Северна Корея заплаши с ракетни удари САЩ и базите им

Северна Корея приведе армията си в повишена бойна готовност и нареди на стратегическите си ракетни войски да се подготвят за евентуални удари срещу американските военни бази на островите Гуам и Хавай и на територията на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея заплаши с ракетни удари САЩ и базите им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредните смешници, които вместо да си нахранят народа, са си повярвали, че са "ебати пауара"...

Те ще нападнат американците, американците ще ги вземат в плен и няма да има гладни в Северна Кория. Чудесен замисъл.

за сега сме кенефа на европа,с таз демокраця,няма да се учидя ако станем кенефа на света. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това вече сме го чели ... Сигурно и ти си пострадал от виетнамски синдром ...

Ех.....мечти! От споменатите цифри за Виетнамската война, само тази за свалените самолети е вярна. Всичко останало, както вече казах, е ненаучна фантастика. Верно е и това, че американците тъпо затънаха във Виетнам заради чужда кауза. Но докато те понасяха загуби от редовната северовиетнамска армия, какво да кажем за любимите на мнозина съветски "миротворци" в Афганистан, които за три години и три месеца загубиха толкова, колкото тъпите американци за почти осем години и то срещу овчари и аматьорски паравоенни образования??

30 руски МиГ-а, с руски асове на борда, прецакаха хамериканците така, че още ги боли ...

60 000 ковчега със загинали бойци бяха върнати с тюлпаните в САЩ ...

И Виетнам все още не може да се оправи от "братската" помощ... Да не говорим за "победителите" във ВСВ ...

Още малко за участието на Българския контингент в Корейската война. В знак на "международна работническа солидарност", по нареждане на големия брат, България изпраща група от 34 души в Корея, главно медицински персонал. Групата се формира в пълна секретност, като се пътува на групи от 4-5 души по различни маршрути. Една от групите, например, пътува с рибарски кораб от Варна до Севастопол. Групата се събира в Свердловск и преминава курс на обучение, включително стрелба, боравене с експлозиви, БОВ и други подобни. Интересен е фактът, че руснаците връщат обратно двама от т.н. военни съветници, новоизлюпени офицери, които дори за руснаците се оказват твърде прости. Групата заминава за Китай, като оттам е прехвърлена в Корея, като на 6 човека е възложена специална задача - да открива и спасява свалените съветски летци зад линията на фронта. Българите се държат наистина геройски в тези условия. Цялата тази история заслужава да се опише в подробности, но за съжаление, всичко е строго засекретено и участниците вече са покойници. През 2010 почина последният жив участник - мед. сестрата В.Б. Нейните разкази за страшния глад, на който са били подложени и как докторите /не всички, разбира се/, са изяждали дажбите на сестрите, са потресаващи. След войната са изпратени в Китай, в забранения град, за охранване. Независимо от това, две от сестрите умират там. От първоначалната група остават 12 души /между които един професор/. Наградени са със съветски и китайски ордени. По ирония на съдбата, в България им прибират наградите, които впоследствие изчезват.. Социализъм.......

На война, като на война ... А войната е предизвикана от хамериканците.

Гладът е гонел и американските агресори в джунглите. Яли са змии и кори на дървета. Също имат случаи на гладна смърт ...

През 1953 год. все пак Президентът Хари Труман спира военните действия своевременно и хамериканците се оттеглят що годе достойно от Корея. Но след 10 години повтарят това упражнение във Виетнам. Загубите са ужасни - губят 60 000 войници. 30 руски МиГа свалят 287 хамерикански самолета от всякакъв вид, включително и 38 еФ - а . Губят само 3 машини. А хамериканците получават т.н. виетнамски синдром, който ги държи и до днес ... Този регион е бил винаги опасен за хамериканците. Наблизо е и Китай ...

