Фидел Кастро още не е коментирал новите отношения Куба-САЩ

Фидел Кастро изненадващо още не е коментирал публично историческия обрат в отношенията между Куба и САЩ. Мълчанието не е обичайната му практика.

Обратно в новината

Коментари - Фидел Кастро още не е коментирал новите отношения Куба-САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тя приятел ли ти е?

типичен комунизки вампир!

..На практика ние коленичихме пред Фидел Кастро и брат му.Станахме за посмешище пред целия свят.Решението е импийчмънт на Обама... Джон Маккейн Лос Айнджелис Таймс/19.12.14

Маккейн сам е посмешище и плашило пред целия свят. За това не са му нужни нито Обама, нито Куба.

САЩ явно са закъсали, след петдесет години едностранни санкции, сега опитват с цветна революция. Трябва също да питат Куба, в момента САЩ опитват да направят почва за НПО-та, USAID, свободно движение на 'цветна революция' мениджъри. Куба също има правителство и трябва да се пребори с това, недавен случай е с Хип-Хоп общността, дето се указа пълно с агенти, презентации, пари с цел настройване на общността срещу правителството.

Кубинците са най-щастливите хора на земята. Ще бъде много кофти ако забравят своята история и се "отворят" на американците!

иди живей и ти там и стани "щастлив" под ботуша на червената чума с 1 долар на ден!

Фидел мълчал ! Ами то и Рамзес II мълчи в музея.

Затова пък Хитлер говори ли, говори.

Хитлер говори на фашисти и комунисти, които са сродни души.

Хитлер говори през устата на Путлер.

Сидер ага и Деница Гаджева ви казваха , че са по важна работа в Куба , ама вие не вярвахте. Ей на резултатите от тайните преговори на плажа във Варадеро.

РЕВЕТЕ ПУТИНОИДИ, ВАШАТА ПЕСЕН Е ИЗПЯТА. ОСТАВА ДА ОБЕСЯТ КИМ И ПУТИН ЩЕ ОСТАНЕ СЪВСЕМ САМ, ХАХАХА

Зомби, съвсем си изтрещял.

ИЗТРЕЩЯЛ Е ФИДЕЛ, ЩЕ ИЗТРЕЩЕЕ СКОРО И ПУТИН, ХАХАХА

В ОЩЕ ЕДНА СТРАНА КОМУНИЗМЪТ СИ ОТИВА. ОСТАВАТ ПУТИН И КИМ.

Ако беше поне малко грамотен, щеше да знаеш, че в Русия отдавна не е социализъм, а комунизъм никъде не е имало.

ЩО СЕ ЗАСЯГАШ ПУТИНОИДЕ, ЧЕ НЕ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ ВСЕКИ ЗНАЕ, АМА ГАДНИ КОМУНИСТИ ИМА ОЩЕ.

"Не можете да слугувате на Бога и на мамона." Когато мамона ти носи дарове значи има нещо съмнително. Най-вероятно УСА са решили с хитрост да прогонят руските подводници с ядрени ракети базирани около Куба, защото са им под носа и ПВО не може да ги засича.

И ПРАВИЛНО, ЩЕ ГИ ПРОГОНЯТ. РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО, ИМПЕРИЯТА НА ДЯВОЛА.

"Крадецът вика дръжте крадеца".

"Социализъм или Смърт" !! . . виеше Команданте Фидел от комунистическата трибуна на Острова на рома, пурите и лесните хубавици. Да, ама кубинците, ах ренегати, не щат да мрат ! ;-))

Няма "нормализиране на отношения" с американци и канадци. Има само варианти на техни мръсни номера. Дори за ЕС, както се видя. Такива деца си отгледа света в Северна Америка.

какво пък лошо си видял от канадци или някоя канадка ти се е присмяла на микроскопичния, товарищ пъпеш?

Може пък да съм видял. Същите слуги на злото са като САЩ, дори понякога се стараят повече, защото ги подценяват.

Куба е една прекрасна страна с прекрасни хора. Дано имат повече акъл от нас, че там, накъдето са "погледнали" Щатите, трева не никне!

някои сме били зад граница и знаем, че трева никне за разлика от там де стъпи руски ботуш, кратун червен!

Името на Че, е Ернесто Гевара дела Серна. По произход богат аржентинсик земевладелец, аристократ, а по призвание реолюционер освободител на бедните. Че е междуметие, нещо като ах, или готино.

там един по долу ми е написал името правилно . прочети го !

ок

Цялата тая червена дегенератска пасмина сега ще се рИформира в капиталистическа, включително и тоя бандит на снимката! Комунистическите му приказки май свършиха, сега ще трябва да се снишават и да разнасят тихомълком куфарите с парите!

В Куба, няма такъв шанс.

а какво ли означава "исторически обрат" И какво ли става, ако обратен се обърне обратно? А още повече, че изявлението е от марионетката (обонго макакини) (временно изпълняващ длъжността ...), а не от собственика?

