Шок и протести от кадри за убийство на чернокож от полицай

Като мнозина американци и аз съм дълбоко потресен от кадрите, на които се вижда как е убит 17-годишният Лакуан Макдоналд, пише Барак Обама във Фейсбук.

Обратно в новината

Коментари - Шок и протести от кадри за убийство на чернокож от полицай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе сигурно и негърът не е бил цвете за мирисане, но е видно, че и полицията е доста зле.

Това, което не се споменава в новината е, че полицията и местните власти са крили информацията, с която са разполагали, повече от година, за да покрият полицая, в духа на най-добрите традиции на омертата на Коза Ностра. Освен това полицията е лъгала публично за инцидента няколко пъти през тази година. Изглежда щатските ченгета имат инструкции като видят афроамериканец с нож да го застрелват на място, като опасен звяр, невписан в Червената книга.

В 17:00 при греещо слънце в Балтимор се затварят големите вериги магазини в черните райони. На входовете се разпъват железни решетки от плътно желязо 11 инч. Мила родна картинка от 90-те. Най-големият ужас за един магазин е да се изсипе тумба чернилки , да вземе каквото може и да излезе без да плаща. Всяко посегателство върху тях е "расова омраза" и "език на нетолерантността". Българските цигани също научиха този номер.

Ами така е, прав си! Едно е да си борец срещу расизма, а съвсем друго е да дадеш дъщеря си за жена на негър! ;-)

Никой няма право да ти нахлува в личното пространство, а в случая в общественото. Полицията се явява защитник на общественото пространство. Използването на оръжие е разрешено, когато това пространство е нарушено. И двете страни са имали право да използват оръжие. Сега пострадалата страна трябва да докаже в съда, че използваното оръжие срещу нея е можело да се избегне. Това е демокрацията! При нас е точно обратното. Тук, ако използваш оръжие да защитиш личното си пространство, трябва да доказваш невинност. То, кое при нас е "като свето", та и това?

Тече огромна кампания за сриване на имиджа на САЩ. Това се подготвя от много десетилетия. Те че имат идиотия имат. Но - свобниите и силни хора има образование,собствена селскостопанска земя и оръжие. Ако масово хората в едно общество нямат и не ползват един от елементи обществото не е силно и поргресът спира. В САЩ все повече липсва качественото образование. Масмедийте и масовото образовние бълва дебили в обществото. Но така или иначе това е държавата, в която балансът между основните компоненти за свобода и прогрес продължава да е най-добър. В Европа хората имат сравнително по-висока обща култура, но нямат отдавна манталитета да имат собствено оръжие. В Русия образованието е още на по- високо ниво, но чувството и критерият за свобода е занижен и никога не са имали повсеместно наследствена частна собственост върху първичен ресурс за производство - земята. А и оръжие за лична самоотбрана нямат. Така или иначе убийствата и полицейските злоупотреби в САЩ са в пъти по-малко като съотношение криминални деяния към брой леко стрелково оръжие на глава от населението спрямо държавите в Европа, Русия, Азия, Африка и т . н места, в които хората не могат свободно да си закупуват оръжие за самоотбрана.

Не знам откъде ти е инфото но си много много зле информиран специално за хамерика. Имам там близък роднина и ходих няколко пъти и видях за какво идва реч. Там стават всеки час по няколко убииства /за всички щати имам предвид/ а нощем там в негърските гета се чува стрелба на автоматично оръжие все едно си на война. Тук се изнася нищожна информация за това което става там.Никой и никога там нема успее да ги вкара у релси , манталитета им е просто такъв - каубойски.

Униформените катили във ФАЩ си го изкарват на другите нИгри!

и какво излиза? Хамерските полицаи всъщност не са полицаи, а ТЕРМИНАТОРИ. Те не могат да арестуват никого, дори да са три коли по двама вътре = 6 души, както е в случая. Могат само да убиват = ПЪЛНА ЕЛИМИНАЦИЯ. Стреляш 16 пъти и край.

Големи лакърдии на големи "проблеми". Навсякъде има хора, дето стават и дето не стават за мястото което заемат. С тази разлика, че "там" някой като сгафи - обикновено изхвърча (на Клинтън дъщерята като се напи малолетна, мете улиците 20 дни, а барът беше затворен). При нас - наш'те хора се покриват под килима. Тук за "Индиго" няма виновни. Това са фактите, а всичко друго е политиканстване и "бла-бла" срещу заплащане...

И още нещо - като чуеш, че тоя полицай са го пуснали под гаранция, пък той изчезнал в Мексико или при братя Галеви - тогава прави обобщения за цялата система...

Джена БУШ. 14 дена мете общината.

