Ердоган към САЩ: Или Турция, или кюрдите - избирайте!

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разкритикува САЩ седмица след като представител на американския президент посети сирийски град, контролиран от кюрдите.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган към САЩ: Или Турция, или кюрдите - избирайте! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече се проясни: Ще има Латакия с руско влияние, ИД с прикрито американско влияние и малъка Кюрдска държава, подкрепяна от двете сили , за да уравновеси и накаже регионалната сила Търция

Престанете да плюете Ердоган и да бълвате от откровени лъжи до бясна пропаганда по наш адрес!!!(Турчин) Това няма да ви помогне с нищо!! И помнете, че всеки е българин дотогава когато мине на рублова диета! Много е чудно раждаш се българи, намразваш си нацията, ставаш предател-рубладжия и вече не си ни българин, ни си руснак,

кви ги дрънкаш, бе, куку?!

Ердоган трябва да бъде свален от власт. Чудя се защо нашите военни още не са го свалили от власт. Аз искам да живея в мир със своите съседи и в мирна светска държава!

Ердоган ТРЯБВА да бъде съден в ХАГА за поддържане на терористичните групировки в Сирия!!!!!!

Има ли Ердоган икономически, политически и военни ресурси да се опълчва и да поставя условия на Русия и САЩ - и сам войнът е войн, но ако изобщо е войн, а не пале което само лае?

Аз предлагам в тази част на света, територията на днешна Турция да се подели между българи, гърци и руснаци, а днешната паплач да замине в пустинята Сахара. Там е безлюдно и Ердоганя може нашироко да си вика, че алах е велик.

Eла и си го вземи

козметични препарати ! да ги произведем ! :-)

Ердоганчо, алах те е избрал за недуразумение на столетието.

защо не казвате добри думи за Реджеп Тапир Ердоган,мелихата таман се беше подготвила за харема ми и сега ще и изсъхне кошницата

Турция беше силна, когато беше светска държава. С този ислямист начело пътят се превръща в бездънна бездна.

Беше, но вече не е светска. Полека ще вървят назад.Тоталитаризъм на радикалния ислям.

Защо ми се струва,че американците ще изберат кюрдите.Май взе да им писва от номерата ти Ердогане.за проблемите ти с Израел си затраяха,но не мисля ,че за единият ти кеф са готови да направят едни мазни борби и наградата да е един пършив коч

Този толкова много се е осерал че сега търси някой който да му изрине лайната и най вероятно ще е САЩ то и те са от тези осраните

Кюрдите или планинските турци, както ги наричат в Турция. Нямат нищо общо с тюркските народи, те са индоевропейци.

ДА ЖИВЕЯТ КЮРДИТЕ! БОРЦИ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!

Сега е момента Кипър да се обедини и да издуха Турските агресори от страната си!

НАГЪЛ ФЕС, ТО БИВА БИВА АМА .....

По правилния въпрос е - Турция с Ердоган и ДАЕШ или Турция без Ердоган и връшане в правия път. Колкото по бързо се отговори на този въпрос толгова по бързо нещата ще си дойдат на мястото. В противен случай нещата пак ще станат, но по трудния начин и някои държави и държавници съвсем ще си загубят репутацията, а може и главите!

ЩЕ ВКАРА НАТО ВЪВ ВОЙНА

Не толкова страшно то цялото нато не прави колкото РОСИЯ .Те сега натовци са напълнили гащите

като доста нагъл, унизителен ултиматум. Доста трябва да се е самозабравил Ердоган, за да поставя ултиматуми на САЩ.

ами то най-накрая от 3 стола - по средата! турчата кво си мислят, че номера им ще мине? на косъм са да прекрачат добрия тон и ни САЩ, ни ЕС, ни Русия, ни кюрдестан, ... а бежанците, с които плашат ЕС ... винаги има крайни решения :)

дааа... хубав избор имат американците...да им е честито!

Ердоган май леко позабрави че докато попръцкваше единствено кюрдите се биеха с Ислямска държава и защитаваха Кобане!Нали са терористи!Май Ердоган ще излезе баш терорист!

Голем го вади Ердоган, ама ако и янките му го забодат като руснаците, ще му остане само да рекетира с бежанците ЕС!!!

както се казва от някои: добрият мюсюлманин е мъртвият мюсюлманин, а за българите най е точно следното: добрият турчин е мъртвият турчин!

Тоа па гамен. Я си смени ник-а на ИДИОТ. От такива кретени като теб, хората които ги е грижа за БГ само срам берат!

тоз ислямист ще вкара нато във война- зорлем беля си търси

Турция или кюрдите?!?!?! Има ли разлика? Ислямисти до ислямисти...

Тоя убитак сам си направи сепуку след сваления СУ. Въпрос на време е да бъде изритан. Лошото е че ислямизацията в Турция върви с пълна сила и до няколко години там ще е Бейрут.

