ЕП настоя за връщане на визите за граждани на САЩ

Европейският парламент прие резолюция, с която призова Европейската комисия да препоръча връщането на визите за гражданите на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - ЕП настоя за връщане на визите за граждани на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АБЕ ДРУГАРИ, ДАЙТЕ ДА ВЪВЕДЕМ ЗАКОНА ЗА РЕЦИПРОЧНОСТТА!!!!!! ЩОМ ТЕ ИСКАТ ВИЗИ ЗА НАС, И НИЕ ДА ИСКАМЕ ЗА ТЯХ!!!!!!!!!!!!! КАКВО ПО-ПРОСТО И ЯСНО РЕШЕНИЕ!!!!! СТИГА МЕ СЕ ВЪРТЯЛИ В ОМАГЬОСАН КРЪГ И ДА ЧАКАМЕ БЛАГОВОЛЕНИЕТО НА КРАВАРИТЕ!!!!!

Време е да се покаже на мериканците, че не могат да печелят приятели с безпардонност и извиване на ръце, вземат по $180 за кандидатствуване за виза, поголовно отказват визи без обяснения и не връщат парите, които са една месечна заплата, макар и минимална. Даже не си правят труда да разглеждат апликейшъните, които се правят трудно на Интернет от самите кандидати. Така Америка е затворена за нас, защото се гнусят от бедността ни.

Какъв е зорът с тези визи? Нека и те да си вадят визи. Нормална реципрочност! Аз съм.пътувал често по бизнес до преди 7-8 г. Тогава визата беше 5 годишна. Никакъв проблем. Да направят такива о за тях.

Умръзна ми да чета че за Австралия сме без виза. Вярно че е упростена онлайн процедура, но отказите са поголовни, и си е с ВИЗА!!!

процентът на отказаните а е под 5%, а той сега е на 15%, т.е. на всеки шест българи кандидатствали за виза на един отказват.

Ами нали те ги отказват? Ако искат и 50% ще отказват без да дават каквото и да е обяснение.

Става въпрос за спазване на реципрочност! А те могат да си измислят всякакви тъпотии! Фактът че не дават никакво обяснение и причина за отказа говори, че е абсолютно субективен!

Европа ще наложи на американците така наречената "visa upon arrival". По този начин 5-те източно-европейски държави ще бъдат прецакани, американците няма да бъдат раздразнени, и Брюкселските еврогейци ще излязат от конфузната ситуация.

Защо сте толкова прости и малоумни българските псевдо-мачовци бе? Не може да напишете един аргумент без да сложите някаква глупост. Неграмотна свиня такава, научи се на български и после фантазирай за евроГЕЙове - само това ви е в главата. Вземи някой да те на ебе и да млъкнеш.

Anti Hamster

Симона, не можах да разбера това което съм написал ли те подразни, или просто общата ти култура е на ниско ниво и държиш да сипеш обиди към хора с различно от твоето мнение?

Ще им наложат истински визи и то не заради българите, поляците, кипърците и естонците, а за отмъщение на тръмп и неговите малоумни методи да гони от америка хора от много страни, в които американците се разполагат като у дома си

Anti Hamster

МалоумЕнико???? Надявам се ника ти да не е истинско изображение умствения багаж. Отново ще напиша за теб и за Симона: Европа ще се опита да излезе от ситуацията "чиста и неопетнена". От една страна са милиарди долари приходи и стар съюзник, а от другата са страни които много често се опитват да не играят по правилата. Европа трябваше да наложи визи за САЩ и Канада миналото лято, но не се престраши. Много ми е трудно да повярвам че същото няма да се повтори и сега. Дано да греша, ще разберем след 2 месеца,

Мдаа - ще почакаме 2 месеца и ще видим как ще паднат маските. Между другото, къде е бившият премиер-слънце да се хвали, че с подписването на СЕТА падали визите с Канада, които ВЕЧЕ трябваше да са отпаднали за граждани на ЕС???!!!...

Заради нас няма да си мръднат пръста от Съвета... По- скоро ще стане ЕС на пет скорости и нас ще ни разкарат. Англия заради нас излизала, а ние визи на Америка... луда работа. Като шенген ще ни обявят за корумпирани, прокажени и пр. и така ще се измъкнат

престанете с тези глупости за Тръмп и прочетете за какво става дума драсакчи прости - въпросът е за реципрочност и това е документирано много преди Тръмп да се кандидатира.