Браво бе, хамериканофобче.....Що не вземеш да пишеш ненаучна фантастика

Пишете в гугъл: korean peninsula at night Дори и да не знаете къде е север и къде юг, лесно ще познаете. Очевидно е. Треперете, американци, тия ще ви покорят и потопят във вечна дружба и тъмнина.

Гаргамел, от утре отново си в неплатен отпуск.

Поредното мерене на пишки. Диктаторът не е проблем, но САЩ да внимават - не се знае дали на някой разбунтувал се генерал няма да му хрумне да натисне червеното копче.

Гладът победи разума !

Кой удар е по-силен? Удар от ток или удар от глад? Гладът е този, който Разумът ще събуди за ЖИВОТ.

За драскачите от американското посолство. Господа, обедна почивка е.

Отново много шум от...боси крака!

Единственото което могат фанатизираните болшевики, е да се дуят и заплашват. Цялата държава гладува, за да могат няколко психопата да подскачат като пинчери срещу немска очвчарка и да се изживяват като важни. Бааси талибаните!!

Еми да малко са тъпи, вместо да сложат бомбата в раничка и да пратят някой турист в Уошингтън...

От комунисти и болна диктатура какво може да се очаква освен 3-та световна война!!

Ако НЕ СИ РАЗБРАЛ, тя вече е започнала, при това НЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ! И скоро, ще го изпитаме на собственият си гръб! самозапалването ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ ПЕСЕН!

Ти виждам не си съгласен!!Да беше тръгнал към Корея аа!!

Изпотребвали съм ядрени оръжия и на САЩ и на Корея нали в ОНН говоряъ за световен мир еми САЩ като искат Корея дасе разоръжи защо те не направят същото или искат само те да имат за да си правят после каквото искат и скоято искат държава да ми извиняват ама те запалиха всички войнни в света така че да го д.хат

Ти за препинателни знаци, както и за елементарна грамотност, не си ли чувал ? Егаси неграмотното зле дето си!

неможе всички да сме грамотни като теб и не съм на изпит по български и бибитки правиш ли

САЩ са непобедими! Както ББ е непобедим в България, така Америка е непобедима в Света! Boyko vivere! Viva l'America! Avanti Bulgaria!

Тази подредба дали е случайна? Бойко Америка България

Такава е гаргамелско-герберската Атлантическа ценностна система. Нека вечно да се живее свети бойко, да се слави името му.

Ама те КРЕТЕНИТЕ са НЕПОБЕДИМИ по ЦЕЛИЯТ СВЯТ! Защо ли не съм учуден?

Тъпир!

Хамериканците досега не са били заплашени от удари на тяхна територия. Дали след 2 дена бомбаднировки няма да свалят президента парламента и да абдикират. ?!

Аз чух, че Барака съ наакал от страх...възможно ли да е истина

но баба Килъри са насра и я шкартираха от Белият дом.

Пор кьорав, как ще оцелиш големи едноетажни градове. Това да не ти е Европа или Източният бряг на Китай.

Точно там е работата че лигавите американчета ще изпищат на умряло още на втория ден. То не е като войната да е в Либия, Иран, Ирак, Афганистан, Корея и т.н. .......... а избитите там не са ли хора ????

Били са, били са - чети история...

ето на, сега Го закъсаха яко хамериканците!

имат зъби, зъбят се, не са като нас беззъби магарета

тази бедна държавица управлявана от странен режим има фантастични постижения атомна бомба (макар и малко тежичка), изкуствен спътник.... На фона на само 20 милиона население и практически никакви природни ресурси. Освен това има и смелосста да бърка в з.дника на САЩ. Населението на страната се увеличава а приказките за глад и тотален недоимък май ще се окажат само приказки. Да направим сравнение с България?

dreadman

То с балоните е така - надуват се до някое време, пък после се пукат, а може и бавно да спаднат, но се случва по-рядко! То и Куба, бяха много дебелоглави дълги години (особено докато ги подкрепяха други олигофренски соц.режими), но напоследък нещо взеха да канят, който има поне 20 долара да иде да си ги похарчи там!

