Коментари - САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия

След като Русия изяви готовност да отговори на въпросите на САЩ за Сирия, Вашингтон декларира готовност за "тактически дискусии" с Москва.

Обратно в новината

Коментари - САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

колко лесно било! Първо съсипваш 4-5 държави и след това започваш "Тактически дискусии", като в същото време цял континент се задъхва в следствие на америранските тъпотий и безхаберие или точно това е целта на САЩисаната ви политика?!

????

"Съединените щати остават отворени за тактически, практически дискусии" с Русия... Най-висшите нива на конфронтация постепенно узряват за факта, че победата на единия над другия не може да се обезпечи на ниво "битки между народи, религии и бандитски формирования"... Свиването на САЩ в собствената им черупка би било победа на Човечествито над Злото (вкл.и над тероризма). Въпреки, че тогава "американската мечта" може би няма да издържи на вътрешните си проблеми и ще се превърне в "бежанска вълна от космически мащаб".

Усарчета , тактиката ви видяхме , сега остава дискусията .Но не очакваме нещо различно и от нея.

Какви преговори, какви 5 лева! Това е пропаганден ход на САЩ, с който чрез мощната си световна пропагандна машина, ще измамят човечеството, че за бежанският поток към Европа са виновни Руснаците, че не позволяват на тяхното създание и оръдие на насилието в Близкият Изток- Ислямска държава, да завладее цяла Сирия и в последствие да се насочи към Русия, Азърбейджан, Казахстан и другите бивши мюсюлмански съветски републики! Това е идееята на САЩ! Тя за сега се реализира успешно! Пропагандата стана по-голяма сила от атомното оръжие!

Щатите няма нужда да мамят! Цял свят и на първо място бежанците знаят, че за бежанският поток към Европа са виновни Руснаците! Затова бягат като дявол от тамян и в Европа и в Щатите! Никой не ще в Русия! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Само троловете бълват бълвоч от празни приказки за някоя друга дребна рубла!

ето това чист представител на хамерскомасонско мислене и лъжат и само лъжат поради липса просто човеческо съзнание ! кой ще ти повярва бе бегееец (щерев )като си толкова глупав както и твоите индиииски събратя по кръв

Или си ненормален или си платен. Целия свят знае, че Щатите са най-агресивната нация, която си позволява да се меси навсякъде и навсякъде си е навряла пипалата. Те са единствените използвали атомно оръжие срещу мирно население. Те са виновни за всички големи кръвопролития през последните 30 години!

Не бягат в Русия, защото, ако иска да си полегне с рускиня , която още не е фиркана, ще го удари налъм по тиквата.Тези от Скандинавско си полягнат сами.Нали сме ги прислушвали по морето едно време, знаем ги тези неща.Верно е и това,че в Русия се живее по бедничко, а на запад са богати.Всеки иска бял ляб.

Бягат от Русия, която ги е прогонила от родината им Сирия, след като превърна градовете и селата им в руини!

Очевидно е,че на този етап единственото решение на кризата е международна военна инвазия срещу ИД. Всякакви преговори с тях са немислими.Освен,ако някой има голям,печеливш бизнес с тях.В наш мащаб това е идентично със заплатата на Искров- вероятно част от нея е отивала към пак " някой".

След дългата объркана монологична плеада от думи на Кери представяща позицията на САЩ от страхливо нападателна до откровенно удряща на молба да не закачат скъпия им проект ИДИЛ, Лавров помълча малко и лаконично каза - "Сега вече ви бръкнахме в гъ...за много на дълбоко но това е само началото може пък за напред да ви хареса и да ви направим наша булка абонат"

Ей сега вече стана ясно, кои са обратните!

Русия достатъчно чака за НЕвоенно решение. Е, за 4 години нямаше такова.

Айде да види, как ще се осерат и омажат за пореден път! Руснаците така и не се научиха след толкоз столетия, че да претендираш за голяма сила не стига само да размахваш ятагани, ами и голяма икономика и влиятелна култура трябва да имаш! Нещо което хората да желаят... единствено което Русия успя да постигне през 20-ти век е никой, ама никой да не я желае!

Русия изолирана и притисната в ъгъла от така наречените западно-европейски "демокрации" начело с полицейската диктатура САЩ следвана плътно от лакеите от стария континент начело с Великобритания разиграващи си собствени политически игри обслужващи президенски избори, интриги и олегархични интереси е нормално да покаже зъби когато няма каво да губи. Ситуацията прилича на строги надзиратели с банбукови пръчки опитващи се да напляскат непослушен силно разерен лъв в клетка два на два. Явно мнозина са си направили грешно сметките и сега им предстои да изпитат силата на последствията от действията си.

Русия по-скоро прилича на разярен скункс.

БРЦК

Ако беше виждал разярен скункс наживо щеше да знаеш ,че не е добре да се закачаш с него. Американците много добре знаят за скункса. Сега ще знаят и за Русия.

Две неща ми направиха впечетление в статията. Първото - според САЩ "нямало военно решение на кризата в Сирия". Значи САЩ са готови да преговарят с терористите от ИД, така ли? Второто - Лавров е казал, че съдбата на Асад ще решат сирийците а не Турция, Русия или който и да е друг чужденец.

Този с минуса дали може аргументирано да обясни как може политически да се реши проблемът с ИД? Нали САЩ не преговарят с терористи? Плевнелиев ли ще пратят да преговаря от името на антитерористичната коалиция?

