Коментари - САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия

САЩ се надяват, че дискусиите на военно равнище с Русия за кризата в Сирия ще започнат много скоро, заяви американският държавен секретар Джон Кери.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

За пореден път света се убеждава, че американците разбират само езика на силата.

всички сириици кам русия ,тя поддържа сирииския режим

ке почнат. САЩ отварят темата с ракета томахоук с ядрена бойна глава. Русия отговаря с искандер и това ще бъде целия разговор.

Томахоук-а, няма да достигне, за разлика от Топол М :D

Ядрената томахавка лети на 2500км..

Еми да преговарят, за да не се засекат с руските изстребители над Сирия. Явно само от това разбират.

на руските изтребители имат доста злочеста статистика в Близкия изток..

На този грозник Кери не му ли писна да си играе политическото театро?

САЩ май ще клекне на Русия? Санкции а, ама Путин ще ви победи!

така ли посерко?

Любувайте му се на тоя симпатяга и на другите криви, кръвосмесителни мутри зад океана!

На жужан мутрата е много симпатична.Нали? Грозник и шизофреник масов убиец на руснаци и Украинци.

ТИ СИ САМО ЕДНА СОРОСОИДНА ПЛАТЕНА КУКЛА,СЛАВА БОГУ ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ СА САМО 000.1 %ОТ БЪЛГАРИТЕ КОИТО ЗА СМЕТКА НА ИЗРОДЕНИ КАТО ВАС, ВИЖДАТ ЯСНО НАКЪДЕ НИ ВОДИ ТВОЯ РАБОТОДАТЕЛ-КЪМ ДЖАМИЯТА.

Която пише МосаД със Тъ....Ние които обичаме България,живота,образовани сме и можем да си изкарваме парите навсякъде по Европа и света сме повече от 0.1%.Нуждата от пропаганда на гнусната политика на путин насочена срещу Европа и България го доказва.В крайна сметка най потърпевш е руският народ.А вие от кенефа на руското посолство нямате и един автобус, ,.ора".

Преди 4 години Барак Хюсеин бе разположил самолетоносач и други бойни морски единици по бреговете на Сирия. Готвеше се да нанесе удар по Дамаск и да свяли Башар ал Асад. Путин го спря и Барак позорно се оттегли. Но не се отказаха ястреб/к/ите в Държавния департамент и Пентагона. Направо побесняха и сътвориха Майдан в Киев. Руснаците отговориха като истински руснаци и си възвърнаха Крим, помогнаха и на опълченците в Донбас. След братоубийствени кръвопролития в Украйна настъпи временен мир, но пламна отново Сирия. Защото се появи кръвожадната ИД, новото творение на САЩ. Работите излязоха извън всякякъв контрол и Джон/Джим Кери започна да звъни в Москва за помощ

Ти пък извади ега ти логиката.САЩ няма значение къде са били ако са искали да нападат Сирия са щели да я нападнат.А Майдана в Киев го спретна с наглоста си и откровената си тъпота протежето на Путин.А Путин накрая активира свои агенти да стрелят по хората.Това го знае цял свят.

едното кери се гътна преди месец, ред е и на това

Преди две години, когато Путин предлагаше план за спасяване на ситуацията в Сирия и уреждане на конфликта и беше готов да сътрудничи със САЩ и с всички засегнати, убитите бяха няколко стотин, хората си живееха в къщите и ИДИЛ едва се зараждаше в малки групички "въстаници срещу режима на Асад". Тогава тоя от снимката, президентът му и бесните му сенатори заявиха, че сами щели да се справят и не им трябват плановете на Кремъл, нито техните специалисти. Сега загиналите вече са повече от 229 000 души - жени, деца, армия; а бежанците са 11,5 милиона!!! Представяте ли си 11,5 милиона човека побягнали към съседни и далечни страни?! От разрушените си градове и села, с вещи колкото могат да носят на ръце, с деца, със жени и старци, включително на колички?! Това е повече, отколкото беше цяла България в най-развитите си години точно преди да ни налази "демокраДцията"!!! И сега щели да разгледат предложенията на Русия?! След като разрушиха целия регион и превърнаха хората в зверове, а ИДИЛ - техните главорези от различни страни и народности, завзеха територия, колкото България, в границите на три държави, неспособни да си уреждат сами отношенията - Ирак, Сирия, Либия ... Измислена шариатска "държава", която воюва с всички и се състои от международни престъпници и убийци ...

Ако пишеш за пари ,те разбирам но ако не виждаш че Европа си отива ,си сляп и наивен.Буш е само изпълнител на арабската пролет,този план е сътворен в подземията на мосат

Пише се, ,МОСАД"бе тролчик.Европа и САЩ от 17-та година все повтаряте,че си заминава и още са тука.По развити.По демократични.По силни военно и по добре развити технологично.А вие освен да изтребвате собственият си и съседните народи за нищо друго си нямате и представа.Само куха пропаганда.

ТАКИВА ЛАЙНА ЗАБЪРКАХТЕ ЧЕ СЕГА БАБА МЕЦА ЩЕ ВИ БЪРШЕ ГЪЗЕЦА .АРАБСКАТА ПРОЛЕТ НА ГЛУПАКА БУШ ЩЕ РАСИПЕ ЕВРОПА ,ДАНО ТОВА НЕ Е БИЛО И ЦЕЛТА ВИ?

"Ние не можем да приемем всички имигранти, които бягат от конфликтите точки", каза Де Мезиер. .......................... А що тая тъпа изкуфела комсомолска секретарка , Меркел ги кани?! а сега олеле ....!!! ЩО НЕ СИ ЕТЕ МАЙТЕ И СЕ ОПРАВЯЙТЕ !!! НА НАС ТОЗИ ЕВРОЕЙСКИ СЮЪЗ НИ ЕА МАЙКИТЕ!

Знаем,че ЕС и САЩ ви е...ват мамата и много се радваме за това.Айде поскоро го сваляйте жужи и се ооправяйте!

Мнооооого разговорливи стават говедата, когато губят!!!!

Пушков каза по един тг руските канали RTR, че по време на конфликта в Либия САЩ са предложили на Русия план даэоставят бунтовниците да свалят кадафи, а после щели да се оправят с бунтовниците. Видяхме как се справиха с бунтовниците. Сега предложили същото за Сирия - да се остави на ИДИЛ да свали Асад, а после да разгромят Идил.

До редакцията на Дира: защо използвате снимка на Кери с патерици? Той ги хвърли преди три месеца. Или така Кери ви изглежда по-уязвим, а Лавров по-силен?

Прави се алюзия с американската политика.

Това, което се очакваше започна да се случва! САЩ започнаха да клякат на Русия и не само - това е открито заявено признание за това, че разрухата, която посяха по света се стоварва вече върху тях. Просто от тук нататък, някой слуга на капитала от Белия дом повече няма да може да съсипва човечеството.