Тази държавица е стратегически център на внимание на Ю. Корея, Япония, САЩ, Китай и Русия. Поради тази причина им се дават и помощи и технологии, а режимът там се опитва да суче от много майки и засега успява. Въпросът е до кога ще може да го прави, защото светът се променя...

нищо странно обикновен комунизъм глад тъпотия и атомни оръжия кво му е странното те и руснаците живяха като кучета ама атомни бомби на корем

Май все още сте си неграмотници! Не бъркайте диктатурата с комунизма! Може и да имат нещо общо, НО НЕ СА ЕДНО И СЪЩО! Явно тези 23 години на така наречената :ДЕМОНКРАЦИЯ" тотално са ви ампутирали мозъците!

"Странен" режим??? Искаш да кажеш престъпен режим.

Тея гладни комундета с насрани гъзове къде са тръгнали да заплашват САЩ? Ми че те автомобили и телефони нямат бе....

И телефони имат и автомобили! Не дрънкай глупости! Колегата беше там 3 години. А че ще създадат проблеми на САЩ и целият свят няма НИКАКВО съмнение! Само китайците могат реално да ги озаптат, но ще го използват само ако имат личен интерес!

Гаргамел

Голям стратег си...като последна инстанция чатиш...над тебе Господ

Насочи ни към някой сайт със снимки на колегата ти от там...

Абел Давид

Какво имат че не чух? Имат к*ришки! А на туристите им вземат цялата техника на летището и после на тръгване им я връщат! А туроператорите обучават туристите си какви въпроси да НЕ задават... глупак!

Като вретенарин,лъжеш!Освен униформи,нямат нищо друго...пардон и значки на Вожда си...

А ти навярно имаш Iphoneтъпак!

пръждосай се , вмирисана подлога на янките

теб май те е любил янки

на тебе още ти миришат краката от кубинките в симеоновското школо.

дрънкане на оръжия обикновено се прави от режими , които имат нерешени вътрешни проблеми. с това се цели обединяване на народа и временно заглушаване на критиките, както и призив за затягане на коланите без мрънкане. все пак военната каста в сев. корея е доминираща и трябва да напомня за себе си.

Възможно е но тази стъпка застрашава световния мир и рискува заличаването на "нацията" им...

Малии, тези са натегнали ластиците на прашките....

Чичо Сам дрънка там с някви самолети и кораби нормално словесно да го зашлевят, че то се е видяло че за реално нямат средства, чудо голямо... Сега държавите вече се сриват по други начини - икономически - няма нужда от война дори и най-големите бързо могат да отидат в калта ...

Нямането на средства е относително. Ако за едни проблем са 5 лева за да си вземат ракия и цигари, то други винаги могат да извадят няколко милиарда, още повече че си ги имат планирани в дори орязаните бюджети.

Ако имаха поне 1 петролен кладенец ,щяхме да сме свидетели как войните на демокрацията ,щяха да се намесят веднага.Но уви имат само камъни жалко...

Аха. Примера е Афганистан нали. Апа сърбите се с най-голямите залежи на петрол, нали? Мале каква елементарност и простотия лъха от теб.

да не ударят друг или самите себе си. Ще падне голЕм смЕх.

Искам да напомня на паталогичните американофоби, че американските войски са в Южна Корея по решение на ООН. През 1952 година Северна Корея, подтиквана от СССР и Китай, без предупреждение напада Южна Корея и ги сварва по бели гащи. Извърше ни са нечувани зверства. Само за първата седмица са изклани над 150000 южнокорейци. По решение на ООН е изпратен военен контингент, съставен предимно от американски, но също и австралийски, индийски, френски и др. войски. Първоначално, войските на ООН ядат страшен бой, но ген. Макартър прави рискован десант в тила и нещата се обръщат. Съгласно решение на ООН, войските и ще останат там до подписването на мирин договор, какъвто СК отказва да подпише.

