по-горе.

Прост, по-прост, най-прост, ..."Хан Тукту"! Схващаш ли?!...

между най-прост и ..."хан пукту" стои псаки.

това са глупости. Съвременната глобална война ще се води от дистанция хиляди километри, с дронове и друга роботозирана техника. За локалните си войни САЩ успява да манипулира местното население.

Пехотата си е пехота и нищо не може да я замени в специфичните й задачи...

Е тва са глупости. Ако армия не стъпи и окупира съответна територия и не създаде съответната администрация за дадената територия, всякакви военни действия ще бъдат безсмислени и няма да има край. Освен даването на излишни жертви поза няма да има. Ето на Ирак. Първия път не стъпиха в Ирак и не стана ясно спечелили са или не, а втория път го направиха както трябва и в момента в който се изтеглиха кво стана а?

в Ирак конфликта е локален. Такива са конфликтите и в Либия, Сомалия, Египет, Украйна, Сирия, Авганистан.

Да, ама не ставаш за оператор на дрон, ако имаш пиЪрсинг.

Бате, при всеобща мобилизация никой няма да им мери талиите, диаметъра на дупките в ушите или други подобни дупки, нито ще ги пита как се смята естествен логаритъм. Нужни са брой за статистиката и туйто.

Да опитат с девойките. Ако и те не стават, US да наеме руската армия.

Ще трябва и много водка.

Ще наемат китайци. Те и без това скоро ще настигнат Япония по ниво на средното образование.

трябва коренно да се промени концепцията на съвременната война - трябва да се поразява противника с хвърляне на смартфони и таблети.

Едно време какви славни войници си имахме и ние в България!

ох не виждаме нас си ами все другите оправяме

Въпросът е тези младежи,като не могат да четат,как ще работят.

Ще работят гласоподавател.

онова прасе, на горната снимка ? Но сега, лека-полека, ще започнат да се мешат и ще се уеднаквяват! Така както не можеш да различиш наште "Тюфлеци" от УСА-"Тюлени"

Писалият статията е от тези невежите. 71% от 34 младежа или казано по точно 24,14 младежа.......

Те пък нашите са готови маааа,та чак спят с каските.

Кончита Вурст да ходи в армията. Нали USA подкрепят цветовете на дъгата.

В момента има женско отделение на самолетоносачите (а мисля, че и на по-малките съдове). Ще трябват много прегради, ако обособят ареал за всяко отклонение, служещо във флота.

е нищо, ще си стрелят и без обучение вкъщи. Сега ми се изясни защо няма толкове жертви при стрелбите. Обучавайтегибе.

Статията е голяма манипулация!!!

Шило

"Уолстрийт джърнъл" е източникът. Да го наречеш манипулативен е меко казано доста смело.

е как да ги бива - дрога, секс, алкохол, извращения,безотговорност, полуграмотност, но пък са защитени от невероятен закон - не могат да бъдат съдени за военнопрестъпления при "миротворни" мисии

Няма един нормален българин който да е бил в казармата и да е научил нещо хубаво.Е има и една чалгализирана прослойка която с умиление си спомня запойте,свинщината,яденето на лайна мизерията,слугуването на разни диви гнусни селтаци с хомосексуални наклоности стрелянето един път в годината с половинвековни оръжия докато е била в велик български войник.Славно време е било историите на кварталните чички впиянчени до оскотяване винаги са едни и същи.Аз мога да кажа,че не изпитвам нищо друго освен безкрайна радост че не отидох в този кенеф наречен БА.

БА е кенеф, БНА виж беше нещо друго;-). Всичко,което си написал е вярно и пак мога да ти кажа,че в крайна сметка изводът ти е грешен и си пропуснал много. Влязох в казармата физически и психически подготвен и през цялата служба разсъждавах точно като теб. Години по късно осъзнах въздействието и върху личността. То е в огромната си част позитивно именно поради факта,че всичко вътре е тотален алогичен sh*t . Казармата е място на парадокси и това е един от тях;-).

Браво бе - ами като не си бил в армията, откъде ги знаеш тези неща? А аз съм бил - и смея да твърдя, че си написал пълни глупости, еле пък за стрелбите - че по ония години и трудоваците стреляха повече! (Уточнявам - имам предвид двемената, когато имахме армия, т.е. до '89...).

Имащи нещастието да си губят времето там година-две -три са ми разказвали достатъчно.Е да имало е и свойте добри страни.Моментът в който се махаш от там.Това в общи линии изчерпва всичко.Та след като си във такъв възторг кажи ми какво научи от там освен да миеш кенефи и да пълзиш по земята или пода?Научил си се да стреляш?Всеки може.Да управляваш танк?Евала.Много нужно нещо.Може би дори да летиш с някоя руска барака на 40 години.Но това беше и е само за много избрани и елитни бойци.Прости ми иронията ,но наистина ми се струва мега безмислено.Освен това знаеш как се води една съвременна война.Бомби ,ракети докато ония отдолу шават.