Толкова много клекнаха на русия,че с ембаргото за Крим и забраната за износ на високи технологии за добив на нефт и газ за Русланд.Начраво сритаха путин в кокалчетата.Той сега се пери, но от идил сигурно вече са му скроили шапката.Тепърва ще има да гледаме как повлича страната си още повече в джендема.

Началото? Когато руснаците доизядат валутните си резерви..

всичкото зло на света идва от русия това е наистина империя на злото за съжаление с нефт и газ

Значи има едно психично заболяване - тип шизофрения, при което ти се виждаш насреща като някой друг. В случая при тебе е нещо подобно. Това, което се отнася за господарите ти от САЩ, ти си го пренесъл на Русия, която в морално и духовно отношение се проявява като нещо съвсем различно.

малко се попрепъна в желнието си да се покажеш начетен. Шизофрения означава нещо съвсем друго ;)

Миндил, ти какво добро си видял от САЩ и какво лошо от Русия!?

Рубладжии излезнаха сички в правителството на Барако Бамер, начело с кенийския комониз. Ше види той ся, когато Плювналиев свали доверието си от него. На кого оставя сирийците и правата им?

Първоначално грешно прочетох в заглавието, че САЩ се надявали за скорошни преговори с Русия за СИБИР и си помислих дали нещо Йелоустоун не се е надигнал или Сан Андреас да се е размърдал, пък то било за Сирия! Ами надявайте се, надявайте се!

САЩ са стъпили на килимче, с изображение на китайски дракон. От другата страна на килимчето се намира един китаец, който го е хванал и ще го дръпне когато на него му е най-изгодно. Друго сравнение - САЩ са една нестинарка, която нервно подскача въху китайска жар и играе танца на световния хегемон!

Мокри путлераски сънища.САЩ погребаха стотици диктатори.И още са номер едно в света във всяко едно отношение.А у вас русланд даже и с американска валута се разплащате.Щото както китайците ви казаха.Ръбълъ ни струъ и, ,гартия"-та на която е напеатан.САЩ е най големия инвеститор в Китай.Ако си дръпнат предприятията обратно в Америка ще настанат тежки дни за Китай.Но Китай си гледа интереса.Така,че путин и Асад са пътници.ДАЩ ще пребъдр още дълго след тях.

Пишеш нервно, явно нямаш или време или си изкукуригал или си просто необразован. Китай има толкова американски облигации, че ако си ги поиска, америка ще фалира начаса. Интересно, защот толкова любиш САЩ, какво добро е направила за България!? Какво ни е дала? И защо толкова мразиш Русия? Прилича ми на материален интерес - май паричките си ги изкарваш от някой американски неправителствен фонд!?

Чудя се, арабски език ли да почвам да уча, или руски. Сещайте се защо.

С езиците лесно но с брадата ще ти е трудно щото едните са брадати а другите глатко избръснати...

гого

пускай брада и учи руски ..... И изобщо е добре да научиш руски , ако не си до сега ...

Аз съм за Русия. За мен те олицетворяват стремежа на света към мир, спокойствие, справедливост и човешки права.

Русия олицетворява мракобесието.Наглоста и изостаналоста.Емиграцията от Русия към Европа САЩ и Израел е многомилионна.

Ти кво? Женен си за рускиня а искаш еврейка така ли?

Китай клати САЩ, при това е възможно това, съвсем да не е умишлено. През това време явно Русия отново подкрепя САЩ. След като през последните две години Русия продаваше американски дълг и от историческия максимум през март 2012 година от 171,1 милиарда долара го намали до 66.5 милиарда долара през април 2015 година. От тогава тя започна да купува отново американски дълг и в края на юли вече държи в своя валутен резерв американски книжа на стойност 85.9 милиарда долара. Обяснението е , че може би се подобрило състоя на руската икономика през май, юни и юли тази година или се дават политически сигнали На другият полюс е Китай, който според анализатори през посредници е продал на 250 милиарда долара американски дълг. В края на юли той има незначително намаление на американските книжа според американския трезор от 1244.3 милиарда долара в края на декември до 1240.8 милиарда долара в края на юли, но чрез посредници фактически е продал над четвърт трилион долара. Това на практика е около 4% от максималната стойност на американския дълг в края на януари 2015 година от 6218.3 милиарда долара, като към края на юли вече е 6076.6 милиарда долара или намаление от 141,7 милиарда долара. Защо китайците действат чрез посредници. Отговорът е много лесен, като най-големи държатели на американски дълг, те нямат интерес от рязкото му обезценяване, защото ще загубят стотици милиарди долари. За сега според специалисти всичко е близко до колебанията на пазара, но скоро може да се създаде опасна ситуация. Какъв компромис ще бъде направен ще видим следващите дни по време на американо-китайската среща на високо равнище.

Стана като във вица: "Ти с това настроение песимистично, няма да продадеш слона!".

Колко много думи за да се прикрие едно нещо - че САЩ имат нужда от Русия.

6+ и обратното.

и защо да нямат нужда от Путин бе Станков? Не ти ли се струва, че срещу тези главорези от Идил трябва да се включат всички, иначе ще дойде ден, когато и на теб може да ти отрежат главата. И защо само САЩ да вадят кесетените от огъня и после такива като теб да ги плюват и псуват, че били световен жандарм.Колкото до Асад неговата е свършила. Скоро и Путин ще му спре кранчето, за да не се излага повече.

гого

Сащ въоражават и тренират хората които отиват в ИГИЛ , така че те несат най-голяма отговорност , и да те попитам. Извинявай , от кое село си ти ? "кесетените" ,"плюват" само в твоята махала май така говорят?

Ало терезке колко чалми взе у вас?

А Русия има нужда от американска валута и технологии.Особено бандюхите около путен и даже и той самият.Но упорито реже клона на който седи.

Да се провъзгласи ПУТИН-Началник на всички презеденти на земното кълбо!!!Наш Бойко -шеф на кучкарника на ПУТИН а ФЪНДЪКОВА главен х игиенист !!

Лидерите на Колониална Европа могат само да се учат от Владимир Владимирович и да спрат да слугуват на САЩ. Интересите на Русия и Европа съвпадат в много отношения. И ако лидерите на Европа продължават да робуват на САЩ против интересите на европейците то Русия е в пълното си право да защити страната си като СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.

Интересът на Европа е, да не допусне Джуджето да си разиграва коня и ЕС и САЩ да станат едно цяло, каквито са по цивилизационен и военен избор.

моят интерес е да не чета такива простотии! Само глупак може да иска европейците да станат кравари! Европа е такава, каквато е и никой не е променил съседите. Защо изкуствено ще ми правиш говедар за съсед?

САЩ какво добро са ни донесли? Какво са ни дали? И какво лично на теб, като българин, ти пречи Русия?

Напред с братска Русия!

Къде набирате доброволци за атаката?

Българи, ВАШИЯТ Гусин ПРЕЦЕДЕНТА е за СЪД защото е ПРЕДАТЕЛ!

Е за лудницата.Болен е от шизофрения и комплекси за малоценост.С безбройните убийства на журналисти,цивилни и войници го доказва ката ден.Но скоро ще дойде иза него Видов ден.