Точно на този рискован десант глупавите хамериканци попадат на 300 000 китайска армия, загубват 13 500 убити и изчезват от Корея. Президентът Хари Труман освобождава Маккартър от поста флавнокомандващ поради некадърност и спира военните действия. Сега май хамериканците искат да повторят това упражнение ...

за щастие на южнокорейците явно не са изчезнали съвсем

Историята се повтаря в следната последователност: сатира, сарказъм и гротеска!

Точно дрън, дрън.....За една седмица ген. Маккартър напредва с 320 километра и взема 130000 пленници, меду които няколкостотин руснаци и ....шестима българи /един полконвник, двама доктори и три мед.сестри/. Генерал Маккартър, обаче, става неудобен, тъй като иска до влезе в Пхенян /той е на 40км от там/ и да използва ядрено оръжие, ако Китай се намеси. Генералът е преназначен кат Зам. началник на Ген. Щаб и е посрещнат в САЩ като държавен глава. Аман от червеникави дръндрънковци.

Кажи и за култовия гаф на съветската дипломация при гласуването в СС на ООН да се пратят войски на ООН в Корея :)))

Tе не са патологични, а платени американофоби.

А дали всичко е така както се пише и ни се представя ? .... може би ...? Да ...да ...ама НЕ! Последните 20 -30г. се наслушах и нагледах на какво ли НЕ! Живях в социалистическо (комунистическо) общество. "Воювах" виртуално с турци ..гърци .. американци..! А ето от 10г се прегръщаме с тези наши "зли едва ли Не заклети за вечни времена врагове" ! Признавам пред себе си по-скоро бих поварвал, че Дунав ще потече обратно към планината Шварцвалд от колкото това което се случи в политическата ориентация и обстановка в Б-я в настоящия момент ! Извод: Никога не варвай ......писъл-казал!

Хамериканците ги очакват много неприятни изненади. Садам и Кадафи ги няма, но положението в Ирак и Либия е още по-зле. Да не говорим какво се случва в афганистанските пустини, Сирия, Ливан ... Заплахи за Иран... Сега и С.Корея ...Всичките тези пожари са запалени от САЩ. Хамериканците ги очаква възмездие ...

началото на началото?!

Всяко начало си има край ... и той е един.

Мой приятелски съвет към управляващите на Северна Корея е да не се заиграват с огъня, за да не стане като с Афганистан и Ирак. Просто ще дадат повод на Световната сила САЩ, да ги помете както НАТО направи с Югославия преди години. Е, ще дадат и стотина жертви, разбира се,американците. Няма как. Но почти съм сигурен, че фамилията КИМ Ир СЕНОВИим се живее, та чак такава глупост едва ли ще сторят.

Те с Кадафи дето нямаше кой знай каква армия воюваха 6 месеца,а тук дето тия са въоръжени до зъби,ще има да се тепат дълго,отделно,че пак ще се срещнат с китайците акто миналия път,пък етхните ракети могат да го докарат да всякъде в САЩ,та само ес зъбят и тези Кимовците затова и се дървят,защото зад тях е дракона...

Като гледах някои справки за Сев.Корея останах с впечатлението че гладът там е програмиран по образец на голодомора. И гладът не е проблем на Корея а само политическо средство .....

Седнали гольовци-българи да леят кървави сълзи колко бедни били корейците! Много сте зомбирани, несретници - първо се огледайте каква ви е държавата - всеки ден се самозапалват от мизерия; и после разправяйте приказки за глада в Северна Корея! Докато вие си бъркате в носа, корейците достигнаха високи постижения в овладяването на космоса. А ми отговорете какво би станало, ако 1 милион армия е гладна?! Корейците не са Ирак и Либия - ще превърнат в пепел САЩ, вЕрвайте!

