Коментари - Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция | Днес.dir.bg

Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция

Насроченото за утре гласуване в Бундестага на третия спасителен пакет за Гърция е тема на германските вестници.

Обратно в новината

Коментари - Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

Защо никой не смее да обяви САЩ във фалит? Та, те са длъжници на света с 20 трилиона долара! Не по-малки длъжници са страни, като Япония, Канада, Англия, Италия, Франция! Всички те поддържат висок стандарт на народите си на кредит, който нямат намерение да издължават. Как така тези длъжници размахват пръст над по-малките и слаби държави, които не правят нищо по-различно от тях, дори в 1000 пъти по-малки мащаби!

Ами много просто, всички тия си плащат за гяволъка САЩ плащат само лихви над 500 млрд на година .... Япония има два пъти по-голям дълг от брутния си вътрешен продукт (мисля че най-много в света) но и те си го плащат... Що да ги обявяват във фалит, като тогава ще спрат да плащат....

В кръчмата: -Келнер, защо не изхвърлиш тоя пияния, дето спи на съседната маса? -Ами, всеки път като го събудя и пита за сметката и плаща.

лихварите, дето си правят троики, /шведски /, нещо не могат да се разберат, за лапането изглежда????!! става жегааа,...накрая гърците може и да намажат тиганя??!! хахахаха..;))), а ганю, пак ще лапа мухите...хихихихихи..;)

То е ясно, че Гърция няма как да бръкне в задния джоб, да извади парите и да се разплати с всички кредитори. За това МВФ пробва дали ще мине номера "опростете им дълга към вас, за да могат да изплатят на спокойствие дълга към нас". Ако мине...

Всички знаят, че Гърция е фалирала, че кредиторите са фалирали, че едни кинти потънаха в една кочина и дори да бъде изцяло приватизирана, никога няма да върне дори половината заеми. Дори и да махнете еврото загубите са поголовни. Даже няма полза за отмъщение да избиете всички гърци и да им направите държавата на парчета. Проектът Гърция се оказа катастрофа. Този модел фалира и държавите, които го създадоха трябва да си понесат загубите, а гърците да разпродават всичко. Гръцкият социализъм свърши с по- жестока катастрофа от предполагаемото. Време е за отрезвяване на всички. Време е за фалитите, за да се предпази еврото. Заради Гърция вече е трудно да се спасят цели структури. А ние "бедните и мършави " българи ще гледаме от първия ред театрално- трагичния поход на гърците. Велкомен дамен унд хеерен, нихт кинтен, нихт хотел палац, нихт зее. Ясу!

Чакай Гърция е началото. Лавината още не е тръгнала - Испания, Италия, франция, португалия и още "редови"

еи, как умно гледа меркел на снимката! направо вярва човек, че еи сега ще реши всички проблеми!

Когато преди няколко дена МВФ открито заяви че гръцкия дълг трябва да се опрости ми дойде на ум следната мисъл:Немския идиот адолф, май е бил прав да не харесва евреите.МВФ е финансова институция с еврейски капитали. Като искат да опрощават нечии задължения,евреите да опрощават парите които им се дължат на тях."Прозрението" че този дълг на гърците е неплатим направо е смайващо със своята "проницателност".И за това трябвало да се опрости.Да ама има страни при които дълга спрямо БВП е повече от гръцките 170% пък за тях няма опрощаване.Какво да не би МВФ да иска и те да кажат няма да връщаме.Май еврейските простотии почват да преминават границата на приемливото.И дразнят.Май просто те не са толкова умни колкото може би им се иска да бъдат.Или света вече е станал доста сложен и не им е по силите да се оправят в него.По някога става и така:в определени условия се оправяш и всичко е ОК. Обаче идва момент когато те се усложняват и ти вече не си адекватен на нещата щото имаш някакъв интелектуален лимит.И почваш да вършиш глупости.Пак го казвам:В америка има и други хора освен евреите. Оказва се че са доста малко-2-3%.И е тъпо да се каже че те държат парите в америка.Те си държат техните пари.И толкова.Да не вземе да се окаже че евреите предлагат това опрощаване заради некви интереси които да не съвпадат с интересите на останалите.Аз не знам какво може да е.И не ме интересува.Но ако заради такива интереси настане някой фал и тези интереси излязат на яве тогава прошка няма да има.Така че америка да вземе и да си оправи евреите.Да ги сложи на место за да не вършат простотии.