Че негърът носеше нож от тия, които се отварят и затварят с движение на китката, е ясно видно. Че не беше за гърмене, особено при две патрулки и поне 4 -ма полицаи (после дойдоха още двама с трета патрулка), също е ясно. Заповед да пусне ножа и ако не - бой с палките и белезници. Ако не могат да се оправят 4-ма с един - не са за полицаи в САЩ, а в БГ. Да го "опраскат" тоя полицай, дето не става и точка по въпроса!

като чета тук двамата соросоида, които защитават полицията във ФАЩ, излиза, че президента Обама е русофил и рубладжия, щото той не мисли като тях по този случай. Вие четохте ли какво е казал той? Не е казал да се наградят полицаите.. Има повдигнато обвинение и ще ги съдят за убийство!!!!!

Епа то нормалните , работещи , хетеро, бели хора в САЩ най-много мразят Обама бре, титане на мисълта;)

Паисий

е, защо го избраха тогава два пъти? Те май не сте нормални тези американци?!

Носил в ръката си нож и опитвал да удря всичко, което може.

И аз така правя като взема котлет от хипера. Жена ми да ме застреля ли?

според психираните русофилки полицаите просто е трябвало да оставят заподозрният в престъпление въоръжен с нож да си тръгне?!?!? в опита си да плюете сащ започвате да оглупявате съвсем!!!

гръмваш го веднаж в крака - той пада - слагаш му белезниците - водиш го в болницата ... Ние можем да мислим, за разлика от соросоидите. Не оглупяваме като вас от повтаряне на клишета.

мда а ти си от най-мислещите прочети си глупостите под темата

Ма що в крака, избий му ножа с точен изстрел ;) П.С. Вие и соросидите сте двете страни на една монета ;)

Дира, внимавайте какво и как пишете! цитирам: " расови проблеми; расово напрежение и размирици и то на различни места в САЩ; полицейски произвол" ! Това си е направо някаква Путинова комунистическа пропаганда за страната на залязващото слънце и изгряващата демокрация. Дасе сезира Хелзинския комитет по правата на човека за насаждане на Расова и етническа омраза!

Казваме се БЪЛГАРСКИ Хелзински Комитет. Нямаме работа в США. Пазим само циганите на територията, която, кой знае защо някой е кръстил България. А тя си е от векове Цигания.

свобода за негрите в Америка да живеят Русия и Путин само те ще оправят Фашингтон в Сирия и по целия свят

Поне ще схванеш колко си сам.

ФАЩ се най-нацистката държава в света. няма демокрация. Само лъжи

Ти същият (същата) ли си, дето до обяд плюе по САЩ, а след обяд - по Русия? А надвечер по всичко, което се движи?

пиша това, за което плащат

Ти си оня, дето води статистиката за разните агенции. Ама не трябва ли да си плащаш на ДИР.БГ, като му ползваш сървърите за комерсиални цели? Я поне кажи на чия страна е по големият процент на общественото мнение?

колко намахано се движеше обамамчето по осевата линия на пътя!Целия му вид излъчваше: "Пука ми за вас!" Да , ама, нали, "пук-пук" и толкоз...!

естествено че е носил нещо с което да ги провокира. ясно вижда как след като го застреляха ритат с крак някакъв предмет от ръката му

ПРАВЕН ПАРАДОКС: хем всеки американец има право на оръжие, съгласно американския закон, хем те убиват ако носиш оръжие! Дори не те питат имаш ли разрешително, а стрелят дори да се усъмнят, че носиш НОЖ! (а може и да не носиш)!

за глупавите трябва да се обяснява повече прав си имаш право на оръжие в повечето случаи за пазене на дома но когато имаш заповед от полицай го пускаш

Паисий

1. а когато не носиш оръжие - какво пускаш? Пак те застрелват безнаказано. 2. ако наистина носиш нож и си на 20 метра от полицай с пистолет - как ще го нараниш? Или е достатъчно полицаят да каже, че се е почувствал застрашен, за да те гръмне 16 пъти!!!!

Нали учат тае-кокондо? Или трима го държат, а един бокцйор, го лупа ? Това не е полиция, тия като че са на сафри, да стрелят по "Носърчета".

Това си е ежедневие в Краваристан.

да де. Но ако се случи някъде 2-3 пъти веднага Департамента обявява страната за НЕДЕМОКРАТИЧНА и че се нарушават човешките права там и се праща Пентагона за да въведе ред, разбирай амер.демокрация и управление, придружено с източване на природните ресурси.

полицаите тук в щатите са убиици. те не трепят само негри. всеки независимо от расата може да баде убит по този начин. платени убиици. това са американските ченгета. някои от коментиращите по статята отварят големи усти защото не знаят нищо за американската деиствителност. дано скоро се променят нещата тук защото тукашните ченгета заминаха и нацистите едно време.

