Германия няма да подкрепи голямо намаляване на гръцкия дълг

Германия попари очакванията за значително намаляване на гръцкия дълг, след като финансовото министерство заяви, че кредиторите имат малки ресурси за маневри.

Обратно в новината

Коментари - Германия няма да подкрепи голямо намаляване на гръцкия дълг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търсите ли за заем? вие сте на точното място за вашите решения заем точно тук! Global Finance Limited дават кредити на физически лица и фирми при ниска и достъпна лихвен процент от 3,2%. моля свържете се с нас чрез електронна поща чрез (link)   Application Data 1) Пълно име: 2) Държава: 3) Адрес: 4) Състояние: 5) Пол: 6) Семейно положение: 7) Професия: 8) Телефон: 9) Текуща позиция на мястото на работа: 10) Месечен доход: 11) необходима сума на кредита: 12) продължителността на кредита: 13) Цел на кредита: 14) Религия: 15) Кандидатствали ли сте преди: 16) Дата на раждане: Благодаря,

Няма желаещи да ги хранят и да им плащат сметките. Това не го ли разбраха накрая, нахалниците им с нахалници. Германецът не е луд та да блъска, а гъркът да плюска. Каквото са изяли и изпили - да се го плащат.

Съвсем не стоят така нещата, но ти откъде да знаеш?

И нас искаме да попарите с намаляване на лихвата по настоящия ни дълг, разсрочване, лека редукция и нови милиарди за 30+ години на 1% лихва. Само да махнем тия глупци на власт, че с такъв ресурс най-много да направят един куп бели.

е Гърция да иска намаляване на дълга при запазване на жизненото равнище в страната. Нагло е да живееш толкова дълго на гърба на другите и да поддържаш такова на жизнения стандарт!!! НАГЛОСТ!!!

За всички тахтаби- поздрави от Зорба.Предадохте ни през ВСВ,но всичко сме ви простили.Чакаме ви и другото лято.

Външният дълг на Гърция, която дължи 242.8 млрд. евро по официални данни от юни месец : Това включва кредити, предоставяни по силата на две спасителни програми, договорени с ЕС /правителства/ и МВФ от 2010 г. насам, с номинална стойност 220 млрд. евро. Част от средствата вече са върнати под формата на гръцки държавни облигации, държани от ЕЦБ и някои държавни банки на страни от еврозоната. Частни инвеститори държат 38.7 млрд. евро в държавни облигации, като обезценката и замяната на дълга през 2012 г. са намалили стойността на частните вземания със 75 на сто, от тогавашните 107 млрд. евро. Гръцкото правителство също така е издало краткосрочни държавни ценни книжа на стойност 15 млрд. евро, основно на гръцки банки. - МВФ: трябва да получи общо 48.1 млрд. евро, от тях 16.3 млрд. евро трябваше да бъдат изплатени до март 2016 г., при лихва 3.5%; - ЕЦБ: грубо 18 млрд. евро в гръцки облигации; до момента е предоставила на гръцките банки 118 милиарда евро, чрез изкупуване на държавен дълг под формата на ценни книжа, вкл. 89 млрд. евро от т.нар спешно подпомагане с ликвидност, което е задължение на гръцката държавна банка; - ЕС: правителствата от еврозоната са дали на Гърция 52.9 млрд. евро под формата на двустранни заеми, като част от първия спасителен план за страната (2010), като по втория пакет Атина до момента е получила 141.8 млрд. евро от спасителния фонд на еврозоната: Германия - 57.23 млрд. евро по двата спасителни пакета; Франция - 42.98 млрд. евро; Италия 37.76 млрд. евро; Испания 25.1 млрд. евро. Страните от еврозоната вече са удължили падежния срок на заемите от 15 на 30 години и намалили лихвените нива, някои до едва 0.5 пункта над главницата. Те също са предоставили на Гърция 10-годишен мораториум върху лихвените плащания по втория спасителен заем от фонда на еврозоната. Тези ги нямат милиардите за нищо!!!! И сега + 86 млрд. евро с 1 % и срок на погасяване 32,5 г. !!!!!!

по нашия край има само една дума - преебушка.

