Шефовете на Желяз сключили сделки с US прокурорите

Тримата собственици на фирмата, в която е работил Желяз Андреев, са получили скромни присъди в САЩ за нерегламентирани сделки със Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Шефовете на Желяз сключили сделки с US прокурорите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази тъпа версия че не знаел, че върши незаконно, и действал щото бил работник в компанията и изпълнявал каквото му кажели шефовете, по-добре да я смени още от сега. Че бая годинки ще отпере в затвора.

до доказване на противното. Щом не е ходил в САЩ/което може веднага да се установи/, щом е изпълнявал заповеди на "Началници", явно е невинен. Задокеанските "другари"да слязат на земята и се огледат къде са кацнали.

Ако трябва да има процес, то той трябва да се проведе в България. Желяз е български гражданин, работил на територията на България, за компания регистрирана в България. Лизачите на краварски задници и плюещите по сънародниците си трябва задължително да минат специализиран медициски преглед за установяване на тяхното психическо състояние.

ДЕЙСТВИТЕЛНО, незнанието на закона НЕ извинява никого...ОБАЧЕ-нарушаването му НЕ Е ДОСТАТЪЧНО за присъда...Преди всичко, деянието трябва да е извършено УМИШЛЕНО! В случая НЯМА такова нещо...Би могло да се мисли за небрежност...Работата на Желяз обаче, свързана главно с даване на информация за определена документация, трудно може да бъде свързана с допускана небрежност в смисъла на НК...Да не говорим за териториалните граници на извършеното "престъпление"...Той работа в пределите на РБ, но се намесват и нормите на международното частно право, свързани със сделките по интернет...СЪДЪТ НЕ БИВА ДА ДОПУСКА ЕКСТРАДИЦИЯ, и защото въпросите, свързани с нарушаване на ембарго, са ПОЛИТИЧЕСКИ и в САЩ евентуална присъда едва ли ще е формална...

той е бил обикновен служител! Има си договор в който са описани задълженията му и правата! Той какво е виновен че неговите шефове са нарушавали закона? И то закони които са в САЩ, а тук са други ? Не ми цитирай разни небивалици! Той е изпълнявал съвестно това което са му наредили! А това че САЩ или някой зимислен прокурор си търси хора за да си прави реклама с тях и да расте е друга работа! По-голямия проблем е какво прави нашето съдебно министерство, правителство ни и ДАНС???

и госпожата казва същото, ама то чукча - писател!

Дано Българския съд да бъде безпристрастен и да отсъди в полза на гражданина на Р.България. Иначе е ясно, че ние зависим от държави като САЩ, но поне за такива казуси да се решават в БГ а не в Сащ. Иначе означава че държавата е само проформа.

Американската темида повече обича зеленото и е по-лакома от нашата. "Сключил сделка с прокуратурата" = узаконена корупция. Бунаците които нямат пари - екстрадират ги и работят безплатно във фермите за роби - американски затвор. Колонията България има несиметричен договор със САЩ и за това и и екстрадират гражданите. Ако кравар дойде, краде, насилва и после офейка - само ще ви помаха с ръка от другата страна на океана.

Казвам ти дъще, сещай се снахо! Мислете му....на каква територия, наречена България, сте граждани! Това гражданство е по-скоро влязла в сила присъда.

Пишещите мнения и коментари по- надолу трябва да знаят че разни Олигофрени станали Полицаи с Подкупи четат всичко което се пише, и макар че не са регистрирани никъде, пак може да дойдат да се заяждат за това че от твоето IP са писали коментар. Такава Цензура и Наглост НЕ е имало дори при Тодор Живков. А него го свалиха от власт за да има Свобода на Словото. Крадците- Предатели са влезли в Властта и четат и Подслушват цяла България, ако някой каже или пише мнения някъде да ги ИЗОБЛИЧИ. Същите тия Предатели хранят чужденци-Нашественици и им правят лагери, а Българите спят по улиците и умират от глад.

Еми, виновен-невиновен, щом го искат американците значи трябва да им го предадем. А те, ако решат, че е невинен ще го освободят,разбира се.