..ама само неграта протестират когато полицията застреля някое апашле ;)

Обърнете се към генералисимус Путин. Ама забравих -той се бие само на руска територия... Обаче, можете да се обявите за руснаци, да направите референдум и готово. Добра идея, а?

Верно ли.... Значи ако сляаза от Ламборгини с костюм на Армани и им покажа среден пръст щеме застрелят в Америка вместо ми врътнат свирка.... Ти май съвсем изтрещя. И там както и тука имаш ли пари имаш влиание и т.н.

Не мога да си представя един президент как пише във ФБ. Та те си имат секретари /секретарки/ за всичко. Тогава си задавам въпроса: за какъв чеп ми натякват тази "новина"? Рейтинг ли имат да вдигат? С пушилка, нещо да скрият? не знам!

На него лично свободно време не му ли се полага? А в свободното си време може да прави всичко, което не е забранено по закон. Доколкото знам, фейсбук, май беше забранен някъде, ама не в Америка. Така че, в лично качество, Обама също може да си прави рейтинг, докато в служебно издава заповеди да се пуца по бедните. Е, в случая чернилки, като него, но какво от това? Признакът не е кожа, а пари.

"защитавали се" хората... ердоган също се "защитава"...тези работи ако не са двоини стандарти, то какво ли е двоен стандарт.

Това доказва, че трябва да има монтирани камери и на българските политици, магистрати, прокурори, полицай, журналисти и т.н.

ако има монтирани камери на българските полицаи светът ще ни се види доста различен! на руските - да не говорим преди няколко месеца руски отпускари в украйна застреляха двама руски полицаи с АК

Да пратят същите стрел;и при чернилката в Белия дом-те знаят какво да го правят-току що са се упражнили!!! Браво на полицаите!!!!!!!!!!

Излиза, че във ФАЩ е дори добре да си педал, травестит, евреин, 3-ти пол, сектант, масов убиец (оръжие купува каквото си иска), крадец на фондова борса за милиарди и пр...ама е грехота да си негро, разхождащо се нощем по улицата???

Как ли ще се чустваш посреднощ да те срещне мангал с нож в ръка?

Той и 007 е от "боята" ;)

Хулиганства и напада полицаи с нож в ръката! Ако не беха го убили, 6 години щеше да лежи! Цацата и баба Цецка , двама турсти в София.

Командировайте полицая, да охранява НАТФИЗ!

Който не е бил в Щатите не знае какво са негрите там. Нашите цигани са хрисими честни и работливи в сравнение с неграта.

Те не са виновни, мястото им е в Африка. Толкова години не могат да се приспособят . Лошото е, че се плодят като нашите мургави.

Защо не го стреляха в краката. Все пак е с нож, не с автомат.

Каква утайка трябва да си за да отидеш и да крадеш радио- СиДи от камион в Чикаго?? Във Втора употреба се намират за по $20 радио-СД в много добро състояние. телевизори плоски и тумбести 30-40$. Ами миннималната почасова заплата е $11,50. Детска педагогическа стая не ли имало за този 17 год младеж, както успешно се поправя лошото поведение на децата в БГ?

Видно те са незаконни и Прокурора трябва да му подигне 2-ро Обвинение! Ние, така си я свършваме работата, и сме доволни ! Боряна, скоро назначена.

абе тоя застреляния вади ножа когато вижда полицаите и не го пуска въпреки заповедите + това дори да избяга вече е направил престъпление затова го гонят и е готов да вади нож на полицаи айдееее

Така е! "Демокрацията изисква жертви"! По възможност по-мургавички. Иначе всичките имат права. Ако беше тук всички Амнести интернешънали, Хюманс райт йочове и пр. измекяри щяха да опищят орталъка.

Абсолютно точно. Кой докара африканците в САЩ? я СЕГА ДА СИ ГИ УВАЖАВАТЕ !!!

Младежът е крайно неадекватен. Вървящ по средата на улицата. Вероятно дрогиран. Не се знае и предисторията. Вероятно не е и изпълнил полицейска заповед. За неизпълнение на такава преди пребиха до смърт един. Реално се бие до изпълнение на заповедта. С оглед на действията на младежа, едва ли светът е загубил нещо. Вероятно един престъпник по-малко. Може и да е посегнал да извади нещо и тогава американските полицаи стрелят.

По тази логика и основание за стрелба тук трябваше да се отстрелват по 50-100 пияндета седмично. Вероятно светът щеше да стане по-добро място откъм пияндета, но много по лошо откъм стрелящи полицаи. А и един ден и ти може да подпийнеш....

"докато се отдалечава от пресрещнали го служители на реда" - просто казано бяга от полицията. В този случай следва стрелба. А защо не пишат за онзи черен хлапак, който влиза в тоалетната след учителката си, изнасилва я, убива , и изнася трупа в количка. Или за негрите като за умрелите - или добро или нищо.