Целта е световен, хаус и единно, световно правителство под контрола на западния, финансов капитал!ДА но и на ИЗТОК има много богати.

Навремето след като се освободила от турското присъствие и станала самостоятелна държава, първият цар (немецът Ото фон Вителсбах) взел от баща си заем. И до сега гърците още него не са върнали. Ама сегашният ще го върнат! Вервайте!

Е тука се видя, че КТБ я ограбиха, милиардерите и милионерите, а останалите пиха по една студена, т.ч. недей да постваш опорите, че всички гърци са виновни!

има един полезен ход-да си подаде оставката веднага!

Гарантирани ли са влоговете ни в Алфа банка-България и то пред кой фонд- Гръцкия или Българския

Ако имаш до 100 хиляди евро влог са гарантирани. Над това гаранции няма.

Юнкер: Ципрас, кога ще върнете парите? Ципрас:Какви пари? Ю.: Нали искахте 300 млрд евра заем? Ц.: Да, искахме. Ю.: Дадохме ли ви? Ц.: Да дадохте ни. Ю.: Похарчихте ли ги? Ц.: Да, похарчихме ги. Ю.: Е, кога ще върнете парите? Ц.: Какви пари?

Толкова много ли си го харесваш това, че го пускаш за н-ти път. Както виждаш наливат им пари. Така че диалога трябва да е по-различен.

Примерно: Юнкер: Ципрас, вземай още заем. Ципрас: Не ща бе, не можем да го върнем. Юнкер: Вземай инак ще те изхвърлим от еврозоната. Ципрас: Абе, и дрехите да ми земеш, НЯМА начин да върнем даже досега взетото. Обявяваме фалит. Юнкер: Продайте Гърция и вземете още заем. Ципрас: Не щем, да и пак няма да можем да върнем парите: Юнкер: Глей са, тука едни наши приятели ми дадоха много интересен запис на твои приказки с разни бизнесмени. Оказа се че това са бандити, а за такова се ходи в затвор :) Ципрас: Ъъъ, еее, ми добре, ще подпиша, квото кажеш.

Кои СТЕ вие - нещастните герберо-сдсарски продажни тролове. Та кой му дреме за вашето мнение, пък и това на оня психопат Шойбле. Каквото каже САЩ, респективно МВФ това ще става, защото ЕС едва го крепи, а с подписването на търговското споразумение с щатите, просто ще се превърне в послушна домашна прислужница.

е, че ЕС няма икономисти на ниво!

Гърция е като блато - стъпиш ли веднъж в него то бавно те поглъща Kолкото повече мърдаш, повече затъваш и a обикновенно сам си се наврял в него.

Макар и да ненавиждам МВФ в случая са прави. Ако някой си мисли, че при тази ситуация и наложени стагнационни мерки, Гърция ще може да върне този дълг, просто или е зомбиран или пълен неграмотник в икономическата област. Прави са и за това, че Еврозоната е тая, която е надробила в алчността си и глупостта си този проблем, отпускайки колосални заеми. Ясно е, че целта и преди и сега е да се излапа и завладее икономически една държава. Само, че гръцкия народ показа, че е доста непредвидим и този план не е много сигурен. Ако все пак вземат, че обяват фалит, нещата за Еврозаната и ЕС, в този момент на рецесия, и балансиране на ръба на нова криза, могат да станат доста неприятни.

????????????"...Ясно е, че целта и преди и сега е да се излапа и завладее икономически една държава...".?????????????