има дни без самозапалил се...преуделичаваш

Интересно - няма сев кореец самозапалил се от глад. (За разлика от България на финансовата стабилност) Колко ниско е паднала криминал-демоктрацията у нас - колко по големи мизерници сме от Сев. Корея. И колко по- ниско стои финансовата стабилност от жестокия авторитарен режим в Сев Корея. Следователно, копелето - министър от световната банда (банка) е по жестоко от вожда на Сев Корея....

Едно време и в България всички цъфтяхме, а космонавтите гледаха към обляната ни от слънце родина само с тъмни очила. Дори земетресенията не си позволяваха да взимат жертви в Социалистическа България...

А сега по тъпичките да обяснят, как са разбрали, че някой в България се е запалил. После да седнат да помислят и да седнат тогава да твърдят че никой в С.Корея не се е палил. Просто е бе кретени. Нашите се палят защото има кой да раздуха огъня ...ъъъ... новината. А там и да се запали все тая никой няма да разбере. И понеже продължавате да сте тъпи само ще подчертая, че в Африка измират от глад милиони и това е факт поне, който няма да отречете. Но Африка е континента с най-бързо нарастващо население. По- малоумната ви логика значи, че в Африка няма глад, защото сита България намалява като население.

dreadman

Та какви "космически висини" са достигнали С.Корея, казваш?! Изстрелване на ракети предимно изгарящи още в орбита - те това китайците го могат отпреди 3 000 години - казва се фойерверки! А за армия от 1 млн. нЕмай грижа душко - все пак са само хора, трепат се лесно, отдалеч и на площ! И по темата за гольовците - по добре да нямаме космическа програма - то не че С.Корея имат де, под имат разбирай не само имане но и някой и друг успех все пак, но ми е по добре да изхвърлям на месец повече храна отколкото имат тия голтаци в магазините изобщо, а и не ми давай за пример сума ти душевно-болни тъпаци дето се палят наляво и надясно в държавата, че имали проблеми, да бе имат психически!

У,у,у много си страшен, бе! И загрижен! И СССР стигна Космоса, даже преди американците, но се предадоха без бой.Саморазфасоваха, на ОНД, после на Федеративна, като стар москвич. И сравняваш България със Северна Корея?!? Или си много глупав, или си малоумен, за такова сравнение! Дори не си и оригинален.

даваш данни - колко сев корейци са се самозапалили от глад и от отчаяние през 2013, сравняваме ги с нас и обявяваме победителя. Ако случайно няма самозапалил се сев кореец, тогава наистина не може и дума ма става за сравнение меду тях и нас......:)

глад,мизерия...самозапалват се от глад а има 80000 свободни работни места и земи които пустеят......явно трябва да ни заселят в Сахара за да се научим как се работи(защото комундетата ни отучиха) и като минат 40г. пак да ни проверят колко сме останали

Младежа, дето го сложиха начело на С. Корея ще изпусне "топката". Да си озаптява лудите генерали докато е време (ако може), защото ще вкарат сума ти народ в беля. Вече и на децата е ясно, че лидерите на тази държава са марионетки на военна клика, която всъщност управлява.

Няма нещо по-гадно от руско-славянската паплач...

Абе льольо ти Американец под прикритие ли си?!? Сигурно ползваш Гугъл преводача. Аман от пумяри!

Торта с моркови също е гадно!

Как да няма бе, агенто под прикритие? По-гадно нещо от северо-американец, говорещ за "заплаха на националната сигурност", "зона без полети" и "защита на цивилното население" - няма!

Руска подлога - галош славянски!!!

англо-саксонски боклук

Руска подлога

Кретените НИКОГА не свършват!

Недейте закача лъвъ кога е заспал еййй...съ събуди и ще остане само една Корея

Кой се ебава с американците, виждаме какво става...няма го Кадафи, няма го Садама...