Ей, български подлоги и подмазвачи ! Ако американец извърши престъпление по българските закони, какво ще последва бе, чуждопоклонници окаяни? Нищо - ако той е в България, никой няма да посмее да го пипне и сервилно ще им го върнем. А ако е в САЩ и ние поискаме да ни го предадат да го съдим, ще ни се изсмеят и ще ни покажат ..пръст. А тук във форума никой не подлага на съмнение, че нашето момче сме длъжни да им го предадем. Не народ, а мърша, е казал дядо Вазов.

Дядо Петко Славейков е, но по-важното е, че е истина! И пример, как българската държава защитава гражданите си!?

Ако глупостта е оправдание - значи Желю е невинен. Но май никъде не приемат това за оправдание, т.е. Желю ще гори!

ПИЧ СОРИ ЗА ПРЯМОТАТА ..... НО ТИ СИ ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ГЛУПОСТТА И ПРОСТОТИЯТА .

Значи Желяз слушал и изпълнявал без да мисли, това му е версията и пред съда, обаче другите са прости ... ми, не съм съгласен.

Няма да коментирам колко е абсурдно това обвинение към нашия сънародник а ще се спра на това какво направиха нашите подлеци защо трябваше да постъпват с него така както не постъпват с истинските престъпници.Толкова ли не можеха да го извикат и му обеснят положението и една подписка е била предостатъчна а продажниците го тикнали веднага в ареста за72часа и то по празниците-гадни колониални чиновници на които ние а не онези зад океана плащаме заплатите.

Не давайте напразни надежди на младежа. Само временно е освободен. Американските закони са железни и ЦРУ ще те открият дори накрая на света. За да излежиш заслуженото наказание. Също и тоя младеж, няма начин да не излежи присъдата си в американския затвор. Америка не е България в която ако искаш ще влезеш в пандиза, ако искаш няма щото си дал подкуп на полицая, следователя или съдията. В Америка всеки излежава престъплението, което е извършил. Това наистина е страна на демокрацията и справедливостта. Ние българите трябва да вземаме пример и се учим на правосъдие от тая велика страна.

Ти съдията Дред ли си, бе? Вече му прочете присъдата и се готвиш да я изпълниш? Много филми гледаш. ЦРУ не се занимава с такива работи.

А СТИГА БЕ В КАРЛУКОВО НА ОТКАЧАЛКИТЕ СА ИМ ДАЛИ ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ .

Ей, майтапчия :)

промит мозък - вземи се малко в ръце, стига си повтарял лозунгите от рекламните материали. На тия дивотии можеше евентуално да се вярва преди 25 години, когато нямахме информация, ма сега???

АЗ СЪМ ЗАБРАНИЛ ИЗНОС НА СТОКИ ЗА АНГЛИЯ.ВСИЧКИ ФИРМИ ИЗНЕСЛИ СТОКИ ЗА АНГЛИЯ ОТ САЩ ДА БЪДАТ ЕКСТРАДИРАНИ В БЪЛГАРИЯ И СЪДЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИ СЪД!ХА-ХА-ХА!

Ах, каква изненада! Мошениците се споразумели за малки наказания като са 'натопили' този според мен недотам интелигентен индивид! Аз още вчера писах че близките му вместо протести по-добре да организират събиране на средства за добър адвокат който има опит в САЩ.

Мерзост и невиждано НЕВЕЖЕСТВО, агония от АЛЧНОСТ на НАДЗИРАТЕЛИТЕ-управляваните "управлящи" назначени от УСА да наглеждат митрополията им носеща звучното име "България"!!! : Във договора за СЪТРУДНИЧЕСТВО и СЪДЕЙСТВИЕ (съучастничество) за ЕКСТРАДАЦИЯ на Българи са подписали и протокол, че ПРИЕМАТ и са СЪГЛАСНИ и ще СЪДЕЙСТВАТ Българите екстрадирани и съдени в УСА да бъдат УМЪРТВЯВАНИ със СМЪРТОНОСНА ИНЖЕКЦИЯ във затворите, предизвикваща БЪРЗА СМЪРТ!!! П.П. Искаме УСА да представи като доказателства за задържане и екстрадиране на Българина Желяз Андреев : - документ доказващ, че ФИРМАТА извършвала търговия със Сирия е негова СОБСТВЕНОСТ и че той е взимал РЕШЕНИЯ, ПОДПИСВАЛ е договори и т.н. и не е бил просто служител изпълняващ йерархични искания, с което е изпълнявал СЛУЖЕБНИТЕ си ЗАДЪЛЖЕНИЯ на подчинен!!!, ако ФИРМАТА случайно се окаже "негова"(това е сарказъм), то следва УСА да представят : - лигитимен документ за поставяне на ЕМБАРГО върху Сирия, одобрен, приет и подписан от ООН и МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ за налалагане на ЕМБАРГО!!! Решението на УСА да наложи забрана за търговия със Сирия е едностранно решение, не е приемано и подписвано от никоя друга държава, от което следва, че няма нужната ЛЕГИТИМНОСТ!!!