Добре де, тогава руснаците веднага да се махат оттам заедно с базата си и да оставят сирийците да си решават съдбата.

Ти знаеш ли колко са руските военни и техника в Сирия? Аз не знам. ЦРУ със сигурност знае, ама Кери не оспорва казаното от Лавров с аргументи, нали? Следователно руските военни не са фактор в Сирия... все още. А относно преговорите с ИД нещо имаш ли да напишеш или там си пас?

Руснаците ясно ви казаха, че ще ви отговорят на всички въпроси, не са казвали, че ще дискутират нещо с вас.

Долу Русия свобода на народите.

Преди ИД , резултата, щеше да е обратен. Очевидно Обама няма време. Ако въпроса е кой печели популярност , резултата определено е за Путин, по (малкото зло), както обичаме да се изразяваме.

Ко речи?

77 коментара...предлагам ви да ми доидете на гости у нас.путин.може да доведете и децата си...ще ви направя савецки граждани и ще живеете в абе при тунгуската аец

ЕС може да покаже, че не е щатска колония, като инициира среща по този въпрос ако не на лидерите, то поне на контактни групи на ниво външни министри между Русия и Щатите при участието на европейските им колеги. Меркел е в ступор някакъв. Напоследък единствените адекватни хора са Кери, Щайнмайер и Лавров. Путин не го броя, защото от неговия ранг е контакт с Обама, но там положението е безнадеждно, на ниво Псаки. Трябва единен фронт, факт. После ще се редят опозиции, правителства и прочее.

Не чувствате ли как работата се насочва към сговор между двете империи от типа "ето ти куклите,дай си ми парцалите".А дъртата и вече изкуфяла Европа да духа за пореден път супата!

На едната от "империите" сърцето и е в Европа, нищо че стига чак до Япония и има 11 часови зони. Русия е много повече в Европа, отколкото на някои им се иска да признаят. Големите европейски страни страдат от глупаво наложените санкции срещу Русия, които сериозно им спъват бизнеса.

и поведението на различните държави в нея, недвусмислено показва защо Русия е толкова голяма, а БГ толкова малка. За съжаление прозира и иститната, че ЕС не съществува. Това е временно формирование без своя обща визия и ясно бъдеще. Вижда се и че САЩ все повече губят позицията си на хегемон и моментното им влияние се базира само на военна сила, но не и на интелигентна страегическа политика.

*Шокиращо разкритие: Войната в Сирия можела да приключи мирно преди 3 години BLITZ - 18 Септември 04:36 Великобритания, САЩ и Франция са игнорирали предложение на Русия Башар Асад мирно да отстъпи властта в Сирия преди три години. Бившият президент на Финландия и лауреат на Нобеловата премия Марти Ахтисаари твърди, че руски дипломат е представил плана за оставката на Асад на среща на Съвета за сигурност на ООН през февруари 2012 година. Западните сили обаче били толкова убедени в насилственото сваляне на сирийския лидер,че отказали да започнат преговори по предложението,Кървавият сирийски граждански конфликт е можело да бъде разрешен по мирен път още преди три години, пише МейлОнлайн, като се спасят стотици хиляди живота, предотврати се възхода на Ислямска държава в страната и дори бежанската криза в Европа. Ахтисаари твърди още, че той е преговарял с посланиците на петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН през февруари 2012 година - сред тях е бил и руският посланик Виталий Чуркин. В хода на срещата Чуркин е представил план от три точки за стартиране на мирни преговори между Асад и бунтовническите групи, като в хода им е щял да бъде намерен елегантен начин, по който президентът да подаде оставка. Независимо, че оттеглянето на Асад е било позитивно нещо за Великобритания, САЩ и Франция, по думите на Ахтисаари, нито една от западните страни не е пожелала да подкрепи плана за оттеглянето на сирийския лидер, защото всичките били убедени, че падането му от власт от ръцете на бунтовниците е било само въпрос на дни или най-много на седмици. Това бе една безвъзвратно изгубена възможност през 2012 година. Нищо не се случи, защото, според мен, всички бяха убедени, че Асад ще падне от власт до седмици и не е необходимо да се предприема нещо допълнително, каза Ахтисаари пред Guardian.

Русия успя да извие ръцете на САЩ. Излиза, че тези който говориха, че Русия ще бъде изолирана от света, сами се натресоха в капана на мечката.

Тактически дискусии? За разпределяне на питиетата и мезетата?

Наблюдавам нещо интересно от няколко дни: почти всички пишат правилно името на Путин. Възможни причини: - липсват щатните русофоби; - повишена езикова култура; - Путин си спечели уважението; - даже и слепите прогледнаха и видяха за какво иде реч; - нови указания (опорни точки) от съответните работодатели - ...

Да, така е. Няма ги и щатните соросоиди, които вият като вълци по луната щом се появи новина за Русия. Ако така продължават нещата даже ще започнат да ми липсват 999-те варианта на името на Путин.

За мен Путин не винаги е цвете за мирисане,но в момента е наистина на правата страна.И аз забелязвам че някой яко е натиснал спирачките на тези дето толкова старателно и без всякаква причина сквернословеха за него.

