Киев планира мащабна приватизация, кани и фирми от САЩ

Украйна заявява готовност за сътрудничество с Международния валутен фонд и Световната банка и подготвя приватизацията на ключови отрасли на икономиката.

Обратно в новината

Коментари - Киев планира мащабна приватизация, кани и фирми от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Терминът мащабен сам по себе си не означава нищо. Има всякакъв мащаб - и голям и малък. Затова англоезичните казват large-scale /от голям мащаб/ - учете се от тях, никога не е късно.

ЧЕСТИТА ликвидация на Украйна . Колкото просъществуваха Либия и Ирак след помоща на САЩ , толкова ще я бъде и Украйна,лека и пръст!

Само дето в Украйна може и да обесят Яйценюк и Порошенко.

Браво.Тръгват по съвсем проверен път с ясно предизвестен резултат.

Тези директно се класираха на финала на гръцкия сценарий, прескочиха етапа на хубавия живот на заем.

честито на печелившите! да познаем ли как ще мине приватизацията..хм..този филм го гледахме преди 20-тина години :)

По-точно гледаме го вече 25 години.

ОХ ! май ме налегнаха пророчески способности ! зачудих се кои точно сащиански фирми (освен вездесъщите кока-кола и макдоналдс ) ще проявят интерес към тоя кенеф- уСраината . па се сещам за някои . от бранша на Нортроп-Груман и Мартин-Мариета . що ли ? ми , щото усрайната засега няма как да улезе у натото , освен ако наглосаксите не потъпчат 'сичките си правила (не , че нещо би ги спряло , ама 'се пак ... ) . та като така няма как да разположат там радари и ракети . Ама ако са "меестно" производство - е , няма проблеми ! айде , лека ви нощ . пък аз отвам да лоча виски и да си 'фана нещо агнешко , ако извадя късмет .

Американец пари не дава бе ахмаци, само среден пръст, ама така е като не питате нас преди да лапате мухите на американците... А забравих заробващия договор за ТЕЦ-овете.... там така ни го набутаха, че няма да се оправим дълго време още.

Този, яйцеглавият вентилатор, никак не ми прилича да е редовен...

симо

Хайде на битака ,всичко е по левче/гривна/.За нашите приятели/американците/и на промоция и обезценка.Само курабиики да имате. Този филм сме го гледали,май,,ШОКОВА ТЕРАПИЯ,,се казваше.

Дойде време за разграбване и на Украйна! Американците са "специално" самопоканени от Яйцето - нали те го сложиха на тоя пост! Жалко за хората и те като нас ще затънат в мизерията!

Ами да тези са същите като нашите който ни окрадаха прогониха разрушиха и продадоха България с малка подробност че ни разплакаха майката от мизерия и скараха родове а слава богу не се убивахме като тях!!!!! а само пълна измама имаше но то затова сега имаме клошари и бездомни е вярно не беше война но по страшно беше че всички вече сме луднали и сами си говорим а продавачите на Българи ни водят като овце и ни унасят с милото ЩЕ.....!!!!!

В миналото, ако някой управник продава Родината си за пари на чужди се е смятал за предател - кратко и ясно. Този за какъв се мисли?

симо

ПРАВИЛЕН ЧОВЕК.

Мащабна, мащабна - колко да е мащабна? Колкото з-а-д-ника на Саакашвили ли? Щото то и той не е негов де! В Украйна отдавна всичко е разграбено и в частни ръце, освен остарялата и нуждаеща се от луди пари за ремонт газопреносна мрежа, необновявана от 1991 г.

Браво на братята украинци. Най-справедливо и демократично е да се приватизира народното и да се прати в справедливите и демократични американски ръчички.

ще принуди Укрите сами да си"събуят гащите", както принуди нас: разоръжаване, приватизация на енергийна система,високи цени на парно,ток, вода, газ , безработица, масово обедняване на народа и пр. ... Сащ посолството в Киев директно ще следи и направлява марионетките-кукли, ще налага атлантическите си ценности , ще изисква спазване на договорености, ще ги учи на "демокрация"! "Яйцето" можеше първо да проучи дереджето на страните от бившите соц.страни, за да знае какво го чака,ама-"не би"!Украйна ще бъде васална страна, ще затъне,няма да може да се отърве от финансова задлъжнялост към световните банки, който днес без танкове превземат държави и народи! Жалко за украинския народ...Много жалко!

Яйцето това го знае. Затова той е назначен. Да направи прехода, т.е. подаръците.