Как обсъждат по телефона като джонко пудела е глух??????

Само хубави новини напоследък ни заливат отвсякъде. Русия мачка наред в близкия изток. ЕС се разпада. Затварят се границите. Главорезите нахлуват в западна Европа и ще изколят гейовете. САЩ ще емигрират на други планети.

Фащ и ЕС се изтаковаха  на метеното и сега щастливо лижат успеха?!?!?

Тоя е неква лукова глава! Шепа милиардери намиращи се в САЩ, отчаяно искат ТСВ, за да си напълнят джебетата и дреболии, като смърта на няколко стотици човеци изобщо не ги стряска и тревожи!

Очаква се статистически премерено ТСВ да свърши два пъти по-бързо и да донесе 5 пъти повече жертви от ВСВ!

Ние си мислим, че мислим,...а руснаците действат,...по стара традиция,...като спасители СВОБОДАТА, ЧОВЕЧНОСТТА, ХРИСТИЯНСТВОТО, като НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР

Горките янки! Продъниха ни ушите, че руснаците прехвърляли военна техника в Донбас, а техниката се оказав Сирия...

даже пак имаше сателитни снимки правени на ръка, като лууни туунс, които приличаха 1:1 на бомбата нарисувана от натеняю, която той показваше пред пропадналото оон- като доказателство, че ирак имал готова бомба, но в проценти.... хахахахаха.. пълна клоунада! ей, изядоха хляба и на клоуните тея бе! тц,тц,тц...

stan_posta@

И много приличаха на оръжията за масово поразяване на Саддам Хюсеин, заради които изтърбушиха Ирак, но победоносно не можаха да ги намерят.

Защо г-н Кери не отиде в Москва да пие един руски чай с г-н Путин и да се разберат по въпроса?

джон е накарал своя говорител елтън да се обади на путин за да си поговорят за съвременната политика на насилственото вземане на решения от името на народите, в полза на 1%.

ИДИЛ вкара в Европа мин. 200 свои джихадисти. Когато гръмнат отново Америка ,Кери ще отиде лично на колене в Москва да ги моли.

Забравил си да сложиш няколко нули след цифрата!

за джихадистите сте прав, но еврейските пулитици не смятат с такива числа. тези 200 бройки не съществуват дори и за манипулативните им медии и продажни джурналя! за пред и зад медиите няма нито един джихадист, а в действителност "имигрантите" се броят с точност до няколко хиляди (официално, разбира се и те не носят болести със себе си).. хахахахахаааа

джихадистите са си европейци. Няма нужда да влизат. Относно Политиката между Русия и САЩ е ясно, че КРИМ вече е руски и това няма да се промени. САЩ го знаят, но правят този цирк за да прокарат своята политика в опърничави държави. Отношенията им са обтегнати основно заради пазарите, Русия в момента имаше пазари ЕС, а Америка губеше по тези показатели, същото което се случило и с Германия преди ВСВ. Реално Хитлер е нямал избор, Англия и Франция са владели всички пазари и не са допускали други играчи. Не ти ли звучи познато?

ВСИЧКИ КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ НЕ СТРУВАТ КОЛКОТО КУТРЕТО НА ПУТИН ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС

Путин щеше да получи награда за мир, заради справянето със Сирийската криза, ако не беше Украинската такава. САЩ искаха да ударят АСАД както го направиха със Садам и Кадафи, но някой все пак някога трябва да им каже стига

Кери не може да говори с Путин, може Обама. Елементарни неща не знаеш.

за разлика от Роската... С него дори и Кери е голям , пращат Ли ;Р

Войната в Афганистан, затри СССР. Сега войната в Сирия ще затрие РФ. Руснаците никога не се учат от грешките си, прост народ, винаги живял в немотия.

Грешиш!Войната в Сирия е на път да унищожи Европа!

Така му се иска на Путин. Дали ще успее???

Винаги зад тези огромни държави стои една малка с неимоверно голям финансов и политически ресурс - Израел. Какво да се очаква???

И двете страни - сащ и русия нямат интерес от борбата с ИД. А тъй като ИД отслабва ЕС, то това е от полза на горепосочените две страни. Има да чакаме да се разберат за съвместни действия срещу терористите.. А уж сащ толкова лелеяха за борбата срещу тероризма... А сега май даже са съюзници с алкайда... O, tempora! O, mores!

..................

Злото никога не умира, а само се спотайва и чака удобен момент. Путин няма да се откаже да тероризира България, защото ние и Гърция сме местата през които може да "мине" газопровод от сунитските монархии контролирани от САЩ до Европа. Русия е примитивна държава със слаба икономика и не може да си позволи загубата на част от европейските си пазари на газ или намаляване на цените му в резултат на конкуренция. Още много кървави руски рубли ще се раздадат в България и Гърция, а милиони ще станат мигранти или ще умрат по трасето на този хипотетичен газопровод през Сирия до Европа. Сирия е Сталинград за Путин, в който той брани на живот и смърт бюджета си за крадене. Така става, когато цивилизованите нации не изпълняват задълженията си и допуснаха чудовището "Ислямска държава" да се появи и да стане геополитически фактор, както и "случайно" няколко хиляди рускоговорящи джихадисти да са най-активните разпалвачи на войната и миграцията.

Браво!!! Най-после нещо смислено. Сега червените тролчета, ще се скъсат да ти слагат минуси.

ВИЕ ЛИ ГИ ПИШЕТЕ ТИЯ ПРОСТОТИИ ЧЕ МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА

Сам ли се сети или някой ти каза?

Сигурно си прав, но защо тогава каубоите искат Руска подкрепа? Разликата в позициите не е ИД, а кого да подкрепят срещу нея

Смени батерията да се укротиш.

Господи,колко дураци има на този свят,боже!!!А това с газопровода явно е най-новата опорна точка.

Значи щом "Така става, когато цивилизованите нации не изпълняват задълженията си и допуснаха чудовището "Ислямска държава" да се появи и да стане геополитически фактор, както и "случайно" - Путин е виновен? Ша ма прощаваш ма ти фонтан от простотии! Не изпълнявали, а създали е точната думичка, идиотче! Не се опитвай да извъртиш фактите по византийски табайет! Да ме прощаваш, но винаги Европа е отнасяла идиотщините на краварите и винаги Русия е спасявала Европа! Сигурен съм, че мозъчнията ти капацитет няма да достигне до толкова дълбока причинно-следствена връзка.

Накрая наистина ще се разберат, а ние както винаги ще останем с праст в устата. Само обираме негативи от всички

Така е в живота , до вчера за 20 години САЩ бяха по-силни от Русия . Видяхме как това се промени пред очите ни . САЩ вече не са на-силни Военно заради Русия , и не са най-силни Икономически заради Китай !! Пътят на сащ вече е само един ....Надолу !

нищо ново под слънцето другарю ,това го четохме в работническо дело и комсомолская правда още преди 35 години - загниващият капитализъм

Iosiff Beluga

не е работническо, ами разбоиническо дело!