Щом те искат визи за нас и те да си плащат за нашата държава!Ние да не сме разграден двор за тях?

я имало и други бели роби трее се въведат реципрочни мерки!

Нямам причина да посещавам САЩ,не съм го направил дори когато имах покана от моя близка, женена за американец.Те имат история по-кратка от 250 години, което е твърде недостатъчно ,за да имам културни потребности да отида там/дори само като турист/.Икономическа причина също нямам,за да ги посетя.Вече съм гражданин на ЕС от 10 години и не е реално да се наредя на опашка пред което и да е посолство.Моля да ме извините за безразличието ми към САЩ,но смятам да го запазя и за в бъдеще.

Ами можеше да отидеш и да видиш какво е постигнала една страна "без история", но със свободен народ. Нямат толкова исторически сгради като Европа, но пък имат много повече природни забележителности (все пак това е почти цял континент). Като започнеш от Гранд Каньон, минеш през Йелоустоун и солената пустиня в Юта и стигхенш до пустинята в Невада и Ниагарския водопад. С удоволствие бих отишъл пак в САЩ и определено там е доста добро място за емиграция, въпреки всичките им негативи.

ЕС не удобрява Тръмп и се опитват да набиват обръчите на Тръмп.

Това е много мръсен номер от страна на американците, да ни натикват в техни воини, защото сме били много голями приятели с тях. А когато дойде въпроса до визите, не ни пускат, защото сме боклуци. Това е едно национално унижение. Нашият отговор трябва да бъде - вън базите от България. От кого ни пазят те? От нашите освободители руснаците, ли? Ега си наглоста.

по-нагли са само нашите соросоидиоти които ни убеждават, че Русия ни е враг. Нека по този случай да прочетат: Граф Николай П. Игнатиев e човекът, подписал от името на Русия Санстефанския мирен договор на 3 март 1878 г., с което се поставя началото на свободна България. "Моят идеал е бил и е свободна България. За това съм мечтал още през 1862 година Моето сърце принадлежи на българите и в своите мечти аз желая на българския народ да процъфтява" от речта на граф Игнатиев на митинг в София през септември 1902 година.

и с този същият така наречен мирен договор ни орязват държавата за първи път после с още 2 такива Те толко са ни братушки и тез мангали

Тия еврогейове си правят политика на наш гръб, само и само да навредят на Тръмп. Ако беше оная кифла масов убиец Килъри избрана за президент, даже нямаше и да ни забележат, сега заради нас видите ли налагали визи на американците. Хо хо хо.

Никой няма да въведе визи на някого заради нас. Трябваше да са ги въвели още миналата година, но Запада внаги си гледа първо своя интерес. Европейската солидарност е една лъжа. Цялата работа сега е да правят мръсно на Доналд Тръмп.

хаха стои та гледаи как ще ги въведат и след това ще разбереш защо ни е добре да сме в евросъюза

До сега американците само са експлоатирали природните ресурси на други държави. Затова водят и множеството войни по света. Внушават от лъскавите си филми, че са много хубави, обаче децата, които отидат там, дори на студентски обмен, биват подложени на жестока експлоатация и унижения, също както по времето на робството. Нека не забравяме и факта, че всички държави са подложени на шпионаж от САЩ. Без всякакво уважение и зачитане на суверенитет шпионират държавни лидери, включително на Германия, Англия, Франция... Сред другите много "хубави" неща, идващи от САЩ са ГМО храните, които правят консуматорите болни, финансовите машинации с кухият им долар и вечното тракане на оръжия!

valentor

С очите си ли го видя, или прочете работническо дело ?

С очите си го видях,живях там с зелена карта и накрая ми писна и я хвърлих,сега си живея спокойно ту в България ту в Германия и съм си добре,защото съм европейски гражданин и съм си в къщи!

Светът се движи в погрешна посока, за съжаление. Хората вместо да се отварят, глобализират, се затварят. Какво ще последва сега? Тръмп вероятно ще въведе реципрочни визи за гражаданите на Франция, Италия, Германия и др. западноевропейци. След излизането на Великобритания ще се случи същото. Ако ЕС се реформира и мине на различни скорости, означава формиране на ядро и периферия. Ядрото ще се интегрира в голяма степен, близка до федерация. Това означава външна граница, около периферията, и вътрешна граница, около ядрото. Ядрото ще е глобализирано, периферията, деглобализирана. Това са процеси на разпад. Те могат да доведат първо до ограничения на придвижването от периферията към ядрото, а в последствие и между отделните държави в периферията. А с това идеята за единна Европа става на пух и прах и тя ще се реализира само по отношение на ядрото. От това не печели никой. Губят обаче само някои, младите, активните, търсещите, искащите, амбициозните. Пенсионерите, хората не показали носа си от село, няма да бъдат засегнати!