Гърция ще получава пари, винаги! Те знаят да крещят срещу прилагане към тях на ЕС стандарта за българи! Германия, Франция, елае па Англия и Италия имат несравнимо по-големи кредити от Гърция, но никой не им ги иска! При преговори гърците крещят тази елементарна истина и са сега и на тях се позволява да живеят при изкуствено висок стандарт, постиган с неиздължими кредити, които и на тях се разрешават, като на САЩ, Германия, Япония и много други!

Е, каква стана тя май Ципрас пак си постигна своето. Може да не е на 100 %, но резултата му е много добър към отличен.

Длъжни сме да усвоим 16 млрд при договорените условия и да платим целия масраф освен лихвите - управление, застраховки, комисионни. Разбрахте ли сега защо беше това бързане? Спомнете си и кои дупетати натискаха и припиряха да гласуват. Е ощетиха страната с колосална сума, а за себе си какво са прибрали, може само да гадаем.

все пак тук четат и по-информирани, които не са тролове :) 12 млрд. са за връщане на стари заеми, когато им дойде времето на падежа. Нови са 4 млрд. заеми, които още не са взети, за да се покрива дефицита и разни дупки в НЕК, МЕК и подобни на тях тъпотии! Откъде мислиш, че се дофинансират каси, маси и столове?????? От работещата ни икономика?????? или от събрани данъци????????

какви ми рецитираш опорни точки бе льохман? Прио каква лихва и за какъв срок е заема ни? Колко платихме предварително като за комисионни и управление? Можеше ли условията да са далеч по-добри? Колкото до старите задължения - плащанията са предвидени в бюджета, като ги покриеш с друг заем, си освобождаваш пари от там. Заема си е заем и е 18 млрд дори, не е 16. С лихвите колко става? Колко губи страната, г-н "информиран", ако лихвата беше 2 пъти по-ниска, а срока 3 пъти по-дълъг? Информиран си, колкото дебил се информира, като му падне на главата някоя енциклопедия.

Меркел е умерен и нерешителен политик без всякаква визия.

във фалирала Гърция : "ЕК: Гръцките влогове са гарантирани" А в стабилния отличник БГ ....знаем кво се случи с КТБ. Дайте да си гледаме в паничката , вместо в чуждата!

Двойния аршин е очебиен. Влоговете и тук ги гарантираха, ама данъкоплатеца ще им плати една яка лихва.

САЩ губят от Китай и трябва да дестабилизират Европа. Жалко.

Заема се редуцира - драстично. Влоговете на гърците са гарантирани от ЕС. Вноските по дълга, който им остава се покриват от кредиторите за десет години на пред. Задълженията са разсрочени. Нови пари им дават. Лихвите са толкова ниски, че могат и на нас да ни отпуснат кредит, ние да платим с него сегашния си и пак да имаме по-добри условия при нов кредитор - Гърция. Ех тикво, тикво, тикво, толкова си си проста...... ма нали и ние сме прости, та се разбираме.

Както казах преди, Меркил ще клекне силно, дълбоко и без уговорки... Я,я Меркел капут!

Дреме им на гърците! Те кога са били обичани ? Да не говорим точно от германците и северните народи. :) "Любовта" им е взаимна !

ЗА ТВА НИ ИСКАТ В ЕВРОЗОНАТА НАСТОЙЧИВО - ТРЯБВАТ ИМ БАЛЪЦИ ДА ВЪРНАТ ГРЪЦКИТЕ ДЪЛГОВЕ КЪМ ГЕРМАНСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА!

и тук 70% са готови на това. Виж как защитават меркел и плюят гърците.

ИМА ТАЯ МАРИОНЕТКА? КВОТО КАЖАТ ОТ ВАШИНГТОН ЩЕ Е, САМО ПРАВИ ТЕАТРО! МНОГО СТЕ ВЕЛИКИ, ЕЙ! ДАЙТЕ ИМ НА МАНГАЛИТЕ ОЩЕ 90 МЛДР., ТЕ ЩЕ ИМА ДА ВИ ГИ ВРЪЩАТ...