Редица западни разузнавания са замесени в обучаването на ислямските радикали. Експерти, наети от Пентагона дори обучаваха ислямистите как да боравят с химически оръжия. Това е ключово, защото именно чрез изстрелването на химически заряди от позициите на джихадистите (или т.нар. бунтовници) Съединените щати искаха да оправдаят бомбардирането на Сирия, което сега оправдаха с бомбардирането на собствената им креатура ИД.Трябва да отбележим, че и кампанията по обезглавяванията не стана без ролята на съюзническото на САЩ разузнаване на СА, където обезглавяванията са наказателна традиция. Именно от затворите на Саудитска Арабия хиляди осъдени престъпници бяха освободени, ако желаят да се превърнат в наемници за Ислямска Държава. Повечето от тях са със смъртни присъди и няма какво да губят. Израел също оказва помощ на ислямистите в Сирия, основно в зоната на Голанските възвишения. Тяхната помощ се изразява предимно в това, че приемат на лечение наемници, лекуват ги и след това ги връщат.Офицери от израелската армия обучават джихадистите. Ако за теократичната монархия, люлка на ислямския радикализъм и родина на Ладен Саудитска Арабия не е изненадващо, че се занимава с такива дейности то за мнозина незапознати е истински шок да чуят, че САЩ и Израел също подпомагат от години ислямските джихадисти. Как така, особено за Израел нали това е единствената немюсюлманска държава в региона, която всички искат да унищожат. Това първо е нещо, което Израел не спира да повтаря, за да оправдава политиките си и най-вече, за да запази огромния си ядрен арсенал далеч от очите на света. И второ няма проблем, защото израелското разузнаване и съюзническите му контролират процеса и самите джихадисти. За това атаките срещу Израел идват от Хамас, а не от организации като Ал Кайда или ИД.

Практически, бойците от Ислямска Държава са пехотинците на няколко държави и техните разузнавателни агенции, които вършат мръсната им работа в Ирак и Сирия. За това срещите на Джон Макейн с лидири на ИД по време на едно от незаконните му пътувания до Сирия не са нищо изненадващо. Толкова нормално се приемат от западната корпоративна преса, колкото и срещите на държавния с-р Бжежински с Осама бен Ладен в Афганистан през 1980-те. Целия парадокс на театъра, който ни разиграват от оглавяваната от САЩ коалиция срещу Ислямска Държава се изразява в това, че именно те са отговорниците за възхода на тези организации. А сега, харчейки стотици милиони бомбардират инфраструктурата на Ирак и Сирия, фабрики и нефтени кладенци. Джихадистите не показват да са особено засегнати от ударите срещу тях.Халифат на Ислямска Държава? Как се появи този нов тумор в Близкия изток? Как така някакви джихадисти превземат половин Ирак под носа на САЩ и НАТО, които са над десетилетие там? Тези леко екипирани джихадисти се оказа, че имат нужните познания, за да изградят телекомуникации и администрация, чрез която управляват своята нова държава.Истината е, че този т.нар. Халифат е част от американския проект за разцеплението на Ирак и Сирия на няколко отделни територии: Сунитски ислямистки Халифат, Арабска Шиитска Република и Република Кюрдистан.

Не знам за какво тактическото и практическотовзаимодействие" говори тази отварачка за консерви /на това поне ми прилича в профил/, ама преди малко, в репортаж по телевизията, показаха няколкостотин пришълеца, постлали си килимчетата на една магистрала в Хърватска, надупили се колективно и се молят на субект, който е абсолютно чужд за населението на държавата, в която го правят. Естествено магистралата е затворена и всички, които я ползват в момента чакат пришълците да си свършат много важната работа. Това е чиста проба окупация и ако не се вземат незабавни мерки и да се въведе ред, ситуацията съвсем ще излезе от контрол.

ПАТРИОТ Духи далеких гор Мчатся во весь опор, В огне твой край Молятся на Восток, Режут людей, как скот, И рвутся в рай... А у нас за душой - Небес простор И вечный спор - Кто чужой, а кто свой Каждый из нас - мишень, Прячься, не прячься в тень - Везде найдут, В спину стреляют здесь, Продано все, что есть, Свои сдают! Веру предков сожгли, Но тень ее - Среди лесов... Слушай голос земли Имя тебе - Патриот, Кто не помнит корней, не поймет В сердце огонь не погас, Кто не с нами, тот против нас! Выход у нас один - Выстрел и в сердце - клин, Прикрой меня! Мертвым оставь покой, Действуй, пока живой - Идет война... Кровь течет по камням, Забудь про все, Иди вперед, Слушай голос огня!

Глупака Путин си мисли, че като задълбочи конфликта в Сирия, бежанския поток, ще разруши ЕС. Време е Европа, мноооогоооо сериозни да преосмисли отношенията си с Русия. След като Путин иска да унищожи ЕС, ние трябва да отговорим на тия мераци, подобаващо.

И с ко ша му отговориш? Ша го заиеряш с цървули ли, или ша си напрайш прашка от ластика на килотите си?};-)))

Като за начало, затягане на икономическата блокада.

Дурака си ти.Пука им на руснаците за санкцийте по скоро на европа и е некомфортно ама да слушат хамериканците........

Мачкай Влад, яхай бЪраката!

ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

Американците да не се правят на две и половина....основната причина за всички беди в "близкия изток", Либия и централна Африка се дължат основно на тях. Да се опитваш да натресеш "западна цивилизация" при условие че хората в тези региони са на ниво на развитие 14-15 век е пълна глупост. Диктаторите като Садам, Кадафи, Асад и други може да не спазват човешки права и куп други подобни разбирания характерни основно за англосаксонския свят но те предпазваха тези региони от силно ислямизиране и ги правеха светски. Просто трябваше време за да може религиозността да се стопи поне на ниво, Европа 18-19 век. А сега кутията на Пандора е отворена и без пускането на невинна кръв няма де се мине. На всичкото отгоре Америка та дори и Европа продължават да се ослушват и да си въобразяват че много ги разбират нещата. Докато Америка може да си го позволи защото е защитена от два океана, Европа може да потъне само за миг. Странното е че онази изостанала империя наречена Русия според нас , вижда най-ясно и най-надалеч какво се случва. За мен това си е чисто и просто цивилизационен парадокс ....а може би те виждат по-правилно бъдещите нужди на "свободният човек" тъй като са пробвали какво ли не.

Някои хора сме истински антикомунисти и се борим реално срещу Путин в България, а не лафмоабетим по медии с идеята да крадем със западняци и това да ни е разрешено, защото сме "правилни". Няма по-голяма помощ за терористи и путинисти от политиката на въвеждане на двойни стандарти и насаждане на чувство за несправедливост в резултат на това!

По големи играчи с двойни стандарти от твоите идоли няма.Да си прочел нещо в докладите за човешките права на държавният департамент нещо за Саудитска арабия,Катар,Кувейт,ОАЕ и др. арабски монархии.За правата на жените,за политическите им партии,за законите им.

