САЩ обезпокоени за Унгария при управлението на Виктор Орбан

САЩ разкритикуваха остро Унгария при управлението на Виктор Орбан - стъпка, която Вашингтон рядко прави така открито спрямо свой съюзник от ЕС и НАТО.

Обратно в новината

Коментари - САЩ обезпокоени за Унгария при управлението на Виктор Орбан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСЕ ПО СМЕШНИ СТАВАТ ГОСПОДАТА. МНОГО,МНОГО ИЗЦЕПКИ,НЕ ОВЛАДЯВАТ ВЕЧЕ ТОВА КОЕТО ИМ СЕ ИСКА. А КРАЯТ ИСКАТ ИЛИ НЕ Е НА ПРАГА.

Ми ти к'во искаш с черен президент? Следващият сигурно ще е гей...

Унгарците първи въстанаха срещу комунизма. Сега са първи срещу неоколониализва. Хвала на тази нация. Страх ме е, че унгарците ще бъдат прегазени както през 1956 г.

Браво на Орбан и Унгария, нашите сладкодумци и пудели няма такива от тях които дори да изказват гласно и действат в интерес на народа и д-вата си. Обаче Обама няма как да посегне на Унгария, за разлика от Б-я, освен да му спретне нещо криминално.Все пак Унгария е в центъра на Европа и много близо до Германия,Австрия и Италия. Не е Б-я или Украйна.

Изключително ми е драго, че все повече държави показват среден на самозабравилите се ГМО-шопари!

Това, което е позволено на Меркурий, не е позволено на бика.Но Руската мечка не е бик и прави каквото си поиска,за разлика от Евро-васалите на САЩ при които само достойнството на Орбан прави чест на Унгария.

Само заради скандала със слухтенето леля Меркел трябваше също да им покаже... средния на мъжа си, да не говорим за другите им хуйни. Оказа се обаче мека Мара, иначе всичките им шистово-гъзови фирмички да са издухани от Deutschland, Deutschland über alles! На г-н Виктор Орбан - абсолютно евала! Бих му сторил поклон, ако го срещна!

Слава богу, че се появи един достоен държавник, на който да му пука за народа - Виктор Орбан. И да не го е страх, както казвате от тези ГМО шопари - американците.Можем само да завиждаме на унгарците.

И аз стискам палци от него да зтръгне ВЕРИЖНА РЕАКЦИЯ сред европейските държавници! Дай Мили Боже и нас да ни огрее в един момент!

Има защо!!! Не изпълнява нарежданията им за погубване на Унгария и народа там. Напротив, грижи се за него. А това хич, ама хич не съответства на високо хуманните намерения на чичо Сам, които той напълно реализира в България от 1992-3 та досега. Е, вече няма какво да се граби и унищожава.

И там ще има Майдан!

Ще има на най !

Благодаря Ви ! ... Какво Мога да кажа : А. Около Една-Трета от Земята на Мексико - Е де-факто Извън-Закона. НО ! - работещите в Центровете на Глобалните Производители - Вече Не емигрират. Б. Аржентина - Някоите Не се разбраха относно зърното и месото. НО ! - де-факто човъркам Нещо да Започнем да имаме Бизнес в Партниране (освен месо/зърно - И течностите над 40 градуса) В. Съглашението с ЕС - засега е Само откъм/с Канада В.1. Бих предположил че работещите у Нас в Sear's - Са Воистине-доволни. В.2. Бих очаквал Нещата по SRED Program - да Тръгнат. Съвсем-Скоро !

САЩ започват да приличат все повече и повече на СССР по отношението към съюзниците си. Нормално е демократичните държави да се обявят срещу такава политика.

Е-е-е-х, къде да приличаше на СССР. ..Тогава нямаше да са ми изключени радиаторите и да зъзна 6 месеца в годината, щях да си ходя всяка година на море, а сега вече 20 години нъц, щях да си хапвам български домати и грозде с щайги, не по два домата и един грозд, а не европейски дървени боклуци, много важно, че се чакало за кола, ама хората купуваха нови коли, а не западните трошки и дрехи секънд хенд от кой знае, какви болни или минали в отвъдното, хора. Сащарското оведо - храненик Кютукyшлуков сутринта ни кореше за панелките, ама можехме да си купим покрив над главата, а сега само мошеници и продажници като него могат. Така че