като, че ли нещата отиват на зле??!! нещо кредиторите, троиката и мвф не искат да се разберат??!! защо ли, от алчност може би??? искат вечни длъжници ли??!! ще се изпокарат хиените, че може и да се сбият и тогава ес на боклука като един друг съюз навремето, ама да видим?! накрая гърците може да спечелят от цялата каша която бъркат лихварите!! ;))

Бая финансов шматарок се е наврял и джаска във форума.Ако знаете колко сте далеч от нормалните гръцки стандарти,ще кихате и ще се блещите до заранта.

Много ще се блещим и ще кихаме, когато простак, като тебе дойде да ни учи на стандарти, гольо!

скоро ще ни задминат май.

ай наздрави.......... и да върниш канфютъра, чи штъибъвхралупата, ей простак???

Васо ,не се прави на учен,мизерабльо нещастен.Оди си не нашто море и в Гърция да те няма

ода на Ядрено море в Кроатия, цървул! Кво да прая при фалирали просяци,-гърци!!! Да не съм луд?

Че Германия е най-големият кредитодател на гърция как ще отстъпва. Само човек, който не познама немците може да допусне, че ще се съгласят да опрощават. Ще си вземат всичко с лихните и бонусите до последния цент.

Така трябва!

Защо МВФ не даде пример, като опрасти целия дълг на Гърция? Защо Европа да плаща на МВФ от името на Гърция????

Гръка разбира от дума само като му запръхти български ,стражарски кон зад врата и цинтарата му намести радикулита!

За нас българите е по добре да сме биз- бизе с танте и бате,отколкото с дядя и сидераста!

Гърция опрощава дългове до 20 000 евро. За 15 годин трудов стаж - от 486 на 392.70 евро пенция. Ашкулсун

Съсипват гърция люлката на хилядолевна история. Гнездото на цевилизацията. В историята пише със Главни букви че гърция е дала културата на германия която е говорила на германски само с конете и магаретата си!!! Това е план Б от хитрата меркел която иска да се подмаже на мързеливите германци. Те нищо не работят внасят си мигранти по карабите да им м ият чинии и таолетни. Меркел не те ли е срам да мъчиш южните славяни?

Много тъжно ама така е като взимаш пари в някакъв момент тия от дето си ги взел си ги искат обратно. Явно на някой хора продължава да не им стига до главния мозък значението на думата "ЗАЕМ".

Ще се оправят бързо ако им опростят лихвите, те са повече от дълга. Да ама еврейте не искат и затова тези еврей ще хапнат дръвцето и други работи.

Браво, много добър аналис

... не искам да се заяждам, а да споделя, че наскоро пак чух, че немският език бил само да се говори на него с конете. В България този цитат се популяризира от защитата на Г. Димитров на Лайпцигския процес. Там Димитров използвал извън контекста една мисъл на Карл V - Свещен римски император, Крал на Кастилия, Арагон, Неапол и Сицилия. Карл V е бил роден в Гент и е говорел поне 5 езика, от които перфектно - фламандски и френски, отлично - италиански, поносимо - испански и не толкова добре - немски. Та той бил направил изказването, че говори на испански с Бог, на италиански - с дамите, на френски - с приятелите си (в някои източници обектите на разговор на ит. и фр. са разменени) и на немски - с коня си. Тълкуването на фразата не се свързва само с нивото, на което кралят лично е владеел тези езици, но и с характеристики, които Карл допълнил и обяснението (което му се приписва) и по-специално за немския, е че това е език военен, подходящ за нападки, яростни изказвания и заплахи. :) А това което казваш за елините... много ми напомня на една друга мисъл: 'От всички хора по света, древните гърци на създали най-прекрасния идеал за живота.' Йохан Волфганг фон Гьоте Приятна вечер! П.П. Меркел е канцлер за 3-ти път, неслучайно. Сигурно има причина да каже нещо в даден момент. Тъй като изказването й не представлява обвързване, че страната й ще го изпълни безусловно, аз бих обърнал повече внимание на причината да се изкаже по този начин точно сега.