6+++

САР ще помоли въоръжените сили на РФ да воюват на нейна страна, ако възникне необходимост. Това е заявил днес сирийският външен министър. Такива заявления се правят само след предварителна договорка и съгласието и на двете страни. Фактически Путин, по този начин ни запознава с основните тезиси на речта си пред генасамблеята на ООН. Явно в нея ще има моменти, които няма да се огласяват публично и с които ни запознават предварително.

гого

като чуя нещо за американците последно време ми се повдига ... от тяхната специалност и уникалност. нека да се женят там помежду си , да станат всички обратни .... и да си пасат кравите. искат целия свят да е в краката им .... и нашите избранници им помагат и ръкопляскат

Ама като гълташ на Путин, ,пропагандата"срещу България ти е кеф нали?

Ютуба-Джордж Фридман! Ще ти се повдигне още повече. Хубаво е да се види и чуе.( Има го и с БГ субтитри)

Да вземат да върнат Аляска на по-успешната държава, че я превърнаха в кенеф! Днес Крим утре Аляска, вдругиден ще видим!

пиклювци. гърците откриха хадес, ние орфей. превземете ни. можете ли без любов, като нас. елате. у хадес. рода ни е.

добро пожаловать..и тоже гуд лук.. бийта се. ний кукери имаме да делим трупове с животни. ..от старо време е тъй. конкуренция..такава. кото е д е, тъй си е.

на кукерите. стига да не увреждат жени. и доверие. понекога и тъй ..спомен е.

Вие ще се разберете, но ние в Европа потънахме!

Шило

Да сме мислили. Не ние точно, ами тези,.които.сме избрали

за всички ще е добре русия да се развие поне до нивото на средноевропейска държава да има поне средна икономика разнообразна така няма да разчита само на нефт и газ и няма да поддържа касапина асад и подобни тогава ценностите на запада и русия ще бъдат близки

БРЦК

Пак ли ти бе ? Колко пъти да ти обяснявам: 1. Асад е офтомолог - очен лекар 2. Русия е в топ 3 производителките на Зърно и Пшеница. До кога ще продължаваш да лъжеш ? Има ли кой да ти плаща за некадърните лъжи ?

да декларирв. путин ли обича или бойко и къде е мажкото. оти обича са информира. тет а тет.

Пич Хората им писна от Америка уеее

не писал сам за америката. пич май е гаджето ти . аз не сам пич. дано некой по добар те огрее.

и от кой ли ще да е. да кажиш що искаш. и ко да пишеш.. дупето са не брои.. поне от мен. виж, ако имаш леля.. кажи де е..и чукай се с кой с щеш. пич.

САЩ трябва да бъдат лишени от възможност да прилагат военна сила извън тяхната територия на континента. Ако трябва в рамките на ООН и съвета за сигурност да бъдат поставени под арест всички самолетоносачи и бази извън Америка. Подобно на това това което направиха с Германия след 1918 г. Просто за всички вече е ясно, че Америка е народ от недомаслени идиоти жадни за кръв.

Ами лишете ги де!Нали сте много ербап?!Ха да видим как ще стане?Изостанала Русия управлявана от банда невежи крадци,убийци и рекетири.Срещу най мощната демократична държава с най модерната високо технологична армия.Ха да видим.

6+++

Те тея дискусии между тях ,все са на секунда от термоядрената война! А часовникат отчита времето -тик так тик так...

Каква долна коварност:2 дьржави се карат кой да управлява в Сирия-независима дьржава и с такьв статут в ООН.Кьде е международното право питам аз?Кой дава право на САЩ, Турция или Русия да казват каквото и да е или да пращат войски на територията на незввисима дьржава без нейно сьгласие и ООН мьлчи.

Асад няма нищо против Русия. Виж за другите питането ти е много точно.

против България. за доставки на газ. немам много мери. но мера сме за иран. и на саглашение, кат..чужди нам жертви. умната.

Само Русия може да има войска в Сирия, на която е разрешено от Сирия, другите са агресори. Според тъй нареченото международно право. ООН не може да взема страна при легитимно правителство. Другото е война срещу Сирия. Но вече няма международно право, има право на силния към момента и за това е тази каша в света.

Мразя САЩ те са лоши.

кой е биг брадр. дир не е ли. ако искате нещо различно и поне от мен ще е истина. не гледайте платен предварително театъърррр, вредно е. по рдио христо ботев ма много хубави тиатри. така си е.

Не зная на кои глупаци тук се плаща, за д апишат против Русия и да целуват американски задници, но фактите са си факти: САЩ са виновни за цялата анархия в арабските държави, просто това, което те наричат диктатури са форми на държавно управление, които държаха мирни един куп племена без образование и култура/ като нашите цигани/ и сега като разбъзикаха всичко там една тълпа от мигранти заплашва Европа, което за Америка пак си е плюс.... ако можеха биха ни унищожили, както направиха с Близкия изток, че те нали са чак зад океана, но защо си мислят, че са неуязвими.... Явно са много закъсали, защото гледат да има много войни, за да не остане време да се занимават с тях, САщ са за съжаление, но ако продължават така няма да има кой да ги съжали, напротив всички повече и повече ще ги намразват и тогава да видим как ще се отбраняват........... Няма да мине номера втори пък със собствено събаряне на някой небостъргач.

студено

Американците и руснаците рано или късно ще се споразумеят по много въпроси, включително и за ново разпределение на сферите си на влияние! Ние да му мислим в коя сфера ще попаднем! Макар, че това едва ли има значение!

