Щети за над 100 млрд. долара за САЩ от кибератаки

Кибераатките са коствали на САЩ загуби между 57 и 109 млрд. долара през 2016-а, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на Белия дом.

Обратно в новината

Коментари - Щети за над 100 млрд. долара за САЩ от кибератаки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100 милиарда- малко са , най малко 500-600 са в действителност - ама нищо - те ще си напечатат пари и всичко ще е о.к

хората 100млрд не ги усещат...това е на пияните ватенки БВП за 24-25г хахахахахахахаххах........комнунягите не са и сънували толкова пари.

веднага почваме да събираме помощи за Кравостан. хората нямат пари за новите си ракети! после ще се сърдите защо ни бомбят със стари боеприпаси

Как пък ги изчислиха? Що да не са 500 млд! Тия кравари съвсем се оляха! Все друг им е виновен. Те чисти херувимчета!

Към тези "атаки" коментирайте и престъпния демократичен клан Буш Клинтън Обама и геостратегическите интереси а защо да не вмъкнете и тези до Мъртво море дето вече отварят войната в Сирия. Така е драги ми джендъри тя демокрацията от светла стана ослепително светла.

В киберсвета някои хора смятат мечтите си за реалност. Загубили хипотетично. Също толкова хипотетично е можело и да спечелят. Може пък Петя или НеПетя да ги е спасил от голяма грешка.

квииииик

пак ли не са ви хранили с черпака от козяк та квичите бе

квииииик. грух. грух...

Защо? Защото белият дом е казал, че тези са лоши! Той белият дом утре може да каже, че земята е плоска, ако така им утърва и това да им позволи повечко пазарни манипулации или повечко надуване на несъществуващият финансов балон.

Ако една държава е терористична и пиратска каквато е ФАЩ,всеки може да я атакува по всякакъв начин и по всяко време.

само така братушки,за 2107 дано са 200 млрд. долара,да им дойде акъла в кухите краварски кратуни че те самички се хакват и после обвиняват,ама тоя път си намериха майстора,щом даже майстора им назначи и плямпащия туитър мен

Шило

Много са смешни. Вчера щатите заговориха, че Петята е руска работа, и изведнъж пуделите Великобритания и Австралия се включиха в същия хор. Прозрачна работа.

Примката около вратлето на Вилталий се затяга все повече и повече. В един момент вратлето ще каже кръц.

Шило

Хихихихих, дали?

1. Американците (Майкрософт) пишат и продават скъпо по целия свят програми с дупки в тях... а после се оплакват че имало кибератаки, които им носят загуби. А колко приходи ви носят програмите на милиардера Бил Гейтс? 2. ЦРУ и АНС разработват шпионски програми и кодове за проникване, които после "изтичат" и хакери ги използват за кибератаки. И пак американците се оплакват от загуби! Нали стана ясно, че цитираните вируси са ползвали части от код на америк.служби!

Защо мадъраша не напише един уиндоз ВОСР? И да вземе да направи один процессор за компиутер новое поколение и да ги удари всичките гуевини в земле.

а сега земи пръдни мощно си виж гащите що са кафени

Ще ги изкарат сега на мужуците през гъза.

Дай да ям!

Сто милиарда долара е налял САЩ в Международната космическа станция до момента.

това беше на 6 февруари... ,,...Рекордният срив на водещия промишлен индекс на САЩ дов жонес, който в понеделник изгуби над 1500 пункта, бе чисто техническа история: просо милиони технологични ботове, програмирани с конкретни спусъци, започнаха еднопосочно движение на борсата. Спечелилите се оказаха единици, които овреме се досетиха да започнат движение против пазара. Това разказаха финансови експерти. На американския пазар присъства много силния елемент на алгоритъма. Това са компютърни програми, с които работят брокерите и инвестиционните банки. Тези програми акумулират потока от техническа информация, в зависимост от това, какво те получават, те представят едни или други позиции за пазара. Днес всичко това сработи, милиони технически ботове тръгнаха в едно направление. И пробиха флаговете. Поради това имаше такава техническа сесия, системна и еднопосочна, казва той. Изгубилите американски пенсионери Сега ще има доста истории, че много богати хора, които са вложили в ценни книжа, са изгубили част от своето състояние, намаляла е капитализацията на компаниите. Пострадали са обаче типичните корпоративни пенсионери по програмите ч01К (когато пенсионните спестявания се влагат в различни инструменти, един от които, по традиция, са ценните книжа). Ако те са били във формата на акции, ще се наложи да се внася допълнително обезпечение, изчислява Шостак. всичко е ,,виртуално,, господа ...да му мислят ,,пенсионерите,,...!!!

Нормално е да хакват най - мощната икономика в света. Кой луд ще хаква Северна Корея, или Русия.

Мухахаха. Някви държави, в които според западняците нямат даже ток и улици и ядат хора, успяват да хакнат най-великата нация на всички земни кълбета във мултивселената.

А аз си спомням Сноудън какво каза за подслушването и ровенето в чужди работи

Фейк нюз

Та какво ! Нима това не е част от реалната глобална либерална капиталистическа практика !!

а #европата ни открадна над 700 милиарда долара за последните з0-тина години! и кво?

а колко ни даде? Или да не питам.

За това аз питам, колко са ни дали? Колко бе глупако? Или пбубликувай точн цифри и ифакти, или не цвърчи като плъх в капан!

Цитат: "В доклада като виновници за кибератаки са посочени Русия, Китай, Иран и Северна Корея." Колко подходящо избрани държави! Иран и Северна Корея са сигурно супер развити в това отношение. Други държяви не могат да се сравняват с тях, като САЩ и подобни. ;) А след NotPetya следва NotTrump. ;)

Да се обеси президентът им хелаввафаст, за да не будят подозрение относно истинските им подбуди.

Само не разбрах как ги изчислиха тези загуби?

И да ти се обясни няма да разбереш..

Изчисленията се свеждат до просто аритметично действие. Загубите са от 57 до 109 милиарда. Ами 109 - 57 =52 милиарда. Ей и срещу тях да тичат нашите НОВИ ДЕМОКРАТИ, не могат да ги стигнат.

Те са най - богата страна в света, въпреки че твърдят че са най - бедната, те престъпници и терористи, те могат да си го позволят това , за да се правят на неразбрани и нещастни.. Отрепки са те.

маа му! Тия империи на злото не се пряха, ей! Но защо и Китай? и те ли станаха империя на злото? А горките добрички американци, дето подслушват и даже гледат по къщята на хората, търпят ли търпят...