Прочетете дирската статия " Домакинствата теглят все повече бързи кредити link 1,5 млрд. лв. дължат домакинствата на фирми за бързи кредити". Не се занимавайте с гърците, те се връткат както им отърва. Нищо няма да платят! Ама тези нашенци, дето са се топнали в морето на лихварите - даващите кредити, не банкови фирми - ще пищят скоро! Лихвите са убиец! Евреите им завиждат! Ужасно е, ама народеца не разбира и там се спира! Статията е доста терминологична и специализирано, но при повече акъл - и простия чалгар, може да се ориентира :)

Не е линк!!!!!!!!!!!!!! А името на статия от дира: "Домакинствата теглят все повече бързи кредити. 1,5 млрд. лв. дължат домакинствата на фирми за бързи кредити"

Големия въпрос е: От къде ги взеха тази милиарди фирмите за бързи кредити? Дори и при липсата им, пак не фалират!

Питам се, дали ние не мечтаем за това, от което гърците се оплакват. Много бих искал да получа и аз заем с 1% лихва за 32.5 год. Пък и друг въпрос ме гнети. Защо, всъщност, цяла Европа все за "спасяването" на Гърция говори. И текат реки от милиарди, който могат да се върнат"НЯКОГА, НО НЕ СЕГА-А-А.". Може би в Гърция е имало някакъв голям природен катаклизъм? Може би мор или нещо подобно, а пък ние да не сме забелязали? Кога ли ще ги стигнем..гърците? А преди бяхме много по добре от тях. Но то беше някога.

Дойчланд капут. Меркел се прави на интересна пред германските кредитодатели, от които зависи преизбирането и, но ще клекне яко, силно и дълбоко. Преструктурирането на дълга е неизбежно, ако искат изобщо да си получат част от кредитите.

А ма що ма Анджело-о, що ма-а парца-ал...

и обижда германкият канцлер е по голям парцал. Не по голям а истински

На мен банката не ми дава нов кредит без да върна стария или да го реинвестирам. Защо на тия обратни гърчоля им се дават пари, като не са върнали старите. Сега не ме занимавайте с тез простаци! Който им е давал, пак д аим даде! Те и това няма да върнат!!

На кредиторите е изгодно да имат вечни длъжници. Като кредитите се увеличават с лихвите. Кредиторите не искат Гърция да изплати дълга нараз, а да го изплаща вечно, като изплащаното да надхвърля многократно взетите пари. Схемата е била, че за да получиш евро, ЕС отпуска заеми. Тези заеми са с много ниска лихва. Но се пускат през банки, които я увеличават многократно. Примерно лихва от 1% става на 10%. Печаливши са от банките. Въпроса е участват ли лица от ЕС в тази схема умишлено - тип корупция? Разбира се гърците не са невинни. Другият въпрос е, че повечето пари отиват по проекти и за западни фирми. ЕС през банки плаща на западни фирми. Например май за въоражение. Така могат да прецакат и нас и да осъмнем със стотици милиарди дълг, при продажните ни политици. От пимерно 300 милиарда евро дълг на Гърция, едва 30 милиарда са отишли в гръцката икономика. И то не такива които да произвеждат БВП. Много важно е България да не влиза в еврозоната. Трябва да се учим от лошия пример.

Имахме респект от авторитетите на европейските евролидери,надявахме се на немската педантичност при взимане на решения в ЕС.... А то....пълна бъркотия на най високо европейско ниво.

Ммм... - Незабавно поставяне на Всички евроПозиции (за България ) Хора Знаещи-и-Можещи ? - Незабавно Ускоряване на Дискусията ЕС-Америка ?

Аз подкрепям намаляването на дълга ни, като го изплати изцяло Питин-къси! В замяна на това аз му обещавам, че ще го обичам и уважавам докато е жив!

Голямо попарване. Редукция ще има, а 1% лихва при срок над 20 години изглежда повече от приемливо. Нашия заем за какъв срок/лихва е?

Потроших се да изчовъркам Барем-нещичко относно 'наште' какви Ни ги връткат... - Нищо ! Абсолютно-Нищо Никъде.

Гърция няма да може НИКОГА, повтарям, НИКОГА и при никакви условия да върне дори и 25% от дълга си. Така че, за другите 75% все някой и все някога, ще пие една студена вода.