Едничката цел на САЩ и Турция е да премахнат непослушния враг на хамериканската Асад, но досегашните им опити неуспяха дори и с помощта на откаченото им отроче ИД. Иначе не се отказват и основавайки се на демократичните си ценности искат от Русия да им предаде Асад. Москва пък, основавайки се на диктатурата на Путин не отстъпва и както е характерно за руския недемократичен режим твърди, че това трябвало да реши сирийският народ

МНОГО ХИТРО ДЕСТВА ХАМЕРЛЪКА . СПИРА ИКОНОМИКИТЕ НА ИРАК ЛИБИЯ ЛИВИЯ СИОРИЯ ПО ТОЗИ ХИТЪР НАЧИН С ТИЯ МИГРАНТИ (ЗАЩОТО МНОГО ОТ ТЯХ СА РАБОТЕЛИ И СА СПЕЦИАЛИСТИ СА ДОПРИНАСЯЛИ А РОДИНАТА СИ! НО ТОВА Е ФАЩ !!! ПОДОБНО НАПРАВИХА И С БЪЛГАРИТЕ - ОКОЛО 3 МЛН ВЕЧЕ НЯМА СДА СЕ ВЪРНАТ А СЛ-НО И ИКОНОМИЧЕСКИ НИКОГА НЯИА ДА СМЕ НАТОВА ЕОЕТО БЯХМЕ ПРИ Т ЖИВКОВ !! А КАЖЕТЕ ЧЕ СЪМ ПРАВ! АКО СИ БЯХА ВСИЧКИ У НАС МЕСРОТО ,МЛЯКОТО , СИРЕНЕТО ЩЕШЕ ДА Е В ДВА ТРИ ПЪТИ ПО ЕВТИНО !!! КАКТО ВЪВ ВСЯКА ЕДНА КЪЩА ПОВЕЧЕ ХОРА ПОВЕЧЕ БЕРЕКЕТ

Шило

Става ей това, за което си лафиме част от нас, ама по-голямата не ще да го приеме. Ще се разберат, ей! Па ние пак като вятъра. Митов и Плевнелиев все пак да помислят, стават ли за постовете си, или не.

Сащ ги е страх, че руснаците ще нападнат ИД. И скоро войната в Сирия ще приключи. Това не е в интерес на американските концерни. Които печелят по 10 милиона долара на ден от продажбата на оръжие. Включително и на ИД!

"Ърнест подчерта, че няма военно решение на сирийската криза" А защо обучавате т.н. сирийска опозиция да води война? Защо САЩ заделиха 500мил. за тези обучения? Защо до преди буквално дни, не искахте и да чуете варианта за преговори? И на първо място, защо изобщо започнахте този конфликт, защото не някой друг да го започне, а вашата финансова и военна подкрепа за опозицията го започна? И за кой конфликт говорим, нали за този с опозицията, че това с ИДИЛ не е конфликт, а голямо ос.иране на вашите колеги от службите.

Защо не? Винаги могат да отричат. Пък какво значение има хаоса в близкия изток, за държава зад океана?

Турция вступила в сговор с ИГИЛ: Анкара меняет доброе имя на нефтьlink По одной из версий, Анкара сменила свой внешнеполитический вектор под давлением Вашингтона. По данным западных журналистов, в руки Пентагона попали документы, подтверждающие факт тайного соглашения между турецкими властями и представителями Исламского государства. Опасность придания их огласке и вынудила президента Эрдогана пойти на уступки Соединенным Штатам. Суть компромата Турция закупает нефть, добываемую исламистами на месторождениях в восточной Сирии. При этом цена углеводородов не превышает 20 долларов за баррель, что в несколько раз ниже рыночной. Взамен Исламское государство получает не только деньги, но и возможность пересечения боевиками и грузами турецко-сирийской границы. Военные эксперты не исключают, что Анкара делится с исламистами и развединформацией о положении правительственных войск Сирии и курдских ополченцев. В этом контексте становятся понятны планы Турции по созданию так называемой зоны безопасности на сирийской территории и связанные с ними удары по позициям курдских ополченцев. В данном случае преследуется цель обеспечить безопасность канала поступления дешевой нефти. Поэтому турецкая армия наносит удары по позициям курдских ополченцев, а не боевиков Исламского государства и Джибгат ан-Нусра.

Ха-ха. Путлер давал хуманитарна помощ изразена в патрони, бомби и ракети и с това спирал мигрантите. Ама те не разбрали и точно след хуманитарната помощ, но Русия се засилиха масово към Европа.

абе либийците и тунизийците да не са се преселили първо в Сирия, та оттам да пристигат в Италия и Гърция бе шушляк???

Добре че са братята от Русия да държат някакъв баланс,щото до сега да сме сложилите фесовете и Европа да е щат на сащ....

Двайсетината хартиени говежди феодала не искат силни центрове на власт. Затова избират за президенти на кланицата само идиоти и под прикритието че се борят с диктатори, се бият с всички външни центрове на власт. Затова и Русия им е трън в очите, затова нападнаха и Кадафи, затова са и против Иран (и неговия Аятолах), затова са и против Асад. Принципът е "разделяй и владей" и хартиените феодали го спазват стриктно.

Тия американци са се побъркали. Вече се чудя какво да мисля и се усещам че само се чудя.

хахаха :) + Седя и мисля, седя и мисля, и по едно време установявам, че само си седя :)

Коментари - САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия

След като Русия изяви готовност да отговори на въпросите на САЩ за Сирия, Вашингтон декларира готовност за "тактически дискусии" с Москва.