няма го кенеди, няма го руския цар, американския народ пие отровена от шистовия газ вода, дебелее, и ако нее свежата имигранткса кръв ще се превърне в голямо гето, какво общо имат американците с твова, имат общо групичка от хора, които са корпорации които днес са със сащ утре ще са с китай

Че ще остане само една Корея при война - това е ясно, ама може и Сащ да останат с няколко щата по-малко.А ние печелим един десеторен Чернобил....

А може и да не остане и нищо от светът,Ха,ХА! Всички не отчитате най-големият ИГРАЧ - КИТАЙ!

А някой замислял ли се е за Военно промишлената индустрия, че трябва да работи?! Оръжията имат срок на годност и е по-лесно и по евтино всичките произведени боеприпаси мониции и прочие да се израсходят на война от колкото да се унищожат на полигони. Някой спомня ли си България колко пари плати за унищожаването на ракетите "СКЪД". Всичко е икономика, някой се е обадил на КИМ и му е казал депозираме ти два ТИР-а с пари в швейцарка банка ти жертваш 10млн. души. Не знам как да го нарека конспирация или нещо друго но аз лично намирам логика в казаното.

Оръжията и боеприпасите не са компоти и туршии за да се развалят. Но когато има нови, старите е най-доходно да се продадат, което и правят.

Какво търсят хамериканците и на корейския полуостров ???

прочети малко история и ще разбереш

А ти какво търсиш в този форум, и х-ъхаш като развален микрофон? Цъфнали сме, та чак вързали, та държава от другата страна на земята ни вълнува толкова много. Достатъчно е да видиш картата за да разбереш, че са куражлии защото са между Русия, Китай и Япония. САЩ се издъниха във войните, и в Корея и после във Виетнам, сега само се пъчат с базите наблизо и самолетните учения.

Най-общо, след ВСВ Корея беше разделена на окупационни зони, подобно на Европа. Южната част беше под контрола на САЩ, а северната - на СССР. Резултатът в развитието им е по-красноречив и от този при разделението на Германия...

Аз съм един от малкото българи, посетили Северна Корея и дори съм виждал Ким Ир Сен. Страната е поразяващо красива и отчайващо бедна. За хората не мога да кажа нищо, защото в програмата се предвиждаха срещи само с определен тип "ръководители", а преводачът /от руски/ беше непроницаема маска. При посещение на Сините планини, един от групата се отклони за малко и веднага, от нищото, изкочиха двама и го върнаха. Забранено ни беше да снимаме /фотоапаратите ни баха върнати на летището, два липсваха/, в хотела нямаше радио и телевизия. По отношение на режима, Сталин и Хитлер са бебе с беберон в сравнение с техните висши юнаци

Паро,и аз съм една от малкото,посетили Северна Корея.Прав сте за природните красоти там,но повечето българи не са по-малко отчайващо бедни от живеещите в диктатура севернокорейци.А когато и родните търговци започнат да ни посрещат и изпращат на прага на магазините си с усмивката и поклона на севернокорейските си колеги,тогава ще може да сравняваме възпитанието и културата си с тези на прекрасния азиатски народ.На Вас в обществения транспорт тук възрастна дама да Ви е отстъпвала място?Защото в Пхенян на мен ми се случваше винаги,макар да бях само на 16 години.Но бях чужденка,така че там моята идея за ненадминатото българско гостоприемство се срина много лесно.Е,да по-гостоприемни сме и от американците,и от европейците,дето са ни цел и икона във всичко.Но не и по човечност.

Нушенцето

А и никой в Северна Корея не ми взе фотоапарата,никой не ми забрани да снимам,никой не ми провери какво съм снимала.Имам богата колекция от фотоси,направени там.

Азиатците са пословични с любезността си, която на моменти стига до сервилничене, което вече няма нищо общо с възпитанието и гостоприемството. Извинявай, но епизода с отстъпването на място в градския транспорт ми напомня годините, когато и ние в България изглеждахме много възпитани и културни, защото трябваше да пазим имиджа на Социалистическа България, но с падането на режима паднаха и маските и всички видяхме реалното възпитание и култура на нацията ни...