Как не е срам да се сравнява СССР и САЩ предвид отношението им към съюзниците . Какво давал СССР на времето на БГ? И какво дава сега новия съюзник САЩ на Бг ? Може по различен начин да се отнасяш към СССР и САЩ, но невъзможно да отречеш фактите. СССР навремето си е взел БГ на своето обезпечение и давал ресурси на символични цени, а сега САЩ използва територия на БГ за свои бази без да плаща стотинка.Нонсенс. И плаща не САЩ, а БГ и то на скъпа цена - със своя суверенитет. СССР (Русия) има принцип : винаги плаща за лоялност и обезпечава безопасност на приятелските държави. Както казват руснаците : Похожи как свинья на ежа. (Твоето сравнение на СССР със САЩ)

Ако сте запознати с Виктор Орбан всеки ще направи моментална асоциация с Волен Сидеров, Пабло Иглесияс в Испания, Мари Люпен във Франция. Все лидери които държат за запазване на националното съзнание и са против Евро-Гейските ценности. Де да можеше и Волен да стане премиер...

българя е обезпокоена от незаконното разпарчатосване на üгославя,надяваме се да успеят да останат автономна дърjaва и да не влeзнат никога в евро съüза...

Щом американците са недоволни от г-н Орбан, значи той върши чудеса за Унгария, пожелавам му успех!

скоро ще дадат голЕм резултат. Но не в полза на Азия.

Ти хубаво се перкаш, ама между временно си събирай и куфарите, защото промените ще ви изненадат, както винаги, явно не сте от най-умните и досетливите. Скоро българите ще решат, каква съдба приляга на псевдо-политиците от последните 25 години. Вече реабилитирахме Т.Ж., Борис 3-ти, а може би и Виденов, защото разбрахме, че са били патриоти! Народа ни е уникален и неповторим! Българите са единствени, като народностни особености, които понякога ни издигат до небесата, понякога ни пречат, но ние сме нация благословена от Господ. Само България има Ванга и със сигурност много други предци и наследници на духовната сила!

САЩ вече се държат като градския шут, само да се напънат да кажат нещо и всички изпадат в смях. Явно вълната на псакизма продължава мощно.

като кажат нещо и рублата потъъъва ежедневно.

Инфлацията е мощен инструмент за развитие на производството и увеличаване на износа. Няма нищо по-страшно от стагнацията и дефлацията, производството умира, безработица, вноса се увеличава, а износът спира.

Ъхъ, ъхъ, само като кажат и пуснат печатницата за долари, глей каква вихрушка става Не дай Боже тъпите вложители при тях да се поискат покритието, ще видиш тогава кой като каже нещо

Пред лицето на реваншистката заплаха от исток Унгария под ръководството на В Орбан показва слабост. Забелязват се и признаци на колебание и в Словакия. Такова поведение е недопустимо и може да доведе до отстъпление евроатлантическите ценности основа на демокрацията и прогреса. Империята на злото отново застрашава демокрацията. Пред лицето на тази заплаха цялата евроатлантическа общност трябва да сме единни независимо от неудобствато, които това ще ни причини.

Соросоид

не е важно дали е соросоид. Като му чета писанията все едно гледам някой изваден от нафталина другар отпреди 30г. И тогава ги редяха подобни глупости, разбира се в друг контекст.

как някои съжаляват за миналото и искат да се върнат години назад. Но и да ни повлекат обратно със себе си. Артефакти от миналото.

Ти как го разбираш това: - Напред от предпоследно място по стандарт в света - към последно място! Ура да живее ЕС и НАТО! или -Напред от предпоследно място по смъртност в света на последно! а не е ли по-добре - Назад към десятката по стандарт в света и последното място по смъртност!

Тези които знаят миналото не искат то да се повтаря. САЩ започват да приличат все повече и повече на СССР по отношението към съюзниците си. Нормално е демократичните държави да се обявят срещу такава политика.

Да не ги мислим маджарите. Те са народ с дмократични традиции. Ако Орбан се позадържи на власт повече от разрешеното - сами ще си го свалят! Това да не е Русия, все пак!