Обратно в новината

Коментари - САЩ са готови на ”тактически дискусии” с Русия за Сирия | Днес.dir.bg

Коментари

колко лесно било! Първо съсипваш 4-5 държави и след това започваш "Тактически дискусии", като в същото време цял континент се задъхва в следствие на америранските тъпотий и безхаберие или точно това е целта на САЩисаната ви политика?!

????

"Съединените щати остават отворени за тактически, практически дискусии" с Русия... Най-висшите нива на конфронтация постепенно узряват за факта, че победата на единия над другия не може да се обезпечи на ниво "битки между народи, религии и бандитски формирования"... Свиването на САЩ в собствената им черупка би било победа на Човечествито над Злото (вкл.и над тероризма). Въпреки, че тогава "американската мечта" може би няма да издържи на вътрешните си проблеми и ще се превърне в "бежанска вълна от космически мащаб".

Усарчета , тактиката ви видяхме , сега остава дискусията .Но не очакваме нещо различно и от нея.

Какви преговори, какви 5 лева! Това е пропаганден ход на САЩ, с който чрез мощната си световна пропагандна машина, ще измамят човечеството, че за бежанският поток към Европа са виновни Руснаците, че не позволяват на тяхното създание и оръдие на насилието в Близкият Изток- Ислямска държава, да завладее цяла Сирия и в последствие да се насочи към Русия, Азърбейджан, Казахстан и другите бивши мюсюлмански съветски републики! Това е идееята на САЩ! Тя за сега се реализира успешно! Пропагандата стана по-голяма сила от атомното оръжие!

Щатите няма нужда да мамят! Цял свят и на първо място бежанците знаят, че за бежанският поток към Европа са виновни Руснаците! Затова бягат като дявол от тамян и в Европа и в Щатите! Никой не ще в Русия! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Само троловете бълват бълвоч от празни приказки за някоя друга дребна рубла!

ето това чист представител на хамерскомасонско мислене и лъжат и само лъжат поради липса просто човеческо съзнание ! кой ще ти повярва бе бегееец (щерев )като си толкова глупав както и твоите индиииски събратя по кръв

Или си ненормален или си платен. Целия свят знае, че Щатите са най-агресивната нация, която си позволява да се меси навсякъде и навсякъде си е навряла пипалата. Те са единствените използвали атомно оръжие срещу мирно население. Те са виновни за всички големи кръвопролития през последните 30 години!

Не бягат в Русия, защото, ако иска да си полегне с рускиня , която още не е фиркана, ще го удари налъм по тиквата.Тези от Скандинавско си полягнат сами.Нали сме ги прислушвали по морето едно време, знаем ги тези неща.Верно е и това,че в Русия се живее по бедничко, а на запад са богати.Всеки иска бял ляб.

Бягат от Русия, която ги е прогонила от родината им Сирия, след като превърна градовете и селата им в руини!

Очевидно е,че на този етап единственото решение на кризата е международна военна инвазия срещу ИД. Всякакви преговори с тях са немислими.Освен,ако някой има голям,печеливш бизнес с тях.В наш мащаб това е идентично със заплатата на Искров- вероятно част от нея е отивала към пак " някой".

След дългата объркана монологична плеада от думи на Кери представяща позицията на САЩ от страхливо нападателна до откровенно удряща на молба да не закачат скъпия им проект ИДИЛ, Лавров помълча малко и лаконично каза - "Сега вече ви бръкнахме в гъ...за много на дълбоко но това е само началото може пък за напред да ви хареса и да ви направим наша булка абонат"

Ей сега вече стана ясно, кои са обратните!

Русия достатъчно чака за НЕвоенно решение. Е, за 4 години нямаше такова.

Айде да види, как ще се осерат и омажат за пореден път! Руснаците така и не се научиха след толкоз столетия, че да претендираш за голяма сила не стига само да размахваш ятагани, ами и голяма икономика и влиятелна култура трябва да имаш! Нещо което хората да желаят... единствено което Русия успя да постигне през 20-ти век е никой, ама никой да не я желае!

Русия изолирана и притисната в ъгъла от така наречените западно-европейски "демокрации" начело с полицейската диктатура САЩ следвана плътно от лакеите от стария континент начело с Великобритания разиграващи си собствени политически игри обслужващи президенски избори, интриги и олегархични интереси е нормално да покаже зъби когато няма каво да губи. Ситуацията прилича на строги надзиратели с банбукови пръчки опитващи се да напляскат непослушен силно разерен лъв в клетка два на два. Явно мнозина са си направили грешно сметките и сега им предстои да изпитат силата на последствията от действията си.

Русия по-скоро прилича на разярен скункс.

БРЦК

Ако беше виждал разярен скункс наживо щеше да знаеш ,че не е добре да се закачаш с него. Американците много добре знаят за скункса. Сега ще знаят и за Русия.

Две неща ми направиха впечетление в статията. Първото - според САЩ "нямало военно решение на кризата в Сирия". Значи САЩ са готови да преговарят с терористите от ИД, така ли? Второто - Лавров е казал, че съдбата на Асад ще решат сирийците а не Турция, Русия или който и да е друг чужденец.

Този с минуса дали може аргументирано да обясни как може политически да се реши проблемът с ИД? Нали САЩ не преговарят с терористи? Плевнелиев ли ще пратят да преговаря от името на антитерористичната коалиция?