Какво са 1 000 000 американци на дъното на океана? Добро начало.

Ами 1 000 000 000 изпарени във въздуха?

когато се премахне това раково заболяване "комунизъм" човечеството ще заживее по-добър живот и ще трябва да се справя и с разсейките му като "СПИН партиите" които мутират около това заболяване

ами... все едно къци вапцаров да заплаши багата с юмручен удар

Абе недей така ,ако го уцели в брадичката ,може и да го нокаутира!

Багата? Тоя дето го делнаха ли, бе? Ха-ха-ха... Такива юнаци често мрат като кучета.

в живота няма идеален вариант

Звучи ми малко като за вица за мравката дето убила слона, защото закачал момичетата. Честно казано само войната е шансът тези хорица да заживеят нормален живот. Лошото е, че с последните войни обликът на САЩ се промени в негативна посока и нова война ще е крайно непопулярна. Иначе онзи ден излезе хубав анализ за развитието на Ирак след войната. БВП е скочило изключително много, а крайната бедност е намаляла.

Абе тебе чафка ли ти е изпила мозъка... изскаш да кажеш , че войната е хубаво нещо така ли?!?

а ти никога не си имал мозък, който да ти го изпива чавка! Наистина това е начина да има промяна в държава като СК! Както е станало в Япония преди 60 години...

Ама тея имат атомна бомба и то истинска не като тея на Садамчо и според мен няма да се поколебаят да я използват, дори и в собствената си държава... на вас оставям изводите какво ще се случи в целия свят след това... няма да ви подсказвам с бебенца с по 3 ръчички и едно око...

А бе не е хубаво нещо и никой не я иска, но ако стане, като допълнителен бенефит ще е свалянето на дебилния античовешки режим там.

За Ирак - режимът наложен от САЩ на практика донесе 100 пъти повече кръв от колкото ако бяха оставили 'сатрапа' Садам. А за война със Сев Корея - да не стане така че всички да загубят втч и ние..... В крайна сметка САЩ трябва да клекбнат и да се съобразяват с тая Корея като с велика сила. С ядрените ракети шега не бива.....

всичко върви в полза на настрадамус с няколко години закъснение според статистическата грешка.беше предрекал че света ще бъде "запален" от "изток".в тези азиатски региони има много държави притежателки на ядрени бойни глави,който трудно или въобще не се контролират от световния "миротворец" чичо сам.за северна корея "схемата" глад и изолация неработи по идеологически причини.на кимчо нито акъл нито образование му пречи да натисне копчето което побърква всички в региона.

Смърт за комунистическите утрепки, САЩ ще ги смачка!

Тия съвсем са изкукали от глад. Кой се занимава с тях, че да се обиждат и да се репчат. Дреме му на някой за нещо тяхно, та ще ги плаши и ще иска да воюва. За к'во му е на Китай да се занимава с тях? Ако не се репчат на Япония и южна Кореа, и американците няма да се обаждат, а най-вече не ми е ясно докога, и защо изобщо ще ги търпи дядо Иван..?

всичко е американска работa-те контролира и двете кореи и им плащат да плашат шараните...

приличаш ми на уплашен шаран

Северна Корея се подкрепя всестранно от Китай. Така е от корейската война през 1953 год. в която загинаха 14 000 американски войници. Затова севернокорейците се отнасят съвсем безпардонно към САЩ. Но какво търсят хамериканците на корейския полуостров ???

Ако Северна Корея нападне първа и то с ядрено оръжие едва ли ответния удар на САЩ ще е различен от ядрен, никоя страна няма да рискува ядрена война ако се намеси - говоря за Китай и Русия.