Коментари - САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия

САЩ се надяват, че дискусиите на военно равнище с Русия за кризата в Сирия ще започнат много скоро, заяви американският държавен секретар Джон Кери.

Обратно в новината

Коментари - САЩ: Надяваме се на скорошни преговори с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

За пореден път света се убеждава, че американците разбират само езика на силата.

всички сириици кам русия ,тя поддържа сирииския режим

ке почнат. САЩ отварят темата с ракета томахоук с ядрена бойна глава. Русия отговаря с искандер и това ще бъде целия разговор.

Томахоук-а, няма да достигне, за разлика от Топол М :D

Ядрената томахавка лети на 2500км..

Еми да преговарят, за да не се засекат с руските изстребители над Сирия. Явно само от това разбират.

на руските изтребители имат доста злочеста статистика в Близкия изток..

На този грозник Кери не му ли писна да си играе политическото театро?

САЩ май ще клекне на Русия? Санкции а, ама Путин ще ви победи!

така ли посерко?

Любувайте му се на тоя симпатяга и на другите криви, кръвосмесителни мутри зад океана!

На жужан мутрата е много симпатична.Нали? Грозник и шизофреник масов убиец на руснаци и Украинци.

ТИ СИ САМО ЕДНА СОРОСОИДНА ПЛАТЕНА КУКЛА,СЛАВА БОГУ ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ СА САМО 000.1 %ОТ БЪЛГАРИТЕ КОИТО ЗА СМЕТКА НА ИЗРОДЕНИ КАТО ВАС, ВИЖДАТ ЯСНО НАКЪДЕ НИ ВОДИ ТВОЯ РАБОТОДАТЕЛ-КЪМ ДЖАМИЯТА.

Която пише МосаД със Тъ....Ние които обичаме България,живота,образовани сме и можем да си изкарваме парите навсякъде по Европа и света сме повече от 0.1%.Нуждата от пропаганда на гнусната политика на путин насочена срещу Европа и България го доказва.В крайна сметка най потърпевш е руският народ.А вие от кенефа на руското посолство нямате и един автобус, ,.ора".

Преди 4 години Барак Хюсеин бе разположил самолетоносач и други бойни морски единици по бреговете на Сирия. Готвеше се да нанесе удар по Дамаск и да свяли Башар ал Асад. Путин го спря и Барак позорно се оттегли. Но не се отказаха ястреб/к/ите в Държавния департамент и Пентагона. Направо побесняха и сътвориха Майдан в Киев. Руснаците отговориха като истински руснаци и си възвърнаха Крим, помогнаха и на опълченците в Донбас. След братоубийствени кръвопролития в Украйна настъпи временен мир, но пламна отново Сирия. Защото се появи кръвожадната ИД, новото творение на САЩ. Работите излязоха извън всякякъв контрол и Джон/Джим Кери започна да звъни в Москва за помощ

Ти пък извади ега ти логиката.САЩ няма значение къде са били ако са искали да нападат Сирия са щели да я нападнат.А Майдана в Киев го спретна с наглоста си и откровената си тъпота протежето на Путин.А Путин накрая активира свои агенти да стрелят по хората.Това го знае цял свят.

едното кери се гътна преди месец, ред е и на това

Преди две години, когато Путин предлагаше план за спасяване на ситуацията в Сирия и уреждане на конфликта и беше готов да сътрудничи със САЩ и с всички засегнати, убитите бяха няколко стотин, хората си живееха в къщите и ИДИЛ едва се зараждаше в малки групички "въстаници срещу режима на Асад". Тогава тоя от снимката, президентът му и бесните му сенатори заявиха, че сами щели да се справят и не им трябват плановете на Кремъл, нито техните специалисти. Сега загиналите вече са повече от 229 000 души - жени, деца, армия; а бежанците са 11,5 милиона!!! Представяте ли си 11,5 милиона човека побягнали към съседни и далечни страни?! От разрушените си градове и села, с вещи колкото могат да носят на ръце, с деца, със жени и старци, включително на колички?! Това е повече, отколкото беше цяла България в най-развитите си години точно преди да ни налази "демокраДцията"!!! И сега щели да разгледат предложенията на Русия?! След като разрушиха целия регион и превърнаха хората в зверове, а ИДИЛ - техните главорези от различни страни и народности, завзеха територия, колкото България, в границите на три държави, неспособни да си уреждат сами отношенията - Ирак, Сирия, Либия ... Измислена шариатска "държава", която воюва с всички и се състои от международни престъпници и убийци ...

Ако пишеш за пари ,те разбирам но ако не виждаш че Европа си отива ,си сляп и наивен.Буш е само изпълнител на арабската пролет,този план е сътворен в подземията на мосат

Пише се, ,МОСАД"бе тролчик.Европа и САЩ от 17-та година все повтаряте,че си заминава и още са тука.По развити.По демократични.По силни военно и по добре развити технологично.А вие освен да изтребвате собственият си и съседните народи за нищо друго си нямате и представа.Само куха пропаганда.

ТАКИВА ЛАЙНА ЗАБЪРКАХТЕ ЧЕ СЕГА БАБА МЕЦА ЩЕ ВИ БЪРШЕ ГЪЗЕЦА .АРАБСКАТА ПРОЛЕТ НА ГЛУПАКА БУШ ЩЕ РАСИПЕ ЕВРОПА ,ДАНО ТОВА НЕ Е БИЛО И ЦЕЛТА ВИ?

"Ние не можем да приемем всички имигранти, които бягат от конфликтите точки", каза Де Мезиер. .......................... А що тая тъпа изкуфела комсомолска секретарка , Меркел ги кани?! а сега олеле ....!!! ЩО НЕ СИ ЕТЕ МАЙТЕ И СЕ ОПРАВЯЙТЕ !!! НА НАС ТОЗИ ЕВРОЕЙСКИ СЮЪЗ НИ ЕА МАЙКИТЕ!

Знаем,че ЕС и САЩ ви е...ват мамата и много се радваме за това.Айде поскоро го сваляйте жужи и се ооправяйте!

Мнооооого разговорливи стават говедата, когато губят!!!!

Пушков каза по един тг руските канали RTR, че по време на конфликта в Либия САЩ са предложили на Русия план даэоставят бунтовниците да свалят кадафи, а после щели да се оправят с бунтовниците. Видяхме как се справиха с бунтовниците. Сега предложили същото за Сирия - да се остави на ИДИЛ да свали Асад, а после да разгромят Идил.

До редакцията на Дира: защо използвате снимка на Кери с патерици? Той ги хвърли преди три месеца. Или така Кери ви изглежда по-уязвим, а Лавров по-силен?

Прави се алюзия с американската политика.

Това, което се очакваше започна да се случва! САЩ започнаха да клякат на Русия и не само - това е открито заявено признание за това, че разрухата, която посяха по света се стоварва вече върху тях. Просто от тук нататък, някой слуга на капитала от Белия дом повече няма да може да съсипва човечеството.