В Щатите, както и у нас 95% от престъпленията се правят от цигани (независимо дали са негри, араби или азиатци)

или латино

само не разбрах този негър за какво престъпление го екзекутираха! ???? Може ли да ми отговориш!? Ама конкретно.

Паисий

възможни отговори: 1. пресича неправилно шосето 2. не носи шапка 3. не поздравява полицаите, а ги псува

сляп ли си или не гледа клипа, не видя ли че имаше оръжие?

Краде радио СД от Камион/ТРАК/ на пресечка Пуласки / 41 сртийт Саут Чикаго - аналог 60% на 100липиниво.

След като правото на оръжие е по-важно от ПРАВОТО НА ЖИВОТ, съгласно американската демократична правна система, какво друго да се очаква...

на забравилите как скапани негри пребиха и хвърлиха от високо българиски младеж на релсите в Белгия ако не се лъжа... Не знам какво стана с този случай... Но и аз съм за това циганин и негър да се отстрелват на място без значение дали са съгрешили нещо.

Вие що биете негрите бе?!?!?

Това убийство Е ДЕМОКРАТИЧНО БЕ ! Вие пък ...

Там мазни понички, и, от един дол дренки: Дебелаци, тичат като Свинки, могат саамо да извадят пищова, да за- застрелят Човека, после да го подритват, като едно прегазено куче ?! И там, и тука, "Патриоти" ги предлагат, за награди? А те, точно това чакат, още кръв Човешка, да проливат!

Някой, някого много е ядосал, личи си от кадрите. Сега трябва да следим развитието на случая, за да разберем, ще има ли "опраскани".

Стига вече с тези американски прелести. САЩ са брутално грозна държава отвътре,а най-лошото е,че си изнесе,и наложи модела по света и за съжаление у нас.

Ми като не ти харесва модела да се отстрелват престъпниците, можеш да се преселиш в Русия или в Китай щото там им дават медали сигурно!

От видео матряла се вижда, че след като беше прострелян в крака, полицай се приближава и изритва оръжие от ръката му. Закона в САЩ е ясен за това! Така, че Обама да не ми се прави на луд. Так или иначе щеше да иде в газовата камера.

Само преди месец в Харлем НЙ полицейски патрул засече апаш на ВЕЛОСИПЕД и го подгони. Апашът 23 год бра'тчед на Мурджо от Саут-Чикаго НЕ се подчини на Командата Стой! Вдигни Ръцете! Продължи да бяга, сви зад ъгъла и простреля в главата полицая. 2--ри полицай успя да го рани и го хванаха.Загиналият полицай, който е 4-ти убит за последните 3 месеца в НЙ беше на 26 год -баща полицай, дядо полицай обща служба 50 год. Полицейското разпореждане трябва да се изпълнява и в САЩ и в БГ. Който е против значи е на страната на престъпниците и иска те да не бъдат хващани и съдени. Сега всички мурджовци имат 1 наум и така или иначе уважават полисейските разпореждания.

маймуни какво ги чака! Нека почувстват всеобхватната любов на белия човек и нека си знаят местото с маймунарника!!!

това за Бараката ли го казваш? Той е (полу)черен!

Да!

когато в сащ са толерасти ги мразите когато в сащ не са толерасти пак ги мразите се тя тъпотата и безхаракерността са на ваш гръб сащ се са си ОК

Понеже обръщението ти не е към някой конкретно, аз пък ще ти отговоря лично. Когато в САЩ не са толерасти, им се възхищавам и се радвам - все още има някакво количество нормални хора от основателите на обществото там, които не са се изгубили в масата от имигранти-престъпници и техните потомци. Възхищавам се на решението на мнозина американци да е опълчат срещу бежанската политика на Обама, за разлика от Европа къдто хората масово не смеят, или не ги интересува. Това означава, че обичат страната си и са готови да я защитават, вкл и патрулирайки по границите на отделни шати като доброволни патрули (което никъде в Европа все още го няма). Възхищавам се на американските полицаи, които въпреки многобройните обвинения, не се страхуват да извадят оръжие и да стрелят срещу престъпник в името на закона, за разлика от българските които биват застрелвани от престъпниците.

МНОГО ИЗЛИШНИ ПРИКАЗКИ СА ИЗГОВОРЕНИ!!! КАЖЕТЕ КРАТКО И ЯСНО - З А Щ О П О Л И Ц А И Т Е С А И З В А Д И Л И П А Т Л А Ц И Т Е СРЕЩУ "НЕВИННОТО И ХРИСИМО" Н Е Г Р О ??????????????????????????????????????????????????????????????????