Имало и по-глупави от нас - ние поне не се трепахме (за обикновените хора става въпрос).

и си дойдохте на думата за участието на янките в приватизацията на ключови отрасли на икономиката! Не предполагаема, а това бе истинската цел на "Майдана" и "оранжевата революция" - да се докопат американските компании до залежите на стратегически важните суровини, особено на титан, на територията на Украйна!!!

ета и цель наглой преврат в КИев..С помощи спец наркотики предной раз /Оранжевая революция продали без денги народное имущество з а много сотин билионов доларов а сейчас хотят продат почти все..

И да плюем и да мажем,атовете ще направят това,което са решили.Ние сме безгласни букви,не ги слушайте какво говорят,гледайте сега какво ще направят.Жална ни майка.

А, честито! И да не забравите да сключите договорчета за задължително изкупуване на тока от Вецовете на цени, определени от американските приватизатори и да цоцате народа десетилетия, както направи Костов с нашите Тецове! Честите, Украйна, добре дошли в демократичния свят!

Да ама НЕ без Донбас там още никой не може да вярва там още има смърт!!!!

Разпрокражба и приватокрадция

Е тогава ще го видите и усетите "дебелия".И вашите американски мекерета , които сега правят гуши ,продавайки Украйна , ще ви докарат до мизерно оцеляване , превивайки гръб под бича на чуждите монополисти , каквото се случи у нас. Честито ...!

Любопитно ми е, до кои населени укропски места ще разпродават? Западна? Южна? Северна? или само от Запад до Киев? Укропия на колко части ще бъде разделена..опс приватизирана? Три?, Пет? Десет?

Дойдохме си на думата! Американците изкупиха земята на Украйна, ама не им стига-сега и ВЕЦ-ве и всички други средства за производство. И украинците за съжаление ги очаква нашата съдба-ще станат чужденци в собствената си страна!

Всичко е логично и последователно. Стратегията - стара като света. Вземи държава, близка до врага ти, реализирай революция, насъскай хората един срещу друг, постави марионетки, разруши икономиката и финансовата и система, а когато всичко струва стотинки, ела като спасител на бял кон и купуууувааааааййййййй!

Познатата гротеска и организиран цирк

Съветските путиняци бяха дотук! Ще се свърши с мужищтината все-някога. А Путьо тепърва да очаква изненадки...

"О, колко си прост, има ли смисъл с теб да говоря...", както се пее в една готина песничка!

Vladimir Borisov

Прост народ-слаба държава, нали бе, МатрЯл?

Човек, който продава държавата си за пари е "продажник". В случая продажникът не е човек, а яйце. Но пак продажник.

И тези ще затънат в собствените си лайна, както затънахме ние?! Мислех си, че глупаците в Европа са на свършване, но уви!!!

мдам... сурнаха се по наклонената плоскост и долу не ги чака нищо хубаво ама пустото му робско мислене няма как да се зачеркне с една платена революцийка просто едната част от Украйна вече не иска да са роби на Русия ами на САЩ... майтап

Както се казва: ОТ ТРЪН, ТА НА ГЛОГ... Украйна се превръща в от бивша руска в официална американска колония, нищо повече...

си додим на думата тоя кретиен очилат платено американско мекере (нашиот нема да е единствен) ще ги раздава кат Костоф

Ухааа, дойдоха си на думата. Украинци, сега ще видите какво означава западна демокрация. Химическите ви заводи ще бъдат унищожени. Както и голяма част от другите, които ще бъдат приватизирани. Ще плъзнете по света принудени да търсите по-добро място за живот. Ще усетите и други "благинки" на западната демокрация... Ама ще е късно, когато се усетите.

Реквием за Украйна. Руснаците да строят пропусквателни пунктове по границата ще им трябват. Да мислят за бежанци и временни убежища. Да отпуснат бюджет, САЩ трябва да им дадат част от парите, защото те ще са причината за бежанския поток! ООН да готви доброволци!

От нета: "Реквиемът е римокатолическа заупокойна литургия (меса)."