Ами ако е виновен?

Костов Ти ли си ? Кажи си бе Иване .

Хахаха! Добро!

Ако осъдят Андреев по това обвинение да се готвят десетки българи начело с Борисов че са произвели и ПРОДАЛИ в Сирия десетки ТОНОВЕ ОРЪЖИЕ и амуниция . в нарушение на ембаргото !

Още едно доказателство за това, какви гнусни договори подписват българските продажници и дупедавци. А помните ли случая, когато американски тъпанар от базите им удари шамар на българско дете, а му се размина само с мижаво извинение?!

Но защо другари и другарки да правим кефа на Борисов? Защо да носим обърнати кръстове и да специализираме простащина професионално?! Та нима няма достатъчно етнически турци и цигани, и при това мюсюлмани?!? Има и то повече отколкото ни се иска.

Сделки с хора? Фашистките ценности на африканците.

Хубаво е да се научим да четем дългите договори, които подписваме, вместо после да се оплакваме. Всеки, който е сключвал трудов договор с американска фирма, би трябвало да е чел клаузите за работа с ембаргови държави. А явно случаят е такъв - договор директно към американска фирма (а не българска), с дистанционна работа, но по американското законодателство. То не е само да прибираме парите и да се оправдаваме с "така ми казаха".

Нищо подобно! Бивш служител съм на фирмата и в договора не пише нищо за американски закони и прочие... Абсолютно стандартен договор за работа във фирма регистрирана в България. Единственото американско, което ползваха, бяха сертификатите за продажба на ел. компоненти и авио/хеликоптерни части. Хубаво е и човек да не говори наисзуст и на база летящи предположения, ама ей го на...правиш го! ;)

И на какво основание тогава искат да съдят работник в българска фирма в Америка? Може би ти имаш някакво не-летящо предположение?

a kьде са службите ДАНС ДАР БОРКОР защо са проспали ИРАНската татрамбука да си вьрти бакиите

Точно както предположих и ви обясних по темата...

Поучително е когато бачкаш за тарамбуки да знаеш, че е много възможно да те предадат като най- долни парцали. Момчето е невинно, но на негово място някой друг можеше да е продавал оръжия или части за бойни самолети и тогава щеше да пострада от наивността си и кухите обещания на тарамбуки.

papion

Браво бе, значи шефовете на фирмата, които са прибрали милионите от сделките с присъди по 2 г., а телефонистите от България ако стъпят в кравария и ще ги вкарат в затвора за по 10-20г. Нашите са луди ако пуснат Желяз и другите да ги съдят в Америка за това, че са работили по телефона.

Защо най обикновенният служител ,,обвинен,,,а за шефовете нищо не се пишеше.Ако предадът на Сащ,младежа означава,че всеки е застрашен да бъде ,,унищожен и смачкан,,а големите акули виновници на свобода с парите си.

когато става дума за екстрадиране и воина щатите ,,играят,, на ,,прескочи кобила,, с оон което е в ролята на ,,кобилата,,...!!!

Значи идва заявка от САЩ и нашите дупедавци се почувпат да го арестуват. Никой не проверява, че той не е нарушил Българските закони, условие за екстрадация и съответно да откаже неправомерното искане! Ами го арестуват, дори без доказателства (чакали се да дойдат) и с това си действие го поставят в ситуация да доказва, че е невинен. Нямам думи до какво падение падна държавата. Не искам да мисля ако не се бе разшумяло какво следва. Нали старата лелка каза че от нея нищо не зависи. И тази искаше да стане президент. Баси якото щеше да е.

Браво, хванахте най-големия контрабандист. Сега го съблечете гол и да мине по Витошка докато паплачта вика - Срам, срам...Ех колко средновековно... Ама нищо де - следващия път ще си знае. Не очаквай държавата ти да те пази - прекалено много дупедавци са на власт. И никакви американси фирми!