Ша са упраят маджарите, ама първо да земат да им върнат тов. Шорош! хах

Унгарци! Не се хабете повче да си избирате Министър Председател! Оставете тази отговорна работа на Гудфренд, Барак Обама и Бил Клинтън! Винаги имайте на ум, че Бил Клинтън може да свири и на саксофон. Можете ли вие господа унгарци да свирите на саксофони? Къде сте тръгнали тогава?

Да не говорим за Моника.Властната добавка на демокрацията,.Абсолютно властна.

ЛИЦЕТО ОРБАН СЕ ИЗПЛЮ ВЪРХУ ПАМЕТТА НА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА ЧИЗМАРСКАТА ОКУПАЦИЯ.

Унгарците са горд народ!Те бяха първи през 1956 година срещу СССР, а сега са първи срещу САЩ!Чехите ги следват през 1968 година-сега също! Значи става нещо-страните първи надигнли се срещу СССР,сега са срещу САЩ!И сигурно има защо....

Забравяш нашите горяни, които още през 1948 се биеха срещу изпратените от Сталин енкаведешници и шумкарската милиция.... Наистина - някои от западните "ценности" са си свинщина, но дваж по-голяма свинщина са феодалните"порядки" в Мужикистанската империя. И между тези двете - за Орбан сянката съмнението за руско троянско муле остава....

който бешевъзседнат от Янош Кадар, а сега от Орбан. Все някой въшкар се качва на главата на народа.

Стотици хиляди жертви в унгария при съветската окупация!???А малко по полечка!

Унгарците си искат Виктор Орбан, но САЩ не го одобряват! Има два начна да се реши това противоречие: 1. Изборите за президент на Унгария да се провеждат в САЩ, в Белия Дом. 2. Подход на Виктория Нюланд - фък дъ хънгерианс.

ТУЗЕМНИ ЧИЗМАРСКИ ЛАКЕИ, СВОБОДНИЯТ СВЯТ НЯМА АЛТЕРНАТИВА, А ДЕСПОТИЧНИТЕ ВАРВАРСКИ ОБРАЗУВАНИЯ КАТ АЗИАТСКИ ЧИЗМАРИСТАН СА ОБРЕЧЕНИ.

Копеле! Учудващо добре те е образовал Сорос. Пишеш почти без грешки!

И ТОГАЗ ДА ВИДИМ КОЛКО ВЕЛИК Е ЧИЗМАРСКАТА ПОДЛОГА орбанчо ???

МДАМ МНОГО ЩЕ СА ЗЛЕ ЗАВАЛИИТЕ СЪС СИГУРЕН ПАЗАР ЗА СТОКИТЕ ИМ В ЦЕЛИЯ БРИКС И ЕВРАЗИИСКИЯ СЪЮЗ И КАТО БОНУС ЦЕНИТЕ НА НЕФТА И ГАЗА ЩЕ СА ИМ НА ПОЛОВИН ЦЕНА ОТ СЕГАШНИТЕ .

Единственото, което могат да направят САЩ в Унгария е да докарат бившите комунисти на власт! Това е брилянтният им ход в този момент. И ще се опитат, не се съмнявайте в това!

ТЕзи, които "инвестираха" 5 млрд.$ за дестабилизацията на Уклайна нямат право да критикуват другите, включително Унгария. Да го направят Германия, или Австрия - да, но не и ТЕзи.

НОВ СВЕТОВЕН РЕД.Забравихме тази мантра на НЕО ЛИБЕРЛИЗМА.И след толкова години на неговия възход-ЯДЕЦ.Някой предпочита националните интереси пред тези на световната империя.ОСПОРВА,ИМА МНЕНИЕ.Шок и ужас/така се казваше операцията срещу ИРАК,обвинена че има ОМП/.Да бе само ВИКТОР.а то ЕРДОГАН,а то президентите на Еквадор,Колумбия,Бразилия,Аржентина,Индия ит.н.FUCK THE NWO.Е само повтарям Виктория Нюланд.С една дума---БРАВО ВИКТОР,пту-у-у плевнелиев/племенлиев/,и останалите поклонници на КОНЧИТА ВУРСТ.НЕ ИСКАМ ДЕМОКРАЦИЯ ,,,КОНЧИТА ВУРСТ,,.НЕ.

браво на урбан браво!!!!!!!!!!!!!!!! един умен човек които показа как трябва да се държaт с краварите които са полицаите на целият свят

Г-н Орбан да очаква малко майдан в Будапеща. Требва им повече демокрация на унгарците! Ще им я донесат от Краварските Щати, там имат в излишък!