Страхотно би било, но на ЕК и на ЕП не им пука за държави като България и вероятно ще мислят единствено за това колко ще му бъде скъпо на ЕС на върне визите за САЩ. Имали два месеца да мъдруват резолюция .... поредният блъф!!! Нищоправещи, нищоможещи, оядени евробюрократи!!!

Да получиш виза за САЩ изобщо не е гаранция, че ще влезеш на територията. Това ми беше заявено и на мен самия, когато кандидатствах за виза преди години. А сега с този очарователен президент, маса хора от целия свят ги връщат обратно по летищата. Хора, хвърлили маса пари за да отидат там и за какво?! За да поискат да си тръгнат обратно на третия ден.

Хората са овце, които пасе американската пропаганда! Плащат си за ... да отидат да робуват на някой американец доживот, да бъдат унижавани, защото не били американци и т.н. Всъщност отиват, да правят силна икономиката на чуждата държава. Но глупостта не ходи по гората, нали? Само по хората.

Относно експлоатацията... щото твоят местен феодал, примерно в... един Несебър, финансиран с руски пари (както става в повечето случаи) не експлоатира половин град на минимални заплати, никакви договори и гаранции, и често странни условия за труд? Или една групировка небезизвестна, група компании, както те обичат да казват, от Варна, трибуквена групировка, отново свързана с мекоговорящите другари отвъд Украйна. Нека казваме нещата изцяло и с истинските им имена. И освен това, тук не става дума за работни, а ТУРИСТИЧЕСКИ ВИЗИ! Става дума за това, да можеш да отидеш да видиш приятели, да видиш роднини, ако имаш и да посетиш каквото искаш да посетиш. Изобщо не се говори за отваряне на пазара на труда на САЩ или която и да било друга държава, и ходене да се "робува" и подпомага икономиката на когото и да било.

Поне да видят - как е, да висиш по опашките и да им се молиш за една виза, да им плащаш за това немалко пари, а ако пък и да им отказват чат-пат, въобще ще тържествува справедливостта.

Ако се въведат визи за САЩ нещата ще седнат на правилната плоскост. В момента не всичко, идващо от тази държава е положително. А самовлюбеният им президент скоро ще си получи един ритник, вместо потупване по рамото. В крайна сметка той разцепва общонстта, вместо да я сплотява.

"Не всичко е положително"? Майтапиш ли се? Кое по-точно е положителното?

Този въпрос е за Корнелия Нинова, нали?Синът и вече 5 години е там в търсене на отговора.

Нищо против нямам, НО нека ПЪРВО всички, които последните 5-10 години са влезли нелегално без визи в ЕС да бъдат депортирани по родните им места или там, откъдето са заявили че идват без документи и с Айфони последен модел... След това Меркелица, Юнкерица и сие в карцера с повдигнати обвинения за допуск на нелегални и призоваване към нелегално пресичане на границата + обвинения пълни за геноцид с/у собствените си народи и тези от ЕС. Нека тогава да се пристъпи и към въвеждане на визов режим със САЩ и Канада. Айде, останете си със здраве, защото нито едното, нито другото ще се случи.

смятам че ще им върнат визите, но по-скоро да ударят по тръмп и компаният отколкото към съпричастност към българи, поляци и т.н.

Не виждам проблем да се въведат визи за американците и според мен няма да има почти никакви финансови загуби, а даже напротив, ще има приход от визите. Да им предложим и ние 10 годишни визи по €150 парчето. Ако някой американец не може да си позволи €15 на година, то за какво ни е в Европа като турист или бизнесмен.

Глупости. Когато има безвизов режим има обмен на полицейска информация. И знаеш кой идва. Ако се сложат визи, по силата на Патрот Акт на Буш, който нашите тъпи евро политици подписаха безсрочно, ние ще продължим да даваме всичката информация както до сега, но те не са задължени да ни казват нищо, освен това дали е съден за престъпления срещу личността и дали излежава условна присъда. Дори и тази информация е срещу добро заплащане. Ще излезе скъпо. И затова няма да стане. В ЕС Германия има право на вето на каквото и да е решение. Не им е изгодно.

За американските войски, окупиращи ЕС, също ли ще има визи?!