Много,много лошо.Никога една война не е за предпочитане,особено ядрена.А армията и въоръжението на корейците не са като в Ирак,също тъка и дисциплината на Корейския народ е на друго ниво.Моето мнение е,че това не бива да се случва и Северна Корея не е за подценяване.

Аз имам чувството че тези хора са насърчавани от Пекин,и съм убеден че при евентуален конфликт последния ще налее значителна помощ за севернокорейците:в същото време САЩ се е оакат яко със тая страна ако се захванат с нея:севернокорейците на практика са във военно положение вече 2 поколения,и са свикнали със всичко вкл. канибализъм:200-300 ракети няма да ги уплашат,фанатизирани са,страната е със много труден високолпанински терен,армията име привикнала към партизански/подривни действия и е много труден опонент,особено на собствена територия-това не са пустините на Ирак и козарите от афганистан...въпреки че и козарите така се опънаха на янките че последните са достигнали до етап за плащат на талибаните за ненападение на базите им

Пич така е, прав си, НО САЩ нямат нужда от втори Виетнам и надали ще осъществят инвазия в Северна Корея. А и има още нещо - мислиш ли, че хора мачкани от ком. режим, умиращи от глад ще се бият на живот и смърт в една загубена война???

Абе гладуващи умиращи ,а са 32 милиона народ,а ние "проспероращите"демократ,капиталисти се палиме с бензин!Къде е Киро на кирия?

Извинявай за това ,че ти противореча,НО : -Когато китайците нападнаха Виетнам/доста отдавна беше/,казваха ,че е имало случаИ когато китайски пехотинци скачат върху противотанкови мини за да ги взривят и танковете да минат. Страхувай се от гладните,защото не знаеш до къде могат да стигнат! Особено пък"жълтите". Нали помните японските "камикадзе". Също така и руските Матросов и ония ,дето скачаха с връзка гранати под германски танкове. Четох,че в германски концлагер от времето на ВСВ ,са правени опити с военнопленници -така да им се направи непоносим живота,че да се съгласят БЕЗ УПОЙКА сам човек да отреже ходилото на кракът си срещу обещанието след това да го освободят/мисля ,че се споменаваше името на Менгеле/ . След което човекът умирал ,когато пред него скъсвали документите за освобождаване.

По големи глупости не бях чел!!! Това да не ти е 50г. на 20 век? САЩ навлизат сухопътно само където имат икономическа полза и налагане на удобен за тях режим...

Те и руснаците се пробваха срещу козарите от афганистан ама и те нещо го закъсаха. въпреки че и двете сили ако пожелаят да вложат истинска максимална сила ще ги смачкат за няколко дни тотално...

има малка разлика ,но не знам дали ще я проумееш. Когато съветските войски влизат в Афганистан те воюват там срещу целия свят. Базите на муджехидините са пръснати в цял Пакистан и постоянно пресичат границата за нападение.Обучават се и се въоръжават от американски инструктори. Китай също им помага. Потърси справка колко страни подкрепят муджехидинте. А САЩ влезе в Афганистан с коалиция от целия свят. Армията на СССР не воюваше за превземане на държавата, а строеше училища и болници.И днес афганистанците уважават бившите си врагове. СССР контролираше много по голяма територия от това, което контролира САЩ и НАТО. След 10 г. съветската армия си излезе под строй, както и беше влязла. Американците вече 12 г. не могат да се оправят там и искаха помощ от Русия за да могат да се изнесат що годе приемливо от там . Ще видим още колко години ще им трябат и как ще се изнесат. Темата е дълга, но не е за селяни като теб.

жените бяха 50 процента от студентките и противници на руснаците бяха молите, крайните ислямисти, и над 100 хиляди наемници чужденци, богато спонсорирани от богатите петролни арабски шейхове, не говорим за америка и китай които организираха логистически и, военно и материално акцииите не случайно бъдещите терористи бяха с американски паспорти с ниво на пропуск по високо от това на обикновен американец

бати глупаците тези...200/з00 ждам и са дотам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.