Да го духат американците! Браво на Орбан! Сега ще го изкарат най-черния,само защото не иска да им застава на колене....

Това, че хомосексуалистите пишещи тук игнорират гласа на унгарския народ е разбираемо, лизача остава верен на природата си. Но евреийските хомосексуалисти в САЩ, в наглостта си забравиха за човешките права и демократичният избор, които лицемерно си присвоиха, че защитават.

КАГЕБЕ-ПЕРЕСТРОЕЧНО ЗАЛОЖЕНА И СЕГА АКТИВИРАНА.

ЛИЦЕТО ОРБАН СЕ ИЗПЛЮ ВЪРХУ ПАМЕТТА НА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА ЧИЗМАРСКАТА ОКУПАЦИЯ.

Българският Виктор Орбан беше Жан Виденов. Появи се за съжаление много рано. Остана неразбран от "своите", които бързаха да забогатяват с Мултигруп. Реши да изплати външният дълг и да направи това което направи Орбан днес (да изгони МВФ). Само за две години намали външният дълг от 12 милярда на 7.8 милярда долара (днес е 50 милярда долара). Ужасените американци туткси му направиха цветната революция от 1997. Иван Костов веднага взе още 20 милярда долара дълг - така "опраи" тогава България.

Така е затова и е обречен на забвение и от чужди, и от свои. Тръгна срещу системата наложена от САЩ, а това не се прощава.

Унгария не е забравила 1956 година и руските танкове, които удавиха в кръв Будапеща.

малик, интересен ник! малко чифутски пада! Малик, нали унгарци гласуват вече няколко пъти за Орбан? Или, единствено правилното решение са интересите на САЩ? Независимо какво желае унгарският народ. Идентично е и отношението към Украйна.

Орбан, се ръководи от интереса на Унгария, а не от този на Вашингтон. А това в актуалните условия си е смъртна присъда....

НА ГЕНСЕКА ПИЗДИН, УДАВИ В КРЪВ АНТИЧИЗМАРСКОТО ВЪЗСТАНИЕ НА УНГАРСКИЯ НАРОД. ЛИЦЕТО ОРБАН СЕ ИЗПЛЮ ВЪРХУ ПАМЕТТА НА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА ЧИЗМАРСКАТА ОКУПАЦИЯ.

Това 1956 е като детска игра на войници сравнено с това което правят твоите комири сега

ЛИЦЕТО ОРБАН СЕ ИЗПЛЮ ВЪРХУ ПАМЕТТА НА СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ НА ЧИЗМАРСКАТА ОКУПАЦИЯ.

Когато нещо не ти е ясно, не го пиши. А сега кажи какво са правили в Крим, Бела Кун и Ракоци през 1918 година. Имената им може да приличат на унгарски, но те не са етнически унгарци. През 1956 година е нанесен удар на опита на САЩ да провокира оранжева революция. А причинта за промените след 1987 година е именно еврейско-арменският хибрид Андропов.

Търси се Българският Виктор Орбан!

ПОПУЛАЦИЯ НА ТАЗ ТЕРИТОРИЯ, КОЯТО ДА НЕ МРАЗИ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, ТРУДОЛЮБИВИТЕ, КРЕАТИВНИТЕ И РАЗПОЗНАВА И УВАЖАВА КЛАСИЧЕСКИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ КАТО СВОИ.

Владко Живков- българският Орбан!

Искрено мечтая да имаме политици като Орбан . Ха дано , ама на дали .

да, аз пък се тревожа за миротворците-американци, сън не ме лови и мен....

АЗ ПЪК СЪМ ОБЕЗПОКОЕН ОТ ОБЕЗПОКОИТЕЛНИТО ОЗКАЗВАНЕ НА сащ!!!

Временно недоразумение е орбан за Унгария и ЕС, като цяло. Унгарците никога няма да забравят, какво им причиниха руснаците през 1956.

Те не са и забравили,но не са роби като теб!

"разкритикува онези лидери, които се възползват от предимствата, произтичащи от членство в НАТО и ЕС, но сякаш забравят ценностите, на които се основават тези организации." Ценности на които се основават тези организации - омраза към Русия и всички славяни?