Мечтата на политиците е да има повече държавна собственост- печелиш от фирма в която не влагаш свои пари и печелиш независимо от нейните резултати. Стига ревахте против приватизацията - няма печеливши държавни фирми. Държавата печели повече от данъчно облагане, а не от управление на фирми. Не, че трябва да се пирватизират в момента БДЖ и НЕК, но си представете, че не бяха държавани - дори да не бяха на печалба държавата щеше да си спести 1,3 млрд. лева годишно. 500млн. годишно се налива в БДЖ, 800млн. гълта НЕК. А сега го умножете по 10 години и вижте дали трябва да се чудим защо бачкаме пък пак изпадаме в заеми. Сега си представете следното - имате апартамент, който не можете да отдадете под наем и му плащате данъците, ремонтите по блока и т.н. Някой идва и ви предлага да го купи на ниска цена, обаче се задължава да ви дава % от наема вовеки веков, като процентът зависи от вас. Дали пък сделката е неизгодна? В крайна сметка като толкова искате държавна собственост защо не си съберете пари и не си създадете фирми, които да ги управлява любимият ви партиен лидер? Така ще мирясате и ще ни оставите и нас свободно да си живеем. Обаче май ако става въпрос за ВАШИТЕ пари нямате доверие на любимия си лидер. Просто искате ТОЙ ДА ВИ НАЗНАЧИ И ДА ВИ ДАВА ЗАПЛАТА ОТ МОИТЕ ПАРИ.

Странно защо навремето всичко държавно работеше и имахме 2 милиарда долара външен дълг. С парите в куфарчетата стана 12 милиарда. Откакто всичко е частно не можем да плащаме и лихвите по дълговете и взимаме нови. Държавата е лош стопанин-иди го кажи на миньорите на Ковачки това и ще те зазидат в някоя галерия. Надишал си се с либерално лепило и си се замаял.

Първо дългът на БЪлгария става 12 милиарда ПРЕДИ да се раздадат парит в куфарчетата. Второ НРБ беше една огромна корпорация. Политбюро беше борда ан директорите, висшите членове на БКП мениджърите, останалото население наемни работници без право да работят в друга фирма. След като се вижда, че фирмата върви към фалит, защото към средата на 80-те е натрупан голям дълг БОРДЪТ решава да прехвърли дълга на работниците, а той да вземе активите, освободени от тежест. Фалитът идва заради липса на мотивация у работниците, като и заради някой грешки при управлението на фирмата. По принцип в момента няма работник, който да подпише трудов договор, който да е при условия, каквито бяха условията в корпорацията НРБ. Ако искаш - веднага на момента почваш - ще имаш жилище, медицинско обслужване, храна, някой лев джобни, почивка във фирмен имот по график - ако ти се падне море от 01.06 -заминаваш на 01.06 и АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ДА РАБОТИШ НА ДРУГО МЯСТО И ДА ПЪТУВАШ В ЧУЖБИНА БЕЗ ПОЗВОЛЕНИЕ ОТ ФИРМАТА.

ЗА миньорите на Ковачки - може да е циничо но никой не им е забранил да напускат и да работят в друг град, дори и в друга държава. Като не им харесват условията - да почват да си търсят друга работа, като почнат да напускат масово Ковачки или ще фалира или ще подобри условията. При положение, че можеш да работиш 4 месеца в Норвегия и да си почиваш 8 месеца в България и то с достатъчно пари не виждам защо трябва да работиш при нечовешки условия тук. В Норвегия минималната заплата е 14 евро на час. Смятайте.

Тия опорни точки Луканов и Костов ли ти ги писаха? Айде нЕма нужда да се хАбиш - видяхме ги тия лакърдии за 25 години колко струват...другарю пребоядисан...

Закъснял си с има няма 20 години. Шаранчетата, дето вярваха на тия измислици, отдавна умряха. А между другото, Еликрисити дьо франс е 100% държавна. Когато ЕС поиска Франция да я приватизира, на ЕС беше показан среден пръст. ОИ ЕС млъкна. Нещо да кажеш за това? Да порицаеш и накажеш французите? Ти подиграваш ли се на нас, българите? Глупак!

БATKO

Защо лъжеш бе. Държавната енергетика в България произвежда тока на цена 4-5 ст/кВч, а частната на 20-60 ст/кВч. Така държавната енергетика изработва един милиард лв печалба годишно. За съжаление, заради такива като Костов и ББ този милиард се източва от частните производители. Така че ДЪРЖАВНАТА ЕНЕРГЕТИКА произвежда много по-евтин ток, от частната. Ако искаш цената на тока да ти стане двойна - искай частна енергетика.

veska

НЕК не гълта, а гълтат подарените на хамериканците тецове в марица-изток. Този НЕК го държат, за ада има кой да обира негативите и на кого да се хвърля вината. А за да не губи държавата в издръжка на "губещите" държавни предприятия ги подариха на български и най-вече западни "приватизатори", които за по-лесно ги разпродадоха за скрап.