Толкова много клекнаха на русия,че с ембаргото за Крим и забраната за износ на високи технологии за добив на нефт и газ за Русланд.Начраво сритаха путин в кокалчетата.Той сега се пери, но от идил сигурно вече са му скроили шапката.Тепърва ще има да гледаме как повлича страната си още повече в джендема.

Началото? Когато руснаците доизядат валутните си резерви..

всичкото зло на света идва от русия това е наистина империя на злото за съжаление с нефт и газ

Значи има едно психично заболяване - тип шизофрения, при което ти се виждаш насреща като някой друг. В случая при тебе е нещо подобно. Това, което се отнася за господарите ти от САЩ, ти си го пренесъл на Русия, която в морално и духовно отношение се проявява като нещо съвсем различно.

малко се попрепъна в желнието си да се покажеш начетен. Шизофрения означава нещо съвсем друго ;)

Миндил, ти какво добро си видял от САЩ и какво лошо от Русия!?

Рубладжии излезнаха сички в правителството на Барако Бамер, начело с кенийския комониз. Ше види той ся, когато Плювналиев свали доверието си от него. На кого оставя сирийците и правата им?

Първоначално грешно прочетох в заглавието, че САЩ се надявали за скорошни преговори с Русия за СИБИР и си помислих дали нещо Йелоустоун не се е надигнал или Сан Андреас да се е размърдал, пък то било за Сирия! Ами надявайте се, надявайте се!

САЩ са стъпили на килимче, с изображение на китайски дракон. От другата страна на килимчето се намира един китаец, който го е хванал и ще го дръпне когато на него му е най-изгодно. Друго сравнение - САЩ са една нестинарка, която нервно подскача въху китайска жар и играе танца на световния хегемон!

Мокри путлераски сънища.САЩ погребаха стотици диктатори.И още са номер едно в света във всяко едно отношение.А у вас русланд даже и с американска валута се разплащате.Щото както китайците ви казаха.Ръбълъ ни струъ и, ,гартия"-та на която е напеатан.САЩ е най големия инвеститор в Китай.Ако си дръпнат предприятията обратно в Америка ще настанат тежки дни за Китай.Но Китай си гледа интереса.Така,че путин и Асад са пътници.ДАЩ ще пребъдр още дълго след тях.

Пишеш нервно, явно нямаш или време или си изкукуригал или си просто необразован. Китай има толкова американски облигации, че ако си ги поиска, америка ще фалира начаса. Интересно, защот толкова любиш САЩ, какво добро е направила за България!? Какво ни е дала? И защо толкова мразиш Русия? Прилича ми на материален интерес - май паричките си ги изкарваш от някой американски неправителствен фонд!?

Чудя се, арабски език ли да почвам да уча, или руски. Сещайте се защо.

С езиците лесно но с брадата ще ти е трудно щото едните са брадати а другите глатко избръснати...

гого

пускай брада и учи руски ..... И изобщо е добре да научиш руски , ако не си до сега ...

Аз съм за Русия. За мен те олицетворяват стремежа на света към мир, спокойствие, справедливост и човешки права.

Русия олицетворява мракобесието.Наглоста и изостаналоста.Емиграцията от Русия към Европа САЩ и Израел е многомилионна.

Ти кво? Женен си за рускиня а искаш еврейка така ли?

Китай клати САЩ, при това е възможно това, съвсем да не е умишлено. През това време явно Русия отново подкрепя САЩ. След като през последните две години Русия продаваше американски дълг и от историческия максимум през март 2012 година от 171,1 милиарда долара го намали до 66.5 милиарда долара през април 2015 година. От тогава тя започна да купува отново американски дълг и в края на юли вече държи в своя валутен резерв американски книжа на стойност 85.9 милиарда долара. Обяснението е , че може би се подобрило състоя на руската икономика през май, юни и юли тази година или се дават политически сигнали На другият полюс е Китай, който според анализатори през посредници е продал на 250 милиарда долара американски дълг. В края на юли той има незначително намаление на американските книжа според американския трезор от 1244.3 милиарда долара в края на декември до 1240.8 милиарда долара в края на юли, но чрез посредници фактически е продал над четвърт трилион долара. Това на практика е около 4% от максималната стойност на американския дълг в края на януари 2015 година от 6218.3 милиарда долара, като към края на юли вече е 6076.6 милиарда долара или намаление от 141,7 милиарда долара. Защо китайците действат чрез посредници. Отговорът е много лесен, като най-големи държатели на американски дълг, те нямат интерес от рязкото му обезценяване, защото ще загубят стотици милиарди долари. За сега според специалисти всичко е близко до колебанията на пазара, но скоро може да се създаде опасна ситуация. Какъв компромис ще бъде направен ще видим следващите дни по време на американо-китайската среща на високо равнище.

Стана като във вица: "Ти с това настроение песимистично, няма да продадеш слона!".

Колко много думи за да се прикрие едно нещо - че САЩ имат нужда от Русия.

6+ и обратното.

и защо да нямат нужда от Путин бе Станков? Не ти ли се струва, че срещу тези главорези от Идил трябва да се включат всички, иначе ще дойде ден, когато и на теб може да ти отрежат главата. И защо само САЩ да вадят кесетените от огъня и после такива като теб да ги плюват и псуват, че били световен жандарм.Колкото до Асад неговата е свършила. Скоро и Путин ще му спре кранчето, за да не се излага повече.

гого

Сащ въоражават и тренират хората които отиват в ИГИЛ , така че те несат най-голяма отговорност , и да те попитам. Извинявай , от кое село си ти ? "кесетените" ,"плюват" само в твоята махала май така говорят?

Ало терезке колко чалми взе у вас?

А Русия има нужда от американска валута и технологии.Особено бандюхите около путен и даже и той самият.Но упорито реже клона на който седи.

Да се провъзгласи ПУТИН-Началник на всички презеденти на земното кълбо!!!Наш Бойко -шеф на кучкарника на ПУТИН а ФЪНДЪКОВА главен х игиенист !!

Лидерите на Колониална Европа могат само да се учат от Владимир Владимирович и да спрат да слугуват на САЩ. Интересите на Русия и Европа съвпадат в много отношения. И ако лидерите на Европа продължават да робуват на САЩ против интересите на европейците то Русия е в пълното си право да защити страната си като СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.

Интересът на Европа е, да не допусне Джуджето да си разиграва коня и ЕС и САЩ да станат едно цяло, каквито са по цивилизационен и военен избор.

моят интерес е да не чета такива простотии! Само глупак може да иска европейците да станат кравари! Европа е такава, каквато е и никой не е променил съседите. Защо изкуствено ще ми правиш говедар за съсед?

САЩ какво добро са ни донесли? Какво са ни дали? И какво лично на теб, като българин, ти пречи Русия?

Напред с братска Русия!

Къде набирате доброволци за атаката?

Българи, ВАШИЯТ Гусин ПРЕЦЕДЕНТА е за СЪД защото е ПРЕДАТЕЛ!

Е за лудницата.Болен е от шизофрения и комплекси за малоценост.С безбройните убийства на журналисти,цивилни и войници го доказва ката ден.Но скоро ще дойде иза него Видов ден.