Дотук - Два острова Заминаха, Колега... Официално ! ... Големи пристанищни мощности/капацитети - Са на-Път.. ... Флота ? Да Изчисляваме ли ?! ;-)

Колеги ! - това Е положението . (кАко И да Се вратим - Портата Е Същата ;-)

п.с. ДДСто Там - колко Вече Е ?! ...а Бонификациите за курортите - уйдеха та се не видеха !

Ама кат Се изпозапецнетееее.... - ДДС=23% Навсякъде ! - Бонификациите - Стоп !

Колко % е лихвата на нашия заем-нищо ,че е малък...все още де...Тук-1%....?Взимам 10 000 000 000 евро-давам ги за п-голяма лихва-ВЕДНАГАААА....А нашите-политици-в затвора веденага за кражба от народа!

финансовата дисциплина отиде на кино... Дори и новите членки ще престанат да са послушни и няма да търпят да им четат конско... Това не биваше да става.

Брифирам Систематично Франсоа и J.C. ЗА Про-рата/Относителните параметри/идентификатори .... - Тегавичко ! , т.е. Помагайте кой-Как-Може !!!

Дойде ми до гуша от тази Гърция. Ставам, лягам - Гърция. Къде са нашите политици да решават нашите родни проблеми. Къде е дразнитела-провокатор Местан. Една тишина настана в държавата, но есента чука на вратата.

Мучо може да превива гръб за тия заеми, но печеливши са германските и др. монополи. Няма да обяснявам как. Дълго е .

не винги! Kогато залогът е, да загубиш стойноста на парите определено си струва театрото.

държава от еврозоната може да се позове на решението за Гърция към кредиторите си и затова МВФ се опитва да клинчи и да натиска дълга да бъде отписан само от европейските кредитори.

Ако ние трябва да правим някакви поуки, те са за самите нас - не за Италия, Испания... 1. Простирането според чергата е дългосрочно правилно. 2. Истински вътрешен взаимен контрол межде обществото и неговите институции. За разнообразие един цитат от Търновската Конституция: Глaвa XVIII ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ЗАЙМОВЕ 123. Ни eдинъ зaeмъ нe мoжe дa ce нaпpaви бeзъ cъглacиeтo нa Нapoднoтo cъбpaниe. 124. Акo нe въ пepиoдa нa зaceдaниятa нa cъбpaниeтo дa ce види, чe e нужнo дa ce нaпpaви зa дъpжaвaтa зaeмъ зa пoкpивaнье нa извънpeдни paзнocки, кoитo нe мoгътъ дa ce ocтaвятъ зa пocлe, тo ce cвиквa нeзaбaвнo Нapoднoтo cъбpaниe извънpeднo.

Наборе, основна грешка ще е да изключваш външните фактори. Според мен основната поука трябва да се търси в глобалната ситуация и използването на финансови лостове за гео-политически цели.

дядo_star

Като набор, вероятно си бил в казармата. Едно от нещата дето ми набиха в канчето тогава беше, че войникът макар и в своя взвод, рота и т.н. трябва да е в състояние да осигури собствената си функционална и бойна готовност и основните си нужди.

Не се получава, щото като гледаш какви ги вършат политиците ни, предложението ти се изпразва от съдържание.

ЗА ! ---> Двустъпковата !!! Ние. Всички. Заедно.

Лихваря е измамник. Винаги ще си остане такъв. Въпроса е, че агонията Гърция беше преодоляна за кратко. Значи очакваме ситуация в която скоро време Гърция ще се озове отново.

и вълка сит и агнето цяло но.... ще плати с поста си. Харесвам я но...все пак има и принципи които не бива да се нарушават. Гръцката наглост става прецедент в ЕС. МВФ се явява адвокат на гърците и не знам как би процедирал по отношение на други страни в подобна ситуация.

Да. ... Всъщност - ха да Реорганизираме Играта ?

когато оцеляването се превърне на начин на живот, съществуването губи смисъл. тя горката, даже и не знае за този аспект... жалка картинка.

Горката заблудена овчица-като тия дето бяха на Бузлуджа!