Добре де, тогава руснаците веднага да се махат оттам заедно с базата си и да оставят сирийците да си решават съдбата.

Ти знаеш ли колко са руските военни и техника в Сирия? Аз не знам. ЦРУ със сигурност знае, ама Кери не оспорва казаното от Лавров с аргументи, нали? Следователно руските военни не са фактор в Сирия... все още. А относно преговорите с ИД нещо имаш ли да напишеш или там си пас?

Руснаците ясно ви казаха, че ще ви отговорят на всички въпроси, не са казвали, че ще дискутират нещо с вас.

Долу Русия свобода на народите.

Преди ИД , резултата, щеше да е обратен. Очевидно Обама няма време. Ако въпроса е кой печели популярност , резултата определено е за Путин, по (малкото зло), както обичаме да се изразяваме.

Ко речи?

77 коментара...предлагам ви да ми доидете на гости у нас.путин.може да доведете и децата си...ще ви направя савецки граждани и ще живеете в абе при тунгуската аец

ЕС може да покаже, че не е щатска колония, като инициира среща по този въпрос ако не на лидерите, то поне на контактни групи на ниво външни министри между Русия и Щатите при участието на европейските им колеги. Меркел е в ступор някакъв. Напоследък единствените адекватни хора са Кери, Щайнмайер и Лавров. Путин не го броя, защото от неговия ранг е контакт с Обама, но там положението е безнадеждно, на ниво Псаки. Трябва единен фронт, факт. После ще се редят опозиции, правителства и прочее.

Не чувствате ли как работата се насочва към сговор между двете империи от типа "ето ти куклите,дай си ми парцалите".А дъртата и вече изкуфяла Европа да духа за пореден път супата!

На едната от "империите" сърцето и е в Европа, нищо че стига чак до Япония и има 11 часови зони. Русия е много повече в Европа, отколкото на някои им се иска да признаят. Големите европейски страни страдат от глупаво наложените санкции срещу Русия, които сериозно им спъват бизнеса.

и поведението на различните държави в нея, недвусмислено показва защо Русия е толкова голяма, а БГ толкова малка. За съжаление прозира и иститната, че ЕС не съществува. Това е временно формирование без своя обща визия и ясно бъдеще. Вижда се и че САЩ все повече губят позицията си на хегемон и моментното им влияние се базира само на военна сила, но не и на интелигентна страегическа политика.

*Шокиращо разкритие: Войната в Сирия можела да приключи мирно преди 3 години BLITZ - 18 Септември 04:36 Великобритания, САЩ и Франция са игнорирали предложение на Русия Башар Асад мирно да отстъпи властта в Сирия преди три години. Бившият президент на Финландия и лауреат на Нобеловата премия Марти Ахтисаари твърди, че руски дипломат е представил плана за оставката на Асад на среща на Съвета за сигурност на ООН през февруари 2012 година. Западните сили обаче били толкова убедени в насилственото сваляне на сирийския лидер,че отказали да започнат преговори по предложението,Кървавият сирийски граждански конфликт е можело да бъде разрешен по мирен път още преди три години, пише МейлОнлайн, като се спасят стотици хиляди живота, предотврати се възхода на Ислямска държава в страната и дори бежанската криза в Европа. Ахтисаари твърди още, че той е преговарял с посланиците на петте постоянни страни-членки на Съвета за сигурност на ООН през февруари 2012 година - сред тях е бил и руският посланик Виталий Чуркин. В хода на срещата Чуркин е представил план от три точки за стартиране на мирни преговори между Асад и бунтовническите групи, като в хода им е щял да бъде намерен елегантен начин, по който президентът да подаде оставка. Независимо, че оттеглянето на Асад е било позитивно нещо за Великобритания, САЩ и Франция, по думите на Ахтисаари, нито една от западните страни не е пожелала да подкрепи плана за оттеглянето на сирийския лидер, защото всичките били убедени, че падането му от власт от ръцете на бунтовниците е било само въпрос на дни или най-много на седмици. Това бе една безвъзвратно изгубена възможност през 2012 година. Нищо не се случи, защото, според мен, всички бяха убедени, че Асад ще падне от власт до седмици и не е необходимо да се предприема нещо допълнително, каза Ахтисаари пред Guardian.

Русия успя да извие ръцете на САЩ. Излиза, че тези който говориха, че Русия ще бъде изолирана от света, сами се натресоха в капана на мечката.

Тактически дискусии? За разпределяне на питиетата и мезетата?

Наблюдавам нещо интересно от няколко дни: почти всички пишат правилно името на Путин. Възможни причини: - липсват щатните русофоби; - повишена езикова култура; - Путин си спечели уважението; - даже и слепите прогледнаха и видяха за какво иде реч; - нови указания (опорни точки) от съответните работодатели - ...

Да, така е. Няма ги и щатните соросоиди, които вият като вълци по луната щом се появи новина за Русия. Ако така продължават нещата даже ще започнат да ми липсват 999-те варианта на името на Путин.

За мен Путин не винаги е цвете за мирисане,но в момента е наистина на правата страна.И аз забелязвам че някой яко е натиснал спирачките на тези дето толкова старателно и без всякаква причина сквернословеха за него.