Турция е пътник ако върви по този анчин ще се разцепи,на южна кюрдска,средна джихадиска и северна светска част,за добро ние ще граничеим със светската част,средната ако буйства особенно срещу Армения,дедо Иван ще ги перни по вратовете и това е,ако го свалятбързо този лудия може и да оцелеят в сегашни граници.

Ердогане еврейте с една ръка те гладят по гърба а с другата............ ще фалираш Турция няма отръвка.

кого да избереме ние българите а....Резаните туркестански уйове дето 5 века са ни клали?! Или кюрдите които са единствения народ дето не си е получил свободата в разпадналата се Отоманска империя а?! Труден избор направо!! ЯСНО Е ЧЕ ЩЕ СА КЮРДИТЕ ПЕРДОГАНЕ!! НИКОЙ НЕ ТИ ИСКА ВМИРИСАЛАТА СМЪРДЯЩА НА ЗАГНИЛО ЧИКИДЖИЙСКО СИРЕНЦЕ ОТОМАНСКА ИМПЕРИЯ!!!!

Апропо, що не дойдат американците и НАТО и да освободят кюрдите, както направиха с албанците в Косово.

До дир-а. Протестирам за това че не показвате коментарите ми свързани с освободителната война на Русия срещу Турция в отговор на явно любимите Ви туркофили и неграмотни селяндури които се възмущават че трябвало да плащаме на Русия след войната.А бе аланкоолу докато л.българите са се криели като мишки руснаците са проливали кръвта си.Избити 60000руси .Колко струва това ?А осакатените стотици хиляди.Колко долно трябва да е едно същество за да протестира срещу някакво заплащане на тези ужасни загуби за Русия благодарение на което я има сега Свободна все пак България.Срам и позор.

По-добре прочетете изследвания на Янко Гочев с цитирани документи.Ще видите,че в Руско-турската война не са загинали 60 хил. руски войници. Не! Ето верните данни: от руската армия са загинали 11 905 души, сред които руснаци, украинци, белоруси и финландци. Българските опълченци, дали живота си за свободата на родината, са 3456 души. В боевете са загинали и 1350 румънци, както и 2400 сърби и черногорци. Далеч преди избухването на Руско-турската война през 1876 г. Русия се договаря тайно с Австро-Унгария, че на Балканите няма да се създава голяма славянска държава. Всички договори са вече публикувани и могат да се прочетат в интернет на адрес link Сборник договоров России с другими государствами (1856-1917). Всички тези тайни споразумения са подписани преди Берлинския конгрес и доказват еднозначно, че Руско-турската война не е била водена, за да се освободи братският български народ, както и че Санстефанският договор е бил подписан нарочно, за да служи за разбунване духовете на току-що освободените българи.

И какво нов ни казваш с това? Че руснаците са раздробили сплотената до тогава Велика България? Че победителите в една война трябва гордо да се оттеглят от завоюваните територии и да поканят обратно вражеската държава да реши какво да прави с отвоюваната територия? Това, което описваш е най обикновена практика, прилагана след всяка война. Последен пример -Югославия я раздребниха. Защо, според теб, "освободителите" толкова силно търсеха конфликтите в тази европейска федерация? Твоята мечта не съвпада с решенията на победителя? Ами в името на "Велика България на три морета", готов ли си да предпочетеш липсваща българия, в границите на Турция? Спокойно - никога не е късно да си сбъднеш мечтата. Аз обаче предпочитам Руския агресор, пред натовския "демократ. Първият създава държавата ни, а вторият я подлага на унищожение.

Естествено , че избираме Кюрдите, не тебе

на този въпрос. Естествено, че една РАЗДЕЛЕНА ТУРЦИЯ В РЕГИОНА Е УДОБНА на САщ . Лесен контрол, управляема държавица напълно в унисон с новата имперска стратегия на тотален хаос.

Естествено, че ВСЯКА РАЗДЕЛЕНА държава В РЕГИОНА Е УДОБНА на САщ

Плюеш по любимата ми България ? Но когато тръгваш из ЕС показваш Българска лична карта , виждал съм такива като теб . Жалко че точно теб не съм те виждал , но Бог е велик , ще го уреди .

Hе си в час , досега турските граждани с зелени паспорти можеха да пътуват без визи из Eвропа . Cкоро Tурция подписа споразумение с EO ,според което накрая на 2016година останалите турските граждани ще могат свободно да пътуват в страните на EO.

МИ КО ПРАЙШ ТУКА БЕ ДЖАГАЛ? ВЪН, ВЪН ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!! БЪЛГАРИЯ, дето те е образовала, имунизирала, дето ти е дала европейска култура и цивилизован поглед на света . ВЪНННН!!!!

Кюрдите да спрем или да спасяваме главорезите на ИДИЛ? Май ще се провалят и в двете операции- кво да праиш гаджалска работа.