ситуация...защото следващата страна ще е Италия. В снощните новини по Он Еър течеше по лентата че Италия се срива и много по вероятно е тя да напусне еврозоната а не Гърция.

Гърция няма да напусна ЕЗ при тая хранилка, която им осигуриха. Италия, Испания и другите "отличници" да пият една студена вода.

Къде ги раздават тези кредити, дето после ги отписват, да ходя и аз да взема

Ми много ясно си е че Гърция не може ФИЗИЧЕСКИ да изплати такъв дълг. Съвременната икономическа мисъл е много смешна - ако някой взема пари назаем и ги пуска в икономиката да се продава/купува нещо, то БВП расте. Ако БВП расте, значи може да се вземат още заеми... и така докато всичко се срине. Обратно, ако трябва да се връщат заеми, парите се вадят от икономиката, БВП задължително пада и така до фалит. И излизане от този затворен кръг, практически няма.

Точно така. Наричат го "рециклиране на излишъци" Това е основата на световния икономически модел създаден в Брейтънуудс. Това обаче създаде едно ново чудовище - Неолиберализма което се храни от рецесия и човешка мизерия.

"Радикално отписване на дълга". При положение, че вече имаме нови пари за нд 30 години при само 1 % лихва. Къде са сега троловете да се засмърдят и да ни обяснят как Гърция губела от политическия си цирк? А нашия заем на каква лихва и за какъв срок е? Кога нещо са ни отписвали? Зер кредитния ни рейтинг е доста над гръцкия, пък лихвите ни в пъти по-високи. Извод - цялата ни политическа класа трябва да отиде на бунището.

Жал ми е за Меркел! Много долно я изнудват.

Защо ти е жал? Тя е втори мандат канцлер, а й се иска и трети! Взела се е много насериозно като лидер на Европа! Този до нея е по-важният, в количката, той и такива като него и дърпат конците! Някой трябва да им спре малко грандоманията! Дали Ципрас, дали Италия или Франция, дали МВФ, все тая!

без водещата и дисциплинираща роля на Германия??? Ако това се случи,то това ще е края на ЕС. А България както е икономически умряла ....не знам какво би я чакало без ЕС.

Гърците имат волята да крещят истината срещу Запада силно и те го правят, когато искат да ги обеднят, като другите православни в Европа! Германия е гузна в случая, защото с какво право размахва пръст на Гърция, след като нейните кредитни задължения са многократно по-големи от тези на Гърция, а тези на Франция, особено пък на Англия и Италия несравнимо големи! Светът е несправедлив и несправедливостта непрекъснато взема нови и нови територии! Може би, така го е създал някой и така трябва да бъде!

меркел от финанси като е учила физика и е работила химия?!? И тая иска да определя съдбата на другите! Нагла работа. Баста! Тя на Варуфакис на малкия пръст не може да стъпи по отношение знания за финанси! Има нещо сбъркано в ЕС и той стана като България! Кой квото НЕ РАБИРА тва бачка ! Е за тва е тръгнал света да ходи на ма*ната си!

Дори по зизика Варуфакис разбира повече от нея. Доакто тя е учила физика в Лайпциг иМосква , Варуфакис е учил физика в Есекс , Великобритания.Но е учил и Икономика и статистика и е учил и в Бирмингам . Вие къде бихте образовали детето си ако имате пари?

Еба си сложната наука "Економика" - използва предимно матаматичното действия събиране, изваждане и тук таме умножение. За благозвучие е нарекла % - пунктове въобще "пунтове". И най простия "инжинер" може с лекота да се научи и борави с "Економичеките" ви магии и прогнози!

изантийците пак намазаха

от таа луда баба! Ясно е, че ще си иде,но не пуска кокала. Кат питбул е! Накрая ще си иде с мощен шут, като не иска културно!

НА СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧАТ НА СС В ДЕЙСТВИЕ!