Как обсъждат по телефона като джонко пудела е глух??????

Само хубави новини напоследък ни заливат отвсякъде. Русия мачка наред в близкия изток. ЕС се разпада. Затварят се границите. Главорезите нахлуват в западна Европа и ще изколят гейовете. САЩ ще емигрират на други планети.

Фащ и ЕС се изтаковаха  на метеното и сега щастливо лижат успеха?!?!?

Тоя е неква лукова глава! Шепа милиардери намиращи се в САЩ, отчаяно искат ТСВ, за да си напълнят джебетата и дреболии, като смърта на няколко стотици човеци изобщо не ги стряска и тревожи!

Очаква се статистически премерено ТСВ да свърши два пъти по-бързо и да донесе 5 пъти повече жертви от ВСВ!

Ние си мислим, че мислим,...а руснаците действат,...по стара традиция,...като спасители СВОБОДАТА, ЧОВЕЧНОСТТА, ХРИСТИЯНСТВОТО, като НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР

Горките янки! Продъниха ни ушите, че руснаците прехвърляли военна техника в Донбас, а техниката се оказав Сирия...

даже пак имаше сателитни снимки правени на ръка, като лууни туунс, които приличаха 1:1 на бомбата нарисувана от натеняю, която той показваше пред пропадналото оон- като доказателство, че ирак имал готова бомба, но в проценти.... хахахахаха.. пълна клоунада! ей, изядоха хляба и на клоуните тея бе! тц,тц,тц...

stan_posta@

И много приличаха на оръжията за масово поразяване на Саддам Хюсеин, заради които изтърбушиха Ирак, но победоносно не можаха да ги намерят.

Защо г-н Кери не отиде в Москва да пие един руски чай с г-н Путин и да се разберат по въпроса?

джон е накарал своя говорител елтън да се обади на путин за да си поговорят за съвременната политика на насилственото вземане на решения от името на народите, в полза на 1%.

ИДИЛ вкара в Европа мин. 200 свои джихадисти. Когато гръмнат отново Америка ,Кери ще отиде лично на колене в Москва да ги моли.

Забравил си да сложиш няколко нули след цифрата!

за джихадистите сте прав, но еврейските пулитици не смятат с такива числа. тези 200 бройки не съществуват дори и за манипулативните им медии и продажни джурналя! за пред и зад медиите няма нито един джихадист, а в действителност "имигрантите" се броят с точност до няколко хиляди (официално, разбира се и те не носят болести със себе си).. хахахахахаааа

джихадистите са си европейци. Няма нужда да влизат. Относно Политиката между Русия и САЩ е ясно, че КРИМ вече е руски и това няма да се промени. САЩ го знаят, но правят този цирк за да прокарат своята политика в опърничави държави. Отношенията им са обтегнати основно заради пазарите, Русия в момента имаше пазари ЕС, а Америка губеше по тези показатели, същото което се случило и с Германия преди ВСВ. Реално Хитлер е нямал избор, Англия и Франция са владели всички пазари и не са допускали други играчи. Не ти ли звучи познато?

ВСИЧКИ КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ НЕ СТРУВАТ КОЛКОТО КУТРЕТО НА ПУТИН ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС

Путин щеше да получи награда за мир, заради справянето със Сирийската криза, ако не беше Украинската такава. САЩ искаха да ударят АСАД както го направиха със Садам и Кадафи, но някой все пак някога трябва да им каже стига

Кери не може да говори с Путин, може Обама. Елементарни неща не знаеш.

за разлика от Роската... С него дори и Кери е голям , пращат Ли ;Р

Войната в Афганистан, затри СССР. Сега войната в Сирия ще затрие РФ. Руснаците никога не се учат от грешките си, прост народ, винаги живял в немотия.

Грешиш!Войната в Сирия е на път да унищожи Европа!

Така му се иска на Путин. Дали ще успее???

Винаги зад тези огромни държави стои една малка с неимоверно голям финансов и политически ресурс - Израел. Какво да се очаква???

И двете страни - сащ и русия нямат интерес от борбата с ИД. А тъй като ИД отслабва ЕС, то това е от полза на горепосочените две страни. Има да чакаме да се разберат за съвместни действия срещу терористите.. А уж сащ толкова лелеяха за борбата срещу тероризма... А сега май даже са съюзници с алкайда... O, tempora! O, mores!

..................

Злото никога не умира, а само се спотайва и чака удобен момент. Путин няма да се откаже да тероризира България, защото ние и Гърция сме местата през които може да "мине" газопровод от сунитските монархии контролирани от САЩ до Европа. Русия е примитивна държава със слаба икономика и не може да си позволи загубата на част от европейските си пазари на газ или намаляване на цените му в резултат на конкуренция. Още много кървави руски рубли ще се раздадат в България и Гърция, а милиони ще станат мигранти или ще умрат по трасето на този хипотетичен газопровод през Сирия до Европа. Сирия е Сталинград за Путин, в който той брани на живот и смърт бюджета си за крадене. Така става, когато цивилизованите нации не изпълняват задълженията си и допуснаха чудовището "Ислямска държава" да се появи и да стане геополитически фактор, както и "случайно" няколко хиляди рускоговорящи джихадисти да са най-активните разпалвачи на войната и миграцията.

Браво!!! Най-после нещо смислено. Сега червените тролчета, ще се скъсат да ти слагат минуси.

ВИЕ ЛИ ГИ ПИШЕТЕ ТИЯ ПРОСТОТИИ ЧЕ МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА

Сам ли се сети или някой ти каза?

Сигурно си прав, но защо тогава каубоите искат Руска подкрепа? Разликата в позициите не е ИД, а кого да подкрепят срещу нея

Смени батерията да се укротиш.

Господи,колко дураци има на този свят,боже!!!А това с газопровода явно е най-новата опорна точка.

Значи щом "Така става, когато цивилизованите нации не изпълняват задълженията си и допуснаха чудовището "Ислямска държава" да се появи и да стане геополитически фактор, както и "случайно" - Путин е виновен? Ша ма прощаваш ма ти фонтан от простотии! Не изпълнявали, а създали е точната думичка, идиотче! Не се опитвай да извъртиш фактите по византийски табайет! Да ме прощаваш, но винаги Европа е отнасяла идиотщините на краварите и винаги Русия е спасявала Европа! Сигурен съм, че мозъчнията ти капацитет няма да достигне до толкова дълбока причинно-следствена връзка.

Накрая наистина ще се разберат, а ние както винаги ще останем с праст в устата. Само обираме негативи от всички

Така е в живота , до вчера за 20 години САЩ бяха по-силни от Русия . Видяхме как това се промени пред очите ни . САЩ вече не са на-силни Военно заради Русия , и не са най-силни Икономически заради Китай !! Пътят на сащ вече е само един ....Надолу !

нищо ново под слънцето другарю ,това го четохме в работническо дело и комсомолская правда още преди 35 години - загниващият капитализъм

Iosiff Beluga

не е работническо, ами разбоиническо дело!