Ердоган-насран!

КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ....КЮРДИТЕ ИМАТ НЕФТ,А ТОЯ ТЪПАНАР ИМА САМО ЛОЙ.ТА МОЖЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ИЗБЕРАТ КЮРДИТЕ,И НА АНАДОЛСКИТЕ ЛОЕНИ МАЙМУНИ ЛОШО ИМ СЕ ПИШЕ !

Кюрдистан член на НАТО.

Само през изминалите няколко месеца Великобритания е продала на Саудитска Арабия оръжия за три милиарда паунда. "Включително бомби и ракети за един милион паунда, които Великобритания е продала на Саудитска Арабия в периода от юли до септември 2015 година ", се казва в съответното запитване на британските депутати. Държавният секретар увери депутатите, че взема насериозно доклада на ООН, но не може да даде повече обяснения. "Ние все още не сме получили официално текста. Да, аз го имам, но официално не съм го получил", заяви той и с това си изявления даде повод на вестник "Гардиън" да оцени ситуацията като "фарс".

кюрдите

ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ТОЯ НИ ПОКАЗВА ТОЧНИЯ АДРЕСАНТ НА 100%- КОЙ ПОМАГАШЕ ВСЯЧЕСКИ НА "ИДИЛ" В БОРБАТА ИМ СРЕЩУ КЮРДИСТАНЦИТЕ ОБИТАВАЩИ СИРИЙСКИ ГРАДОВЕ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ ! ТУРЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОМАГА ВСЯЧЕСКИ НА ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ИДИЛ И НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА НИКАКВИ ПОМОЩИ ОТ ЕРОПА ! НЕ-НЕ И НЕ НА ТУРСКИТЕ ШМЕКЕРИ !!!

Перушина чок,патица йок-големи букви,бедно съдържание.

Реджеп е за мене пословичен пример за простотия и настъпателност. Той застъпва отхвърлени от Ататюрк насоки на развитие - връщане на Турция в лоното на изостаналия ислям с неговите ханъмки, теманети, жаукания от джамия и ... , направо ми се повръща от тоя гнусен реджепски ислям. Както е морила лного народи в миналото, така и днес Реджеп мори кярдите, иракчаните и сирийците. Имащ прливърженици и от чужбина. Да, за жалост. Европа и Америка трябва да осмислят своята религиозна безметежност. Радостното е, че има надежда турците да се отърват от техния гнусен фес. Аз ги подкрепям.

Oткъде черпиш тази дезинформация ?, от телевизия CKAT ли ? кога за последно си ходил в Tурция ? даси чул че има реални фактори по които може да се спори и които показват коя страна на какъв жизнен стандарт е . Cъщо така по всички икономически показатели Tурция е по напред от BG.

Комшу, нека да ти кажа нещо в право в очите - Турция в последните 10г има невероятен икономически растеж поради две причини - удобна бе на САЩ и затова бе покровителствана, а Европа в замяна остави пазара си отворен за Турция. От друга страна бе появата на светска и напредничава класа в големите градове, плод на десетилетия модернизация благодарение на Ататюрк... днес, Ердоган е на път да изгуби и двете - едното с двулична политика, а другото с бой и унижение (Таксим не беше толкова отдавна, нали). Затова каквото и да спечели днес, утре е отишло в канавката на историята

червено-оранжева революцийка. Ще запомним тройката Саддам, Кадафи Ердоган. То наследството на Ататюрк не е леко.

смята да прибере за себе си Ердоганя, от разпадащата се държава Сирия!?Разпад, в който този нещастник най-дейно участва!Че иска и да прочисти териториите, на които е хвърлил око за заграбване, от всякакво кюрдско население!?Тоест, това е родна земя за тези кюрди и Ердоганя иска да ги изчисти от родината им!За българите и тяхната територия, използвайки идиотизма, простотията и склонноста към продажничество на огромна част от тях, Ердоганя дали е предвидил подобен сценарий!?За който чака сгодния момент, да го пусне в действие!?Има ли, виждат ли се български политици, които честичко притичват на спявка при него!?

кюрдите ? Май вика или мене или кюрдите!

Страшен автогол !! Опита се да направи нещо ,но не успя и сега ще му го върнат с Велик Кюрдистан, който ще вземе територии от Сирия , Ирак и Турция !!! Опита се той да отклони вниманието то това,което се заражда като свали руски самолет ,но....само намери мощни поддръжници на каузата та кюрдите.... Абе бай на неоосманизма !!! Ако може вземете си и Местанчо с вас !!

Хей, Ердоганчо, внимавай кви ги пелщиш, за да не се окажеш изведнъж низвергнат диктарор подлежащ на сваляне с народна революция

Време за разпадане на Турция и за създаване на Кюрдистан.

Тоя Ердоган май много си е повервал, май ще има някоя цветна революцийка и в Турция ми се чини и кюрдски президент :)