Коментари - Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция | Днес.dir.bg

Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция

Насроченото за утре гласуване в Бундестага на третия спасителен пакет за Гърция е тема на германските вестници.

Обратно в новината

Коментари - Ангела Меркел изправена пред дилема за Гърция | Днес.dir.bg

Коментари

Защо никой не смее да обяви САЩ във фалит? Та, те са длъжници на света с 20 трилиона долара! Не по-малки длъжници са страни, като Япония, Канада, Англия, Италия, Франция! Всички те поддържат висок стандарт на народите си на кредит, който нямат намерение да издължават. Как така тези длъжници размахват пръст над по-малките и слаби държави, които не правят нищо по-различно от тях, дори в 1000 пъти по-малки мащаби!

Ами много просто, всички тия си плащат за гяволъка САЩ плащат само лихви над 500 млрд на година .... Япония има два пъти по-голям дълг от брутния си вътрешен продукт (мисля че най-много в света) но и те си го плащат... Що да ги обявяват във фалит, като тогава ще спрат да плащат....

В кръчмата: -Келнер, защо не изхвърлиш тоя пияния, дето спи на съседната маса? -Ами, всеки път като го събудя и пита за сметката и плаща.

лихварите, дето си правят троики, /шведски /, нещо не могат да се разберат, за лапането изглежда????!! става жегааа,...накрая гърците може и да намажат тиганя??!! хахахаха..;))), а ганю, пак ще лапа мухите...хихихихихи..;)

То е ясно, че Гърция няма как да бръкне в задния джоб, да извади парите и да се разплати с всички кредитори. За това МВФ пробва дали ще мине номера "опростете им дълга към вас, за да могат да изплатят на спокойствие дълга към нас". Ако мине...

Всички знаят, че Гърция е фалирала, че кредиторите са фалирали, че едни кинти потънаха в една кочина и дори да бъде изцяло приватизирана, никога няма да върне дори половината заеми. Дори и да махнете еврото загубите са поголовни. Даже няма полза за отмъщение да избиете всички гърци и да им направите държавата на парчета. Проектът Гърция се оказа катастрофа. Този модел фалира и държавите, които го създадоха трябва да си понесат загубите, а гърците да разпродават всичко. Гръцкият социализъм свърши с по- жестока катастрофа от предполагаемото. Време е за отрезвяване на всички. Време е за фалитите, за да се предпази еврото. Заради Гърция вече е трудно да се спасят цели структури. А ние "бедните и мършави " българи ще гледаме от първия ред театрално- трагичния поход на гърците. Велкомен дамен унд хеерен, нихт кинтен, нихт хотел палац, нихт зее. Ясу!

Чакай Гърция е началото. Лавината още не е тръгнала - Испания, Италия, франция, португалия и още "редови"

еи, как умно гледа меркел на снимката! направо вярва човек, че еи сега ще реши всички проблеми!

Когато преди няколко дена МВФ открито заяви че гръцкия дълг трябва да се опрости ми дойде на ум следната мисъл:Немския идиот адолф, май е бил прав да не харесва евреите.МВФ е финансова институция с еврейски капитали. Като искат да опрощават нечии задължения,евреите да опрощават парите които им се дължат на тях."Прозрението" че този дълг на гърците е неплатим направо е смайващо със своята "проницателност".И за това трябвало да се опрости.Да ама има страни при които дълга спрямо БВП е повече от гръцките 170% пък за тях няма опрощаване.Какво да не би МВФ да иска и те да кажат няма да връщаме.Май еврейските простотии почват да преминават границата на приемливото.И дразнят.Май просто те не са толкова умни колкото може би им се иска да бъдат.Или света вече е станал доста сложен и не им е по силите да се оправят в него.По някога става и така:в определени условия се оправяш и всичко е ОК. Обаче идва момент когато те се усложняват и ти вече не си адекватен на нещата щото имаш някакъв интелектуален лимит.И почваш да вършиш глупости.Пак го казвам:В америка има и други хора освен евреите. Оказва се че са доста малко-2-3%.И е тъпо да се каже че те държат парите в америка.Те си държат техните пари.И толкова.Да не вземе да се окаже че евреите предлагат това опрощаване заради некви интереси които да не съвпадат с интересите на останалите.Аз не знам какво може да е.И не ме интересува.Но ако заради такива интереси настане някой фал и тези интереси излязат на яве тогава прошка няма да има.Така че америка да вземе и да си оправи евреите.Да ги сложи на место за да не вършат простотии.