Точно защото си се скатал, си мислиш така. Но мъжът ТРЯБВА да мине през това - сигурно няма да ми повярваш, но един ден ще те удари хормона и ще започнеш да ставаш и лягаш с мислите за оръжие и бойни тактики. Неизбежно е. А за казармата си до някъде прав - дали е БА или БНА или дори Царската армия, това е изключително неефективна структура, която цели да притъпи инициативността и свободната вола и да те направи винче в машината. През соц-а младежите губеха 2 от най-продуктивните години от живота си за да спрягат глагола мотам се, вместо да се превърнат в съвършенни бойни машини. За конадния състав (особено по низките и средни нива) изобщо не ми се говори.

Ми голям мъж си станал, няма що! Като те пуснат в гората сам с автомата докато има снежна буря, а около теб вият вълци, лекинко се променяш и формираш характер. Затова утре като ти се изрепчат двама мангали, вместо да извадиш нож ще напълниш гащи!

А в България на 100% са годни за бойци ....................

Ми то и по нашия Делиормански край е така . По селата хората са потънали в невежество и дори са забравили българския език . Във всяко село има по някой местен тарикат с микробус, който веднъж на няколко седмици им прави екскурзия до големия град . Когато дойдат минават през Била, Кауфланд, Технополис, зъболекар и някоя администрация . Екскурзовода се ползва и като преводач . Страшно невежество и затъпяване . Хорицата се движат като стадо и страхливо се озъртат, когато влязат някъде . А иначе са си най обикновени селяни - добродушни и бачкащи до скъсване . Как се появи такова невежество и аз не знам .

"Как се появи такова невежество и аз не знам". Върна се с капитализЪма.

Тази статия май е писана от някой "младеж", когото не са взели в армията на САЩ, та се налага да попитам другите четящи: как, според вас, трябва да разбирам израза "71% от 34 младежи"?

34 X 0.71 = 24.14 младежи не са годни за военна служба...

ГОДЕН! Отивай в склада за униформа.

хубаво е когато хората имат чувство за самокритика и имат реална и обективна преценка за ситуацията. америка има своите слаби места и те не се крият- напротив, ежедневно се обсъждат в медиите. виж- в русия и китай, статии в подобен критичен дух рядко достигат до повърхността, а авторите им се обявяват за евреи, луди, капиталисти и т.н. или просто изчезват!

По време на цоциализЪма и студената война имаше една пропагандна младежка рубрика "Твоят връстник на запад" Май мужиците у нас пак са я отпочнали :)

От кой пръст го изсмука това?

това ми прилича като - прах в очите ,какво като е така то си е техен проблем,а какво става снашата армия е по важно...

Ми те на който му трябва, вече си има частна армия 300 000хил. души професионални главорези събирани от кол и въже от целия свят. И им дреме за американските младежи.

американците поне са честни. не се взимат всички са супер спецялисти по всичко. а ако стане световна воина, тогава всички ще станат годни, никои няма да седи да им гледат дупките по ушите или татуировките.

хахахахахахахахах,,,хо...хо...хооо

Тия и без война ще загинат...

Истината е, че балъците стават все помалко и помалко. Да умреш, за да стане някой по-богат не е геройство а глупост!

Абре пичове, след толкова стойностни коментари, защо избираме такива боклуци за политици. Щом аз казвам, че коментарите ви са много компетинтни, значи можете да се гордеете с тях. В Америка има много прекраскни младежи. Те обаче нямат никакви национални идеали. Това значи, че това е нация без бъдеще. Парите и материалното благополучие не могат да бъдат национален идеал.

И този Рим ще загине...:) Нищо ново под слънцето!

pompai

Аз тези с тежки присъди ги пускам с калашника :)))

Интересно. По нашите географски ширини да да влезеш добровлно в армията трябва да си или луд или идиот( това в 90 процента от случаите, не че не познавам и хора който не спадат в двете гореупоменати категории, но след няколко години активна служба напуснаха). Преди да се видиотят напълно... А в братска Америка 2/3 от кандитатите не могат да покрият сложните изисквания за да постъпиш в армията.... Яко си е както и да го погледне човек. Даже е забавно, лошото е, че така като гледам скоро ще имаме подобни наблюдения и при нас. На 5 ракиики - толкова.

Хайде пак претоплена манджа, заради липсата на мераклии от 2001 година тече програма за набиране както на кадрови войници, така и на специалисти с определени умения необходими на американската армия от емигрантите със зелена карта. До 2008 година над 65000 чужденци са минали през ВС на Щатите, 37 250 са получили американско гражданство като 111 от тях посмъртно. Тъй като проблема се задълбочава от 2009 година министерството на отбраната решава да допуска в редовете на армията и емигранти без зелена карта но живели поне две години в Щатите.

pompai

Ако те хвана на мерника от 800 метра ще те уцеля в лявото око.

Истината за западащият запад не може да бъде цензурирана. Самото цензуриране, потвърждава правотата на мнението в конкретният пост.