...някой се сети да застане зад него! "България и САЩ са подписали договор за екстрадиция, ратифициран от българските власти през 2008 г. Според закона обаче "екстрадиция се допуска само когато деянието съставлява престъпление по българския закон и по закона на молещата държава". Към момента на извършените продажби (септември 2013 г. - февруари 2014 г.) нито България, нито ЕС са наложили такова ембарго към Сирия. Тоест деянието, за което прокуратурата във Флорида обвинява Желяз Андреев, не е престъпление нито по българското, нито по европейското законодателство и екстрадирането му е недопустимо! Няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, защото такова ембарго България и дори Европа не е налагала."

абсолютно съгласен, през цитираната година НЯМА наложено ембарго от ООН , касаещо Сирия. Значи, ние като страна не сме подписвали, ратифицирали или каквото там се сетиш за ембарго.

Само на едно се чудя: тетка, която сутринта твърдеше, че като правосъден министър "нищо не може да направи", дали не е хвърлила барем едно оченце на договора ни за екстрадиция със САЩ?!

papion

Тя тетка така ще каже нали синът и е в Америка, смее ли да каже друго.

Ти пък, госпожата не се е цанила за министър за да чете закони. Тя е там да слушка и мига на парцали. Нали страдат децата на другите, нейното се и добре.

Само че както се вижда историята е по-лакейна. Една елементарна справка е била достатъчна за да се провери този факт (няма ембарго от страна на България) и да се отговори, че такова нарушение не е било по българските закони, сиреч екстрадацията е недопустима. А какво се получава - той - Желяз трябва да доказва, че е невинен. А това е така, защото на първо място е арестуван само по заявка, без каквито и да е доказателства, а след това действие само съда може да го пусне!

да се готвят и служителите в Български пощи, щото не знам какви колети и на кого са изпращали. после фирмите за експресни доставки, после пощенските гълъби са на ред. като сте ги почнали, карайте до край. мда

Интересно защо за другите не са поискали екстрадация а само за Желяз дето е на най ниска позиция???Явно нашето ''правосъдие'' е копирало американското дето само хигиенистката е виновна за всички гешефти на бизнесмените.. Ония там родата дето са сключили сделката кой знае какви лай,а са изсрали по адрес на българите от които са печелели бая..

А данъците в САЩ ли ще плащаме вече, а ГЕРБ?

Договорът със САЩ е подписала Миглена Тачева, по времето на НДСВ

да бе, това са общи положения, след това има анекси, големия въпрос е герберастите 10г защо го крепиха и не го махнаха, или 10г са им малко.

Да ви пикам и на демокрацията и ГЕРБ-а. Не станахме 16 република, но доживяхме да имаме бази с негри, и да ни арестуват и съдят по законите на САЩ. Цецо, да ти се завре закуската у кривото гърло!

и с какво точно пък ти е виновен герб или Цецо? След като е работил за американска фирма, прибирал е по няколко хилядарки на месец, знаел е какво прави и че не е редно - да си носи последствията сега.

ами да съдиме ,,касиерките,, на гишето от ,,ктб,,...!!! колко сте ...лол-овце...!!!

като работя за швейцарска фирма, също ли вземам хилядарки бе идиот, ненормален! В България само мениджърите на чуждите фирми вземат хилядарки и депутатите. Обикновените хора най-много 1000 чисти, и то преки сили. щщд

Не е ли подписано през 2008? Тогава Борисов бе на власт, а Дянков даваше постни пици!

Ама тук има някаква дива подигравка! Говори се за закон за екстрадация. Само че принципно за да бъде поискана екстрадация е възможно ако си нарушил закон на чуждата държава, докато си бил там и след това си напуснал страната. Но да иска екстрадация на чужд гражданин с обвинение, че е нарушил законите им при положение, че той работи за клон на компанията в собствената си държава, където и клонът, и той са подвластни единствено на местните закони, е АБСУРД! Не знам кой малоумник е приел такъв закон. Ще той трябва с камъни да бъде пребит! Това ни поставя в някаква правна заивсимост от чужда държава! Нещо повече самото арестуване пък последващо чакане на доказателства, показва някаква дива лакейщина. После като не пратят такива кой ще плаща за задъжрането под стража, Цачева ли?