Целта е световен, хаус и единно, световно правителство под контрола на западния, финансов капитал!ДА но и на ИЗТОК има много богати.

Навремето след като се освободила от турското присъствие и станала самостоятелна държава, първият цар (немецът Ото фон Вителсбах) взел от баща си заем. И до сега гърците още него не са върнали. Ама сегашният ще го върнат! Вервайте!

Е тука се видя, че КТБ я ограбиха, милиардерите и милионерите, а останалите пиха по една студена, т.ч. недей да постваш опорите, че всички гърци са виновни!

има един полезен ход-да си подаде оставката веднага!

Гарантирани ли са влоговете ни в Алфа банка-България и то пред кой фонд- Гръцкия или Българския

Ако имаш до 100 хиляди евро влог са гарантирани. Над това гаранции няма.

Юнкер: Ципрас, кога ще върнете парите? Ципрас:Какви пари? Ю.: Нали искахте 300 млрд евра заем? Ц.: Да, искахме. Ю.: Дадохме ли ви? Ц.: Да дадохте ни. Ю.: Похарчихте ли ги? Ц.: Да, похарчихме ги. Ю.: Е, кога ще върнете парите? Ц.: Какви пари?

Толкова много ли си го харесваш това, че го пускаш за н-ти път. Както виждаш наливат им пари. Така че диалога трябва да е по-различен.

Примерно: Юнкер: Ципрас, вземай още заем. Ципрас: Не ща бе, не можем да го върнем. Юнкер: Вземай инак ще те изхвърлим от еврозоната. Ципрас: Абе, и дрехите да ми земеш, НЯМА начин да върнем даже досега взетото. Обявяваме фалит. Юнкер: Продайте Гърция и вземете още заем. Ципрас: Не щем, да и пак няма да можем да върнем парите: Юнкер: Глей са, тука едни наши приятели ми дадоха много интересен запис на твои приказки с разни бизнесмени. Оказа се че това са бандити, а за такова се ходи в затвор :) Ципрас: Ъъъ, еее, ми добре, ще подпиша, квото кажеш.

Кои СТЕ вие - нещастните герберо-сдсарски продажни тролове. Та кой му дреме за вашето мнение, пък и това на оня психопат Шойбле. Каквото каже САЩ, респективно МВФ това ще става, защото ЕС едва го крепи, а с подписването на търговското споразумение с щатите, просто ще се превърне в послушна домашна прислужница.

е, че ЕС няма икономисти на ниво!

Гърция е като блато - стъпиш ли веднъж в него то бавно те поглъща Kолкото повече мърдаш, повече затъваш и a обикновенно сам си се наврял в него.

Макар и да ненавиждам МВФ в случая са прави. Ако някой си мисли, че при тази ситуация и наложени стагнационни мерки, Гърция ще може да върне този дълг, просто или е зомбиран или пълен неграмотник в икономическата област. Прави са и за това, че Еврозоната е тая, която е надробила в алчността си и глупостта си този проблем, отпускайки колосални заеми. Ясно е, че целта и преди и сега е да се излапа и завладее икономически една държава. Само, че гръцкия народ показа, че е доста непредвидим и този план не е много сигурен. Ако все пак вземат, че обяват фалит, нещата за Еврозаната и ЕС, в този момент на рецесия, и балансиране на ръба на нова криза, могат да станат доста неприятни.

????????????"...Ясно е, че целта и преди и сега е да се излапа и завладее икономически една държава...".?????????????