6+++

САР ще помоли въоръжените сили на РФ да воюват на нейна страна, ако възникне необходимост. Това е заявил днес сирийският външен министър. Такива заявления се правят само след предварителна договорка и съгласието и на двете страни. Фактически Путин, по този начин ни запознава с основните тезиси на речта си пред генасамблеята на ООН. Явно в нея ще има моменти, които няма да се огласяват публично и с които ни запознават предварително.

гого

като чуя нещо за американците последно време ми се повдига ... от тяхната специалност и уникалност. нека да се женят там помежду си , да станат всички обратни .... и да си пасат кравите. искат целия свят да е в краката им .... и нашите избранници им помагат и ръкопляскат

Ама като гълташ на Путин, ,пропагандата"срещу България ти е кеф нали?

Ютуба-Джордж Фридман! Ще ти се повдигне още повече. Хубаво е да се види и чуе.( Има го и с БГ субтитри)

Да вземат да върнат Аляска на по-успешната държава, че я превърнаха в кенеф! Днес Крим утре Аляска, вдругиден ще видим!

пиклювци. гърците откриха хадес, ние орфей. превземете ни. можете ли без любов, като нас. елате. у хадес. рода ни е.

добро пожаловать..и тоже гуд лук.. бийта се. ний кукери имаме да делим трупове с животни. ..от старо време е тъй. конкуренция..такава. кото е д е, тъй си е.

на кукерите. стига да не увреждат жени. и доверие. понекога и тъй ..спомен е.

Вие ще се разберете, но ние в Европа потънахме!

Шило

Да сме мислили. Не ние точно, ами тези,.които.сме избрали

за всички ще е добре русия да се развие поне до нивото на средноевропейска държава да има поне средна икономика разнообразна така няма да разчита само на нефт и газ и няма да поддържа касапина асад и подобни тогава ценностите на запада и русия ще бъдат близки

БРЦК

Пак ли ти бе ? Колко пъти да ти обяснявам: 1. Асад е офтомолог - очен лекар 2. Русия е в топ 3 производителките на Зърно и Пшеница. До кога ще продължаваш да лъжеш ? Има ли кой да ти плаща за некадърните лъжи ?

да декларирв. путин ли обича или бойко и къде е мажкото. оти обича са информира. тет а тет.

Пич Хората им писна от Америка уеее

не писал сам за америката. пич май е гаджето ти . аз не сам пич. дано некой по добар те огрее.

и от кой ли ще да е. да кажиш що искаш. и ко да пишеш.. дупето са не брои.. поне от мен. виж, ако имаш леля.. кажи де е..и чукай се с кой с щеш. пич.

САЩ трябва да бъдат лишени от възможност да прилагат военна сила извън тяхната територия на континента. Ако трябва в рамките на ООН и съвета за сигурност да бъдат поставени под арест всички самолетоносачи и бази извън Америка. Подобно на това това което направиха с Германия след 1918 г. Просто за всички вече е ясно, че Америка е народ от недомаслени идиоти жадни за кръв.

Ами лишете ги де!Нали сте много ербап?!Ха да видим как ще стане?Изостанала Русия управлявана от банда невежи крадци,убийци и рекетири.Срещу най мощната демократична държава с най модерната високо технологична армия.Ха да видим.

6+++

Те тея дискусии между тях ,все са на секунда от термоядрената война! А часовникат отчита времето -тик так тик так...

Каква долна коварност:2 дьржави се карат кой да управлява в Сирия-независима дьржава и с такьв статут в ООН.Кьде е международното право питам аз?Кой дава право на САЩ, Турция или Русия да казват каквото и да е или да пращат войски на територията на незввисима дьржава без нейно сьгласие и ООН мьлчи.

Асад няма нищо против Русия. Виж за другите питането ти е много точно.

против България. за доставки на газ. немам много мери. но мера сме за иран. и на саглашение, кат..чужди нам жертви. умната.

Само Русия може да има войска в Сирия, на която е разрешено от Сирия, другите са агресори. Според тъй нареченото международно право. ООН не може да взема страна при легитимно правителство. Другото е война срещу Сирия. Но вече няма международно право, има право на силния към момента и за това е тази каша в света.

Мразя САЩ те са лоши.

кой е биг брадр. дир не е ли. ако искате нещо различно и поне от мен ще е истина. не гледайте платен предварително театъърррр, вредно е. по рдио христо ботев ма много хубави тиатри. така си е.

Не зная на кои глупаци тук се плаща, за д апишат против Русия и да целуват американски задници, но фактите са си факти: САЩ са виновни за цялата анархия в арабските държави, просто това, което те наричат диктатури са форми на държавно управление, които държаха мирни един куп племена без образование и култура/ като нашите цигани/ и сега като разбъзикаха всичко там една тълпа от мигранти заплашва Европа, което за Америка пак си е плюс.... ако можеха биха ни унищожили, както направиха с Близкия изток, че те нали са чак зад океана, но защо си мислят, че са неуязвими.... Явно са много закъсали, защото гледат да има много войни, за да не остане време да се занимават с тях, САщ са за съжаление, но ако продължават така няма да има кой да ги съжали, напротив всички повече и повече ще ги намразват и тогава да видим как ще се отбраняват........... Няма да мине номера втори пък със собствено събаряне на някой небостъргач.

студено

Американците и руснаците рано или късно ще се споразумеят по много въпроси, включително и за ново разпределение на сферите си на влияние! Ние да му мислим в коя сфера ще попаднем! Макар, че това едва ли има значение!