Ами има един глупав договор за екстрадиция на гражданите, подписан от Тачева като правосъден министър и американския посланик. Та въз основа на този договор, който е подписан въз основа на някаква си договореност между ЕС и САЩ, се извършват екстрадициите. В крайна сметка и ние можем да си поискаме някой американец, който е убил българин в САЩ, сещам се поне за един случай, ама ще ни го дадат ли?

По дразнещото за мен в случая как бързо е арестувано това момче, пък после се чакат доказателства. За мен тярбва да е обратното. Чак след един тон доказателства, тогава трябва да бъде поканен (без стрес) да му бъде обянсена ситуацията и дори държавата да му предостави правна помощ! Аз така виждам нещата!

Внимавайте да не пишете много-много против САЩ, да не ви огепят и вас за "подривна дейност с/у държавата (САЩ)", драги съфорумци - че АЙПИ-тата се пазят докато свят светува.

нищо чудно... и тогава ,,демокрацията,, ще победи...!!! ,,не мислете, ние мислиме за вас,,...!!!

тоталитаризъм и репресии по американсия комунизъм ли следват?

"търси са контакти с различни юристи и в страната, и в Маями-??? ко стаа са??

Оставка на чучелото, наречено правосъден министър! Това е гавра с българското право! Пък и много и се насъбра на баба Цецка-партийна секретарка след случая с бягството!

да екстрадираме политиците ни дето пушеха ,,хавански пури,, по време на ембаргото...??? интересното е че нито една политическа партия не взе отношение по този закон...!!! дори ,,обдусманът,, ни...!!! след като не е ,,реципрочен,, това ,,робуване,,...!!! ето нещо такова ще е и с ,,и.к.,, но тогава ще се ,,съдят,, и инакомислещите...!!! ,,обикновен фашизъм,, господа... ,,обикновен,,...!!!

Абе какво ме интересуват собствениците мене на американската фирма! Аз се дивя как е възможно прокурор от САЩ да заяви да бъде депортиран български гражданин, работил в България за български клон на фирма по обвинение, че е нарушил законите на САЩ!!! От кога законите на САЩ важат в България?! Не станахме 16 република на СССР ама станахме 52 щат на САЩ и то с визи май? Утре ще искат да екстрадират всеки в България че ползва думата негър. До там ли ни докара продажното управление?!

Имаме двустранно споразумение за екстрадация... Не знам от коя година е влязло в сила - то и Вие не знаете нищо, но ....

Няма значение какво споразумение има. Ако той е в САЩ и там е нарушил техните закони, тогава може да искат да го екстрадират! Единственият начин за да важи закон на САЩ в България е да сме станали колония на САЩ!

Това е началото. След като ГЕРБ подписаха споразумението за Международна Търговия, за всички ЮЕС фирми в БГ важи ЮЕС законодателство, не Българското. За Австралия и Канада е същото.

Да си важат за фирмата и тя да си носи отговорност. Затова има собственици. Но служителя не американски гражданин. НЕщо повече той работи на Българска територия, където важат САМО български закони! Ако някой е приел друго пак без да ни допита ще си важи само за него и родата!

От цялата работа само лъсна, че за пореден път някой ни е продал. Най-гнусни и отблъскващи са абсолютната безпардонност и лекота, с които въз нелицеприятното същество, което се изживява като правосъден министър се изхрачи в лицето на един българин. Може и да има, но не съм чул за държава, която официално да заяви на свой гражданин, че не й дреме (друг е изразът, ама нежните модератори ще изтрият написаното) за съдбата му и след 60 дни човекът е пътник и ще се спасява сам.

Някъде прочетох, че собствениците на фирмата са араби - не знам дали е вярно или не, но и не е чак толкова важно! Друго е важно - като нищо са си купили индулгенция от щатския съд, накисвайки подчинените си на най-ниско ниво! Няма да ме изненада, никак даже - защото тук принципа "като се спъне шефа, падам аз", си важи с пълна сила! Аз лично съм "падала" два пъти заради шеф;) - но добре е, че имам навика да си броя ставанията, а не паданията!

Ти какво общо имаш със случая, че "аз" та "аз"?

Нищо, само пояснявам от личен опит, че не е някакво чудо невиждано някой на по-ниско ниво да го отнесе заради грешките на някой шеф!

Ами ако прочетеш и вникнеш ще видиш какво е имала в предвид, ама не по лесно е да се блещиш по форумите!