Еми трябва. То да не е ей така да си правят каквото си искат.

ще върнат визите кога чумата върне на хората децата. Е тва тръмп му вика фейк нюз!

Предполагам, че повечето страни ще въведат визи за американските граждани формално, т.е. ще се дават на летищата безплатно без да се изискват допълнителни документи към паспорта, по подобие на българските визи за граждани на Сърбия и Македония!

Поредната манипулация защото няма как да си изгубят безвизовото тия дето манипулират ''загрижениост'' Престанете с тези визи бе сякаш някой който иска да ходи някъде няма да се бръкне да си извади

Гордея се стова, че съм българин и ме е яд, че сме в групата на мошениците! Но разбирам и другите държави , които искат визи - особено след случая с Поптодорова! Малко ли ни срамят циганите из Европа, ами сега и дипломатите! Бесен съм!

OK за срама, който берем заради нашите цигани, НО какво ревеш срещу Поптодорова, след като се оказа накрая, че това е тенденциозно и нарочно раздухано, нелепо недоразумение и целенасочена пропагандна акция срещу България?!!... Ти изобщо мислиш ли с това, което ти е окичено на раменете или просто си един прост папагал?!

След като Бил Клинтън е напуснал Белия Дом, изчезнали, били изнесени, откраднати и повредени всякакви неща на сумата над 400 хиляди долара. Тези, които най-много викат за морала, са най-големите мошеници. Килъри въобще ползваше двойничката и лъжеше народа на поразия.

визи за американци но безвизово за ислямски негри и други полуживотни...

тези търтеи долни - евро...г..ове мръсни пак ни занимават с глупости...

Въпросът е принципен и ще покаже спазва ли ЕС законите и собствените си решения, които преди това е приел. Или ЕС приема решения необмислено, некадърно дори без да обмисли последствията или просто отказва да спазва собствените си правила избирателно, а същевременно налага санкции на членовете си.

ама надали...

И сега като се извият едни опашки пред българските дип. мисии по САЩ......

Шило

Кът напраскаме и на англичаните визи...Няма да могат мисиите ни да смогват. Ама рискуваме Слънчака да остане без хора

И защо трябва САЩ да махат визите? Да ги напълним с цигани ли? Хайде стига фантазии. Който е имал работа в САЩ е получавал виза. Да не говорим че статуса на човек с виза е по-добър отколкото на някой с безвзов режим.

В статията са всички отговори на глупавите ти въпроси. Просто я прочети.

Шило

Никой не иска да ги махат. Просто ще има и за тях. Солидарност...

Почти повярвах.

Браво на ЕК , само така!!!

не се пенете! тва са бла-бла1 германците ще сложат визи на господарите си заради бг и румънски боклуци... айде у лево! лаф да става...

точно!

Туй не го решава Германия или която и да е страна. Решава го ЕС и ЕК. И всички страни членки го прилагат. Самостоятелно дадена страна от ЕС няма право да взема решения да слага или маха визи. Четете статията бе хора. Пише го.

Единствената държава ,дето няма логика да нямат визи е Кипър. Те не са били към съветско влияние ... Много странно!

А Хърватия? Като част от бивша Югославия, която беше под влиянието на САЩ!

С удоволствие бих зеал позицията освободена он някой американец като резултат на въвеждането на визи

:))))))))))))тук хамерикански пенсионери няма бе селски бек,айде у лево при шопето:))))))))))

Съвсем правилно и редно е ЕС да защити интересите ни пред САЩ, тъй като сме в един съюз, все пак. Дано и визите за Канада паднат в края на годината.

Независимо от резултата, чувствам се за миг щастлив, че някой защитава интересите ми. Това, на нас българите, се случва изключително рядко...

Sm3hurk0

И аз съм щастлив като Вас, но ми е малко странно... Имам чувството, че ни гласят някой номер... Прекалено е хубаво за да е истина.... ей така ... някой да ни защитава интереса...

Това е основен проблем на стандартното българско тъпо ко*еле - така и не може да вникне в смисъла на думите като съпричастност, колектив и т.н.

Dimi

Ако прочетеш внимателно статията ще установиш, че просто формално се спазва законодателството на ЕС, пък комисията после ще реши дали да въведе визи и съответно изтъкват защо няма да се въведат такива... Законите на ЕС са само за такива като нас, големите могат да ги нарушават без последствия когато е изгодно...

И аз така, но надали защитават точно нашите, а по-скоро на Полша и др. ?!