Едничката цел на САЩ и Турция е да премахнат непослушния враг на хамериканската Асад, но досегашните им опити неуспяха дори и с помощта на откаченото им отроче ИД. Иначе не се отказват и основавайки се на демократичните си ценности искат от Русия да им предаде Асад. Москва пък, основавайки се на диктатурата на Путин не отстъпва и както е характерно за руския недемократичен режим твърди, че това трябвало да реши сирийският народ

МНОГО ХИТРО ДЕСТВА ХАМЕРЛЪКА . СПИРА ИКОНОМИКИТЕ НА ИРАК ЛИБИЯ ЛИВИЯ СИОРИЯ ПО ТОЗИ ХИТЪР НАЧИН С ТИЯ МИГРАНТИ (ЗАЩОТО МНОГО ОТ ТЯХ СА РАБОТЕЛИ И СА СПЕЦИАЛИСТИ СА ДОПРИНАСЯЛИ А РОДИНАТА СИ! НО ТОВА Е ФАЩ !!! ПОДОБНО НАПРАВИХА И С БЪЛГАРИТЕ - ОКОЛО 3 МЛН ВЕЧЕ НЯМА СДА СЕ ВЪРНАТ А СЛ-НО И ИКОНОМИЧЕСКИ НИКОГА НЯИА ДА СМЕ НАТОВА ЕОЕТО БЯХМЕ ПРИ Т ЖИВКОВ !! А КАЖЕТЕ ЧЕ СЪМ ПРАВ! АКО СИ БЯХА ВСИЧКИ У НАС МЕСРОТО ,МЛЯКОТО , СИРЕНЕТО ЩЕШЕ ДА Е В ДВА ТРИ ПЪТИ ПО ЕВТИНО !!! КАКТО ВЪВ ВСЯКА ЕДНА КЪЩА ПОВЕЧЕ ХОРА ПОВЕЧЕ БЕРЕКЕТ

Шило

Става ей това, за което си лафиме част от нас, ама по-голямата не ще да го приеме. Ще се разберат, ей! Па ние пак като вятъра. Митов и Плевнелиев все пак да помислят, стават ли за постовете си, или не.

Сащ ги е страх, че руснаците ще нападнат ИД. И скоро войната в Сирия ще приключи. Това не е в интерес на американските концерни. Които печелят по 10 милиона долара на ден от продажбата на оръжие. Включително и на ИД!

"Ърнест подчерта, че няма военно решение на сирийската криза" А защо обучавате т.н. сирийска опозиция да води война? Защо САЩ заделиха 500мил. за тези обучения? Защо до преди буквално дни, не искахте и да чуете варианта за преговори? И на първо място, защо изобщо започнахте този конфликт, защото не някой друг да го започне, а вашата финансова и военна подкрепа за опозицията го започна? И за кой конфликт говорим, нали за този с опозицията, че това с ИДИЛ не е конфликт, а голямо ос.иране на вашите колеги от службите.

Защо не? Винаги могат да отричат. Пък какво значение има хаоса в близкия изток, за държава зад океана?

Турция вступила в сговор с ИГИЛ: Анкара меняет доброе имя на нефтьlink По одной из версий, Анкара сменила свой внешнеполитический вектор под давлением Вашингтона. По данным западных журналистов, в руки Пентагона попали документы, подтверждающие факт тайного соглашения между турецкими властями и представителями Исламского государства. Опасность придания их огласке и вынудила президента Эрдогана пойти на уступки Соединенным Штатам. Суть компромата Турция закупает нефть, добываемую исламистами на месторождениях в восточной Сирии. При этом цена углеводородов не превышает 20 долларов за баррель, что в несколько раз ниже рыночной. Взамен Исламское государство получает не только деньги, но и возможность пересечения боевиками и грузами турецко-сирийской границы. Военные эксперты не исключают, что Анкара делится с исламистами и развединформацией о положении правительственных войск Сирии и курдских ополченцев. В этом контексте становятся понятны планы Турции по созданию так называемой зоны безопасности на сирийской территории и связанные с ними удары по позициям курдских ополченцев. В данном случае преследуется цель обеспечить безопасность канала поступления дешевой нефти. Поэтому турецкая армия наносит удары по позициям курдских ополченцев, а не боевиков Исламского государства и Джибгат ан-Нусра.

Ха-ха. Путлер давал хуманитарна помощ изразена в патрони, бомби и ракети и с това спирал мигрантите. Ама те не разбрали и точно след хуманитарната помощ, но Русия се засилиха масово към Европа.

абе либийците и тунизийците да не са се преселили първо в Сирия, та оттам да пристигат в Италия и Гърция бе шушляк???

Добре че са братята от Русия да държат някакъв баланс,щото до сега да сме сложилите фесовете и Европа да е щат на сащ....

Двайсетината хартиени говежди феодала не искат силни центрове на власт. Затова избират за президенти на кланицата само идиоти и под прикритието че се борят с диктатори, се бият с всички външни центрове на власт. Затова и Русия им е трън в очите, затова нападнаха и Кадафи, затова са и против Иран (и неговия Аятолах), затова са и против Асад. Принципът е "разделяй и владей" и хартиените феодали го спазват стриктно.

Тия американци са се побъркали. Вече се чудя какво да мисля и се усещам че само се чудя.

хахаха :) + Седя и мисля, седя и мисля, и по едно време установявам, че само си седя :)