а още даже не и в старческа деменция, само в критическата е. но пък общото е, че и при двете фази не знаят какво правят... както ясно го пише Кол в книгата си : Господи спаси ни от меркел!

Само заради морето- подкрепям гърците!

Гръцкия дълг в сегашната си форма е несъбираем и съответно ще преструктуриран. Това е вън от всякакво съмнение. Важните въпроси са кога и как? След капитулацията на Ципрас, гърците не би трябвало да се надяват на сериозни отстъпки. Най-логично е Гърция да бъде държана на ръба на фалита за още няколко години, докато гръцката индустрия и пристанища минат в немски и американски ръце, а обикновените гърци станат евтина работна ръка. Чак тогава дълга ще бъде сериозно преструктуриран и икономиката която вече няма да е изцяло тяхна ще тръгне нагоре.

а обикновените гърци станат евтина работна ръка. Сега са скъпа работна ръка, защото са висококвалифицирани и работливи и не искат да получават по-малко от немските им братя.

работлив византиец??? Ти досега да не си живял в Антарктида?

блябляблябля..... религиозношамански му "логики". много патос и нула смисъл.

абе цяло лято ни занимават с тези гарци и тегните кредитори а ни си видим насте пробле ми

Бих очаквал че Дир.бг прави един-вид Подготовка-и-Проучване какви СА насоченостите-Ни, Колега ... ...защото След катеБейщинката.. След ЛукоОйлизацийката... След 'бежанците' ... След Продължаващите СвръхАрогантно-Нагли простотийки на 'наште' 'управляващи'/'елит' - у Нас - Очевидно Иде 'Кабуум !'

Добре, че има Германия, Меркел и финансови супер специалисти!! Все пак се оказва, че по-добре е да си в позицията на некоректен длъжник (на босия цървулите не можеш да вземеш), отколкото да играеш ролята на благороден благодетел!!

h 1

Дървосекачът ( регистриран ) 17.08.2015 17:19 Войната - Никога Никъде Никому Не е донесла Нищо добро, Колега... ...а Магариите на Вовката и неговите ТроянскоКонници у Нас - Определено ВОНЯТ.

Да, разбира-се !

фрау Mеркел ще излупка ципарата.

Тавагишчи, къде потънахА милЯрдите, които Путя наля в Гърция?

Гърците са си добре,поне по добре от нас.Къде са списъците на онези дето дръпнаха 5 млд от КТБ?Щот така ви е гот- дрънкайте за гърците.

Ясно, Гърците папаха,папат и ще продължават да папат от Европейската софрица/парица. Ние злорадо ги "съжаляваме".Ех, де и нас да ни обидят с един процент лихва и тридесет и две години срок на погасяване. Да, ама не. Ние сме горди и от подаяния нямаме нужда.

Дрогаре, нали след мощното OXI на комунистическа Гърция, Меркел трябваше да бъде изхвърлена на бунището?

Браво на кака-Ни Ангелка !

Опрощават, неопрощават, българите в Гърция масово пак им работят за по едно-две евро на час.

Прави са Хората ! - цените в Гърция - И-Сега по-Ниски от у Нас - Часова заплата на Доказан Експерт с Всички Воистине-Титли (и Име !) у Нас - докъм 1.50 Лева ... Преко-Сили !

Секачо, кои цени? На гориво, кафе, обувки или....??? И, от къде я измислихте тая часова заплата от 1.5 Лева?!?!?!?!

Как ще се отрази на българите, опрощаването на гръцкия дълг?

На Нас-Всички Данъкоплатците - Никак... НО ! - на 'наште' и Техните Неща с/в/чрез Гърция - Бая Положително. ...е да, ама както Виждаме Всички - Ниц !

Не важно какво ще каже Германия. Важно е какво ще кажат САЩ (МВФ ).

Важно е , много е важно какво може да задели германия за гръцките пенсионери. САЩ и МВФ могат да кажат колко могат да дадат безвъзмездно. Всеки си гледа кесията. Не можеш да измъкнеш от една кесия 100 милиарда като в нея няма и 10. Така ,че всеки казва какво може да даде

А Вие-Лично Ако СТЕ на мястото Им ?