момче, тъп си като налъм

евгени минчев и ти ли пишеш тук ? а

исторически обрат е ясно какво е . все едно путин да стане нормален президент на нормална страна . виж с какво става когато обратен се обърне обратно ? когато обратен се обърне обратно задава третият въпрос в тази твоя гатанка .

адриана , тили си ма

еи така, като на шга, обама ритна столчето на путин в куба :) и то без да я анексира

проклетото негро излезе много по-умен, отколкото го мислим. не случаино е президент на наи-могъщата дърява по настоящем.

Възобновяват дипломатическите отношения, които никога не са имали!!! Но, както каза Раул Кастро, няма нищо по отношение на ембаргото. И още нещо, Русия има две военни бази извън Русия, едната е в Сирия, другата в Куба. Нима, това не е повод, за формално действие? Още повече, че силните Южноамерикански икономики на Бразилия, Аржентина и Венецуела, са в близки отношения с Куба.

Не, Русия няма военни бази там, където вие сте ги "видели". "Повервайте" ми , аз проверих.

Проверката като експерт на Държавният департамент на САЩ ли я извършихте?

Това им е голямото на Големите - да казват много дори когато мълчат .

а когато езнасяше монолози от по седем часа , пак ли много е казвал !

Братята Кастро отиват в Небитието и Куба отново ще се превърне в рай, каквато е била преди идването на власт на сатрапите Фидел Кастро и другият терорист Ернесто Гевара.

Както БГ-то стана рай. И не Гевара, а ЧЕ Гевара, простако! Цял свят разбра, само ти не.

ернесто рафаел гевара де ла серна . това е цялото име на терориста ! че е прякор . ката на мутрите и ленин , сталин . другият прякор му е прасето , защото много често се е къпел ! та кво викаш за света ?

Iosiff Beluga

НЕ Е ПРОСТАК. Che е нарицателно за аржентинците. Гевара си е фамилно име.

Гевара е терорист и жесток убиец дори и на деца !Когато са го пленили обаче не е бил толкова смел ,а е молел за милост и прошка!И това е самата ИСТИНА, чугуни тъпи комунистически!На всички гадове ,им идва времето...

Другарю анализатор, дали ще кажеш Ернесто Гевара или Ернесто "Че" Гевара е все едно, защото "Че" е прозвище което са му лепнали по късно по време на така наречената "революция". Със сигурност обаче когато майка му и татко му са го кръщавали са писали - Ернесто Гевара!! Това му е и официалното фамилно име. Що обиждаш човека като не ги "вдяваш" тия работи.

След като не си разбрал "тънкият" ми намек не си слагай з...ка там дето някои си ги мерят. И не ме "образовай" защото ако ти "нящ"о си прочел у Гугълът , аз бях там и знам това "нящо" как се е случило. Става въпрос за "ЧЕ"-то, приятелю.

Ужас, "21", прочете ли до къде я докарахме по-сред нощ? Аз си...лягам. Продължавайте да си показвате ...

Команданте Фидел, 'бащата на Кубинската революция' ? По скоро баща на народа си, комуто такова' майката ! И сега, когато покрай аятолахската му брада окапа и доверието в него, остава да обмисли алтернативата 'победоносно' бягство или пандела :-)

Ти в същност какво искаш да кажеш? Кубинец ли си, вегетарианец ли си, или просто хермафродит? (това последното е от едно "произведение")

БългАриец

Хермафродит ?! Бря, много перверзни 'зехте да ставате вие, братушките. . .

Майната ти, бе!

Ами какво очаквате? Ел Коменданте не ви е Бойко Б. Той е достатъчно умен и знае, че където са се "нагмездили" комшиите (САЩ) трева не никне, та камо ли захарна тръстика или кубински пури. Ами тъжен е Ел Коменданте, не разбирате ли?

Фидел едва ли помни името вече...те му искат интервю!

Помни, помни. Ел Коменданте не само помни, но и не забравя кой го ...сайдисва (=зачита/псува)

Откровено казано ми е жал за коуноидите, заради тях страда вярно цялото човечество, но и те страдат е по малко.

КУБИНЦИТЕ ИГРАЯТ МНОГО ГОТИНО ... КАЗАХА НА НАШИЯ ОБОНГО " "АКО САЩ НЕ НИ ПОМОГНЕ , РУСИЯ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ" .. .. А ЕДНА РУСКА СВРЪХЗВУКОВА С РАДИУС САМО 300 КМ КРИЛАТА РАКЕТА ВЗИМА РАЗСТОЯНИЕТО КУБА САЩ ЗА 1.2 МИНУТИ ... НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е С ОБИКНОВЕН ИЛИ ЯДРЕН ЗАРЯД:)))

Ти що не миеш чинии в Куба?

В МАЯМИ ИМА БЪЛГАРИ КОИТО МИЯТ ЧИНИИ ЗА БОГАТИ КУБИНСКИ НАРКОТРАФИКАНТИ :)))

Обзалагам се на сто рублей / около 1 $/ по утрешния курс , че сто годишния Фидел не вдява какво става на "Острова на свободата"

Да не ти пука. Ти нали вдяваш!

да червена бабичко, ама ми е мъчно за теб.