Гърция ще получава пари, винаги! Те знаят да крещят срещу прилагане към тях на ЕС стандарта за българи! Германия, Франция, елае па Англия и Италия имат несравнимо по-големи кредити от Гърция, но никой не им ги иска! При преговори гърците крещят тази елементарна истина и са сега и на тях се позволява да живеят при изкуствено висок стандарт, постиган с неиздължими кредити, които и на тях се разрешават, като на САЩ, Германия, Япония и много други!

Е, каква стана тя май Ципрас пак си постигна своето. Може да не е на 100 %, но резултата му е много добър към отличен.

Длъжни сме да усвоим 16 млрд при договорените условия и да платим целия масраф освен лихвите - управление, застраховки, комисионни. Разбрахте ли сега защо беше това бързане? Спомнете си и кои дупетати натискаха и припиряха да гласуват. Е ощетиха страната с колосална сума, а за себе си какво са прибрали, може само да гадаем.

все пак тук четат и по-информирани, които не са тролове :) 12 млрд. са за връщане на стари заеми, когато им дойде времето на падежа. Нови са 4 млрд. заеми, които още не са взети, за да се покрива дефицита и разни дупки в НЕК, МЕК и подобни на тях тъпотии! Откъде мислиш, че се дофинансират каси, маси и столове?????? От работещата ни икономика?????? или от събрани данъци????????

какви ми рецитираш опорни точки бе льохман? Прио каква лихва и за какъв срок е заема ни? Колко платихме предварително като за комисионни и управление? Можеше ли условията да са далеч по-добри? Колкото до старите задължения - плащанията са предвидени в бюджета, като ги покриеш с друг заем, си освобождаваш пари от там. Заема си е заем и е 18 млрд дори, не е 16. С лихвите колко става? Колко губи страната, г-н "информиран", ако лихвата беше 2 пъти по-ниска, а срока 3 пъти по-дълъг? Информиран си, колкото дебил се информира, като му падне на главата някоя енциклопедия.

Меркел е умерен и нерешителен политик без всякаква визия.

във фалирала Гърция : "ЕК: Гръцките влогове са гарантирани" А в стабилния отличник БГ ....знаем кво се случи с КТБ. Дайте да си гледаме в паничката , вместо в чуждата!

Двойния аршин е очебиен. Влоговете и тук ги гарантираха, ама данъкоплатеца ще им плати една яка лихва.

САЩ губят от Китай и трябва да дестабилизират Европа. Жалко.

Заема се редуцира - драстично. Влоговете на гърците са гарантирани от ЕС. Вноските по дълга, който им остава се покриват от кредиторите за десет години на пред. Задълженията са разсрочени. Нови пари им дават. Лихвите са толкова ниски, че могат и на нас да ни отпуснат кредит, ние да платим с него сегашния си и пак да имаме по-добри условия при нов кредитор - Гърция. Ех тикво, тикво, тикво, толкова си си проста...... ма нали и ние сме прости, та се разбираме.

Както казах преди, Меркил ще клекне силно, дълбоко и без уговорки... Я,я Меркел капут!

Дреме им на гърците! Те кога са били обичани ? Да не говорим точно от германците и северните народи. :) "Любовта" им е взаимна !

ЗА ТВА НИ ИСКАТ В ЕВРОЗОНАТА НАСТОЙЧИВО - ТРЯБВАТ ИМ БАЛЪЦИ ДА ВЪРНАТ ГРЪЦКИТЕ ДЪЛГОВЕ КЪМ ГЕРМАНСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА!

и тук 70% са готови на това. Виж как защитават меркел и плюят гърците.

ИМА ТАЯ МАРИОНЕТКА? КВОТО КАЖАТ ОТ ВАШИНГТОН ЩЕ Е, САМО ПРАВИ ТЕАТРО! МНОГО СТЕ ВЕЛИКИ, ЕЙ! ДАЙТЕ ИМ НА МАНГАЛИТЕ ОЩЕ 90 МЛДР., ТЕ ЩЕ ИМА ДА ВИ ГИ ВРЪЩАТ...