Редица западни разузнавания са замесени в обучаването на ислямските радикали. Експерти, наети от Пентагона дори обучаваха ислямистите как да боравят с химически оръжия. Това е ключово, защото именно чрез изстрелването на химически заряди от позициите на джихадистите (или т.нар. бунтовници) Съединените щати искаха да оправдаят бомбардирането на Сирия, което сега оправдаха с бомбардирането на собствената им креатура ИД.Трябва да отбележим, че и кампанията по обезглавяванията не стана без ролята на съюзническото на САЩ разузнаване на СА, където обезглавяванията са наказателна традиция. Именно от затворите на Саудитска Арабия хиляди осъдени престъпници бяха освободени, ако желаят да се превърнат в наемници за Ислямска Държава. Повечето от тях са със смъртни присъди и няма какво да губят. Израел също оказва помощ на ислямистите в Сирия, основно в зоната на Голанските възвишения. Тяхната помощ се изразява предимно в това, че приемат на лечение наемници, лекуват ги и след това ги връщат.Офицери от израелската армия обучават джихадистите. Ако за теократичната монархия, люлка на ислямския радикализъм и родина на Ладен Саудитска Арабия не е изненадващо, че се занимава с такива дейности то за мнозина незапознати е истински шок да чуят, че САЩ и Израел също подпомагат от години ислямските джихадисти. Как така, особено за Израел нали това е единствената немюсюлманска държава в региона, която всички искат да унищожат. Това първо е нещо, което Израел не спира да повтаря, за да оправдава политиките си и най-вече, за да запази огромния си ядрен арсенал далеч от очите на света. И второ няма проблем, защото израелското разузнаване и съюзническите му контролират процеса и самите джихадисти. За това атаките срещу Израел идват от Хамас, а не от организации като Ал Кайда или ИД.

Практически, бойците от Ислямска Държава са пехотинците на няколко държави и техните разузнавателни агенции, които вършат мръсната им работа в Ирак и Сирия. За това срещите на Джон Макейн с лидири на ИД по време на едно от незаконните му пътувания до Сирия не са нищо изненадващо. Толкова нормално се приемат от западната корпоративна преса, колкото и срещите на държавния с-р Бжежински с Осама бен Ладен в Афганистан през 1980-те. Целия парадокс на театъра, който ни разиграват от оглавяваната от САЩ коалиция срещу Ислямска Държава се изразява в това, че именно те са отговорниците за възхода на тези организации. А сега, харчейки стотици милиони бомбардират инфраструктурата на Ирак и Сирия, фабрики и нефтени кладенци. Джихадистите не показват да са особено засегнати от ударите срещу тях.Халифат на Ислямска Държава? Как се появи този нов тумор в Близкия изток? Как така някакви джихадисти превземат половин Ирак под носа на САЩ и НАТО, които са над десетилетие там? Тези леко екипирани джихадисти се оказа, че имат нужните познания, за да изградят телекомуникации и администрация, чрез която управляват своята нова държава.Истината е, че този т.нар. Халифат е част от американския проект за разцеплението на Ирак и Сирия на няколко отделни територии: Сунитски ислямистки Халифат, Арабска Шиитска Република и Република Кюрдистан.

Не знам за какво тактическото и практическотовзаимодействие" говори тази отварачка за консерви /на това поне ми прилича в профил/, ама преди малко, в репортаж по телевизията, показаха няколкостотин пришълеца, постлали си килимчетата на една магистрала в Хърватска, надупили се колективно и се молят на субект, който е абсолютно чужд за населението на държавата, в която го правят. Естествено магистралата е затворена и всички, които я ползват в момента чакат пришълците да си свършат много важната работа. Това е чиста проба окупация и ако не се вземат незабавни мерки и да се въведе ред, ситуацията съвсем ще излезе от контрол.

ПАТРИОТ Духи далеких гор Мчатся во весь опор, В огне твой край Молятся на Восток, Режут людей, как скот, И рвутся в рай... А у нас за душой - Небес простор И вечный спор - Кто чужой, а кто свой Каждый из нас - мишень, Прячься, не прячься в тень - Везде найдут, В спину стреляют здесь, Продано все, что есть, Свои сдают! Веру предков сожгли, Но тень ее - Среди лесов... Слушай голос земли Имя тебе - Патриот, Кто не помнит корней, не поймет В сердце огонь не погас, Кто не с нами, тот против нас! Выход у нас один - Выстрел и в сердце - клин, Прикрой меня! Мертвым оставь покой, Действуй, пока живой - Идет война... Кровь течет по камням, Забудь про все, Иди вперед, Слушай голос огня!

Глупака Путин си мисли, че като задълбочи конфликта в Сирия, бежанския поток, ще разруши ЕС. Време е Европа, мноооогоооо сериозни да преосмисли отношенията си с Русия. След като Путин иска да унищожи ЕС, ние трябва да отговорим на тия мераци, подобаващо.

И с ко ша му отговориш? Ша го заиеряш с цървули ли, или ша си напрайш прашка от ластика на килотите си?};-)))

Като за начало, затягане на икономическата блокада.

Дурака си ти.Пука им на руснаците за санкцийте по скоро на европа и е некомфортно ама да слушат хамериканците........

Мачкай Влад, яхай бЪраката!

ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!

Американците да не се правят на две и половина....основната причина за всички беди в "близкия изток", Либия и централна Африка се дължат основно на тях. Да се опитваш да натресеш "западна цивилизация" при условие че хората в тези региони са на ниво на развитие 14-15 век е пълна глупост. Диктаторите като Садам, Кадафи, Асад и други може да не спазват човешки права и куп други подобни разбирания характерни основно за англосаксонския свят но те предпазваха тези региони от силно ислямизиране и ги правеха светски. Просто трябваше време за да може религиозността да се стопи поне на ниво, Европа 18-19 век. А сега кутията на Пандора е отворена и без пускането на невинна кръв няма де се мине. На всичкото отгоре Америка та дори и Европа продължават да се ослушват и да си въобразяват че много ги разбират нещата. Докато Америка може да си го позволи защото е защитена от два океана, Европа може да потъне само за миг. Странното е че онази изостанала империя наречена Русия според нас , вижда най-ясно и най-надалеч какво се случва. За мен това си е чисто и просто цивилизационен парадокс ....а може би те виждат по-правилно бъдещите нужди на "свободният човек" тъй като са пробвали какво ли не.

Някои хора сме истински антикомунисти и се борим реално срещу Путин в България, а не лафмоабетим по медии с идеята да крадем със западняци и това да ни е разрешено, защото сме "правилни". Няма по-голяма помощ за терористи и путинисти от политиката на въвеждане на двойни стандарти и насаждане на чувство за несправедливост в резултат на това!

По големи играчи с двойни стандарти от твоите идоли няма.Да си прочел нещо в докладите за човешките права на държавният департамент нещо за Саудитска арабия,Катар,Кувейт,ОАЕ и др. арабски монархии.За правата на жените,за политическите им партии,за законите им.