1 долар= 59 рубли в момента . Къде видя 100 ?

писах утрешния курс, а вожда Фидел е само на 98 години.

Горките комуноиди, поредното разочарование. Остана им само корейския сатрап.

Защо да е разочарование ? Та на Куба и е безразлично че САЩ решили да им се подмазват ! След 50 години опити да ги разрушат ! И след като Русия буквално Изхвърли САЩ от Латинска Америка !

hhaaaaaaaahaaaa

на баб ви фърчилото

САЩ не жалят сили светът да се докара до Карибската криза. Тогава все пак имаше дипломати и държавници на ниво. Путин и Лавров стават и изглеждат разумни, но американските са марионетки. Я какъв военен бюджет си гласуваха.

аз съм приятел на америка и ми е ок

като теб такъв глупак няма човече

Ах какъв лъжец си. Америка няма приятели.

Единственото нещо, което е по-ЛОШО от това да си враг на Америка е да со Приятел на Америка---хубаво да си помислят кубинците

Куба подписа с Русия за строеж-разширение на 4 Милиардно супермодерно пристанище , с цивилно-карго и военно предназначение . Руснаците Възстановяват най-голямата си база-стабция за контрол ,подслушване на комуникациите на САЩ ...извън Русия ! Базата е спряна през 90те,в края на Студената война , и на фона на НАТО на руската граница ... Руснаците нямат избор освен да отговорят подобаващо . И го правят !

да, изнасят се

къде бил ключа на бараката? защо приклекнали печатарите на гущерчета ???

Фидел си говори само с Уго Чавес как ще направят комунистическата революция на небето, защото на земята нещо не станаха работите както трябва!

Кастро първо чака изявлението на Волен ефенди

по добре късно от колкото никога да не се осъзнаеш...

нашите не знам защо крият че ... по испанските телевизии .. някакъв кубински министур.... отношенията със сащ ще се променят само ако напуснат Гуантанамо ... има и мн радостни шествия ... песни и танци .. яко ..

Kalin

Кво ли не биха направили американците за да се разправят с Русия.то от там идва всичко защото Путин каза че иска да възстанови базата там и това ги стресна и бързо заобичаха и Куба и Кастро и.....

Ами коментира се нещо, което си заслужава! А на празнословни думи какво очаквате да коментирам? Още повече от празнодушни човекоподобни!

Медицината в Куба е на най-високо ниво в Латинска Америка и на едно от най-високите нива в света. И забележете - всичко това е безплатно. Не съм гледал статистиките скоро но кубинците отдавна ни изпревариха по средна продължителност на живота, а през 80-те България и Куба имаха по 8,5 млн жители, днес България е около 6 милиона, а Куба 14 милиона. Жалко за България.

Средно за света средна/жени/мъже 1 Флаг на Япония Япония 82,6 79,0 86,1 ... 23 Флаг на Германия Германия 79,4 76,5 82,1 ... 37 Флаг на Куба Куба 78,3 76,2 80,4 38 Флаг на САЩ САЩ 78,2 75,6 80,8 ... 87 Флаг на България България 72,7 69,2 76,2 ... 137 Флаг на Русия Русия 65,5 59,0 72,6

(знам, че медицината им е много добра) а като е безплатно кои го плаща?

Работещите от данъците , както беше и тука Така ако някой се разболее не се налага близките му да се превръщат в просяци събирайки пари за лечение Но това е друго ниво общество, различно от това на джунглата в което ние живеем

сега как руските самолетоносачи ще патрулират в залива :)

Те самолетоносачи нямат, имат стратегически ядрени подводници и скоро не са патрулира от Кубинската криза. Но нищо не им пречи да започнат отново, с много по съвременни технически устройства.

Русия подписа това лято споразумение с Никарагуа да ползва пристанищата за руски военни кораби по опростена процедура, демек, без процедура.

Ембаргото било виновно. Абе САЩ да не са единствената страна в региона, що не си изнасят стоките другаде ?

Велик е Фидел !

Фидел отдавна си пикае в обувките, не си помни името даже...как да не е велик!!!

Е това е демагогия. 50 г. Ги правиха на маймуни и изведнаж да станем пратили, но виждате ли , ембаргото остава. Шъ въ правим като украинците.

Ембаргото не е паднало. Американците искат дипломатически отношения и ще започнат да ги пазят с НПО-та, военни бази и ще имат Интернет и GSM-и. Това ще е. Ще си решат някои проблеми и със собствеността на Гуантанамо и това ще са екстрите за кубинците. По-големите лизачи от номенклатурата веднага ще станат олигарси, а мизерията да не говорим. Ще има вероятно и луксзаведения за луксозни проститутки.

Вива Фидел! Революцията продължава.

Фидел=Верен

Руснаците им опростиха 25 милиарда долара, искаха да правят 2 бази в Куба, но този път макдоналсите ги изпревариха. Кой превари, той товари, няма лабаво.

Kalin

Че те Руснаците никога не са се изнасяли от там;-)Макдоналдса ще почака;-)

ще доиде ден, ще се разпаднат и щатите...

ще дойде ден и слънцето ще изчезне