ситуация...защото следващата страна ще е Италия. В снощните новини по Он Еър течеше по лентата че Италия се срива и много по вероятно е тя да напусне еврозоната а не Гърция.

Гърция няма да напусна ЕЗ при тая хранилка, която им осигуриха. Италия, Испания и другите "отличници" да пият една студена вода.

Къде ги раздават тези кредити, дето после ги отписват, да ходя и аз да взема

Ми много ясно си е че Гърция не може ФИЗИЧЕСКИ да изплати такъв дълг. Съвременната икономическа мисъл е много смешна - ако някой взема пари назаем и ги пуска в икономиката да се продава/купува нещо, то БВП расте. Ако БВП расте, значи може да се вземат още заеми... и така докато всичко се срине. Обратно, ако трябва да се връщат заеми, парите се вадят от икономиката, БВП задължително пада и така до фалит. И излизане от този затворен кръг, практически няма.

Точно така. Наричат го "рециклиране на излишъци" Това е основата на световния икономически модел създаден в Брейтънуудс. Това обаче създаде едно ново чудовище - Неолиберализма което се храни от рецесия и човешка мизерия.

"Радикално отписване на дълга". При положение, че вече имаме нови пари за нд 30 години при само 1 % лихва. Къде са сега троловете да се засмърдят и да ни обяснят как Гърция губела от политическия си цирк? А нашия заем на каква лихва и за какъв срок е? Кога нещо са ни отписвали? Зер кредитния ни рейтинг е доста над гръцкия, пък лихвите ни в пъти по-високи. Извод - цялата ни политическа класа трябва да отиде на бунището.

Жал ми е за Меркел! Много долно я изнудват.

Защо ти е жал? Тя е втори мандат канцлер, а й се иска и трети! Взела се е много насериозно като лидер на Европа! Този до нея е по-важният, в количката, той и такива като него и дърпат конците! Някой трябва да им спре малко грандоманията! Дали Ципрас, дали Италия или Франция, дали МВФ, все тая!

без водещата и дисциплинираща роля на Германия??? Ако това се случи,то това ще е края на ЕС. А България както е икономически умряла ....не знам какво би я чакало без ЕС.

Гърците имат волята да крещят истината срещу Запада силно и те го правят, когато искат да ги обеднят, като другите православни в Европа! Германия е гузна в случая, защото с какво право размахва пръст на Гърция, след като нейните кредитни задължения са многократно по-големи от тези на Гърция, а тези на Франция, особено пък на Англия и Италия несравнимо големи! Светът е несправедлив и несправедливостта непрекъснато взема нови и нови територии! Може би, така го е създал някой и така трябва да бъде!

меркел от финанси като е учила физика и е работила химия?!? И тая иска да определя съдбата на другите! Нагла работа. Баста! Тя на Варуфакис на малкия пръст не може да стъпи по отношение знания за финанси! Има нещо сбъркано в ЕС и той стана като България! Кой квото НЕ РАБИРА тва бачка ! Е за тва е тръгнал света да ходи на ма*ната си!

Дори по зизика Варуфакис разбира повече от нея. Доакто тя е учила физика в Лайпциг иМосква , Варуфакис е учил физика в Есекс , Великобритания.Но е учил и Икономика и статистика и е учил и в Бирмингам . Вие къде бихте образовали детето си ако имате пари?

Еба си сложната наука "Економика" - използва предимно матаматичното действия събиране, изваждане и тук таме умножение. За благозвучие е нарекла % - пунктове въобще "пунтове". И най простия "инжинер" може с лекота да се научи и борави с "Економичеките" ви магии и прогнози!

изантийците пак намазаха

от таа луда баба! Ясно е, че ще си иде,но не пуска кокала. Кат питбул е! Накрая ще си иде с мощен шут, като не иска културно!

НА СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧАТ НА СС В ДЕЙСТВИЕ!