ИМА ЛИ ПОЧВА ТУЙ У НАС ??? ПОЛЯЦИТЕ, ЧЕХИТЕ, СЛОВАЦИТЕ, ХЪРВАТИТЕ, СЛОВЕНЦИТЕ, ПРУСАЦИТЕ СА СЛАВЯНИ И ЯКО СА ПЕРДАШИЛИ АЗИАТ-ЧИЗМАРСКИТЕ ОРДИНЦИ.

Естествено, той се грижи за държавата си и не ви ходи по свирката.Той е ДЪРЖАВНИК, а не предател, като българските помияри.

СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ НЕ Е РОДИЛА ВОДАЧ И НАЦИОНАЛИСТ КАТО ВИКТОР ОРБАН!! Не мога да гледам разни охранени дебеловрати представители на ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС да се изживяват като ПАТРИОТИ, или пък някакво кречетало като Сидеров!! СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ СЛУЖБИТЕ НАШИ "ПАТРИОТИ" СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ОРБАН!!! СТИСКАМ МУ ПАЛЦИ !!

Браво на Орбан, това се казва политик от класа. Де и нашите да приличаха поне малко на него, ама не би. Ние сме орисани да сме с най-простите политици. А на тия дето хленчат за САЩ ще им кажа следното. Хитлер навремето тръгна да налага нов световен ред и видяхме до къде стигна. Сащ наследиха техните учени и тяхната идеология и сега тръгнаха да налагат нов световен ред по подобие на Хитлер. Ще видим до къде ще я докарат. Имайки предвид, че нито един луд диктатор не е успял да наложи нов световен ред, то и тяхната съдба е предизвестена. Аз не се съмнявам, че и в следващите хилядолетия ще се намират луди, които да искат да покорят целия свят и да наложат нов световен ред, но съдбата на всички ще е една и съща.

Какво мисли ЕС относно намесата на външни сили във вътрешните работи на държава от съюза?

само аз ли помня че в унгария нахлуха и мачкаха демонстранти с танковете си руснаците а не американците ?!

Германци и австрийци също са влизали и мачкали в Унгария. Може би да излезе от ЕС, защото те са там!

Само аз ли помня,че американците провокираха въстанието,обещаха им помощ и накрая като проститутка ги изоставиха?

До той : 1956г. е толкова далеч,почти като 1945. Специализираш се по история ка XX век ли? Политиците приели това решение са изтлели още в същия XX век. За какво призоваваш? И какво общо имат руснаците като народ с въпросните събития, уроде древен?

щом като ярките са недоволни значи орбан е прав

Кaкво.нaпрaви В.Орбaн: 1.Изплaти целия външен дълг нa Унгaрия и кaзa нa председaтелкaтa нa МВФ " Зaкрийте си офисa и си идете ,нямa дa имaме нуждa от вaшите услуги! 2.Оближи всички вериги (чуждите) с допълнителен дaнък и им кaзa " Нa който не му изнaся,дa си събирa куфaрите и дa върви по светa дa си търси нaрод по-глупaв от нaшия,колониaлното робство свърши господa ! " 3.Всички нaц.богaтствa се върнaхa в унгaрски ръце a нaй вaжните сa държaвнa мaжоритaрнa собственост ! 4.Усигури ръст нa БВП с 8,5 %нa годинa,почти 0,0 процентa безрaботицa ! 5.Не изпълнявa никaкви зaповеди нa Брюксел,които считa,че не сa полезни зa стрaнaтa !

Тези мръсници побъркара света!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? То не бе "Арабската пролет", не бе Ирак, не бе Иран, Сирия, Украйна, а сега и Унгария!? Защо не си гледат идиотската държава, а са тръгнали да оправят света!?!?!?!?!?!? Още малко остава - ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Оказа се, че въздушните им удари не вършат работа!!! Не искам да бъда разбран неправилно! Аз не искам това да се случи, но със своята наглост и упоритост да се наложат като международен жандарм, американците си го заслужават това! Много сйкоро ще се види резултата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

С нас няма да се заяждат. Най-силно надупен е Плазбодиев. На смужебно ще караме начело с протестъри.

Тоя тОрбан е като арабетата в Канада, които само плюят по ЕС и САЩ, ама седят тук на топло и комфорт: австролопитетска му работа с други думи.

Викаш,наведената глава сабя не я сече,нали?