Продължават да прихватизират тези. Сега Украйна. Там също се подготвят се от отдавна. Целта е мащабна -- да се вземе без пари, това което по принцип не се продава на чужденци или въобще не се продава. Би могло да се допусне, че тъпченето на гърците напоследък, донякъде е свързано с подготовката на пиршеството в Украйна и цели да не се създават опасни тенденции, но по-скоро действат от принципни съображения и не се безпокоят толкова за тенденциите на изток, защото спрямо славяни и православни по-принцип се действа максимално брутално, жестоко и кръвопролитно, така че разните тенденции и обществени настроения там вече не са определящи демократични фактори, а само несъществени корекции. Илюстрация колко всичко им е уредено на атлантиците сред русите в Украйна, са реакциите на подслушната и видимо подбрана да е съвършено лишената от собствено достойнство, до степен Порошенко, Ангела. Няма го вече унинието ѝ от предвпревратната 2014 г. и празния поглед тип Меркел пред Янукович. Сега е времето на оживените дискусии и радостни усмивки, на безпроблемното пренасочване на парите на западните данъкоплатци останали след санкциите, за финансиране на бомбардирането и млатенето на населението на изток. Радостни усмивки съпоставими само с тези при действията на Меркел в такива важни за Вашингтон направления като предаването на Нетаняху на германски оръжия (включително смъртоносни подводници плуващи в момента неизвестно къде) или подкрепата на Ердоган в неговата ключова роля във войната на Вашингтон и Тел Авив срещу Дамаск.

Моля се украинците да имат повече акъл от българите и да се поучат от нашата наивност,граничеща с простотия. В Одеска област новият губернатор Саакашвили планира да продаде пристанищата-познайте на коя държава щял да ги оферира. Охраната му е утроена и е от едни английско говорящи момчета,въоръжени с P80. Украинци,ако обичате децата си знаете какво да правите с хунтата. Ако сте бездушни овце като нас българите ви чака по-лоша съдба и от нашата.

Какво да правят - да вземат сопи и лопати и да ги гонят ли?! За отрицателно време ще ги изпотрепят, запалят и ще ги обявят за терористи като в Донбас.

Не милионер като Прасенко-Вальцман, ми направо трилионер за народна сметка и щатски долари!

прости хора по светъ мнооогоооо :)))

Хунтата подарява собствеността на Украйна, принадлежаща на украинския народ, на господарите си. Позната картинка.

Да живее САЩ , бягайте от Русия поробителя ви.

Яко чуство за хумор.

Важното е да не са с Русия всичко друго ще се оправи!

ама разбира че ще се оправи ;) и само не са с Русия :)

САЩ няма да могат да паркират флота барабар самолетоносача "Дж. Буш"+ есеминеца с "посраната" през миналото лято палуба, както и ракети на севастополското пристанище, демек няма да могат да хванат Москва за гушата. За целта трябва: Путин - вън от Крим!

Се ми се струва, че Потрошенко и Яицеглавия вървят по стъпките на нашите "първи демократи" - Костов и Желев. 1. И двете двойки са американски шпиони. 2. И двете двойки разпродават страните си за дребни подаяния от строгите ни "приятели"- господари. 3. Въпреки , че сме им толкова мили на американците, продължават да ни държат далеч от себе си. Съвпаденията не са случайни. Това си е чист сценарии.

Но не и руски подлоги

какво си?

Затова пък американска такава.

демокрацията се превърна в американизация...

Украинците са достойни и смели хора.Наритаха окупатора си Русия и сега ще се оправят.

Как? Като си разпродадат държавата на чужди фирми?!

не бе :) ше я раздадът на фирмите на нов окупатор :) ама пусти глупави хора как да им обясниш :)

Този има доста дебилна физонпмия. Ще разори окончателно Украйна и ще я прати в дълбока бедност.

Не разрешавайте на Русия да окупира Украйна!

Срежете пъпната връв с Русия веднъж завинаги.

ами нали виждаш че я режат :))) и цъфтят та вързват :)

Световните банкови институции си назначават политиците за да правят държавите техни клиенти и шостеппено да разбиват имкономиката им и Украйна не прави изключение.Тези заеми не са на народа. Ре са на политиците и е редно те да си ги плащат.

Радвам се,че на тази земя наред с българите има и други с политици кретени.